פורום גוף נפש, רפואת גוף נפש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• פריזמה-פלוטין
    זוקי
    22/06/2009

אני בת 19 מאז נובמבר 2008 אני מקבלת פריזמה 20 מ"ג בגלל דיכאוןהתרופה מאוד עוזרת לי.התגייסתי, פניתי לפסיכיאטר להמשך טיפול בפריזמה כפי שהמליצה הרופאה בקופ"ח אך בצבא נתנו לי תרופה בשם פלוטין 20 מ"ג הרוקחת בצבא אמרה ,שזו אותה תרופה האם זה נכון?האם לא תהיה לי בעיה, שזה לא בדיוק פריזמה?אגב הפסיכיאטר אמר, שהיה רוצה באוגוסט להפסיק את התרופה. מה יהיה אם שוב אכנס לדיכאון <התרופה הרי עושה לי טוב ואני חוששת להפסיק ומדוע לא להמשיך ?מה דעתך?? שאלה נוספת, האם פלוטין, פריזמה ופרוזק זו אותה תרופה ?מדוע השמות שונים האם ההשפעה וההרכב גם שונים?
    הרבה תודה על העזרה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה-פלוטין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לזוקי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    23/06/2009

שלום זוקי

ראשית כל התרופות שאת מציינת הן אכן אותן תרופות וההבדל בשם קשור לחברה שמייצרת אותן.
    לגבי הפסקת התרופה, אני מסכים שאין צורך למהר ולהפסיק אותה ואת צריכה לשאול את הפסיכיאטר מדוע הוא חושב להפסיק את התרופה ומותר לך בהחלט גם לא להסכים להפסיק אותה אם את מרגישה שאת עדיין צריכה אותה!!.
    ולבסוף אני ממליץ במקביל לטיפול תרופתי לעשות גם טיפול בשיחות שיכול לאזן עוד יותר את מצבך הנפשי.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח כתוצאה מגירושין????????????????

שלום
    התגרשתי לפני כחצי שנה.
    אני מרגיש טוב מאד עם החיים החדשים שלי ומרגיש שאני יכול לחיות את החיים שלי מחדש וזאת לטובה.
    לאחרונה אני מתעורר באמצע הלילה למרות שהיתי רוצה להמשיך לישון. קרה אפילו פעמיים שקמתי אחרי שעה של שינה. ברגע שאני קם אני מרגיש צורך להוציא אוויר מהחזה ואפילו להוציא קול.
    קרה לי בעבר שהיתי מרגיש סימטומים כאלה כתוצאה מלחץ ואינטנסיביות בעבודה.
    אם כל כך טוב לי (ואכן זה המצב) אז מה ההסבר ללחצים אלה?

מה אני אמור לעשות עם זה?

תודה

הוספת תגובה

• לגיל

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    14/06/2009

שלום גיל,
    לפי מה שאתה מתאר אני לא הייתי מסיק מייד שהתחושות שאתה חש קשורות בהכרח לגרושין. יש לנו המון סיבות להיות במתח או לחץ. לא סיפרת על עבודה או נושאים אחרים כך שקשה לי לדעת במה מדובר, אבל כדאי לפנות לאיש מקצוע העוסק בנושא וביחד במספר פגישות תוכל להבין יותר במה מדובר ואיך הכי טוב לטפל בעניין.

בהצלחה\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח מגירושין שנכפו עלי

א2
    05/12/2015

אני בתהליך של גירושין שאיני חפץ בו ומכאן נובע קושי. קושי רב לישון. התעוררת אחרי כשעה שעתיים עם הזעה עד שהחולצה נרטבת . רגישות לאור ורעש. מה ניתן לעשות להפגת המתח . האם התופעות שציינתי מסוכנות ? האם זה טיבעי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח שלא מרפה ל

א2
    05/12/2015

אני בתהליך של גירושין שאיני חפץ בו מכיוון שיש לי רגשות עזים לבת זוגתי שהחליטה לפרק הכל. ומכאן נובע קושי. קושי רב לישון. התעוררות אחרי כשעה שעתיים עם הזעה עד שהחולצה נרטבת . רגישות לאור ורעש. חולשה בגוף וכאבי ראש המקשים על ריכוז . מה ניתן לעשות להפגת המתח . האם התופעות שציינתי מסוכנות ? האם זה טיבעי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח שלא מרפה ל - תגובה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    06/12/2015

שלום א'
    מציע שתפנה או לרופא המשפחה או שתפנה ליעןץ פסיכולוגי שיכול להקל עליך מאד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גינסנג סיבירי
    netanel
    13/06/2009

שלום , אני רוצה להתחיל לקחת גינסנג סיבירי אך המבחר של חברות שמייצרות אותו גדול מידי ..
    כמו שהיבנתי שיש מוצרים שעדיף לא לקחת כי הם לא מחזיקות בכמות מספקת של חומר פעיל..
    אשמח להמלצות לחברות שמייצרות את גינסנג סיבירי.

לקביעת תור
    סגירה
    גינסנג סיבירי

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    13/06/2009

לצערי, אכן יש חברות רבות המייצרות ג'נסנג סיבירי. בכל מוצר ישנן כמויות שונות של החומר. כך שצריך קודם כל להשוות באיזה מוצר יש הכי הרבה חומר. דבר זה לא מבטיח ב 100% שאכן זה מהימן. מכיוון שבעבר נבדקו מוצרי טבע שונים ולא רק מוצר זה ונמצאו הבדלים משמעותיים בין הכמות המוצהרת לאמיתית. הדרך היחידה היא לשאול את המוכר אם במקרה יודע באמת איזה מוצר איכותי וגם מהימן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ וחרדה
    שירלי
    21/04/2009

שלום!
    בת 26 כבר תקופה של כמה שנים שאני מקבלת בחילות מסיבות לא ברורות לאו דווקא אחרי אוכל אלא פתאום זה יכול לתקוף אותי, אם זה סתם באמצע בילוי או שאני עם חברות בבית או בעבודה או בכל מקום אחר, הבעיה היא שאני נכנסת מזה ללחץ ולמעין התקף חרדה מתחילה לחטוף סחרחורות וזה מגביר את תחושת הבחילות. ואז אני לא נהנית, לפעמים זה גם מונע ממני לצאת מהבית ואני מעדיפה להשאר בבית כדי לא לחטוף את ההתקף הזה בחוץ.
    זה מונע ממני גם לפתח מערכת יחסים עם בחורים, אני נמנעת לצאת לדייטים כי אני פוחדת להרגיש ככה באמצע הדייט ואז זה יגרום לי להרגיש לא נוח, אני גם נמנעת לישון אצל אחרים או שישנו אצלי מאותה סיבה. זה דבר שמתחיל להשתלט לי על החיים ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
    זה קרה לי בעבר שהייתי יותר קטנה הפסיק לפני הצבא ולפני 5 שנים זה חזר שוב.
    אני מנסה לעבוד על עצמי אבל זה לא מצליח, תמיד לפני שאני יוצאת אני משתדלת לא לאכול או לשתות (למרות שזה לא קשור) אבל זה לא עוזר ובכל זאת אני מקבלת את הבחילות והלחץ והחרדה חוזרים.
    מה אני יכולה לעשות?
    יש דבר אחד שמרגיע אותי מהבחילות אבל זה לא ממש עוזר לי בחיים, כי זה גם סוג של הרגל שאני מנסה להגמל ממנו מאז היותי קטנה וזה גם בעיה שאני לא מוצאת לה פיתרון. והיא שלפני השינה כדי להרדם וכדי להרגיע את עצמי אני דופקת את הראש בכרית.
    לפסיכולוג אני מתביישת ללכת בגלל הבעיות האלה.
    מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ וחרדה

הוספת תגובה

• לשירלי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    21/04/2009

שלום שירלי

סיפרת לי די הרבה על התחושות שלך, רק לא אמרת האם עברת ברור אצל רופא המשפחה לסיבת הבחילות. מעבר לכך נראה שאת מאד סובלת ואיכות החיים שלך נפגעת מאד וחבל שבגילך תהיי מוגבלת כל כך. הייתי מציע לך בחום לפנות בכל זאת לפסיכולוג ואפשר לשלב שיחות עם תרופות. אם קשה לך לפנות תוכלי לדבר איתי בטלפון ואנסה לכוון אותך. אני רוצה לעודד אותך מאד לפנות לעזרה כי יתכן שבטיפול לא ארוך יחסית איכות חייך תשתפר פלאים וכדאי להתגבר על העכבות לגבי טיפול, ולטפל באופן רציני.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    חני
    19/04/2009

שלום,
    אני בת 29, סובלת מזה שנתיים מהזעת יתרף בעיקר בפנים. ההזעה קשורה ללחץ, מתח, התרגשות וגם למאכלים וריחות חריפים. התחושה שלי היא שהחשש מההזעה רק הגביר את התופעה.
    האם יש משהו שיכול לעזור? למי אתה מציע לי לפנות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• לחני

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    20/04/2009

שלום חני

לפי התאור שלך, לא רק הזעת היתר מפריעה לך אלא, כבר הפחד ממנה גם כן. אני מציע לך לפעול בכמה מישורים. ראשית רפואה סינית שכוללת צמחים ודיקור יכולה לעזור מאד. במקביל הייתי מטפל בלחץ והמתח שאת מתארת רצוי בעזרת איש מקצוע לפחות בהתחלה עד שתלמדי להתמודד טוב יותר בעצמך. הדבר האחרון הוא שהייתי נמנע מלאכול את אותם המאכלים שאת יודעת שמחריפים את הבעיה. אני חושב ששילוב נכון של השלושה יוכל בחלט לפתור את הבעיה, או לפחות להפחית מאד את השפעתה עלייך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח נפשי
    יאיר
    07/04/2009

שלום רב,

אני כבן 24 ובחצי השנה האחרונה אני סובל ממתח נפשי כתוצאה מדברים שונים, חרדות, דכדוך וכו'.
    בנוסף שמתי לב כי נשימתי השתנתה לאחרונה.די מהירה ולא חלקה. ואני מוציא אוויר כמעט לאורך כל היום.
    אני מתכוון לפנות לטיפול פסיכולוגי בתקווה שיסייע לי. אך שאלתי היא, האם עשוי להיווצר בי נזק בריאותי כלשהו בעקבות הנשימות הקיימות לאורך זמן??

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתח נפשי

הוספת תגובה

• ליאיר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    08/04/2009

שלום יאיר,

אכן אם קראת את התגובה שלי לשאלה דומה הרי אין נזק בנשימות המהירות, בכל זאת אני ממליץ בחום לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי על מנת שתוכל להעזר ולא לסבול מהמתח הנפשי וכל מה שנלווה אליו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PMS
    דורה
    07/04/2009

שלום. באופן עקבי לפני מחזור אני רגזנית מאוד(מאוד), דכאונית יותר ולחוצה. התופעות רק מחמירות עם השנים... האם יש פתרון טבעי להקל בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    PMS

הוספת תגובה

• לשימרית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    07/04/2009

שלום שימרית,

יש פתרונות טבעיים כמו שמנים מסויימים וכן תוספים שניתן לבלוע. בכל מקרה רצוי להוועץ באיש מקצוע שעוסק בכך מתחום הנטורופתייה או רפואה סינית,

בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיש ופסיכוזה
    אנונימית
    25/03/2009

דבר ראשון אני מאוד אעריך אם לא יהיה שום מצב של שיפוט, אני כאן בשביל לחפש עזרה.
    אני בת 15, לפני פחות כשנה ניסיתי חשיש בפעם הראשונה.
    בחיים לא הייתי ממש בעד, אבל נכנעתי ללחציםוניסיתי (+הייתי ממש טיפשה וחשבתי שזה מה שאני רוצה, לא שעכשיו אני יותר חכמה אבל לפחות מהטעות הזו למדתי)
    זה לא היה כ"כ נורא, מוזר אבל לא נורא.
    הכל היה טוב ונחמד אבל אחרי זמן קצר (לא זוכרת מתי בדיוק אבל באותה התקופה) התחילו בעיות שינה, הרגשתי מוזר רוב הזמן, וכמה שהזמן עבר זה הסלים וההרגשה החמירה, עד למצב שבו הייתי עצובה רוב הזמן, מושפעת מאוד רגשית מכל דבר קטן שקרה לי, הרגשה לא מציאותית כזאת..
    השנה הסתיימה, התחילה שנה חדשה ובעיות השינה לא נרגעו. הרופא המשפחתי רשם לי LORIVAN בגלל תלונות של בעיות שינה וחרדה.
    לקחתי לוריוון (LORAZEPAM) לתקופה של בערך חודשיים-שלוש, בצורה לא רצופה (היו הפסקות וחזרות, היו ימים בהם הייתי לוקחת כדור שלם ואחרים בהם הייתי לוקחת חצי)
    ההרגשה שלי לא נפתרה בכלל, המצב שלי החמיר, הרגשתי דכאונית, חלשה, שיפוט לקוי, מנותקת מהמציאות, פגיעה ריגשית, מסוחררת, והתווספו עוד הרבה תסמינים שונים..
    ביחד עם לקיחת הלוריוון שוב איכשהו הגעתי ללקחת חשיש. לקח לי כמה פעמים של התעסקות עם חשיש בשביל להגיע למצב הנורא הבא:
    אני לא יודעת או זוכרת למה, אבל החלטתי לקחת חשיש לבד. הגעתי למצב שבו שכבתי על הספה, במצב קטטוני (כן מונח שלמדתי), קפואה, מבוהלת, מסוחררת, מבולבלת, חרדתית, חלשה בטירוף ורועדת.
    מאז שום דבר לא השתפר. אולי התפכחתי, אבל המצב הנפשי שלי היה פשוט..מטורף. מאז החלטתי שאני לא נוגעת יותר בכלום, לא בסמים, לא בתרופות מרשם, כלום כלום כלום.
    אבל זה לא עזר, היה כבר מאוחר מידי.
    הרגשתי חסרת אונים רוב הזמן, היו לי נטיות אובדניות, אחד הדברים הכי קשים הם שאף אחד לא מבין אותך ואף אחד לא לצידך ואת גם לא רוצה לספר לאף אחד שניסית חשיש..
    קדימה להווה.
    מאז עברו 3-4 חודשים.. המצב השתפר בצורה ניכרת אבל אני יודעת שאני עדיין לא עצמי.
    אני אפילו לא ידעתי שהחשיש היה הגורם להכל עד עכשיו, כאילו שקיבלתי מין 'הארה' כזאת.
    ניסיתי לחפש לעצמי כל מיני מחלות ותסמינים באינטרנט, הפסיכיאטרים כבר אבחנו אותי - הפרעת חרדה מוכללת, דיסתימיה, דכאון מאג'ורי, הפרעת פאניקה, היה לזה כל מיני שמות..
    עד שהגעתי ללקרוא מאמרים על חשיש ופסיכוזה, קראתי קצת על פסיכוזה, וכן היה לי קשה להודות ולקבל את זה שיכול להיות שיש לי פסיכוזה..
    עד כמה שאני נשמעת החלטית ובטוחה המצב הנפשי שלי כרגע הוא מאוד חלש. קרוב לוודאי שבעוד דקה אני אשכח מכל מה שחשבתי עליו עכשיו ואתחיל להבהל ממשהו אחר לגמרי..

המצב כרגע הוא שלא ההורים שלי ולא הפסיכיאטרית לא יודעים על ההתעסקות שלי עם חשיש, ואני מפחדת לספר.
    הפסיכיאטרית יכולה לדווח על זה? יכול לקרות לי משהו כמו למשל שיעיפו אותי מביה"ס או חלילה משהו עם המשטרה?

לקביעת תור
    סגירה
    חשיש ופסיכוזה

הוספת תגובה

• עוד דבר..

אנונימית
    25/03/2009

עוד דבר ששכחתי לציין הוא שסירבתי לטיפול תרופתי בינתיים..או יותר נכון בהתלבטות עם ההורים.
    הם רשמו לי CLONEX שהוא מאותה המשפחה של LORIVAN (בנזודיאזפינים) ובגלל זה אני קצת חוששת לקחת, ובנוסף לכך פריזמה שזה אנטי דכאוני.
    בשורה תחתונה התרופה היחידה שעליה הייתי הייתה לוריוון עד ינואר.
    וזה בערך הכל, פתחתי את הלב לגמרי ודאגתי לא להשמיט שום פרט.

תודה מראש על העזרה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    25/03/2009

שלום אנונימית,
    אני בהחלט חושב שחלק גדול ממה שאת מתארת שעברת זו תוצאה של השימוש בחשיש. את צריכה ויכולה לספר לפסיכיאטרית שלך , זה יהיה ממש חשוב כך שתוכל לעזור לך. אין לך כל חשש כי יש עניין של חסיון רפואי והרופאה לא תספר לא למשטרה ולא לבית הספר כך שבהחלט את יכולה בשקט גמור לספר על מנת שתוכל לעזור לך יותר. מעבר לטיפול תרופתי שאותו את מהססת לקחת אני חושב ומציע לך ללכת גם לטיפול בשיחות שיכול לעזור מאד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אנונימית....

Just me
    19/06/2009

התחלתי לקרוא את מה שכתבת ופשוט ראיתי את עצמי.. לא הייתי צריכה לסיים לקרוא הכל כדי להבין מה את עוברת.
    בגילך גם אני נגעתי בחשיש וגראס ואקסטזי כתוצאה מהשפעת הסביבה עליי ומהסקרנות שלי.
    נגעתי התמכרתי ולא יכלתי להפסיק. בדיוק כמוך הייתי מוצאת את עצמי יושבת לבד בחדר בסטלות מטורפות של כל מיני חומרים.
    פשוט לא יכלתי להפסיק, כל הזמן רציתי עוד ועוד ועוד.
    התדרדרתי בלימודים,הפסקתי ללמוד וכל החברים ה"טובים" נטשו אותי.
    זו הייתה שנה כזו מטורפת ונעימה של סטלות וכיף ולא אכפת לי מהעולם.
    יום אחד ישבנו כל הח'ברה.. ועשינו ושתינו ועירבבנו כל כך הרבה דברים ביחד.. אנשים שכחו איך קוראים להם.. ואני?.. אני עירבבתי כל כך הרבה דברים בכמויות מטורפות כדי להגיע להרגשה ה"נעימה" הזו שעושה לי כל כך טוב ומשאירה אותי לבד נגד העולם... אחרי אותו ערב.. הרגשתי אחרת.. זה כבר לא ריגש אותי.. איך ייתכן שאני צריכה לערבב כל כך הרבה כמויות של סמים כדי לחוות את התחושה הזו כמו בהתחלה?!?!? חשבתי לעצמי או שאני מרימה את עצמי ומפסיקה עם זה או שאני פשוט הופכת לנרקומנית מהסוג הגרוע. החלטתי להפסיק.. לחפש ריגוש אחר..
    זה היה כל כך קשה.... העצבנות,העייפות, האי יכולת להירדם... אין לי חברים... אין לי לימודים...
    זה רק אני נגד עצמי.... לקח לי זמן עד שהתחלתי לחזור לעצמי.. הסמים כבר היו מאחורי.. התחלתי להסתכל על הדברים במבט אחר.. כל יום הרגשתי כאילו נולדתי מחדש...
    היום אני בת 24 לא כל כך גדולה אך מספיק בוגרת כדי להבין מה טוב בשבילי..
    אני לא אגיד לך שאני מצטערת על התקופה ההיא... גיל הטיפש עשרה.. ממש לא... אני די נהנית מלהזכר בה... התקופה הזו ומלחמה שלי עם עצמי כל כך שינתה אותי.. אני במקום אחר לגמרי היום.
    אז הפסקתי ללמוד.... היום אני אחרי שרות צבאי מלא, תעודת בגרות מלאה ובעוד שנה מסיימת לימודי תואר ראשון...
    לפעמים כשאני יושבת עם חברים, אז שותים קצת... מידי פעם, ממש נדיר מעשנים ג'וינט אחד..
    ופה זה נגמר..
    -- ואוו כל כך נסחפתי פה... כתבתי הרבה... מה שרציתי לכתוב לך זה ש:
    אל תקחי את הדברים האלו בקיצוניות.. פשוט תחפשי לך דברים אחרים שמענינים אותך יותר..
    זה גם מענין..אך אנחנו יודעים שזה א-ס-ו-ר.. ולא מבחינת החוק.. אלא מבחינת הגוף והנפש..
    תילחמי בעצמך אל תתני להרגשה הזו לדכא אותך.. זה יחלוף..
    וזה ישאר לך אך ורק בתור חוויה נעימה שהביאה אותך למקום טוב יותר..
    בלי להכיר אותך... רק מלקרוא את הדברים... אני יודעת שתצליחי להתגבר על זה..
    אני ממש רואה את עצמי בגילך.. עם הסיפור שלי-שלך..
    בהצלחה... מחזיקה לך אצבעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיש וכדורי הרגעה יחד ==

קובי חן
    23/10/2010

יוצרים בגוף בלבול וחוסר אונים...

אבל דבר ראשון לפני הכל - יש משהו בחיים שלך שאת צריכה לטפל. זה לא בגלל החשיש.. זה למה הגעת למצב הזה שלקחת את כל זה.
    אף אחד לא לוקח חשיש או כל סם אחר מתוך לחץ .
    פשוט ניסית לברוח ממציאות כזאת או אחרת .

מה שאני חושב שיכול לעזור לך זה לטפל קודם כל בחייך. למצוא לך חבר או כל דמות חיובית שתתן לך ותספק לך אהבה..

אחד הדברים הטובים מפני חרדות זה חבר טוב. או קשר טוב עם אמא או אבא

את עוד ילדה קטנה ומוטב שתעזרי בפסיכולוג או אפילו בפסיכאטר ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יובל
    22/03/2009

היי, אני יובל ואני בת 14 וחצי. יש לי שאלה שמטרידה אותי. יש לי מאחורי האוזן ליד העצם, בליטה קטנה, כמו ג'ולה והיא כואבת כשנוגעים בה. זה משהו שמופיע רק באוזן שמאל. רציתי לדעת מה זה יכול להיות, האם אני צריכה לפנות לרופא, ואם יש לזה קשר עם שן בינה שצומחת לי בצד שמאל בפה. אני מודאגת מזה, תודה מראש, יובל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום יובל

עופר אפל
    23/03/2009

בכל הופעה של בעיה מסוג זה, יש לפנות לרופא כדי שיבדוק ויראה על מה מדובר.
    התופעה מאוד נפוצה, ובד"כ אינה מצביעה על בעיה חריגה, כך שאינך צריכה להיות מודאגת, אולם יש לבדוק זאת רפואית.
    תודה,
    עופר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית כתפיים
    גדעון לבנסולד
    15/03/2009

ד&quot;ר ברצוני לקבל המלצה אני חבר ק&quot;ח יש לי בעיה בכתף שמאל מזה מס' שנים הבעיה היא בעיקר שאין אני יכול להניע את היד בחופשיות לדוגמא למשוך את שרוול יד ימין ללא שיכאב לי ביד שמאל בלילה אין לי בעיה ובחודר כושר אני די מוגבל מבקש לקבל המלצות למי עלי לפנות הייתי אצל רופא מסויים הוא הסיק מסקנה מהירה מדי כי צריך להחליף את המפרק בברכה לבנסולד גדעון

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית כתפיים

הוספת תגובה

• לגדעון

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    15/03/2009

שלום גדעון

לצערי לא ציינת אם במשך השנים בוצע בירור לכאבים בכתף: כמו צילום רנטגן, אולטרא סאונד או בדיקות נוספות ומה היו הממצאים? לרוב הבעיה הינה אורטופדית ואם המליצו על ניתוח, למה המליצו? ומה ראו בצילומים? על כל פנים אם רופא אחד לא נתן לך מענה ניתן לפנות לחוות דעת נוספת. אפשרות נוספת היא לפנות לרפואה סינית ובמיוחד דיקור סיני להקלה בכאבים, לא לפני שבוצע ברור אורטופדי שלם.

בהצלחה:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי וגופני
    אלי
    13/03/2009

שלום רב אני סובל מזה כמה חודשים מדכאון מסויים וחרדות קלות..מזה חודש שאני סובל מנשימות די קצרות ורדודות וגם כאבי בטן. רופא המשפחה שלי אמר שאין בעייה גופנית והנשימות וכאבי הבטן כתוצאה ממצבי הנפשי. בכוונתי להתחיל טיפול פסיכולוגי.(יתכן ועוד מספר שבועות רק)אך שאלתי היא האם עלול להיווצר בי נזק בריאותי כתוצאה מהנשימות התכופות ומכאבי הבטן במידה ונמשכים לאורך זמן ? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי וגופני

הוספת תגובה

• לאלי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    14/03/2009

שלום אלי,

מהמעט שאתה מתאר ולפי רופא המשפחה כנראה שאכן מדובר בסוג של חרדה. אני חושב שמצויין שאתה מתכוון להתחיל טיפול פסיכולוגי. באשר לשאלתך : לא יכול להגרם לך שום נזק בריאותי או אחר כתוצאה מכך, גם אם התופעות היו קיימות הרבה יותר זמן וכאמור אני רוצה לעודד אותך להתחיל טיפול כפי שאתה מתכוון.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    ליאור
    11/03/2009

רציתי לשאול עם למישהו יש מידע בנוגע לתרופה קונסרטה

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לליאור

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    12/03/2009

שלום ליאור

ישנם אתרים באינטרנט שנותנים מידע די מפורט על תרופות, אתה נכנס לגוגול ומקליד את שם התרופה ומקבל אתרים בעברית שנותנים את המידע המבוקש.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה - פיסית ונפשית
    מאור
    08/03/2009

שלום לרופאים המכובדים. אני חולה בקרוהן, מחלת מעיים הגורמת בין השאר לרגישות ללקטוז. העניין הוא שבעבר הייתי מקבל כאבי בטן ושלשולים רק מנגיעה קטנה של מוצר חלבי כלשהוא במאכל כזה או אחר, והיום המצב איננו כך. אני שותה קפה עם קצת חלב, פה ושם גבינות ולא קורה לי שום דבר יוצא דופן. השאלה שלי היא האם מדובר באלרגיה פסיכוסומטית (אם יש משהו כזה), או שמדובר בתקופה יותר טובה של המחלה ולכן אין שום בעיות כרגע? תודה על תשומת הלב.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה - פיסית ונפשית

הוספת תגובה

• קרוהן

עופר אפל
    08/03/2009

שלום רב.
    אני במקומך הייתי עושה הכל כדי להפחית בצריכת אותם מאכלים הגורמים לסימפטומים, ואין זה משנה אם זה "סימפטומאטי" או שיש הטבה במחלה.
    תודה,
    עופר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאור

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    08/03/2009

שלום מאור

כפי שאתה יודע בוודאי שבזמן רגיעה במחלת קרוהן, ניתן לאכול יותר מוצרים שבזמן התקף רצוי מאד להמנע מהן. כמובן, שכאשר מדובר במוצרי חלב הרי בזמן התקף הרגישות ללקטוז מתבטאת הרבה יותר. לכן אני חושב שבמקרה שלך מדובר בהחלט ברגישות אמיתית מאד. ולצורך העניין רגישות לחלב היא ממש לא פסיכוסומטית בשום מקרה גם באנשים ללא מחלת מעי דלקתית.
    ישנם אנשים שסובלים ממיחושים שונים בבטן, ללא קשר למזון מסויים בהכרח ואז ניתן לדבר על תופעות או כאבים פסיכוסומתיים, אבל, לא כאלרגייה פסיכוסומתית.
    אנחנו מאמינים כמובן שבכל המחלות וזה כולל מחלת קרוהן בתקופות של לחץ ומתח יש סיכוי גדול יותר להתפרצות המחלה ולהיפך בזמני רגיעה ישנם פחות התקפים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחד לחזור לדכאון
    נתנאל
    25/02/2009

שלום לפני כשנתיים נפצעתי פיזית ברגלי(קרע ברצועה) דבר שמנע ממני להתאמן .....הינני מתאמן מספר שנים ומאוד פיזי ב&quot;ה בדיוק בתקופה האחרונה החלמתי והכל טוב אני מתאמן עושה ריצות וחוזר לכושר אך בתקופה שלא התאמנתי הייתי בדכאונות וסבלתי גם מבולימיה ....טופלתי אצל פסיכאטר בצבא (כיום אני משוחרר).....עם הבולימיה נלחמתי וניצחתי השתחררתי מהצבא ועד שמצאתי עבודה טובה (רק השבוע התחלתי) לצערי הרבה היום בדיוק תוך כדי אימון פרקתי תכתף פוניניתי למיון ונקרעו כמה רצועות בכתף ...נאמר לי שלא אוכל להתאמן ולא לעבוד תקופה ארוכה אני לא רואה את עצמי מתמודד נפשית אם הספורט לא יהיה חלק מחיי בניוחד לא בתקופה שעוד מעט קיץ ונורא חיכתי לקיץ הזה אנא דוקטור המלץ לי כל מה שיכול לעזור לי אני פוחד להישבר שוב .... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פוחד לחזור לדכאון

הוספת תגובה

• לנתנאל

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    01/03/2009

שלום נתנאל,

אכן נראה שאתה במצוקה גדולה במיוחד על כך שלא תוכל להתאמן. אז ראשית לגבי הפגיעה בכתף, גם אני נפצעתי בכתף וישנם הרבה דברים שאי אפשר לעשות , מצד שני תמיד אפשר לעשות ספורט אירובי כמו הליכה או אופניים נייחים בחדר הכושר. לא ציינת בפני באם אתה נמצא כרגע במעקב או טיפול פסיכולוגי כלשהוא, אבל, אם אתה לא נמצא אני ממליץ בחום לפנות לפסיכולוג פסיכותרפיסט או פסיכיאטר שעוסק גם בפסיכותרפייה ולהעזר בתקופה קשה כזאת בתמיכה נפשית. אחרי כל זה תמיד ישנה האופצייה של טיפול תרופתי, אבל אתה צריך למצוא איש מקצוע שיעזור לך בכל ויעשה סדר בדברים הלא פשוטים שאתה ניצב בפניהם.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נתנאל

שלמה
    02/03/2009

שלום לך אני לא מתמחה בפסיכאטריה אבל אם אתה רוצה גם להחלים מהר יותר וגם לא לשקוע במרה השחורה אני רוצה להמליץ לך על תוסף תזונה שיכול לעזור לך רוב הבעיות בגופנו קוראות בגלל זיהום הגוף והם נראות פנימי וחיצוני הזיהום בגוף נגרם עכב לחצים , תזונה לקויה חומרים משמרים חומרי הדברה ועוד.. ישנם 2 מוצרים טיבעים שאפשר לקחת והם מנקים את הגוף ממזהמים ונותנים לגוף לפתור את הבעיות בעצמו מוכח שלמה מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית 052-5556960

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה בגיל 35
    רחלי
    19/02/2009

שלום, מה הרפואה הסינית יכולה להציע במקרה של אקנה שפרץ פתאום בגיל 35? בדיקות דם כולל הורמונליות תקינות. לאחר 3 שבועות של רואקוטן הטיפול הופסק בשל ערכים חריגים בכבד. אשמח לשמוע מה תוכלו להציע.

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בגיל 35

הוספת תגובה

• פתרון טיבעי

שלמה
    02/03/2009

שלום לך רוב הבעיות בגופנו קוראות בגלל זיהום הגוף והם נראות פנימי וחיצוני הזיהום בגוף נגרם עכב לחצים , תזונה לקויה חומרים משמרים חומרי הדברה ועוד.. ישנם 2 מוצרים טיבעים שאפשר לקחת והם מנקים את הגוף ממזהמים ונותנים לגוף לפתור את הבעיות בעצמו מוכח אנא צרי קשר לעוד פרטים שלמה מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית 052-5556960

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה