פורום גוף נפש, רפואת גוף נפש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• אף מנוזל
    ליאל
    06/12/2009

שלום ,
    1.יש לי בעיה מזה 3 חודשים
    לאחר האכילה האף שלי הופך להיות מנוזל ,לא משנה מה אכלתי
    מתוק ,מלוח ,חריף,חמוץ,חם קר,הוא תמיד מנוזל
    הדבר ממש מעיק עליי
    אני תמיד יודעת שלאחר האכילה אני צריכה להצטייד הטישו בשביל האף
    ממה יכולה להיות התופעה הנ"ל ?
    2.יש לי ליחות בזמן האחרון ,יש לציין שאני מרבה במוצרי חלב ופירות ומאוש לא ארצה להמנע מהם במידה וזו הסיבה ללחות ,מה ניתן לעשות בנידון ?
    3.בעיה נוספת שיש לי היא פיטריה בצפורן ניסתי הרבה משחות אך שום דבר לא עזר מה לעשות ?
    4.אני סובלת מגזים בתדירות מאוד גבוה ,ריחות ממש מוזרים ומעיקים ,תמיד אני בתחושה של מלאות ובטן נפוחה ,צורך בהתרוקנות של שטן לעיתים תכופות ,שוב מה ניתן לעשות ?
    5.אני סובלת בזמן האחרון מנידודי שינה ,קמה מדי פעם בלילה ,קמה פעם פעמיים להתפנות ,שקועה במחשבות ובגללן קשה לי להרדם
    6.מאז שאני זוכרת את עצמי היו לי פצעים על העכוזים ,אני לא יודעת מה לעשות איתם
    זה מאוד לא אסתטי וממש גורם לי לאי נעימות ,מה ניתן לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אף מנוזל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לליאל

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    07/12/2009

יש לך המון שאלות שנראות לא קשורות, אבל בעיני יתכן מאד שכולן קשורות אחת לשנייה. מה שצריך זה לפנות ראשית לרופא המשפחה ולעשות קצת סדר בדברים כי זה המון נושאים. במידה ואין מענה טוב אצל רופא המשפחה אני ממליץ לפנות לרופא הוליסטי טוב שיוכל לכוון אותך בכל הדברים. נראה לי שגם רפואה סינית תוכל לעזור לך ברוב הנושאים האלו.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו ע"מ להירגע....
    ר
    05/12/2009

שלום רב,
    אני בת 36 עוסקת בעבודה מאוד קשה לחוצה אינטנסיבית ותובענית שצורכת המון אנרגיה ושעות (מחפשת אחרת), נמצאת במערכת זוגית ומנסה להיכנס להריון,
    אני אדם שבמקורו לא ממש רגוע ומאוד מודעת לכך ומנסה לעבוד על עצמי
    בזמן האחרון בגלל לחצים שונים פרט לעבודה אני מוצאת את עצמי מתעצבנת מכל שטות, מה שמתחיל לחלחל ולפגוע בזוגיות שלי שהיא מאוד חשובה לי והיא בעצמה בשלבי בנייה, אני מרגישה שהעצבנות יתר שלי עלולה לערער אותה או להרוס אותה.
    אודה לקבלת המלצה בנוגע לתרופה - עדיף טבעית שניתן ליטול (גם כאשר מנסים להרות)

תודה מראש

ר

לקביעת תור
    סגירה
    משהו ע"מ להירגע....

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    06/12/2009

לר'

ממה שאת מתארת לגבי מצבך אני ממליץ קודם כל להתייעץ עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש, או רופא שמטפל בגוף ובנפש, לא נראה לי שלהמליץלך על חומר כלשהוא יהיה נכון במצבך. אחרי יעוץ רציני י אפשר לשקול תרופות, צמחיות או אחרות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ול"ד
    אורי
    03/12/2009

שלום,
    אני סובל מזה כ3 שנים מהתקפי חרדה ואי שקט ודכאון קל...
    טופלתי ברסיטל שהקל במעט אך הפסקתי לפני כ5 חודשים עקב והריון ועכשיו הנקה..

לאחרונה החלתי לסבול מלחץ דם גבוהה.
    נמצא בסביבות 130/90 ולעיתים קצת יותר.

האם זה יכול להיות קשור למצב הנפשי?
    אם אני אחזור לרסיטל זה יכול לעזור?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ול"ד

הוספת תגובה

• לאורי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    06/12/2009

שלום אורי

לחץ דם כפי שאת כותבת הוא גבולי גבוה. ובהחלט יכול להיות קשור למצב נפשי שלצערי כרגע את לא אומרת מה מצבך. ישנן שיטות לפני תרופות כמו יוגה מדיטציה ודמיון מודרך שהן טובות הן למתח קל והן ללחץ דם קל. אני מציע לך להוועץ באיש מקצוע מתחום בריאות הנפש ולהבין מה מצבך היום ובהתאם לכך להחליט על טיפול, בין אם תרופתי או טיפולים אחרים שהזכרתי כאן. תוך כדי מעקב על לחץ הדם וטיפול בו במידה ויש צורך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת יעוץ לבעלי
    מיכל
    03/12/2009

שלום רב!
    אני לא בטוחה שאני נמצאת בפורום הנכון אך קשה לי לשייך את הבעיה של בעלי...
    בעלי היקר איש חרוץ מאוד ופרפקציוניסט,איש משפחה מקסים!
    מזה שנתיים סובל מעיוות בכתפים שמגיעות עד כף היד- העיוות מופיעה בתקופות בעיקר של לחץ ועומס. אם יש לו יום עמוס במיוחד העיוות גם יופיע. כיום הוא סובל מזה כמעט כל הזמן אך עדיין זה מתגבר יותר בעומס, מעבר לסבל הפיזי של כאב שנמצא שם כל הזמן הוא חש מתוסכל מכך שרואים זאת ואין לו שליטה על זה...
    איך ניתן להגיר את הבעיה ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותה?
    אשמח מאוד לתשובה.
    בכבוד רב מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת יעוץ לבעלי

הוספת תגובה

• למיכל

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    04/12/2009

שלום מיכל,

לפי התאור שלך בעלך בזמן לחץ נפשי רציני מפתח תופעות גופניות. ניתן לטפל בכך בקלות יחסית, למשל דרך המרפאות לרפואה משלימה בקופת החולים שלכם, ואם לא דרכם ישנם הרבה מטפלים בדיקור סיני , שיאצו, רפלקסולוגייה ועוד טיפולים רבים אחרים. רצוי גם לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש כמו פסיכולוג או פסיכיאטר כדי להתייעץ לגבי הצורך בטיפול תרופתי.
    אני ממליץ מאד לפנות לטיפול כדי שהמצב לא יחמיר.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת במפרקים
    עליזה
    02/12/2009

שאלתי האם קיים קשר בין דלקת פרקים לנפש והאם יש טיפול אלטרנטיבי היכול לפתור את הבעיה ללא עזרה קונבנציונאלית כאשר נאמר לי כי הדלקת קלה??אשמח לתשובה וייעוץ לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת במפרקים

הוספת תגובה

• לעליזה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    04/12/2009

שלום עליזה. היום אנחנו יודעים שכמעט כל המחלות מחריפות ואף יכולות לפרוץ בעקבות מתח נפשי ממושך או קשה. יש כל מיני טיפולים לנפש שאת יכולה לבחור, טיפול פסיכולוגי פרטני, טיפול קבוצתי, שיטות מדיטצייה ויוגה שונות ועוד. אם הדלקת קלה ולא מציעים לך טיפול יש טעם לבדוק מה מכל הדברים שהצעתי לך נראה לך הכי מתאים לך ולמצוא מטפלים או מורים טובים בשטחים האלו.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    02/12/2009

שלום,

האם יש פסיכותרפיטים גופניים שהם פסיכולוגים? או שזה תחום או גישה אחרת לגמרי? (כי לפסיכולוג אסור לגעת במטופלים שלו?)
    אני עם בעיות אישיותיות עמוקות והפרעות אישיות שמתבטאות ביחס עם אנשים. כמובן שהדבר משפיע פיזית. אני סגורה מאוד ומפחדת מטיפול מחשש שיקרה לי משהו רע או שיפגעו בי וחיי קטנים ומיוסרים...
    אני מנסה להתחיל תרופות פסיכיאטריות עכשיו

אני יודעת שזה על קצה המזלג, אך האם טיפול כזה יכול להתאים לי או שעדיף טיפול פסיכולוגי? האם יש טיפול משולב- טיפול פסיכולוגי מפסיכולוג יחד עם התייחסות גופנית?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרינת

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    04/12/2009

שלום רינת,
    ישנם פסיכותרפיסטים גופניים שהם גם פסיכולוגים - בארץ מה שאני מכיר נקרא אנליזה ביואנרגטית ואני חושב שכל המטפלים והמטפלות הם אנשי טיפול מקצועיים. לא ברור לי ממה שכתבת האם כבר עברת טיפול פסיכולוגי רגיל. אם לא מומלץ בחום לשלב עם התרופות ורק בהמשך לשקול פסיכותרפייה גופנית.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    נטע
    24/11/2009

שלום, במשך שלושת החודשים האחרונים אני חולה מידי חודש במה שהרופאים בקופה הגדירו "עוד סוג של שפעת". מכיוון שזאת כבר הפעם השלישית, הדבר נראה מעט חשוד, כלומר מעיד על מערכת חיסונית חלשה, מה שמעיד אולי על מחלת הנשיקה.
    אני עכשיו בפעם השלישית של המחלה, וכמובן הולכת לעשות ספירת דם כשאבריא.

במקביל אני מטופלת אצל פסיכולוג בשל היותי בנאדם פסימי מטבעו, בשנה האחרונה עברו עלי כל מיני דברים שהוסיפו לטלטל אותי אבל לא אירוע חמור במיוחד טפו טפו.
    בזמן האחרון אנשים אומרים לי שאני נראית לא טוב מבחינה נפשית, ואני גם לא מרגישה כל כך טוב..

הרופא שבדק אותי אתמול בלי שציינתי דבר בנושא אמר שהוא לא יודע עלי כלום אבל אני נראית לו בדיכאון ובסטרס וגם זה גורם משפיע.

*השאלה מה לעשות? אם זאת לא מחלת הנשיקה, ככה אמשיך לחלות?

*בנוסף אני משתמשת מידי פעם בחשיש, רציתי לדעת באופן כנה, בלי קשר להיותו לא חוקי, אם הדבר פוגע בבריאות הפיזית שלי, בבריאות הנפשית שלי, או שדווקא יש בזה משהו חיובי ומרומם, במיוחד לבנאדם כמוני...? אשמח לקבל קצת פירוט בנושא....

המון תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• לנטע

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    26/11/2009

שלום נטע,
    אכן לפי מה שאת מתארת יתכן שמערכת החיסון שלך נחלשה ולכן את נדבקת בכל פעם מחדש. לגבי מחלת הנשיקה אפשר לבדוק את זה בבדיקות דם שרופא המשפחה יוכל לתת לך. באשר לכך שאומרים לך שאת נראית בדכאון, קשה לי להגיד אבל יתכן שמעבר לטיפול פסיכולוגי את יכולה להעזר גם בתרופה נגד דכאון.
    לגבי השימוש בחשיש אני לא חושב שהוא משפיע על המערכת החיסונית שלך, אבל יכולות להיות לו השפעות ארוכות טווח, ככה לפחות טוענים חלק מהרופאים.
    אני גם מציע לך לפנות לרופא שמטפל בתחום הגוף - נפש שיוכל לעזור לך לתאם בין כל המטפלים והטיפולים שאת מקבלת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    24/11/2009

בתהליך הרזיה?
    האם אפשר דרכה להבין את תהליך הזיזג - עליה וירידה במשקל (20-25 ק"ג )?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לגלית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    26/11/2009

אני לא מבין מה את בעצם שואלת, אם תוכלי לכתוב לי בצורה מסודרת מה את שואלת אשמח לענות לך,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות לקקי
    קרן
    21/11/2009

שלום!
    יש ליבת שהיא בת חמש וחצי שלאחרונה מתאפקת ולא נכנסת לעשות צואה, כשהמצב מגיע לשיאו ואני לוקחת אותה בכוח מכוון שזה כבר גולש לתחתון והמכנס אז זה יוצא אחרי חצי שעה של בכי וצרחות.
    חשוב לציין שאין לה עצירות הקיבה יוצאת רכה פשוט בגלל שהיא מתאפקת אז זה מחמיר את המצב
    היא אוכלת את כל המעדני אקטיביה שזיפים ועדיים סובלת נורא.
    אשמח אם תעזרו לי לבדוק את הבעיה כי יש שאמרו שזו בעיה נפשית.

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות לקקי

הוספת תגובה

• לקרן

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    22/11/2009

שלום קרן,

ענינים כאלו של אי התאפקות יש להביא ולהתייעץ קודם כל עם רופא הילדים של ביתך. במידה וזה היה הוא זה שקבע שזו בעיה נפשית אז מומלץ מאד לפנות לעזרה מקצועית רצינית של פסיכולוג או פסיכיאטר ילדים ולא לחפש עצות ופתרונות באינטרנט..

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה /תוסף נוספים לציפרלקס
    נלי
    15/11/2009

שלום, אני בן 63 ומקבל 20 מ"ג ציפרלקס ביום. לאחרונה ישנה עליה בעצבנות, אי-שקט וחרדה.
    מה ניתן להוסיף לציפרלקס - צמחי/הומופטי או רפואי. תודה.

הוספת תגובה

• לנמי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    16/11/2009

שלום נמי,

ניתן להוסיף לציפרלקס גם תוסף צמחי וגם רפואי. אני ממליץ בחום להוועץ ברופא שנותן לך את הציפרלקס. ישנן אינראקציות שונות בין צמחים ותרופות ובין תרופות ותרופות אחרות. אם זה לא מעשי אני מציע לך למצוא מטפל שמכיר את שני העולמות ויוכל להמליץ כשבידיו כל המידע הרפואי עליך מה השילוב הכי נכון לך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי
    שי
    13/11/2009

שלום.

אני כבר בן 18 וחצי.

רציתי לשאול: כשיש לי פיפי, דחוף או לא דחוף, האם כדי לי להתאפק כל היום, ולא לעשות בכלל, ולכל היותר יברחו לי כמה טיפות בתחתונים, אפילו כשהלחץ חזק מאוד, או שלא כדי לי להתאפק כל היום, ואם לא, אז למה?
    ועוד שאלה: האם כדי לי להתאפק יומיים מבלי לעשות פיפי, אפילו שיברחו לי כמה טיפות?
    תשובה בספיד.
    שי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי

הוספת תגובה

• לשי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    14/11/2009

שלום שי

באופן עקרוני אין בכלל צורך בגילך להיות עסוק האם כדאי להתאפק או ובכל מקרה לא כדאי להתאפק במתן שתן אם אתה לא חייב.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנן
    12/11/2009

ערב טוב לכולם.
    שמעתי שיש סדנאות המשתמשות בציור ובטכניקות שונות הקשורות לציור על מנת להפחית תופעות דיכאון כרוני. האם זה נכון? ואם כן, מהו הקשר בין ציור או אמנות לבין דיכאון וטיפול נגדו?

תודה על התשובות והמשך ערב נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחנן

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    14/11/2009

שלום חנן,

האמת היא שאני לא יודע מספיק על סדנאות כאלו ובמיוחד בהקשר לדכאון. אני ממליץ לך להוועץ באיש בריאות הנפש, פסיכולוג או פסיכיאטר שידעו לספר לך אולי יותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בחזה ובגבבזמן נשימה
    ניר
    04/11/2009

דוקטור שלום רב
    ליפני ארבע חודשים עברתי תקופה לחוצה וקשה שבה הרגשתי חוסר יכולת ברמה קשה לינשום ניתנו לי תרופות תרופות להרגעה.
    לאחר חודש מצבי הוטב,אך שלושה חודשים אני סוחב תחושה שלא הבראתי לגמרי עדיין לא נושם כבעבר עים תחושה שבנשימה עמוקה שאני דוחף משהו ביפנים מלווה בצליל של חיכוך עצמות לחץ מיתחלף בין הגב העליון לחזה,תחושה זו מפריעה לי לקיים אורח יום תקין אנא אזור לי ליפתור את הבעיה אני כבר חסר אונים מהמצב הסטטי הזה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בחזה ובגבבזמן נשימה

הוספת תגובה

• לניר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    04/11/2009

שלום ניר

אתה לא מציין בן כמה אתה וגם אם יש לך בעיות בריאות אחרות. על כל פנים במקרה שאתה מתאר צריך להבדיל בין מצב שהוא גופני או נפשי. אני מציע לך לחזור לרופא שנתן לך את הכדורים להרגעה ולספר לו איך אתה מרגיש בדיוק. אם הוא יגיד לך שהבעיה היא לו גופנית אז אני מציע לך לפנות לטיפול נפשי בשיחות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיפול גוף ונפש
    גל
    27/10/2009

שלום,
    אני סובלת ממתח רב עקב שינויים מסוימים בחיי. המתח משפיע גם על הגוף - הזעת יתר, בעיות בנרתיק ועוד.

אני מחפשת מטפלת המשלבת טיפול פסיכולוגי וגופני. מעדיפה מטפלת אבל לא חובה. האם תוכלו להמליץ לי היכן ניתן למצוא מטפלת כזו?

תודה,
    גל

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לטיפול גוף ונפש

הוספת תגובה

• לגל

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    27/10/2009

שלום גל

אני לא יכול להמליץ על אנשים פרטניים. כמו כן איני יודע את מקום מגורייך. הכי נכון לטעמי זה לשאול רופאים, מטפלים או סתם מכרים על מטפלים/ות באזור מגוריים שאנשים שהיו אצלם ממליצים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

גל
    28/10/2009

שלום,
    תודה על תשובתך.

אני גרה במרכז וברור לי שאינך יכול להמליץ על אנשים פרטיים.
    רציתי לברר האם יש תחום המשלב זאת? זאת אומרת טיפול למשל בשיאצו על ידי מטפל מוסמך שהוא גם פסיכולוג.

האם פסיכותרפיה גופנית יכולה להתאים?

תודה רבה שוב,
    ערב טוב
    גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    29/10/2009

לצערי יש מעט מאד אם בכלל מטפלים שהם באמת מומחים לשני התחומים, למשל כפי שאת אומרת שיאצו ופסיכולוגיה. אכן פסיכותרפייה גופנית יכולה לעזור מאד אבל שוב רצוי לקבל המלצות בתחום רגיש כל כך. אם תרצי להתקשר אלי אוכל להפנות אותך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל

שריתה
    04/11/2009

גל שלום,
    אני מטפלת בביוסינטזה שהיא פסיכותרפיה גופנית.
    לשאלתך- אני חושבת שאת בהחלט יכולה להסתייע בפסיכותרפיה גופנית, זאת כיוון שהטיפול בדרך זו מאפשר הסתכלות רחבה וכוללת של כל ההבטים בחייך, מבלי להפריד סימפטומים גופניים מתהליכים רגשיים ומנטליים. עצם השאלה שלך מעידה על כך שאת מרגישה שיש קשר בין הדברים.
    עם זאת, כמובן שיש למצוא מטפל אחראי שיוכל ללוות ולהכיל אותך בתוך התהליך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון..
    דיקלה
    20/10/2009

איך אפשר לטפל בדיכאון שמתלוות אליו מגרנות נוראיות?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון..

הוספת תגובה

• לדיקלה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    22/10/2009

שלום דיקלה.

את נותנת מעט מאד פרטים כך שהתשובה שלי תהיה כללית ביותר. בדכאון אפשר לטפל, או בשיחות, או בתרופות או בשילוב של שניהם שהוא הדבר המומלץ בדרך כלל. באשר למיגרנות, הן יחלפו מעצמן ברגע שהדכאון יטופל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה