פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות אוזניים חוזרות לתינוקת
    חגית
    12/08/2012

שלום רב,
    בתי בת 10 חודשים ולצערי הרב מגיל 5/6 חודשים היא סובלת מדלקות אוזניים חוזרות.
    בשני האוזניים. היינו בטיפול אצל אף אוזן גרון שכל פעם כמובן נתן לנו אנטיביוטיקה וטיפות.
    אכן היית הפוגה לתקופה של חודש אך שוב זה חזר!!
    אני לא צריכה להגיד לכם מה אנחנו עוברים, לילות ללא שינה, היא לא מוכנה לאכול, בוכה ללא הספק. כמה אפשר לתת לתינוקת אנטיביוטיקה??
    ביום שלישי אנחנו הולכים לעשות בדיקת שמיעה וצילום שקד שלישי.
    אני יכולה להגיד שגם אני בילדותי סבלתי מדלקות אוזניים כרוניות אך לא עשיתי ניתוח כפתורים זה עבר לי לבד רק לאחר צמיחת כל השיניים.

עכשיו שאלתי היא מה הפתרון? מה עושים הלאה כהתרופות לא עוזרות???
    ניתוח - קראתי עליו ולא תמיד זה עוזר! תרופות - לא עוזר - אז מה כן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים חוזרות לתינוקת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    16/08/2012

חגית שלום רב.
    דלקות באוזן התיכונה בגיל הרך הינם שכיחים ביותר, גם מסיבות אנטומיים במבנה האוזן, גם בגלל גודש בדרכי הנשימה העליונות, ויש הטוענים שגם בגלל צמיחת השיניים. יש לזכור שחלק מהדלקות המאובחנות אינן כאלה, כי תופיות אדומות, מופיעות בבדיקת רופא לאחר בכי, "מדמות" דלקת, ולא מעט פעמים, אנטיביוטיקה ניתנת שלא לצורך. הייתי ממליץ (בהסטייגות שלא בדקתי את התינוקת), לבקש, לפני מתן אנטיביוטיקה, לבצע ספירת דם (כך ניתן לוודא צורך בטיפול אנטיביוטי), ולתת תכשיר אנטיהיסטמיני (כמו פניסטיל במינון של 1.5 טיפות לכל 1 ק"ג משקל, - בלילה לפני השינה).
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה עם דם לאחר התעטשות כואבת.
    נעם
    12/08/2012

שלום, אני בן 16 ולפני כיותר מחודש, היה לי התעטשות שהרגישה מאוד חזקה ואפשר להגיד כואבת, היא הרגישה כאילו היא נעצרה. לאחר מכן הייתה לי ליחה והיא הייתה מלווה בדם.אבל עבר בהמשך אותו יום.אבל היום, ה12.8, שוב הייתה לו אותה סוג של התעטשות וגם יצא לי דם בליחה. בפרק זמן הזה שבין הפעם הראשונה, להיום, לא היה לי דם בליחה אלא רק לאחר ההתעטשות.
    מה זה יכול להיות? מדאיג?
    תודה מראש על העזרה.

הוספת תגובה

• ליחה עם דם לאחר התעטשות כואבת. - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    19/08/2012

שלום ירון
    יש מספר סיבות להופת הדימום,חלקן קשור לא.א.ג אך יכול להיות מקור אחר.
    איבחון ע"י בדיקת סיבים אופטיים יכוללגות או לשלול חלק מסיבות.
    המקור יכול להיות מהאף,מהגרון או מהריאת.
    כמובן יש לבצע תפקודי קרישה,לחץ דם ולהמנע מיובש בריריות האף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרטרופית קונכיות תחתונות
    אלכסה
    10/08/2012

בני בן 3 עם היפרטרופית קונכיות תחתונות, בצד אחד של האף יש נפיחות
    מהם האפשרויות לטיפול והאם הנפיחות תרד (הנפיחות קיימת כבר כ 4 חודשים)
    תודה

הוספת תגובה

• היפרטרופית קונכיות תחתונות - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    11/08/2012

אלכסה שלום רב.
    מה שאת רואה, אינו בהכרח משהו שצריך להתייחס אליו, השאלה העקרית היא האם יש החמרה בנשימה דרך האף? במידה והתשובה חיובית, מומלץ לבדוק את האף ע"י מומחה א.א.גרון, ואולי, גם רופא אלרגולוג.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני ניתוח
    רובי
    09/08/2012

שלום רב
    ביתי בת השש סובלת מהפסקות נשימה קלות על פי ממצאי מעבדות שינה בב"ח
    לאחר בדיקה עם שני מומחים בתחוף א.א.ג ילדים נמצא שהשקדים מוגדלים כולל האנדואיד
    שאלתי היא כזו האים ניתן \מומלץ להסיר רק את השקד השלישי ולהשאיר את הילדה עם שקדים נפוחים
    אני חושש מאוד מנתוח השקדים,למרות שאיני רופא הבנתי שהפרעת החסימה העיקרית והמידית נובעת מהשקד השלישי
    ביתי לא סובלת מדלקות גרון כרוניות אך נשמא שהיא מדברת עם אף סתום .
    כמובן שניסיתי שיטות טיפול הומאופטיות ללא הועיל
    ולכן אבקש חוות דעת בנושא
    בברכה
    רובי

לקביעת תור
    סגירה
    לפני ניתוח

הוספת תגובה

• לפני ניתוח - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    09/08/2012

רובי שלום רב.
    שלוש התוויות עיקריות יש לכריתת שקדים פלטינים: הפסקות נשימה בשינה בחומרה בינונית ומעלה, דלקות שקדים חידקיות חוזרות, ואחרונה עיקוב גדילה בהשוואה לעקומת גדילה.
    שקדים מוגדלים שאינם מפריעים, ולא עונים על קריטריונים אלה, לא צריך להסיר !
    כריתת השקד השלישי יכולה בהחלט לשפר את מעבר האוויר באף, ולהשפיע על שקט בשינה.
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכים עם דברייך אך החששות

רובי
    09/08/2012

אני מודה לך על תגובתך המהירה .אז ישנה התוויה אחת עיקרית וזוהי הפסקות נשימה קלות בעת שינה בלבד .לדברי הרופא סליחה הפרופסור בעל שם הוא ממליץ על ניתוח של כל השקדים .לטענתו אים כבר להרדים את הילד אז למה לא לכרות את 3 השקדים ץ
    מין הסתם תגובתי אילוי הייתה חמורה מספיק בכדי שהוא יבין איך לא מתייחסים לילד או למטופל כמושא להכנסה כספית נוספת .
    אני מאוד אבוד עצות זהו הרופא השלישי שבדק את ילדתי וכולם ללא יוצא מהכלל אומרם שצריך לכרות את 3 השקדים .אני לחלוטין מסכים עם דברייך זה מאוד קשה עבורי מאידך אני חושש לבצע את הניתוח וכמובן ההיפך
    תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכים עם דברייך אך החששות - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    09/08/2012

רובי שלום רב.
    אשאל אותך קטגורית, אם מרדימים למה לא לנתח גם את האוזניים? התשובה פשוטה, אין צורך !
    כך גם לגבי השקדים ! כי כאמור הפסקות נשימה קלות, אינן התוויה לניתוח.
    אחרי 3 דעות האומרות כן לניתוח השקדים, ללא נימוק משכנע, אני הבודד מנסה להעמיד את הדברים מנקודת ראות אובייקטיבית, ומובן שההחלטה היא שלך.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד''ר יצחק ענתבי

רובי
    10/08/2012

אני תושב ב"ש ואתמול הגעתי למרכז להיתייעצות נוספת עם רופא בכיר קיבלתי תשובה דומה כמו שאר הרופאים .
    לצערי אין מענה טוב מספיק של רופאים אמיצים וישרים במקום מגוריי כך אני רואה ומבין את המצב .
    אין ספק שהדברים שאמרת מתיישבים עים היגיון בריא ועד כה איש מכלל הרופאים שאצלם ניבדקנו לא התיווה את 3 הסיבות העיקריות לצורך ניתוח להסרת השקדים .
    ברצוני לדעת האים אתה נותן שירות במקומות נוספים שיותר קרובים לב"ש
    הייתי מעוניין להיפגש עימך ובמידה ותחליט לקבלנו נבצע את ההליך אצלך באופן פרטי .
    בברכה ובתודה
    רובי פ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד''ר יצחק ענתבי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    10/08/2012

רובי שלום רב.
    אני צפוני כמו שאתה קורא בחתימת תשובותיי, ואיני עובד במקומות אחרים.
    אם תגיע צפונה, תקבל, ככל הנראה, את אותה הצגת דברים כמו שהועברו אליך במענה לשאלותיך, ואיני ממליץ להצפין כדי לשמוע את הדברים שוב. מה שלך נותר, זה לעשות חושבים ולהחליט !
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם שאיבת נוזלים
    רויטל
    09/08/2012

שלום
    הבן שלי בן 3 שנים ושלושה חודשים, עבר לפני כחודש : שאיבת נוזלים כפתורים ושקד שלישי.
    מאז הניתוח הרגשנו בשיפור רציני מאוד בשמיעה, בדיבור ובהתנהגות בבית בכלל. כמו שהבטיחו לנו :-)
    מצד שני, בגן יש רגרסיה קשה מאוד. הוא לא רוצה ללכת לגן, מתקשה להפרד בבוקר ולוקח לו המון זמן להרגע - הוא רועד כולו והדופק גבוה. הגננת חוששת שהוא ממש בחרדה.
    אחרי שנרגע משחק ומשתתף יפה אבל שואל הרבה שאלות על המתרחש - למה היא צעקה? למה הוא בוכה? למה עשית לו ככה? וכו'....
    האם התגובה הזאת מוכרת וחולפת?
    כמה זמן סביר שייקח לילד בגיל הזה להתמודד וללמוד לסנן את הרעשים החדשים?
    האם יש מקום לערב איש מקצוע מתחום הנפש?
    תודה
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם שאיבת נוזלים

הוספת תגובה

• התמודדות עם שאיבת נוזלים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    09/08/2012

רויטל שלום רב.
    ילד שלאחר ניתוח שומע בצורה בולטת - טוב יותר, לעיתים צריך להתמודד עם רעשים ועוצמות, שאינם מוכרים לו.
    מומלץ לבצע ביקורת שמיעה ואפשר בבדיקה זו, לבדוק גם אם יש רגישות לרעשים.
    נושא ההתנהגות, החרדות והתלות, אינם קשורים לניתוח וכדאי להתיעץ עם נוירולוג ילדים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום וקושי לנשום לתינוק בן שבועי
    אביבית
    05/08/2012

שלום רב,
    יש לי תינוק בן שבועיים, לאחרונה שמתי לב לזה שקשה לו מאוד לנשום דרך האף ...האם ניתן לתת לו טיפות או מי מלח?
    (זה גם מפריע לו במהלך האוכל והוא ירד בכמויות הרבה כי קשה לו לנשום תוך כדי אכילה מהבקבוק.

אודה לך על תגובתך בנושא,
    אביבית.

הוספת תגובה

• אף סתום וקושי לנשום לתינוק בן שבועי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    05/08/2012

אביבית שלום רב.
    בגיל שבועיים הנשימה דרך האף הינה הכרחית, (תינוקות בגיל זה לא יודעים לנשום דרך הפה). חובה על-כן לפנות לרופא א.א.גרון מומחה, לבדיקת הסיבות להפרעה בזרימת האוויר דרך האף.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת-ים
    דיין ליזט
    04/08/2012

שלום רב .
    יש לי ילדה בת 7 וחצי שעברה לפני כשנתיים וחצי ניתוח כפתורים ולאחר כחודשיים עברה שוב ניתוח כפתורים באוזן ימין (עקב זיהום בכפתור)
    גם לאחר הניתוח הילדה סובלת מכאבי אוזניים בדגש לאוזן ימין .
    אנו במעקב אצל רופא ממכבי שאומר שצריך להמתין ולהיות במעקב כל 3 חודשים
    היתי מעוניינת לשמוע עצה מה לעשות האם להמשיך להמתין תוך טיפול בתרופה כשהילדה מתלוננת על כאבים באוזניים או יש טיפול אחר .

לקביעת תור
    סגירה
    בת-ים

הוספת תגובה

• בת-ים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    05/08/2012

ליזט לום רב.
    כאבי אוזניים, ובמיוחד לאור העבר הניתוחי של בתך מצריך בירור מקיף בדיקת רופא, בדיקות עזר, שמיעה לחצים (טימפנומטריה), ואולי גם הדמייה (CT-אוזניים).
    כמובן יש גם לשלול בעיות אחרות כגורמים לתלונת הכאבים, (כמו הפרעה במפרקי הלסת).
    רק אם בבירור הכולל לא יימצא דבר, לא תהיה מניעה מדחיית ביקורת לעוד 3 ח'.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגירת נקב אוזן ימין
    מיכל
    01/08/2012

שלום רב,
    ילדה בת 6 ואמורה לעבור ניתוח לסגירת נקב באוזן ימין ע"פ המלצה של מס' רופאים ומאחר שכבר אין דלקות למעלה משנה, אוזן שמאל תקינה וחוץ מזה אין בעיה אחרת.
    היינו אצל רופא קופ"ח שהסביר את הסיכונים וההליך ואז בדקנו גם רפואה פרטית.
    היינו אצל מנתח פרטי ידוע שהסביר את כל הסיכונים אך הוסיף שבבית חולים פרטי ולא ציבורי כדוגמת מדיקל סנטר או אסותא ת"א יש במהלך הניתוח מוניטור מסויים שעוזר בניתוח ומונע בעיות ו/או סיכונים לפגיעה בעצב הפנים, דבר שאין בבית חולים ציבורי.
    בבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור את המנתח וברפואה הפרטית אין בעייה ומאחר שיש לי ביטוח בחברת הראל וכבר בדקתי שהכל יכוסה אנו מתלבטים.
    ההתלבטות שלנו כהורים האם זה לא מסוכן לעבור ניתוח בבית חולים פרטי נניח מדיקל סנטר בהרצליה או אסותא חיפה/ת"א? האם במקרה של חס וחלילה של מצוקה האם קיים כל המכשור כמו בבית חולים רגיל?
    בנוסף הרופא בבית החולים הציבורי אמר שמשך השהייה לאחר הניתוח בבית חולים הציבורי הוא כ-6 ימים והמנתח בבית חולים פרטי אמר שהילדה תשאר רק ללילה אחד.
    אשמח לשמוע חוות דעתך בנושא זמן השהייה ונושא בית חולים/פרטי ציבורי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סגירת נקב אוזן ימין

הוספת תגובה

• סגירת נקב אוזן ימין - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    09/08/2012

מיכל שלום רב.
    ניתוח סגירת נקב הינו ניתוח פשוט, וכמעט חסר סיכונים, לבטח לא לעצב הפנים. מוניטורים לעצב הפנים קיימים גם בבתי החולים הציבוריים.
    בהיות הניתוח פשוט, אין כל סכנה בביצעו במסגרת הפרטית, ומשך האישפוז אינו שונה אם הוא יבוצע במסגרת פרטית או ציבורית.
    כן היתרון של בחירת הרופא המנתח, הוא הגורם שאמור להכריע על בחירת האתר הניתוחי.
    אוסיף רק שאין למהר לבצע את הניתוח, אלא אם ברור לך שלאחריו ילדתך תשתף פעולה בניקוי האוזן המנותחת, כחלק מהמעקב לאחר ניתוח זה.
    בהצלחה ואיחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איירפופר או ניתוח לשקד שלישי וצינור
    אורטל
    29/07/2012

שלום ד"ר.
    אני מבולבלת מאד, אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר בבקשה.
    בני בן 3, לרוב מנוזל הרבה וגם דלקות אוזניים בעברו.
    ביצענו צילום לפני שנה (בגיל שנתיים) ויש לו שקד שלישי מוגדל.
    במעבדת שינה כתבו שיש הפסקות נשימה קלות.
    רופא ף אוזן גרון ראה נוזלים באוזן ובמכון שמיעה השמיעה שלו גבולית (20) אך אמרו שזה גבול שלא מצפים למצוא אצל ילד בגיל 3.
    קיבלנו המלצה לניתוח להסרת שקד שלישי והכנסת צינוריות.
    ממש ברגע האחרון שמענו על מכשיר איירפופיס.
    לא הצלחתי להבין אם הוא מתאים גם לשקד שלישי או רק לנוזלים באוזן שמפריעים לשמיעה.
    הבנתי שככה או ככה עוד שנתיים +- (בגיל 5) הבעיה אמורה להיפתרץ
    שאלותיי:\
    1. האם אכן בגיל 5 גם שקד שלישי וגם נוזלים יהיה תקין או שרק שקד שלישי?
    2. אם נשתמש באיירפופר זה לכל החיים?
    3. שמעתי שניתוח שקד שלישי יגרום להרבה דלקות אוזניים (עלול)
    4. שמעתי שניתוח כפתורים הרבה פעמים בכלל לא עוזר...וצריך לנתח שוב...מה "השמועה " האמיתית.

נשמח מאד לקבל חוות דעתכם כי באמת שיצאנו מבולבלים.
    אנחנו עכשיו מתחילים ללמוד את הנושא ולא נעשה שוב מהלך עד שהבלבול לא יהיה ברור ונדע בדיוק מה מולנו ומול מה אנחנו מתמודדים.
    כל מידע ועצה יועיל.
    תודה רבה,
    הילה

הוספת תגובה

• איירפופר או ניתוח לשקד שלישי וצינור - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/07/2012

שלום רב,
    להלן תשובות לשאלותייך -
    שאלותיי:\
    1. האם אכן בגיל 5 גם שקד שלישי וגם נוזלים יהיה תקין או שרק שקד שלישי?
    תשובה: השקד השלישי אמור להיעלם מהגוף בסביבות גיל 10. עד אז הוא גורם נזקים בלתי הפיכים ולכן במידה והוא מוגדל מומלץ לנתחו ולא להמתין.
    איירפופר אינו משפיע על השקד השלישי אלא רק על תת הלחץ שבאוזן שקשור לנוזלים.

2. אם נשתמש באיירפופר זה לכל החיים?
    תשובה: לא. רק למספר חודשים.

3. שמעתי שניתוח שקד שלישי יגרום להרבה דלקות אוזניים (עלול)
    תשובה: בפירוש לא. נהפוך הוא הוא מונע דלקות אוזניים.

4. שמעתי שניתוח כפתורים הרבה פעמים בכלל לא עוזר...וצריך לנתח שוב...מה "השמועה " האמיתית.
    תשובה: ניתוח כפתורים עוזר ברוב הגדול של המקרים, אך ב-5-10% מהמקרים לאחר שהכפתורים נופלים יכולים להיווצר שוב נוזלים.

כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ללכת לניתוח?
    חסוי
    26/07/2012

שלום,

בני נולד פג בשבוע 30, כבר בן שלוש,
    נוחר בלילה, ישן עם פה פתוח, מתקשה לנשום, הרבה פעמים משתעל תוך כדי שינה, במיוחד במקרים בהם מנוזל אז יש לו התקפות שיעול ארוכות בלילה.

לאחרונה הוא כל הזמן שואל מה ?

היינו בבדיקת שמיעה בבי"ח שנעשתה באופן חלקי בלבד ונמצאה תקינה לדברי מי שבדקה אותו ולדברי רופא אף אוזן גרון שבדק אותו.

רופא אאג אמר שהפוליפים שלו מוגדלים וביקש שנעשה צילום צוואר.

ביקרנו גם אצל קלינאית תקשורת כי הגננת אמרה שהוא מתאמץ כשהוא מדבר , לפעמים מדבר בטונים גבוהים. קלינאית התקשורת אמרה שלדעתה כדאי לעשות ניתוח.

אני ממתינה לתוצאות צילום הצוואר.

מתי באמת חובה בריאותית ללכת לניתוח ? מי מבין כל בעלי המקצוע אצלם היינו מחליט אם צריך או לא צריך ניתוח ?

האם רצוי לשמוע מספר חוות דעת ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם ללכת לניתוח?

הוספת תגובה

• המשך

חסוי
    29/07/2012

בימים האחרונים הוא כל הזמן שואל מה
    מגביר את הטלויזיה
    בדיקת השמיעה האחרונה שעשינו שהייתה לא מזמן בוצעה רק באופן חלקי
    האם אפשר ללכת לעשות שוב ? איפה מומלץ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/07/2012

שלום רב,
    התיאור של התלונות שאת מתארת מתאים להגדלת השקד השלישי שמאובחן על ידי צילום. לכן, חשוב להמתין עד לתוצאות הצילום ולהחליט לגביהן אם לנתח או לא.
    רופא א.א.ג הוא מי שימליץ אם צריך או לא ניתוח, אך ההחלטה הסופית היא שלכם כהורים. בדרך כלל מקובל לקבל את המלצתו המקצועית של מומחה א.א.ג.
    באשר לשמיעה, ליקוי השמיעה יכול להיות לעיתים קשור להגדלת השקד השלישי (כשהוא חוסם את התעלות שבין האוזן לגרון) יש לחזור על בדיקת השמיעה כולל בדיקת נוזלים (טימפנומטריה) וגם אותם יש להראות למומחה א.א.ג על מנת שימליץ על המשך הטיפול.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות בבת שלוש וחצי
    אלינור
    22/07/2012

שלום רב,

בתי בת שלוש וחצי, בריאה בדרך כלל.
    בחודשים האחרונים שמנו לב לצרידות שהיא די כרונית. היא מתגברת לאחר בכי או צעקות.
    ניסינו להבין האם היא צועקת בגן או שהדיבור שלה חזק - וראינו שלפעמים היא באמת מדברת בקול רם, ואנחנו מנסים להנחות אותה לדבר בשקט. עם זאת, אי אפשר להגיד שהיא צועקת תמיד, ובכל אופן אני לא חושבת שהיא צועקת יותר מילדים אחרים בגן, שהם אינן צרודים.

אני מתארת לעצמי שבדיקת רופא אא"ג תהיה בשבילה חוויה מאד לא נעימה.
    השאלה היא - האם אפשר להניח שהסיבה הבלעדית היא דיבור בקול רם ולהמשיך לעבוד איתה על זה, או שגם אם ילד מדבר בקול רם הוא לא אמור להיות צרוד תמידית כתוצאה מכך, ויש חשש לפתולוגיה ראשונית אשר היא בליווי של צעקות גורמת לצרידות.

בעצם השאלה היא האם לדעתכם זה דורש בדיקה של רופא אא"ג.

לקביעת תור
    סגירה
    צרידות בבת שלוש וחצי

הוספת תגובה

• צרידות בבת שלוש וחצי - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/07/2012

שלום אלינור,
    צרידות שאינה קבועה כלומר קיימת לפרק זמן של עד שבועיים ואז נעלמת וחוזרת לא אמורה להדאיג שכן היא אינה קשורה במחלה אורגנית של מיתרי הקול.
    מאידך בדיקת מיתרי קול לילדה בת גיל של ביתך כרוכה בבדיקת סיבים אופטיים שיכולה להיות לעיתים כרוכה בטשטוש ולכן כדאי להתייעץ עם קלינאי תקשורת ולהיבדק אצל מומחה א.א.ג שימליץ האם יש צורך בבדיקת סיבים אופטיים, בכל מקרה מומלץ לבקר מומחה א.א.ג.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמרימה את האף ללא נזלת
    דלית
    21/07/2012

ילדתי בת 5 כבר מזה שבוע היא עושה תנועה כאילו היא מרימה את האף כי הוא סתום ולא נשמע שיש שם נזלת קצת שיעול מלווה מדי פעם אין לה תופעות אחרות לא נוחרת אולי פעם אחת בתחילת השינה יושנת רגועה בדיקת שמיעה יצאה תקינה
    אך התופעה הזאת מדאיגה אותי האם זה יכול להיות קשור לשקד שלישי

דלית

הוספת תגובה

• ילדה שמרימה את האף ללא נזלת - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    29/07/2012

שלום דלית,
    התופעה שאת מתארת יכולה לעיתים להיות קשורה לשקד שלישי, כדאי לשים לב האם הילדה ישנה עם פה פתוח (אפילו פתוח מעט) או סגור? במידה והיא ישנה עם פה פתוח אפילו מעט, מומלץ לקחת את הילדה לבדיקת מומחה א.א.ג
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש צורם באוזניים
    מיכל
    19/07/2012

שלום רב,
    בתי בת שבע וחצי. בשבוע שעבר סבלה מכאבי בטן והקיאה פעם אחת. בצהריים עלה חום עד 38. קיבלה נורופן וכמובן הוריד את החום. בלילה התעוררה (ללא חום) והתלוננה ששומעת צליל צורם באוזניים. היא סגרה את האוזניים עם הידיים, עצמה את העיניים. זה נמשך כחצי דקה ונעלם. בבוקר התעוררה בריאה ללא כאבי בטן או חום. כעבור כחמישה ימים שלשום פתאום בשעות הערב שוב עלה לה החום עם תלונות לכאבי שרירים וחולשה. בבוקר ביום רביעי התעוררה ללא חום. מהבוקר ועד הצהריים היו מספר אירועים של צליל צורם באוזניים, מה שדי הפחיד אותה. נבדקה ע"י רופא ילדים שאמר שבדיקת האוזניים תקינה, ללא נוזלים או דלקת. המליץ לעקוב. היום בבוקר שוב זה היה. צליל צורם באוזניים, היא סוגרת את האוזניים חזק ורצה בבכי לחדרה. זה נמשך פחות חצי דקה. שאלתי אותי אם היא שומעת צלצולים, דפיקות, רעש של גלי ים וכו'. היא אמרה שלא. היא אמרה שהיא לא יכולה לתאר את הצליל ששומעת אבל זה צליל חזק מאוד ומהיר מאוד עד שחשה כאב חזק באוזן. הדבר הזה מאוד מפחיד אותה וגם אותי. אודה על כל הסבר, ייעוץ והמלצה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רעש צורם באוזניים

הוספת תגובה

• רעש צורם באוזניים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    21/07/2012

שלום מיכל
    התלונה שאת מתארת הינה סוביקטיבית.
    גם בדיקת האוזנים התקינה תומכת שאין כאן מחלה אורגנית הנראית בבדיקה קלינית.
    במידה והתלונה נמשכת או חוזרת,ניתן לנסות לברר אם יש קשר לאוזן,על ידי ביצוע בדיקת שמיעה הכוללת סף רגישות לרעש או תופעת RERUITMENT ואולי לגלות אם משהו.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהמשך

מיכל
    25/07/2012

תיארתי לעצמי שזה סובייקטיבי, אבל זה עדיין מציק, מפחיד ומטריד אותה. ממה זה נובעת התחושה הסובייקטיבית הזו? אין לה ירידה בשמיעה לכן זה לא טנטון ככל הנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה אצל תינוקות בני יומם
    שני
    19/07/2012

שלום, האם זה נכון שתינוקות מתקשים לשמוע טונים נמוכים בראשית חייהם? ואם כן, מה הסיבה? תודה!

הוספת תגובה

• שמיעה אצל תינוקות בני יומם - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    21/07/2012

שני שלום
    אם הכוונה בשאלתך לעוצמות (חוזק)של קול,התשובה היא-לא.
    הם שומעים בסף של 20 דציבל כמו כולם.
    באשר לתדירויות אין על כך ידע משום שלא ניתן לבצע בדיקת טונים טהורים בתינוקות.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה- תינוק בן 9 חודשים
    מיטל
    18/07/2012

שלום,
    בני בן 9 חודשים,
    כבר יותר מחודש אני שמה לב שיש לו ריח רע מהפה,
    בהתחלה חיכיתי שיעבור לבד, הוא גם הצמיח שתי שיניים ראשונות בתקופה הזו אז ייחסתי את הריח לזה. אבל אני רואה שזה לא עובר, וכבר יותר מחודש ברציבפות יש ריח רע מאד מהפה.
    הוא לא מצונן. לפני חודשיים הייתה דלקת אוזניים וטופל במוקסיפן דרך הפה במשך 5 ימים.
    ממה זה יכול לנבוע? האם יש צורך בבדיקת רופא?
    תודה!

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה- תינוק בן 9 חודשים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    18/07/2012

מיטל שלום רב.
    אענה תחילה לשאלה בסוף מכתבך, כן כדאי לבדוק את הלוע, והאף, ע"י מומחה א.א.גרון בבדיקה אנדוסקופית.
    אין להוציא מכלל אפשרות גם רפלוקס, (החזר חומצי מהקיבה לוושט).
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה