מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיתוך אלומיניום וקרבה למשרדעומר02/04/2015
שלום, במפעל בו אני עובד מתבצע חיתוך של אלומיניום בקרבת משרדי .
למרות שהחיתוך נעשה באולם גדול ומאווורר אני מרגיש שקשה לי לנשום ומרגיש כאילו יש אבק בתוך המשרד
קולגות שלי לעבודה לא מרגישים זאת, כנראה שיש לי רגישות ייתר
אני כל יום כמעט חוזר הביתה עם כאב בחזה והרגשה של חול בתוך הפה, אני מניח שיש חלקיקי מתכת שנישאים באויר, אבל זה מוזר שהם חודרים עד למשרד שלי למרות שאיזור החיתוך הינו יותר מ 10 מטרים ממני. אני די עובד עיצות, האם אני מסכן את עצמי? עד כמה מותרת חשיפה? הציעו לי לעבור למשרד אחר אך שם יש ריח מאוד לא נעים מקיר גבס שהקימו שם מלפני יותר משנה שגורם לי לסחרחורות, אני לא רוצה להפסיד את מקום עבודתי אבל גם חרד לבריאותי, אני כבר סובל קרוב לשנה, שמעתי מרופאים שהתייעצתי עימם שעל מנת שיהיה נזק יש להיות חשוף לחלקיקים עשרות שנים, האם זה נכון? בבקשה תעזרו לי. אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה?
אורן07/04/2015שלום , אפשר לקבל בבקשה תגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתוך אלומיניום וקרבה למשרד - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/04/2015ניתן לפנות למחלקת פיקוח על העבודה ולבדוק רמת חשיפה לחלקיקי המתכת אלומיניום. במידה והרמה מתחת לרמה המותרת הרי אין מקום לחששותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתוך
עומר09/04/2015תודה על תשובתך
האם הדבר נכון גם לגבי חיתוך PVC? אני תושב האיחוד האירופי (18 שנים) ואני לא כל כך מכיר את הנוהלים ואופו אכיפתם במדינות מתפתחות ובמדינות עולם שלישי, מהתרשות שלי בכל הקשור למזהמים סביבתיים ישראל איננה מדינה מערבית ולכן אני מאוד חושש שאולי גם במפעלים אין אכיפה מספקת, האם בישראל קיימת אכיפה של הדברים הללו לפי תקן אירופאי? האם המפעל היה מושבת באם התקן לא היה נאכף? אולי יש לך מידע אודות נושא זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתוך - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/04/2015לידעתך באיחוד הארופי נכללים מדינות שלא כל כך מקפידות על תקנים. בתור אחד שמיחוד הארופי וידע להשתמש באינטרנט יכול היה גם לבדוק לגבי חומר PVC. החומר המוגמר אינו מסוכן ואני כמעט ובטוח שגם אתה שותה מכוסות חד פעמיים שעשויים מחומר PVC. בישראל יש תקנים שחלקם אף מחמירים מאיחוד האירופי.
לגבי תקנים גם כן יש הכול באינטרנט באתר של משרד העבודה. במידה אתה חושש שהמפעל לא עומד בתקנים ניתן לפנות למחלקת פיקוח על העבודה או למשרד הבריאות.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתןך
עומר11/04/2015תודה רבה על תשובתך אך אני לא מדבר על שתיית משקה חם מכוסות פלסטיק שעלול להיות בעל השלכות בריאותיות (שאני נמנע מכך) אלא על שאיפת חלקיקים לתןך הריאות, הרמפה של החיתוך ממוקמת כ 20 מטר מהמשרד שלי ועדיין אני מרגיש שאני שואף חלקיקים קטנים לתוך הריאות ושקשה לי לנשום, העובדים שעוסקים בחיתוך עצמו בקרבת המכונה עוטים מסכות כיסוי לפה ולאף בעת החיתוך אבל חלקיקים קטנטנים כנראה נישאים עם הרוח ומגיעים עד למשרד ,אני לא חושב שבישראל יש עמידה בכללי היגות במיוחד כשאני מסתכל על זיהום סביבתי, בכל אופן ישראל גם איננה מדינה מערבית וזאת בדיוק הסיבה לחשש שלי שאין הקפדה ובדיקה רצינית של המפעל שבו אני עובד , אני לא יכול להגיד לגבי שאר המדינות באיחוד אני התגוררתי בגרמניה ושם יש הקפדה רבה על נושאים של היגות בעבודה וכולי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתןך - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/04/2015שוב שלום!
הרי קשה לתת המלצות באינטרנט בלי להתרשם להנעשה בסביבה. לאור חחשות שלך ניתן לפנות לגורמי הכיפה שבודקים את הוסגיות - מפקח עבודה אזורי ולבדוק מולו את הסוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלות בעבודהליאור29/03/2015
שלום רב
האם זהנכון שרופא תעסוקתי יכול לתת הגבלות בעבודה ליותר משלושה חודשים כלומר 9 חודשים או שצריך לבוא כל תקופה מסויימת להאריך את הגבלה.
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלות בעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/03/2015היי!
בהתאם לבעיה הרפואית ובהתאם להחלטת רופא תעסוקתי. במידה ומדובר בבעיה כרונית שאין צפי בשיפור הקביעה יכולה להיות לתקופה ארוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי פרטי או דרך קופ"חלילך קליימן11/02/2015
שלום רב,
האם מעסיק רשאי לדרוש חוות דעת של רופא תעסוקתי דרך קופת החולים, וזאת במקרה שהתקבלה חוות דעת מרופא באופן פרטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי פרטי או דרך קופ"ח - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/02/2015התשובה היא כן יז לו זכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון עם ריח של דבק מגעמיכל10/02/2015
שלום רב,
קנינו מזרון לטקס חדש לילדה שלנו, והוא הגיע עם ריח של דבק מגע.
דיברתי עם היצרן והוא אומר שהריח נובע מדבק מגע מהיר שבו משתמשים בתהליך הייצור להצמדת הבד למזרון, ושתוך יומיים הריח יתנדף ואין שום סכנה.
האם באמת אין בעיה להשתמש במזרון שיש בו דבק מגע? האם לא יפלוט חומרים רעילים לאורך זמן?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון עם ריח של דבק מגע - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/02/2015שלום רב!
משום שיש אין לא מעט סוגי דבקים הרי לא ניתן לדעת באלו דבקים השתמש היצרן. לכן עדיף להמתין מספר ימים עד שהריח יתנדף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואחרי שהריח מתנדף כבר אין סכנה?
מיכל10/02/2015החומרים מהדבק לא ממשיכים להשתחרר לאוויר?
(בכל זאת זה מזרון עליו ישנה ילדה קטנה...).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואחרי שהריח מתנדף כבר אין סכנה? - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/02/2015לרוב דבק שמשתמשים להדבקת מסוג זה מפסיק לשחרר ריחות לאוויר .
מכול מקום במידה ויש ספקות יש לבדוק מול יצרן באיזה דבק השתמש וגם ניתן לבקש את תו בטיחות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק עצום בגין נפילה במסגרת עבודהמיכל04/02/2015
שלום רב לפני כחודש נפלתי במסגרת העבודה, החלקתי ונפלתי על הגב התחתון והרגל. נגשתי לטיפול במוקד מכבי. האורטופד ביקש ממני לעשות צילום לגב אך סירבתי מאחר והייתי בחודש הראשון להריוני. נשלחתי הביתה לנח המקום הכחיל והכאבים העזים המשיכו. לאחר יומיים החלו הפרשות חומות מהנרתיק, לא ייחסתי לכך חשיבות בגלל הכאבים בגב אשר הסיחו את דעתי. שלושה ימים לאחר ההפרשות החל דימום מסיבי, לאחר בדיקות עי רופא הנשים הופנתי למיון מאחר וההריון הפסיק להתפתח כנראה בגין הנפילה. הכאב הנפשי הוא עצום בעיקר לאור העובדה כי אנו מנסים קרוב לשנתיים להיקלט. הרופאים הינם יודעים בוודאות מדוע הפלתי, יחד עם זאת טוענים כי יתכן וההפלה נגרמה כתוצאה ישירה מניפלתי. מה עליי לעשות? כיצד עליי לפעול מכאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק עצום בגין נפילה במסגרת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/02/2015צר לשמוע בהחלט סיפור עצוב.
וגם מקרה די מסובך. מכל מקום יש מקום לתבוע את ביטוח לאומי בגין תאונת עבודה. כמו כן, יש לקבל יעוץ של עו"ד טוב שעוסק בסוגיות אלו משום שמדובר במספר פגיעות כולל נפשית (כפי שעולה מדבריך).
במידה ויש שאלות נוספות ניתן לפנות גם בטלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטיאורם31/01/2015
היי אני בן 30 בריא .ב4 חודשים האחרונים ביצעתי סדרה של בדיקות הדמיה הכוללות בדיקה אחת מכול דבר סיטי גרון מוח חזה רנטגן חזה ומיפוי עצמות עמוד שדרה האם גדל הסיכוי לחלות באופן משמעותי עכב כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/01/2015לא ברור מדוע בן 30 ושהוא בריא עושה בדיקות הדמיה כל כך רבות?
סיכוי לחלות מי מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי
אורם31/01/2015עכב בליעת גוף זר החלה סדרה של בדיקות לאחר מכן נמצא המנגיומה אז עשו עוד בדיקה לוודא שאכן מדובר בהמנגיומה .השאלה שלי עם עכב סדרה של הבדיקות עולה בסיכון לחלות בסרטן עכב הקרינה ואם כן האם באופן משמעותי או זניח ?אשמח לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי תתשובה
אורם01/02/2015קודם כול תודה רבה על התשובה אך לא מבין מה זה אומר תוכל לפרט? רק שאלתי האם סדרה כזאת של בדיקות הדמיה כמו שציינתי מעלות את הסיכון לחלות בסרטן באופן משמעותי תודה מראש וסליחה על הטרחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי תתשובה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/02/2015תחלק את הסדרה על פני החיים שלך זה יהפוך לזניח אין משמעות לעליית הסיכון כאשר אין לך שום כלי כדי לשלוט על זה תהיה בריאה כד 119
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי כלום
אורם01/02/2015לא משנה בכול זאת תודה על העזרה כנראה שהשפה קשה מידי בשבילי אולי בגלל שאני לא מהתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי תתשובה - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/02/2015צרפתי טבלה על פיה ניתן ללמוד תוסםת סיכון לאוכלוסיה של 100000 לפתח סרטן מחשיפה זו או אחרת לרמות קרינה שונות. חישוב של סיכון נעשה בדרך כלל על אוכלוסיות גדולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כול תודה
אורם02/02/2015דוב תודה אך עדיין לא מבין את בטבלה האם תוכל לפרט בקצרה במילים שלך מה הסיכון לחלות לאחר סדרה של בדיקות הדמיה האם סיכוח משמעותי או שסיכון אפסי או זניח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימיי מחלה עקב תאונת עבודהרונן28/01/2015
קיבלתי 8 ימיי מחלה עקב תאונת עבודה מי אמור לשלם לי אותם ?
האם התשלום הוא לפי הכללים של ימיי מחלה רגילים שבהם לא מקבלים תשלום על היום הראשון ועל היום השני והשלישי מקבלים חמישים אחוז תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימיי מחלה עקב תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן28/01/2015תכנס לאתר של ביטוח לאומי ויש הסבר מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת מצב בריאותי לאחר תאונת עבודהדניאל25/01/2015
בחודש מאי 2014 עברתי תאונת עבודה, שבעקבותיה אושפזתי מספר ימים בבית חולים והתגלה כי פרצתי את הדיסק. הייתי בחופשת מחלה במשך 50 יום מתוך 90 יום המגיעים לי עפ"י חוק. ולאחר מכן חזרתי לעבודה. תוך כדי המשכתי עם טיפולי פיזיוטרפיה וכאשר זה לא עבד הרופא שלח אותי להתרשמות מול רופא תעסוקתי. רופא תעסוקתי הוציא מכתב רשמי בו עדכן את המעסיק מבחינה רפואית מה המגבלות והיכולות שלי.
לפני מספר ימים, כאשר המעסיק ביקש שאעשה משהו מסוים הנמצא בגבול היכולות שלי, מצבי הבריאותי החמיר ואושפזתי פעם נוספת בבית חולים. מה הזכויות שלי נכון לרגע זה? האם אני יכול להגיש תביעה נוספת לביטוח לאומי? האם אני יכול לתבוע את הביטוח של המעסיק בעקבות החמרת המצב?
אודה לתשובה דחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת מצב בריאותי לאחר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי25/01/2015שלום אם אושפזת בגלל בעיה הקשורה לעבודה זה תאונת עבודה ויש לפעול כמו הפעם הקודמת. במידה וקבלת נכות בתאונה הראשונה אתה יכול לכשות החמרת מצב אם מבחינה רפואית יש הצדקה התקפים של כאבי גב זה קורה זה לא החמרת מצב. לגבי לתבוע הביטוח של המעביד אתה יכול לא תמיד זה מתקבל יפה על ידי המעביד אבל זה זכותך המלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרת מצב
אבי24/02/2015קיבלת פיצוי חד פעמי? כמה אחוזי נכות קבעו לך בפעם הראשונה? למייטב ידיעתי ונסיוני, אותו רכשתי במסגרת טיפול מול החברה המרכזית למימוש זכויות, קביעה של 10% זיכתה אותי בפיצוי חד פעמי, לא הגיע לי מעבר לכך מבחינה רפואית. יכול להיות שגם לך מגיע פיצוי חד פעמי או פיצוי חודשי אחרי ההחמרה. אל תזניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה מרופא לצמצום אחוז המשרהשמואל17/01/2015
שלום
אני עובד מדינה בעבודה משרדית באינטנסיביות גבוהה (מחוייב ל9 ורבע שעות עבודה ביום) כאשר בנוסף לזה אני נוסע ביום כשעתיים - סהכ נעדר מהבית בממוצע כ12 שעות ביום
בחודשים האחרונים היו 4 אירועים של ורטיגו BPPV שבכל פעם השביתו אותי למשך מספר ימים עד לביצוע פיזיוטרפיה שמסדרת את הסחרחורות
מאחר ושהסחרחורות האל המופיעות בתדירות גבוהה ובדרך כלל בעקבות עייפות גדולה שנובעת מהאינטנסיביות בעבודה - אני מעוניין לפנות לרופא שיוכל להמליץ לי על קיצור יום העבודה בשעה (על חשבוני) לתקופה של שנה כדי לצאת מהמעגל הזה של עייפות וחזרת הורטיגו
מאחר ואין אפשרות רגילה לעובדי מדינה לעבודה במשרה חלקית הייתי רוצה לפנות לרופא שיוכל להמליץ רפואית ואז יוכלו להסדיר את העניין בעבודה
אשמח לאכוונתכם האם הדבר אפשרי, למי עלי לפנות ומה השלבים
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה מרופא לצמצום אחוז המשרה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי20/01/2015שלום
כידוע לי אין קשר הוכרח בין ורטיגו ועייפות. אבל נניח שרופא ארג יכתוב זאת אתה תפנה לרופא תעסוקתי של קופת החולים או יותרמדויק ה אאג יפנה אותך לקבל המלצה על קיצור שעות ואז צריך לשלוח את זה לנציבות לעבור וועדה רפואית שתאשר את זה. זה ההליך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שמואל24/01/2015תודה רבה על התשובה
1) מה המשמעות של ועדה רפואית ? מה קורה שם ? האם יש בדיקות רפואיות ?
גם אם אני מבקש שהצמצום באחוזר המשרה יהיה על חשבוני(ירידה של 20 אחוז בשכר לצמצום של 20 אחוז בשעות העבודה) עדיין התהליך הוא זהה ?
3)כמה זמן בדרך כלל נשמל תהליך כזה ?
4) מה התהליך אחכ כדי לחזור למשרה מלאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי25/01/2015אם אתה מעוניין לרדת בהקף המשרה אין וועדה זה רק בינך לבין המעביד אבל אחר כך זה בעיה לעלות חזרה כי הוא יקבל משהו על התקן. וועדה רפואית בודקת המסמכים הרפואיים שלך אותך ומקבלת החלטה בהתאם. זה יכול להיות זמני או קבוע גם כאן הם יכולים שרירותי להוריד אותך משרה ורז זה בעיה. או לקבוע יום עבודה מקוצר זמני על חשבון חופש מחלה. התהליך לפחות חודשיים שלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא תעסוקתיגיל14/01/2015
שלום רב
אני זקוקה לאישור מרופא תעסוקתי של אובדן כושר עבודה. מכיוון שאיני עובדת כבר מספר שנים אני לא יכולה ללכת לרופא של קופת חולים. בביטוח מתעקשים איתי שהמכתב מהרופא שלי אינו מספיק ושאני חייבת אישור מרופא תעסוקתי. למי עלי לפנות? האם יש רופאים תעסוקתיים פרטיים שאני יכולה לפנות אליהם בכדי לקבל את האישור?
תודה רבה על ההקשבה
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי14/01/2015נכון אם אתה לא עובד אתה לא מתקבל לקופות תפנה לרופא פרטי. מנהלי הפורום כאן מקבלים ותמצא מה שאתה צריך גם דרך אינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גבקארה אדיר12/01/2015
שלום רב !
בדיקת סי טי אחרונה שביצעתי הממצאים הראו 2 בלטי דיסק(LS-S1,L3,L4)
L4-L5 בלט דיסק עם לחץ משמעותי על השק הדורלי.
מקצועי הוא חשמלאי בנין. עבודה הכרוכה בפעולות שונות ומגוונות הקשורות ומשפיעות במלואן או בחלקן על הגב. וגורמות לי לא לאחת לכאבים בעוצמות כאלו או אחרות.
האם אני יכול להמשיך בעבודתי זו .
האם לא יכול להיגרם נזק חמור יותר באם אמשיך בעבודתי זו.
האם יש מקום למגבלות בעבודתי זו
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גב - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי12/01/2015בלט דיסק זה מצב משתנה כמו הכאב שלך וכלל לכשות טיפולים ולבצע פעילות גופנית סדירה. לגבי אפשרות של החמרה היא תמיד קיימת אתה צריך להיות זהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גב
קארה אדיר13/01/2015תודה על תשובתך המהירה , אך עדיין נותרו השאלות האם במצבי הנוכחי אני מתאים לעבוד כחשמלאי בניין עם כל המשמעויות ? ומהי כוונתך כי עלי להיות זהיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גב - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/01/2015התשובה לשאלה אינה יכולה להינתן בלי בדיקה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גב
קארה אדיר14/01/2015שלום!
לצורך העניין נבדקתי רפואית ולא נמצאו מגבלות מיוחדות בבדיקה (באותו היום לא סחבתי רגל ).
בדיקה רפואית לא תשנה את הפעולות שאני נדרש לעשות בשל עיסוקי כחשמלאי .כאמור ,פעולות של הרמה ,סחיבה ,עמידה ממושכת על סולמות ,כיפופים,נסיעות ברכב מיטלטל וכו'
ושוב האם אין בפעולות אלה בכדי לגרום נזק מצטבר וחמור יותר לגב באם הם נעשות בזמן ממושך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גב - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/01/2015שלום רב!
הממצאים שצוינו בבדיקת CT ככל הנראה לא חדשים וזה לא הפריעה בעבודתך עד לאחרונה לכן לקבוע כושר עבודה ניתן רק לאחר בדיקה מקיפה כולל תוצאות בדיקות עזר.
מראש לא ניתן לדעת היאם עבודה זו או אחרת יכולה להחמיר את המצב אך ישנה סבירות לא מבוטלת שבעבודה פיזית מאומצת תכול החמרה במצב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב את העזרה שלכם!אנדי11/01/2015
שלום לכולם.
אבא שלי סובל זמן ממושך מסחרחורות - בערך 8 חודשים.
לפני כחודשיים הוא עיבד הכרה בעבודה. פינו אותו עם אמבולנס לבה"ח. במיון לא מצוא כלום ושיחררו אותו.
הוא ניגש לרופא משפחה שהמליץ לו לבקר אצל קרדיולוג. קרדיולוג ביקש מאבא שלי להתקין אולטר לב.
כעבור שבוע הוא שוב עיבד הכרה בעבודה ואולטר אירה דום לב למשך כ - 3 שניות. בעקבות זאת התקינו לאבא שלי קוצב לב.
למרות זאת סחרחורות לא עברו.
בינתיים במקום כבודה שלו לא מקבלים אותו בחזרה ללא אישורו של רופא תעסוקתי, כאשר רופא תעסוקתי אמר לו לבצע ים בבדיקות שונות, למרות שקרדיולוג רשם שאבא רשאי לחזור לעבודה.
כרגע אנחנו לא יודעים מה לעשות - מצד אחד רופא תעסוקתי לא מאפשר לו לחזור לעבודה מצד שני הוא לא מקבל כלום מביטוח לאומי.
האם הוא זכאי למשהו? האם יש כאן משהו שיכול להסביר לנו מהם הזכויות הבסיסיות שלנו?
תודה מראש לכל מי שיענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב את העזרה שלכם! - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/01/2015שלום ראשית לא כתבת במה עובד אבא. שנית יתכן שאם סוג העבודה ולמרות שמבחינת הלב הכל תחת שליטה הסחרחורת מפריעות ולכן הבדיקות שבקש הרופא תעסוקתי. שלישית אם יש לאבא זכות לחופש מחלה כל עוד הוא לא כשיר לעבודה הוא במחלה הרופא התעסוקתי צריך לכתוב זאת אם אין לו זכות צריך לפנות לקרן הפנסיה וגם לביטוח לאומי לקבל ״נכה נזקק״.
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב את העזרה שלכם! - תגובה - תגובה
אנדי12/01/2015ד''ר מרק-אלן לוי תודה על התגובה.
אבא שלי עובד במפעל בביקורת כניסת חומרים.
אכן הסחרחורות מאוד מפריעות לו ורופאים לא יודעים ממה זה. הוא ביקר כבר המון רופאים ואף אחד לא קבע ממה זה.
אתה כובת שיש לפנות לביטוח לאימי לקבל ״נכה נזקק״, האם גם בביטוח הלאומי יעשו לו בדיקות כדי לקבוע אחוזי נכות?
עוד שאלה - לאבא שלי יש די הרבה ימי מחלה מהעבודה, אבל לדעתי זה לא סביר שהוא ישתמש בימים אלו כשרופא תעסוקתי קובע שהוא לא כשיר לעבוד, האם אני צודק לפי החוק?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב את העזרה שלכם! - תגובה - תגובה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי12/01/2015כל עוד שיש לו ימי מחלה הוא חייב להשתמש בם. נכה נזקק זה רק למי שאין כל זכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה על התייחסות להבהרהחנה02/01/2015
שלום רב,
בהמשך לשאלתי על גג האסבסט, צירפתי בשאלתי הקודמת תצלומים והבהרתי כי הגג הוסר לפני כשבועיים ושהוא אכן היה אסבסט (בעקבות פירוקו באופן לא תיקני המשרד לאיכות הסביבה הוזמן לכאן). אודה לכם אם תגדילו את התמונה של הגג (בקלות רבה, באמצעות cut ו paset של התצלום לכל מסמך פתוח) כך שתוכלו לראות את השברים שבסיומות הגלילים בצידו הימיני בעיקר לאורך הסיומות שבקצה ה"גליל" הראשון, השישי, השמיני והתשיעי. הואיל והגג כבר לא נמצא, החשש שלי כפי שציינתי, הוא מחשיפתי לסיבי האסבסט עד כה, במשך 4 שנים כשבחודשי הקיץ הייתי הרבה במרפסת או בצמוד למרפסת כשדלת המרפסת פתוחה (ומדי פעם טיאטאתי אותה). תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על התייחסות להבהרה - תגובה
ד``ר טמיר גפן02/01/2015על פי הצילומים לא ניתן להריך עוצמת החשיפה. חוץ מזה נגיד שכן נחשפת. מה יש לעשות בצורה קלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניידותישיי01/01/2015
שלום ,
אני אחרי תאונת עבודה.וקבלתי אחוזי נכות עבור ליקוי לבעית קרסול ואי תפקוד מלא של קרסול רגל ימין כולל קושי בנהיגה.וזאת עקב נפילה שבגינה בוצע שחזור של 2 רצועות בקרסול. האם כדאי להגיש תביעה לניידות.
האם בגלל שהבעיה רק ברגל אחת.לא ניתן להגיש בקשה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניידות - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/01/2015לגבי כדאיות אנו לא הכתובת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בצביעת בתים והמנעות מנזקיםאיל26/12/2014
שלום,
אני חייל שעוד רגע משתחרר ורוצה לעבוד בצביעת בתים אחרי השחרור.
עד כמה זה פוגע בבריאות? האם מסיכת נשימה באמת מסננת את כל הרעלים? על מה יש להקפיד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בצביעת בתים והמנעות מנזקים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/12/2014יש לעבוד על פי הוראות היצרן. רוב הצביעה הביתית אינה מהווה שום בעיה מיוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)