מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש קטןע11/10/2009
שלום,
לידת בן שבוע 40, משקל: 2.5 אורך: 47 הקף ראש: 30.
15 שבועות, משקל: 4.5 אורך: 56 הקף ראש: 34.
קיימים הקפי ראש קטנים במשפחה מדרגה שניה (דודים, בני דודים) כמו: 51, 31 בלידה.
מרפסים פתוחים, ראש סימטרי, MRI שבוע 37 להריון תקין, US מח לאחר הלידה תקין, אין עדות להדבקות בזיהום. בדיקה נוירולוגית תקינה.
הקף הראש הקטן (פער של שבועיים) התגלה בשבוע 20 להריון וגדל בהדרגה.
אפיקנטוס קל מאוד ב2 העיניים, היפוספדיאס קל מאוד.
מתפתח נהדר, תקשורתי מאוד, התפתחות מוטורית טובה מאוד. בסך הכל עושה הכל מוקדם מן הצפוי.
אוכל היטב אבל מסתפק במועט - כ 400-500 CC ליום. עולה לאט מאוד מאוד במשקל בשבועות האחרונים.
אני מתקשה מאוד לקבל דעה ברורה מהרופאים שאני פוגשת..
1. האם תיתכן תסמונת כרומוזומלית כלשהי?
2. האם עדיין יתכן שזהו רק היקף ראש קטן על רקע משפחתי?
3. האם, לאור ההתפתחות הטובה עד עכשיו, ייתכן שלא יהיה פיגור?
4. האם יש משהו שאפשר לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ע11/10/2009בנוסף, הזרתות של התינוק נוטות כלפי פנים.
האם ייתכן שמדובר בתסמונת קלייפנטר? קראתי שמיקרוצפלוס יחסי בלידה שכיח בתסמונת וכן גדילה איטית יותר של הראש בחודשים הראשונים. אולי יש כאן שילוב עם היקף ראש קטן משפחתי שמביא לראש כל כך קטן. + שאר הנקודות שציינתי גם כן משויכות לתסמונת זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוספולוט ועוד שאלותאמאשל11/10/2009
נתונים: בני בן 5 עם אפילפסיה מסוג MAE מגיל 3 וחצי .
1. תוך כמה זמן אמור כדור האוספולוט להשפיע? האם גם ב-1/4 כדור אמורים לראות משהו?
2. האם מינון ראשוני של 1/4 כדור אוספולוט יכול לגרום לעייפות יתר?
3. איך קורה שאחרי שנה ו- 3 חודשים בדיאטת אטקינס ( + תרופות) יש פתאום ירידה בהשפעה וכמות הפרכוסים המיוקלוניים עולה ( אחרי 4 שבועות של הטבה עצומה 0-7 פרכוסים ביום ופתאום מעל ל- 50 ביום)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוספולוט
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009רבע כדור אוספולוט הוא מינו קטן מאוד ואם נלקח רק פעם ביום לדעתי סיכוייו להשפיע נמוכים מאוד. כשתרופה כמו אוספולוט ניתנת למחלה אפילפטית עם פרכוסים מרובים אם היא משפיעה השפעתה צריכה להיות די מהירה (ימים) אלא אם לא הגעתם למינון הנכון (לא מתערבת בבחירה לשה כתרופה ל-MAE)
לגבי הדיאטה לא פעם דיאטה קטוגנית כמו תרופות אנטי אפילפטיות משפיעות לפרק זמן ואז האפקט חולף. גם אם עדיין נשמר קטוזיס. יכול להיות שהפסקת הדיאטה ובהמשך אם לא ימצא פתרון אחר חזרה אליה יהיו בעלי ערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתשובתך העניינית
אמאשל13/10/2009העלית בי כיוון חשיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק אין סופי בשיערמושית09/10/2009
בתי בת ה-7 משחקת כל הזמן עם ידיה בשיער. תחילה חשבנו כי מדובר באי נוחות כי שערה פזור, אך כעת גם כשהוא אסוף לקוקו היא כל הזמן משחקת איתו, ואם לא עם השיער היא משחקת עם ידיה בשפתיה. נראה כאילו אינה מסוגלת לשבת כשידיה לצידי גופה בשלווה. אנחנו מעירים לה הרבה אך ללא הועיל. שאלתי הינה, קודם כל האם להעיר לה, ושנית, האם יש צורך לטפל בכך. יצויין כי בגדול מדובר בילדה מקסימה, חברותית, אהודה וחכמה. עוד אציין כי מבחינת אופייה היא מעט עצבנית, נוטה להגיב באמוציות לסיטואציות שונות שפוקדות אותה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק בשיער
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009לא נשמע כתופעה ששיכת לתחום נוירולוגיית ילדים ואיני רואה מקום לבירור או התייחסות טיפולית בכיוון זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח CT ראשאביגיל07/10/2009
שלום רב!!!
אני בת 12 לאחרונה כאבי ראש להקרנה לעיניים וסחורחורת נפילה 3 פעמים.
אני רוצה הסבר ב CT כדאי לדעת מה יש לי.
טומוגרפיה מחשבית לראש ללא ולאחר הזרקת ח.נ. לווריד:
אין עדות לדמם תוך או חוץ מוחי, אוטם,, אפקט מסה או סטיית קו אמצע.
חריצים, ציסטרנות וחדרי מוח תקינים בגודלם בהתאם לגיל הנבדק.
ללא הודגמה האדרה פטולוגית לאחר הזרקת ח.נ. מערות האף מאווררים.
שינוים סקלרוטיים במסטויד משמאל.
ללא שינוי מהבדיקה קודמת מתאריך 19.4.2007
ברצוני לדעת מה זה אומר?
זה דבר חמור בגלל זה יש כאבי ראש סחרחורת והקרנה לעיניים חושך.
אני תסבירו לי אני בלחת גדול מאוד
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/10/2009CT מוח תקין
אין קשר לכאבי הראש
כנראה היתה בעבר דלקת אזזניים רצוי להתיעץ על זה עם רופא אף אוזן גרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשאלתךעמי07/10/2009
שלום ד"ר אביבה
לשאלתך היכן בוצע ה- mri ?
התשובה ברמב"ם חיפה
מצורפים שוב שאלותיי ותוצאות הבדיקה .
אני כבר מתחיל לחשוש שמדובר במשהו רציני מאוד !
שלום ד"ר
בהמשך לבקשתך לברר במכון ה mri האם מדובר בקראטין נמוך מהקולין ?
תשובתם הייתה מה שכתוב בתוצאה כתוב ברור ושהרופא יודע או אמור לדעת במה מדובר.
אני מעתיק לך שוב את התשובה כלשונה
ספקטרוסקופיה(te-35)יחחס המטבוליים ל-creatine :
בחומר הלבן: naa נמוך מהממוצע,ה-myolnositol מתחת לממוצע וה-choline בתחום הנורמה 0.48 myolnositol מתחת לממוצע.
בחומר האפור:naa ו-sitolmyolnos בתחום הנורמה ויחס ה-choline לקריאטין גבוה.
בסיכום:
1מבנה המח בגדר הנורמה
2 בספקטרוסקופיה יחס קולין לקריאטין בחומר האפור מוגבר.יתר המטבוליים בתחום הנורמה.
אגב
בני בן השנתיים נשלח לבדיקה עקב חשד לחולשה פלג גוף ימין (אגב נולד פג במשקל 1650 בגלל מצוקת הריון ובנוסף מטופל בהתפתחות הילד בשל איחורים מטוריים שרובם אגב השתפרו מאוד)
לתשובתך :
אמרת שאברר ותנחי אותי הבנתי ממך ושצריכה להעשות בדיקת שתן מסויימת .
ובכלל האם תוכלי להסביר לי מה זה אומר?ובמה מדובר ?ולמה זה משתייך בכל זאת הפגות מצוקת הריון וכו'
בתודה מראש
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמי
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/10/2009לעמי שלום
התמונה כולה מתאימה לתופעות של פגות. כהראה גם תשובת MRI מתאימה.
אני ממליצה ליתר בטחון על בדיקת קראטין טרנספורטר בשתן.
הבדיקה מבוצעת בתה"ש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גנים וכרומוזומים בגרמניהדליה עבדת07/10/2009
ד"ר ברוריה שלום רב,
לפני כעשור שנים האחיין שלי עבר את הבדיקה הנ"ל דרכך. הוא כרגע חי בחו"ל, נשוי ומתכנן להקים משפחה. ביקש ממני ליצור עימך קשר ולקבל את דו"ח הבדיקה (יש לי את מספר ה-TAZ). אשמח להעביר את שמו ושם אימו (שהיא אחותי וגם מתגוררת בחו"ל) לפי הנחייתך. בתודה מראש, דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב משפחה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009האתר לא נועד לתקשורות אלו. אם ברצונכם לקבל תשובות בדיקה את צריכה לשלוח פקס או מכתב לשיבא ל-5305031 ולתת את הפרטים יוצא התיק ואם יש בו בדיקות נוכל לשלוח אותם אם נקבל מכתב של ויתור סודיות חתום לגורם שמבקש.איני נותנת פרטים כאלה במייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גלי מוח לבת ארבעה חודשיםאורית06/10/2009
שלום,
הבת שלי בת ארבעה וקצת חודשים, נולדה פג שבוע 33. לעיתים היא מבצעת הפסקות נשימה, הרופאים אמרו שנראה להם שזה תסמיני פגות ואי בשלות של הושט אבל המליצו לעבו בדיקת גלי מוח על מנת לשלול תופעות אחרות. אני חרדה מהצורך להרדים את הילדה שלי ופוחדת מההשלכות, התעוררות הרי בכל זאת חומר כימי על פיצקי כזו. האם זה כואב והאם יש חלופות?
תודה רבה
מודאגת בטירוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי מוח
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/10/2009בדיקת EEG בילדההבגיל זה אינה דורשת הרדמה עם "חומר כימי" אלא נעשית בזמן שינה טבעית שלה כשברור שיש לה כזו במשך היום הבדיקה עצמה היא ללא כל סיכון ואפשר להרגע. זו בדיקה זהה לבדיקת ECG ואינה כרוכה ב"קרינה" או גורם התערבותי אחר. את יולה לעשות לה את הבדיקה ללא כל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד מאוד !!!קובי06/10/2009
לכל המומחים שלום
אני בן 15.5 וב 4.10.09 זאת אומרת ביום ראשון השבוע חזרתי מהפלגה בת 3 לילות ומאותו הרגע כאשר הגעתי לבית ב4.10.09 יש לי סחרחורות ומסתובב לי ממש הראש די חזק מה זה יכול להיות? ומה כדאי לי לעשות בנדון ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/10/2009יכול להיות שהתייבשת, או שזהבו מעין מצב מיגרנוטי מתמשך (הסחרחורת לאחר הפלגה אם נגרמה מ"מחלת ים" צריכה לעבור מספר שעות אחרי הגעה ליבשה. אםעדיין נמשך פנה לרופא ויפנה לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ילדה בת 5תמר05/10/2009
בשלושת החודשים האחרונים בתי בת ה- 5 מתלוננת על כאבי ראש שאורכם כמס' שניות שתוקפים אותה לרגע ועוברים. מיקום: מאחורי האוזן לכיוון העורף.קרה בערך 4 פעמים בשלושת החודשים הללו. האם עליי לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/10/2009לרוב תלונה חדה כזו ללא החמרה אינה בעיה ומדובר בכאבי ICE PICK אך אם התלונות ימשכו כדאי חד פעמית תבדק על ידי נוירולוג כדי להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובות mriעמי04/10/2009
שלום ד"ר
בהמשך לבקשתך לברר במכון ה mri האם מדובר בקראטין נמוך מהקולין ?
תשובתם הייתה מה שכתוב בתוצאה כתוב ברור ושהרופא יודע או אמור לדעת במה מדובר.
אני מעתיק לך שוב את התשובה כלשונה
ספקטרוסקופיה(te-35)יחחס המטבוליים ל-creatine :
בחומר הלבן: naa נמוך מהממוצע,ה-myolnositol מתחת לממוצע וה-choline בתחום הנורמה 0.48 myolnositol מתחת לממוצע.
בחומר האפור:naa ו-sitolmyolnos בתחום הנורמה ויחס ה-choline לקריאטין גבוה.
בסיכום:
1מבנה המח בגדר הנורמה
2 בספקטרוסקופיה יחס קולין לקריאטין בחומר האפור מוגבר.יתר המטבוליים בתחום הנורמה.
אגב
בני בן השנתיים נשלח לבדיקה עקב חשד לחולשה פלג גוף ימין (אגב נולד פג במשקל 1650 בגלל מצוקת הריון ובנוסף מטופל בהתפתחות הילד בשל איחורים מטוריים שרובם אגב השתפרו מאוד)
לתשובתך :
אמרת שאברר ותנחי אותי הבנתי ממך ושצריכה להעשות בדיקת שתן מסויימת .
ובכלל האם תוכלי להסביר לי מה זה אומר?ובמה מדובר ?ולמה זה משתייך בכל זאת הפגות מצוקת הריון וכו'
בתודה מראש
עמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת MRI
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי06/10/2009באיזה בי"ח בוצעה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
עמי06/10/2009רמב"ם חיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ידייםאמאלה04/10/2009
שלום,
בני בן 7 חודשים. מגיל חודשיים בני מבצע תנועה סיבובית של פרק כף היד (בשתי הידיים) המלווה בפריטה של האצבעות כאשר הוא רואה משהו שהוא רוצה / מתעצבן / מתלהב ממשהו.
מעבר לכך אין איזושהי בעיה בהתפתחות שלו.
האם תנועה זו נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות ידים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/10/2009סיבובי ידים בתגובה להתרגשות היא דרך שכיחה של תינוקות בגיל זה להגיב ואינה דורשת כל בדיקה או בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים של טלטלות ראש חזקות במיוחדסמדר04/10/2009
שלום לד'ר אביבה,
בני אובחן לפני כשנתיים כסובל מתסמונת טוראט.לפני כשבועיים המצב כל כך החמיר עד שטלטולי הראש העזים לא מרפים ממנו ומתרחשים כל כדקה.הילד בוכה מכאבים.התחלנו לפני 4 ימים טפול של אורפ 4 מג' רבע כדור בערב והיום גם רבע כדור בבוקר.אין עדיין שום הבדל.הילד סובל בצורה נוראה.נתנו לו גם אקמול אך זה לא עזר במאומה.מה לעשות? חייבים לעשות משהו דחוף כי סבלו נורא!
הוא גם סובל מפעירות פה חזקות במיוחד וגם מהטלטולים הנוראיים שממש כאילו ראשו עומד להתלש.אנא עזרתך הדחופה!~!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/10/2009אם זהו המצב את צריכה להגיע לאחד מחדרי המיון .לעתים טיפול זמני וקצר בקלונקס מרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים המופיעים לסרוגיןאמא מודאגת03/10/2009
שלום רב,
לבני בן שנה ושלושה חודשים טיקים המופיעים לסרוגין כל כמה שבועות. הטיקים החלו סביב גיל 8 חודשים.
לאחרונה הטיק שנראה כקריצה תוך כדי הרמת הלחי מופיע בתדירות גבוהה במהלך היום.
מה הסיבה לתופעה והאם היא מרמזת על מחלה מסוימת?
אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים לסרוגין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/10/2009הופעת טיקים בתינוקות (לעומת ילדים ) אינה מאוד שכיחה ולמרות שאפשרי שמדובר בתופעה חסרת משמעות יש טעם שתנסו לצלם את הארועים בוידאו והראותה לנוירולוג ילדים לצורך החלטתו אם ישנו צורך בהרחבת הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא מודאגת04/10/2009תודה על תשובתך.
האם יכול להיות קשר בין תופעת הטיקים לבקיעת שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידייםיעל02/10/2009
שלום רב,
ביתי בת כמעט 9 סובלת מזה יותר מחודשיים מכאבים בצוואר אשר גורמים לה מדי פעם לעשות מן תנועה סיבובית של הראש. בתחילה חשבתי שהגורם הוא קורס שחיה אינטנסיבי שעברה בקיץ, אך התופעה לא עברה ואף החמירה בימים האחרונים. בנוסף לכך התחיל רעד בלתי רצוני בשתי הזרועות לעיתים תכופות (כל דקה בערך, קשה למדוד). הרעד מפסיק כשהיא ישנה.
תוצאות צילום הצוואר: "ללא ממצא פתולוגי גרמי".
אנחנו מודאגים מאוד ותור לנוירולוג ילדים נקבע לעוד שלושה שבועות. תור לאורטופד ילדים מומלץ, גם הוא ליותר מחודש. האם יש הסבר לתופעה? האם יש קשר בין הכאבים בצוואר לרעד בזרועות? מה ניתן לעשות?
אודה לעזרתך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/10/2009יעל
לצערי לא אוכל לחסך לך את הבדיקה הנוירולוגית.
חייבת להבדק ע"י נוירולוגי שיתרשם מכל התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בנשימהלוטם02/10/2009
בני בן הארבע התחיל השנה גן חדש.
לעומת הגן הקודם, נראה שכאן החל הכל בצורה הרבה יותר נעימה, הוא מתפקד יפה בגן, כבר רכש חברים חדשים והגננת מספרת רק דברים טובים.
לפני כשבוע החלה אצלו תופעה שנראית לי כ"טיקים" בנשימה. מידי פעם הוא נושם נשימות מהירות, כאלה שמכניסות הרבה אויר, וקולניות.
מאז שהופיעו - ניסיתי לא לדבר איתו על כך ולהתעלם, אך נראה לי שהתדירות רק הולכת וגדילה.
היום הנחתי לו יד על החזה ורמזתי לו שינשום רגוע, והוא ענה בחיוך: "אמא, ככה הנשימות שלי". הרגשתי שהוא יודע ולא יכול לשלוט בזה.
אני פתאום דואגת שאולי לא מדובר בטיק ועלי לקחת אותו לבדיקת רופא, ומצד שני חוששת לעשות מזה עניין, שבגללו הטיקים יישארו תקופה ארוכה יותר.
אשמח לקבל עצה טובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בנשימה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/10/2009אני מציעה שתקחי אותו קודם לרופא ילדים שיודא שאין שום בעיה בנשימה.
אם זה אכן כך, זה נשמע כמו טיקים והייתי מרפה מהענין לזמן מה ואולי מתיעצת עם פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)