מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא תעסוקה או ועדה רפואית לעובדימלכנר דוד30/10/2011
מבקש תשובתכם ותודה מראש
1. רופא תעסוקה קבע שעלי לעבוד חצי יום וחצי יום ע"ח חופשת מחלה (לשנה)
קבע שאני יכול לעבוד בתפקידי (ממונה על הבטיחות) היתי מקבל מידי חודש אישור חופשת מחלה מרופא המשפחה
2. המעביד התנגד ושלח אותי לועדה רפואית לעובדי מדינה (עובד עירייה 25 שנים)
הועדה קבע 73% נכות לצמיתות ואי כושר לעבוד בכל תפקיד (כלומר עלי להפסיק לעבוד בכלל)
3. .המעביד לא מנחה אותי ולא סיכם איתי עד היום דבר . אני מבקש חופשת מחלה מרופא המשפחה אך איני יודע אם בעתיד אני ימשיך לקבל (עומדים לזכותי כ-450 ימים)
השאות שלי
א. האם ועדה הרפואית לעובדי המדינה קובעת סופית
ב. האם דווח הועדה מחייבת את רופא המשפחה להנפיק תעודת מחלה על בסיס החלטת הועדה ולא רק מפני שרופא המשפחה יודע את מצבי הלקוי .
ג. האם ביטוח לאומי מכיר בהחלטות ועדה הרפואית (משרד הבריאות ) לעובדי המדינה
בתודה
מלכנר דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקה או ועדה רפואית לעובדי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי30/10/2011שלום
הוועדה קובעת אתה יכול לערער. זכותך להשתמש בכל ימי מחלה לפני הוצאה לגמלת נכות זה מקנה לך ותק. רופא המשפחה יכול להמשיך להנפיק תעודות אך עקרונית החלטת הוועדה שווה תעודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מלכנר דוד30/10/2011לא התיחסתם לשאלי
האם ביטוח לאומי מכיר בהחלטות ועדה הרפואית (משרד הבריאות) לעובדי המדינה
בתודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי31/10/2011אין קשר בין הוועדות . וועדה של משרד הבריאות דנה בהמשך שירותך . וועדה של ביטוח לאומי תקנה לך נכות . והן יכולות לקבוע אחוזי נכות שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה רפואית
ערן05/04/2015אני עובד בשירות המדינה 17 שנה בשנתיים וחצי האחרונות קיצר רופא תעסוקתי את שעות העבודה ל 4 ביום נגמרו לי ימי המחלה וכעת אמי אמור ללכת לועדה רפואית של עובדי המדינה.האם מה שהועדה קובעת למשל 50 אחוזי נכות ועקב כך ירידה בשכר זה אומר שביטוח לאומי משלים את השכר שנפגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לרופא תעסוקתי פרטיהריונית27/10/2011
שלום רב,
האם יש הבדל בין פנייה לרופא תעסוקתי דרך קופ"ח לבין פנייה לרופא תעסוקתי באופן פרטי?
להבנתי, כאשר מבוצעת פנייה לרופא תעסוקתי דרך קופת החולים, זמן ההמתנה הינו ארוך.
האם ניתן לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי?
אם כן, האם המלצותיו קבילות במקום העבודה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לרופא תעסוקתי פרטי - תגובה
ד``ר טמיר גפן27/10/2011הי!
השאלה היא מה היא סיבת הפניה. במידה ומדובר בעניין המלצות עבור מעסיק הרי טוב יותר לפנות דרך קופת חולים עם כי ניתן לפנות גם באופן פרטי. לגבי רופא פרטי בדרך כלל פונים כאשר יש צורך בחוות דעת או אישורים עבור ביטוח לאומי או חברות ביטוח או שירות אחר שלא ניתן לקבלו במסגרת קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מרוכז נגד שפעתאורית עקרי26/10/2011
שלום רב,
אנו חברה ציבורית במרכז הארץ המעסיקה כ-1000 עובדים,
ומעוניינים לבצע חיסון נגד שפעת במרוכז לכלל העובדים,
האם ניתן הדבר? אם כן מה עלינו לעשות?
אשמח ליצירת קשר
אורית עקרי
טל': 054-2655662
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון מרוכז נגד שפעת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/10/2011אתם יכולים לפנות לגופים פרטיים. כי דרך המרפאו
ת התעסוקתיות של הקופות זה לא יעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה גופים פרטיים עושים את זה?
מרב07/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה גופים פרטיים עושים את זה? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/11/2011לא יודעה תנסי "שמר" "מדיטון"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה לעצמאינעמי25/10/2011
שלום רב, בעלי נפצע בראשו ובגבו , כתוצאה מנפילה מגובה שלוש מטרים בזמן העבודה , וסובל מכאבים , הוא קבלן עצמאי , וסביר להניח שלא יוכל לעבוד בשבוע הקרוב.
רציתי לדעת מה עלינו לעשות , האם יש אפשרות לעמוד מול ביטוח לאומי (בהיותו עצמאי)?
מה הפרוצדורה במצב כזה?
תודה מראש.
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה לעצמאי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי25/10/2011כמובן עליו למלא טופס שכעת אינני זוכר מה שמו לשלוח לביטוח לאומי. לגבי זכויות עצמאי פחות מוגן משכיר אבל זה כבר אי אפשר לשנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא23/10/2011
שלום.
עברתי ניתוח של גיד אכילס
לפני חודשיים, אני עדיין עם כאבים,נפיחות ,עדיין לא חזרתי לעבוד.
רופא אורטופד אמר לי לפנות לרופא תעסוקתי כדי לקבוע אם אני יכולה לחזור
לעבוד רגיל כי בעבודה שלי אני כל הזמן בתנועה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן24/10/2011ומה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות בריאותית מתמשכתמוגלי16/10/2011
שלום וחג שמח, אני עובדת למעלה מעשר שנים בחברה גדולה בתפקידים משרדיים מאד תובעניים, כתוצאה מהלחץ חלה מידי שנה הדרדרות במצבי הבריאותי, השנה סבלתי מהתקפי מיגרנה קשים כמעט מידי יום 7 התקפי סינוסיטיס שאילצו אותי לקחת אנטיביוטיקה למשך שבועיים כל פעם, חסימת מעיים, התפתחות מחודשת של כיב קיבה (שנעלם וחזר ) 2 הפסקות הריון התקפי חרדה עד לטיפול בתרופות פסכיאטריות ובעיה של גושים חוזרים בשד לאחר ניתוח ( כעת אני צריכה לעבור ניתוח נוסף במרחק של שנה מהניתוח הקודם
האם רופא תעסוקתי יכול לאשר חופשת מחלה ממושכת ( של נניח חודשיים ) על מנת להחלים מכל התחלואים הללו ולעבור את הטיפולים הנדרשים?
יש לנו רופא תעסוקתי שנותן שירות למקום העבודה, האם עלי לפנות אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות בריאותית מתמשכת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי16/10/2011למרות שלחץ נפשי משפיע על מצב הבריאותי הכללי אי אפשר לקשור את כל התחלואות שלך למתח . אבל זה לא משנה . רופא התעסוקתי של העבודה יוכל לעזור אם כי שהוא לא יכול לתת מחלה אם אין . כלומר אם אין הצדקה בגלל שאת אחרי ניתוח או מחלה חריפה רק על סמך המלצת פסיכיאטר שיכתוב שאת זקוקה למנוחה הוא יוכל לעזור ועוד זה תלוי במדיניות של מקום העבודה. בהצלחה ובריאות שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מוגלי16/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודת לילהרינת10/10/2011
שלום רב,
האם קיימת רשימת מחלות ו/או מצבים בריאותיים בגינם אסור לעבוד משמרות לילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת לילה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/10/2011שלום
אין רשימה של מחלות ואין רשימה של מצבים רפואיים הכל תלוי בסוג העבודה תנאי העבודה ומצב רפואי בשקלול של ה3 ולפי החלטה של הרופא הבודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רינת11/10/2011תודה על התשובה,
אני אחות בטיפול נמרץ, האם לחץ דם גבוה ודפיקות לב יכולים להיות תסיבה להפסקת עבודה במשמרות לילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי11/10/2011בדרך כלל זה אידיקציה לטיפול בבטא בלוקר לא להפסיק לעבוד לילה אך במקרים מסויימים קרדיולוג יכול להמליץ על כך לפרק זמן מוגבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין הרעלת חומרי ניקוי וחרשות?שיר09/10/2011
שלום רב
מדובר בבחורה צעירה שעובדת בעבודות "משק בית" ושימוש מאסיבי בחומרי ניקוי ביום מסוים הרגישה כי איבדה את השמיעה באוזן אחת ופנתה לראופא אף א.א.ג אשר שלח לבדיקת שמיעה ואכן הבחורה איבדה את השמיעה וכעת היא זקוקה למכשיר שמיעה
שאלתי האם יש במאמרים רפואים עדות לקשר בין חרשות לחשיפה מוגברת לחומרים רעילים כל שהם וחומרי ניקוי בפרט?
והאם ניתן לקבל הכרה במקרה כזה כמחלת מקצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין הרעלת חומרי ניקוי וחרשות? - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/10/2011הי!
אין אני מכיר חומר ניקוי שיכול לגרום למצב שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק רפואה תעסוקתיתיוהכין08/10/2011
שלום רב ,
עפ"י איזה חוק /תקנה/ נוהל פועל הרופא התעסוקתי .
האם יכול מנהלו של עובד לשגרו להערכה מקצועית בפני רופא תעסוקתי ? ובאם התשובה איננה לשביעות רצונו ] קרי העובד נמצא כשיר למקצועו ] לערער ולשגר העובד למרפאה חלופית לועדה בהרכב של שלושה רופאים ... ואחר כך ..... באם
הועדה איננה מוצאת פסול בכשירות העובד ??
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק רפואה תעסוקתית - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/10/2011הבדיקות הרפואיות מתבצעות ע"י חוק ארגון הפיקוח על העבודה ולפי 17 תקנות ייחודיות. מעביד יכול לשלוח עובד לבדיקת קבלה לעבודה או פיקוח לפי התקנות או כושר עבודה לאחר תאונה/מחלה. אין כזה דבר וועדה של 3 רופאים במסגרות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוקי ונוהלי הרפואה התעסוקתית
יוהכין09/10/2011תודה ,
ד"ר גפן
אודה באם תצרף התייחסותך האם אלו פני הדברים גם בשרותי בריאות כללית ...
חן חן
יוהכין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוקי ונוהלי הרפואה התעסוקתית - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/10/2011המעסיק רשאי להפנות את העובד לבדיקת רופא תעסוקתי כפי שכתב ד"ר לוי.
במידה ומנהל חושב שמנהל שרואה את העובד בשטח וחושב שקביעתו של הרופא שבדק לא תואמת את המציות יכול לבקש חוות דעת נוספת.
במידה ועובד או מעסיק מערער על החלטת הרופא אנו במחלקתנו נוהגים לדון לגבי מקרה בעייתי בהרכב של 3 רופאים. לכל רופא יש את דעתו וביחד נותנים את ההחלטה.
במידה ומדובר במקרה דומה אין אני רואה בכך שום פסול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ethylene oxideשושי07/10/2011
שלום לך!
אני מנהלת אספקה סטרילית המעקרת באמצעות אתילן אוקסיד ציוד רפואי.
אשמח לדעת מהן הבדיקות התקופתיות הדרושות לעובדיי.
מיהו הרופא התעסוקתי שניתן לפנות אליו, עם הידע הרב ביותר בתחום זה?
תודה על כל פיסת מידע.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ethylene oxide - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/10/2011הי!
יש לפנות למרפאה תעסוקתית באזור של מקום עבודתך ותקבלי תשובה לכל השאלות לגבי סוגיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEthylene oxide - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/10/2011שלום
אין כל בדיקה רפואית על פי חוק לעובדים עם אטילן אוקסיד. הנדרש היחיד זה ניטור סביבתי. אם אתם עובדים עם המערכות החדשות סגורות לגמרי ובלחץ שלילי גם אין כל חשיפה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 90 יום מה קורה ?אפרת05/10/2011
שלום,
בתאריך 25/07 נפלתי בדרך לעבודה ולאחר שבוע הוחלט לגבס אותי בטענה שקרעתי את גיד האכילס. לאחר חודשיים כמעט שהייתי עם הגבס נשלחתי לאולטרסאונד ונאמר כי גיד לי שגיד האכילס לא נפגע כלל, אלא קרעתי את גיד התאומים. {המחבר את גיד האכילס}
בתאריך 25/10 אני יממש את 90 היום שלי בבית לאחר תקופה של כאבים חזקים ומגבלה פיזית בלתי ניתנת לתיאור.
עדיין לא התחלתי פיזיוטרפיה והרגל שלי נראית במצב לא טוב.
השאלה שלי היא : האם אני זכאית לראות רופא תעסוקתי ? כי האורטופד שלי אמר לי שאחרי 90 יום הוא לא יכול לעזור לי עוד.
מהיכן משיגים הפניה לרופא תעסוקתי ? איך אדע להעריך את מצבי לאחר הורדת הגבס?
אודה מאוד על עזרתכם, מאחר ואיני יודעת מה עליי לעשות בנושא.
תודה מראש,
נתלי אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר 90 יום מה קורה ? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/10/2011אחרי 91 יום יש לפנות לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי במידה ואת לא יכולה לחזור לעבודה אבל אם יש לך עבודה משרדית קרוב לוודאי את יכולה לחזור לעבודה. להתיעץ עם אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר 90 יום מה קורה ? - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/10/2011הפניה לרופא תעסוקתי מקבלים או דרך רופא מקצועי או דרך רופא מטפל. הרופא תעסוקתי אמור לקבוע את הכשירותך לעבודה. בסיום 91 ימי חופשת תאונה פונים לביטוח לאומי בשאלת נכות זמנית ובהמשך לנכות קבוע במידה ונותרה שכזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי וזכויותימיכאל05/10/2011
שלום
רופא תעסוקתי קבע כי אני לא יכול לחזור למקום עבודתי.
מהן זכויותי? האם המעביד חייב לתת לי מכתב פיתורים? או רק את הפיצויים? האם עליי לחתום על חוזה כלשהוא עם המעביד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי וזכויותי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/10/2011רופא תעסוקתי קבע כי אתה איננו כשיר לתפקיד מסוים לא למקום עבודתך כך שאם יש באותו מקום תפקיד שאתה יכול למלא עם המגבלות שלך והמעסיק מעוניין בכך אתה יכול להמשיך בעבודה. אם לא הוא יפתר אותך כדת וכדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי
מיכאל09/10/2011שלום
הרופא התעסוקתי קבע שאני לא יכול לחזור כלל לעבודתי בהתחלה הוא קבע שאחזור לעבודה קלה בלבד ואח"כ קבע שעליי לעזוב את העבודה ואמר לי לפנות לביטוח לאומי להערכת נכותי.
בעל הבית שלי (פרטי) מוכן לשלם לי פיצויים בתנאי שאחתום לו על חוזה שאני זה שמחליט לעזוב ושאני לא אתבע אותו בשום עניין בעתיד.
האם אני צריך לחתום על חוזה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/10/2011שאלה לפורום עו"ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי וזכויותי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי10/10/2011אתה חוזר על השאלה . לגבי מה לחתום או לא זה עניין משפטי לא רפואי יש לשאול עו"ד. לגבי מכתב פיטורין גם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לרופא תעסוקתירותי מיכלביץ'04/10/2011
האם תת פעילות של יותרת המוח, תשישות , אוסטיאופורוזיס במצב קשה ובעיות בגב כולל קושי בעמידה ממושכת וכאבי גב עזים עשויים לסייע לי לצאת לפנסיה מטעמי בריאות במשרד החינוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/10/2011שלום רב!
בלי בדיקה ועיון בתיעוד הרפואי הרי קשה להגיד. אין ספק שמדובר בצב מחלות לא פשוטות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר השתכרותיונית04/10/2011
היי, אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים. רציתי לשאול מה קורה אם חברת הביטוח מסרבת לאשר לי אובדן כושר השתכרות (עקב בעיה רפואית זמנית שבגינה ניתנו לי אחוזי נכות זמניים). האם יש דרך לחייב את חברת הביטוח לבטח אותי בנושאים שאינם קשורים לבעיה הספציפית? במידה ואינני מבוטחת, כל בעיה רפואית שעשוי לקרות לי במהלך העבודה או מחוצה לא תוכר ע"י הביטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר השתכרות - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/10/2011הי!
לגבי לחייב חברת ביטוח ניתן לאחר הליך משפטי ופסק דין של השופט.
לא משנה במה מדובר במצב זמני או קבוע.
במידה ואין לך ביטוח אך תוכלי לבקש מחברת הביטוח דבר שלא ביטחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור רופא תעסוקתירחלי26/09/2011
יש לבעלי אישור מביטוח לאומי שיש לו דרגת אי כושר יציבה בשיעור 100 אחוז (הוא מקבל קצבה מלאה)האם זה יכול לשמש תחליף לאישור רופא תעסוקתי שאינו יכל לעבוד ?
אשמח לקבל תשובה במהרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/09/2011ברור שכן למרות שגם כך מותר לו לעבוד עד סכום מסוים (בערך 4000 ש"ח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי26/09/2011תוספת: אם זה לביטוח פרטי הוא יצטרך בכל זאת אישור נוסף מרופא תעסוקתי ומכיוון שהוא לא עובד הוא יצטרך לגשת באופן פרטי או דרך הרופא של הביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)