מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לפני עבודה חדשהליבי25/07/2012
שלום, התקבלתי לעבוד במעבדה כימית ללא חשיפה לומרים פעילים. עלי להגיע לרופא תעסוקתי של מכבי עם טפסים שבהם יש שאלות על מצבי הבריאותי בלבד. שאלתי היא האם מדובר רק במילוי טפסים או שיערכו לי בדיקות רפואיות וגם בדיקות דם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני עבודה חדשה - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/07/2012היי!
הבדיקות בהתאם לדרישת המעסיק או בהתאם לחשיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות עבודהאורלי21/07/2012
שלום,
אני בת 50, סובלת מזה תשעה חודשים מ"כתף קפואה" (ADHESIVE CAPSULITIS),
המחלה אובחנה ע"י אורטופד קופ"ח וע"י מומחה כתף. הופנתי ע"י מומחה הכתף למרפאת כאב ולפיזיותרפיה, אך ללא הועיל. אני מוגבלת מאד בתנועה ביד שמאל (שהיא לא היד הדומיננטית),ונזקקת לעזרה בפעולות יומיומיות (להתלבש,לתלות כביסה, להגיע למדפים גבוהים וכו'),הכאב מסביב לשעון, גם כשהיד פאסיבית. הכאבים מפריעים לי מאד גם בשינה בלילה (קושי בהרדמות והתעוררות במשך הלילה).
אני מורה במקצועי וקשה לי להתרכז לאורך זמן בכתה,ההליכה עצמה במשך היום והעמידה המרובה מחמירים את הכאב, כל פעולה שאני צריכה לעשות עם היד כואבת מאד, וכפי שציינתי הכאב חד מאד גם במנוחה. תרופות קלות לשיכוך כאבים כמו אדוויל ואופטלגין לא עוזרות ותרופות כבדות יותר כמו טרמאדקס, גורמות לי לתופעות לואי קשות לכן אני לא מטופלת בתרופות לשיכוך הכאב.
שאלתי היא האם במצבי עלי לפנות לרופא תעסוקתי ולבקש הפחתת שעות עבודה, ובמידה ובקשתי תאושר האם הפיצוי הוא על חשבון ימי מחלה או מהביטוח הלאומי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שעות עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/07/2012שלום רב!
לרופא תעסוקתי ניתן לפנות מכל סיבה כולל סיבה שכזו. בעיה רפואית זו מוכרת ולא נדירה. המגבלות תלויות בחומרת המצב ותמונה הקלינית לכן מגבלות שניתן לקבל תלויות בתמונה קלינית. לפעמים מצמצמים שעות עבודה פרונטליים ולפעמים מקצרים את יום עבודה. הפיצוי הנו דרך ימי המחלה ולא על ידי ביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורלי21/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לרופא תעסוקתי לקופת החוליםדינה17/07/2012
אני מובטלת ונאמר לי שאין לי זכאות לרופא תעסוקתי לצורך קביעת נכות תעסוקתית למקום עבודה חדש
במקום הקודם נקבע לי 50 אחוז לפני מעל לשנה
אם אני מתחילה לעבוד במקום חדש האם מגיע לי מיום התחלת העבודה רופא תעסוקתי או ש כמו בבטוח לאומי צריך ותק בעבודה של חודש או חודשים או שלושה כדי להיות זכאי לבקור ומכתב של הרופא התעסוקתי של קופת החולים למקום החדש
האם אני צריכה להציג אשור ממקום העבודה על התחלת עבודה או מביטוח לאומי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לרופא תעסוקתי לקופת החולים - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/07/2012שלום רב!
לא ברור לשם מה את זקוקה לרופא תעסוקתי במידה ואת רק עכשיו מתחילה עבודה חדשה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
דינה17/07/2012המעביד מבקש עבודה בשעות נוספות מעבר ל8 ש ביום אני צריכה אישור למעביד שיש לי מגבלה של שעות העבודה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/07/2012לדעתי כבר מראש לא כדי ללכת לעבודה שלא מתאימה לך. תחפשי עבודה שאין צורך בשעות נוספות. או כאשר את מתקבלת לעבודה דווחי למעסיק שאין את מוכנה לעבוד שעות נוספות. זה נראה לי קל יותר מאשר להתחיל לעבוד ולמחרת לרוץ לרופא תעסוקתי לקבלת אישור על מגבלות עבודה מעל ל 8 שעות עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ב
דינה19/07/2012עדין לא קיבלתי תשובה לשאלתי מהי נקודת הזמן מתחילת העבודה שיש זכאות לרופא תעסוקתי מקופת החולים
עבודה בשעות נוספות לא צריכה לפסול עבורי מקומות עבודה טובים מעסיקים רבים ובמיוחד ציבוריים מותריםעל זכות זאת אם מאושר עי רופא תעסוקתי זה ענין פורמלי שהם צריכים כבר היה מקום כזה שהבוס אמר שהוא צריך מכתב מראש ואז יקבל אותי לעבודה מה אני צריכה לעשות ומה זכויותי במקרה כזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ב - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/07/2012בדרך כלל במקרה והמעסיק מעוניין לקבל אישור מרופא תעסוקתי הוא מפנה את העובד ומועמד לעבודה לרופא תעסוקתי לבדיקות קבלה לעבודה. רופא תעסוקתי מציין במכתב התשובה את מגבלות של העובד החדש במידה ומתרשם שיש שכאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת מסמכים לביטוח לאומידורון16/07/2012
שלום ,
המעסיק הנחה אותי עם קבלת בל 250 להוציא תעודה ראשונה לנפגע בעבודה,
למלא את הטפסים שיישלח אלי ולהחזיר אליו את הכל כולל קבלות אישורי מחלה וכד' על מנת שהוא יגיש את זה לביטוח לאומי
האם אכן כך? האם זה תקין שהתביעה תוגש ע"י המעסיק?
לא הנפגע אמור להגיש בעצמו את התביעה?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת מסמכים לביטוח לאומי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/07/2012בהרבה מקומות זה ככה. תשמור לעצמך עתק מכל דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה ומשכורת לאחר תאונת עבודהדורון16/07/2012
שלום ,
לפני מספר ימים הייתה לי תאונת עבודה.
אני ממתין לבל 250 מהמעסיק בכדי שאוכל להתקדם עם הגשת התביעה.
בינתיים קיבלתי ימי מחלה בגין הפציעה.
האם עלי להגיש את ימי המחלה למעסיק?
למעשה עובר פרק זמן די ארוך עד הגשת התביעה ובטח עד אישורה
האם אקבל משכורת כרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה ומשכורת לאחר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/07/2012זה תלוי בהסכם של המעסיק עם ביטוח לאומי לפעמים ביטוח לאומי משלם שאת הימי מחלה ישירות למעסיק ולפעמים לא בכל מקרה תפנה לכוח אדם אצל מעסיקך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בל 250 ו-בל 211דורון15/07/2012
שלום
בניסיון להבין מה לעשות ומה לאסוף נתקלתי בבל 250 שאני צריך לקבל מהמעסיק
היום בקופה אמרו לי שדרוש גם בל 211
מה ההבדל בין בל 250 לבל 211 ? האם גם את בל 211 אני מקבל מהמעסיק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בל 250 ו-בל 211 - תגובה
ד``ר טמיר גפן15/07/2012שלום רב!
תוריד את בל 211 באינטרנט ותעבור אליו ותבין הכול. חלק למילוי שלך וחלק למילוי מעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים אורטופדיות בגלל ת עבודהישיי11/07/2012
אני לאחר ת. עבודה עם פגיעה בכף רגל שמאל,אני צולע ויש לי קשיון.ואני כרגע בנכות זמנית .אורטופד מומחה המטפל בי דרך הקופה המליץ לי להתאמה נעליים אוטופדיות באופן קבוע .נגשתי עם המלצה זו לחנויות של נעליים מיוחדות לכך. אך איני מבין כיצד לקבל החזר .האם פונים לקופה?ולאיזה מחלקה?בקופה אמרו שאם יאושר ,אז רק נעליים.הכיצד?מדובר בנעליים יקרות-אלפי שקלים. ואני חושש לרכוש אותן.
אני מטורטר מביטוח לאומי לקופה. אנא תנו לי תשובה מעשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים אורטופדיות בגלל ת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/07/2012בדרך כלל כל מה שקשור בתאונת עבודה יש להגיש לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי להורדת אחוזי משרהענבלית09/07/2012
שלום רב.אבי הנו בן 61, מטופל בדיאליזה קצת יותר משנה - 3 פעמים בשבוע 4 שעות בכל פעם (טיפול אחד הוא ביום ו').מאז שהחל את הדיאליזה הוא נעדר שעות ארוכות מעבודתו: 1.בשני הימים של הדיאליזה הוא יוצא בשעה 15 על מנת להספיק לטיפול שחל בשעה 16. 2.יום לאחר הדיאליזה הוא חלש מאוד ולוקח לו זמן להתארגן ולצאת מהבית לעבודה.
אבי עובד במשרד ממשלתי וברשותו ימי מחלה רבים, אך ערב הסיבות שמניתי הוא עובד היקף של כחצי משרה - דבר שנתפס בצורה לא טובה על ידי מנהליו. שאלתי היא - האם כדאי וניתן לקבל המלצה מרופא תעסוקתי לירידה לחצי משרה? האם ניתן לעשות זאת על אף ימי המחלה? האם זו יכולה להיות עילה לפיטורין? תודה רבה,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי להורדת אחוזי משרה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי10/07/2012שלום
ראשית אפשר להגדיר כי הוא כשיר לעבודה בהקף משרה של חצי משרה ולחשב את השעות החסרות למשרתו כחופש מחלה.(רופא תעסוקתי של קופ"ח). יש לבקב הפניה מרופא מטפל לקביעת כושר עבודה.
שנית אבא שלך זכאי לנכות בביטוח לאומי (נכות כללית)
שלישית אני מבין כי הוא לא מעוניין לצאת לפנסיה כי הוא גם יכול לצאת לגמלת נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה במשך לתגובה
ענבלית10/07/2012תודה רבה על התשובה.אכן אבי אינו מעוניין לצאת לפנסיה ומעוניין להמשיך לעבוד.הוא מקבל כעת גמלת נכות מהביטוח הלאומי וכן זיכוי במס הכנסה.במידה וישנו אישור לעבודה בחצי משרה על ידי רופא תעסוקתי ונגמרות שעות המחלה,האם ישנה השלמה כלשהי על ידי גורם אחר?
שוב תודה,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה במשך לתגובה - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/07/2012שלום !
ההשלמה הנה דרך קרן פנסיה שלו !
הרי הוא עובד במשרד ממשלי ובטח יש לו קרן פנסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ורופא תעסוקהשולי05/07/2012
אני בעבודה משרדית סובלת מכאבי גב. שרירים תפוסים בכתפיים. אורטופד שלח אותי לפיזיותרפיה בגלל יציבה גרועה ושרירים חלשים. חוץ מזה גם התחילה לכתוב לי היד מההקלדה הרבה.
האם אפשר ללכת לרופא תעסוקה לקבל פחות שעות עבודה בגלל הטיפולים באופן זמני?
האם אפשר לקבל פחות שעות עבודה בגלל כאבי הגב באופן קבוע?
האם צריך לקבל נכות בביטוח לאומי בשביל זה?
האם זה יכול לפגוע בי בקבלת עבודות עתידיות אם תהיה לי נכות או הקלה מרופא תעסוקה?
אנא ענו על כל השאלות, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ורופא תעסוקה - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/07/2012שלום רב!
ראשית לא כתבת בת כמה את.
בשנית לא כתב מה המקצוע שלך.
בעיות גב הנה בעיה רפואית נפוצה וכ- 85% מהאוכלוסיכה הכללית סובלים מבעיה זו. לאחר תלונות על כאבי גב מסתתרות סוגיות רפואיות רבות כולל פריצות דיסק, שינויים ניווניים, דלקות, חולשת שרירים גידולים ועוד לכן רצוי לדעת מה הסיבות שגורמות לכאבים. במידה ומדובר בכאבים על רקע חולשת שרירים הרי ניתן לחזק אותם, גם במידה ומדובר בעמדת עבודה לא נוכה ניתן לשנותה לעמדה נוכה יותר וכו.
רופא תעסוקתי מחליט בכל מקרה לגופו של עניין (כולל הפחתת שעות עבודה) ותלוי לנסיבות הכאב והממצאים בבדיקות עזר ובדיקה פיזיקאלית.
אפשר לקבל פחות שעות עבודה בגלל כאבי הגב באופן קבוע אך במידה ומדובר בבעה רפואית חמורה וכרונית שלא משתפרת ורק הפחתת שעות העבודה זה הפיתרון. אפשר לפנות לביטוח לאומי אך לא ברורה לי מטרה. כאבי גב יכול לפגוע בי בקבלת עבודות עתידיות במידה ואת מתקבלת לעבודה שיש בה בכדי לגרום לנזק נוסף לגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובותיך !
שולי08/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע בגב תחתון
אלי22/09/2014באותו עניין של כאביי גב תחתון עשיתי בדיקת סי טי ומתברר שיש לי בקע בחוליה L5 האם אני יכולה להוריד אחוזי משרה
אני עובדת בבנק והגיל שלי הוא 29* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהמוטי30/06/2012
אני מטופל פסיכאטרית בכדורים לשינה ואני ביקשתי המלצה מהפסיכאטרית שהרופא תעסוקתי יוריד לי ל80 אחוז משרה האם יכול לפסול אותי מהתפקיד של שומר ללא נשק אני רק מסתכל על מי שנכנס ויוצא מה דעתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/07/2012לשאלתך התשובה היא " לא סביר שיחליט הרופא שאתה בלתי כשיר לעבודה" אך להערכתי כפי שהמליץ דר' גפן עליך לפנות למעבדת שינה לבחון מהי הבעיה ובמקביל הפסיכיאטר יכול לשנות את הטיפול . התרופות שכתבת אינן תרופות שינה למרות ההשפעה המרגיע שלהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית שינה בלילה כתוצאה מתאונת דרכיםמוטי29/06/2012
עברתי תאונת דרכים לפני שנתים ואני סובל מפוסט טראומה שינה 5 שעות בלילה פחות או יותר חושב הרבה על התאונה רק בלילה אני עובד בשמירה שומר בלי נשק רק פיקוח על כניסה ויציאה בלובי אני עובד במשרה מלאה ואני רוצה לצמצמם את העבודה ל80 אחוז משרה האם הרופא תעסקותי יכול להגיד שאני לא כשיר לעבודה פשוט 100 אחוז משרה קשה לי אני לוקח כדורים לשינה רסיפדל פריזמה ואלטורלט אני רוצה לעבוד אני מפחד שהוא יפסול אוצי לגמרי אני רוצה לעבוד ויכול לעבוד תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית שינה בלילה כתוצאה מתאונת דרכים - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/06/2012שלום!
בעיות של שינה ככל הנרקא על רקע של פוסט טראומה. יש לעבור בדיקה במעבדת שינה ולהתאים טיפול לבעיה. במידה והטיפול לא עוזר יש לדון על אופציות אחרות כולל בתחום תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווחים קטנים בין חוליות C5-6מלכי25/06/2012
לחץ על עצבי יד ימין...כאבים jחזקים בצוואר בכתף...לאורך היד...וחולשה בכף היד עם נימלול מיידי פעם.
מוגבלות תנועה בצוואר...לצד ימין ולצד שמאל.
נשלחתי לבצע EMG ופיזיוטרפיה.
עובדת כמנהלת כספים 30 שנה עבודה על מחשב (יד ימין הפעילה)
בהנחה שהמצב לא משתנה האם יש עילה לתביעה לבטוח לאומי בגלל מחלת מקצוע?
ובכלל טכנית האם המשכת העבודה בתנוחה של ישיבה וראש למטה למקלדת ולכתיבה..
לא מחמיר או מזיק את המצב?
אני בת 49* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווחים קטנים בין חוליות C5-6 - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/06/2012היי!
צה שצוין במכתבך אלו ממצאים בבדיקת הדמיה ותלונות. אך לא ברורה האבחנה (מחלה). הרי לא ניתן לדון לגבי מחלת מקצוע כאשר אין אבחנה. רק לאחר אבחנה ובדיקת טיב ועופי העבודה יהיה ניתן לדון על מחלת מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווחים קטנים בין חוליות C5-6 - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/06/2012מלבד חסר אבחנהשלהערכתי צריך להיות או בעיה בעמוד שדרה צוארי או בעצבים של היד ואם נשאיר בצד עניין התביעה של הביטוח הלאומי. יש מספר דברים שאת יכולה לעשות כדי לתכנן עמדת העבודה שלך בצורה ארגונומית (מותאמת לדם) כמו להרים את המסך (כדי לא להוריד את הראש) ללמוד הקלדה עיוורת . יש גם באינטרנט מצגות יפות מאוד על עמדות מחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מקצוע
עו"ד אלי מלכה26/06/2012שלום לך,
בעניינך, את אמורה להגיש תביעה למיקרוטראומה ולא מחלת מקצוע.
זה דומה , למעט שמחלת מקצוע הינה רשימה סגורה של מחלות מוגדרות ומוכרות.
במקרה שלך, כדאי להגיש תביעה לביטוח לאומי להכרה.
את מוזמנת ליצור איתי קשר ואדאג לכוון אותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מקצוע - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי27/06/2012אינני יודע מי זה ELIM אך בכל זאת אתה חצוף ואין עליך להכנס לפורום כנותן תשובות אני אדאג לחסום אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחילה מכבודו
עו"ד אלי מלכה27/06/2012שלום אדוני,
איני יודע על מה יצא קצפך...? תשובתי היתה בהיבט המשפטי בלבד של שאלת הפונה ואני מתנצל אם זכות ההשבה לפונים נתונה לך בלבד.., סברתי כי זהו פורום פתוח ולא " הכה את המומחה " ...
שיהיה יום רגוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחילה מכבודו - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי27/06/2012עו"ד מלכה היקר
אתה נמצא בפורום של רופאים . כאן רופאים עונים לשואלים וכאשר אנו חושבים שמדובר בבעיה משפטית אנו מפנים אותם לפורום של עו"ד. [\
אין כל עיניין שתנסה לדוג לקוחות בפורום זה!!!
אין כל מהומה וכבודו לפניו מונח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווחים קטנים בין חוליות C5-6 - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/06/2012שלום שוב!
בהעדר אבחנה לא ביטוח לאומי ולא בתי משפט לא דנים בעניין מיקרוטרומה או מחלת מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה למחקרבבב23/06/2012
שלום רב,
האם יש באפשרותכם להפנות אותי למחקרים (עברית או אנגלית) המתייחסים לקשר שבין עבודה מרובת שעות בהקלדה על מחשב לבין בעיות גב, צוואר, כתפיים, ידיים וכדומה. באופן ספציפי אני מחפש מחקר שמתייחס גם למספר השעות המקסימאלי ליום שניתן לעבוד בעבודה זו. האם אתם מכירים התייחסות לשאלה זו במחקרים?
האם רופא תעסוקתי יכול לתת חוות דעת מקצועית בעניין זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה למחקר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי24/06/2012חלק מן התשובות תמצא בהפעלת חיפוס ב גוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מרופא תעסוקתי לעבודה חדשהיס18/06/2012
אבי עובד כמסגר רתך ומלגזן ,עבר ארוע לבבי לפני כשנה ולפני שלושה חודשים חזר לעבודה לאחר וועדה רפואית תחת מגבלות אסור לו לעבוד בריתוך צבע ומשאות כבדים דבר הוא יכול לעבוד כמלגזן , בהתחלה כארבע שעות ואח"כ עבד כשש שעות המעביד לטענת נמעביד עקב צמצומים הוא פיטר את אבי. היום אבי מובטל ומחפש עבודה אך כל מקום עבודה מבקש אישור מרופא תעסוקתי במה הוא יכול לעבוד וכמה שעות אבי פנה לרופאת המשפחה והיא אמרה כי מאחר והוא לא עובד אין לו מה ללכת לרופאה תעסוקתי .
אני לא ממש מצליחה להבין מאיפה הוא אמור להמציא אישור למקום עבודה חדש אם המגבלות היו למקום העבודה הקודם בוועדה קבעו שאם אין מאמץ הוא יכול לעבוד גם שמונה שעות אבל אין אישור שאומר במה הוא כן יכול לעבוד וכמה שעות הוא יכול לעבודר ??
הדבר אבסורד רופא תעסוקתי אמור ללוות עובד שנפלט משוק העבודה ויכול לחזור אליו ע"י מתן אישורים למקום עבודה חדש הרי המטרה שהעובד ימשיך לעבוד אחרת שיתנו אישור לא כשיר .עבודה עבור אנשים עם מגבלות במצב כזה של בין לבין עבודות לא מאפשרת להם להשיג עבודה בלי ליווי של רופא תעסוקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור מרופא תעסוקתי לעבודה חדשה - תגובה
ד``ר טמיר גפן18/06/2012שלום רב!
אליו לפנות ללשכת תעסוקה למוגבלים או למצאו עבודה לא מאומצת לדוגמה בתור מוכר בחנויות למוצרי פרזול או יועץ בחנויות עשה זאת בעצמך כמו ACE וכו'. עבודות אלו לא מצריכות מאמצים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור מרופא תעסוקתי לעבודה חדשה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי19/06/2012תשובה מלאה מדר גפן בנוסף הוא יכול לפנות באופן פרטי לרופא תעסוקתי להערכת כושר עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת עבודה החמרהישיי14/06/2012
שלום,בעקבות ת עבודה אני מוכר בנכות זמנית של 15% .בתקופה זו חלה החמרה במצבי הנפשי ובעיקר בנושא החקדה מפיטורין עקב מצבי.פסיכיאטר מקופת חולים איבחן מספר בעיות נתן טיפול תרופתי,והפנה את המכתב למל"ל. האם במלל יזמינו אותי לבדיקה?ולפני תום הנכות הזמנית?מצבי הוא בכך שאני מקבל גם טיפול תרופתי.האם מספיקה חוות הדעת של הפסיכיאטר של קופת חולים או צריך חוות דעת מפסיכיאטר?איך בעצם ההייחסות במלל לבעיה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת עבודה החמרה - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/06/2012היי!
בדרך כלל בסיום נכות זמנית מקובל להזמין מבוטח לבדיקה לקביעת נכות קבועה או להמשיך את נכות הזמנית. הועדה בדרך כלל מתייחסת למכלול הבעיות שנותרו בעקבות התאונה.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוזמנתי על ידי המלל
ישיי01/07/2012לבדיקה של פסיכאטר ונכתב במכתב שתוצאות הבדיקה יועברו להחלטה של הועדה שתתכנס לצורך קביעת נכות צמיתה.האם מספיק להביא לבדיקה של הפסכיאטר חוות של פסיאטר שאני מטופל על ידו בקופה?או צריך חוות דעת גםשל מומחה שכרוכה בתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוזמנתי על ידי המלל - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/07/2012התשובה די מורכבת ולא ניתן לתת תשובה בלי להכיר את הפרטים של האבחנות והממצאים. כמו כן אין אנו יודעים מה כתב הפסיכיאטר בקופה והאים המכתבו משקף את המצב כולו. כמו כן בדרך כלל רופא קופת חולים לא עוסק בהערכת אחוזי נכות לאומת זאת רופא פרטי כך עוסק בכך.
אין תשובה חד משמעית לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוזמנתי על ידי המלל - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/07/2012בשלב זה הייתי מסתפק במכתבו של רופא קופת החולים במידה וזה לא יניב תוצאות תמיד אפשר לערער ואז לפנות לקבלת חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)