מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאונת עבודה דרכיםאורן09/08/2011
שלום
הייתה לי תאונת דרכים בדרך לעבודה.
כתוצאה ממנה החסרתי 4 ימי עבודה.
לא היו נזקים מלבד מכות יבשות כמובן שהתפנתי למיון באמבולנס.
כאשר קבלתי את התלוש אני רואה שנוקו לי 4 ימי העדרות מהשכר בגובה 720 שח
ברצוני לשאול האם המעביד אמור לנקות מהתלוש את הימים כולל היום בו קרתה התאונה בדרך לעבודה.
בנוסף מה לגבי החיוב למיון ולמגן דוד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה דרכים - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/08/2011הי!
תכנס לאתר של ביטוח לאומי ויש שם פירוט לגבי תשלום עבור ימי תאונת עבודה.
לגבי האמבולנס וכו' שאלה לא לפואום הנכון. תבדוק מול מעסיק.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_זכויות_רפואיות' id=link]זכויות רפואיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רופא תעסוקתיזהבית08/08/2011
שלום רב,
אני עובדת בחברת סלולר כמעט 4 שנים באותו תפקיד-נציגת שירות.
התפקיד דורש ישיבה ממושכת תלויית משמרת- בשנתיים הראשונות עבדתי משרה מלאה- 9-13 שעות בישיבה, ובשנתיים האחרונות 6-8 שעות משמרת כי התחלתי ללמוד.
יחד עם זאת כמעט שנה וחצי אני סובלת מכאבי גב כרוניים.
לפני כחצי שנה הכאבים החמירו ולא הצלחתי לשבת ולעבו0- הוצאתי חופשת מחלה של כחודש וחצי והוצע לי מהעבודה- ממשאבי אנוש- להוציא טפסים מאורתופד כדי שיעבירו לרופא תעסקותי- הם הסבירו לי שלא אפגש עם הרופא אלא שהבדיקה שלו נעשית על סמך מסמכים בלבד. (רופא מטעם החברה).
יש לי כמה שאלות:
1. מה בדיוק על האורתופד לכתוב?
2.כיצד הבדיקה של הרופא תעסוקתי מתבצעת?
3. לבינתיים אני עדיין לא מסוגלת לעבוד- האם עליי להוציא עוד ימי מחלה על אף שלא יהיו בתשלום? האם רופא המשפחה שלי צריך לתת לי עוד ימי מחלה?
אשמח לתשובה- אני זקוקה לעזרה ואין לי מושג מה לעשות...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/08/2011הי!
האורטופד בדרך כלל כותב מה שמוצא לנכון לכתוב ומה שמוצא בבדיקה פיזיקאלית ובבדיקות עזר.
רופא תעסוקתי של החברה ככל הנרא עובר על הרישום אורטופדי ועל הממצאים ומתרשם האים חופשת מחלתך מוצדקת מבחינה רפואית.
לגבי המשך חופשת מחלה הרי הרופא שלך אמור להחליט האים יש מקום להמשל ח.מ. או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות עבודהאהובה08/08/2011
שלום רב
בת 48 עברתי ניתוח BCC לפני חודש. הניתוח כלל שתל בזוית העין וכלל פגיעה
בצינורית הדמעות. מאז כאבים+עין דומעת ללא הרף + תחושת כובד ואי נוחות.
אני עובדת בהנהלת חשבונות במשרה מלאה מול מחשב + דו"חות .
מאז הניתוח לא חזרתי לעבודה ואני חוששת שלא יתאפשר לי במצב הנוכחי לעבוד
יום עבודה מלא עקב מה שציינתי. מה עלי לעשות ולמי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שעות עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/08/2011יש לפנות לרופא תעסוקתי. אני מכווה שמדובר בתופעה זמנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיסיגאל08/08/2011
שלום, ד"ר! אובחנתי בסיליקוזיס לפני כשנה (עבדתי תוך מספר שנים בעיבוד שיש) ובברונכיטיס רק עכשיו (רופא שחפת של מלש"ח טוען שבמקביל התפתחה ברונכיטיס - לקשיי נשימה ושיעול מסיליקוזיס הצטרפו ציפצופים חזקים, ללא ליחה). האם אפשר להגיד שישנו קשר סיבתי בין המחלות ולבקש מוועדה לתת אחוזי נכות על מצב בריאותי כולו - סיליקוזיס וברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיס? (אני חושש שוועדה תגיד שמצבי הינו תוצאה מברונכיטיס וברונכיטיס אינו מחלת מקצוע ובכלל לא קשורה לסיליקוזיס וכו'). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיס - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/08/2011הי!
מה לגבי עישון? נה לפרט. כמו כן בלי לראות את הממצאים ז.א בדיקות עזר תוצאות צילומים ורישום רפואי קשה להגיד משהוא. ייתכן שיש קשר סיבתי בין החשיפה ומחלה.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת, מצטער על הגודל
יגאל09/08/2011שלום, ד"ר! אינני מעשן ולא עישנתי. תוצאות CT: "הודגמו מספר רב של בלוטות לימפה בחלקן מעט מוגדלות בקוטר עד 1.4 ם"מ בכל התחנות של המלצר ובשערי הריאות דו צדדי . שערי הראות אינם מורחבים. לא הודגם תפליט פלורלי. בחלון לריאות הודגם ציור אינטרסטיציאלי נודולארי המורכב ממספר רב של מוקדים סולידיים קטנים בקוטר עד 0.4 ס"מ על פני שתי הריאות יותר בולט באונות העליונות . יש לציין הידבקויות פלאורופולמונריות בפסגות הריאות דו צדדי". צילום חזה: "איוורור יתר של ריאות, ללא נוזל פלאורלי, צל הלב אינו מוגדל. הודגמה מחלה ריאתית כרונית אינטרסטיצאלית, כנראה עם ברונכיאקטזיות על פני שתי אונות תחתונות של הריאות." סיכום ביקור במכון ריאות "קפלן" מ-24.05.11 של ד"ר א. ירמולובסקי: "בן 49, לא מעשן, לא עובד. עד לפני 11שנה עבד בעיבוד שיש במשך 8 שנים. מאז העבודה במפעל השיש התלונן על כאבים לא ספציפיים בחזה וקוצר נשימה שגבר בשנים האחרונות מלווה בשיעול. מזיע בלילות מספר שנים. נמצאו הצללות נודולריות ורטיקולריות בCT חזה , עבר ברונכוסקופיה עם ביופסיה טראנסברונכיאלית שהדגימה תמונה של סיליקוזיס ללא עדות לשחפת. כחודשיים מתלונן על חום בערבים עד 37,7, שיעול ללא ליחה, מדי פעם היה מעט ליחה דמית, מעט חרחורים, הזעות לילה, תחושת שפעת עם כאבי פרקים. טופל ברוקסו ואוגמנטין ללא הטבה. ללא ממצא האזנתי על פני הריאות. ספירומטריה- הפרעה אוורורית מעורבת קשה 48%־FEV1 סטורציה ־97%. סיכום: לחולה סיליקוזיס ריאתית עקב חשיפה תעסוקתית. התלונות בחודשיים האחרונים מעלים חשד לשחפת." עשו לי תרבית - תרבית שלילי, עקב מנטו 15 מ"מ מקבל טיפול מונע ב-RIFADIN. עם אפשר להגיד – ציפצופים חזקים שגיליתי לפני כמה חודשים (ושמתארים כי ברונכיטיס) הם קשורים למחלת מקצוע? מה אמורה להחליט הוועדה במקרה שלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת, מצטער על הגודל - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/08/2011הי!
הרי זה לא נכון לתת תשובה על בסיס נתונים הללו. דרוש מידע כולל כולל בדיקות מעבר וקבלת אנמנזה רפואית ותעסוקתית מלאה. אני לא עוסק בתוכנית רדיו או טלביזיה פופוליסטית בכדי על בסיס מה ציינתה יוכל להגיד מה תהיה החלטה של ועדת ביטוח לאומי.
ככל שאני מבין הרופאים מתרשמים שמדובר בברונכיטיס ולא ב- COPD? הברונכואקטזיות יכולות להיות גם בגין COPD.
צפצופים יכולים להיות בכל מחלת ריאות כולל מסיליקוזיס. בלי לראות כל חומר הרפואי וללא קבלת מידע מלא לא ניתן להגיד דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יגאל09/08/2011תודה, ד"ר! סך הכל רציתי לדעת - עד כמה אני צריך להדגיש את ציפצופים מול הועדה. איזה סיכוי שהם - תוצאה של סיליקוזיס. (יש לי ניסיון רע עם המל"ל בעבר - וועדה נותנת אחוזים, המל"ל מוצא מומחה נגדי, מגיש עירעור ומבטל אחוזים, אני כבר מכיר רוב מהמשחקים המלוכלכים שלהם, עקב כך אני כל-כך דואג בנושא של ציפצופים). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/08/2011בהצלחה!
לצפצופים אין כל כך משמעות. חשובה תמונה קלינית כוללת כולל תפקודי נשימה ודיפוזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לב"ל או פנייה למבטחיםpaz06/08/2011
שלום רב, בעקבות תאונת עבודה שארעה לבעלי(היה מועמד לפיטורים(לא מפוטר עדיין),הרגיש מיחושים,פונה לבי"ח , ואושפז ) ובעקבות מקרה אחר במהלך ימיי המחלה שקשור לעבודה מצבו הנפשי החמיר מאוד והוא נזקק לטיפולים של פסיכיאטרית+פסיכולוגית.כלומר שיחות + תרופות. הוא אינו מוכן לשמוע על חזרה למקום העבודה ורק המחשבה על כך גורמת לו לדכאון.איבד חשק לעשות דברים שעשה בעבר והפך לשבר-כלי. אני מטפלת בענייניו ומבולבלת מאוד. האם לתבוע את מבטחים לשם פנסייה רפואית חלקית (הוא בן 53 ) או את ב"ל באובדן כושר עבודה.? האם אפשר לתבוע את שניהם? מה עדיף?
עפ"י הרופא התעסוקתי(לא מטעם העבודה אלא באופן פרטי), הפסיכיאטרית והפסיכולוגית האבחנה שבעלי איבד את כושרו לעבוד ונמצא במצב נפשי ירוד ובדיכאון שאינו מאפשר לו לעבוד.
לתשובתכם המלומדת אודה
PAZ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לב"ל או פנייה למבטחים - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/08/2011הי!
מדוע שלא תבררי אצל רופא תעסוקתי שבדק את בעלך את כל השאלות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה -למענה ב"ל או מבטחים
paz06/08/2011צודק. שאלתי אבל עדיין לא הבנתי. עברתי על שאלות-תגובות בפורום זה והגעתי למסקנה שהפירוט וההסבר שלכם מניח את דעתי יותר. אני בכל זאת אודה לך כרופא תעסוקתי למענה שאני מאמינה שאותו אבין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה -למענה ב"ל או מבטחים - תגובה
שאלתך קשה לתשובה משום שלא ברור מה מהות התאונה. כמו כן לא ברור מה האבחנה של הפסיכיאטר ופסיכולוג. כמו כן כאשר מדובר בפגיעה נפשית קשה מאוד להגיד דבר לפני שלא מדברים עם נפגע עצמו.
לכן לדעתי יש לדבר עם הרופאים שמטפלים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לב"ל או פנייה למבטחים - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/08/2011העיניין פשוט אם קושרים את מצבו לעבודתו יש לתבוע ביטוח לאומי (לפי חלק שסיפרת זה יידרוש מאמצים עם עו"ד)
אם לא קשור ל "תאונת עבודה " יש לתבוע את מבטחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה רופא תעסוקתימתוסכלת05/08/2011
אני קונדיטורית שעובדת בעמידה בין 9 ל10 שעות ביום. עקב כאבים חזקים במפרק הירך(שהחלו ללא תאונה, כאב שהופיע מפעם לפעם והחליט להישאר...) סובלת מכאבים בהליכה, עמידה . אני כבר חודש בבית, כל הבדיקות שעשיתי תקינות,לא קיבלתי איבחון אך הופניתי לפיזיותרפיה. נאמר לי שעלי לפנות לרופא תעסוקתי(על ידי רופאת המשפחה שלי). אין לי מושג מה זה אומר,אני בסך הכל רוצה לחזור למצב הרגיל שלי ולא ברור לי מה תפקידו של הרופא התעסוקתי.. רק לתת ימי מחלה? אני מרגישה שאין מי שיעזור לי, לוקח כל כך הרבה זמן לקבל תור לרופא וסתם ממתינים בבית..פיזיותרפיה בקופ"ח משמעה חצי שעה פעמיים בשבוע.. מה עושים בינתיים? האם רופא תעסוקתי יכול לסייע לי להרגיש יותר טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה רופא תעסוקתי - תגובה
בכדי שתרגישי בטוב לא יכול לעזור אף אחד כמדובר במצב פנימי של כל בן אדם. לגבי מצב בריאותך יש תחילה מספר שאלות.
לא ציינת אך גילך.
לא ציינת אלה בדיקות עברת.
רופא תעסוקתי יכול לתת המלצות למעסיק לגבי היקף משרתך ומגבלות בעבודה או להמליץ על שינוי עמדה או אי כושר זמני. הכול תלוי בממצאים בבדיקה קלינית ובבדיקות עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר05/08/2011
שלום
אני חולה אסטמה מילדות וחולה פסוריאזיס שנה וחצי בנוסף יש חשד לדלקת מפרקים ודכאון.
הייתי באשפוז עקב החמרה במחלת פסוריאזיס.אני מורה במקצועי.
1-מה הן הזכויות שלי כחולה אסטמה וחולה פסוריאזיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/08/2011אין כל זכות מיוחד למחלות הללו מה שקובע זה מצב בריאותי או חומרה המחלה. אנו לא אתר של הביטוח הלאומי יש לברר שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
זכותך לקבל טיפול רפואי בהתאם למחלותך ובמצבך הרפואי. (מה זכויות חולה לב, חולה לחץ דם או כל חולה אחר? השאלה לא עניינית כלל.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אמיר06/08/2011אני מורה בן 33 אדם פעיל מאוד שסובל ממחלת העור פסוריאזיס . המחלה מופיעה בכל חלקי הגוף בכפות הידיים , ציפורניים ,הקרקפת,הרגליים,הבטן,הגב,בבתי השחי והמפשעות .במסגר העבודה שלי אני חווה לחץ נפשי ממושך.בחופשות המחלה קלה יותר ובמהלך שנת הלמודים המחלה מחמירה יותר ומתפרצת באופן קשה דבר שמחייב אשפוז בבית החולים לתקופה ממושכת של שבועיים ויותר בכל אשפוז. כבר שבועיים אינני יכול לעמוד על הרגלים ולא יכול לתפקד עם הידיים.לפי טענת הרופא מדבר בדלקת פרקים.
כבר שנה רופא המשפחה מבקש ממני לגשת לרופא תעסוקתי ופסיכיאטר לקבלת ייעוץ,וזאת היא הסיבה לפנייה לפורם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
על פי הסיפור שלך מדובר במחלה קשה ומפושטת. כמו כן יש לפנות לראומטולוג בשאלת מעורבות פרקים. ישנם טיפולים חדשניים מסוג נוגדי TNF שיעילים מאוד במחלה כזו משולבת.
לגבי לחץ ועבודה בלחץ. ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלת נכות כללית ובהתאם לכך להסבת מקצוע. כמו כן ייתכן גם שגם תוכל לקבל הקלות בעבודה בהמלצת רופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי?מירי03/08/2011
בהמשך להודעה הראשונה
האם כדאי לבקש מהרופא המשפחתי להוסיף את המשפט "את השעות החסרות יש לחשב כחופש מחלה}"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי04/08/2011הרופא משפחה אינו רשאי לכתוב זאת רק הרופא התעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף בבקשה, הריון+רופא תעסוקתימירי03/08/2011
שלום רב,
אני כרגע בהריון בשבוע 22 , בעברי תאונת דרכים (תאונת עבודה בדרך לעבודה)
ניגשתי לרופא תעסוקתי על מנת לצמצם את מס' שעות עבודתי עקב בצקות נוראיות ברגליים וכאביי גב, הרופאה התעסוקתית קבעה כי עליי לעבוד 5 שעות ביום והסבירה לי שעליי לגשת לרופא המשפחה ולהביא למקום העבודה שלי ימי מחלה מידי חודש בכדי שישלימו לי את שעות העבודה החסרות.
(4 שעות)הגשתי את המסמך מרופ]א תעסוקתי למקום העבודה ונימסר לי מהם כי יש באפשרותם 2 אופציות, אופציה אחת לצמצמם את היקף המשרה וזה לא ייחשב הפגיעה בי כי אני הבאתי מסמך רפואי שאני יכולה לעבוד רק 5 שעות, או אופצייה שניה להביא מרופא המשפחה ימי מחלה על חודש והם ישלימו לי משם את השעות החסרות, ומסרו לי שעד כה ניצברו לי 25 ימי מחלה ושאני רשאית להשתמש בהם,
לאחר מס' ימים אחרי שכבר הבאתי ימי מחלה מהרופא משפחה נימסר לי ממעסיקי כי לא הם אלו שאמורים לשלם לי אלא ביטוח לאומי- מביטוח לאומי נימסר בתגובה שזוהי לא שמירת הריון ולכן את הכסף עליי לדרוש ממסיקי.
התקשרתי לרופאה התעסוקתית והסברתי לה את המצב והיא אומרה לי כך: ההריון שלך תקין זוהי לא שמירת הריון אלא פסיקה רפואית ומעסיקך חייב לשלם לך על פי ימי המחלה שהבאת מרופא המשפחה ועל סמך המכתב ממני( מהרופאה התעסוקתית?), את ימי המחלה שניצברו לרשותך,
והרופאה התעסוקתית שאגב היא מנהלת מחלקה אף התקשרה למעסיקי והסבירה את המצב הנתון, בתגובה מעסיקי אמר שייתיעץ עם עו"ד החברה ויקבל החלטה בשבוע הבא.
הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים שלי שיאשרו לי את ימי המחלה וישלימו לי את השעות ,
והאם כדאי לבקש מהרופא שיוסיף משפט כלשהו למכתבו כדי שיבינו שימי המחלה שנתן אמורים להשלים לי את פסיקת הרופאה התעסוקתית?
להיתייחסותכם אודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף בבקשה, הריון+רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי04/08/2011כל העיניין הוא מאיפה הבצקות ומאיזה סיבה את צריכה צמצום ימי עבודה. אם זה עקב ההריון על רופא הנשים שלך להמליץ על כך ואכן לתבוע את השעות מביטוח לאומי. אם זה בגלל התאונה הקודמת זה לא עניין של הריון ואפשר לגלם זאת מימי מחלה ע"ס מכתב מרופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו לא שמירת הריון
מירי04/08/2011אבל זוהי לא שמירת הריון, ביטוח לאומי לא משלים את השעות הנ"ל ביררתי, בעבר כן השלים תקדים בלומנטל שבוטל אחרי 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו לא שמירת הריון - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי04/08/2011אם לא קשור להריון כבר עניתי. כאשר לתקדים בלומנטל זה עניין משפטי ולא רפואי. עלי להוסיף כי אם לא קשור להריון אז הבצקות מופיעות תמיד ויש לעבור וועדה רפואית של קרן הפנסיה לקבלת נכות. אבל דעתי שזה כן קשור להריון.
לא אוכל להמשיך את הדיון בלי בדיקה כך שכעת נסיים כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וועדה רפואית האם כדאי??מיכל31/07/2011
הנני גננת 22 שנים אני סובלת מצרידות השנה קבלתי אישור מרופא תעסוקתי לעבוד רק 3 ימים בשבוע.וכך עבדתי!!! השנה הוא אישר לי עבודה באותו היקף כי זה עזר לי אלא שעכשיו אני צריכה לעמוד בפני וועדה רפואית של משרד החינוך. יש מצב שהוועדה יכולה להוציא אותי בכלל מעבודה? מבלי שארצה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדה רפואית האם כדאי?? - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/07/2011הי!
החלטות הועדה לא תמיד מתיישבות ביחד עם רצון הנבדקים. מדובר בהחלטה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור רפואי לאשרת עבודה במזרחדני30/07/2011
שלום,
ברצוני לברר האם נשא הפטיטיס b יכול לקבל אשרת עבודה במזרח?
אני נמצא במיון למשרה במזרח ונתבקשתי להביא אישור רפואי. האם העובדה כי אני נשא של המחלה מזה 30 שנה יכול להיות בעייתי במקרה של אשרת עבודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור רפואי לאשרת עבודה במזרח - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/07/2011הי!
לא ברור מה העבודה ומה דרישות התפקיד לכן לא נתן להתייחס לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים
דני30/07/2011עבודה במשרד, ניהול כספים. הדרישה לא קשורה לאשרת עבודה אלא להליך הוצאת הויזה, זה נדרש ע"י השגרירות לכל מבקשי אשרת עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/07/2011הי!
אני מבחינתי לא רואה בזה שום מגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סביבת עבודה מזוהמתבועז28/07/2011
רופאים נכבדים
במשך 10 שנים עבדתי במרתף בפרקי זמן ממוצעים של 10 שעות עבודה ביום.
התנאים במקום היו קשים, וכללו בין היתר
תאורה לקויה.
אין אור יום או חלונות
תחלופת אויר נמוכה.
דליפות ביוב וריחות ביוב
פגרים של חולדות ומזיקים אחרים.
קרינה אלקטרו מגנטית מעל רמות התקנים כיום.
במשך השנים התגלו אצלי מספר מחלות: (טרשת עורקים, תסמונת מנייר, סחרחורות, טינטונים קבועים, לחץ דם גבוה, ירידה חדה בשמיעה בעיות של לחץ וחרדה, TIA פעמיים).
אני יודע שקשה לענות במספר שורות על שאלות של היתכנות או גורמים משפיעים, אך בכל זאת האם סביבת העבודה כפי שתיארתי עלולה או גורמת לבעיות בריאותיות כפי שציינתי או עלולה לגרום לבעיות עתידיות בנושאים נוספים?
כיצד נכנס רופא תעסוקתי לנושא זה? מהן הסמכויות שלו?
בברכה
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביבת עבודה מזוהמת - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/07/2011הי!
תחילה לדעתי יש לציין מה גילך. לא ציינתה לגבי עישון במידה וכן כמה שנים וכמה ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים לבקשתך
בועז31/07/2011דר גפן
בהמשך לשאלתך
בן ארבעים
עישנתי כמעט חפיסה ליום במשך 15 שנה
לא מעשן מזה כחצי שנה.
בברכה
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים לבקשתך - תגובה
ד``ר טמיר גפן31/07/2011שלום שוב!
הכי קל לחפש אחראי אחר על בעיות הרפואיות אך הרי ידוע שעישון גורם גם ללחץ דם וגם לאירועים של TIA ועוד בעיות רבות.
לגבי סחרחורות הרי זה יכול ליות כתוצאה של TIA. וכלל לא מפתיה שתהיה חרד למצבך הרפואי.
לגבי שמיעה וטנטון יש לבדוק סיבות לכך מול רופא א.א.ג. במידה ואין לו הסבר יש לעבור בירור מקיף לנסיבות בעיות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בעקבות ימי מחלהשגיא25/07/2011
שלום אני עובד עירייה 5 שנים ללא קביעות ובעקבות תאונת עבודה קיבלתי 30 אחוז נכות צמיתה מביטוח לאומי לנוכח התאונה אני נעדר 3 ימים בערך כול חודש מעבודה אי לכך זומנתי לשיחה והבהירו לי שבמידה ואני ימשיך ימשיך להחסיר אני יפוטר יצויין שיש ברשותי ימי מחלה לניצול ברצוני לדעת אם יש חוק שמגן עלי מפיטורין הפגיעה היא בגב וצוואר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בעקבות ימי מחלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/07/2011לא ברור לי מדוע אתה נעדר 3 ימים כל חודש? רק בגלל שלזכותך ימי מחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרתכםשרית25/07/2011
בשבת האחרונה הייתי בנופש במסגרת העבודה ועקץ אותי שם משהו שגרם לי לזיהום ברגל וכתוצאה כך בהוראת הרופא עליי להישאר בבית לפחות שבוע, אסור לדרוך על הרגל ועליי ליטול תרופות ולהישאר בהשגחה שלא יתפשט... האם נחשב כתאונת עבודה מאחר והנופש היה במסגרת העבודה. אשמח לתשובתכם תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרתכם - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/07/2011שאלה לפורום עו"ד ודיני עבודה. שאלה אינה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות עבודה בהוראה.אילנה24/07/2011
שלום רב !
עקב בעיית צרידות מתמשכת, אושר לי ע"י רופא תעסוקתי להפחית שעות מישרה. (יום בשבוע). נאמר לי במשרד החינוך (המעסיק שלי )שהשנה, היות וזו שנה שנייה בה אושר לי לעבוד באותה מתכונת, עלי לעמוד בפני וועדה רפואית.
אני חוששת שוועדה רפואית עלולה להחליט על אי כשירות לעבודה. האם עליה לקבל את המלצת הרופא התעסוקתי ורופא א.א.ג. שהמליצו על הפחתת מישרה ביום?
מה קורה אם תום 3 השנים בהם אפשר להפחית מישרה ע"ח ימי מחלה? הרי סביר להניח שאזדקק להפחתת שעות אלה גם בעתיד ואינני מעוניינת בפרישה מוקדמת. אין לי מספיק שנות וותק לפנסיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שעות עבודה בהוראה. - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/07/2011הי!
תחילה יש לדעת מה סיבה לצרידות. במידה ומדובר בשימוש לא נכות בקול הרי יש לקבל טיפול בדיבור אצל קלינאי תקשורת.
כמו כן אני בדרך כלל מנסה לעזור בשילוב שעות לימוד פרונטלי ולימוד פרטני וגם קבוצות קטנות. כמו כן לנסות שימוש באביזרים להגברת קול כמו "מדונה" וכו'. רק במידה וכל זה לא עוזר מפחיתים שעות העבודה אך אין אני נוהג לתת הפחתת ימי עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)