פורום גוף נפש, רפואת גוף נפש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• מחפש טיפול אחר להתקפי אי שקט
    בן 28
    02/02/2010

שלום, אני מטופל בזיפרקסה 5 מיליגרם בגלל התקפי אי שקט שמלווים ברעידה של הגוף, כאילו קר נורא והרגשת חוסר אונים על סף התעלפות. ( אני מאובחן כחולה סכיזופרניה ) זה כל מה שמציק לי במחלה, נכון אני מאובחן כסכיזופרן אבל ללא הכדורים אני מרגיש טוב מאוד מבחינה נפשית ורק התקפי האי שקט מפריעים לי והשאלה שלי היא האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי עם התקפי האי שקט וגם להפסיק את הכדורים ( קשה להפסיק כדורים פסיכיאטרים ) ולהרגיש טוב, אני רוצה להפסיק עם הכדורים הפסיכיאטרים, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למחפש טיפול אחר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    04/02/2010

שלום לך.
    אני חושב שבמצב שאתה מתאר וחסרים גם הרבה פרטים, צריך לעשות כל שינוי בטיפול בליווי ועצת ההפסיכיאטר המטפל שלך. אפשר בהחלט לעזור בשיטות של רפואה משלימה כמו רפלקסולוגיה או דיקור סיני ועוד, אבל במקביל דרוש פיקוח וליווי פסיכיאטרי צמוד.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום \
    יונית מטרסו
    02/02/2010

בת 40 כואבות לי האצבעות ברגליים ובידיים
    למה זה <<???
    ומה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום \

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    02/02/2010

שלום לבת ה 40.
    את לא מספרת דבר על עצמך ולכן אין לי יכולת להגיד משהוא מעבר לכך שרצוי להבדק ע"י רופא המשפחה ולבדוק סוכר ועוד דברים שהרופא יוכל לדעת לפי ההסטוריה שלך ומספר בדיקות שיוכל לעשות. אחרי ברור יוכל הרופא גם להציע לך טיפול לפי האבחנה שלו.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשינה
    yuval
    29/01/2010

אני בת 15, בשנה האחרונה קרתה לי תופעה מוזרה בערך ב5 לילות..
    אני הולכת לישון, שום דבר לא מטריד אותי, ואיכשהו אני מתעוררת אחרי כמה דקות מאוד מבוהלת ובדרך כלל גם מתעוררת בנשימה עמוקה כזו..
    שום דבר לא מטריד אותי בשינה, הבית שקט ואני לא יודעת ממה זה נובע :(
    זה קורה שוב ושוב באותו לילה עד שאני נרדמת לגמרי.
    אשמח לקבל עזרה- ממה זה נובע, האם זו תופעה מוכרת ואיך אפשר למנוע?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשינה

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    30/01/2010

לאנונימית שלום
    קשה לי לענות על שאלתך באופן ספציפי. אין לי שום מידע עלייך ומה קורה בחייך פרט לגילך.
    הדבר הנכון ביותר בעיני הוא לפנות לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש, פסיכולוג/ית ילדים ולספר את הסיפור המלא שלך עם כל הפרטים ומתוך זה אני משוכנע שאפשר יהיה להבין מה קורה לך ולעזור לך לפתור את הבעיה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולקוס
    גלית
    28/01/2010

יש לי אולקוס "חדש"
    אני בת 52 ומעולם לא סבלתי מבעיות בקיבה
    אחותי הציעה שאבדוק אם זה קשור לגירושים שעברתי לפני חצי שנה
    איך באמת אני יכולה לדעת דבר כזה, הרי האולקוס קיים בפועל....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אולקוס

הוספת תגובה

• לגלית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    29/01/2010

שלום גלית,

היום זה מאד אפנתי לבדוק אם דברים שקורים לנו בגוף משפיעים על הנפש ולהפך. כמי שמאד מאמין בקשר בין גוף לנפש אני דווקא מאד זהיר בלעשות קישורים מהירים ופשוטיםולסגור ענין בכך. זה יכול לגרום הרבה יותר נזק מתועלת. ואין מקום להרחיב בנושא כאן.
    אבל לענינך אני מציע לטפל באולקוס כמו שצריך, ולטפל בעולמך הנפשי כמו שצריך קרי, אם את מרגישה שיש בחייך מתח, לחץ , חרדה או דכאון או כל שילוב ביניהם בין אם קשור לגירושים ובין אם לא, אז מומלץ בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי רציני אצל איש מקצוע מוכר ומומלץ ואז לבדוק בצורה רצינית את ההקשרים האפשריים בין מצב נפשי להסתמנות גופנית.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חדשה
    צילה
    25/01/2010

מאז שנולדה ביתי בן זוגי מחפש מכאובים על ימין ועל שמאל

אני לא אוהבת להאשים כל דבר מחלה פסיכוסומטית אבל אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שזה מרגיש קשור להולדת הילדה
    הוא לא מטפל בה כמעט וזקוק לי נואשות
    מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת חדשה

הוספת תגובה

• לצילה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    25/01/2010

שלום צילה
    לצערי אין אפשרות לעזור למישהוא באם הוא לא מודע או מעוניין בטיפול, לכן אין לי באמת מה להציע.
    אם תצליחי לשכנע אותו לבוא לשיחה אצל איש מקצוע זה יכול לעזור מאד.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רביב
    20/01/2010

שלום רב, אבי חולה בפיברומיאלגיה. הטיפולים הקונבנציונאליים שהוא מקבל לא עוזרים מספיק. האם יש לך הצעות לטיפולים ע"י רפואה טבעית לבעיית פיברומיאלגיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרביב

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    20/01/2010

שלום רביב,
    פיברומיאלגיה יכולה להתבטא בדרכים שונות אצל אנשים. וחלק מהם יש להם גם מרכיב לא קטן של חרדה ודכאון. ישנם מספר מומחים למחלה ומרפאות ייעודיות לחולי פיברומיאלגיה בבתי החולים השונים ואני חושב שלפחות חלקם מציעים גם טיפולים אלטרנטיביים שונים. אין רפואה טבעית שעוזרת לכל החולים ולכן יש טעם להוועץ במומחה למחלה ויחד איתו לתפור תכנית טיפולית ייחודית שתתאים הכי טוב לאביך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    17/01/2010

אני סובלת מהגב
    אין לי ספק שזה קשור לחיים שלי
    חוסר מרוצות מההספקים הדלים שלי, כך אני מרגישה
    איך אני יכולה להעזר בפסיכותרפיה גופנית?
    אני לא רוצה לעבוד בקבוצה אלא באופן פרטני
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחני

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    17/01/2010

שלום חני,

מהמעט שאת מספרת לא ברור לי כלל למה דווקא פסיכותרפיה גופנית? אפשר לטפל בגב ובמקביל לעבור פסיכותרפייה רגילה ויש עוד כמה אופציות טובות שבהחלט פסיכוטרפייה גופנית היא אחת מהן, הבעיה שזה עדיין לא כל כך מוגדר בארץ ולא ברור מי קורא לעצמו בשם זה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובטלת עם כאבי גב
    לאה
    12/01/2010

מאז ומעולם היו לי כאבי גב,
    אולם מאז שאני מובטלת כשלושה חודשים,
    נתפס לי הטרפז העליון ומסרב להשתחרר
    אני ממשיכה להתעמל 3-4 פעמים בשבוע
    ומכיוון שאני מאמינה גדולה בגוף נפש אני מתחילה לחשוב שיש קשר.
    מה היית מציע לי לעשות כדי לשחרר את זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מובטלת עם כאבי גב

הוספת תגובה

• ללאה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    12/01/2010

לתופעה שאת מתארת הייתי מציע לך לעשות טיפול מנואלי מסוג השיאצו או טוינה בשילוב של חימום מקומי, במקביל כמו שציינת בעצמך, לטפל בנפש בכל דרך שנראית לך הכי מתאימה לך: יוגה , מדיטציה או טיפול פסיכולוגי.
    מאחל לך שתמצאי עבודה בקרוב ואז תיפתר הבעיה מהשורש.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד / עקצוץ / צריבה בכפות רגליים
    רונית
    09/01/2010

שלום,
    לאחרונה הופיעו סימפטומים מוזרים בגופי. אני נמצאת לאחר מחלת ברונכיטיס במהלכה נטלתי אנטיביוטיקה. בימים האחרונים התחילה תחושה של עקצוצים בכפות רגליים אשר מפריעה לי לישון ומטרידה אותי ברמה נפשית מפני שזאת תחושה מוזרה שאינה מוכרת לי (עקצוצים ולפעמים גירודים). בנוסף יצאה לי פריחה במותן (רופאת המשפחה טוענת שמדובר בסוג של שאריות ממחלת אבעבועות רוח שהיה לי כילדה שרק חיכתה להתפרץ בעת שהמערכת החיסונית חלשה). בנוסף אני מצויה בתחושה של מועקה נפשית ולחץ . ראוי לציין שנמצא אצלי מחסור בויטמין D ובברזל (הפכתי לצמחונית לפני כחצי שנה). בימים האחרונים אני פחות מרוכזת ואפילו מבולבלת וחלשה (וגם עייפה). האם יכול להיות שהכל קשור? אם לא, מה עלי לעשות? קראתי כבר על על נוירופאתיה, מחלת הצילק, חוסר בתיאמין ומה שנקרא – Restless leg syndrome. עם כל כך הרבה מידע – איך אדע מה באמת יש לי? רופאת המשפחה נתנה לי משחה לרגל לטיפול ביובש (שכמעט ואין לי) ועוד משחה לטיפול בזיהום למקרה שיש לי, אך זה לא עוזר. האם אני צריכה ללכת לנוירולוג? לרופא עור? האם יכול להיות שכל זה קשור למועקה נפשית? איפה להתחיל?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• לרונית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    09/01/2010

שלום רונית,
    את מספרת כאן על אוסף של תופעות שעל פניו לא נראה שיש קשר בין כולן.
    חלק מהתופעות הן גופניות וחלק נפשיות. אני מציע בחום קודם כל לא לאבחן
    את עצמך דרך האינטרנט!!! מנסיוני זה כמעט אף פעם לא עוזר ורק עוזר להכניס יותר ללחץ.
    אני מציע לך לפנות למומחה ברפואה פנימית או רופא שמשלב גוף ונפש שלדעתי יוכלו
    לתת לך מענה לכל התסמינים מהם את סובלת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בשעת לחץ
    דן
    04/01/2010

מאז שאני קטן - בשעת לחץ אני חווה את תסמונת המעי הרגיז. אני לא רוצה לטפל בכך בכדורים בגלל הנזק שהם גורמים לכבד. איך ניתן לטפל בזה בצורה שונה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן בשעת לחץ

הוספת תגובה

• לדן

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    04/01/2010

שלום דן,
    הטיפול בתסמונת המעי הרגיז הוא ברוב המקרים בכלל לא כדורים. אני מציע לך להבדק קודם כל ע"י רופא גסטרו אנטרולוג, ואם כבר עשית זאת ישנם הרבה טיפולים אלטרנטיביים, כמו תזונה צמחי מרפא , פעילות גופנית ועוד וכדאי להוועץ באיש מקצוע שמכיר את התופעה ויש לו נסיון בטיפול.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    גילי
    30/12/2009

האם כאבי ראש יכולים להיגרם בגלל חוסר שביעות רצון בחיים. למשל, אם משהו נורא מפריע לי האם זה יכול לגרום לכאב ראש?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• לגילי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    30/12/2009

שלום גילי.
    לשאלתך האם כאבי ראש יכולים להגרם עקב מצב נפשי, אז התשובה היא - כן. אבל, את לא אומרת דבר על כאבי הראש וישנם כאבי ראש שאינם על רקע נפשי ולכן בכל מקרה אני מציע להוועץ ברופא המשפחה לפני שתחליטי מה מקור הכאב. הוא ישוחח איתך ויבדוק אותך ואז אפשר להבין יותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יפה
    27/12/2009

לאחרונה אני לחוצה בגלל כל מיני סיבות. אני לא ישנה טוב - מתעוררת כשעה לפני הזמן ולא מצליחה לחזור לישון, בנוסף יש כל מיני תופעות גופניות של לחץ - אני מצטננת הרבה לאחרונה וגם לא מרגישה טוב באופן כללי ואני יודעת שזה בגלל הלחץ. מה ניתן לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליפה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    27/12/2009

שלום יפה.

כתבת דברים כלליים ולכן אוכל לענות באופן כללי.
    דבר ראשון שהייתי ממליץ אם זה אפשרי לבדוק את הסיבות ללחץ ולנסות לטפל בהן או לפתור אותן, אם בעצמך או בעזרת איש מקצוע. אם זה לא ניתן בזמן הקרוב אז ישנן דרכים יחסית פשוטות להפחתת מתח ולחץ. בראש וראשונה פעילות גופנית אירובית כל יום, בנוסף אני ממליץ לך ללמוד שיטות של הרגעה כמו מדיטציה או דמיון מודרך. אם כל אלו לא מספיקים אז מומלץ בחום לפנות לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש שמטפל בחרדות, יש מטפלים וטיפולים מאד מוצלחים. ובסוף בסוף אפשר גם טיפול תרופתי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שני
    22/12/2009

אני פשוט לא שקטה בלי סיבה
    קמה בבוקר עם דפיקות לב מואצות בלי שקרה משהו יום קודם או שעתיד לקרות משהו בקרוב
    במהלך היום אני על "קוצים" גם אם אין שום דבר שמחכה לי אחרי העבודה או בבית
    אני לא יודעת איך להרגיע את עצמי ואני לא רוצה טיפול פסיכולוגי, ניסיתי- הז'אנר הזה לא מתאים לי. מה יכול לעזור לי לדעתך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשני

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    22/12/2009

שלום שני,

ראשית, הייתי בודק אצל רופא המשפחה בדיקות דם רגילות כולל תפקודי בלוטת התריס.
    שנית הייתי שואל אותך אם את שותה הרבה קפה או משקאות מעוררים אחרים.
    לאחר מכן אם הכל תקין, הייתי מציע לך ללמוד שיטות הרפייה כמו מדיטציה, יוגה או דמיון מודרך מה שהכי מדבר אלייך, ובשלב הבא גם צמחי מרפא מרגיעים כמו ולריאן קמומיל וכו'.
    דבר נוסף שניתן לעשות זה טיפולים כמו מסאז' רפלקסולוגיה שיאצו ודומיהם.
    אם משהוא מכל זה או חלקם עזרו אז מצויין.
    אם ניסית הכל ועדיין את מרגישה כמו שאת מתארת הייתי מציע לפנות בכל זאת לאיש בריאות הנפש ולראות האם מדובר בחרדה, כי אם זו חרדה הרי למרות שזה לא הז'אנר שלך ישנם טיפולים קצרי מועד שהם יעילים ביותר לחרדה. כמובן שתמיד אפשר לחשוב על טיפול תרופתי אם אין הקלה והתופעות מפריעות לך מאד.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רויטל
    17/12/2009

שלום
    יש לי שאלה כללית
    האם מי שיש לו פריצת מספר דיסקוסים בעמוד השדרה אינו יכול לעבוד כלל?
    אדם שהולך כרגיל ומדי פעם יש לו התקף כאבים.
    האם הוא יכול למצוא עבודה בישיבה או אף עבודה חלקית או שבשל מצב כזה אין אפשרות לעבוד?
    תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרויטל\

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    17/12/2009

שלום רויטל

אכן את שואלת שאלה כללית ולכן אוכל לתת תשובה כללית. ראשית תלוי איפה פריצת הדיסקים וכן מה דרגת הפריצה. ישנה פריצה קלה וישנה חמורה וכל דרגות הביניים. כמו כן אין קשר טוב בין פריצת הדיסק וכאבים. יש אנשים שיש להם כאבי גב חזקים מאד ללא שום פריצת דיסק, ולהפך אנשים עם פריצת דיסק חמורה בלי או כמעט בלי כאבים. ומכאן גם רמת התפקוד היא נגזרת של גורמים שונים ולא רק כמה דיסקים פרוצים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    ניב
    14/12/2009

שלום,

לאחרונה בגלל כל מיני אירועי חיים (חתונה, החלפת עבודה ועוד) אני מאוד לחוצה. איני ישנה טוב ולרוב אני גם מתעוררת כשעה לפני שהשעון מצלצל ולא מצליחה להירדם. בנוסף, יש לי כאבים בחזה (לפני שנה עשיתי בדיקה וראו שאין בעיות בלב) ואני גם מרגישה הרבה פעמים עייפה ותשושה, כך שאין לי כוח או רצון לעסוק בדברים שאני בד"כ אוהבת לעשות - ספורט, תחביבים וכו. מה עושים? איך מטפלים בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לניב

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    15/12/2009

שלום ניב,

את מתארת באופן יפה וברור איך את לחוצה ולמה זה גורם לך. את גם מספרת שאת לא עושה את הדברים שאת אוהבת כמו ספורט ועיסוק בתחביבים שונים.
    את בוודאי יודעת גם שמה שמפיג לחץ בהתחלה זה עיסוק בספורט מדיטציה ותחביבים. מכיוון שאת אומרת שאת כרגע לא מסוגלת להביא את עצמך לעשות זאת לבד, אני ממליץ לפנות לאיש מקצוע שעוסק בנושא ויכול מאד לעזור. בנוסף טיפול נפשי יכול מאד לעזור, ובסוף ישנה תמיד האופציה של תרופות אם כל מה שהזכרתי קודם לא יספיק.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה