פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגוון סימפטומים
    net1
    17/08/2009

אני אמא לילדה בת ארבעה חודשים שנולדה בשבוע 36 במשקל 2.070.

מאז הלידה היא מתפתחת יפה מבחינת משקל וגובה, מוטורית והתפתחותית.

עם זאת מאז הלידה הבחנו במספר בעיות, שבכל אחת מהן אנו מטפלים בנפרד ותהיתי האם יש קשר ביניהן ואולי יש צורך בבדיקת קשר זה:

1. טורטיקוליס - אובחן בגיל חודש וחצי, בטיפול פיזיותרפיה. כיום כבר כמעט אין העדפה לצד והיא מסתכלת באופן שווה לשני הצדדים

2. חוסר סימטריה של מבנה הראש - הרופאה אמרה כי הדבר נובע מהטורטקוליס שגרם לה לישון על צד אחד ולפחיסות של צד זה

3. הבדל בצבע העיניים - רופאי העיניים לא מצאו לכך הסבר ושללו סינדרום הורנר.

4. הבדל בגודל העיניים. שתי בעיות העיניים נבדקות ומטופלות אצל רופא עיניים מומחה. ככל הנראה יש הבדל בגודל גלגל העין וכן בעיית ראיה באחת העיניים (-2.75 וגם צילינדר). נשלחנו לבצע בדיקת אולטראסאונד לעין באיכילוב לבדיקת אורך השריר של העין.

חשוב לי לציין כי בכל אספקט אחר הילדה מתפתחת "לפי הספר" - מחייכת וצוחקת, משמיעה קולות, מרימה ראש, מתגלגלת מהגב לצדדים וכו'.

אחזור על שאלתי - האם יש לדעתך צורך בביקור אצל נוירולוג ילדים על מנת לבחון האם יש קשר בין כל התופעות או שפשוט להמשיך ולטפל בכל אחת מהבעיות בנפרד?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגוון סימפטומים

הוספת תגובה

• מגוון סימפטומים

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    20/08/2009

קרוב לודאי שבתך סבלה ממה שמכונה molded baby כלומר במהלך ההריון נוצר לחץ חיצוני על הגלגלת אשר גרם לעיווות וחוסר סימטריה של הגלגלת. מצב זה מלווה בטורטיקוליס ולעיתים חוסר סימטריה במבנה הפנים (והעין) ובמנח האזניים. זהו מצב שפיר ללא כל משמעות קלינית. הבדל בצבע העיניים אינו קשור לזה.
    אני ממליצה על ביצוע בדיקה נוירולוגית על מנת לאשר את האבחנה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה עצמאית
    שי
    17/08/2009

שלום רב. בתי בת שנתיים וחודשיים. עדיין מתהלכת בעזרת רהיטים, ובעזרת כף ידי.
    כל התפתחות המוטוריקה הגסה שלה התרחשה באיחור. התיישבה בגיל שנה, נעמדה לראשונה בגיל שנה ו- 3 חודשים. החלה להתהלך סביב רהיטים רק בגיל שנה ו-8, מבחינה קוגניטיבית מצרפת שתי מילים, יודעת לשיים את כל הצבעים, סופרת עד 10, שרה שירים, אוצר מילים רחב מאוד אם כי ישנן מילים שנאמרות מעט לא ברור. מבינה מה משמעות המילים: לישון, לאכול, קר, חם וכו'.
    מבצעת פקודות פשוטות.
    בונה מגדל מקוביות, משרבטת על דף ומחזיקה יפה את העיפרון, יודעת לאכול מכף ולשתות מכוס אם כי עדיין נזקקת למעט עזרה.
    אנחנו במעקב נוירולוגי כל חודשים עקב היקף ראש קטן. בלידה:31.5 ס"מ (בני בן החמש נולד עם היקף 32.5 ס"מ}. היקף ראשה היום: 43.5 ס"מ משקל: 10 ק"ג גובה:80 ס"מ.
    הנוירולוגית אמרה כי היקף הראש אף על פי שהוא קטן עולה בעקומה מסויימת ואין שבירת עקומה וזה חשוב. טענה כי הילדה חכמה כששאלתי איך היא יודעת אמרה שעצם זה שיודעת לשיים את כל הצבעים מעיד על יכולת שכלית, הילדה מחבקת ומנשקת ומאוד חמה ותקשורתית, זוחלת במהירות עצומה, מטפסת על כיסא, ספה, מיטה ויודעת לרדת לבד. לעיתים לא שמה לב ומנתקת ידיים מהרהיט
    ועומדת מס' שניות לבד. נראה שיש לה חוסר ביטחון וכשאני נותנת לה יד לעלות במדרגות לעיתים מאבדת שיווי משקל. כשאני נותנת לה אצבע היא ממש רצה מהר, רוצה כל הזמן ללכת פשוט אחוזת דיבוק. הנוירולוגית טוענת כי הילדה תלך בוודאות, אורטופד שלל בעייה וכן צילום רנטגן הראה כי הכל תקין. מציק לי שהילדה לא מתרוממת מהרצפה לתנוחת עמידה (היא מתרוממת עד קימור הגב כמו חתול ואז מתיישבת חזרה) שכן אני יודעת שהרבה תינוקות התרוממו כך והחלו בצעדים ראשונים.
    סליחה על אריכות הדברים אך הייתי זקוקה לחיזוק נוסף ולחוות דעת נוספת על בתי.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהליכה עצמאית

הוספת תגובה

• הבהרה

שי
    17/08/2009

הכוונה כי אינה מתרוממת מאמצע חדר אך מתרוממת בעזרת רהיט או חפץ.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי לא נענתה

שי
    20/08/2009

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    20/08/2009

גם אני מסכימה שהילדה תלך באופן עצמאי. יש מקום לבצע ברור המקובל לגבי שתי הבעיות שהיא מציגה: אחור מוטורי והקף ראש קטן (אנזימי שריר, תפקודי תריס בדיקות TORCH והדמיה מוחית)
    אני בטוחה שהברור כבר בוצע ע"י הנוירולוגית ולכן נותר להמשיך בפיזיותרפיה ומעקב נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מלמיקטל
    רותי
    17/08/2009

הבן שלי בן 6 מטופל מזה 4 ימים בלמיקטל. התחלנו 10 מ"ג ביום בערב. להעלות לאט עד 100 מ"ג ביום.
    כבר אני רואה שינויי התנהגות - עצבני יותר. עייף מאוד בצהריים. הניתוקים נראים אחרת- נוספו גילגולי עיניים למעלה ותנועות בפה. בכל פעם נראה שונה. האם זה בסדר בשלב כה מוקדם??
    על התרופה כתוב שיש לתת אותה בשילוב תרופות אחרות...
    האם כדאי לתת תוספת ויטמינים?
    בחרנו להתחיל עם הלמיקטל כי נאמר לנו שהדפלפט יכולה לגרום לעצבנות ובעיות קשב. כרגע זה מה שהלמיקטל עושה...האם זה משהו שמצריך כבר לעצור עם התרופה ולנסות משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי מלמיקטל

הוספת תגובה

• למיקטל

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    17/08/2009

4 ימים אינו זמן מספיק להעריך השפעה של תרופה עליך לחכות לפחות שבועיים שלושה אלא אם השינוי יהיה קיצוני. כל זה פרט להופעת פריחה שמצריכה התייחסות מידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה!! ועוד אחת ..

רותי
    17/08/2009

קראתי שכתוב על התרופה:
    "לאמוטריג'ין היא תרופה נוגדת פרכוסים. היא יעילה בשילוב תרופות אחרות כנגד התקפים חלקיים (partial seizures), או כטיפול יחיד לאחר שנכשל הטיפול בתרופה אחרת. לאמוטריג'ין מתאימה לשימוש במבוגרים ובילדים, אולם שימוש בלטמוטריג'ין כתרופה יחידה לטיפול בילדים מתחת לגיל 16 אינו מומלץ"...
    הרופא שמטפל בנו הוא מאוד בכיר. כרגע בחופש ולכן אני לא יכולה לפנות אליו...אבל האם מה שכתוב למעלה נכתב כבעל אמת כלשהי?
    הבן שלי בגיל שלמטה מ-16 ומטופל כתרופה יחידה בלמיקטל...וזוהי התרופה הראשונה שאנו מנסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל

21/08/2009

אין כל משמעות לכתוב לגבי הגבלת הגיל. אנחנו מטפלים בלמותריגין בכל גיל כולל בתינוקות כתרופה בודדת וכתרופת תוספת לפי אופי המחלה האפילפטית וחומרתה. הטיפול בגיל צעיר אינו שונה מהמבוגר פרט לכך שבצעירים מאוד שכיחות הפריחה כתופעה אלרגית גבוהה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי סרוקוואל
    ורדה
    16/08/2009

שלום,

בני בן 8, לוקה באוטיזם, בתיפקוד נמוך, תזזיתי וקופצני, מבצע התנהגות גרייה עצמית של נפנוף בחוט המלווה בווקאליזציה של צעקות חזקות בתדירות גבוהה בזמנים חופשיים, מתקשר באמצעות ג'סטות ותמונות PECS, אומר מילים בודדות. לפני כשלושה חודשים ניסינו במשך חודשיים רספרידאל - ללא הואיל ומלפני שבועיים במלצת נוירולוג התחיל לקבל סקורוואל ללא כל השפעה. בנוסף לחוסר השקט לאחרונה החלו להופיע התקפי זעם עם טופוגרפיה של התנהגויות אלימות כלפי הסובבים (מכות, משיכות שיער).
    שאלותיי: האם שבועיים זה מספיק זמן כדי להחליט שאין השפעה?
    האם יש תרופה כלשהי שהוכחה כיעילה לילדים המצויים בתנועה תמידית או שבעצם זה תהליך של ניסוי וטעייה?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי סרוקוואל

הוספת תגובה

• סרוקאוול

17/08/2009

אין תרופה אחת שחד משמעית מרגיעה ילדים עם קשיים כשל בנך אלא ישנה רשימה של תרופות שיש להם סיכוי להרגיע ולמתן ללא אפקט מרדים משמעותי ואותן מנסים .לגבי האפקט של הסרוקוואל הייתי מחכה שבוע-שבועיים נוספים ואם אין שיפור פונה לרופא שרשם אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה בודד
    יניב
    16/08/2009

שלום.
    רציתי לתאר מקרה שקרה לפני מספר ימים.
    ביתי, בת שנה ו-10 ח' התעוררה משנת הצהריים שלה כשהיא בוכה בצרחות.
    ניסינו , אשתי ואני, להרגיע אותה, אך היא דחתה כל נסיון הרגעה (מים, ליטוף, הרמה על הידיים וכו') בהגברת הבכי וכמו כן דחתה כל מגע פיסי, אשר לרוב מרגיע אותה במקרי בכי קשים, ע"י בעיטות ושליחת ידים לא מרוסנת.
    כעבור מספר דקות , כאשר חשנו, כי אין זו התנהגות אופיינית כלל ושהיא לא מגיבה לכל נסיונותינו, ניסיתי אני לזכות לתשומת ליבה בקריאה בשמה וניעור, אך היא לא הגיבה לכך, אלא בצרחות.
    בשלב זה שמתי לב כי עינייה לא פקוחות לחלוטין והיא מגלגלת אותן למעלה.
    קראנו מייד לשכנה שהיא רופאה וברגע שזו הגיעה וקראה לילדה בשמה, הילדה נרגעה וחדלה לבכות. עם זאת, עדיין היתה ב"הלם" ולקח לה עוד כמה דקות כדי לחזור לעצמה.
    כל האירוע כולו ארך כ-20 דקות עד חצי שעה ומיותר לציין כי הבהיל אותנו מאד.

שאלתי היא: לאור התיאור שתיארתי, האם יש מקום לבדיקה רפואית כלשהיא? כלומר, האם התנהגות זו עשויה ללמד על בעיה מסויימת ומוכרת, שכדאי לתת לה תשומת לב דחופה?
    בתודה מראש
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה בודד

הוספת תגובה

• מקרה בודד

17/08/2009

קרוב לודאי שמדובר ב-NIGHT TERROR שהיא מעין הפרעת שינה מופיעה בד"כ בגילים קצת יותרמאוחרים ואין לה משמעות חולנית .פחות סביר בהרבה שמדובר בפרכוסים ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבני בן ה8 יש טורט? הורה מודאג
    ליאור
    13/08/2009

שלום כבר למעלה משנה יש לבני עויתות מוזרות, בהתחלה התחילו מיצמוצים אח"כ פתיחת פה חזקה אח"כ פתיחת כפות הידים ועכשיו צלילים לא ברורים יש לציין שאני מבחין בזה כל הזמן אך בעיקר בזמן התרגשות. בעבר אמרו לנו שמדובר בעיניין רגשי אך אנו רואים כל הזמן החמרה
    אשמח לתגובתך ליאור

הוספת תגובה

• טורט

17/08/2009

אם התופעות הן לא רק בהקשר להתרגשות אלא מלוות אותו רוב הזמן מדובר בטיקים וטיקים מוטוריים וקוליים הנמשכים מעל נה בילד מתחת לגיל עשר עונים על הקריטריונים של טורט. זה לא אמור להלחיץ או להפחיד וגם לא מחייב טיפול ספציפי אם לא מפריע לתפקודו של הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 7 שבועות, הופננו לנוירולוג
    מרב
    12/08/2009

ע"י רופא העיינים, כי האישונים רוב הזמן בתחתית העין, נראה כאילו יש חצי אישון, ניתן גם לתאר זאת כמבט תמוהה, כאילו הוא פותח עיינים לרווחה. אנחנו ממש מודאגים אשמח אם תוכלו לומר לי מה זה יכול להיות ועד כמה דחוף להגיע לנוירולוג (דרך הקופה יש תור רק לתחילת ספטמבר). תודה מרב

הוספת תגובה

• מאמא לאמא

אמא
    16/08/2009

מנסיוני כאמא לאמא אל תחכי עד ספטמבר ותגשי מחר למיון. שם יעשו לו את כל הבדיקות הדרושות בו ברגע ואף אחד לא יעשה לך פרצופים על זה שהגעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לנוירולוג

17/08/2009

יש טעם בהגעתך למיון כיוון שהבדיקה הראשונה שצריכה להתבצע היא US ראש שבין כה וכה לא ניתן לבצע במרפאה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסמטריה גלגולתי
    א
    12/08/2009

שלום ד"ר,

מה שלומך.

נולד לנו בן לפני כשלוש חודשים ובאזור המצח יש "לפי הגדרת רופא הילדים" אי סמטריה גלגולתי הכוונה צד יותר גדול מהצד השני, המליץ לנו בהתחלה לעשות אולטרסאונד מוח, צילום רנטגן ובנוסף לפנות לנוירולוג ילדים.

שאלתי האם זה מפחיד, מדאיג?

האם נוירולוג מתערב בנושאים מהסוג הזה?

מה את ממליצה? ומה כן צריך לעשות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איסמטריה גלגולתי

הוספת תגובה

• אסימטריה

17/08/2009

חלק גדול מהאסימטריות הן של עצמות הגוגולת ואין להן הרב משמעות פרט לקוסמטית וגם זו לעתים מסתדרת (יכול לנבוע מתנוחה תוך רחמית. בד"כ ההפניה היא ל-US ובהמשך לנוירוכרורג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• erb's palsy
    לילי
    10/08/2009

שלום,
    בני נולד בלידת מלקחיים. אחרי שיצאנו מבית החולים שמתי לב שלחיצת היד שלו ביד אחת חלשה יותר. רופא הילדים והאורתופד שבדקו אותו אחר כך אמרו לי שמדובר ב erb's palsy קל ולכן לא זוהה בבית החולים. בגיל שלושה חודשים החל לכופף את המרפק, ובגיל ארבעה חודשים רופא הילדים, והאורתופד אמרו לי שאין צורך במעקב עקב כח שווה בשתי הידיים תודה לאל. בגיל שבעה חודשים הפיזיותרפיסטית (הפרטית, לא קיבלתי אישור אחרי גיל ארבעה חודשים להתפתחות הילד) אמרה לי שאין הבדלים הנראים לעין.
    כיום בגיל שנה וחודשיים שתי הידיים אכן זהות מבחינת כח ואי אפשר להבחין בהבדל גם מבחינת יכולות המוטוריקה העדינה אך אני עדיין רואה העדפה קלה בהתנהגות של היד "החזקה": בזחילה או להתרוממות הוא מעדיף להושיט קודם את היד "החזקה" ורק אח"כ את "החלשה", כנ"ל לטיפוס מדרגות וכו'.
    מצד שני, ישנן פעילויות בהן יעדיף בצורה מובהקת (ממש כמעט תמיד!) להשתמש "בחלשה": לאכול, להחזיק בקבוק, להשחיל טבעת וכו'.
    האם מה שאני מתארת הוא תקין? האם זה נקרא יד דומיננטית? ואם כן האם זה אופייני במקרים כאלו?
    הבנתי ממה שקראתי באינטרנט שהשיפור העצבי יכול להמשיך עד גיל שנתיים, האמנם?
    ושאלה אחרונה: האם יש להזהר ממשיכות ביד על מנת שלא לגרום נזק חס וחלילה? עד היום תידרכתי את המטפלת להזהר ולא הרשיתי לה למשוך ביד בשום אופן אך עכשיו הוא מתחיל גן.
    סליחה על אורך השאלה, אין לי פשוט עם מי להתייעץ..
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    erb's palsy

הוספת תגובה

• ERB

12/08/2009

קודם כל אין צורך להזהר יותר מבילד רגיל כי גם אם היה נזק בעצב את כבר מזמן לא בשלב שהוא רגיש.
    איני יכולה לאמר בודאות שמדובר ביד דומיננטית ואם את עדיין מודאגת יש מקום לבדיקה נוירולוגית של נוירולוג ילדים שלפי המייל שלך מעולם לא היה בתמונה. את יכולה לבקש מרואפ הילדים שלך שיפנה אותך לנוירולוג ילדים לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMT
    אוקסנה
    10/08/2009

יש לי בן , בן 11 , לאחר בדיקות בבתי חולים (וולפסון,איכילוב,שניידר) נכון להיום אף רופא לא מעניין לטפל בילד שלי. מח' ניורולגית וולפסון(טלי שגיא) לא מצעו CMT לאחר בדיקת גנטית ואמרו שזה לא המטופל שלהם . ד"ר חמו מאיכילוב אומר שזה לא ממש אורטופדיה , זה CMT ובעיות נוירולוגיות , בניתים ילד מוגבל פיזית , הרגליים שלו עם דפורמציה מאוד גדולה , בקושי זז . אני לא יודעת למי לפנות עוד ומה לעשות .
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    CMT

הוספת תגובה

• CMT

12/08/2009

תמיד אפשר לפנות לעוד נוירולוג ילדים להערכה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה האם יש חשש לטורט
    אפרת
    10/08/2009

לקרוב משפחה 5 וקצת התחילו לו לפני כשנה בכל פעם שהוא מתרגש הרמת ידיים ופתיחה וסגירת הידיים והפה עם קולות. שמנו לב שזה קורה כל פעם שהוא מתרגש. האם יש סיכוי שמדובר בטורט?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה האם יש חשש לטורט

הוספת תגובה

• טורט

12/08/2009

לא מדובר בתסמונת טורט אלא בהתנהגות סטראוטיפית האופיינית לגיל וסביר שתתמתן עם הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצמוצים - דלקת עיניים אלרגית
    שירה
    09/08/2009

ביתי בת ה-7 ממצמצת מזה כחודש בתדירות משתנה. לפעמים מאד תכוף ולפעמים במשך ימים ארוכים אינה ממצמצמת. כמו כן, לפעמים קורצת בעין מסוימת. בחלק מן המקרים לאחר התקפי מצמוץ מגרדת בעין וטוענת לאי נוחות בעין. לפני שנתיים עברה גם תקופה כזו שחלפה כעבור חודש. היינו אצל רופאת עיניים שבדקה ואבחנה דלקת עיניים אלרגית. רציתי לדעת האם אמנם דלקת כזו עשויה לגרום למצמוץ, או שמא הסתברות גבוהה יותר שזו אינה הסיבה ומדובר בטיק. ואם מדובר בטיק - האם יש לטפל. תודה מראש

הוספת תגובה

• מצמוצים

12/08/2009

הרבה ילדים עם טיקים של מצמוץ מאובחנים כדלקת עיניים אלרגית עד שמופיע הטיק הבא (או שלא מופיע) גם אם מדובר בטיק זהו טיק בודד ואין כל צורך בטיפול ויש להניח שיחלוף לפחות לפרק זמן כמו בפעם הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פיגור בגיל שנתיים
    יולי
    09/08/2009

יש לי חברה עם ילד בן שנתיים(שנה ו10 מתוקן). הילד נולד בשבוע 34 היה שבועיים בפגיה. כל ההתפתחות שלו הייתה קצת מאוחרת אבל לא נורא (לדעתי)
    הוא התחיל ללכת בגיל שנה ו8 ועכשיו כבר רץ. יש לו בערך 45-50 מילים אבל הוא עדיין לא מחבר צירופי מילים, הוא יודע את כל חיקי גופו, מצביע, מאוד תקשורתי, חייכן, יש לו מוטוריקה עדינה מעולה (בונה מגדלים,משחיל ) אבל החברה שלי מאוד מודאגת לגביו- היא חוששת לגבי פיגור שכלי קל. הילד הבכור שלה היה מאוד מתקדם והיא כל הזמן משווה : "הגדול בגילו כבר דיבר שוטף, ידע צבעים וכו'..
    לי הוא נראה ילד מקסים ושמח, לא מהמהירים בהתפתחות אבל ממש לא מפגר.
    הילד נמצא במעקב מכון התפתחות הילד (בגלל הפגות) ועבר בדיקת התפתחות ממש לפני שבוע - הרופא אמר שהילד מתפתח פחות או יותר בהתאם לגילו (יש עיכוב קטן בהתפתחות השפה- מצפים בגיל שנתיים לצירופי מילים) וסה"כ הכל בסדר אבל החברה שלי עדיין לחוצה ומפחדת שעוד שניה יאבחנו את הילד שלה בפיגור שכלי.
    לא יודעת איך להרגיע אותה. האם בגיל שנתיים אפשר לשלול לחלוטין פיגור שכל? מה הם הסימנים?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פיגור בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• פיגור קל

12/08/2009

הגדרה של פיגור היא על סמך תפקוד בתחומים השונים והשוואתם לטווח הנורמה של הגיל ..אין בדיקות סמויות לפיגור פרט להערכה התפתחותית עכשוית ולכן אם הרופא ההתפתחותי מעריך את הילד בגבולות התקין -הוא בגבולות התקין.
    לעתים התמונה של פגור (קל ) נעשית יותר ברורה עם הגיל שנפתחים פערים מעבר לטווח הנורמה בין הילד לבין בני גילו ביותר מתחום התפתחותי אחד (אחרת מדובר על עיכוב ספציפי ולא פיגור) אבל לא ניתן לנחש לעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכות בראש
    מאיה
    06/08/2009

שלום רב,
    הבת שלי בת שנה וחודשיים. היא חוטפת כל הזמן מכות בראש. למשל הולכת מתחת לשולחן האוכל הגדול מעץ ולפני שאנחנו מספיקים להגיע אליה היא כבר מתרוממת ונעמדת וחוטפת מכה רצינית בראש מהשולחן. יש כמובן דוגמאות נוספות... אני החלטתי שאני אהיה הרבה יותר צמודה אליה למרות שזה קשה כי היא הולכת מאוד מהר ומתרוצצת בלי סוף בבית. השאלה היא האם יכול להיות שנגרם לה נזק מכל המכות שהיא קיבלה עד כה? נניח 15 מכות בראש. אני נורא מוטרדת. איזו פגיעה בעצם יכולה להיות ממכות רבות בראש (שאמנם מסתיימות בדקה של בכי ולא יותר אבל עדיין בראש)
    תודה
    אני נשמעת אולי אמא מזניחה אבל אני ההיפך הגמור, "רק" בנישה הספציפית הזאת אני לוקה בחסר

לקביעת תור
    סגירה
    מכות בראש

הוספת תגובה

• מכות בראש

07/08/2009

אין כל נזק ממכות אקראיות מסוג זה בראש כפי שאת מתארת וקורות הרבה בילדים בגיל זה אז אינך צריכה להרגיש מזניחה. אם היא נוטה לחטוף צריך אולי קצת לארגן מקומות בבית כמו פינות חדות וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מאיה
    08/08/2009

ומה בדבר סימן כחול גדול במצח שנשאר הרבה זמן עד שעבר ונגרם כתוצאה מניסיון טיפוס לא מוצלח על הספה. היא החליקה על הרצפה ישר על המצח. גם לא לדאוג יותר מדי? או שזה אזור יותר בעייתי דווקא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים בזמן שינה
    אמא
    06/08/2009

בתי בת6 מזה כמה חודשים סובלת בשנתה מקפיצות/תנועות של איברי הגוף התנועות מתחילות מרגע הרדמותה ועד להתעוררות, כמעט ללא הפסק, מתזוזות קלות של האצבעות(רגליים וידיים),תזוזות של כל היד,קפיצות של הכתף,בית החזה וכו' הקפיצות נראות כאילו דוקרים אותה במקומות שונים בגוף-נראים כמו תיקים,התנועות לא פוסקות גם כאשר הנחתי עליה את היד,הקפיצות גורמות לחוסר שקט בזמן השינה ואין ספור התהפכויות
    עברה בדיקת EEG קצרה בערות ובשינה,בגלל שסבלה גם מכאבי ראש בוצע MRI שתי הבדיקות יצאו תקינות וכן סידרת בדיקות דם
    האם התופעה מוכרת, מה עושים, ומה ההשלכות?
    תודה, אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים בזמן שינה

הוספת תגובה

• טיקים בזמן שינה

07/08/2009

ישנה תופעה של מיוקלונס של שינה אבל התאור והתדירות לא דרמטים כמו שאת מספרת לאור זאת הייתי מציעה שתבצע וידאו EEG בשינה ויוכלו להבין טוב יותר את התופעה ומשמעותה. אפשרי ששפירה וחסרת משמעות אבל צריך לבדוקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות נוספות

אמא
    20/08/2009

בנוסף לכל התופעות הליליות שתארתי, לאחרונה הילדה ממצמצת,מקלפת ציפורניה,מגרדת/צובטת קלות מקומות שונים בגוף(נראה כי חשה עקצוצים בגוף)ןתקופה ארוכה,מעל שנה מגרדת את עיניה-בדיקת עיניים תקינה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

אמא
    21/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

21/08/2009

צריך להבין מה חומרת הסימנים אולי פשוט מתוחה או שיש נטייה לטיקים ומנייריזמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה