מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרינגוסקופיה באופן פרטירונית25/04/2012
איך אני מוצאת רופא שעושה את הבדיקה לבדיקת דרכי נשימה עליונות, לתינוק, באופן פרטי, על מנת לא לחכות לתור בבית החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינגוסקופיה באופן פרטי - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי25/04/2012רונית שלום רב.
אינני יודע מה מקום מגורייך אני ממליץ לפנות למומחה א.א.גרון ולשאול אם בידיו אנדוסקום לבדיקת דרכי הנשימה העליונות, מאידך אינני חושב שבמסגרת כל קופת חולים בה את נימצאית יש צורך להמתין ממושכות לבדיקה זו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקד שלישי, שקידים וכפתוריםברברה22/04/2012
שלום רב.
ילד בן 2.8 שנים. מגיל שנה, כשה הלך לגן, סובל מאף סתום עקב הגדלת אדנויד, והיו לו הרבה דלקות גרון והפסקת נשימה בלילה - זה דבר קבוע אצלנו. שנה שניה בגן אין כבר הרבה דלקות גרון, אבל בהפסקות נשימה מצב החמיר. אחרי כול הבדיקות רופאה המליץ ניתוח שקד 3, שקדים וכפתורים.
אני מטלבתת בניתוח כפתורים. אצל ילד יש הפרעות שמיעה עקב הצטברות נוזלים באוזן (אחר בדיקת שמיעה- שמה טובה אבל יש הפרעות).לא היהו לו אוטיטים ודלקות אוזנים ולא היתה נזילה מאוזנים.
האם בגלל ירידה בשמיעה צריך לעשות ניתוח כפתורים? מה הגורמים לניתוח הזה?
ואם בכריתת שקדים עושים כריתה מוחלתת? מי זה מחלית?
המון תודה וסליחה אל שגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקד שלישי, שקידים וכפתורים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי23/04/2012ברברה שלום רב.
אחת מההתוויות לכריתת שקדים היא הפסקות נשימה בשינה בחומרה בינונית ומעלה. (זאת יש לבדוק במרפאה להפרעה בשינה). את כריתת השקד השלישי, אני מניח, שהחלטת לבצע, ואני מסכים עם החלטה זו.
בליקוי שמיעה יש מקום לשקול הכנסת צינוריות איוורור, אלא שיש לקחת בחשבון את חומרת ליקוי השמיעה ואת משכו. בליקויי שמיעה שחוזרים על עצמם ביותר מ 2 בדיקות, כדאי לבצע את הניתוח, גם אם אין דלקות אוזניים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלתת כרוניתדני19/04/2012
שלום רב.
בני בו 14 סובל מזה שנים מנזלת כרונית ואף טופל באנטיביוטיקה עקב סינוסיטיס שהתפתח,הסבל שלו בזמן האחרון בלתי נסבל,לא נימצא עד היום פתרון,מה ניתן לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלתת כרונית - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי23/04/2012שלום רב.
נזלות ממושכות כרוניות יכולות לנבוע מתהליך דלקתי , תהליך חסימתי, או גורם אלרגי.
לגבי הגורם הדלקתי, כדאי לבדוק ולקחת משטח מההפרשות, ביחס לגורם החסימתי אפשר לבדוק אנדוסקופית או בצילום, והתופעה האלרגית מאובחנת ע"י תבחיני עור, במרפאת אלרגיה. התהליך של דלקת בסינוסים בהחלט יכול להגרם ע"י זיהום משני לזיהום באף.
ברור, שלצורך הבירור היסודי יש לפנות למומחה א.א.גרון ולהשלים על פי הצורך את הבדיקה במרפאת אלרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון לתינוק בן חצי שנהאורטל18/04/2012
היי..
בני בן חצי שנה סובל מנזלת ובעיקר מאף סתום במשך היום ונחירות בלילה כבר חצי שנה , ממש מאז שנולד.
הייתי אצל רופאים מומחים ולאף אחד אין פתרון.
אני שואבת לו עם שואב אף , שמה לו כל יום טיפות אף מי מלח (כבר ניסיתי את כל הסוגים של טיפות האף של מי המלח ). אני מדליקה מכשיר אדים בלילה עם כל מיני שמנים מיוחדים לצינון , אני נותנת לו טיפות דרך הפה של R49 ( עזר לו רק לפני חודשיים) עכשיו בכלל לא עוזר לו ושום דבר כבר לו עוזר לו , גם לא טיפות אף. הוא מלא בנזלת , קשה לו לאכול בגלל זה והוא ממש עושה הפסקות כשהוא אוכל בשביל לנשום מהפה. לוקח לי להאכיל אותו לפחות חצי שעה ולפעמים יותר. בלילה הוא מתעורר המון בגלל שקשה לו לנשום והוא רגיל לישון עם מוצץ , אבל המוץ גם מפריע לו לנשום מהפה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות , הוא ממש מסכן וחסר אונים ואני גם חסרת אונם כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.
האם יש פתרון לבעיה הזאת?
הוא כבר חצי שנה עם נזלת שלא עוזבת אותו אפילו ליום אחד .
ונוא גם סבל מדלקו אוזניים בחודשיים האחרונים לפחות 4 פעמים.
אשמח אם תוכל לתת לי פתרון לבעיה או לפחות לעשות משהו שיכול להקל עליו.
תודה מראש
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אורטל23/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינון לתינוק בן חצי שנה - תגובה
ד``ר יהושע דנינו23/04/2012שלום אורטל,
לא ברור מתיאורך האם הוא נבדק על ידי מומחה א.א.ג והאם נעשתה לו בדיקת סיבים אופטיים של האף ודרכי הנשימה העליונות?! במידה ואלה לא בוצעו אני ממליץ לפנות למומחה א.א.ג כדי שהבדיקות האלה יבוצעו ובהתאם להן תינתן לך המלצה להמשך בירור או טיפול.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות באפרכסתאמא12/04/2012
שלום, בני בן 3, אינו סובל מדלקות אוזניים או ענייני אוזניים בכלל
לאחרונה החלה לו הפרשה באפרכסת, באותו חריץ שמסתיים בתנוך האוזן. חשבתי שמדובר ביובש תחילה אך ראיתי שגם כשאני מנקה המוגלה חוזרת ובכלל האוזן מעט נפוחה ואדומה.
במה מדובר? המוגלה ממש 'עולה למעלה' במעלה אותו חריץ או תעלה _סליחה אני פשוט לא מכירה את שמות חלקי האוזן המפורטים..) בתוך האוזן אני לא רואה שום דבר שונה והוא גם אינו מתלונן על כאבים.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות באפרכסת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי12/04/2012אמא שלום רב.
על פי תיאורך ניראה שמדובר במחלת עור, ומומלץ לבדוק את הצורך בטיפול מקומי, מול רופא עור.
אחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדים חמים וקרבולעוד אמא דואגת07/04/2012
שלום רב,
בתי בת השנה ותשעה חודשים סובלת תכופות מדלקות אוזניים (ארבעה אירועים סה"כ כאשר בשניים הם קנרע עור התוף ונזלה מוגלה החוצה), נזלת כמעט קבועה, אין הפסקות נשימה, אבל הנשימה כבדה כמעט תמיד וארועים מרובים של שיעול - לעיתים עם ליחה ולעיתים בלי. מקבלת קבוע סינגולייר מזה כחודשיים וחצי. דלקות אוזניים מטופלות באוטומיצין, מוקסיפן ומי חמצן, אם יש הפרשה של מוגלה מהאוזן. כמו כן, יש לה פוליפים.
בנוסף, עברה בדיקת שמיעה, עקב עיכוב בדיבור ונמצאה "ירידה קלה" בשמיעתה. זאת לפני כשלושה חודשים. בחודש הבא אמורה לעבור בדיקה נוספת. בינתיים, התחילה לדבר קצת. לאחר הבדיקה, נחליט בנוגע לניתוח כפתורים.
כהורים טריים ומודאגים, אנחנו מנסים כל הזמן למנוע את הדלקות השונות. לכן, בחודש האחרון הילדה הולכת לישון עם קרבול ומכשיר אדים חמים. את המכשיר אנחנו מפסיקים לאחר כשעתיים - שלוש. שאלתי היא האם הלחות של המכשיר לא תורמת להיווצרות הדלקות והנוזלים באוזניים ולכל המצב ה"ליחתי" הכללי אותו אני מנסה לתאר? כמו כן, האם אין סכנה בשימוש קבו בקפסולות הקרבול?
כמו כן, הבנתי מהרופאים ש"בעיית האוזניים" נגרמת כתוצאה מניקוז לקוי. באיזה גיל הניקוז משתפר?
המון תודה מראש על תשובתך וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ענתבי היקר, פספסת את שאלתי
עוד אמא דואגת09/04/2012אודה על תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדים חמים וקרבול - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי12/04/2012אמא דואגת שלום רב.
אתחיל ואומר שמאוד משונה - לי - הטיפול באוטומיצין במצב של דלקת והפרשות, והסיבה לכך היא שהטיפות השומניות בכניסתן לאוזן התיכונה (דרך איזור ההתנקבות בתופית) אינן "בריאות" לאוזן.
לשאלתך האם יש השפעה בטיפול בקרבול על הדלקות והליחה, התשובה היא שאין הוכחה רפואית להשערה זו. מה שאני ממליץ זה להשתמש התכשיר אנטיהיסטמיני (בגיל זה מומלץ טיפות פניסטיל - בשתיה), לצורך הורדת הגודש בדרכי הנשימה העליונות, ובעקיפין בשיפור הניקוז מהאוזניים.
4 דלקות בשנה ו 9 ח', אינם מוגדרים כדלקות "תכופות", האיחור בהתפתחות השפה, וליקוי השמיעה שווים התייחסות רצינית, ואם יהיה צורך הרופא המקצועי יחליט על הדרך הטובה לשיפור השמיעה והדיבור.
איחולי חג שמח, ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית אדנואידים מוגדלתלילך03/04/2012
שלום
בתי בת 7.5 בכיתב ב' תלמידה טובה מאוד,חברותית עקב מבדק שמיעה בבי"ס ,בקרנו במכון שמיעה ואצל רופא אף אוזן גרון והתוצאה שיש לה ירידה קלה בשמיעה בשתי האוזניים עקב נוזלים באוזניים ,מוגלה באף המליצו על ניתוח כפתורים.
בצענו גם צילום רנטגן שהתוצאה הראתה "כרית אדנואידים מוגדלת", קראתי חומר בנושא ומה ששונה ברקע הרפואי של בתי שהיא לא הייתה סובלת מנזלת כרונית, לא נוחרת ,אין קשיי נשימה,רק בחודשיים האחרונים היא הייתה מנוזלת ללא הפסקה .הרופא נתן לי טיפול תרופתי לחודשיים של סירופ סינופד והיסטפד שלא חושב שזה יעזור ושהפיתרון לדעתו זה ניתוח
אני מאוד חוששת מניתוח האם אין פתרון אחר פרט לניתוח כפתורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית אדנואידים מוגדלת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי03/04/2012לילך שלום רב.
על אף הקושי במתן תשובה כשילדה אינה מול, ואין לי את הצילום, איני חושב שליקוי שמיעה קל מצריך ניתוח, ולבטח לא על סמך בדיקה אחת בלבד! הילדה גדולה דיה, כדי לנסות לפמפם, (פעולת קינוח עם אף סתום), כדי לדחוף אוויר לאוזניים, ולהרחיב את הקשר בין האוזן ללוע.
אם השקד השלישי אינו מפריע, גם כאן הייתי מציע לא לנתח.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כן או לאאמא מודאגת01/04/2012
שלום רב. אודה לדעתך המלומדת. בתי בת שנתיים וחצי עברה שנה שעברה ניתוח כפתורים. כיום עם כפתור אחד, דלקות אוזניים חוזרות. ירידה בשמיעה של אוזן אחת שבלי הכפתור 35 ובאוזן השניה 15-20. שקדים מוגדלים +4. בשנה האחרונה 3 אירועים של חיידק בגרון. נשימה כבדה בשינה ובעירות שמחמירה בזמן שהיא חולה. מנוזלת המון. הפסקות נשימה נראו רק כשהיא חולה אבל נשימה כבדה תמיד. לא היתה במעבדת שינה ולא נעשה צילום כי 3 רופאים א.א.ג אמרו שאין צורך. אמורה לעבור שבועהבא ניתוח כפתורים פוליפים והקטנת שקדים. למרות שהכל נראה ברויר אני לא רגועה. מה דעתך? יש דרך למנוע את הניתוח המפחיד הזה?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כן או לא - תגובה
ד``ר יהושע דנינו02/04/2012שלום
כל הנתונים שנתת מתאימים לאינדקציה הקימות לניתוח.
בשקדים +4 אין צורך לבצע צילום משום שבזמן הניתוח ניתן לבדוק את השקד השלישי,ולכן הצילום הכרוך בהקרנה מיותרת, מיותר.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אמא מודאגת03/04/2012אני שואלת את דעתך ממספר סיבות, לא נעשה לה צילום, לא מעבדת שינה, היו לה 3 אירועים של חיידק בגרון והבנתי שההמלצה היא במידה והיו 5 אירועים של חיידק.
הפסקות נשימה רק בעיתו של מחלה, בזמן אנטיביוטיקה אז היא נושמת תקין, מעט נוחרת.
בזמן רגיל נחירה לילית ונשימה כבדה והיא הרבה מנוזלת.
יש לי תחושה שרופא אחד מסתמך על דעתו של רופא אחר ולכן ישר ממליצים ללכת לניתוח, אפילו התיעצתי עם רופא פרטי.
או שאולי בגלל הלחץ שלי מהניתוח אני מחפשת סיבות לא לעשות אותו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר יהושע דנינו05/04/2012שלום
כמו שנאמר כבר,במצב של שקדים +4,לא עושים צילום ושאר הנתונים לא חשובים ,כי זו מצב הדורש ניתוח.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירת חרק לנחיר של תינוקשרון30/03/2012
שלום
בני בן 4 חודשים. היום ראיתי חרק שנכנס לנחיר שלו. לא הספקתי לתפוס אותו. ניסיתי לראות האם הוא קרוב לפתח היציאה אך לא ראיתי דבר. בני היה קצת חסר שקט ובכה מספר דקות. לאחר מכן נרדם וישן מספר שעות. שאלתי: האם הדבר מחייב בדיקת רופא אף אוזן גרון? האם יכול להגרם נזק, או דלקת במידה והחרק נתקע במעלה הנחיר? האם ניתן לעשות משהו בנידון, או שפשוט להניח לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדירת חרק לנחיר של תינוק - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/03/2012שרון שלום רב.
בד"כ כניסה של חרק לנחיר גורמת לגירוי התעטשות והרחקת ה"אורח הזר". חוסר הנוחות והבכי של בנך גם הוא יכול להרחיק את החרק.
אם הילד שקט, ונשימתו כתמול-שלשום, אין כל חשש לנזק, ואין כל צורך בבדיקת רופא א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים מוגדליםרותיי26/03/2012
שלום רב הילד שלי בגיל שנה עבר השתלת כבד כיום הוא בן שלוש ועד ליפני כחודשייים הכל היה טוב עד שגילינו שיש לו שקדים מאוד מודלים הוא בקושי נושם ורק נוחר במירפאה שעוקבת אחריו נאמר לנו שצריך ליכרות את השקדים אבל לא כל כך מהר דווקא בגלל היותו מושתל ופה השאלה מה לעשות ואיך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים מוגדלים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/03/2012רותיי שלום רב.
גם ביגלל גילו, וגם עקב הרקע הרפואי שלו, מומלץ לפני פרוצדורה כירורגית,לבדוק אם יש צורך רפואי בכריתת השקדים על אף גודלם. בדיקת עזר שיכולה לכוון היא בדיקת שינה, ובדיקת חומרת הפסקות נשימה בשינה. נחירות אינן התוויה לכריתת שקדים !
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןמאיה26/03/2012
שלום רב,
ביום שישי לקחתי את בני בן ה3 לרופא כיוון שהיה לו חום 38.6 במשך יומיים (3 לילות). הלכנו למרפאה שקרובה לביתנו (אנחנו גרים בקנדה) והרופא בדק לו את האוזניים ואמר שהכל בסדר ואת הגרון בדק לשניה כי ברגע שנגע עם המקל בלשון שלו על מנת לראות את הגרון, הילד סגר את הפה כרפלקס.
הרופא אמר "הגרון אדום לכן אתן לו תרופה" ונתן מרשם לאנטיביוטיקה מקבוצת פניצילין. שאלתי אותו על משטח גרון אך הוא אמר שהוא לא אוהב לעשות משטחי גרון לילדים כיוון שאחרי זה הם לא מוכנים לפתוח את הפה לבדיקות גרון.
הוא הניח שזהו חיידק כיוון שהכאב גרון לא היה מלווה בנזלת או שיעול.
כמובן התחלתי את האנטיביוטיקה ביום שישי בערב(לפני 48 שעות) אך עדיין יש לו חום וכואב לו הגרון.
אשמח אם תוכלו לענות לי בבקשה על שתי שאלות:
1. אני יודעת שלא ניתן לקבוע בלי לראות (גם הרופא לא ממש הסתכל בגרון) אך לפי הידע שלכם האם זוהי אכן דלקת חיידקית כיוון שהיה לו רק חום וגרון אדום ללא סימפטומים אחרים?
2. האם ישנן השלכות ללקיחת אנטיביוטיקה לילדים?
בתודהת
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/03/2012מאיה שלום רב.
בדיקה שיטחית כמו שאת מתארת מקשה על רופא בקביעת האבחנה והטיפול המתאים.
במגבלות של קריאה בלבד וכמובן ללא בדיקת הילד אוכל רק לומר שאם לה היה (או יש)
תפליט מוגלתי על השקדים לא הייתי שש לתת אנטיביוטיקה, ובמקרה של ספק, כדאי היה לעשות בדיקת דם פשוטה (ספירת דם).
לטווח זמן ארוך !! ובאופן כללי, מתן וקבלת אנטיביוטיקה שלא לצורך אינה בריאה.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולות בצווארשירי26/03/2012
בת שנתיים נולדה עם פיסטולות בצוואר ונמצאת במעקב א.א.ג שנתי.
החורים אמנם מפרישים מדי פעם אבל ההמלצה של הרופא כרגע היא לא להתערב - רק לוודא שזה לא מזדהם.
בשבועיים האחרונים הילדה נוגעת הרבה בצוואר ומתעסקת עם האיזור. כשאני שואלת אותה מה יש לה שם היא אומרת שכואב לה הגרון (מונח שהיא מכירה מהספרים, בוודאות היא לא סובלת כרגע ממשהו בגרון).
שאלתי היא האם היא מרגישה את הפיסטולות הללו? האם יכול להיות שזה מציק לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולות בצוואר - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/03/2012שירי שלום רב.
הפיסטולה הצווארית לרוב אינה קשורה לגרון, וכדאי לבדוק את הגרון או לקחת משטחי גרון לשלול תהליך דלקתי שאינו קשור לפיסטולה.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה
שירי28/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר ניתול לסגירת נקב בעור התומשה25/03/2012
שלום. כמה זמן אסור לטוס לאחר הניתוח?
ביתי בת עשר עברה נתוח לסגירת נקב באוזן ב-8 במרץ ואנחנו שוקלים לטוס לרומא ב-2 באפריל לכמה ימים כל המשפחה.
מאחר וזו הזדמנות שכולנו בחופשה אודה לחוו"ד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר ניתול לסגירת נקב בעור התו - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/03/2012משה שלום רב.
לאחר תיקון נקב בתופית, מומלץ לא להפעיל או לגרום ללחצים באוזן התיכונה לכ 3 ח'.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אוזנייםיעל25/03/2012
שלום רב,
לבני הקטן הצטבר המון לכלוך מאחורי האוזן.כאמא חדשה לא ידעתי שמנקים לתינוק גם שם.
משגיליתי את זה כמובן שניקיתי אך לקח לי המון זמן ואני חוששת שאולי הפעלתי לחץ על החלק האחורי של האוזן בניקוי יתר.האם האון יכולה להינזק עקב כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/03/2012יעל שלום רב.
מאחר ומתחת לעור מאחורי האוזן יש עצם מאוד נוקשה, אין כל חשש שהפעלת לחץ חזק תיגרום לנזק כל-שהוא לאיזור או לאוזן.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי אוזניים
יעל05/04/2012תודה על תשובתך, הציעו לי לנקות מאחורח האוזן של הילד (בן 7 חודשים כמעט)עם שמן תינוקות וצמר גפן.האם יש מניעה מלעשות את זה או אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי אוזניים - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי09/04/2012יעל שלום רב.
אין כל מניעה מניקוי עם שמן תינוקות באיזור שאחורי האפרכסת.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים חוזרות אצל בת 11 חודשאמא לשלושה24/03/2012
שלום
בתי בת 11 חודשיים סובלת למעלה מחודשיים מדלקות אוזניים חוזרות. הדלקת היא באוזן התיכונה. זה מתחיל בחום לא גבוה פעם ביום ואז ביום השלישי החום ממש גבוה ויש דלקת, היא מטופלת ע"י אנטיביוטיקה (מוקסיפן, פעם אחת אוגמנטין) עם מתן האנטיביוטיקה החום לא מופיע שוב. כשבוע לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי החום שוב חוזר וכך גם הדלקת. הילדה טופלה בארבעה פעמים באנטיביוטיקה בחודשיים האחרונים.
והיום שוב עלה החום, ברור לי שזה שוב אוזניים. הרופא (אף אוזן גרון) המליץ לתת אנטיביטיקה מנעתית בסיום הטיפול, כלומר להמשיך מתן אנטיביוטיקה למשך שלושה חודשים במינון נמוך. לא נראה לי סביר נראה לי שהנזק גדול מתועלת. האם יש טיפול אחר למעט טיפול אנטיביוטי? האם נרות הופי יכולות להחליף טיפול אנטיביוטי?
יש לציין שעד היום היא יונקת וחוסנה בכל החיסונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים חוזרות אצל בת 11 חודש - תגובה
ד``ר יהושע דנינו24/03/2012שלום אמא,
הטיפול בדלקות אוזניים חוזרות הוא טיפול אנטיביוטי מונע כמו שהמליץ לך הרופא או לחילופין ניתוח כפתורים.
לגבי נרות הופי אינם עוזרים לחלוטין מעבר לאפקט הפלצבו.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)