פורום גוף נפש, רפואת גוף נפש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• גיל שלישי
    גיא שליו
    18/02/2009

אני מרגיש שהשתן שלי יוצא בפחות לחץ משהיה, אבל אין לי כאבים. האם עלי ללכת לרופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שלישי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגיא

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    20/02/2009

שלום גיא.

כן. לטעמי כשיש איזו תלונה כדאי לראות רופא משפחה. הוא יוכל לשאול עוד שאלות ויתכן וירצה לבצע בדיקות כדי לברר במה העניין. ישנן סיבות שונות ומגוונות לכך וכדאי לברר.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי
    חסוי
    30/01/2009

כאשר אני בפגישה ישנה תופעת לוואי שמטרידה אותי אני מתחילה להיות אדומה בכל הצואר. אני לא מרגישה שאני לחוצה או לא נינוחה. אבל התופעה הזאת מאוד מטרידה אותי ומפריעה לי. האם יש פיתרון לאדמומיות.

לקביעת תור
    סגירה
    חסוי

הוספת תגובה

• לחסוי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    30/01/2009

שלום, קשה מאד לענות על השאלה כי חסרים הרבה מאד פרטים. אבל, באופן כללי יש לאנשים מסויימים נטיה לאדמומיות מכל מיני סיבות ולא ידוע לי על פתרון לכך,

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות או אובססיה
    בני
    28/01/2009

שלום הנני בן 22 ואני טרוד כל היום אחרי האובססיה שלי לאונונות אני יודע שאין בזה נזק פיזי אבל זה מחרפן אותי אני ממש מכור לזה יש ימים זה 5 פעמים ביום ואני מנסה להילחם אגב דבר הזה גורם לי להנות פחות בביצוע יחסים עם שותפה....כלומר כאילו אני מעדיף לאונן לבדי מה שלא היה בעבר אני יודע שיש תרופה להורדת אובססיה אך אני חושב שאין לי אומץ ללכת לטיפול פסיכאטרי בשביל זה טאז אם יש כדורים מסויימים שאוכל לקנות או פתרונות מומלצים שאפשר דרך פה אשמח לקבל תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות או אובססיה

הוספת תגובה

• לבני

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    28/01/2009

שלום בני,

אכן יש כדורים נגד אובססיה, אבל כולם ניתנים במרשם רופא בלבד. אם קשה לך לפנות לפסיכיאטר אתה יכול לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שיוכל לאבחן במה מדובר, ואם בכלל אתה זקוק לתרופות ואולי מספיק ללכת לשיחות. אבל, בהחלט הייתי מתייעץ עם איש מקצוע לפני שהייתי לוקח כל דבר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בני
    29/01/2009

אין דרך שנוכל לפתור את זה פה בלי להיפגש עם עם אדם נוסף? אפילו סתם דברים ששמעת שיכול להיות שיורידו לי תהתמכרות ....(אפילו אם לא פסיכולוגית זה יעזור לי ) אני בן אדם עם ראש מאוד חזק .... אני אף פעם לא מוותר לעצמי אבל פה אני נסחף אנא ממך עזור לי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבני

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    30/01/2009

שלום בני
    אני לא חושב שאת מה שמטריד אותך אפשר לפתור דרך האינטרנט, אם אתה מעוניין אתה יכול לפנות אלי ואנסה לעזור.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    25/01/2009

ביתי בת 15 והובחנה כאפילפסית מגיל 2 וטופלה בטיפול תרופתי -למיקטל ואספלוט עד גיל 12 לאחר ששנתיים ללא פירכוסים ובדיקת אי אי ג'י תקין הוחלט לפני שנתיים וחצי להוריד בהדרגה את התרופות ואז החלו התנהגויות קשות של כפייתיות ואלימות קשה סביבה. שאלתי היא: האם יש קשר בין מוקד אפילפטי לחולי נפש-היפומניה וסכיזופרניה?מטופלת כיום בלמיקטל ליטיום ורספרדל ועדיין לא מאוזנת כלל..... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לכרמית

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    28/01/2009

שלום כרמית,

השאלה שאת שואלת קשה. מבלי להכיר את הפרטים לעומק יהיה קשה מאד לענות. זו שאלה שהייתי מפנה לפסיכיאטר והנוירולוג שנותנים לה את התרופות האלו.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    איריס
    21/01/2009

האם יש בעיה לתת לילד עם G6PD ריטלין?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• לאיריס

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    21/01/2009

שלום איריס

השאלה שלך צריכה להיות מופנית לרופא שרושם את התרופה. זה לא נכון לשאול שאלה כזו מישהוא אחר פרט למי שרושם ואחראי בלעדי לתותאת הרישום.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    זיוה
    20/01/2009

אני מטופלת באפקסור 225 מ וקלונס במידת הצורך בזמן אחרון אני מרגישה עצביים בגוף וגם הרבה התקפים ביזמן שכיבה בימים אחרונים אני נותה לבכות הרבה או לוקחת קלונס וניכנסת למיטה ולא מעניין אותי כלום בדרך כלל אני אשה מאוד פעילה וצוחקת ואוהבים להיות בחברתי אני ניפרדתי לא מיזמן מבעלי ואני מרגישה רקנית אני חייה אם בני ומנסה מאוד לא להראות לו הוא מרגיש וגם הוא עבר תקופה של חרדות ומאוד קשה לי אם זה אני לא יודעת אם זה קשור לאיזה קשר לא בריא שפיתחתי אם בן אדם נשואי שאני מאוד אוהבת והוא תומך בי נפשית כמה שיכול בזמן שהוא לא איתי אני בדאון רציני ומצב רוח ירוד רציתי לדעת אם יש משהוא או בתרופות שאני ירגיש טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• לזיוה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    20/01/2009

שלום זיוה,
    אני מניח שאת התרופות את מקבלת מרופא פסיכיאטר. אם לא אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר בקופת חולים על מנת שיעקוב וימליץ על שינוי תרופתי. במקביל תמיד עדיף לשלב גם טיפול בשיחות שיכול לעזור ולתמוך בטיפול התרופתי. לכן אני מציע לך לפנות או לפסיכיאטר שמטפל גם בשיחות או למרפאה לבריאות הנפש כדי לברר איפה הכי נוח לך להיות במעקב וטיפול.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור לאירוע מוחי
    יעקוב
    18/01/2009

שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי לפני כחודש והשתתק בצד שמאל. בינתיים היד והרגל לא זזות. רציתי לדעת האם דיקור סיני יכול לעזור? כיצד דיקור עוזר לכך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור לאירוע מוחי

הוספת תגובה

• דיקור סיני לארוע מוחי

עופר אפל
    19/01/2009

שלום יעקב.
    דיקור סיני עשוי לסייע רבות בשיקום אחר ארוע מוחי, הן מבחינה מוטורית, הן תחושתית, הן מבחינת מצב הרוח ואפילו לעיתים מבחינה מנטאלית.
    ישנם מחקרים לא מעטים בתחום, התומכים בעניין, ולי עצמי יש נסיון רב שנים בטיפול במקרים כגון זה, (חלקם עם תוצאות חיוביות יוצאות דופן!) ואף היתה לי הזכות להוביל מחקר בנושא זה בבי"ח.
    חשוב שאתה פונה עכשיו, כי חלף זמן מועט מהארוע, כך שבהחלט ניתן לעזור.
    חשוב לשמוע פרטים נוספים לגבי הרקע לארוע, מה המצב המדוייק, איבוד הכרה או לא וכד'.
    חשוב ללכת רק אל מטפלים בעלי נסיון בטיפול במקרים כגון זה.
    אנא מסור לי את מקום מגורייך ואפנה אותך אל מטפל שמומחה בתחום.
    בברכה,
    עופר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעקוב

שלמה
    02/03/2009

שלום לך טוב שאתה פונה עכשיו שכן לזמן מאז האירוע יש חשיבות וכדאי להתחיל לטפל באביך שכן יש לרפואה הסינית מה להציע אולם ברצוני להמליץ לך על עוד סוג של רפואה סינית והיא בתחום הצמחים רוב הבעיות בגופנו קוראות בגלל זיהום הגוף והם נראות פנימי וחיצוני הזיהום בגוף נגרם עכב לחצים , תזונה לקויה חומרים משמרים חומרי הדברה ועוד.. ישנם 2 מוצרים טיבעים שאפשר לקחת והם מנקים את הגוף ממזהמים ונותנים לגוף את היכולת לפתור הבעיות בעצמו מוכח אנא צור קשר לפרטים שלמה מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית 052-5556960

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    15/01/2009

האם לדעתכם סרטן יכול להיווצר כתוצאה מדיכאון במשך שנים רבות? האם יש מחקרים שמצאו קשר בין השניים? תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למירי

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    16/01/2009

שלום מירי,

אין תשובה פשוטה לשאלה שאת שואלת. ישנם הרבה מאד מרכיבים בגוף האדם ששייכים ופועלים ומשפיעים על התפתחות הסרטן שקשה לתאר אותם. למעשה את רובם הגדול אנחנו לא מבינים. בין כל ההשפעות הרבות ישנו גם המרכיב הנפשי: כמה הוא משפיע בדיוק? איך הוא עובד אצל אדם אחד ולא אצל אחר? לא ברור. ישנם גם מחקרים שאומרים שאין בהכרח קשר ואם הוא קיים לא בדיוק ברור איך הוא עובד. לכן קשה לענות באופן כללי לשאלה כזאת. אם מכירים את האדם ויודעים עליו את מירב הפרטים אפשר אולי לנחש בזהירות עד כמה המרכיב הנפשי היה רלוונטי או לא.
    אני מקווה שלא בילבלתי אותך יותר.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    12/01/2009

שלום רב, אולי אתם יודעים: אימי חולת סרטן ושמעתי כי דימיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות. יש לי שתי שאלות: 1. כיצד הוא עוזר? 2. האם המטפל צריך להיות מומחה לחולי סרטן או שכל מטפל בדמיון מודרך יכול לעשות זאת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשרון

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    13/01/2009

שלום שרון,

אכן שמעת נכון, דמיון מודרך יכול לעזור מאד בשילוב של כל הטיפולים האחרים לסרטן. ישנן השערות לגבי הדרך בה הוא עוזר. ההשערה הנפוצה ביותר היא שדרך הדמיון אנחנו יכולים לעודד את המערכת החיסונית שתפקידה להילחם בתאים הסרטניים לתפקד יותר. ישנם גם תרגילים לעודד את הכימותרפייה לעבוד יותר ביעילות. לשאלתך השנייה, המטפל לא חייב להיות מומחה לחולי סרטן אבל, רצוי מאד שיהיה לו או לה נסיון מסויים בעבודה עם חולים אלו ועם המחלות האלה. אני מציע לך גם לחפש ספרים של קרל סימונטון, וברני סיגל בנושא, הוא יוכלו לכוון אותך עוד בכיוון הזה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו תופעה של מתח?
    ערן
    09/01/2009

שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לתופעה אותה אני חווה כבר כ 3 חודשים. מדובר בהרמת הגבות עצימת עיניים ולאחרונה זה מלווה בהימהום...משהו שדומה לטיקים אבל אני מודע לזה ובעת ריכוז או אם משהו מסיח את דעתי זה לא קורה. אני בן 37 ובעבר לקחתי ציפרלקס בגלל בעיית חרדה שהייתה לי - הפסקתי לקחת את הכדור לפני כחודשיים (לאחר 6 שנים של נטילה). התופעה החלה לפני שהפסקתי עם הכדור. לא מצאתי הרבה מידע על בעיה זו והדבר היחיד שמצאתי זו תיסמונת טורט - אני רוצה לקוות שזו ממש לא הבעיה! האם זה יכול להיות קשור ללחץ נפשי ואיך ניתן לשלוט או להעלים את התופעה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו תופעה של מתח?

הוספת תגובה

• לערן

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    10/01/2009

שלום ערן

אין מספיק נתונים במה שאתה מציג ומספר לאבחן את הבעיה. אני מציע לך להתחיל עם רופא המשפחה, ובנוסף אולי להוועץ בנוירולוג. בלי להכיר אותך קשה להגיד אם זה קשור ללחץ נפשי או לא וגם לגבי טיפול רצוי לפנות למטפל שמכיר את הנושא לאחר אבחנה רפואית מסודרת.

בברכה\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    זיוה
    07/01/2009

שלום רב, אני סובלת מחרדה חברתית עזה. בכל פעם שאני יוצאת מפתח הבית אני מפוחדת, לחוצה, כל גופי נוקשה ועוד. בגלל מה שעובר עלי במהלך היום, בערב אני תשושה מאוד. כבר ב-8 בערב אני בקושי מסוגלת לפתוח את העיניים. ניסיתי טיפול תרופתי ופסיכולוגי והוא עזר רק במעט. האם יש לכם טיפים בשבילי? לא משנה מה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לזיוה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    07/01/2009

שלום זיוה,

חרדה חברתית זה דבר מאד שכיח ויכול לבוא בעוצמות שונות אצל אנשים שונים. אצלך את מתארת חרדה קשה שמפריעה לך לתפקוד יום יומי. מבלי לדעת יותר עלייך וגם על סוג הטיפולים שעברת קשה להמליץ על משהוא ספציפי. צריך לדעת איזה תרופות ניסית ולכמה זמן. גם לגבי טיפולים פסיכולוגיים ישנן גישות שונות וחשוב לדעת באיזו גישה טופלת ושוב לכמה זמן. וכן יותר על נסיבות חייך. אם את יכולה לפרט יותר יתכן ואוכל לתת לך טיפים שבאמת יתאימו לך ולא משהוא כללי ביותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    04/01/2009

שלום רב, בקשר בין גוף לנש יש לי שאלה: האם יש השפעה של חלומות על מחלות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרינת

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    04/01/2009

שלום רינת,

מעט מאד ידוע על הנושא שאת שואלת עליו. אני לא יודע על מחקר או אפילו סברה שיש השפעה של חלומות על מחלות. יש המספרים שלפעמים חלומות יכולים לספר על מחלה קיימת שלא התגלתה. אבל במובן של מקדימה לספר, ולא הגורם למחלות.
    נושא מרתק שאין עליו הרבה תשובות או מידע.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד בלוטת התריס וכאבים אחרים בגוף
    נירית
    31/12/2008

שלום רב. לאחר כאבי גרון קשים שנמשכו בערך שבועיים, ובדיקות דם וביקור אצל רופאת א.א.ג. אובחנה דלקת בבלוטת התריס, אשר נמצאת כרגע בפעילות יתר. אני מטופלת בסטרואידים במינון הולך ופוחת בהדרגה. נאמר לי כי זו מחלה אוטואימונית, כלומר שהגוף מתקיף את עצמו. מאוד הטריד אותי למה זה קורה וקיבלתי תשובה שזה לא ברור למה. כשקראתי חומר בנושא, כתוב היה במפורש שאובדן, טראומה או פרידה מאדם משמעותי מבחינה רגשית עשויים להביא לפעילות יתר של בלוטת התריס. חברה אמרה לי היום בעניין של הגוף שמתקיף את עצמו, שאחשוב עם עצמי מה הביא לזה (עומס יתר, לחץ נפשי וכו') כיצד יכול מצב נפשי להשפיע על תפקוד פיזיולוגי של הבלוטה? כמו כן, לאחרונה גם יש לי כאבים מאחורי ברך ימין, כדורים לא עזרו כך שכנראה זה לא דלקת, אלא אפשרי שזו הצטברות נוזלים ונשלחתי לאולטראסאונד. מישהו אמר לי שכאבים מאחורי ברך ימין קשורים בדרך כלל לבעיות במשפחה. האם יש בזה משהו? בשבוע האחרון גם כואב לי נורא הגב, בערך באמצע (מעל המקום שבו מזריקים אפידורל). אני מתחילה לתהות האם גם זה קשור למשהו נפשי או שזה פיזיולוגי טהור? אציין כי אני בת 24, אם לשני ילדים קטנים, נשואה, סטודנטית ועושה עבודה מעשית (תחום הגיל הרך), עובדת ומתנדבת. השבוע מאוד עמוס ואין ספק שהחודשים האחרונים רוויים במתח ולחץ, למרות שהדברים שאני עושה הם מרצון ולא מכורח ומתוך עניין רב. תודה

הוספת תגובה

• תיקון פרטים

נירית
    31/12/2008

אני בת 34 ולא 24 כפי שציינתי קודם (פרוידיאני?!) ודבר נוסף- לא חוויתי בזמן האחרון אובדן משמעותי, למעט איבוד החופש שהיה לי בחופשת לידה שנמשכה כ- 9 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנירית

עופר אפל
    31/12/2008

שלום נירית. התוספת היתה חשובה. אחת הסיבות לבעיות שאת מתארת עלולה להיות דווקא ההתאוששות מהלידה והחולשה שהגוף חווה בעטיה.
    חא רק אובדן וטראומה עלולים להביא לבעיות אוטואימוניות, אלא גם בהחלט בעיות פיזיות.
    בכל אופן - ל-2 הבעיות שהעלית את עשויה למצוא מזור בטיפולים המשלבים טיפול רגשי ופיזי, כגון - רפואת גוף נפש, פסיכותרפיה גופנית, וגם רפואה סינית, הומאופתיה ונטורופתיה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נירית

שלמה
    02/03/2009

שלום לך לפי מה שאת מתארת ואני משתדל להיות זהיר שכן דיברת על אובדן ,לחץ , לידה ,גרון בירכיים מכוון אותי לכיוון של חסימת כבד אולם זה רק באופן מופשט וכללי לא רציני ללא תישאול אבל ברצוני להמליץ לך על פיתרון טבעי שיחזק אותך ויתן לגופףך כח להחלים רוב הבעיות בגופנו קוראות בגלל זיהום הגוף והם נראות פנימי וחיצוני הזיהום בגוף נגרם עכב לחצים , תזונה לקויה חומרים משמרים חומרי הדברה ועוד.. ישנם 2 מוצרים טיבעים שאפשר לקחת והם מנקים את הגוף ממזהמים ונותנים לגוף לפתור את הבעיות בעצמו מוכח אנא צרי קשר לפרטים נוספים שלמה מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית 052-5556960

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעטשות לאחר תחושת שובע
    יובל
    30/12/2008

אני גבר בן 26, בשנים האחרונות (5 שנים לכל היותר) החלה תופעה מוזרה וחדשה לי. אני לא ממש יודע אם יש באמת קשר בין תחושת השובע לבין רצף ההתעטשויות שבא לאחר מכן. אבל חשוב לציין שההתעטשויות באות רק כאשר ישנה תחושת שובע. כמו כן התופעה מתרחשת לא רק במקום אחד אלא התרחשה בכמה איזורים, במסעדות, בתים פרטיים ואפילו סתם באויר הפתוח. בשנתיים האחרונות "הצטרפו" לתופעה גם שתי אחיותיי. הנושא הפך לבדיחה משפחתית, אבל המקור לזה עדיין לא ידוע... האם יש הסבר לתופעה ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התעטשות לאחר תחושת שובע

הוספת תגובה

• ליובל

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    30/12/2008

שלום יובל

אכן תופעה מענינת ומוזרה כפי שאתה מציין. עדיין חסרים לי פרטים רבים כדי לחוות את דעתי בצורה רצינית. אבל, זה לא דבר שנתקלתי בו או שמעתי עליו בעבר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

חנה
    12/11/2009

גם אני בחורה בת 27 חווה את אותה תופעה מזה מס' שנים שאני מתעטשת ברצף לאחר שאני מסיימת לאכול ואני חשה תחושה של שובע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פנייה לפסיכולוג עשויה להתאים?
    חן
    26/12/2008

הוספת תגובה

• ליאיר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    27/12/2008

כן. פנייה לפסיכולוג או פסיכותרפיסט יכולה לעזור לך מאד. ומיכיוון שאתה מספר שהעניין מציק לך שנים מספר אניח מניח שזה יעזור לך לא רק בעניין האקנה אלא בכלל לשיפור איכות החיים שלך ולהבנת תהליכים פנימיים שעוברים עליך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה