מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיוע לועדהישיי24/11/2011
.אני עומד להגיע לועדה רפואית בגין תאונת עבודה מחודש יולי ,שבגינה הייתי בחופש מחלה חודש בבית,ותאונה זו הוכרה על ידי המ"לל-כרגע יש לי בעיות נוספות בגין התאונה ,שעברתי ניתוח ברגל להוצאת גוף זר
.מהעבר ,בגין מחלות קודמות יש לי % 36 אחוז נכות כללית מהמ"לל. איני מקבל כיום שום קצבה כי אני עובד במשרה מלאה שאלותיי:
איך להגיע לוועדה?האם להגיע עם עו"ד?
איך להתנהג בועדה כזו.זו ועדה רגילה -אכזרית כמו שאנו מכירים?
אם יקבעו לי אחוזי נכות קבועים איך הם מוספים לכל הנכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע לועדה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי24/11/2011זו וועדה רגילה (אתה תבחר אם אכזרית או לא) אבל זה שונה מה 36% נכות שלך כי זה וועדה של תאונת עבודה זה מערכת מקבילה אך שונה והנכות שתקבל שם לא מתווספת לנכות כללית נשאר בנפרד . לגבי עו"ד זה החלטה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע לועדה - תגובה - תגובה
ד``ר טמיר גפן24/11/2011הי!
בנוסף לתשובתו של ד"ר לוי ברצוני להוסיף שלפני שתעמוד מול הועדה תוכל לקבל חוות דעת רופא מטעמך ולהגיעה לועדה עם החוות דעת זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקרוציאנוזיס המשךאלון24/11/2011
בוצעו בדיקות ואין לו מחלות רקע.
רציתי לדעת האם אין מניעה שיהיה במצבי קור שונים בשטח לאורך זמן וללא יכולת להשמר מפני הקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקרוציאנוזיס המשך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי24/11/2011עקרונית ללא מחלת רקע מדובר אך ורק בבעיה אסטטית וקר לך כמו לחיילים אחרים. אולי אפשר לבקש כפפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקרוציאנוזיסאלון24/11/2011
לבן החייל יש אקרוציאנוזיס האם הוא יכול להיות בתפקיד שרובו בתנאי שטח?
האם במידה וייחשף לקור לאורך תקופה ארוכה מבלי היכולת לשמור על חום הגוף, זה עלול להחמיר את רמת התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקרוציאנוזיס - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי24/11/2011אני מאמין כי לבן שלך יש קצבות כחולות ללא מחלת רקע .האם בוצע בירור למקור של הבעיה ? אם כן ולא נמצא כלום אז עקרונית אין בעיה מיוחדת. אם לא בוצע בירור יש לבצע ולפעול בהתאם לתוצאות.בכל מקרה יש גם בצה"ל רפואה תעסוקתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקרוציאנוזיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן24/11/2011ה!
אין מה להוסיף לתשובתו של ד"ר לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתיתם22/11/2011
היי
אני מורה במקצועי עברתי ניתוח להסרת פוליפ מיתרי הקול אך הפוליפ חזר.
השאלה היא האם כדאי לי לפנות לרופא תעסוקתי וכיצד הוא יוכל להקל עלי בעבודתי?כיום אני עובדת 20 ש"ש ואני צרודה לעיתים קרובות.האם אוכל להפחית שעות עבודה ואם כן מי משלם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן22/11/2011תפני לרופא תעסוקתי ותנסי לקבל אצלו כל התשובות. הרי הכול תלוי במסגרת עבודתך ואפשרויות של המערכת במסגרתה את עובדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקאומה16/11/2011
שלום רב
אני שוכבת בבית כבר שלושה שבועות עקב כאבים קשים בגב תחתון וברגל. בבדיקת CT
התגלה בלט דיסק ואורתופד שבדק אותי נתן לי כדורים אנטי דלקתיים שעוזרים לשפר את המצב.
כמה ימי מחלה רופא משפחה רשאי לתת?
האם אורתופד רשאי לתת ימי מחלה או להמליץ?
מתי צריך לפנות לרופא תעסוקתי?
אני מאוד אוהבת את העבודה שלי אך אני גננת ואני פוחדת לחזור מוקדם מידי לעבודה והכל יחזור על עצמו מחדש. האם אני צריכה לערב גורמים נוספים כמו ביטוח לאומי?
אשמח לקבל תשובות
בברכה
אומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי17/11/2011בלט דיסק הינו מצב הפיך ומנוחה תעזור אין כל בעיה לתת חופשת מחלה עד 3 חודשים לפי הצורך. יתכן שאת יכולה לפנות לרופא תעסוקתי לקבל הגבלות בעבודה אבל יתכן גם שעם מגבלות לא תוכלי להמשיך בעבודה. בכל מקרה בעיות גב נפוצות ובאות והולכות וחוזרות. פעילות גופנית זה השיטה הטובה ביותר למנוע חזרה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט דיסק - תגובה - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/11/2011אין לי מה להוסיף להמלצות של ד"ר לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה אחרי תאונת עבודהישראל16/11/2011
שלום אני אחרי 5 חודשים לאחר תאונה שהייתי בגינה 30 ימים בבית .התאונה הוכרה על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה. מאז שחזרתי לעבודה החלו כאבים שנעשו נמצא כי יש לי גוף זר במקום הפגיעה. הגשתי בקשה למלל להכרה בנכות ,ועדיין לא זטמנתי לוועדה.
בוצע טיפול רפואי והגוף הזר הוצא
.שאלותיי?
האם מגגי לי נכות לאחר הסבל של מספר חודשים עד הטיפול להוצאת הגוף הזר?
תוך ימים מספר אחזור לעבודה.אולם הרופאה אמרה שעדיין יהיו כאבים.ונמשיך ברורים רפואים-איך ביטוח לאומי מתייחס לכך?
עבודתי משרדית,אין לי צורך במגבלות בעבודתי.
יש לי כיום נכות כללית מהעבר ,האם יתווספו אליה נכות קבועה -אם תיקבע?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה אחרי תאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/11/2011אם נעדרת מהעבודה רק חודש עדיין נשאר לך עוד חודשיים על חשבון התאונה. הסבל שהיה לא מקנה לך נכות רטרו אקטיבי אם עבדת. וועדה רפואית תקבע לך נכות על פי המגבלות הקיימות באופן זמני עד תום הבירור/ טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבין
ישראל16/11/2011ולא משנה שעבדתי בחודשיים אלה?ימים אלה שמורים ?על כל מקרה?כי כבר כיום אני לא מקבל ת מחלה על תאונת עבודה .אלא מחלה רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה אחרי תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן16/11/2011הי!
תקבל נכות זמנית בהתאם למצבך עד להוצאת גוף זר ובהמשך במידה ונותרה נכות יקבע נכות קבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תאונת עבודהיוסי16/11/2011
בס"ד
שלום רב
לפני כשנה חמי עבר תאונת עבודה.
הוא הגיש תביעה לביטוח לאומי ותביעתו נדחתה.
לאחר מכן הוא פנה לעו"ד ולטענת העו"ד אכן יש קייס לתביעה.
כמה נהוג לשלם עבוד תביעת ביטוח לאומי?
והאם גובים תשלום מראש עוד לפני תשלום הפיצויים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן16/11/2011שלום רב!
השאלה לא לפורום הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איפה?
יוסי16/11/2011בס"ד
אז בבקשה תגיד לי לאיזה פורום להפנות שאלה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איפה? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי17/11/2011לפורופצ של עו"ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח - סרטן השדהדרה רון13/11/2011
לאחר גילוי של סרטן השד, נותחתי בכריתה דו צדדית ושיחזור. בשל הניתוח לא אזדקק לכימו והקרנות. אני מדריכת כשר גופני ולא אוכל לעבוד אחרי ניתוח קשה זה
לפחות כמה חודשים. האם עלי ללכת לרופא תעסוקתי? אני בחופשת ימי מחלה של מקום עבודתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - סרטן השד - תגובה
ד``ר טמיר גפן13/11/2011שלום רב!
בהחלט יש מקום לפנות לרופא תעסוקתי. ייתכן וחזרה לעבודה בתור מדריכת כשר גופני לא בדיוק הדבר הנכון. יש לבדוק כל ההבטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח - סרטן השד - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי14/11/2011אני חושב שיש לפנות לרופא תעסוקתי כי יתכן שלא תוכלי לחזור לעבודה לפני תום ימי המחלה שלך ויש עניין אולי לפנות לקרן הפנסיה לקבל נכות זמנית. אני חושב שלא צריך להיות מגבלה מראש לגבי סוג העבודה שתוכלי לבצע ומשוכנע שתחזרי לעבודך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מקצועד.ד.09/11/2011
האם התקף לב בגיל 53 אצל נהג מונית יכול להחשב כמחלת מקצוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מקצוע - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/11/2011דבר תלוי בנסיבות האירוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהאלכסנדרה08/11/2011
לפני כ-90 ימים עברתי תאונת דרכים, המוגדרת כתאונת עבודה. לאחרונה עברתי בדיקת CT ומיפוי עצמות, רופא המשפחה אמר כי אינו יכול להמשיך לתת לי ימי מחלה ועליי לפנות לרופא תעסוקתי. האם הימים שיעברו מהיום ה-90 עד היום בו אחזור לעבודה ישולמו לי ע"י מקום העבודה או ביטוח לאומי או שעליי להתמודד עם היותי כביכול מחוסרת עבודה..?
וכן אשמח לדעת מהו התהליך לאחר קבלת המלצתו של הרופא, עם האופציות.
תודה רבה.
אלכסנדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/11/2011ועדת ביטוח לאומי תחליט לגבי המשך נכות מעבר ל - 90 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/11/2011אם עדיין איניך כשירה לחזור לעבודה יש להפנות אותך לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי שתקבע לך נכות זמנית. יש לעשות את זה מהר כי זה לוקח זמן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
אלכסנדרה09/11/2011ומה לגבי הימים שלא אעבוד בהם מעבר ל-90 הימים עד לשלב בו תהיה לי ועדה רפואית ו/או רופא תעסוקתי שיקבעו את ההמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.... - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/11/2011במידה וביטוח לאומי לא מכיר בדבר הימים הללו יחשבו כימי מחלה רגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ומזגןשלמה07/11/2011
ד"ר נכבד שלום וברכה.
אם ישבתי צמוד/סמוך למזגן במשך כמה שנים במקום העבודה והמעסיק סירב לבקשותי להעביר אותי מקום ישיבה עד שחליתי בדלקת פרקים פסוריאטית הוא הסכים להעבירני מקום,
האם אני יכול לתבוע את ביטוח לאומי בגין המחלה או את המעסיק, ואם בכלל ניתן לתבוע ?.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים ומזגן - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/11/2011לאור הנתונים שאתה כותב דלקת הפרקים שלך משנית לפסוריאזיס שהיא מחלה שאינה נגרמת על ידי חשיפה כלשהי אלה שייכת לגנטיקה שלך . אין לך כל עילה לתביעה כל גוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון עובדים נגד שפעתרעות31/10/2011
שלום,
אנחנו מעוניינים לחסן את עובדי החברה שלנו נגד שפעת.
למי אפשר לפנות?
אשמח אם תוכלו לחזור אלי במהרה למייל או לנייד 0523600064.
תודה ויום טוב,
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון עובדים נגד שפעת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/11/2011שלום
כדי לעשות זאת במרוכז במפעלכם רק לגופים פרטיים (מכון שמר, מדיטון.....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא תעסוקתי אובדן כושר עבודהריקי31/10/2011
שלום רב,
לאחר תאונת דרכים שעברתי לפני שנה וחצי, חלה החברה במצבי הרפואי הן במישור הנפשי והן במישור הפיזי.
לאחר 9 חודשי עבודה, נאלצתי להתפטר עקב אי יכולת לעבוד.
כאבי צואר, גב תחתון ושכמות וכתפיים הלכו והחמירו ברגע שהפסקתי עפ משככי הכאבים, ולא יכולתי לתפקד בעבודתי ככימאית(עבודה פיזית ואנליטית).
במישור הנפשי, נכנסתי לדיכאון ואף הופניתי לבריאות הנפש הקהילתית בנוסף לתופעות של ליקוי בדיבור שהחמירו ככל שהחרדה והכאבים החריפו.
ניסיתי לתבוע אובדן כושר עבודה את חברת הביטוח בעצמי- אך תביעתי נדחתה.
נאמר לי לקחת עו"ד שייצג אותי בתביעה מולם.
לאחר חוות דעת פסיכיאטרית שהמליץ על אי יכולת לעבוד בשלב זה, נקבע לי תור אצל רופא תעסוקתי.
מה עליי לומר לו ואיך עליי להתנהל? האם ישנם טיפים בכדי "לא ליפול בפח" של הרופאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא תעסוקתי אובדן כושר עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/10/2011שלום רב!
הרופא שואל שאלות ויש לתת תשובות לשאלותיו.
להתנהל כרגיל. לגבי ליפול בפח - שאלות מסוג זה לעו"ד אך לא פורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רופא תעסוקתי אובדן כושר עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי01/11/2011הרופאים לא מפילים אנשים לפח זה לא הייעוד שלהם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה בשעות עבודהאורן30/10/2011
לפני כשנתיים חליתי בסרטן ומאז, תודה לאל, המחלה חלפה. יחד עם זאת אני סובלת מתופעות לוואי אשר תוקפות אחת לכמה זמן. תופעות לואי אלו כוללות כאבים בכל הגוף ותשישות. מצב זה מקשה עלי מאד לתפקד במשך יום עבודה שלם של כ- 8.5 שעות ובתקוטפות אלו זהו מאבק של ממש. אשמח לדעת למי עלי לפנות והאם קיימת אפשרות של הקלה בשעות עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה בשעות עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/10/2011הי!
ניתן לפנות לרופא תעסוקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לרופא תעסוקתי בשל מחלת fshdתמי30/10/2011
שלום וברכה
אני אובחנתי כחולה fshd (אחד ממינים רבים של מחלת ניוון שרירים), הן מולקולרית והן קלינית. אני חולה במחלה כנראה כבר מגיל 16-15 וב 1996 אובחנה המחלה על ידיי נוירולוג.
אני עוסקת בייעוץ חינוכי בביה"ס. אני עובדת זה 16 שנה. כ 30 שעות שבועיות. בשנים האחרונות חלה החמרה במצבי, הן בשרירי הפנים, מה שלעיתים משפיע על מובנות הדיבור שלי, הן ביכולת בהרמת הידים ובעיקר בשנים האחרונות בהליכה. אני מאוד מתקשה ללכת. אני מאוד רוצה לעבוד אך חושבת על דרך בה ניתן להפחית אוליי שעות הוראה פרונטליות הדורשות מאמץ ואנרגיה, ואז משפיעות מאוד על תפקודי הפיזי. במקום עבודתי לא מודעים לבעייה הרפואית, הם חושבים שיש לי בעיות גב קשות. מה לדעתך עליי לעשות?
השאלה, האם הפחתת שעות בעצם באה על חשבון ימיי מחלה? האם ניתן למצוא פיתרון אחר? אוליי המלצה להפחתת עומס, אך לא להפחתת שעות? השאלה אם מבחינה חוקית מעסיק מחוייב להמלצה כזו?
לתשובתך אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לרופא תעסוקתי בשל מחלת fshd - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי30/10/2011הפחתת שעות זה על חשבון חופשת מחלה עד כמה ישי לך אבל יש לפנות בכל מקרה לרופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)