מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשיכת כלב בזמן העבודהאלי08/06/2012
שלום רב,
אני מעסיק עובד בחנותי ובמסגרת תפקידו הוא גם עושה משלוחים.
באחד המשלוחים כאשר התקרב לתת לבן אדם את המשלוח, נשך אותו כלב (האדם שהזמין את המשלוח שמר על כלב של שכן) באזור הברך.
באותו רגע לקחתי את העובד למרפאה, עשה בדיקות חיסון וכדומה (כלומר משהו די רציני).
העובד קיבל 7 ימי מחלה.
רציתי לדעת מי אחראי להוצאות הטיפול בעובד (תרופות,בדיקות וכדומה)?
האם אני יכול לדרוש מביטוח לאומי?
האם העובד יכול לדרוש פיצוי מהביטוח שלו?
אשמח לתשובה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת כלב בזמן העבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/06/2012יש לפנות לפורום עו"ד. הפורום שלנו עוסק בשאלות רפואיות בתחום רפואה תעסוקתית ולא בתחום זכויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנביסgiladsm004/06/2012
שלום רב יש לי פציעה ישנה בברך ,ללא פיקה דילדול ניכר מאוד הרגל קורסת מידי פעם וישנן שריפות ועקצוצים מהעכוז עד מתחת לברך דבר שמקשה עליי מאוד לשבת לעמוד ואפילו לישון כמו שצריך שחיקת סחוס דרגה 4 ,בלט דיסק l4-l5 משתמש בליריקה 450 ליום וכרגע מחכה לאישור של הקנביס ממשרד הבריאות .האם במצבי ושימוש בקנביס מותר לי להמשיך לעבוד או לא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/06/2012במידה והנך שותף של תשובה או דנקנר או אפילו בעלים של בנק הפועלים לא רואה בזה שום בעיה. במידה ואתה חבר כנסת גם כן אין שום בעיה. במידה ואתה עובד בתור דוואר הרי אתה מוגבל לעסוק בכך.
כאשר תכתוב סוג עיסוקך היה ניתן לדון ברצינות יותר לגבי סוגיה זו.
בכבוד רב ובריאות מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע נעלייםישיי28/05/2012
אני נמצא בנכות זמנית של 15 אחוז בעקבות תאונת עבודה. אורטופד מומחה המליץ לי להחליף לשימוש בנעליים אורטופדיות.
האם אני אמור לקבל החזר ?וכיצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע נעליים - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/05/2012משום שמדובר בתאונת עבודה יש לפנות לביטוח לאומי. במידה ומדובר בנעל שנחוצה מבחינה רפואית ביטוח לאומי משתתף בעלותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכים בדרך לעבודהפלונית25/05/2012
שלום רב
עקב תאונת דרכים בדרך לעבודה נפגעתי בצוואר - ישוור לורדוזיס כתב הרופא
עברו 5 חודשים מאז ועדיין יש כאבים וקושי תקפודי ובעיקר חוסר תחושה ביד ימין (האורטופד הסביר לי שזה קורה עקב לחץ של החוליות שזזו על העצבים באזור).
חזרתי לאחר חודש ימים לעבודה כי לא יכולתי כבר להשאר בבית אך, עבודתי הינה עבודת מעבדה הדורשת עמידה ועבודה עם הידיים מוטוריקה עדינה וגסה.
אני מתקשה במאד ביצוע עבודה זו , למי עלי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים בדרך לעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/05/2012היי!
יש לפנות לרופא תעסוקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ומה אז ?
פלונית28/05/2012סליחה על הבורות אבל איך רופא תעסוקתי יכול לעזור?
אני קוראת כאן בפורום על אי כושר עבודה, האם בזה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ומה אז ? - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/05/2012רופא יכול לתת מגבלות ו/או להמליץ לגבי אי כשירות זמנית או קבוע בהתאם לממצאים והערכתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתיראובן21/05/2012
שלום
בן 34 לאחר ניתוח להוצאת גידול משלפוחית השתן תוצאה שפירה
רופא אורולוג מנתח ורופא משפחה החליטו להפנות אותי לרופא תעסוקתי מכייון שלדעתם קיימת סבירות שהגידול כתוצאה מחשיפה לחומרים בנזן במקום עבודתי
ללא עבר עישון או סיפור משפחתי - רופא תעסוקה בביקור הראשון אצלו נתו לי 3 שבועות העדרות . וביקר במקום העבודה - בביקור שני אצלו הרופא נתן לי הפניה לתת לחברה בה אני עובד שיזמינו בדיקה של בנזן על מנת שיוכל להחליט האם יש קשר למחלת מקצוע. .באותה נשימה הרופא אמר שלדעתו הבדיקה תצא תקינה וזה רק הליך פורמלי .
אבל אני צריך שישנו לי תפקיד .
לא הבנתי אם אני יכול להמשיך לעבוד או לא - דבר נוסף שמקשה מאוד זה האופן שבו אני צריך לפנות לחברה הרי החברה לא תתיחס לבקשה שלי - מדוע הבקשה לא נשלחת ישירות לחברה כאשר דרישה כזו מגיעה מגוף מוסמך אזי ההתיחסות שונה
שאלה נוספת עד הזמן של הבדיקה אני צריך לבקש אישור מחלה מרופא משפחה? ואם כן אני אמור לתבוע את זה מביטח לאומי מכייון שיתרת ימי המחלה שלי נוצלו במלואם אצל המעביד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/05/2012שלום רב!
לא ציינת תקופת העבודה בחברה מה עיסוקך. מחלת סרטן תעסוקתית מתפתחת במשך שנים רבות לא פחות מ -15 שנה ועד ל 45 שנה לכן יש לדבוק תקופת עבודתך בחברה. לגבי מכתב לגבי בדיקת רמת חשיפה לא רואה בזה שום בעיה הרי המכתב הופנה לחברה ומה זה משנה מי הגורם המוסר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/05/2012כן עוד דבר- לא רואה סיבה לחופשת מחלה עד ביצוע הבדיקה במידה ולהתרשמות הרופא לא יהיה חשיפה ממשית במקום העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי22/05/2012נקודה נוספת , בנזן לא ממש גורם סיכון לסרטן של שלפוחית השתן (ואצלך לא מדובר בסרטן) אלה חומרים בשם אמינים ארומטים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
רענן03/06/2012שלום וברכה
תודה על תשובתכם
ברצוני להבין האם החומרים שציינת אמינים ארומטים נמצאים בתחנת דלק
האם עצם העובדה שבתחנה שבה אני עובד אין מערכת STAGE 2
לא נחשפתי לכימיכלים שעלולים לגרום לגידול בשלפוחית השתן
רופא משפחה ואורולוג מנתח קבעו שאני חייב לחפש עבודה אחרת כי הסבירות להופעת הגידול בשלפוחית השתן בגיל צעיר 34 זה כתוצאה מחשיפה יומיומית
בסביבת העבודה
- עניין נוסף רופא תעסוקתי הפנה באמצעותי הפנייה לביצוע בדיקת בנזן בתחנה שבה אני עובד .
נכון להיום המעסיק מסרב לבצע בדיקה זו ע-לות הבדיקה יקרה לטענתו
ומצד שני מסרב לפטר אותי ללא חתימה על מסמך שבה אני מבקש שיפטרו אותי מסביה בריאותית
אני עובד 3 שנים בתחנה כ 12 שעות ביום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי03/06/2012כבר שנים שאחוז הבנזן הורד בדלק ולכן אין צורך בבדיקות בתחנות דלק. ידוע כי יש בנזן בדלק אך עקרונית בריכוז כה נמוך שאין סיכון בריאותי. לגבי אמינים ארומטים אין. לגבי רגישות אישית שלך אינני יכול לדעת. לאסר על סוג עבודה זה נראה לי יותר מידי מוגזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר טמיר גפן03/06/2012שלום רב!
ברצוני עוד להוסיף שלגידולים סרטניים ממקור תעסוקתי לוקח להתפתח כ- 15 שנה מתחילת החשיפה. גידול שמתפתח תוך 3 שנים מתחילת החשיפה ככל הנראה לא ממקור תעסוקתי.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור רופא תעסוקתי לעבודה חדשהg.g19/05/2012
מידי שנה אני הולך לביקורת אצל רופא תעסוקתי מטעם קופ"ח על מנת לקבל אישור עם המיגבלות שלי (על תאונה שעשיתי) למקום העבודה. לפני כחודש החלפתי מקום עבודה לתפקיד נהג משאית+ מפעיל מנוף ובשביל לקבל הכשרה של מפעיל מנוף חובה להיבדק אצל רופא תעסוקתי וכך עשיתי, רק שהפעם ניגשתי לרופא תעסוקתי פרטי מורשה וקיבלתי אישור לכך לאחר בדיקה ונימצאתי כשיר שהרי מפעיל מנוף זוהי לא עבודה פיזית הדורשת מאמץ מיוחד. השאלה שלי, האם עליי להגיש למקום העבודה את האישור של הרופא תעסוקתי פרטי על עבודת המנוף? או שרק האישור של רופא התעסוקתי מטעם קופ"ח תופס ואישור שכזה יש לי רק לגבי התפקיד הקודם בו עבדתי ועליי בעצם לגשת לשנות אותו למקום העבודה החדש?
אודה לתשובה מהירה כי במקום החדש מסרבים להעסיק אותי עד שלא אנפיק אישור מתאים של רופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור רופא תעסוקתי לעבודה חדשה - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/05/2012שלום רב!
בתור מפעיל מנוף אתה זקוק לפנקס בריאות אותו אתה מעביר למשרד התמ"ת על על סמך אישור זה מקבל רישיון להפעלת מנוף.
אין לי ברור איזה סוג אישור קיבלת מהרופא ולאיזה סוג מנוף. במידה והופנת ע,י מעסיק לבדיקה בתור מנופאי הרי שלא ביקשו ממך אישור לגבי מגבלות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר במנוף לטעינה עצמית
g.g19/05/2012מנוף על משאית.
ברור שלרשיון מנוף שכזה צריך אישור כשירות של רופא תעסוקתי וכך עשיתי, ניגשתי לרופא תעסוקתי מורשה כמובן ופרטי שבדק אותי וקבע כי אני כשיר לעבוד כעגורנאי טעינה עצמית. עם אישור זה הוסמכתי וקיבלתי רשיון להפעלת מנוף. מה שמעניין אותי לגבי מקום העבודה החדש אם הם יכולים להיסתמך על אישור זה מעבר לכך שגם לקחו ממני העתק של תעודת ההסמכה? או שעליי עכשיו לגשת לרופא תעסוקתי של קופ"ח שגם הוא יייבדוק אותי וייתן את הכשירות מבחינתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר במנוף לטעינה עצמית - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/05/2012לא הבנתי דבר.
במידה ומעסיק שלך מסתפק באישור מה אתה עוד צריך?
אתה רוצה לפנות עוד לרופא קופת חולים? מה הבעיה? תפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער על אי ההבנה של המודעה
מ.ו21/05/2012ככל הניראה לא הסברתי את עצמי מספיק נכון ויצא מזה סלט לא קטן. מתנצל. בכל מיקרה ביררתי את העניין טלפונית ופתחתי שאלה חדשה בעניין. אודה להיתייחסות ומיתנצל שוב על אי ההבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בשל דלקות בברכיים ובמרפקיםשרית17/05/2012
שלום רב,
אני בן 48. עבדתי כשכיר בהתקנת מזגנים כ-7 שנים. מדובר בעבודה פיזית מאומצת שאת רוב העבודה הייתי אני עושה ולא בעל הבית. לפני כשלוש שנים התחלתי לסבול מכאבים בברכיים ובמפרקים כתוצאה מעבודה זו. בתחילת השנה לא יכולתי להמשיך לעבוד בגלל הכאבים והתפטרתי.
ידוע לי כי עפ"י חוק אם אני מתפטר בגלל סיבות בריאותיות אני זכאי לקבלת פיצויים מהמעביד.
עפ"י האורטופד יש לי דלקות בברכיים ובמפרקים. הוא המליץ ליטול תרופות נוגדי דלקות ואמר שייתכן והדלקות יחזרו וייתכן שלא. גם הופניתי על ידו לרופא תעסוקתי.
אני לא רואה עצמי מסוגל פיזית להמשיך את העבודה הזו.
1) האם לדעתכם יש לי עילה לתבוע פיצויים מהמעביד?
2) מה הפרוצדורה אצל הרופא התעסוקתי? זאת אומרת, אם גם לדעתו אינני יכול להמשיך לעבוד במגזנים, מה אני עושה עם האישור שלו? פונה לביטוח הלאומי? ישר למעביד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בשל דלקות בברכיים ובמרפקים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי17/05/2012יש להפנות את השאלה לפורום עו״ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לחומרים כימיים בהריוןליבי14/05/2012
שלום, במקצועי אני לבורנטית ועובדת במעבדה עם חומרים כימיים שונים. כשהייתי בהריון ביקשתי להשמר ולא להחשף לחומרים מסוכנים אך האחראים במעבדה לא עשו בירור מקצועי ומעמיק בנושא ובנוסף טענו כי "אין במעבדה חומרים מסוכנים לנשים בהריון". לאחר התעקשות שלי הרחיקו אותי ממספר חומרים אך עדיין הייתי חשופה. לאחר שילדתי את בני (כיום בן 5 חודשים) נאמר לי כי לו 2 אשכים טמירים והוא יזדקק לניתוח ויש סיכוי גדול שפוריותו תפגע!!!. בעיה זו נובעת מכך שהאשכים שנוצרו בבטן העובר לא ירדו לשק במהלך ההריון. כיום לא יודעים להגיד מהי הסיבה בדיוק אך אחת הסיבות היא חשיפה לחומרים כימיים. אני מקשרת את זה לתקופת ההריון שבה נחשפתי ולא נעשו מאמצים להרחיק אותי.
איך אפשר להוכיח ולחזק את הקשר בין החשיפה לחומרים למום של בני?
האם יש עילה לתביעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לחומרים כימיים בהריון - תגובה
ד``ר טמיר גפן14/05/2012שלום רב!
לעניין עילה לתביעה הרי מדובר בסוגיה שיש לפנו בעניינה לפורום עו"ד. לגבי קשר בין הבעיה הרפואית של הבנך לחשיפה לחומרים בעבודה הרי יש לבדוק לאלו חומרים הייתה חשיפה ובאלו רמות חשיפה מדובר. ובהמשך יש לבדוק כל חומר וחומר ואת היכולת שלו לגרום לבעיות מסוג שאצל בנך.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לחומרים כימיים בהריון - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי14/05/2012במעבדות החשיפות מרובות אך בדרך כלל אפסיות. כפי שכתב דר גפן חסרים פכים מרובים לשאלתך למשל הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואיתאודי03/05/2012
שלום וברכה
בן 34 לאחר ניתוח הוצאת גידול משלפוחית השתן -תשובה היסטולוגית פפילומה
לאחר הניתוח בשיחה עם הרופא אורולוג מנתח - מכוון שאין היסטוריה משפחתית
לא עשנתי בעבר ולא מעשן - לדבריו הסברה היא חשיפה לחומרים במסגרת עבודתי
אני מנהל תחנת דלק שבה אין מערכת STEGE 2
גם בבדיקה של אורולוג בקופה - נאמר לי שזה האפשרות להופעת הגידול
רופא המשפחה הפנה אותי לרופא תעסוקתי - והרופא התעסוקתי בדק את הניירת וזימן אותי לועדה רפואית עם 3 רופאים
לשם מה נדרש ועדה רפואית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה רפואית - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי03/05/2012היות והדברים לא שחור לבן ועל מנת שתקבל התיחסות טובה יותר הרופא בקש עוד שני מומחים לעזור לקבל החלטה לגבי אפשרות של קשר סיבתי.
למען הסדר הטוב תחנות דלק וחומרים הנמצאים שם לא מוכרים כגורמים לגידול בדרכי השתן הממיסים שעושים זאת מאוד ספציפים ולא נוכחים בדלק.
שיהיה לך בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מקצוע
עו"ד אלי מלכה26/06/2012שלום לך,
לפי פנייתך הכוונה היא לבחינה של מחלת מקצוע ולצורך הכרה בך כנפגע עבודה ישנו צורך בהוכחת קשר סיבתי לחשיפה לחומרים במקום עבודתך לבין הנזק/מחלה שממנה אתה סובל.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר ואסביר לך את התהליך ( הלא פשוט ) של הגשת תביעה לביטוח לאומי ומימוש זכויותיך בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה רפואית - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/06/2012שלום רב!
אני חושב שכבר כתבתי לגבי סוגיה של סרטן תעסוקתי. כידוע סרטן תעסוקתי מתפתח לאחר שנות חשיפה רבות לכן במידה ומדובר בחשיפה פחות מ - 10 שנים כמינימום לכמעט רוב סוגי הסרטן לא ניתן לדון על קשר סיבתי.
כמו כן כידוע סוגי חומר מסוימים גורמים לסוגי סרטן ספציפיים לרוב לכן יש לבדוק היטב בין סוג החומר וסוג הגידול ומיקומו לפני שתבזבז כספים על הליכים אלה ואחרים.
בריאות שלמה. !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהעדי02/05/2012
שלום רב,
בתחילת השבוע נפל אבי במקום עבודתו, וכתוצאה מכך יש לו חבלות יבשות בצלעות, בכתף ובפנים ובנוסף שבר קטן באף.
באותה הנפילה גם נסדקו משקפי הראייה שלו עד כדי אי יכולת להשתמש בהם, מה שמהווה בעיה חמורה, בעיקר בנהיגה.
שאלתי היא האם ניתן לקבל החזר בעבור רכישת משקפיים חדשים, ואם כן ממי וכיצד זה מתבצע?
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן02/05/2012שלום רב!
עניין של תאונות עבודה מטופל ע,י ביטוח לאומי לכן יש לפנות לביטוח לאומי בשאלות הללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/05/2012אני אוסיף אפשר לפנות לחברת ביטוח אך לא לפורום רפואי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לצורך עבודה חדשהדניאלה28/04/2012
שלום רב,
אחי זומן מחר לסניף "מדיטון" בתל אביב כדי לעבור בדיקות לרגל תחילת עבודה חדשה.
מדובר בעבודה זמנית במפעל יצור לתרופות.
באיזה סוג בדיקות מדובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לצורך עבודה חדשה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי29/04/2012איך את רוצה שנדע? אינני יודע איזה מפעל איזה חשיפות ואיזה תפקיד. יש לפנות למדיטון שיגידו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לצורך עבודה חדשה - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/04/2012הי!
בדרך כלל מדובר בבדיקות שלפני קבלה לעבודה בהתאם לדרישות המעסיק וסוג העבודה שהאיש מועמד אליה. יש לבדוק מול המעסיק או מול מדיטון אלה בדיקות הוא נדרש לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן מחלהטלי24/04/2012
אני עובדת 7 שנים בחברת מחשבים ומוצבת אצל לקוח. לפני חצי שנה קבע לי רופא תעסוקתי הפחתת שעות עבודה ל 3 חודשים ואחר האריך לי ל 3 חודשים נוספים שמסתיימים בעוד חודש. בנתיים קיבלתי מכתב על הפסקת עבודה . בשימוע נמסר לי שהחברה שבה אני מוצבת לא מוכנה לעבודה במשרה מקוצרת..
מה זכויותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בזמן מחלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי24/04/2012יש להפנות את השאלה לפורום של עו"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים בזמן מחלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן25/04/2012אני מצתרף להמלצה לפנות לפורום עו"ד שעוסק בדיני עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרישת המעביד לרופא תעסוקתי משלומגי23/04/2012
האם המעסיק יכול לדרוש רופא תעסוקתי משלו לבדוק את העובד, למרות שיש לעובד חוות דעת מרופא תעסוקתי אחר שהלך אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרישת המעביד לרופא תעסוקתי משלו - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי23/04/2012בהחלט.
יש הרבה מקומות עבודה שקשורים עם רופא תעסוקתי או שירות פרטי וזכותם לבקש מהרופא שלהם לאשר או לא מה שנקבע ע"י רופא אחר. בדרך כלל אין הבדלים גדולים בהחלטות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרישת המעביד לרופא תעסוקתי משלו - תגובה
ד``ר טמיר גפן23/04/2012בהחלט כן - המעסיק יכול לבקש בדיקת רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובת בדיקת הערכת כושר עובדה?סקוביבון19/04/2012
שלום,
האם עובדת הנעדרת מזה מספר חודשים (בשל בעיות בעיניים) חייבת לעבור דרך רופא תעסוקתי לפני חזרה לעבודה ? (עובדת כקלדנית על מחשב 8 שעות ביום)
מה החוק אומר? התקנות?
כרגע קיבלה תור רק לעוד 3 שבועות ואין לה יתרות מחלה.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת בדיקת הערכת כושר עובדה? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי19/04/2012זה תלוי במקום העבודה. עובד מדינה חובה ובהרבה מקומות אחרים גם . זו זכות של המעביד לבקש ואין לסרב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
סקוביבון19/04/2012אבל.. יש חוק שמדבר על זה?
מחר אני מחזירה אותה לעבודה והיא נתקלת במלגזה חו"ח או מפתחת בעיה בעיניים
תתבע אותנו על זה..
מה החוק אומר? או שלא אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי19/04/2012שוב אני מסביר במקומות פרטיים אין תקנות . במדינה יש .
אבל זכות של המעביד לבקש בדיקת כושר עבודה לאחר היעדרות.
זה שהתור רחוק אולי את יכולה לדבר עם המחלקה שיקדימו בגלל שאין לה ימי מחלהאבל עקרונית אם העובדת מעוניינת לחזור לעבודה קשה למנוע זאת . את יכולה אולי לבקש שהיא תביא מכתב או מהרופא מטפל או מהרופא מקצועי שטיפל בה שלהערכתו אין מניעה. בעבודות משרדיות הסבירות הגבוהה ביותר זה שאין מניעה. להיתקע במלגה או להחליק על הרצפה זה תמיד אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולינורופתיה כמחלת מקצוערון16/04/2012
לפני כמה חודשים בעקבות בדיקות מקיפות בשל כאבי גב(עברתי בין היתר שני ניתוחי שאיבת דיסק ב L-4+L-5+L-5+S-1 שלא פתרו את הבעיה של בלטי דיסק עם לחץ על השק) ורגלייים מתמשכים הובחנתי בין היתר כסובל (לאחר בדיקת EMG ) מפולינורופתיה מסקנת הנוירולוג ואבחונו POLYNEUROPATHY,TOXIC INFLOMMATORY .הנוירולוג בירר היכן אני עובד ואופי העבודה והמליץ להפנות אותי לרופא תעסוקה שיבחן שינוי מקום עבודה .מקום עבודתי הוא מפעל כימי בהגדרה עבודתי היום יומית יש בה חשיפה לבנזינים גם מסוג בנזן,סולרים קרוסין LPG ,סודה גז בעירה וכל מיני כימיקלים למינהם .את האמת יש לי חשש גדול לפנות לרופא תעסוקתי בגלל שיתכן שאני יכנס למסלול חד כיווני בו לבסוף אצטרך לעזוב את עבודתי הנוכחית ,אשמח לשמוע את דעתך ועמדתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פולינורופתיה כמחלת מקצוע
רון16/04/2012דרך אגב אני עובד שם כבר עשרים שנה ואני בן 42 והייתי חשוף לחומרים אילו הרבה מאוד פעמים כבדרך שגרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולינורופתיה כמחלת מקצוע - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/04/2012ראשית כל העובדה שעבדת במפעל לא הופך אותך לחשוף תלוי בעבודתך. חשיפה לבנזן מחייב בדיקות סביבתיות ורפואיות פעמיים בשנה. ממיסים אחרים תלוי אלו פעם בשנה. יש לוודא האם מתבצעות בדיקות במקום. בהחלט חשיפה לנציבים ידועה כמעולה לגרום לפולחנוירופתיה. גם שתיית אלקוהול ותרופות מסוימות. אז אם יש סיכוי שמהחשחפה המחלה אתה צריך לחשוב על בריאות קודם ולא לשקול המשך עבודה שעושה אותך חולה. אתה יכול להתיעץ באופן פרטי קודם לראות האם יש לך עילה לתביעה מול הביטוח הלאומי ואז לפעול דרך קופ״ח. בכל מקרה אל תחשף אם אתה כבר סובל גם אם הסיבה אחרת זה יכול להחמיר את המצב. יתכן מאוד שיש מקומות ללא חשיפה במפעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התגובה המהירה-הבהרה.
רון16/04/2012ראשית עבודתי היא מנהל משמרת בתוך מתקן ייצור ,משמע אני בקו הראשון מול כל חומרים שהזכרתי נחשפתי המון המון בעבודתי לכל הפחמימנים למינהם שהזכרתי ולכימיקלים שונים ומשונים .שנית איני ולא הייתי מעולם צרכן אלכוהול.מצבי כיום שיש לי כאבי רגליים די חזקים בגלל הפולינורופתיהטופלתי כחושדשיים בליריקה והחליפו לי לגמבפנתין בגלל אלרגיה לליריקה .כמו כן סובל מכאבי גב חצי שנה עברתי את כל הטיפולים השמרניים שיש כולל שני ניתוחי גב שלא פתרו את הבעיה.אני לא עובד כבר כשלושה חודשים וחצי -לא מעוניין כרגע לבצע ניתוח קיבוע רוצה לחזור למסלול עבודה תחת מגבלות מסוימות כמו אי יכולת לעמידה ממושכת ואו ישיבה ממושכת ,תשובתך מאוד מאוד חשובה לי בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התגובה המהירה-הבהרה. - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/04/2012קבלת תשובה הכי מלאה שאפשר לתת במסגרת הפורום. ליתר פרטים עליך לפנות ישירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)