פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש צורך בכפתור
    אלה
    07/07/2012

שלום רב,
    בני, בן 2.9.
    בגיל שנה סובל מדלקות אוזן שמאל עם הפרשות מוגלתיות.
    טופל ע"י מוקסיפן (טיפול מונע של כחצי שנה). דלקות פסקו.
    בבדיקת שמיעה שבוצע בגיל שנה וחצי - שמיעה תקינה.
    לאחר תקופה של כחצי שנה שוב חזרו הדלקות.ושוב טופל ע"ח מוקסיפן. הדלקות חוזרות בתדירות די גבוהה - פעם בחודש בערך.
    בביקת שמיעה שבוצע בכיל 2.7 שמיעה תקינה.
    רופא אאג בדק את האוזן ואמר שיש "אטלקטזיס קשה של התוםיות" והמליץ על ניתוח כפתור למרות ששמיעה תקינה.
    האם באמת יש צורך בניתוח או שפשוט להמשיך טיפול מונע של אנטיביוטיקה בתיקווה שהדלקות יפסיקו להציק לנו?
    תודה מראש, אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש צורך בכפתור

הוספת תגובה

• האם יש צורך בכפתור - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    08/07/2012

אלה שלום רב.
    אם יש אטלקטזיס, הסיכוי שהאוזן תפריש אינה גדולה, העובדה שיש הפרשה מצביעה על נקב בתופית, והניתוח (שיוצר נקב נוסף)-מיותר.
    במקרים של דלקות אוזניים חוזרות, יש גם ליקוי שמיעה, וכן מומלץ לבצע את הניתוח אך יש להמתין למצב בו האוזן רגועה מדלקת.
    כאשר מצב התופית הוא כמתואר במכתבך, האטלקטזיה עלולה להביא למצב של דלקת כרונית - כולסטאטומה - וכדי למנוע את ההידבקות וההיסתבכות, גם כאן מומלץ
    לנתח את האוזן. אוסיף ואציין שבמצב זה לא בהיכרח תהיה ירידה בשמיעה .
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים
    מיקה
    06/07/2012

שלום,
    יש לי ילד שעבר בדיקת שמיעה תקינה שנולד.
    בהיותר בן כמה ח' בטיפת חלב לא הגיב לרעשן-לא סובב את הראש
    אבל הגיב שדיברו אליו, השמיע קולות, תקשר, נבהל מרעשים.
    בגיל 8 ח' נשלחנו לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה.
    בגיל 14 ח' נכנס לגן וחלה לעיתים קרובות בוירוסים המשלבים חום גבוה ודלקות אזנים/נוזלים עם התקררויות קשות וארוכות. כך נמשך 8 ח'.
    לפני כשבועיים הלכנו לבדיקת שמיעה, כשנכנסנו הילד (בדיוק בן שנתיים) שילשל
    בכה ולא שיתף פעולה. הבדיקה נעשתה ללא אוזניות תוך אי שקט של הילד והתוצאה 55 בשתי האוזניים. רופאת ילדים ואאג טוענות ובצדק שהבדיקה לא מהימנה.
    מאותו רגע שיצאנו מהבדיקה הילד מנוזל, משתעל, מים באזניים, ליחה... כעבור 10 ימים הגענו לרופאת אאג שהילד עדיין חולה ואנחנו ביולי בשיא החום .
    לאור ההיסטוריה שקראה במחשב (לא מכירה את הילד) וראתה את האוזניים, קבעה ישר ניתוח כפתורים דחוף והוצאת פוליפ (אדנואיד) מוגדל. הילד נוחר לעיתים רחוקות והשינה לא איכותית משלל סיבות (מוצץ, צמא, חלומות). הילדון מדבר סביר לגילו אך כרגע באיבחון על רקע בעיית תקשורת קלה שקשה לדעת אם יש בעיית שמיעה שמשפיעה על ההתנהגות/התקשורת .
    האם מומלץ לעשות בקיץ את הניתוח?
    האם כדאי למהר לעשות את הניתוח?
    במידה ויש ירידה בשמיעה בעקבות דלקות/נוזלים, האם זה נזק הפיך
    שמסתדר לאחר ניתוח כפתורים והשמיעה חוזרת להיות לגמרי תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כפתורים

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    09/07/2012

שלום מיקה
    ניתוח כפתורים מתבצע בכל השנה במידה ונחוץ.
    ליקוי השמיעהמשתפר מיד אחר הניתוח במידה והסיבה היתה נוזלים.
    במידה ויש לכם ספק אפשר לפנות למומחה א.א.ג נוסף ליעוץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איי פופר
    מישהי
    05/07/2012

בוקר טוב,
    בתי בת 3 ו 3 חוד, יש לה נוזלים באוזניים,בעיקר באוזן שמאל.
    היינו אצל 2 מומחים שהמליצו לנו חוות דעת שונות לגביה.
    רציתי לשאול לגביי המכשיר, האם הוא מומלץ לפני ניתוח כפתורים?ומה הסיכויים שהנוזלים לא יחזרו?
    היא לא סובלת בכלל מדלקות באוזניים ולא דלקות בגרון.
    יש לה שקד שלישי, והשקדים שלה מוגדלים.
    אשמח לתשובה בהקדם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    איי פופר

הוספת תגובה

• אייר פופר

מישהי
    05/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה תודה.

מישהי
    06/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איי פופר - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    08/07/2012

מישהי שלום רב.
    לפי מכתבך הבעיה אינה באוזניים, אלא בשקדים והשקד השלילי, נתון חשוב חסר, והוא מה מצב השמיעה? עד כמה חמור הליקוי, אם בכלל.
    מנסיוני בחלק מהמקרים המכשיר יכול לסייע בניקוז הנוזלים מהאוזניים, אלא שיעילותו פוחתת במצב בו השקד השלישי גדול ומיצר את נתיב האוויר בלוע האף.
    האמירה שהמכשיר יכול לסייע, אינה מכוונת להעלמת הנוזלים, אלא בשיפור היכולת התפקודית של הצינור המקשר את האוזן התיכונה עם איזור לוע האף.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

מישהי
    09/07/2012

אכן יש לה שקד שלישי, ושקדים מוגדלים, אני לא ממהרת לנתח אותה, מכיוון שמצבה הוא בסדר ז"א, אין לה דלקות אוזנים וגרון, היא רק נוחרת בשינה,ומסתובבת עם פה פתוח (לא תמיד..).
    השמיעה שלה טובה(מבחינת אחוזים לא זוכרת כרגע)
    אוזן אחת יותר חלשה בגלל הנוזלים.
    האם אתה מקבל לקוחות באזור ת"א?
    אשמח לתשובה.תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    09/07/2012

מישהי שלום רב.
    התשובה שלילית.
    יום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים סתומות
    שיר
    02/07/2012

שלום, כבר הרבה זמן שאני מצוננת ולפני יומיים נסתמה לי אוזן שמאל והיא פשוט לא נפתחת... איך אפשר לגרום לה להתפתח? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניים סתומות

הוספת תגובה

• אוזניים סתומות - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    09/07/2012

שלום שיר
    הסתימה יכולה להיות מסיבות שונות ולכל סיבה יש את המהלך שלה.
    לכן ממליץ להבדק אצל מומחה א.א.ג שיפתור את הסתימה.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים סתומות

קרן
    25/08/2012

נסתמו לבת שלי האוזניים בת 11 אחרי שהייתה בבריכה לפני 3 ימים מה לעשות?
    לבקש טיפות לאוזניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים סתומות - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    25/08/2012

קרן שלום רב.
    ככל הנראה הסיבה לסתימה היא שעווה ש"נדחסה" בתעלת השמע החיצונים, יש מקום לפנות לרופא מקצועי להסיר את השעווה. סיבה אחרת שאינה קשורה למישרין לבריכה, היא הצטברות נוזלים באוזן התיכונה. גם לכך יש להתיעץ עם מומחה א.א.גרון.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפה
    טלי
    27/06/2012

לאחר שהבן שלי בן ה 5 השתמש במכשיר האיירפופר ולפי המלצת הרופא, הוא התחיל לבכות ותאר את הכאב שמשהו נפתח לו באוזן!! האם המכשיר יכול להזיק ומה התחושה הזאת שהבן שלי הרגיש? כי אומרים שזה לא כואב

לקביעת תור
    סגירה
    חיפה

הוספת תגובה

• חיפה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    27/06/2012

טלי שלום רב.
    קשה לדעת על איזו תחושה בנך מתלונן, לא מוכרים סיבוכים בטיפול באירפופר, והטיפול בו אינו כואב. אני בהחלט ממליץ על בדיקת מומחה א.א.גרון, כולל בדיקת שמיעה ובדיקת לחצים באוזניים (טימפנומטריה), כדי להבין לפחות מה הפריע וגרם לכאב באוזן בנך.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזנייים מוגלה מאוזן ימין
    יעל
    25/06/2012

שלום רב,בני בן 9.5 חודשים ובמשך חמישה ימים כרגע עם חום שנע בין 39.5 ל-40.8 שלווה בפריחה, אפטות, פטריות בפה, אודם בגרון והיום הרבה נוזל שיצא רק מאוזן ימין.
    קיבלנו סילוקסן ומוקסיפן.יש לי 2 שאלות: האם עלי לשים טיפות רק באוזן הנגועה?
    שרשום לי על המוקסיפן פעמיים ביום איך הולכת החלוקה?אפשר פשוט בוקר וערב?

תודה,
    יעל

הוספת תגובה

• דלקת אוזנייים מוגלה מאוזן ימין - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/06/2012

יעל שלום רב.
    לגבי הטיפול בטיפות האוזניים, יש לשים רב באוזן המפרישה -מודלקת.
    לגבי הטיפול האנטיביוטי, המינון המקובל הוא 30-50 מ"ג לכל 1 ק"ג של הילד.
    בהנחה שמשקלו הוא כ 7 ק"ג, הוא יכול לקבל כ 300 עד 350 מ"ג, ונהוג לחלק את המוקסיפן ל 3 מנות, (בוקר, צהריים, ולילה). חשוב מאוד לשמור שמים לא ייכנסו לאוזן המפרישה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מוגלתית מאוזן ימין

יעל
    28/06/2012

ראשית, תודה על תשובתך הקודמת, כפי שציינתי בני בן 9.5 חודשים מטופל בסילוקסן 4 פעמים ביום 2 טיפות ומוקסיפן פעמיים ביום 7.5 cc כל פעם.
    אתמול ביום השני לטיפול באנטיביוטיקה הבחנו כי יוצא לילד צבע אדמדם מהאוזן כאילו שההפשה מכילה בתוכה דם.
    היינו אצל רופאת ילדים שאמרה שזה הגיוני שיהיה דם ביקשה לנקות לו את האוזן יותר עמוק ואז לשים טיפות. שאלותי הן:
    תמיד הבנתי שאסור לנקות לתינוקות עם מקלונים מחשש לדחוף יותר את השעווה האם אני טועה?
    והשאלה השניה היא האם באמת סביר הדם שיש לו?יוצאת המון שעווה מוגלתית עם טיפה דם יחד איתה, מעורבב....
    אודה על תשובתך המהירה, מודאגת מאוד. התורים לרופאי אוזנייים רק עוד כמעט חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מוגלתית מאוזן ימין - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    29/06/2012

יעל שלום רב.
    לא אין צורך להכניס צימרון עמוק לתוך האוזן, (כי זה אסור), ניתן לנקות את ההפרשה רק מהאיזור אותו את יכולה לראות, ומומלץ לטבול, קודם לניקוי, את הצימרון במי
    חמצן.
    ביחס לכתמי הדם, אין מקום לדאגה, כי באיזור דלקתי כלי הדם מתרחבים, וה"קרע" שנוצר בעור התוף, שני אלה יכולים לגרום לכתמים אלה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן ימין

יעל
    29/06/2012

תודה על תשובתך המהירה. האם הקרע שדיברת עליו מתאחה בסופו של דבר?
    כשאתה מדבר לנקות רק מה שאני רואה, אתה מדבר לא רק על האוזן החיצונית, אלא גם טיפה בתוך החור נכון?ושאלה אחרונה מה מטרתם של מי החמצן?עד עכשיו פשוט ניקינו בלי...והרופאה של הילד אמרה שאם אנחנו לא מנקים מספיק טוב הסילוקסן לא נכנס לאוזן כמו שצריך....

תודה על אדיבותך,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן ימין - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    29/06/2012

יעל שלום רב.
    הקרע הוא אכן זמני, ומתאחה מעצמו. אפשר, עם משיכה קלה של האפרכסת לאחור, לראות גם את החלק החיצוני של תעלת השמע החיצונית.
    מטרת מי החמצן היא לנקות בצורה טובה יותר. אוסיף ואומר, לאחר הזלפת הטיפות
    מומלץ ללחוץ על הסחוס הקיבמי לתעלת השמע (הטרגוס), ולחיצה זו מעבירה את הטיפות פנימה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צום לפני ניתוח
    חלי
    24/06/2012

הבן שלי בן שנה הוא עובר עוד שבועיים ניתוח להסרת שקד שלישי + כפתורים באוזניים.
    הניתוח מתוכנן לשעה 14:30
    השאלה שלי היא ממתי הוא צריך להיות בצום? מהלילה? או שאפשר מארוחת בוקר בערך בשעה 9:00?

לקביעת תור
    סגירה
    צום לפני ניתוח

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים
    מירי
    15/06/2012

שלום , לבן שלי יש דלקת אוזניים, נאמר לי לקנות לו אנטיב' אם החום נשאר גבוה, לא קניתי ועכשיו החום 39.5 . יש לי סירופ בבית כמה לתת במקום כדור 500

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    16/06/2012

מירי שלום רב.
    אתחיל בכך שהנתונים במכתבך לא מאפשרים לדעת מה גיל בנך וחשוב עוד יותר מה משקלו.
    הטיפול האנטביוטי בעקבות עלייה בחום אינו מקובל רפואית, יש לזכור שמרבית הזיהומים בגיל הצעיר הם זיהומים ויראליים. רק המימצאים בבדיקת רופא, ואם יש צורך גם בדיקת ספירת דם, הם שייסיעו בידי הרופא לקבוע אם יש צורך באנטיביוטיקה !
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים ונוזלים
    שיר
    10/06/2012

שלום
    בתי - בת 8 חודשים.
    נכנסה למעון ולאחר שבוע - דלקת אוזניים שטופלה במוקסיפן לשבוע.
    לאחר שבועיים - שוב אוזן עם נוזלים ואדום, הפעם קיבלנו אוגמנטין ל 10 ימים.
    לאחר שבועיים - שוב נוזלים ועכירות באחת האוזניים. בינתיים לא מקבלת טיפול ונמצאת במעקב רופאת ילדים.
    מה הסיבה לדלקות אוזניים החוזרות האלו? ולנוזלים באוזניים?
    האם זה שאני נותנת לה לפעמים בלילה לשתות מים בשכיבה יכולה לגרום לזה?
    האם יכולה להיות הדבקה מהכניסה למעון חדש?
    איך ניתן לטפל ושלא יחזור על עצמו?
    יש לציין שגם מנוזלת במקביל....

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים ונוזלים

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים ונוזלים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    11/06/2012

טל31 שלום רב.
    דלקות אוזניים בגיל הרך ובמקביל לכניסה למעון יכולות להגרם עם /ווללא קשר למעון.
    העובדה שבמקביל יש גם נזלות יכולה להצביע על גורם זיהומי בדרכי הנשימה, וכתוצאה מכך גם תופעת דלקת באוזניים. במקרים כאלה עם תחילתה של הנזלת כדאי לתת תרופה, לעצירתה או הפחתת הנזלת.
    גם צמיחת השיניים יכולה לתרום לתהליך דלקתי באוזניים, ולבסוף גם סביבת תינוקות והדבקויות במעון מסייעים בהופעת הדלקות.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות חומות באוזניים לתינוק 5 חוד'
    מיה
    07/06/2012

שלום רב , לבן שלי בן חמישה חוד' יש בתוך האוזן כמו נוזל חום כהה שהיתייבש ,אין לו חום או נזלת ,אבל כן אני מרגישה שהוא באי שקט בלילה ומזיז את הראש מצד לצד הרבה ונוגע באוזניים ,לצערי אני גרה בישוב בצפון ק.שמונה שמגיע לכאן רופא אף אוזן גרון פעם בשבוע ,והתור הקרוב אילו זה רק עוד שבועיים.
    הכל התחיל אצל בני לפני שבועיים אני מעריכה... ניגשתי לרופאת ילדים והיא נתנה לתינוק שלי טיפות אוזניים בשם דזורן נתתי לו מס ימים והפסקתי ועכשיו בימים האחרונים ראיתי שהוא סובל אז נתתי לו מהבקבוקון גם אני ,,אבל אני מרגישה שזה לא טוב כי אני לא יודעת כמה פעמים ביום מותר? וכמה טיפות ביום? ומה זה הפרשות חומות לתינוק מהאוזן מה זה אומר? תודה רבה אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• הפרשות חומות באוזניים לתינוק 5 חוד' - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    21/06/2012

שלום מיה,
    הפרשות חומות של שעוה הן נורמליות גם אצל תינוקות, אך הפרשות נוזליות מצביעות על תהליך דלקתי הדורש טיפול בדרך כלל מקומי.
    מומלץ לא להרטיב את האוזן, לשאוב או לנקות בעדינוות את ההפרשה ולשים טיפות מתאימות לפי המלצת רופא א.א.ג
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות- דיי דחוף
    מישהי
    06/06/2012

שלום
    בתי בת 3 וקצת, אני ארשום את השתלשלות הבדיקות והממצאים ואשמח לקבל חוות דעת נוספת:
    פנינו לרופא מומחה א.א.ג בעקבות נחירות של הילדה בלילה, נזלת כרונית,ופה פתוח במהלך היום..
    לאחר מס' פגישות עם הרופא הממצאים היו:יש לה חסימה אפית ונשימה פומית
    שקדים 3-4 היפרטרופית קונכיות תחתונות דו,צ (אף), השתמשנו בתרסיס אבמיס, עשינו צילום ואף בדיקה במעבדת שינה.
    הצילום הראה שיש לה שקד שלישי,שקדים מוגדלים ובשינה היתה בסדר גמור ללא הפסקות נשימה.
    רופא זה המליץ לנו לגשת לניתוח של השקד השלישי.
    רופא נוסף שהתייעצנו עימו בדק אותה וגילה להפתעתו שיש לה הרבה נוזלים באוזן,נתן לנו לטפל בניקוז הנוזלים בסירופ דנלון,ואמר שנלך שוב לבדיקת שמיעה(בדיקת שמיעה ראשונה לא שמעה טוב באחד האוזנים)
    לטענתו אין צורך להוציא את השקד אלא את השקדים המוגדלים ולטפל מיד באוזנים.
    אנחנו כבר מבולבלים מכיוון ששני רופאים נתנו המלצות שונות...
    מה עושים בעניין הניתוח?האם צריך להוציא בניתוח אחד הכל?ומה עם הסירופ לא יעזור לניקוז?
    הבנתי שהשקד גם משנה קצת את מבנה הלסת והשינים..האם זה נכון?
    אשמח לתשובות סליחה על המכתב הארוך.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות- דיי דחוף

הוספת תגובה

• התייעצות- דיי דחוף - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    06/06/2012

מישהי שלום רב.
    הימצאים המתוארים במכתבך מצביעים על צורך ברור בניתוח השקד השלישי, ולא של השקדים האחרים, גם אם הם גדולים. החשיבות של כריתת השקד השלישי במצבה של בתך, היא גם בשיפור נשימתה, וגם מניעת דפורמציה בעצמות הפנים והשיניים.
    את שני השקדים הפלטינים אין טעם לכרות (וגם מיותר) כאשר אין התוויה לנתחם (דלקות רבות, הפסקות נשימה בשינה, או הפרעה בגדילה).
    לגבי צינוריות באוזניים, לעניות דעתי בדיקת שמיעה אחת אינה מספיקה לקביעת הנחיצות בהם, וכדאי לבדוק בתקופות שונות (קיץ, וחורף), ורק על פי התוצאה להחליט אם יש צורך גם בצינוריות.
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה..רק מה זה הצינוריות?

מישהי
    06/06/2012

והאם הסירופ שהיא משתמשת עכשיו דנולן אמור לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה..רק מה זה הצינוריות? - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    07/06/2012

שלום רב.
    הצינוריות הם הכפתורים לאוזניים.
    הדנלון הוא תכשיר סטרואידלי, ולא מומלץ לקחת אותו מעבר לימים בודדים.
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מישהי
    09/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק הסטרפטוקוקוס
    יפעת
    05/06/2012

שלום רב
    בני בן 3 ובתקופה האחרונה הו לו 2 מחלות המלוות בחום גבוה
    פעמיים נעשה משטח גרון ויצא חיובי
    טופל פעמיים באנטיביוטיקה
    הרופאה ביקשה לבצע משטח כשהילד לא חולה
    בוצע משטח לאחר 3 שבועות וגם יצא חיובי-הוסבר כי הילד נשא של החיידק ואני ובעלי התבקשנו גם לבצע משטח
    לשנינו יצא חיובי
    כולנו נשאים של החיידק
    אשמח לשמוע מה המשמעות של זה
    מה הסיכונים לילד בן 3 ולנו ההורים
    בנוסף האם יש צורך בטיפול
    יש לנו תינוקת בת 4 חודשים.מה הסיכונים לגביה
    בברכה
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק הסטרפטוקוקוס

הוספת תגובה

• חיידק הסטרפטוקוקוס - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    05/06/2012

שלום יפעת
    אין משמעות ואין צורך לטפל בנשאים לפי משטח ,אלא רק לפי הבדיקה הקלינית.
    הדבקה נעשית ע"י טיפות כמו בשיעול,לכן לא מולץ נשיקה על הפה.
    אין סיכון לטינוקת מעבר לכך.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח טימפנופלסט עור התוף
    משה
    03/06/2012

בן 10 עם חיך שסוע בעבר כיום עם נקב באוזן ללא צינורית שלא נסגר כבר 5 שנים, באוזן השניה נקב נסגר מזמן הכל תקין כולל בדיקות שמיעה תקינות.
    בשני האוזניים היו בעבר צינוריות שאחת יצאה לבד ונשאר הנקב ואחת יצאה ע"י ניתוח והנקב נסגר.
    כבר למעלה משנתיים הכל תקין ואין דלקות והומלץ על סגירת הנקב בעוד כחצי שנה.
    שאלה:
    האם יש טכניקות לסגירה טובות יותר או פחות ואיך קובעים מהם ומהם אחוזי ההצלחה?
    מהם הסיכונים הקיימים ואולי בכלל לא כדאי לגעת ולהשאיר את המצב כמות שהוא?
    אחוזי הצלחה?
    זמן החלמה ואישפוז?

איפה יש חומר בעברית רפואי שניתן לקרוא?
    היכן בארץ יש את המומחה/המנתח הטוב ביותר לתחום זה?

ברור לי שאלו שאלות שניתן לשאול את בי"ח בעוד חצי שנה אבל הייתי שמח לקבל קצת אינפורמציה היום.

הוספת תגובה

• ניתוח טימפנופלסט עור התוף - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    21/06/2012

שלום משה,
    נקב כזה בגיל של בנך מומלץ לנתח משום שאחרת אסור להרטיב את האוזן עד גיל 120.
    בכל בי"ח מבצעים ניתוח זה ואין מומחה מיוחד המבצע רק את הניתוח הזה שכן זה ניתוח שכיח המתבצע באופן תדיר ברוב בתי החולים בארץ.
    הסיכונים הם: אי הצלחה או סיבוכים נדירים של פגיעה בשמיעה עד חרשות ופגיעה בעצב הפנים. כאמור אלו סיבוכים נדירים מאד.
    קיימות מספר טכניקות התלויות בגודלו ובמיקומו של הנקב ובשיטות המקובלות בכל בי"ח.
    אחוזי ההצלחה בניתוח זה גבוהים במידה והנקב קטן ויבש.
    האישפוז נמשך מספר ימים וההחלמה הראשונית היא כשבועיים.
    תוכל לקרוא על כך באתרי האינטרנט השונים בהם יש חומר רפואי מגוון.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום...
    ניקול
    03/06/2012

הבת שלי (שניה) נולדה כבדת שמיעה ויש לה נוזלים באוזניים כך טען הרופא.א.ג ביום שישי שעבר ובזמן האחרון מגרד לה באוזן ימין...שמתי לב שיש לה לכלוך בתוך האוזן הימין בצבע ירוק-חום בגלל נוזלים?אין לה חום... היא מטופלת ע"י אנטיביוטיקה "מוקסיפן". האם זה עוזר?מה עושים?איך מונעים את הלכלוך מהאוזן הימין?חמצן?עוזר?אני חוששת שאם אשים לה חמצן לתוך האוזן עלול לפגוע בשמיעה...הייתי תינוקת סבלתי מלכלוכים בתוך האוזניים למרות ששמו לי חמצן...פגע בשמיעה שלי. בגיל שנה או יותר..הוציאו לי שקדים. רציתי לדעת האם זה תורשתי?הבת שלי בכורה היו לה נוזלים באוזניים ודלקות כמה פעמים וגם פקקים....לא היו לה לכלוכים בתוך האוזניים. אז מה אתה מציע לי?אודה לך אם תוכל לענות במהרה, מודאגת האם:(

לקביעת תור
    סגירה
    שלום...

הוספת תגובה

• הלו????למה אף אחד לא ענה לי...?

ניקול
    07/06/2012

היום היינו אצל הרופא לילדים שבדק את בתי באוזניים ואמר שעדיין יש לה דלקת באוזן ימין ושאפסיק לתת לה טיפות אוזניים כי זה לא עזר. הוא נתן לי תרופה אוגמנטין 400מג יותר חזקה ושאלתי אותו האם התרופה הזו לא תועיל?מה עושים?הוא אמר לי שייתכן שזה בגלל חירשות רצוי ללכת לרופא מומחה א.א.ג. אני לא יודעת אם יש סיכוי שתרופה אוגמנטין תועיל לבתי?...בבקשה תענה לי בהקדם האפשרי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלו????למה אף אחד לא ענה לי...? - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    07/06/2012

ניקול שלום רב.
    לאור ההסטוריה המשפחתית של ליקוי שמיעה, ולאור ההפרשות (הירוקות) והממושכות, באוזנה של בתך, לא ברור מדוע לא נבדקה ע"י רופא מומחה א.א.גרון.
    הפרשה ממושכת מחייבת התייחסות, בדיקה מקיפה, ובדיקות עזר, שתכליתן להתגבר על הדלקת, וקביעת צורך בטיפול זה או אחר.
    מי החמצן אינם גורמים לנזק בשמיעה כל עוד אין נקבים בתופיות,
    ממכתבך לא ברור אם התהליכים הדלקתיים הם באוזן התיכונה או החיצונית.
    מומחה חייב לבדוק את הבת.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי...

ניקול
    11/06/2012

קודם כל תודה על המענה...ביום א אז הרופא.א.ג בדק את הבת שלי ואמר שדלקת עברה... בגלל התרופה אוגמנטין שעזרה מאוד...ואתמול גליתי שצמחו לבתי 2 שיניים עליונות עקב כך היא סבלה מכאב באוזן ימין. ברוך השם היא בסדר גמור...תודה וכל טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק
    אמא מודאגת
    01/06/2012

שלום רב בתע בת שנתיים וחצי עברה לפני חודש וחצי ניתוח להקטנת שקדים. השבוע החל חום מעל ארבעים. משטח גרון יצא חיובי לסטרפטוקוקוס. האם הגיוני!?!?!? הניתוח נעשה בעיקרו בגלל דום נשימה בשינה אבל לא רק כי הילדה גם סבלה חמש פעמים בשנה בחיידק בגרון. האם טעינו שלא הסרנו את כל השקדים!?!?

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק

הוספת תגובה

• חיידק - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    21/06/2012

שלום רב,
    משטח גרון חיבי יכול לצאת גם כשאין מחלה אצל נשאים וחום גבוה בדרך כלל אינו קשור לניתוח אלא יכול להיות מסיבות רבות אחרות.
    מקובל להקטין את השקדים ולא להסירם בשלמות במקרים בהם אין דלקות משמעותיות לפני הניתוח.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה