מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפילותאמא22/10/2009
בני סובל מאפילפסיה אטונית נפילות (איבוד טונוס) אינני יודעת להבדיל בין נפילות ממצב אפילפטי
למצב נפילה רגילה ממעידה.
שאלתי:כשהנפילה הינה נפילה אפטלפטית אזי יבואו אחריה עוד נפילות אומרת ברגע שמתחילה נפילה אחת אפילפטית באות אחריה עוד ינפילות לאחר כמה ימים.
אך אם הנפילה אינה ממקור אפילפטי אלא מעידה החלקה לא יבואו אחריה עוד נפילות לאחר מס' ימים הנכון הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009לא ממש. ולא מחייב .נפילה אפילפטית היא ללא כל נסיון תמיכה. ואם לא מוצאים כל סיבה למעידה. וכמובן אם יש שאלהניתן לבצע וידאו EEG ולעזור לכם בהגדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצף בנפילותאמא22/10/2009
האם אני מרגישה וחושבת נכון?
בני עם אפילפסיה אטונית (נפילות) האם ברגע שרמת התרופה דפלפט יורדת בדם הנפילות
חוזרת ברצף כלומר ביום כמה פעמים או יום אחרי יום זאת אומרת ברצף צמוד, ושהרמה בדם עולה ותקינה המרחק בין הנפילות גדל ויש פחות או יותר "שקט".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף בנפילות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009אם אכן דפלפט בעל השפעה על פרכוסיו של בנך (לא חייב להיות) תוכלי לראות התאמה בין תדירות הארועים והרמה אם הפרשי הרמה משמעותיים (יותר מ-20%)
אבל צריך לא להסחף בענין זה ולעכב בדיקת תרופות אחרות בגלל ויסותי רמה בלתי פוסקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיק קוליגלי21/10/2009
ד"ר שלום,
בתי בת 4.5 שנים.
בחודש - חודשיים האחרונים החלה אצלה תופעה של כחכוח (מעין הוצאת ליחה) בתדירות די גבוהה.
בהתחלה חשבתי שזוהי באמת איזשהי הצטננות אך הדבר לא חולף ואני מתחילה לחשוש שזוהי
תופעה של טיק קולי. האם טיק קולי יכול להופיע ככחכוח? האם בדרך כלל העניין חולף מעצמו? באיזה פרק זמן?
האם כל טיק קולי שהוא הינו אפיון של תסמונת טורט או שלא בהכרח?
אני מתחילה להילחץ.... ואודה מאוד לתשובתך.
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיק קולי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009טיק קולי הוא טיק קולי ואינו טורט, אם יופיעו טיקים נוספים מוטורים וקוליים ומשך הטיקים יעלה מעל שנה נוכל להגדירנהכטורט. טיקים מטיבם לעבור ולעיתים להתחלף בטיקים אחרים בטיק בודד לא מטפלים תרופתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI תקין אבל...אמא21/10/2009
שלום רב. לפני למעלה מחודש בוצע לבני MRI ראש שיצא תקין בעקבות כאבי ראש בלתי פוסקים. מכיוון שהכאבים לא נפסקו מאז (למרות טיפול תרופתי שמקבל למעלה משבועיים ע"י נוירולוג) רציתי לשאול אם ייתכן חלילה מצב שמשהו מתפתח ולא בא לידי ביטוי ב-MRI שבוצע ועלול להראות ב-MRI עכשווי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009לא סביר לאור העובדה שאותה תלונה היתה קיימת לפני שבועיים והיום מה מצב קרקעית העיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות M.R.Iאבי20/10/2009
שלום רב
יש לי ילד בן 17, שנולד בשבוע 31 עקב טוקסמיה. היה במעקב רפואי היתפתחותי. אובחן אצלו אי קשב וריכוז, טופל בריטלין בגיל 10 עד 15 הפסיק ביוזמתו עקב אי צורך לטענתו (מבירור עם המורים אכן חל שיפור רב בהתנהגות ובהישיגיו).
בשנה האחרונה הבחנתי כי קיימת אצלו אי יציבות - אי שיווי משקל, תחילה סברתי כי בגלל שהוא גבוה.
שבוע שעבר ביצענו לו M.R.I וזו התשובה :
קיימת אטרופיה צרבלרית פרט לכך בגדר הנורמה.
שאלתי הינה : מה המשמעות, האם ניתן לרפא, ואיך זה ישפיע עליו בהמשך חייו (גיוס בעוד שנתיים)
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009לא ברור אם הסיבה לאטרופיה הצרבלרית של בנך קשורה בטוקסמיה ולמעשה סביר שלא כיוון שהתופעות הקליניות חדשות. ולכן צריך לעבור בירור מלא לסיבת ההפרעה הצרבלרית = אטקסיה. רק שתתברר הסיבה המדויקת לתהליך זה ניתן יהיה לדבר על העתיד ביתר בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא לילד עם אטקסיה
אמא25/10/2009בס"ד
שלום לך,
גם לי היתה בעיה עם הילד ואטקסיה ופניתי למרפאה בתל השומר שמטפלת/ מאבחנת בילדים עם אטקסיה. ממליצה לך לפנות אליהם, מאוד נחמדים ומקצועיים: 03-5342534* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה מסוג לנוקס גסטו ותורשהנדב20/10/2009
דוקטור גדעוני בן זאב שלום רב
אחי סובל מאפילפסיה מסוג לנוקס גסטו מאז גיל 9 חודשים(כיום בן 22 שנים) איך אפשר לדעת האם האפילפסיה היא תורשתית או לא ? מה הסיכויים שיוולדו לו(לאח החולה) ילדים בריאים גם בהתחשב בתרופות שהוא לוקח (דפלפט וולפורל) ? מה הסיכוי שלנו כאחיו יוולדו ילדים החולים גם הם באפילפסיה ?
בכבוד רב
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדב שלום
אמא20/10/2009אני אמא לילד שאובחן עם תסמונת LGS האם נוכל לשוחח בטלפון.
במידה וכן אנא התקשר אלי 050-9104390* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוקס גסטו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009הבסיס התורשתי לתסמונת לנוקס גסטו הינו "חלש ביותר ויש סל של גורמים חלקם גנטים וחלקם נרכשים . הסיכוי שבנך ירש את האפילפסיה מאחיך הוא כמעט אפסי. ואין דרך לבדוק זאת מראש בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטןעדי20/10/2009
שלום
בתי בת חצי שנה. היא נולדה בשבוע 38 בזרוז בגלל היותה קטנה והפסיקה לגדול כמו שצריך בבטן (בדיעבד כנראה בגלל בעיית קרישיות יתר אצלי). היא נולדה 2235 בלידה רגילה.
מאז שהיא נולדה היא לא ממש אהבה לאכול עד היום... אך היא אוכלת.
לאחרונה היא לא כל כך עולה במשקל, ירדה מאחוזון 8 לאחוזון 3 (שוקלת ~5800), גובהה 63.5 ס"מ, בערך אחוזון 25 והיקף ראשה 39.5, שזה נמוך, מתחת לאחוזון 3.
ההתפתחות שלה נראית תקינה, היא מתקשרת נהדר, מתהפכת בטן גב וגב בטן וזוחלת את זחילת התולעת.
אני "קופצת" לטיפת חלב כל שבועיים בערך למעקב גדילה אבל לא ממש עושים עם זה משהו... השאלה שלי היא אם צריך לראות אולי נויורולג בגלל היקף הראש הקטן או אולי לעבור סדרת בדיקות מסויומת??
יש לציין שהיקפי הראש שלי ושל בעלי ממוצעים.
תודה מראש
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
יונית22/10/2009אשמח עם תצרי איתי קשר ,ברצוני לדבר איתך תודה יונית054-5509887
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקף ראש קטן
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009כן לדעתי רצוי שיפנו אותך לבדיקת נוירולוג בקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נורולוגיחלי20/10/2009
רציתי לדעת איך עושים אבחון נורולגי לילד שיש לו בעית קשב ורוכז האם רק ע"י שאלון או ישנם בדיקות /צילומים וכדומה שצריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון נוירולוגי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009אבחון להפרעת קשב וריכוז כולל שאלונים מפורטים למורה .תשאול או שאלוניםפ מפורטים להורים ותצפית על הילד ומגיל מסוים תשאול שלו ובדיקה המכוונת לאיתור קשיים אם לא מדווח עליהם ספציפית באבחון קודם. אין צילומים ואין בדיקות דם, לעתים אם אי הקשב נשמע לנוירולוג כחריג יש מקום לביצוע EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרפנומיד והזונסמיד תרופות דומותשיר19/10/2009
מבחינת תופעות הלוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם גם דומות מבחינת השפעתם?
שיר19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009זוניסמיד: חוסר תאבוןף, ירידה בהזעה, אבני כליה, האטה קוגניטיבית
רופינמיד: סחרחרות עייפות ,כאבי בטן ,רעד קל ולא יותר עד היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיהוק תו"כ שינהרויטל19/10/2009
שלום!
יש לי בן בן שנתיים וחצי, ישן לילות שלמים למעט התעוררויות לזמן קצר פעם-פעמיים בלילה (מבקש מוצץ/שואל שאלה ומיד חוזר לישון). במהלך השינה הוא מפהק לא מעט (לא ספרתי ולרוב גם אני ישנה...) ומעניין אותי לדעת האם זה נורמלי ומקובל.
אציין כי אני רגועה לחלוטין והשאלה נובעת מסקרנות לשמה...
תודה וישר כוח על הפורום המעניין!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיהוק
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009לא נשמע מדאיג והאמת שאין לעי תשובה מדוייקת מדוע מפהק משינה אך איני חושבת שסיבה חולנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות קלותאמא18/10/2009
בני ילד עם פיגור בן 16 ואפילפסיה בזמן שחולה כבר פעמיים זה קרה בעליית החום של 38 מתחיל לרעוד כיאלו קר לו.
איך יודעים להבדיל בין רעידות אלו שהרגשתי הם שקר לו והוא רועד קצת או שמא זה סוג של פירכוס?
מטופל תרופתית בדפלפט כרונו
זה קורה לו רק בזמן שהחם עולה בשינה ולא בזמן עליית חום כאשר ער ביום ?
אני תוהה האם זה פירכוס או באמת עליית חם ?
יש לציין שתמיד זה קרה במהלך תחילת מחלה ויראלית או חיידקית.
איך אני יודעת שזה חם ולא פירכוס?(אינו יודע להסביר עצמו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על שאלתי
אמא28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/10/2009איני יכולה לענות בודאות. ולעתים רק ביצוע EEG בעת ארוע יענה אבל אם מדובר ב"צמרמורת "קצרה רק ביממה הראשונה של החום לא הייתי עושה דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים ילד בן 5סימונה18/10/2009
שלום רב
בני בן ה-5 התחיל לגלגל עיניים
שמתי לב לפני כמעט שבועיים וחצי וחשבתי שזה עקב משחקי מחשב מרובים
(3-4 שעות ביום)
לקחתי אותו לבדיקת עיניים וכמובן שהכל יצא תקין
הוא הילד הקטן והפונק מבין עוד 2 ילקים אחד בן 17 והשניה בת 12
מבחינת פינוק ותשומת לב לא חסר
בגן ביררתי אם יש איזה שהוא שינוי בהתנהגות והכל בסדר וכמובן שגםהם הסבו את תשומת ליבי בעניין וביקשתי עזרה פסיכולוגית מהגן.
מה עושים?לאן פונים?ממה זה מופיע והאם זה תורשתי?
כרגע אני מעירה לו האם להפסיק ?
הוא עושה זאת ממש המון ונראה שהוא מאמץ את העיניים כי אחרי יום שלם העיניים שלו נראות חצי סגורות כאילו הן עבדו מאוד קשה.
נא עזרתם בבקשה
אני מאוד מואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בן 5
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2009מצמוצים וגלגולי עינים רוב הסיכויים שהינם טיקים אך יש לראות זאת לשלול נתקים .
הרבה פעמים חולף ללא סיבוכים נוספים, יש נטיה תורשתית לטיקים, אך רוב הילדים עם טיקים הם בודדים , חולפים ואינם בעלי משמעות רצינית להתפתחות ולתפקוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
סימונה06/11/2009בהמשך לשאלתי הופניתי ע"י רופאת ילדים לבצע בדיקת EEG
הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין
מה הלאה מחכים?!
זה או שיפסיק מתי שהוא או שלא
האם לחכות או האם לפנות למומחה נוירולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מאוחרות לבדיקת קקעאבא17/10/2009
שלום
האם תוצאות של בדיקת EEG שנעשו כשהילוד היה בן חודשיים והיגיעו עכשיו לאחר שמלאו לו ארבע חודשים יש להם ערך ? מתצפיות על התינוק לא מבחינים כיום בפירכוסים כפי שאובחן בעבר (בתצפית). יש לציין שהתינוק עדיין מקבל לומינל למניעת פרכוסים . באיזה שלב מפסיקים או מחליפים תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/10/2009לא יודעת מה היו התוצאות והאם הבדיקה פוענחה נכון אבל בגילאים אלה לא הייתי מטפלת על סמךבדיקה שלפני חודשיים במיוחד אם אין ארועים נראים לעין אלא מבקשת מהנוירולוג בדיקת EEG עדכנית ותגובה מיידית (תוך יום -יומיים לתוצאותיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצימת עינייםאלינה17/10/2009
שלום רב
ביתי בת שנה ו-8 חודשים
לפני כשבוע במהלך נופש בבית מלון שמתי לב כי הילדה עוצמת עיניים בעמידה/ישיבה (כאילו נרדמת לשבריר שניה) וקמה כאילו כלום .
חשבתי שמדובר בעייפות ואכן אכלה מבקבוק ונרדמה ל10 דקות.התעוררה כאילו כלום .
לא הבנתי מה זה וחשבתי להתעלם אך הדבר חזר על עצמו כעבור כשעה במהלך עבודות יצירה עם עוד ילדים.
למחרת אחרי כשעה מהתעוררות הבוקר שלה התופעה חזרה על עצמה - פעם אחת היה נראה כאילו האישונים מתגלגלים.כאילו מישו אחר נמצא מולי ואז הילדה חוזרת אליי(נשמע ממש מפחיד:((
ביקשתי מהגננת לשים לב אליה במהלך שהותה בגן אך היא טענה כי לא שמה לב למשהו חריג.
אתמול היא סיפרה כי במהלך שעת סיפור הילדה עצמה עיניים תוך כדי אך אח"כ פשוט נרדמה.
כשהיא חזרה הביתה אתמול שמתי לב להישנות התופעה.אם במקלחת,בישיבה תוך כדי סיבוב (כשהיא רוקדת ומשחקת)
לציין כי הילדה לא ישנה כל היום אלא רק 10 דק' בגן ולכן ניסיתי שוב לקשר בין התופעה לעייפות נטו.
אך אני שואלת את עצמי אם כך איך אחרי "ההירדמות הקצרה " הזו היא קמה כאילו כלום.
הדבר חזר על עצמו בערב עד שבעצם היא נרדמה (היה לה מאוד קשה להירדם למרות שהיתה נראית מאוד עייפה )
באופן כללי הילדה חיונית צוחקת ושמחה מתקשרת יפה והשפה שלה מפותחת יחסית לבני גילה,אולם באשר לתיאבון חייבת לומר שהמצב בכי רע.מאז שנולדה ללא תיאבון וכן הרגלי השינה שלה לא מי יודע מה.מתעוררת וזזה בשנתה בעיקר בלילה.
בנוסף נכנסה לגן רק לפני כחודש ואולי הדבר קשור גם לשינוי הנ"ל - אולי פחות ישנה/פחות עוקבים אחר התזונה שלה במהלך היום....??
היא ינקה מס' חודשים ואח"כ פשוט לא צרכה / צורכת מספיק מזון.(גם כאמא אני מדברת באופן אובייקטיבי)
היא יכולה להיות מס' שעות רצוף מבלי להכניס כלום לפה וכן לא דורשת מזון/כנ"ל באשר לשתייה אלא אם היא בתהליך הירדמות ואז שותה בקבוק סימילאק )
נא התייחסותך האם יתכן ומדובר בחסך תזונתי/ברזל נמוך ?
ביקשתי מרופא המשפחה בד' דם אך הוא טען שאין לכך קשר ויש להגיע לנוירולוג.
אני ממש מוטרדת והדבר גרם לי לנסות למצוא קשר להתנהגויות אחרות היום ובעבר
(יתכן וחסרי משמעות אך עדיין מתוך דאגה אני מנסה למצוא הקשרים שיכולים לתת לי תשובה).
נא התייחסותך הדחופה.
איני רוצה לחפור ולהתחיל לשגע את עצמי ואת הקטנה ומצד שני איני יודעת האם ניתן להתעלם מהתופעה?
מהי דעתך המקצועית? האם יש מקום לבד' ראשוניות שיכולות לשפוך אור על "הבעיה"??
תודה - מצטערת על אורך השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצימת עיניים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/10/2009לאור התאור שלך יש מקום לביצוע EEG כדי לשלול נתקים קצרים ואיני רואה צורך בבדיקות אחרות כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה בנתקים קצרים?
אלינה18/10/2009האם מדובר בתופעה מסוכנת?
האם יש טיפול?
האם עובר או קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התופעות לוואי של הרפנומיד?שיר16/10/2009
והאם ניתן להשיג אותה דרך קופות החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופינמיד
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/10/2009לרופינמיד תופעות לןןאי דומות להרבה תרופות אנטי אפיל]טיות אחרות : עייפות, חוסר יציבות בהליכה, סחרחורת , אין תופעות לוואי יחודיות לה ותופעות הלוואי נדירות יחסית . התרופה אינה בסל הבריאות אבל יש קופות שיסיעו למשפחה בהשגתה ומימונה אחרי פניית הרופא המטפל ומילוי טופס 29 גימל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)