פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת באוזן ימין
    יעל
    13/10/2012

שלום רב,

בני בן שנה וחודש, לפני כשלושה חודשים בערך הייתה לו דלקת חריפה באוזן ימין עם המון מוגלה.קיבל סילוקסן ומוקסיפן.
    בשבוע וחצי האחרונים שוב סבל מהאוזן הימנית ואתמול החל לצאת שוב מוגלה מהאוזן .
    מה עלי לעשות כרגע?האם יש צורך בטיפול תרופתי? איך נכון לנקות את האוזן מהמוגלה?ושאלה אחרונה, האם יש מעין טיפול מונע שאני כהורה יכולה לעשות?
    אציין כי בערך חודשיים לאחר הדלקת הקודמת הלכתי לאף אוזן גרון כי האוזן הייתה עדיין אדומה לאחר בדיקת רופא ילדים, לא ידע לומר לי מדוע, ולא הייתה לו אח"כ דלקת.
    אני חוששת שהוזן תינזק כי אין החלמה מלאה.....

תודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באוזן ימין

הוספת תגובה

• דלקת באוזן ימין - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    13/10/2012

יעל שלום רב.
    דלקות אוזניים בגיל בנך הינן שכיחות מאוד, לרוב הן קשורות להפרעה בדרכי הנשימה העליונות (נזלות, שקד שלישי מוגדל וכו'). טיפול מונע (לא אנטיביוטי) אלא אנטיהיסטמיני בסמיכות להתגברות הנזלות, יכול לעזור בהפחתת השכיחות והחריפות של הדלקות. במצב כיום הייתי משתמש רק בטיפול מקומי, ללא אנטיביוטיקה דרך הפה.
    השימוש במי חמצן אפשרי בעזרת צימרון טבול, לניקוי ההפרשות החיצוניות, ואח"כ לזלף טיפות סילוקסאן, וכדי שהטיפות יחדרו לעומק, יש ללחוץ ולהרפות (מספר פעמים)
    על הסחוס הקידמי לתעלה (טרגוס).
    אין חשש לפגיעה עצבית בשמיעה.
    איחולי בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן ימין בן שנה וחודש

יעל
    17/10/2012

תודה על תשובתך המהירה.
    רציתי לדעת עד לאיזה שלב ניתן לנקות את האוזן כי הבנתי שאסור להשתמש במקלות אוזניים לניקי האוזן.אז רק את החלק החיצוני או גם איפה שהחור באוזן?סליחה על השפה הלא מקצועית פשוט חשוב לי להבין....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן ימין בן שנה וחודש - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    17/10/2012

יעל שלום רב.
    מקלות האוזניים אינם לאוזניים (כך גם כתוב על-גבי החבילה), מדובר בצימרונים שמטרתם הראשונית היא צימרוני איפור.
    עם הצימרונים אפשר להשתמש רק עד האיזור שניתן לראות מבחוץ, ולא לדחוף אל איזורים בלתי נראים בתעלת השמע.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים פעם שלישית באוזן ימין

יעל
    11/11/2012

שלום,
    בני בן שנה וחודשיים, לפני חודש הייתה לו דלקת אוזניים חריפה ושוב פעם שלושה חודשים לפני.היום שוב ראיתי המון מוגלה באוזן ימין. מה שמוזר שזה רק באוזן ימין. איך ניתן לטפל בבעיה?ולמה דווקא רק באוזן אחת?האם יכול להיות שאנחנו כהורים עושים משהו שלא כהלכה מבחינת הטיפול בדלקת בעת הופעתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים פעם שלישית באוזן ימין - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    11/11/2012

יעל שלום רב.
    דלקות אוזניים בגיל בנך הינן שכיחות וטיפול לכך חייב להינתן על-פי תוצאת משטח מהפרשות באוזן, העובדה שהדלקת "מעדיפה" את האוזן הימנית אינה משמעותית, ולא תלויה במעשי ההורים.
    מדיניות הטיפול באוזן שבה יש כבר הפרשה (כלומר שנוצר נקב בעור התוף), משתנה בין רופא לרופא, ועל-כן מומלץ להיות במעקב מומחה א.א.גרון.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתי האוזניים בן שנה וחודשיים

יעל
    18/11/2012

שלום רב, היום הייתי אצל רופא לחוות דעת ואמר שלבני יש חיידק באוזן וקרעים בעור התוף.
    ביקש להשפריץ 2 cc של מים רתוחים ואז לשים סילוקסן למשך 14 ימים.
    הוא אמר שרק סילוקסן יכול לעזור במקרה של חיידק זה.
    תוכל לומר לי מה זה החיידק הזה ומה משמעותו יותר בהרחבה?
    האם הגיוני להשפריץ מים?שמעתי שאסור לעשות זאת.....
    לחוצה מאוד אודה לתשובתך....
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתי האוזניים בן שנה וחודשיים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    20/11/2012

יעל שלום רב.
    אינני מכיר את הטיפול של הזרקת מים חמים (בטח לא רתוחים), לאוזן כטיפול התחלתי להכנת האוזן לטיפול מקומי (סילוקסאן). הקרע בתופית הוא הכרחי (וזמני),
    דרכו פורצת המוגלה החוצה. האם נילקחה תרבית מהאוזן? הטיפול בטיפות שניתנו נועד בראש וראשונה לאוזן המפרישה והמנוקבת, כי טיפות אחרות אינן מומלצות כשיש נקב, ויעילותו טובה בזיהום חידק הפסאודומונאס.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת שקדים
    שירלי
    10/10/2012

ביתי בת ה-8 צריכה לעבור ניתוח להסרת שקד עקב חיידקת סטרפטוקוקוס. אני מתלבטת בשתי שאלות:
    1. האם ניתן להתגבר על הבעיה באמצעות טיפול הומאופתי?
    2. במידה וכן נחליט על ניתוח אני מתלבטת מי מבין 3 הרופאים הוא המומלץ לבצע לבצע את הניתוח להסרת השקד: דר" יורם שטרן, דר" גדי בכר או פרופ' מיכאל ויימן..אני מבוטחת באמצעות ביטוח בריאות הפניקיס ויכולה לבחור את הרופא המנתח.
    אודה לתשובתך בנדון,
    בברכה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת שקדים

הוספת תגובה

• כריתת שקדים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    10/10/2012

שירלי שלום רבץ
    כריתת השקדים רק בגלל הימצאות חיידק סטרפטוקוקוס, כלל אינה מומלצת ! הישנות של דלקות סטרפטוקוקליות (המלווים בכאב, חום, ותפליט מוגלתי),של יותר מ 4-5 פעמים בשנה, כן מצדיקים את הניתוח.
    פורום זה אינו מייעץ על רופא זה או אחר.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    גיא
    09/10/2012

לבת שלי (בת שנה ו3 חודשים) יש כל הזמן נזלת ירוקה. היינו אצל רופא א.א.ג והוא אמר שיש לה מים באוזניים ושלח אותנו לבדיקת שמיעה. בבדיקה איבחנו ירידה בשמיעה.
    האם בגיל של 15 חודשים צריך לעשות ניתוח כפתורים או ניתן להיסתפק בסירופ לייבוש המים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    10/10/2012

גיא שלום רב.
    העובדה שיש נוזלים באוזניים בגיל זה הינה שכיחה ביותר, ההחלטה הניתוחית צריכה להעשות רק אם מצב השמיעה הינו לקוי, או שבעקבות הנוזלים נגרמות דלקות אוזניים, זאת ועוד, בדיקה אחת של שמיעה אינה מספקת, ובעקבות תוצאותיה ניתן לטפל תרופתית. ההתפתחות המהלכים ותוצאות הטיפול התרופתי הם שיכריעו בעד או נגד ניתוח.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מוגלתית מאוזן שמאל
    טל
    06/10/2012

שלום רב .

ביתי בת שנה וחצי סובלת בחצי שנה האחרונה לסרוגין מהפרשה מוגלתית באוזן שמאל
    ומטופלת באנטיביוטיקה מס' חודשים אך עדיין יש הפרשות יש לציין ללא חום.
    יש לנו השבוע תור לרופא אף אוזן גרון האם לדעתך זה דלקת כרונית ותזדקק לניתוח
    והאם יכולה להיווצר ירידה בשמיעה בפרק זמן זה

לתשובתך אודה
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה מוגלתית מאוזן שמאל

הוספת תגובה

• הפרשה מוגלתית מאוזן שמאל - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    08/10/2012

טל שלום רב.
    הפרשות אוזניים אשר נמשכות ללא הפסקה למשך כחודשיים מוגדרות כדלקת כרונית. ההפסקות בין הדלקות של בתך, מעידים על כך שלא מדובר בתהליך כרוני אלא בדלקות חריפות חוזרות. מומחה א.א.גרון אמור להדריך את ההורים כיצד ניתן להפחית את התדירות, לאחר שיברר את הגורמים להן.
    באשר לשאלה בדבר פגיעה בשמיעה, בשעת דלקות ונקב בתופית יש ליקוי שמיעה הולכתי, ואין לחשוש מפגיעה עצבית.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מוגלתית מאוזן שמאל

טל
    08/10/2012

תודה רבה על תשובתך
    יש לציין שבשלושה חודשים האחרונים האוזן מפרישה מוגלה
    ללא הפסקה אז זה אומר שזה כרוני???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום ללא נזלת
    לילך
    06/10/2012

שלום רב
    בני בן השלוש וחצי דיווח לפני כשבועיים על תחושה של אף שורף וראיתי מעט דימום בנחיר. מאז הקול היה רגיל, ללא תלונות, אף פתוח ללא נזלת. לאחרונה, כבר שבוע (אולי קשור לעובדה שטסנו ליוון) הילד עם אף סתום אך ללא נזלת וללא שיעול וניכר שינוי בקולו שהפך להיות כאילו מדבר מחלקו העליון של החיך. גם בשינה ישן עם פה פתוח ונוחר בקול. הצצתי לתוך האף שלו וראיתי בלוטות בדופן הנחיר בשני הנחיריים. מה זה יכול להיות ובאיזו בדיקה קלינית ניתן לברר את הסיפור הזה (בכל מקרה נלך מחר לרופא ילדים, אך הייתי רוצה לדעת איזו בדיקה ניתן לבקש).

לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום ללא נזלת

הוספת תגובה

• אף סתום ללא נזלת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    08/10/2012

ענב שלום רב.
    ללא קשר עם הדימום מהאף, מה שראית בדפנות הנחיריים הם הכונכות התחתונות של האף, וייתכן שמסיבה כל שהיא הן התנפחו, בדיקה של חללי האף ניתן לבצע במסגרת בדיקת מומחה א.א.גרון.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ביקור אצל רופא ילדים

ענב
    08/10/2012

קיבלנו טיפול עם סירופ LORATRIM עקב חשד לתגובה אלרגית. הרופא בדק את הגרון ואמר שיש שקדים מוגדלים ואודם. המליץ על הסירופ. האם כדאי לתת את הטיפול או לפנות ישירות לרופא א.א.גרון?
    האם תוכל להמליץ על מרפאת א.א.גרון באזור קריית גת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ביקור אצל רופא ילדים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    10/10/2012

ענב שלום רב.
    שקדים מוגדלים ואודם אינם מצריכים סירופ (ככל הנראה אנטיביוטיקה !?). לגבי החשש מהפרעה אלרגית ומתן הטיפול האנטיאלרגי, הייתי מצפה לנזלות, מה ששללת במכתבך הראשון, מכאן כדאי להמתין במתן התרופות ולהבדק ע"י מומחה א.א.גרון באיזור מגורייך, לצערי איני מכיר את הרופאים במחוזך, ולכן תיצטרכי לבדוק מול אינטרנט, מחלקת א.א.גרון בבי"ח ברזילי/סורוקה. או מרפאות מקצועיות.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתח כפתורים
    איילת
    23/09/2012

לאחותי ילד בין שנתיים ושלושה חודשים אשר סובל מירידה של שמיעה עקב נוזלים באוזניים

הם חיים בארצות הברית

הרופאים אומרים שהוא צריך ניתוח כפתורים וטיפול לאלרגיות אחותי רצתה לבוא לארץ לעשות את הניתוח פרטי פה

כמה שאלות לנו

1. כמה זמן אחרי ניתוח כפתורים אפשר לטוס ?
    2. היכן אפשר לבצע ניתוח כפתורים בארץ באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתח כפתורים

הוספת תגובה

• ניתח כפתורים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    03/10/2012

איילת שלום רב.
    24 שעות לאחר הניתוח כפתורים, ניתן לטוס, ניתוח צינוריות (כפתורים) הוא השכיח ביותר בניתוחי א.א.גרון וניתן לבצעו באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה אחרי ניתוח הוצאת כפתורים?

שליו
    04/04/2013

שלום רב
    שאלה דחופה
    כמה זמן אחרי ניתוח הוצאת כפתורים אפשר לטוס במטוס.
    והאם זה יכול לסכן או לפגוע בצורה מסוימת בעור התוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה אחרי ניתוח הוצאת כפתורים? - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    08/04/2013

שליו שלום רב.
    בד"כ הוצאת צינורית מהתופית, (כירורגית), תיגרום למצב שבו יש נקב ואז אין כל מניעה מטיסה. אם בעת הוצאת הצינורית נעשתה פעולה של הטריית שולי הנקב, הוא אמור להסגר תוך ימים אחדים. אם הנקב הוא עם שוליים מעובים הסיכוי לסגירה עצמונית,אינו גבוה.
    חשוב על-כן להבדק ע"י מומחה א.א.גרון לבדוק את איזור הנקב, (אם בשלבי סגירה, או לא), ועל פי כך אפשר לייעץ על זמן מועדף לטיסה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב ושנה טובה
    מאי
    15/09/2012

לרופא שלום רב ושנה טובה

ביתי בת 4 ילדה בריאה בדכ מלבד דלקות אוזניים גרון ריאות וכדומה

לאחר 8 חודשים של שקט בלי שום דלקות התחילה עם נזלת ושיעול ללא חום ומיום רביעי עם כאבי אוזניים וגרון הייתי אצל רופא ילדים וגם אף אוזן גרון שקבע שיש לה דלקת ענקית באוזן ימין וכמו כן משטח גרון יצא עם חידק סטרטוטוקוס A קיבלה אוגמנטין ל 10 ימים 6 סיס פעמים ביום שוקלת 14 קילו.

הפחד שלי שהילדה עדיין מנוזלת מאוד ללא חום ומשתעלת עם ליחה ואני פוחדת שהנזלת תגיע לאוזן ויצטרכו לנקז ואין לי כח לזה לנקז לה את האוזן כבר הייתי בסיפור הזה

איך יודעים האם אנטביוטיקה עובדת ואין ממה לחשוש ולמה הנזלת לא מפסיקה מה אפשר לתת כדי להפסיק את הנזלת שלא תעבור לאוזן

יש לציין שכרגע הילדה לא מתלוננת על כאבים ומתפקדת רגיל ממש אודה לתשובתך כי אין לי למי לפנות ליעוץ ואני חסרת אונים
    כמו כן לפני 3 חודשים גם קיבלה אוגמנטין עקב זיהום בעין מעקיצה האם יש מצב אולי שכבר האוגמנטין לא משפיע ממש תודה לתשובתיך שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב ושנה טובה

הוספת תגובה

• שלום רב ושנה טובה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    03/10/2012

מאי שלום רב.
    דלקות גרון ואוזניים ניתנות לאבחון ע"י בדיקת רופא ובדיקות עזר (דם, והדמיה), יש לבדוק את סוג החיידק שגרם לדלקת הנרחבת,(מישטח אוזן), ולטפל בהתאם. יש לצלם את לוע האף ולראות אם יש עירוב של השקד השלישי בכל התהליךץ
    אני משוכנע שמעקב של מומחה א.א.גרון יוכל לוודא הימצאות של תהליך דלקתי, ולטפל בו לפני שיתהווה ל "דלקת ענקית".
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקד שלישי
    אוהד
    13/09/2012

דר שלום
    יש לי ילד בן 3 מגיל קטן הוא רוב הזמן מנוזל עם נוזלים באוזן
    לאחר צילום ובדיקת שמיעה התגלה שיש לו שקד שלישי מוגדל ו30 בבדיקת האןזניים
    הומלץ לנו על ניתוח להסרת השקד השלישי וכפתורים לטיפול בנוזלים
    הילד אינו סובל מקשיי נשימה בלילה או בכללוכמו כן אין לו בעיות דיבור
    אבקש יעוץ עם הניתוח נחוץ או שזה יעבור עם הזמן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקד שלישי

הוספת תגובה

• ניתוח שקד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    03/10/2012

אוהד שלום רב.
    קשה לתת ייעוץ או חוות דעת נוספת, על סמך מכתבך, כל מומחה א.א.גרון יוכל את חוות הדעת הנוספת, ביחס לצורך בטיפול תרופתי או כירורגי.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת עם ריח לילדה בת 3 שנים
    אילנה
    11/09/2012

שלום רב,
    אני אמא לילדה בת 3 שנים
    לבת שלי יש נזלת עם ריח. קיבלה טיפול במשך 10 ימים מוקסיפן והטיפול לא עזר
    עזרו לי בבקשה מה עלי לעשות

הוספת תגובה

• נזלת עם ריח לילדה בת 3 שנים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    03/10/2012

אילנה שלום רב.
    לאור הימשכות הנזלות המריחות רע, יש לשלול הימצאות של גוף זר, ולבצע בדיקה אנדוסקופית של האף ולוע האף.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ואודם בחלק החיצוני של האוזן
    רוית
    04/09/2012

שלום רב,
    לפני יומיים הבחנתי אצל בני בן השישה שבועות בנפיחות בחלק החיצוני של האוזן מלווה באודם (ממש עד התנוך).
    בבדיקה רפואית שנערכה לו, הרופאה ציינה כי אין לו דלקת פנימית כמו כן התינוק חיוני וללא חום (בבדיקה רקטלית 37.5). הרופאה הורתה למרוח לו פעמיים ביום משחת
    Lanacort פעמיים ביום ובדוק שהחום לא עולה והנפיחות לא מחמירה.
    לאחר יום האוזן כמעט חזרה למצבה הרגיל, מרחתי לו עוד פעמם אחת והפסקתי (כיוון שהמשחה מכילה קורטיזון- כמו כן לא קיבלנו הוראות לגבי משך זמן).
    24 שעות לאחר שהופסק השימוש במשחה, שוב הבחנתי כי האדמומיות והנפיחות חוזרים (עדיין לא הגיעו לעוצמה המקורית) ומרחתי לו את המשחה שוב.
    בביקור הרופאה ציינה כי אין לה מושג במה מדובר ולא נראה לי כי מדובר בעקיצה.
    שאלתי היא, מה זה יכול להיות? מה המשמעות של חזרת האודם לאחר הפסקת השימוש במשחה (כאמור מרחתי אותה 3 פעמים בסך הכול)? יש לציין כי במידה ויופיע חום אני כמובן אלך איתו לחדר מיון על פי ההנחיות ובשל גילו הצעיר אך מאידך הייתי מאוד רוצה להימנע מכך.
    אודה על כול הבהרה ו\או עצה
    תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• המשך

רוית
    04/09/2012

בהמשך להודעתי יש לציין כי מדובר באוזן הימנית בלבד, וכי ביום הראשון שבו גילתי את התופעה היו גם מעט הפרשות שקופות בחלק החיצוני.
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אחרון..

רוית
    04/09/2012

אני מתנצלת על ההודעה בהמשכים,...
    הוספה אחרונה: התינוק נינוח וחיוני, לא מביע סימני מצוקה ו\או כאב, ישן טוב כהרגלו ולא בוכה מעבר לרגיל.
    שוב תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות מוגברות מהאוזניים
    מאי
    01/09/2012

שלום רב,

לבן שלי בן 14, מאז שהיה קטן יש לו הפרשות מוגברות מהאוזניים,זה מתבטא בכך שכל כמה ימים האוזן שלו מלאה... איך ניתן לדעת האם זה תקין או שהוא צריך בדיקת רופא?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות מוגברות מהאוזניים

הוספת תגובה

• הפרשות מוגברות מהאוזניים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    01/09/2012

מאי שלום רב.
    תחילה יש לבדוק אם מדובר בשעווה רגילה, או בתהליך דלקתי כרוני באוזן, (ד"א לא ברור אם הבעיה באוזן אחת, או שתיים). ניתן, במידה ומדובר בשעווה, לקבל טיפול היכול לסייע ולהאריך את התקופה. אם הגורם הוא דלקתי יש גם לזה טיפול.
    מכאן מובן שלא תהיה ברירה אלא להגיע למומחה א.א.גרון.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת לאחר ניתוח כפתורים
    דוד יאיר
    21/08/2012

עבר ניתוח לפני חצי שנה להכנסת צינוריות בבדיקה לפני שלושה שבועות הכל היה תקין
    לפתע באוזן שמאל יש דלקת כאשר לא רואים טוב את הצינורית צד ימין תקין
    קיבל טיפול אנטיבויטי
    האם דרוש לפנות שוב לבית החולים בו עבר את הניתוח או שזו תופעה ידועה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת לאחר ניתוח כפתורים

הוספת תגובה

• דלקת לאחר ניתוח כפתורים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    23/08/2012

דוד שלום רב.
    זיהום באוזן החיצונית או התיכונה יכול להופיע, וכמעט תמיד, באופן פתאומי. אצל ילדים עם צינוריות בתופיות השכיחות לדלקות גבוהה יותר, תופעה שאינה נדירה.
    אין כל צורך לשוב לביה"ח, המומחה המקצועי יוכל לתת מענה וטיפול לבעיה, רק אם טיפול זה לא יתן מענה לבעית הדלקת, אני מניח שהרופא יפנה לביה"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת כרונית וליחה
    מורן
    19/08/2012

יש לי תינוקת בת שנה וחצי נולדה פגית מאוד קטנה כשנה בערך היא סובלת מנזלת תמידית וליחה. ניסיתי טיפול אצל הומופט כחמישה חודשים וכיום אני הולכת איתה לחדר מלח אין שינוי.. האם יש עצה כלשהיא ממש נושאת?...הרופאה אמרה שזה נראה כמו שקד שלישי אבל כרגע היא קטנה מידי בכלל לעשות צילום.

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת כרונית וליחה

הוספת תגובה

• נזלת כרונית וליחה - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    19/08/2012

שלום מורן
    הסיפור אכן יכול להתאים להגדלת השקד השלישי.
    איבחון ע"י צילום או בדיקת סיבים אופטים,שניתן לבצע אותם גם בגיל שנה.
    עם הצילום ניתן לפנות למומחה א.א.ג.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת וליחה כרונית

מורן
    19/08/2012

היינו אצל רופאת א.א.גרון בכללית בזבולון והיא נתנה לנו הפניות לבדיקת שמיעה. ואמרה לי שאין טעם לעשות צילום לפני גיל שנתיים בגלל הקרינה. וניתוח לא עושים לפני גיל 3 כי השקד השלישי יכול לגדול שוב. האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה באוזן
    חסוי
    19/08/2012

שלום, אני בת 19. בזמן שאני מפהקת ומקנחת את האף, אני חשה לשנייה לחץ באוזן ימין וזה לאט לאט תוך כמה שניות זה עובר, אבל באוזן השמאלית לא חשתי את זה בכלל.
    1. מה זה אומר?
    2. יש משהו שיכול לעזור?
    3.יש דברים שבעקבות זה אסור לי לעשות או שכדאי לי להימנע מהם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה באוזן

הוספת תגובה

• בעיה באוזן - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/08/2012

חסוי שלום רב.
    המצב המתואר במכתבך יכול להצביע על הפרעה באיוורור האוזן התיכונה, וכדאי לבדוק את המצב ע"י מומחה א.א.גרון שאמור להסתייע בבדיקת שמיעה ובדיקת הלחצים (טימפנומטריה).
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינגוסקופיה לתינוק בן 3 חוד'
    הילה
    13/08/2012

שלום רב,
    אשמח לדעת כיצד מתבצעת הבדיקה, מהם הסיכונים בה ומדוע מומלץ לבצעה כשיש ריפלוקס.
    תודה
    תודה

הוספת תגובה

• לרינגוסקופיה לתינוק בן 3 חוד' - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    16/08/2012

אפרת שלום רב.
    מדובר בבדיקה פשוטה, מעט לא נוחה לנבדק, את הסיב האופטי מחדירים דרך האף,
    עליו נימרח חומר מאלחש, הבדיקה אינה מסוכנת, הבדיקה מבוצעת במקרה של חשש לרפלוקס כי בעזרתה ניתן לראות גירוי ברירית בכניסה לוושט.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה