מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון בדםאמא15/10/2009
הבן שלי מטופל בטגרטול מעל חצי שנה.
במהלך החודשיים האחרונים ירד המינון של התרופה בדם מ-6.3 ביולי ל- 4.7 באוגוסט.
העלינו את המינון מ- 18 מ"ל ביום ל- 24 מ"ל ביום.
לאחר כחודש, עשינו שוב בדיקת דם והמינון בדם עלה ל- 5 בלבד.
במהלך תקופה זו חזרו והופיעו תופעות של טעמים וריחות ולכן עשינו את הבדיקות בתכיפות גבוהה.
הבנו כי ישנה תופעה ידועה שבה הכבד לומד לעכל את התרופה.
בעבר הוא לקח ואלפורל אך שינו את התרופה לטגרטול, מאחר והמינון בדם ירד למרות שהמינון שקיבל עלה.
השאלה מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי15/10/2009אם יש תופעות קליניות כפי שתארת יש להעלות את המינון עד שהתופעות יעלמו ולחזר שוב על הרמה בשפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוספטל 18 בת -יםיונית מטרסו15/10/2009
בתי בת 5 חודשים המשקל והגדילה שלה בגראף של טיפת חלב עד למעלה,והראש ב50 אחוז , בתחילת ההריון הראש היה שבועיים יותר גדול מהתחלה ,בסקירת הערכות מאוחרת קיבלתי מכה רצינית בבטן על מצח העובר ,כעבור חודש עשיתי גדילת עובר והראוש היה 5 שבעות במינו[שלא גדל מאז המכה ,אני מאוד מודאגת עם הכול בסדר ,הקיף ראש הילדה נכון להיום 42 ס'מ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקף ראש
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי15/10/2009הקף הראש מתאים לגיל 5 ח'
איני רואה כל סבה לדאגה אם הילדה מתפתחת היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אפילפטיותאמא15/10/2009
בני שותה דפלפט כרונו והרמה בדם בד"כ מעל 100 וגורם לאיזון פחות או יותר
כבר תקופה של חצי שנה שהוא כל הזמן חולה (שילשולים, ברונכיט,דלקת ריאות)
האם התרופות האפילפטיות גורמות לירידה במערכת החיסון?
תודה, את רופאה מדהימה, את לי לעזר רב בפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטיאפילפטיות
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי15/10/2009לא ידוע שהתרופה פוגעת במערכת החיסונית.
לא כתבת מה הגיל שלו.
אם הוא בגיל הגן יתכן שזה קשור לחשיפה לזיהומים וירלים בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופהדנה15/10/2009
שלום!
לאחרונה התחלנו תרופה חדשה טרקספין במסגרת של טיפול נגד פרכוסים בלתי מאוזנים. כבר אחרי 4\1 כדור הילד עצבני ולא רגוע . האם זאת תופעות ליווי העיקרית של התרופה. האם היא נפוצה בטיפול בפרכוסים? האם יש אפשרות בזמן ההסתגלות לתת שתי טיפות ריבוטריל ? כי קשה מאוד להתמודד ....
המון תודה על התשובות
אני ממש מרגישה "מעבדה ניידת".......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרקספין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/10/2009טרקספין =טרילפטין אינה תרופה חדשה אלא ותיקה למדי.
כל תרופה יכולה לגרום לעצבנות או לחלופין לעייפות אך מיומיים של טיפול שאמור להיות כרוני (ואפילו משבועיים. )לא ניתן להסיק מסקנות וכמובן לא "להתיאש" .אני לא רואה מקום לתוספת ריווטריל אלא אם מדובר בקשיי הרדמות . ואת (ולא ילדך ) אינכם מעבדה מהלכת בטיפולבאפילפסיה ב40% מהמקרים התרופה הראשונה אינה נותנת מענה וצריך לעבור לתרופה הבאהמתוך הבנה והכרה באופי המחלה האפילפטית ובחירה מושכלת של התרופה שלפעמים גם מתאימה בשטח ולפעמים לא. אפילפסיה היא לא דלקת גרון ולכן הטיפול בה יותר מורכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה מכל הלב
שרון16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטיקיםמעיין14/10/2009
שלום רב!
אחי בן 16 מקבל טיפול בטיקים מגיל 10 , התרופה היא: פורטה אוראפ 5 מ"ג ליום .היום יש החמרה בתדירות של הטיקים, שאלתי היא האם ישנו טיפול אחר בבעיה והאם זה לכל החיים?
יש לציין שבנוסף הוא לוקח ריטלין 40 מ"ג ליום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב14/10/2009כן יש תרופות נוספות כגון קלוניריט, טטרבנזין ועוד. צריך ליצור קשר עם נוירולוג לצורך השינוי.
בנוסף אני מניחה שידוע לכן שאיטלין מגביר טיקים בחלק נכבד מן המקריםן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מה 11.10 על ראש קטןע14/10/2009
לא נענתה. אולי דילגתם עליה בטעות?
אשמח לתשובה, אני מאוד מאוד חרדה. העליה מואטת להפליא לאחרונה על אף התפתחות נהדרת לכל הדעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש קטן
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי14/10/2009כמובן שלא ניתן לאמר ללא בדיקת הילד.
ההתפתחות הטובה וכן MRI תקין הם מאד מאד לטובתו
יש לעקב אחר אחוזונים מדויקים ולראות אם ההאטה שאת מרגישה אכן מתבטאת בירידת אחוזונים.
אין כרגע מה לעשות. להמשיך לעקב אחר ההתפתחות.
בדיקת שמיעה וראיה מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ע15/10/2009תודה.
1.
בבקשה הסבירי לי, כשאת אומרת "מאוד מאוד לטובתו" או כשאני שומעת מרופא "יש סיכוי עוד שהכל יסתדר" הכווונה לכך שיכול להיות עוד שהראש יגיע לממדים נורמלים יחסית? (כרגע הוא בן 4 חודשים, כ-5 סטיות תקן. נולד 3-4 סטיות תקן) או ייתכן ראש קטן מאוד מאוד בבגרות ועדיין ילד עם אינטלגנציה והתפתחות מוטורית בסדר?
2.
האם הראש גדל בקצב קבוע, ואז אי גדילה של שבוע-שבועיים מאוד מדאיגה, או ב spurts מדי פעם כמו הגובה, ואז זה עוד סביר?
מצטערת שאני מפנה את כל השאלות כאן, אני מתקשה לקבל דעה מרופא הילדים והתור לנוירולוג רחוק.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש קטן
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי15/10/20091. האפשרות השניה שציינת
2. הראש גדל בקצב קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מוחקארין13/10/2009
שלום
בתי בת שנה ושבעה חודשים ועברה MRI מוח עקב איחור התפתחויתי כללי וחשד למחלה מיטוכונדריאלית.
ממצאי ה MRI היו תקינים למעט "ספקטורוסקופי בגרעיני הבסיס משמאל מדגימה יחס NA/CR של 1.2. בעבר (בגיל 8 חודשים) עברה MRI ששם היחס היה 1.33.
בנוסף גם ישנה הדגשה של הקרניים הפרונטליות, ללא הרחבה משמעותית עם חללי נוזל. הרחבה קלה ששל חללים תת עכבישיים במיקום פרונטלי ואנטרהמיספרי.
אשמח לדעת מה זה אומר? האם יש קשר בין הממצאים למחלה מיטוכונדריאלית?
תודה
קארין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי14/10/2009אין קשר בין הממצאים ומחלה מיטוכונדריאלית
הממצאים יכולים להצביע על הפרעה מבנית קלה שיכולה לגרם לאחור התפתחותי.
לגבי אפשרויות אחרות המצב הקליני הוא הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לכאב ראש מתמשךא13/10/2009
בני בן ה-12 סובל כבר חודש וחצי מכאבי ראש חזקים ללא הפסק.
בדיקת MRI יצאה תקינה.
נוירולוג נתן לו את הטיפול הרפואי הבא אותו הוא נוטל כשבוע אך בינתיים ללא שיפור:
1. חצי כדור דפלפט 500 בבוקר וחצי בערב
2. כדור קספו 8 פעם אחת ביום-בערב.
3. טיפות טרמדקס-10 עד 15 טיפות רק במקרה שהכאב קשה מאוד.
מלבד זה שיש לו יותר בחילות ויותר עייפות לא רואה שום הטבה.
שאלותיי:
1. לאחר כמה זמן של טיפול אמורים לראות הטבה אם בכלל?
2. האם העייפות והבחילות קשורות לתרופות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי14/10/2009קודם כל עליך לברר אצל הרופא מה האבחנה.
יש סבות שונות לכאבים ובהתאם לאבחנה כך הטיפול.
טרמדקס יכול לגרם בחילות וגם עייפות
שבוע מספיק כדי לראות שפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר אביבהעמי13/10/2009
בהמשך להתכתבותנו לגבי תשובת mri המלצת לעשות בדיקת קראטין טרנספורטר
האם תוכלי לומר לי מהי בדיקה ולשם מה היא מתבצעת? ובמה זה כרוך?
בתודה מראש
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמי
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי14/10/2009בתשובה למכתבך התוצאה של יחס כולין לקרטין גבוה יכולה לרמז על כך שהקראטין נמוך.
מצב כזה מופיע במחלה מסוימת שבה יש חסר של הנשא של הקרטין במוח. creatine transporter deficiency. המחלה היא נדירה ביותר סימני המחלה הם אחור התפתחותי, אפילפסיה ואחור בהתפתחות השפה. להערכתי כל זה אינו קשור לילדך והתופעות שלו קשורות כנראה לפגות וכאמור הן בשפור.
ליתר בטחון ומכיון שניתן לאבחן את המחלה בבדיקת שתן פשוטה המלצתי על הבדיקה הנ"ל.
כאמור הבדיקה במעבדה כימיה פתולוגית בתה"ש. אינני יודעת אם ברמבם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לפני האוכלסיגל13/10/2009
לפני בערך כחודשיים התחיל לאימי תופעה של טיקים שליפני שהיא מכניסה אוכל לפה היא לוקחת אויר ומוציאה כל שנשמע הי הי ואז היא אוכלת רק מרקים אוכל קשה היא אותה ולא מצא שום דבר
לאימי יש סכרת ולא נראה לי שזה מזה אם תוכל ליעץ לי לאיזה רופא לגשת ומהי בכלל התופעה הזאת הדבר מאוד מפריע לה ומקשה עליה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי14/10/2009אני ממליצה שתפני את אמך לבדיקה של מומחה גסטרו וכן של נוירולוג מבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיגול עיניים אחרו וכמעט התעלפותzvi12/10/2009
ילדה כבת 3 בריאה לחלוטין מידי פעם(פעם בחודש אולי) פעם ביום במשך יומיים שלושה מגלגלת עיניים וכמעט מתעלפת - בדיקה הברזל היתה נמוכה - קיבלה תוספת ברזל במשל 3 +3 חודש התופעה לא חזרה במהלך נתינת הברזל - הופסק לפני כחודש - לאחר בדיקת דם הברזל נראה תקין אבל המקרה חזר - כמעט ונפלה. מה ניתן לבדוק ולעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול עיניים והתעלפות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009יש לבצע בדיקת EEG וכן ECG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בילד בן שנהדקלה12/10/2009
בני בן השנה בחודש האחרון החלה אצלו תופעה של טיקים באזור הכתפיים והינהון של הראש מצד לצד למשך שנייה בערך התנועה דומה למעין לצמרמורת לאחרונה התופעה חוזרת על עצמנ מס פעמים ביום לאורך כל השעות פרט בזמן שינה מדובר בילד חכם מאוד שמדבר יפה לגילו בערך 30 מילים בנוסף הוא עסוק כל הזמן סביב אוכל תמיד מבקש לאכול תמיד שרוא אנשים אוכלים בוכה וצועק לאוכל למרות שאינו רעב מה זו התופעה הזו האם קשורה לתסמונת טוטת האם זה חולף מעצמו האם יש צורך לעשות EEG יש לציין במהלך היום הטיקים בעיקר בזמן התרגשות או לחץ למשל שבאים לבקו אנשים שאוהב שאבא חוזר מהעבודה וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009אי אפשר לאבחן תסמונת טורט בגיל שנה ואם התופעה כל כך שכיחה למרות שסביר שמדובר בתופעות סטראוטיפיות יש לצלמן ולהראות לפחות לרופא הילדים ואם לא לנוירולוג. לגבי תופעותאי השקט לכל ילד המזג שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשיםליטל12/10/2009
שלום רב,
בתי בת 9 חודשים ואני מאד מוטרדת מההתפתחות שלה.
נכון להיום היא מתהפכת מהגב לבטן (כמעט ולא מבטן לגב), סובבת ציר ולפני כחודש החלה לזחול זחילה אינדיאנית (גוורת עצמה עם שתי ידיים קדימה ונעזרת בכפות הרגליים לצורך דחיפה, אך לא יד וגל מצליבות). אינה יושבת וכשאני מושיבה אותה היא מסוגלת לשבת אך נופלת הרבה אחורה ולצדדים. סקרנית וזוחלת לכיוון צעצועים וספרים ומשחקת איתם. מכניסה רגליים לפה.
מעבירה מיד ליד ומכניסה הכל לפה. אוכלת לבד בסקוויט אך בקבוק מחזיקה בטרמפולינה רק אם אני שמה את ידיה עליו.
היא תקשורתית וחייכנית. מגיבה לקריאה בשמה. מחפשת אותנו אם אנחנו נעמדים מאחוריה.
ישנה לילות שלמים. ילדה נוחה.
הדברים שמטרידים אותי:
כשאני מחזיקה אותה היא זורקת עצמה הרבה אחורה. ידיה כל הזמן נמצאות בתנוחת "נכנעת" לצדדים.
היא מניפה ידיים ורגליים המון, טופחת עם הרגליים על הקרקע ומוחאת כפיים המון ונראה שלא מתוך הבנת המחווה. לעיתים בשכיבה על הגב גם מנענעת את ראשה מצד לצד.
מחייכת הרבה לכל אדם מוכר לעיתים נראה שאפילו באופן מוגזם.
מבחינת הבנה, קשה לי להגיד כי היא אינה מבצעת הרבה פעולות: אינה עושה ביי ביי, אין לה עדיין מילים (על אף שהיא מברברת המון - בה, גה, אם, דה וכו'), אין לה כמעט חרדת זרים, אם לוקחת צעצוע אחד ביד ונותנים לה נוסף , היא שומטת את הצעצוע שהיה בידיה. התחילה בימים האחרונים להוציא את הלשון החוצה וללקק את השפה התחתונה.
היינו לפני חודש אצל נוירולוג ילדים שלא ראה משהו מיוחד ואמר לחזור בגיל שנה.
אני לא רגועה. רואה ילדים אחרים ונראה שהם הרבה יותר מפותחים ממנה.
מה עלי לעשות?
נראה שיש התחלה של אחיזת צבט, אך עדיין לא ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009לבקש בדיקה חוזרת של נוירולוג ילדים אחר או רופא התפתחותי או דרך הקופה או באחדת מהמרפאות הנוירולוגיות בבתי החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים וקטיעה בדיבור תוך כדיאמא12/10/2009
שלום
בתי בת 10 ובתקופות מסויימות ממצמצת המון בעיניים ואם היא בדיוק באמצע משפט אז תוך כדי מצמוץ גם בורח לה הדיבור והיא שוכחת לאן לחזור בתוכן.אשמח לתובנה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009האפשרויות הן טיקים או ארועי ניתוק ולכן יש לפנות דרך רופא הילדים לביצוע EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האצת נשימותדנית12/10/2009
שלום רב,
בני בן כשלושה שבועות, לאחר טיפולים ivf + מיקרומניפולציה. מרגע לידתו ומס' רב של פעמים ביום לפתע נושם נשימות מהירות מאוד תוך גלגול עיניים - כאילו מתנתק בד"כ תוך כדי או לאחר האכלה (מניקה + תוספת של מטרנה), כמו כן, גם בשעת שינה ללא קשר לאוכל, נשימות מהירות וגם במצב זה למרות שעיניו סגורות (לפי תנועות עפעפיים) נראה שמגלגל עיניים, בד"כ מתלווה לתופעה הזו חיוך או פרצוף בכי לא רצוני. אני מבינה שחיוך לא רצוני בגילאים כאלה הינו דבר טבעי, אך לבני הבכור לא נלוו לתופעה זו נשימות מואצות, גלגול עיניים ולא קרה בתדירות כל כך גבוהה (כעת כל האכלה ומס' רב של פעמים מתוך שינה - כמעט כל רבע שעה). תופעה זו לא הולכת ופוחתת וכמדומני (למרות שאני לא בטוחה כי מכיוון שהתופעה לא פוחתת רק עתה התחלתי לשים לב לכך יותר) הולכת ומתחזקת. היום בלילה היה פחות רגוע במשך מס' שעות אם כי אני לא בטוחה שיש לייחס את זה להנ"ל. יש לציין שכשאני מנערת אותו בעדינות תוך כדי התופעה או מעירה אותו - עירני וחיוני ונשימות סדירות. האם בסדר? מה יכול להיות?
אודה לתשובה,
דנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האצת נשימות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/10/2009על פניו נשמע כמו שינה רגילה בתינוק אבל אם את דואגת וברור שהתופעה קיימת בתדירות גבוהה תקבעי עם רופא הילדים ושיצפה בארועים ואם יחשוד שבלתי תקינים יפנה אותכם לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)