מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שלפוחית השתן.יוסי16/04/2012
שלום רב.
האם סרטן שלפוחית השתן יכול להיות מוגדר כמחלת מקצוע כתוצאה מחשיפה של שנים רבות בתעשיית הפלסטיקה?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השתן. - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/04/2012חשיפה של שנים בתעשיית הפלסטיקה אינה הגדרה . יש חומרים כמו אמינים ארומטים שיכולות לגרום לסרטן של שלפוחית השתן אני כבר מציין שהסיבה השכיחה ביותר זה עישון (מכיל אמינים) ויש גם חומרים אחירים. כדי לקבל יעוץ (לא בפורום) אתה צריך רשימה של חומרים ערכים של ניטור סביבתי ופירוט תהליך העבודה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שלפוחית השתן. - תגובה
ד``ר טמיר גפן16/04/2012הי!
רק מידע לגבי חומרים ורמות חשיפה מאפשרת לדון לגבי אפשרות של קיומו של קשר סיסתי. ללא נתונים לא ניתן לדון על כלום. מעבר לכך הרי יש לבדוק כל חומר וחומר. מדובר בסוגיה מורכבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות.
יוסי16/04/2012כיצד ניתן לבדוק זאת ?,האם יש גורם או גוף שבודק את השפעות החומרים על המחלה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות. - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/04/2012אין גוף זה המקצוע של רופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ב עקבות מחלת הסרטןדויד15/04/2012
העם יש קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ב עקבות מחלת הסרטן - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי15/04/2012פורום זה עוסק ברפואה תעסוקתית ולא במחלות אונקולוגיות או אנדוקריניות. התשובה בכל מקרה לא יכולה להיות כן או לא : איזה סרטן איזה שלב איזה טיפולים .........
נא לפנות לפורום אחר ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת ב עקבות סרטן
דויד15/04/2012אני נכה עבודה בעקבות חשיפה לחומרים וחליתי בסרטן במשך 6 שנים הסרטן עברתי
ניתוחים וטיפולים רבים בעקבות הסטרס ו הפחד התפתחה הסכרת ביקשתי צירוף
דרגת נכות של הסכרת ו נשלחתי עם טופס 228 של ביטוח לאומי לרופאה תעסוקה
לכן השאלה עם יש קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת ב עקבות סרטן - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי15/04/2012אני מצטער אותה שאלה ואותה תשובה גם אתה לא מדייק באף פרט גם השאלה אינה תעסוקתית או שאתה רוצה לקשור בין סרטן (איזה?) לחשיפות (אילו?) טיפולים (אילו?) ניתוחים ?
אם אתה לא עובד אינך זכאי לגשת לרופא תעסוקתית מטעם קופ"ח אתה תצטרך לפנות באופן פרטי . אתה לא תוכל לקבל תשובה חד ערכית בפורום כי הדברים מסובכים מאוד . יכול להיות שטופס 228 שאינני מכיר מהווה התחייבות לקופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על אובדן כושר עבודה מרופאאלי14/04/2012
בעבר רופא תעסוקתי של קופת חולים טען שאת חוות דעתו הוא מפנה רק למקום עבודתי
והוא אינו בודק וכותב חוות דעת לחברת ביטוח למרות בקשתי והסברי ליש לי ביטוח אובדן כושר עבודה בחברת ביטוח ואני צריך חוות דעת לחברת הביטוח.
מקריאה בפורומים העוסקים בנושא הבינותי כי עדיף להביא חוות דעת על אובדן כושר לחברת ביטוח מרופא תעסוקתי של קופת חולים.
מה קורה במקרה ואני מובטל ומקבל דמי אבטלה ומה קורה במצב בו סיימתי את תקופת האבטלה שלי ,איני עובד ומבקש לקבל מכתב -חוות דעת על אובדן כושר עבודה כללי
לכל עבודה מרופא תעסוקתי של קופת חולים עבור חברת הביטוח?
אנא הבהירו לי האם אני צריך לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי למרות ההמלצה להביא
חוות דעת מרופא של קופת חולים? מדוע קופות החולים מסרבות לתת לי חוות דעת המיועדת לי ואני אפנה אותה לכל גורם אשר אני מוצא לנכון או צריך להפנות אותו אליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא קיבלתי תשובה על פנייתי
רזי16/04/2012בעניין חןת דעת של רופא תעסוקתי של קופ"ח לחברת ביטוח ולמקום עבודה ומה קורה כאשר
מבקשים חוות דעת לחברת ביטוח כשהמבוטח מבקש להגיש תביעה לתלום עבור אובדן כושר עבודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תשובה על פנייתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/04/2012סליחה עניתי אתמול אבל כנראה לא קבלת.
אין לך ברירה היות ואתה לא עובד אינך זכאי לבדיקה בקופת חולים כך שבכל מקרה לא כותבים חוות דעת במסגרת קופות החולים. אתה צריך לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי ולשלם עבור חוות הדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחו"ד ר. תעסוקתי למקבל אבטלה
אלי17/04/2012תודות על תשובתך, בהבהרה לפנייתי , כרגע אני מובטל ומקבל קצבת אבטלה האם רופא תעסוקתי מפנה את חוות דעתו ללשכת התעסוקה והביטוח הלאומי במקרה הזה?
מה קורה אם אני זקוק לחוות דעת גם לביטוח פרטי של אובדן כושר עבודה , מה שהבינותי
שעדיף להציג לחברת ביטוח אישור אי כושר מרופא תעסוקתי של קופת חולים והאם עצם קבלת דמי אבטלה ורישום בלשכת התעסוקה מקנה לי זכות זו, האם האישור מרופא תעסוקתי של קופת חולים יכול להיות מופנה רק למעסיק או האם ניתן להוציא אישור כללי לפונה למרפאה תעסוקתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחו"ד ר. תעסוקתי למקבל אבטלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי17/04/2012שוב היות ואינך עובד אינך זכאי לבדיקה בקופ"ח ואתה חייב לפנות באופן פרטי או לחכות וועדות של הביטוח הלאומי. מכל מקרה בקופ"ח לא תקבל שום חוות דעת אלה רק מכתב או למעסיק או לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת על אובדן כושר עבודה מרופא - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/04/2012קופות חולים לא נותנות חוות דעת לאנשים שאין להם מקום עבודה - מובטלים וגם לא נותנות חוות דעת עבור לשכות תעסוקה. לכן יש לפנות לרופא פרטי או גם יש אפשרות לבקש מחברת ביטוח להפנותה לבדיקה לרופא מטעמה (גם כן אפשרות).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחות וכבר 3 חודשים בחופשת מחלהשירה14/04/2012
עקב תאונת עבודה שבה קיבלתי פריצת דיסק עם הקרנה לרגל ודרופ פוט.
הופניתי ע"י רופא המשפחה שלי לרופא תעסוקה.
מצבי כרגע בכי רע- אני לא מסוגלת להתקלח בעמידה, לא יכולה לתלות כביסה ובעצם,,
כל פעולה שכרוכה בכיפוף הגב או בישיבה זמן רב.
אני טופלתי ומטופלת ע"י אורטופדים, נוירולוגים, דיקור, פיזיותרפיה, רפלקסולוגיה ומקבלת
טיפולים חזקים כמו ליריקה, אופיאטים ועוד.
ברור לי כי במצב זה איני יכולה להמשיך לעבוד כלל. האם רופא תעסוקה ממליץ על
הפסקת עבודתי/ אי כשירות למקצוע? כיצד זה נוגע לחופשת המחלה שלי ולתביעה נגד
ביטוח לאומי שאני מתעתדת להגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אחות וכבר 3 חודשים בחופשת מחלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי14/04/2012מה השאלה?אם התאונה מוכרת בביטוח לאומי את צריכה לפנות לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי. רופא תעסוקתי רק יכול לכתוב אי כשירות לפי מה שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לרופא תעסוקתימיכאל12/04/2012
שלום רב, מזה כשנה וחצי עבדתי במפעל המייצר פוליאוריטן. במשך התקופה הייתי חשוף למגווון גדול של חומרים מסוכנים ולמגע ישיר איתם.
לאחר מספר בדיקות דרך קופת חולים לא נמצא אצלי שום דבר אך במשך שנה וחצי סבלתי מצריבה בעיניים, כאבי ראש, עייפות במשך כל היום. לפני כשבועיים התפטרתי ממקום עבודתי ואני מרגיש כמו "חדש". ביקשתי מהרופא משפחה הפנייה לרופא תעסוקתי אך קיבלתי תשובה שלילית לכך. כיצד עליי לפעול על מנת לקבל הפנייה לרופא תעסוקתי וכיצד הוא יכול לעזור לי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי12/04/2012שלום. אם את לא עובדת אינך זכאית להפניה דרך קופת חולים. אבל אני מבין שהכל בסדר איתך אז מה השאלה לרופא תעסוקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לטלקרוני11/04/2012
האם קיימת איזו הנחייה לצמצום ככל האפשר השימוש בטלק (באתר משרד הבריאות ובמשרד העבודה והגהות הוא מופיע ברשימות החומרים המסוכנים לריאות)?
רופא שיניים שמשתמש בכפפות עם טלק חושף את המטופלים שלו לחומר המזיק. האם יש הנחיות ומה לעשות? (בייחוד שבחנויות יש הרבה סוגי כפפות אחרים, ללא הסכנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לטלק - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/04/2012שלום אין כפפות עם טאלק האבקא בשימוש בכל הכפפות נקראת אמילאן ואינה מסוכנת. השם טאלק נשאר מכוח ההרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל הקופסא של רופא השיניים כתוב טלק
יונתן11/04/2012האם הכתוב על קופסת הכפפות יכול להיות לא נכון?
בשיטוט באינרטנט שערכתי זה עתה, באתרים למכירת ציוד רפואי וכפפות מצויין על רבים מהמוצרים את המילה TALK. האם יתכן שלמרות המינוח הזה בפנים יש אבקה אחרת בלתי מזיקה?
כיצד אוכל להיות בטוח? אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל הקופסא של רופא השיניים כתוב טלק - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/04/2012לא יודע לענות. אבל אם אתה הפציאנט של הרופא אין כל משמעות לחשיפתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת ליד מוסכיםבת04/04/2012
המשרד נמצא ליד מוסכים והרעש כל יום עושה לי מיגרנה. אני יכולה לעשות עם זה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת ליד מוסכים - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/04/2012הי יש מספר אפשרויות:
1. לשבת עם מגני אוזניים
2. לשנות מקום של המשרד.
3. להעביר את המוסכים (שזה לא סביר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדת ליד מוסכים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/04/2012אפשרות רביעית: לפנות לאיכות הסביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וחשיפה לקרינת רנטגןקרן26/03/2012
שלום
האם הנקה בעת חשיפה לקרינת רנטגן (עבודה במעבדת צנתורים כשעתיים פעמיים בשבוע) היא מותרת, או עשדיף להימנע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וחשיפה לקרינת רנטגן - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי27/03/2012שלום
אין כל מגבלה מיוחדת בחשיפה לקרינה בזמן הנקה (מלבד המגבלות הכלליות) . שעתיים בשבוע לא נשמע חשיפה משמעותית גם שלא פירטת תפקידך. בדרך כלל טכנאים לא נחשפים מכיוון שעבודה בכללי בטיחות לא חושף אותם כך שאין לך מה לדאוג בעבודה במקום מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה וחשיפה לקרינת רנטגן - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/03/2012שלום רב!
אין סכנה מיוחדת מעבר לסכנה של כל עובד קרינה. ז.א. כפי שהיה לפני היריון והנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים בריאותשולמית16/03/2012
שלום
האם נגעים בריאות או מוקדים פיברוטים הם הינו הך ?
האם יש להם צורה ספציפית יותר כאשר מדובר בחשיפה לאסבסט
האם יש אפשרות להבדיל בין ממצא זה כאשר הוא חלק מתהליך פיברוטי כביכול אימוני או מחשיפה לאבק לאסבסט (רדיולגית )גם כשמדובר ב4 מוקדים בלבד דו צדדיים
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים בריאות - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/03/2012נגעים מאסבסט יכולים להיות רק מחשיפה לאסבסט. במידה והייתה חשיפה יש לחשוד שהנגעים מאסבסט. אך לאסבסט יש נגעים עופיניים. כמו כן יש דרכים נוספות לבדוק כמו בדיקת כיח מגורה או ביופסיה של הנגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסבסט
שולמית17/03/2012שלום תודה על התשובה
בכל זאת יש לי עוד אחת עד כמה ניתן ליחס בארץ מחלה כמו רטרו פריטוניאל פיברוזיס לחשיפה לאסבסט (חשיפה מזערית אך ממושכת )ובנוסף גם אדי רעלים המשמשים במעבדות רפואיות במיוחד בתקופות בהן אנליזות התבצעו בשיטות ישנות ומסכנות בריאות במסגרת זאת נמצאו גם מספר מוקדים פיברוטים בריאות
)מאחר וגזים רעילים מגדילים פוטנטיות של אסבסט)
במאמרים מהעולם הגדול מגדירים חשיפה לאסבסט כאחד הגורמים העיקריים להתפתחות מחלה זו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסבסט - תגובה
ד``ר טמיר גפן18/03/2012הי!
לא ברור מפנייתך באיזו מחלה מדובר. חשיפה לרמות מזעריות של של אסבסט בספק רב תגרום למחלה עם נגעים. גם לגבי החומרים ועבודה במעבדת אנליזה אני בספק רב משום שבמעבדות לאנליזה משתמשים בכמויות קטנות של החומרים ואני לא בטוח שיש חומרים שגורמים לתמונה דומה של חשיפה לא סבסט.
הכול מעורפל מדאי ולא ברור. יש לפנות באופן מסודר עם רשימת חומרים ואבחנות למומחה בתחום ולבדוק ביסודיות ולא בצ'ט. זה לא רציני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהבר08/03/2012
שלום רב,
אני בהיריון שבוע 8 וכחלק מבדיקות לתחילת היריון גיליתי שאינני מחוסנת ל- אבעבועות רוח וטוקסופלזמה.
אני עובדת כגננת בגן ילדים שתי המחלות הללו הן מחלות נפוצות בגני הילדים ויש לי פחד נוראי להידבק כבר השבוע היה חשד שנדבקתי בשל כאבי גרון , אך עדיין לא הצילו לאושש זאת ועל כן נכון לעכשיו אני נגטיב בשנייהם.
ברצוני לשאול האם רופא תעסוקה יכול לאשר לי לצאת מהעבודה לחופשה עד לסיום ההיריון. ברצוני להדגיש אינני רוצה כסף על התקופה שאינני נמצאת בעבודה אני רק רוצה לבקש לצאת כרגע מהעבודה על מנת שלא להידבק.
הידבקות במחלה תוביל אותי להפלה ואני ממש לא מעונניינת אני אחרי טיפולים פוריות של שנתיים.
אשמח לתשובה
אני עובדת במשרד החינוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/03/2012קודם כל מזל טוב על הריונך הראשון (כנראה) טוקסופלסמוזיס אינה מחלה שכיחה בילדים אלה נדבקים באכילת ירקות לא שטופים.
ילדי הגן עקרונית מחוסנים נגד אבעבועות רוח ולא אמורים להעביר מחלה, אבל נכון שלא נהוג לחסן אישה בהריון נגד אבעבועות רוח, במקרה ותהיה חשיפה עלייך לפנות לרופא לקבל נוגדנים ספציפים שיגנו עלייך .
אין כזה דבר אישור לא לעבוד בגלל חשש של מחלה שכעת רק היפוטתית.
תתיעצי עם הרופא נשים שלך ולא יהיה לך שליטה על כל האנשים שתפגשי באוטובוס בקניון ובמקומות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי, מתי?חשוב01/03/2012
שלום רב,
נפגעתי בתאונת דרכים בעבודה, אני לקראת תום 90 יום ממועד הפגיעה.
קבלתי חופשת מחלה מרופא עד תום 90 הימים ומקום העבודה שלי העביר את הטפסים הדרושים לביטוח לאומי.
האם אני צריך לגשת לרופא תעסוקתי או לפנות לביטוח לאומי קודם מאחר ואיני יכול לעשות את תפקידי כרגע?
האם הרופא תעסוקתי יכול להאריך לי את החופשה בגין הפגיעה?
מה עושים בתום 90 הימים מהפגיעה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי, מתי? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/03/2012עלך לפנות בהקדם לביטוח לאומי לבקש וועדה רפואית כי רק וועדה רפואית זכאית להמשיך חופש מחלה לאחר 91 יום (נכות זמנית) כמובן שיש עניין שרופא מקצועי או תעסוקתי יראה אותך ויכתוב שלהערכתו אינך מסוגל לעבוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי
חשוב01/03/2012תודה על התגובה המהירה.
האם מספיק שרופא מקצועי יציין שאיני כשיר או רק רופא תעסוקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/03/2012אפשר רק מקצועי עדיף מגובה מרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשעים ימי מחלהמוגלי28/02/2012
שלום כיצד מחושבים 90 ימי מחלה רצופים? יש לי אישור אובדן כושר עבודה לזמן ממושך אך ברצוני לשוב לעבודה בתום תשעים יום. לפני שהרופא התעסוקתי פסק אובדן כושר עברתי ניתוח ויצאתי לחופשת מחלה של 3 שבועות שבתי לעבוד לשבוע ואז פסק לי הרופא אובדן כושר האם שלושת השבועות נכללים ברצף האם תשעים יום הם קלנדריים או ימי עבודה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשעים ימי מחלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי29/02/201291 יום הינם כל ימי המחלה שלקחת כתוצאה מתאונת עבודה לא קשור לרצף.
90 ימי מחלה שאתה יכול לקחת לא קשור לתאונת עבודה זה עניין של הסכם עם המעביד בדרך כלל זה עניין של רצף אבל אינני יודע מה הזכויות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחליל23/02/2012
אני שנה אחרי ניתןח בצוואר מאז הניתוח לא הצלחתי לחזור לתיפקוד אני אח בבית חולים,5.2011 הניתוח לאחר הניתוח כלום לא השתנה מבחינת הכאבים נימול להיפך התחילו כאבים בכתפיים וקושי למצוא תנוחה לישון הנוירוכירורג המנתח הפנה אותי לMRI חוזר שכן עשיתי לציין שיש לי בעיות ב C3-C4' C4-C5 C6-C7 המנתח אחרי הבדיקה המליץ על נגד כאבים ,אך הבעיה לא נפתרה ולאחר שמבחינתו פתר את הבעיה של C6-C7 אין לו פתרון כירורגי פניתי לאורטופד ע"ש שהמלחץ על ניתוח במקום אחר שלדעתו כאן הלחץ על חוט השידרה כל המצב הזה הכניס אותי למצב דיכאוני חריף MAJOR DEPRESSION הוחל טיפול אך לא עזר הבעיה היא שהרופאה תעסוקתית נתנה לי אישורים עד ינואר 2012 וכשניגשתי בפעם האחרונה הכל השתנה לא היתה מוכנה לשמוע אותי ולא התייחסה למסמכים ואמרה שהרופא מטפל יתן לך חופש והתברר לי שהנהלת הסיעוד לוחצת עליה
היום אני מועמד לניתוח חוזר ,במצב דיכאוני שלא יוצא מהבית מלפני חודש נטשתי את משפחתי והופניתי לאחד מבתי החולים הפסיכיאטרים לטיפול ומעקב אינני מסוגל לדבר עם אף אחד מה שנשאר לי זה לכתוב שאלתי אם אני מסביר לרופאה תעסוקתית שאינני מסוגל לצאת מהבית קשה לי ויש לי התפרצויות בכי וריגוש יתר כל דבר גורם לי לבכות והיא לא התייחסה למכתבי ושוב נתנה לי תור אצלה אני לא מסוגל לצאת אני לא מסוגל לדבר ,אני מבוהל מללכת אליה שוב היא פשוט גרמה לי להרגיש מושפל בצורה נוראית אנא עזרו לי מה עלי לעשות האם לכתוב מכתב למנהל המרפאה זה יעזור מה לגבי רופא תעסוקתי פרטי שאין לו ניגוד אינטרסים עם המעסיק (אותה קופה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן23/02/2012הי!
תפנה למנהל מרפאה או מנהל שירות בקופה.
מעבר לכך במידה ומצבך הנפשי כל כך חמור הרי אתה זכאי לחופשת מחלה מפסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה ושאלה לרופא תעסוקתיליאורה14/02/2012
קיבלתי הפניה מהרופא ריאות שלי לרופא תעסוקתי, מאחר ותפקודי הריאות שלי הם נמוכים מאוד ( 45 ), למרות שאני מתפקדת ועובדת ביום ביום, המליץ לי הרופא וביקש ממני לשקול הפסקת עבודה. השאלה שלי מה זה בעצם רופא תעסוקתי האם זה חסוי ? כי אם אני אחליט כן להמשיך לעבוד במשרה מלאה , לא הייתי רוצה שמקום העבודה ידע על הבעיה הקיימת. ואיך מתחילים בכלל בתהליך של הפסקת עבודה עקב מחלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לרופא תעסוקתי
ליאורה14/02/2012המשך ... אם זה חשוב הגיל שלי 44 , ויש לי רקע קודם למחלה של אישפוזים דלקות ריאות פעם בכמה שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה ושאלה לרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/02/2012הי!
לא ברור סוג וטיב המחלה וגם לא ברור במה את עוסקת. ללא מידע הרי קשה לתת המלצות אופרטיביות. לגבי הפסקת עבודה ורופא תעסוקתי ברצוני לציין שבמידה ומצבך הרפואי מחייב דיווח למעסיק הרי זה תפקידו של הרופא למנוע שיגרם לך נזק בגין עבודתך או שלא יגרם נזק למעסיק בגין הסתרת מידע והעדר דיווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
אורלי14/02/2012אני עובדת כמזכירה בחברה גדולה. ויש לי מחלת ריאה חסימתית, לא את המחלה של המעשנים.
אין קשר לעבודה. השאלה שלי אם אני יכולה לבדוק מה מגיע לי על פי התייעצות מרופא תעסוקתי ולא לדווח לעבודה עד שאחליט לבד אם אני רוצה לקבל דמי נכות או להמשיך לעבוד. אני לא יכולה להרשות לעצמי להרוויח פחות. והפסקת עבודה מפחידה אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/02/2012כפי שציינתי בתשובתי הקודמת ישנם מצבים שהרופא חייב לדווח למעסיק. אין להסיק מזה שיקבע לך נכות או החלטת רופא תעסוקתי מקנה נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
אורלי15/02/2012תודה. אם כך לסיכום לא כדאי לי לפנות כי אני יכולה לאבד מקום עבודה יקר
חבל לפי דעתי צריכה להיות דיסקרטיות מאחר ואני פונה ביוזמתי לרופא תעסוקתי
וזה צריך להיות על פי שיקול דעתי אם להודיע או לא להודיע לחברה שבה אני עובדת. האם יש רופא תעסוקתי פרטי שיהיה מחוייב לדיסקרטיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן15/02/2012הי!
רופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים עובד מבסגרת מחייבת לשירות תעסוקתי שהוא גם עבור המעסיק. באופן פרטי את יכולה לפנות לרופא תעסוקתי ולקבל חוות דעת שלא מחבייבת לא אותו ולא אותך ללא דיווח למעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מחלה על פריצת דיסקאורנית12/02/2012
שלום,
אני בת 48 ,, מורה ביסודי (23 שנות וותק) קיבלתי מרופאה תעסוקתית אישור מחלה ארוך( לפחות חודשיים) על פריצת דיסק .
מה המשמעות של זה מבחינת זכויותיי??
תודה מראש
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור מחלה על פריצת דיסק - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/02/2012הי!
רופא תעסוקתי לא נותן חופשות מחלה. בדרך כלל ממליץ על תקופת אי כושר. מבחינת זכויות מדובר באי כושר - אישור עבור המעסיק. מעבר לזה לא ברור מה השאלה לגבי זכויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור מחלה על פריצת דיסק - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי13/02/2012הזכויות שלך תלויים במספר ימי חופש מחלה העומדים לרשותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)