מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא אוהב לאכולאריאל17/08/2009
אני לא בטוח האם זה הפורום המתאים אבל יש לי שאלה.
אני בן 25 ויש לי כל מיני מאכלים שאני לא "אוהב" לאכול וזה מקשה לי על חיים נורמאליים כי אני בקושי אוכל ירקות בגלל העניין ואני מאוד מוגבל במה שאני אוכל (אני למשל לא "אוהב" עגבנייה ומלפפון ועוד כל מיני מאכליים בסיסיים).
שאלתי היא האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להתרגל לאכול מאכליים שאני לא "אוהב"
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`17/08/2009שלום אריאל,
אכן גם אני לא בטוח שזה הפורום המתאים. על כל פנים נראה לי שזו שאלה לדון בה עם איש מקצוע כמו תזונאית פנים אל פנים ולברר מה בדיוק מפריע לך. פורומים הם לא מספיקים לטעמי...
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצביםרוני16/08/2009
שלום!
אני בחורה בת 29 , כבר הרבה זמן אני מרגישה חוסר שקט, עצבנית במהלך היום, כך שאם סתם מעצבנים אותי אני ממש מתפוצצת ומאבדת שליטה לפרק זמן ממושך.
התחלתי לצרוך רסקיו על בסיס יומי, אך זה עדיין לא עושה את העבודה , רציתי לשאול אם יש כדור שלא פוגע גופנית, שיכול לעזור לי גם מבחינת מצב הרוח, חוסר השקט שאני נמצאת בו לפעמים יש ימים גם של עייפות כרונית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`16/08/2009שלום רוני,
את מספרת לי מעט מאד על עצמך. האם את עובדת? במה? האם לומדת?, נשואה? ילדים?, ועוד דברים רבים כמו איך את ישנה, מצב הרוח שלך ועוד ועוד. ולכן לפני שהייתי רץ לקחת כדורים, הייתי הולך להתייעצות אצל איש מקצוע. אם יש קשר טוב אז רופא המשפחה הוא הכתובת הראשונה. אם אין לך רופא משפחה כדאי למצוא אחד, ויש המון רופאי משפחה מצויינים. אופציה נוספת היא לפנות לאיש מקצוע בבריאות הנפש כמו פסיכולוג או פסיכיאטר על מנת לאבחן בדיוק ממה את סובלת ואם בכלל את זקוקה לכדורים או למשהוא אחר.
הערה קטנה על רסקיו - זה לא מיועד לטיפול על בסיס יומי, אלא, ללקיחה כשקורית איזו טראומה ואז לוקחים באופן חד פעמי.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אהרון
רוני16/08/2009אני בת 29 נשואה +2 , עובדת , כרגע בחופש עם הילדים, היומיום שלי מאוד עמוס בדר"כ , מהבוקר שאני מכינה את הילדים אחד הולך לחמתי ואחד לגן אח"כ הולכת לעבודה, חוזרת לוקחת את הקטן מחמתי הבייתה, מאכילה ושוב יוצאת להחזיר את הגדול מהגן, אחה"צ יוצאים לגינה, חוזרים מקלחות ארוחת ערב ולישון כעבור זמן מה. בלילה הם מתעוררים מדי פעם לשירותים או לאכול או סתם וצריך לקום ולהיות איתם ושוב עד שנרדמים , לפעמים ככה גם שלוש פעמים בלילה, וכמובן מגיע הבוקר בשעה שש וחצי.... וחוזר חלילה.
בערך שלוש פעמים בשבוע אני יוצאת אחרי ארוחת הערב שלהם לפרוק אנרגיות בהתעמלות, יש לי בעל קצת פרמיטיבי שמאמין שאישה עובדת צריכה גם לטפל בילדים וגם בבית וכמובן לבשל בלי בעיה בכלל - אה ושכחתי להיות אישה למופת.......
אז קורה שלפעמים וזה קורה הרבה לאחרונה אני פשוט "קורסת", ועצבנית בלי סוף ולפעמים גם צועקת על הילדים - דבר שלא אופייני לי כלל, אני לא חושבת שאני מסוגלת ללכת ולדבר עם מישהו על זה ולכן אני מתייעצת איתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה, נהיגה והתמודדותסו אלן10/08/2009
שלום, אני בת 29 ולפני שלוש שנים היה לי התקף חרדה ומשם הדרדר המצב לעלפונות בכל שעות היום. עקב כך פיתחתי לי פחד בכביש מכיוון שלא משנה באיזה סיטואציה הייתי, פשוט הייתי מתעלפת או מגיעה למצב של כמעט עילפון.
החרדה נמשכה לי כמה חודשים למרות שהעלפונות פסקו, ואחר כך גם התקפי החרדות פסקו, כיום אני בסדר, ברוך ה', ממש לעיתים רחוקות יש לי קצת הבזקים של פחדים שאני מצליחה להשתלט עליהם. כך או כך, אבל מאז לא חזרתי לנהוג ואני מאד רוצה לחזור לנהוג ולהחזיר לעצמי עצמאות מלאה, משהו שאני לא מרגישה שקיים בחיי.
אשמח לשמוע עצות והמלצות בענייני ואולי דרכים לשפר את המצב המוזר שאני נמצאת בו.
תודה רבה על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסו אלן
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`10/08/2009המצב שאת מתארת הוא מצב יחסית שכיח. ניתן לטפל בזה ראשית בטיפול פסיכולוגי ממוקד, בטכניקה שנקראת חשיפה הדרגתית בשילוב טכניקות נוספות. לצורך זה עלייך לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שמטפל בשיטות האלו ובטיפול יחסית קצר ניתן לפתור את הבעיה ברוב המקרים. במקרים קשים יותר אפשר לשלב גם טיפול תרופתי אבל, לדעתי רק לאחר שניסית את הטיפול הפסיכולוגי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להתחיל עם רפואה קונבנציונאלית?
סו אלן11/08/2009ראשית, תודה על התשובה .
שנית, מה שאתה בעצם אומר הוא שמומלץ קודם כל להתחיל עם רפואה קונבנציונאלית ורק אז לבדוק ולבחון אופציות של הרפואה המשלימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסו אלן
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/08/2009אני לא מבדיל כל כך בין הדברים, אבל במקרה שלך ללא ספק הייתי מתחיל בטיפול פסיכותרפי ממוקד כפי שכתבתי לך. זה יכול לעזור הכי הרבה במקרה שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וחוםנוגה02/08/2009
שלום,
חבר שלי סובל זה מספר ימים מחום המתגבר בשעות הערב, חולשה כללית וכאבי ראש מעל הגבות.
על מה זה יכול להעיד ומהו הטיפול המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוגה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`02/08/2009שלום נוגה,
במקרה של מחלה אקוטית, דהיינו חריפה המלווה בחום אני ממליץ קודם כל להיוועץ ולהיבדק ע"י רופא המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה טובהמירית02/08/2009
שלום, אני בת 30 ולפני כשלוש שנים התחלתי לחוות התקפי ורטיגו, הטמפרטורה של הגוף שלי השתנתה - פעם היה לי מאוד קר ועכשיו כל הזמן חם. התקפים מלווים בתהופוכות בבטן, סחרחורת, איבוד חלקי של ראיה וזיעה. לאחר התקף כאבי ראש קשים. רוב ההתקפים נמשכים כמה שניות או דקות, מספר פעמים ביום. ישנם התקפים גדולים יותר שבהם אני נופלת ומאבדת הכרה. לפעמים יש הרגשה שמוח קפא. מאז אני הולכת לשירותים (צואה) 4-5 פעמים ביום ופיפי כל חצי שעה. כל פעם מנסים אלי תרופות(בטסטין, סטונרון, מיגרונליב, ציפרולס, אלטרולט) אך לא מצאו תרופות שעוזרות. ניסיתי רפואה משלימה כגון דיקור והומואופטיה - לא עזר. ניסיתי פיזיוטפיה ועיסוי צוואר - לא עזר. בדיקות אא"ג תקינות, CTI תקין, בדיקות לב - תקינות, EEG ENG פוסטוגרפיה - תקין. בדיקות דם תקינות .
ביקרתי אצל רופאים מכל התחומים טרם איתרו את מקור הבעיה. האם יש לכם עצה טובה בשבילי? האם יש לכם מושג ממה אני סובלת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`02/08/2009שלום מירית,
את מספרת כאן בקיצור נמרץ על תהליך שעובר עלייך כבר 3 שנים. לפי דברייך עברת באמת בירור רפואי מקיף ביותר. וגם ניסית טיפולים שונים הן תרופתיים והן משלימים. כך שקשה לי לחשוב מה עוד הייתי מציע לך. במקרים קשים כאלו שאת מתארת יש מקום גם לנסות טיפולים אחרים כמו היפנוזה או טיפול פסיכולוגי כלשהוא שמשום מה לא התייחסת אליו. ישנה מרפאת כאבי ראש בבית חולים איכילוב שעוסקת בדיוק במקרים מסובכים כמו שלך ויש אולי טעם לפנות אליהם ולברר מה יש להם להציע ( בהנחה שלא עברת כבר ברור אצלם ).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בייעוץ והכוונה-לד"ר אהרוןמיק01/08/2009
לד"ר אהרון שלום רב!
אימי חולה בסכיזופרניה-המחלה החלה לפני כ 5 שנים -הספטומים היו בתחילה פעם בחודש חודשיים שהתבטאו במחשבות שוא והזיות. אין לה מודעות למצבה ואינה מוכנה לראות רופא .היא מתפקדת בצורה רגילה ועצמאית לחלוטין. אך כמובן עקב המחלה סובלת ממצבי רוח והמצב מקשה והפחד הוא שהמחלה רק תחמיר.
אימי שתחיה בת 70 .אני מנסה לשוחח לליבה שהיא צריכה עזרה ואני מבקשת שתראה רופא אך היא לא מבינה וטוענת שאף אחד לא מבין לליבה כולם נגדה ואינה זקוקה לרופא ואיש לא יכול יעזור לה.
מבקשת עזרה והכוונה כיצד ניתן לגרום לה לראות רופא -איני רוצה לאבד את אימי ולראות את מצבה מדרדר -רוצה להציל אותה -אשמח לעצה או פתרון בכדי שיביא את אימי לטיפול בהקדם.
אודה לתגובתך ועזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיק
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`02/08/2009שלום מיק
אכן את מתארת מצב מאד קשה ומתסכל שאנחנו נתקלים בו לעיתים, ובמיוחד סביב בעיות פסיכיאטריות.
קשה מאד לשכנע אדם שלא רוצה לבקש עזרה בכל זאת לעשות זאת. הייתי מנסה ליצור קשר עם רופא המשפחה שלה או שלך, מסביר לו את מצבה של אימך ומנסה בעזרתו להזמין אותה לבדיקת לחץ דם או סוכר. ואז בתקווה שיווצר קשר טוב עם הרופא לנסות ולעזור לה גם במצבה הנפשי.
מקווה שדבר זה יעזור,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לד"ר אהרוןניר27/07/2009
ד"ר שלום שוב,
אני דוחה את הטיפול מכיוון שאני אמור להתחיל ללמוד באוקטובר כסטודנט ואני אאלץ לעבור דירה מבית ההורים. לכן אני חושב להתחיל את הטיפול בעיר בו אגור.
האם יש טעם להתחיל עכשיו ולהפסיקו בעוד חודשיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`27/07/2009שאלה מצויינת והתשובה היא שלא כדאי להתחיל עכשיו ולהחליף עוד חדשיים, אבל כן כדאי כבר לחפש מטפל/ת במקום מגוריך החדש כל שתוכל להתחיל בטיפול מייד. כן הרעיון הוא להתחיל כמה שיותר מהר, כדי שתפסיק לסבול..
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב נפשי ותגובות פיזיולוגיותניר27/07/2009
שלום ,
אני נמצא במצב נפשי די ירוד, חרדות, מתחים,הדחקות, בדידות,דכאון מסויים, כבר כמעט שנה. אני מתכנן בתקופה הקרובה להתחיל טיפול פסיכולוגי. שמתי לב, שמהלך השנה הזו, שגם הבנתי שאני שרוי בסוג של מצוקה נפשית, אני מרגיש צורך לשחרר אוויר כל כמה שניות/דקות, לאו דווקא בהתקף חרדה רגעי או משהו בסגון, אלא באופן קבוע אני מרגיש צורך להוציא אוויר ולאחר מכן אני מרגיש הקלה מסויימת, וחוזר חלילה. אני מתפקד פחות או יותר רגיל, עובד,עושה ספורט וכו'. למרות שאני חש תשישות נפשית ופיזית, שאני משער שהיא בעקבות מצבי הנפשי.נבדקתי אצל רופא המשפחה בזמנו והוא אמר שמבחינת הנשימה שלי הכל תקין. האם יתכן כי תופעת הנשימות שתארתי נוצרה בעקבות המצב הנפשי שאני נמצא בו? והאם יכול להיגרם מכך נזק בריאותי כלשהו, גם אם זה נמשך תקופה ארוכה?
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`27/07/2009שלום ניר,
התופעות שאתה מתאר יכולות בהחלט להיות תוצאה של המצב הנפשי בו אתה שרוי. ולא - אין שום נזק שיכול להיגרם לך, לא לטווח קצר ולא לטווח אורך. אני מציע לך בחום לא לתכנן ללכת לטיפול פסיכולוגי אלא להתחיל אותו מחר בבוקר. יש נטיה להרבה אנשים לדחות את התחלת הטיפול מסיבות שונות, לכן אני רוצה לעודד אותך להתחיל טיפול מיידי, כדי שיוכל להקל עליך את המצוקה שבה אתה שרוי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית26/07/2009
האם יש פתרון לטיפול באו.סי.די בהומוטוקסיקולוגיה ו/או רפואה סינית ו/או דיקור וכו' ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמית
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`27/07/2009שלום כרמית,
ראשית אין פתרון קל ופשוט לאו סי די, וגם ישנן דרגות שונות של ההפרעה. אפשר לנסות ולטפל בשיטות שהזכרת אבל יש טעם לנסות טיפול פסיכולוגי ובייחוד CBT אם שמעת על כך. צריך לציין שהטיפול התרופתי במקרים קלים ובינוניים הוא מאד יעיל ולא הייתי פוסל אותו על הסף.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני ורגישות ללקטוזשמעון14/07/2009
שלום ובוקר טוב.
רציתי לדעת האם ישנו פיתרון כלשהוא ברפואה הסינית (אולי דיקור סיני?) לרגישות ללקטוז? בני בן ה-12 אובחן ככזה לפני כמה חודשים ואנו מחפשים פיתרון לבעיה...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`14/07/2009שלום שמעון,
הפתרון הכי מוצלח לרגישות ללקטוז הוא הפסקת מוצרי חלב לחלוטין. ישנה אפשרות אחרי זמן מה לנסות מוצרי חלב של צאן, לא פרה. ואגב רפואה סינית, בסין המסורתית לא אוכלים כלל מוצרי חלב, כי זה לא נחשב למאכל שהוא טוב לנו. גם לעניות דעתי אין צורך במוצרי חלב וניתן להחליף את רובם במוצרי סויה למיניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטוז
עופר אפל15/07/2009אוסיף על דברי דר' אלכסנדרוביץ' - כמטפל ברפואה סינית, אין טיפול מתועד לרגישות ללקטוז ברפואה הסינית.
בברכה,
עופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רגיזות מידי בוקרקובי06/07/2009
מאתמול בבוקר קמתי ורצתי לשירותים 3 פעמים רצוף לישיבה עם כאבי בטן כאשר היציאה הראשונה
היא הקשה ולאחריה שני יציאות רכות .
וברצוני לציין שאין חום ואין ירידה במשקל והתופעה הזאת מופיעה לי רק בבוקר
וגם היום בבוקר ממה זה עלול לנבוע דבר שכזה ?
וזה קורה לי רק בבוקר שאני קם ולא בצהריים , אחרי הצהריים , בערב ובלילה
רק בוקר זה קורה , מוכר לך תופעה שכזאת דוקטור ?
אני בן 37 גובה 1.82 מ' ומשקל 120 ק"ג ואני לוקח תרופות פסיכיאטריות כמו:סרוקוול 100 מ"ג בערב , קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`09/07/2009שלום קובי
כל תופעה שנמשכת יומים שלושה בדרך כלל עוברת כעבור מספר ימים. אם התופעה לא עוברת עוד 3 ימים אני מציע לפנות לרופא המשפחה שישמע את הסיפור המלא ויוכל גם לבדוק אותך ואז יוכל לאבחן כראוי ולהציע לך טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עופר -לא בפורום?נעמי05/07/2009
האם עופר ,כבר לא עונה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופר
עופר אפל15/07/2009הי נעמי.
תודה על ההתעניינות. עקב בעיה טכנית, אכן לא עלה בידי לענות לשאלות הפורום זמן מה.
אבל - הנה אני פה, לשרותכם.
בברכה,
עופר אפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני29/06/2009
היי
אני בחורה בת 22.כבר מגיל 18 אני סובלת מקשיי נשימה עקב מתח נפשי שהיה לי באותה תקופה בגלל פרידה מהבן זוג.עד היום אני מתקשה להכניס אוויר. זה מונע ממני לעשות הרבה דברים מחשש שיקרה לי משהו.אני תמיד בחרדות מכל דבר קטן.
בשבוע הבא אני יוצאת לשייט(פעם ראשונה שאני יוצאת מהארץ...ולא האמנתי שאני יעשה את זה!זה אחד הפחדים הכי גדולים שלי...)אני מאוד מאוד מפחדת קודם כל בגלל הקשיי נשימה,ומהפחד שיקרה משהו לספינה....
הדבר הראשון שדאגתי לשאול זה אם יש רופא בספינה...
הבנתי מהרופאה שלי שאין הרבה מה לעשות כדי למנוע קשיי נשימה שנובעים מלחץ נפשי.
אבל אני יודעת שיש תרופות טבעיות שיכולות לעזור.על מה אתה ממליץ כדי שלפחות את השייט הזה אני יעבור בשלום?ובמי אני יכולה להיעזר כדי להיפטר מהפחדים שלי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`30/06/2009לצערי בניגוד לדעתה של הרופאה שלך, יש הרבה מאד לעשות לטיפול בבעיות נשימה כתוצאה מלחץ נפשי. ישנן תרופות הרגעה טבעיות, ניתן ללמוד שיטות שונות של הרפייה כמו יוגה, מדיטציה ודמיון מודרך. ניתן גם לטפל בשיחות ובתרופות הכל תלוי במקרה. אני מציע להתייעץ עם איש מקצוע שמומחה לטיפול בחרדות על מנת שיוכל להמליץ לך על הטיפול הכי נכון לך. ובאשר לעניין המיידי של השייט, את יכולה לנסות טיפול טבעי כמו פרחי באך, קאלמנרבין או טיפות ואלריאן. רצוי לנסות קודם בבית כדי לראות איך ישפיעו עלייך.
חופשה נעימה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ והכוונהחסוי28/06/2009
שלום, ד''ר רציתי לשאול שאלה אני מטופל מזה שנתיים ברספירדל קונסטה 25 מ''ג ורציתי לדעת איזה תוספי תזונה,תרופה יכולים לעזור חוץ מאומגה 3
נ.ב. קראתי איזה משהו על אורטומולקולריה וחומצות אמינו שונות אז מה בעצם יכול לעזור לי לתפקד אני רוצה לחזור לעבודה במשק ועכשיו זה קשה בגלל סימפטומים שליליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לחסוי
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`30/06/2009לצערי קשה מאד להמליץ לך על תוספי תזונה, ראשית משום שחסרה לי הרבה אינפורמציה עלייך, אפילו אין לי גיל , הסטוריה רפואית וכו'. אני ממליץ בחום כדי לקבל ייעוץ רציני בנושא תוספי מזון לפנות לרופא נטורופת לעבור בדיקה מקיפה כולל הסטורייה רפואית ובדיקות דם רלוונטיות ורק אז לקחת תוספים אם צריך בכלל ובצורה מסודרת ומקצועית.
בברכת הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מפורטת
חסוי30/06/2009קודם כל אני בן 22 ומה זאת אומרת אין לך היסטוריה רפואית וכדומה? מה צריך עוד לדעת???
ציטוט: ''אין לי גיל , הסטוריה רפואית וכו'''
הרי אתם צוות הרופאים פה בפורום מחוייבים לתת מענה מקצועי לכל אדם באשר הוא ואני מדגיש: מבלי להכיר אישית את שולח ההודעה אז מה הבעיה פה או שאתם מתחמקים מאחריות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מנופשדיטי27/06/2009
היי,
אני בת 27 ויש לי חרדות המתבטאות בבחילות, צמרמורות, כאבי בטן, שלשולים וכו' בכל פעם שאני יוצאת לנופש.
התחלת הפחד היא בטיסה ואח"כ הפחד ממשיך ככל שהריחוק מהבית גדל. הפחד הוא בעצם לא להרגיש טוב כאשר אני לא נמצאת קרוב לבית.
(זה קורה גם בארץ וגם בחו"ל) לפיכך אינני מרבה לצאת לנופשים אך בפעמים הבודדות שאני כן יוצאת חייב לעבור עליי ערב אחד לפחות שבו אני מרגישה גרוע ובעקבותיו הימים אחרי גם לא פשוטים.
חשוב לציין שאנני נוסעת לנופש יותר מ-4 ימים!
כמו גם אני לוקחת ציפרלקס על בסיס יומי.
התחתנתי לפני כחודש ובעלי מאוד מאוד רוצה לצאת לירח דבש של שבועיים לפחות ואני מאוד רוצה להינות מהדבר וגם כן לצאת לנופש ארוך.
האם תוכלו לעזור לי לטפל בבעיה המוזרה הזאת של חרדה מנופש??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיטי שלום
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`27/06/2009הבעיה שלך לא כלכך מוזרה ותתפלאי אולי לשמוע שיש המון אנשים עם פחד טיסה ועוד לא מעט עם פחד להתרחק מהבית. מכיוון שאת מטופלת כבר תרופתית ואני מניח שעקב החרדות שלך, אז אני מציע בחום לטפל גם בטיפול פסיכותרפי, כשיש סוגים שונים, אפשר טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אפשר דינאמי ואפשר ולדעתי רצוי שילוב של שניהם. אם לא שמעת על טיפולים כאלו כדאי ללכת לאיש מקצוע למפגש או שניים ולברר את האופציות האלו.
ולסיכום, בהחלט אפשר לטפל בבעיה שלך רק צריך להשקיע זמן ומשאבים ואין פתרונות קסם..
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)