מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץחן25/12/2008
שלום רב, אני בן 23 סובל מאקנה קלה מזה שנתיים. אני חושב שזה כתוצאה מתהליך פנימי בנפש שלי שהיה בשלוש -ארבע שנים האחרונות ולכן אני חושב שהמצב הנפשי שהייתי שרוי בו בשנים האחרונות הביא להשפעות על עורי. אולי אני טועה, איני יכול לקבוע בודאות. אשמח לחוות דעתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`26/12/2008שלום יאיר
אכן, כפי שאתה עצמך מציין, כיום נוטים לחשוב שלפחות חלק ממחלות העור שפורצות וכן החמרה של מצב קיים עלולים לנבוע ממצב נפשי. וגם כפי שאתה אומר אי אפשר לקבוע בוודאות קשר כזה בכל מצב. באם עדיין המצב הנפשי שאתה מספר עליו עדיין קיים וממשיך יש מקום לטפל במצב הנפשי ואז לראות באם יש השפעה גם על האקנה ואז התשובה תתברר לך יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפריקוםאיתי24/12/2008
שלום רב, עד היום נטלתי במשך חצי שנה כמעט 2 כדורים מדיי יום של SUPER SAME נוגד חרדה ודכאון. אני לא ממש בדכאון אלא יותר בתקופה קצת קשה בעקבות פרידה לאחר קשר ארוך מאוד. אני קצת ריגשי ומדי פעם קצת חרד קצת עצוב עדיין והחלטתי להחליף תוסף תזונה. אני חייב לציין שסופר סיים אולי עזר לי אני לא ממש משוכנע אבל גם לא ממש רוצה לפסול כי אני יחסית דיי בסדר. ידידה נטורופטית מתחילה, הציעה לי לקחת היפריקום st. john's, ואני קראתי עכשיו שזה דיי מסוכן עם תרופות אחרות ורציתי לשאול האם זה בסדר לקחת את זה וכמה מינון. יש לציין שאני נוטל 1 כדור של אומגה 3 (מחוזק ככה רשום) בבוקר ואחרי ארוחה בצהרים אני נוטל 1 כדור של מולטי ויטמין הכולל בתוכו B קמפלקס. האם זה בסדר לקחת את זה יחד? מתי ? ואיך? אה, - ואגב אני בן 31 אם זה משנה, :) המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תוספים ותרופות
עופר אפל24/12/2008שלום איתי.
אני מציע לך לעשות קצת סדר אצל איש מקצוע. ישנם נתונים שבוודאי חסרים כדי לתת לך ייעוץ מקצועי אחראי. תוכל לקבל את הייעוץ אצל נטורופתים, ואם יש לך אחת כזו, כפי שתארת- מה טוב.
שרות זה ניתן גם ע"י הקופות במסגרת הביטוח המשלים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהליאל17/12/2008
אני סובלת מתופעב של גזים די הרבה זמן(כמה שנים) אני בחורה צעירה בת 21 בסך הכל ,עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והכל תקין אני אוכלת בצורה לא גורמת לגזים בתדירות כזו לגזים יש ריח מחריד ממש ,יש מצבים שנפלט לי ואנשים אפילו לא מנחשים שמדובר בגזים אלא טוענים שזה ריח מוזר (כמו תבשיל מקולקל או ביצה מקולקלת) לא שאני אומרת שזו אני אבל כך הם מפענחים את הריח הגזים הם בתדירות גבוה מאוד אני מודעת לכך שאני אדם לחוץ מאוד נלחצת ומתעצבנת מכל דבר ואפילו הקטן ביותר פשוט נמאס לי מהבעיה הזו ,אני לא יכולה לנהל חיים נורמלים ,זה פשוט לא אפשרי ואני סך הכל בחורה צעירה מה הבעיה? מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאל
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`17/12/2008שלום ליאל
הבעיה שאת מתארת היא בעיה מאד שכיחה אבל נראה שהיא מאד מפריעה לך. את אומרת שעשית את כל הבדיקות, האם גם עשית בדיקת אלרגייה לחלב ולחיטה? אם כן אני מציע לך לפנות למומחה ברפואה הוליסטית שיש לו גם הבנה בתזונה ובשילוב של צמחי מרפא ותזונה ניתן להקל עלייך בהרבה מאד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל בעיה יש פיתרון
שירה23/12/2008הי ליאל, קראתי את בעייתך, אני מסכימה שקודם עליך לבדוק רגישות לחלב וחיטה. את יכולה לעשות ניסיון בבית ולהפסיק לגמרי חלב וחיטה לתקופה של שבועיים (בערך) ולראות אם יש שינוי. הייתי מציעה לך בנוסף לפנות לטיפול המשלב שיחה והתמקדות גוף, כדי שתוכלי להתמקד בבעיה שלך - שהיא פיזית בעיקר. יעל, פסיכוטרפיסטית גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ולחץ בפניםר.ל14/12/2008
שלום רב, אני בת 30 ולפני כשנה וחצי הופיעו לי עקצוצים בצד ימין של הפנים (בפיזור עין +פה) ביצעתי MRI מוח וכן C.T מוח שיצאו תקינים הכאבים תוקפים אותי מדי יום כאשר יש לחץ מכיוון העין . בחודש האחרון הופיעו תסמינים של שריפה בחלל הפה (לשון לחיים ושפתיים וחיך)בנוסף לחץ באוזן מצד ימין. אושפזתי בבית חולים תל השומר וקיבלתי טיפול באלטרול 100 מ"ג כבר מזה שבוע וחצי ללא מממצאים. התרופה עדיין לא עוזרת. האם זה קשור בלחץ נפשי (חוסר הממצאים)? והאם תסמינים אלו מוכרים ברפואה נפשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ר.ל.
עופר אפל14/12/2008אני שמח שעברת את הבדיקות הנדרשות, שאת במעקב, ובעיקר - שאין ממצאים! התסמינים שאת מתארת בהחלט עלולים להיות חלק מתסמינים המחמירים עקב לחץ נפשי. (לא כתבת באם את מצויה בלחץ לאחרונה).
אני מציע לך, במקביל להמשך הברור עם הרפואה, לנסות וללכת לטיפול המשלב גוף ונפש, או לרפואה סינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהעידו12/12/2008
שלום.. אני בן 24, לא אלים, מעולם לא הלכתי מכות או הבאתי מכות, בחור די שקט וממוצע. יש לי בעייה. פעמים רבות יש לי מין מועקה בבטן, מעין לחץ כזה שנובע מעצבים, מכל מיני נושאים שאני יכול לפרט. בד"כ אני מנגן או יוצא לריצה וזה עוזר אבל זה לא פותר שום דבר. הבעייה העיקרית היא שאני מאוד מקנא ומאוד רכושן. אין לי חברה, יש לי חברים מאוד טובים - בנים ובנות. לבנות אני מאוד מקנא - מאוד. גם כשאני לא מציין את זה רואים את זה עליי כשאני מתבונן בסיטואציה של בחור מדבר עם ידידה. וגם עם חברים בנים, אני תמיד מקנא . כשהם מתחברים עם אנשים אחרים. הלחץ בבטן לפעמים נשאר ימים... אתמול כמעט היכיתי מישהו... אני לא באמת יכה מישהו, אבל איזה בוקס בקיר נראה לי מגיע בעתיד הקרוב.. מה זה הקנאה הזאת? איזה שיטות טובות\ כדורים טבעיים מומלצים למועקה כזאת מעצבנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידו
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`13/12/2008שלום עידו,
הדברים שאתה מתאר הם מצד אחד די טבעיים וזה קורה להרבה אנשים, ומצד שני נראה שזה מאד מפריע לך. אני מציע לך לפנות לאיש מקצוע פסיכולוג או פסיכותרפיסט. נראה לי שטיפול שעיקרו שיחות יוכל לעזור מאד ויחסית בזמן לא ארוך מאד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אהרון
עידו14/12/2008דבר ראשון תודה לך על ההתייחסות... אולי זה ישמע מתנשא, אבל אני בטוח שאיש מקצוע יגיד לי את אותם הדברים שאני יודע, לא יצליח לחדש לי כלום, וכל צעד שינסה לעשות ילווה ברעיונות שלי לגבי מהות הטיפול - "אתה עושה את זה כי אתה חושב ש..."... מעבר לכך , אני לא בטוח לגבי איך אני מרגיש עם טיפול פסיכולוגי, גם מעצעם הרעיון של לגשת לפסיכולוג, וגם מבחינה כספית.. לנושא העצבים בבטן, כמו לפני דייט ראשון, כמו אחרי ההתעצבנויות שסיפרתי קודם, יש איזשהי שיטה מוכרת? נשימות, תרגילים, כדורים (עדיף טבעיים) שהיית ממליץ? הרשת מלאה בשרלטנים שממליצים על כל מיני כמוסות פלא... הייתי רוצה לשמוע חוות דעתך בלי צורך לפרסם מוצר, אלא הכוונה למרכיב מסוים אולי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידו
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`15/12/2008שלום עידו
אני מבין שקשה לך עם הרעיון של לגשת לפסיכולוג או פסיכותרפיסט, אבל עדיין אני חושב שזה הדבר שיהיה יעיל לך הכי. גם מהקצת שאתה כותב אני לא חושב שאתה באמת מבין איך טיפול כזה עובד. אבל, נניח לכך.
לשאלתך, אתה יכול להעזר בשיטות במו יוגה ומדיטצייה והן בהחלט יכולות להקל עליך. לגבי שימוש בצמחים, ישנן טיפול וולריאן שניתן לנסות וכן כדור שנקרא קלמנרבין. וגם את השימוש בתוספים הייתי מייעץ לך לא לעשות דרך האינטרנט אלא, בהכוונה של מומחה לעניין.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה ואומגה לטיפול במחלת נפשרונית11/12/2008
בוקר טוב, בני לקה לפני כשנה בדכאון הוא קיבל ציפראלקס והוא לא שלם עם זה שהוא מקבל טיפל תרופתי ,הוא ביקש ממני שאקח אותו לטיפול טבעי אמרתי לו שאנו צריכים לשלב את שני הדברים יחד ואכן כך עשיתי קניתי לו גם פרוביטיקה וגם אומגה 3 האם בעזרת התוספים האלה בני יוכל להיגמל מהכדורים? מפני ששמתי לב שההתפרצות של הדכאון החלה אחרי שהוא שתה שתיה חריפה............ והאם באמת שתיה יכולה לשבש את המוח ולגרום לדכאון ומצבי רוח משתנים? כמובן אשמח אם תעזרו לי ותרשמו לי מה דעתכם על נתינת פרוביטיקה ואומגה 3 במצבים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/12/2008שלום רונית
דכאון הינו מחלה הדורשת מעקב וטיפול של איש מקצוע. ישנם כל מיני פרסומים על תכשירים שונים שיכולים לעזור בטיפול. את לא מספרת האם בנך נמצא במעקב פסיכיאטרי , האם הוא בטיפול גם של שיחות שדרך אגב, מומלץ מאד. כמו כן פעילות גופנית מאד עוזרת. לאור כל זאת אני ממליץ לא לטפל בו דרך שמועות והאינטרנט, אלא לפנות לאיש מקצוע שיוכל לנהל את המקרה ואז יש מקום לשקול ולשלב תוספי מזון ולהוריד את מינון התרופה גם כן בהשגחה צמודה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות על התמיכה
רונית11/12/2008ד''ר אלכסנדרוביץ' ,תודה על תשובתך . בני נמצא במעקב צמוד של פסיכולוג ופסיכאטר וידוע לי שאסור לי להסתמך על אינטרנט ,אני שואלת באינטרנט רק מחוסר ידיעה שלי בנושא היום בדיוק קבלנו גם אבחנה נוספת שיכול להיות שלבני יש חשד מאניה דיפרסיה קלה כך שאולי נצטרך להחליף את הציפרלקס הפסיכאטר עודד אותי שהוא יקבל רק 400 מ"ג של טגרטול וכעת אני מבינה שהוא בכלל לא יוכל רדת מהטיפול אבל בכל זאת רציתי לדעת אם דואגים לתזונה נכונה ולנוגדי חימצון טובים ,האם יש סיכוי לרדת מטיפול תרופתי בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
דר אלכסנדרובי12/12/2008שוב שלום, אני שמח שבנך נמצא במעקב מסודר, זה מאד חשוב. אני אישית מאמין שעם פסיכותרפייה טובה לאורך זמן, בשילוב של פעילות גופנית אינטנסיבית ורק בסוף תוספים כאלו ואחרים , ניתן לרדת בעתיד מהתרופות בפיקוח צמוד מאד של הפסיכיאטר. בברכת שבת שלום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודות על תמיכתתך
רונית12/12/2008זה מאד מעודד שבת שלום רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני07/12/2008
שלום לכם, ראיתי פה הודעה של מישהי שכתבה שהיא סובלת מחרדה חברתית וכתוצאה מכך לחץ הדם שלה עולה. גם אני כך בדיוק. פעמים רבות במהלך היום אני חשה לא נעים בקרבת אנשים ולחץ הדם שלי עולה ואני אפילו לעתים מזיעה ונהיית אדומה. שאלתי היא: האם לחץ הדם הגבוה והתחושות הנלוות זהות לתחושות שחשים כשעושים כושר גופני? כלומר, האם הגוף מרגיש אותו דבר כמו בכושר? אם כן, אז התחושות הללו לא מסוכנות לבריאות. האם אני צודקת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`08/12/2008שלום דני
התשובה לשאלתך היא קצת מורכבת. אכן בזמן ביצוע פעילות גופנית לחץ הדם עולה, ועימו עוד הרבה פרמטרים משתנים, כגון דופק, צריכת חמצן ועוד. ולכן לאחר הפעילות לחץ הדם יורד ובכך פעילות גופנית עוזרת באיזון לחץ הדם.
לעומת זאת לחץ הדם בזמן חרדה עולה בעיקר עקב הפרשת אדרנלין בדם, וככל שזה קורה יותר את חשופה להתפתחות של יתר לחץ דם, ובכך שתי התופעות שונות מאד. ולכן אני ממליץ מאד לטפל בחרדה שאת מתארת על מנת שלא נתשפיע לרעה על לחץ הדם שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה סיניתעינב02/12/2008
שלום רב, ברצוני לשאול כיצד הרפואה הסינית מתייחסת לסקס תחת השפעת סמים כגון מריחואנה או אלכוהול. האם היא בעד או נגד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
עופר אפל02/12/2008עינב שלום.
לרפואה הסינית אין כל התייחסות לנושא לגביו שאלת. יש התייחסות לתדירות הסקס בגילאים השונים, אולם לא להשפעת אלכוהול וסמים בעניין זה.
בברכה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהניר29/11/2008
שלום רב, אני בחור אחרי צבא ואני מרגיש שבטחוני התערער במהלך שירותי ואני רוצה לעשות שינוי לחיזוק ושיפור בטחוני העצמי- בהתנהלות מול אנשים, בעבודה, אחריות, יוזמה, תחושת בטחון עצמי כללית וכו'. מה עלי לעשות ? למי לפנות? לאיזה סוג של מטפל? האם יש טיפול מתאים ברפואה המשלימה? מה יותר מומלץ/מתאים- באמצעות פסיכולוגיה או רפואה אלנטרנטיבית?אני זקוק לשינוי דחוף ולא יודע למי לאיזה גורם מטפל לפנות. אני מעוניין גם להקל עלי ולשלוט במצבי מתח ולחץ. תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`29/11/2008שלום ניר
ממה שאתה מספר אני לא מתרשם שאתה זקוק לטיפול פסיכולוגי או אלטרנטיבי. בתחושה שלי כדאי לך לפנות דווקא לטיפול קבוצתי. ישנם מכונים המתמחים בכך ונראה לי שזה הדבר שהכי יתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית27/11/2008
שלום,אני כותבת לכם בשם אמי שסובלת מזה זמן רב מכאבים ברגליה שהמצב רק הולך ומחמיר.התחושה שהיא מתארת היא שפשוט אין לה תחושה ברגלים במיוחד בשכיבה בלילה וגם במים(ים או מקלחת).בנוסף יש לה תחושה של זרמים ברגליים ואולי זה משהו עיצבי? בזמן האחרון היא גם מתלוננת על כאבים בישבן בישיבה או בשכיבה.נוטלת כדורי ליריקה שלא ממש עוזרים בשיכוך הכאבים אלא רק עוזרים לה לישון טוב יותר.בעבר עשתה מספר טיפולים בדיקור אך הפסיקה מהסיבה שמאז שטופלה המצב שלה הידרדר.אנא בבקשה אם תוכלו לעזור באיזשהו כיוון דרך לאחר מספר פגישות אצל מומחים שלא הועילו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמית
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`29/11/2008שלום כרמית
לפי התאור שלך, ולפי אופי התלונות, הדבר יכול להתאים לכעיה בגב התחתון וגם לבעיות בזרימת הדם. שני דברים אלו ניתן לבדוק בקלות יחסית גם דרך רופא המשפחה ולא בהכרח ע"י מומחים. לא ציינת באם אמך סובלת מבעיות רפואיות אחרות, אבל במחלת סכרת יתכנו חלק מהתופעות שאת מתארת אצל אימך וגם בחסרים תזונתיים מסויימים. ניתן גם להתייעץ ברופא פנימי מומחה שיוכל להסתכל על כל התמונה ולייעץ לך לפחות איך להמשיך בברור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאבאיקיר24/11/2008
רציתי לדעת האם כדי לאתר מחסור במוליך עצבי כגון גאבא,אני חייב לעבור בדיקות דם כלליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקיר
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`25/11/2008שלום יקיר
למיטב ידיעתי כיום אין דרך בבדיקת דם או בדיקה אחרת כדי לאתר חוסר במוליכים עצביים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמי24/11/2008
לאחרונה, בשנתיים האחרונות, התחלתי לעשן גראס כמעט כל ערב. בחודשים האחרונים אני חשה כי ירד לי הביטחון העצמי בחברה, אני מעדיפה לצאת מהבית כמה שפחות ואין מוטיבציה לעשות כלום. האם יש קשר בין הגראס להרגשות הללו? כמו כן, האם אפשר לקבל המלצה לטיפול? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`25/11/2008נעמי שלום,
קשה לדעת האם יש קשר בין עישון הגראס לתופעות שאת מתארת. אני חושב שיתכן קשר כזה אבל, ממש לא בטוח שזה כך. לגבי המלצה לטיפול לפי התאור הקצר שלך נראה לי שכדאי לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש, פסיכולוג, פסיכיאטר או פסיכותרפיסט ולספר יותר על עצמך על מנת שיוכלו לייעץ לך מה דרך הטיפול הטובה ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונליזציהבחור21/11/2008
אני מעוניין לדעת אם יש תרופה טבעית לדפרסונליזציה ואם כן האם ניתן לשלב עם תרופה כימיקלית תודה רבה וטיפים בבקשה לסיוט הבלתי פוסק של הדבר הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחור
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`25/11/2008שלום
אין אתה נותן מספיק מידע על עצמך והתופעה כדי שנוכל לענות לך ברצינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכוחי19/11/2008
אבי בן 60 היה אצל פסיכיאטר עקב ירידה במשקל והפסיק לאכול לא עקב בעיית אכילה אלא דיכאון. כרגע מקבל בבוקר חצי כדור ציפרלקס ושלוש פעמים ביום חצי כדור של קלונקס ובנוסף בלילה כדור שינה בונדורמיל. בנוסף התגלה השבוע חיידק הליקובקטר אצלו ומקבל טיפול אנטיביוטי. הבעיה היא שהוא לא מצליח לישון לא ביום ולא בלילה אולי שעתיים ביום וממש ממש עייף האם אלו תופעות של הכדורים ? האם יש לך המלצה? כמובן שאגש שוב לפסיכאטר רק רוצה חוות דעת נוספת. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכוחי
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`19/11/2008שלום כוחי
אין לי מידע איך אביך ישן לפני כל הכדורים. אבל, לפעמים הכדורים יכולים להרדים ביום ואז ניתן לנסות ולקחת את הציפרלקס בערב. אבל, כפי שאמרת הכי נכון להוועץ בפסיכיאטר שנתן לו את הטיפול ולנסות לשנות כך שיוכל לישון יותר טוב. ישנם גם דברים אחרים שניתן לעשות, כמו פעילות גופנית יום יום ושינויי תזונה. למשל אם אביך שותה קפה רצוי מאד להמנע מכך ןיש עוד דברים שניתן לעשות אבל, רצוי עם איש מקצוע שעוסק בכל השינויים האלו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפתאמיר14/11/2008
שלום רב, 1. האם עיסוי לקרקפת הוא פעולה מועילה? והאם ניתן לעשותו באופן עצמאי ללא פנייה למומחה? 2. יש לי שיער דליל וקצוץ, האם אני יכול לחפוף אותו רק עם סבון בלבד ללא חשש? סבון רגיל כמו נקה 7, הוואי וכדומה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`16/11/2008שלום ניר
יש האומרים שעיסוי לקרקפת מעודד את זרימת הדם ויכול להאט תהליך של התקרחות. לעניות דעתי ניתן לעשותו לבד ואין צורך במומחה במקרה זה. לגבי חפיפת ראש רצוי להוועץ ברופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)