מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריזיוםאמא24/10/2010
הבן שלי בן השש מקבל טגרטול ובנוסף כחמישה חודשים, בעקבות אאג לא תקין, גם פריזיום במינון של 1/2 כדור ליום, לפני השינה.
בהתוויה של התרופה מצויין כי אין לתת את התרופה לילדים ואין לקחת אותה לתקופה ארוכה.
הרופאה אמרה שמדובר בתרופה בטוחה ושאין לי מה לדאוג.
האם אכן ניתן לתת את התרופה הזו לילדים וללא הגבלת זמן?
אגב, עשינו אאג לאחרונה ושוב יצא אאג לא תקין - למרות שאין פרכוסים (תודה לאל).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזיום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג24/10/2010פריזיום היא תרופה בטוחה גם לגבי קבוצת גיל זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזיום
שאלה25/10/2010והאם אין מגבלה לתקופה שהוא מקבל אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזיום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/10/2010בד"כ אין מיגבלה. לעיתים הגוף מפתח סבילות לתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאורית24/10/2010
שלום. לביתי בת החמש וחצי תפוס הצוואר כבר 5 ימים. מדי פעם בבקרים משוחרר ושוב אחרי שעתיים תפוס. ביומיים הראשונים גם היה מלווה בכאב ראש. עכשיו מתלוננת רק על צוואר תפוס וממש מעט כאב ראש (אולי פוחדת שנלך למיון אז לא מספרת את עוצמת כאב הראש). אני מודאגת. לפני שבוע הייתה חולה כמה ימים. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג24/10/2010יש לגשת לרופא הילדים - אולי בלוטת לימפה צווארית התנפחה כתוצאה מהזיהום וזאת הסיבה לעקמת הצוואר. אם זה לא חולף תוך שבועיים - יש להיוועץ בנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עמוקה או פירכוס?אמא24/10/2010
בני בן 17 עם פגור קשה (לא מאובחן) ובשנתיים האחרונות אפילפסיה קשה מטופל בדפלפט ברמה גבוהה מאוד כמו כן רמה גבוהה בדם וישנה הטבה בכמות הפירכוסים תודה לאל.
מקרים שקרו לנו גם לפני איבחון האפילפסיה:
הילד ישן שינה עמוקה ולקראת בוקר אני שמה לב שיש הפסקת נשימה ומנסה להעיר אותו אך הוא לא נושם לא מגיב למרות שאני מטלטלת אותו קוראת בשמו, נראה מעולף הידיים נשמטות שאני מנסה להרימן ,, מפחיד מאוד לאחר מספר שניות מתעורר כאילו לא קרה דבר וחוזר לעצמו בנשימה.
הנירולוגית אומרת שזה לא פירכוס.
אנא האירי את עיניי מה זה נראה ? אני כל כך פוחדת .
מצב זה חזר על עצמו לפני כשלוש שנים, ושוב חזר לפני שלושה חודשים, ושוב השבוע קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עמוקה או פירכוס? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג24/10/2010צריך לשלוח אותן למעבדת שינה לשלול OBSTRUCTIVE SLEEP APNEA או לחילופין לוידאו - EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר בן זאבנטלי21/10/2010
שלום ברוריה! זאת שוב נטלי, התכתבנו בקשר ל-b6 להיפסאריתמיה, ואני רוצה ברשותך לשאול שוב את אותה שאלה מאחר ואני לא מקבלת תשובה חד משמעית מאף רופא- b6 במינון גבוה לאחר זמן ממושך יכול לגרום לנוירופתיה, האם משך זמן של 4 שבועות במינון של עד 300 מ"ג לקילו ליום, יכול ליצור נוירופתיה? ואם כן האם בלתי הפיכה? בתשובתך הקודמת ענית לי שזה בטוח לשימוש בכזה פרק זמן אבל חשוב לי לדעת שהבנת שהשאלה היא לגבי מינון כ"כ גבוה, מאחר וזכיתי ללא מעט הפחדות בנושא, ואני מתבססת על מחקרים מהעולם ולא מהארץ(הרופא שלנו לא מכיר שימוש במינונים כ"כ גבוהים) מודה מראש על תשובתך, נפגש בע"ה בעוד כשבועיים. יום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר בן זאב - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/10/2010מספר שבועות של טיפול בבי -6 לא יכולים לגרום לנוירופתיה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בעינייםחנה20/10/2010
שלום. בני בן 12.5 בכיתה ז'. שנה ראשונה בחטיבת ביניים. לפני כמה ימים החלו טיקים-כיווץ קל של האף ומצמוץ קל בעיניים.אני מניחה שזה קרה מהלחץ מהבי"ס החדש.הוא פרפקציוניסט וכנראה קשה לו להבין שאולי השנה חלק מהציונים יהיו נמוכים יותר משנים עברו. שאלתי-האם צריך להעיר לו על כך או להתעלם והאם צריך לעשות משהו, רופא עיניים/נוירולוג? כמה זמן יכול להימשך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בעיניים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג20/10/2010טיקים הם תופעה מאוד שכיחה בילדים. הגישה היא לנסות ולהתעלם מהם ולא להעיר לילד על כך. יש לפנות לנוירולוג ילדים כדי לודא שזה באמת זה. על פי רוב המהלך הוא של "בא והולך" כלומר הם נוטים לחלןף מעצמם אם כי יש סיכוי שאולי יחזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוראטמאיה19/10/2010
שלום,
יש לי ילד בן 7 ובחודשים האחרונים החלו להופיע אצלו טיקים מוטוריים משתנים (מצמוץ, גלגולי אישונים, הטיית הראש לאחור). טיקים קוליים אין כלל.
יכול להיות שזה טוראט?
אציין, שיש לי ילד בן 15 עם תסמונת זו. מה עליי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוראט - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/10/2010טיקים מוטוריים אינם בהכרח טורט. לפי הגדרה צריך 2 או יותר טיקים מוטורים ולפחות טיק ווקלי אחד במשך שנה . כדאי לפנות למעקב לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בעכוזמיכל19/10/2010
שלום רב,
בני בן ה - 6 (שהחל כיתה א' לאחרונה), סובל מאז ראש השנה מגרד בעכוז ימין (לא בפי הטבעת - אין תולעים). בתחילה סברנו כי זו עקיצה מאחר ובערב החג היינו באיזור התענכים (ובאמת היה סימן לעקיצה). לאחר שהגרד נמשך, לקחתי אותו ל 2 רופאי ילדים: האחד הלך בכוון שלבקת חוגרת, למרות שלא היה שום סימן לכך, והשני ראה כי אכן יש משהו אך אבחן זאת כעקיצה). עליי לציין כי גם כל משחה שמרחתי לו על האיזור, לא עזרה מלבד קרח. לאחרונה הלכנו גם לרופאת עור אשר פטרה אותנו בתשובה כי זהו יובש, למרות שאין שום סימן לכך. אתמול גם עבר צילום עמוד שדרה מותני אשר הראה כי הכל תקין.
הגרד בעיקר מפריע בזמן ישיבה (בכיתה, במכונית וכו'), בזמן משחק חופשי - פחות שם לב לכך. עלי להדגיש כי הגרד עקבי ובאותו מקום - לא נראה לי כי הילד ממציא ונראה כי הוא מתלונן באמת ובתמים.
עלי לציין כי גם הילד מאובחן מגיל 4 כילד עם בעיה בויסות החושי.
האם זוהי בעיה נוירולוגית או שאולי עלי לחשוב על כוון אחר? אני די מיואשת מאחר והילד באמת סובל וכמובן שהבעיה מאוד מפריעה לו בכיתה....
אודה לעזרתכם, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בעכוז - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי19/10/2010למיכל שלום
התאור אינו מתאים להפרעה נוירולוגית אך אני ממליצה לפנות לבדיקת נוירולוג ילדים לאשר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה וקפיצות בשינהאמא19/10/2010
שלום ד"ר!
אני כבר לא יודעת למי לפנות- עוד מגיל 0 היו לבת שלי הפרעות שינה בגלל רפלקס מורו- היא לא יכלה להרדם כי התחילה להתפתל כשנסתה להרדם וגם אם הצליחה הרפלקס העיר אותה( פתאום קופצת תוך כדי שינה או כהרדמות).
פתרתי את זה חלקית באמצעות עיטוף( שינה על הבטן אינה עוזרת והיא גם לא רוצה הלרדם ככה) ולפני שבוע החלטתי שמספיק עם זה כי התינוקת גדולה ואמרו לי שזה כבר יכול להזיק לה.
אבל זה לא עבר! כשהיא מנסה להרדם היא מתחילה להתפתל ולקפוץ( כמו ברפלקס מורו) ואיננה מסוגלת והיא נרדמת רק על הידיים.. לאחר מכן כשהיא כבר ישנה היא מתחילה לקפוץ תוך כדי שינה(עדיין! והיא בת 6 חודשים) ומתעוררת. אנחנו לא ישנים וגם היא. היא ישנה כ5 שעות בלילה( לא רצוף, כמובן) וביום עוד איזה שעה בקושי- הילדה סובלת מאד ורוצה לישון ולא יכולה.
ההתפתחות שלה נורמאלית- היא זוחלת מגיל 5 חודשים ונמצאת במעקב בטיפת חלב כי היקף הראש שלה באחוזון נמוך.
היא כבר לא מסכימה שיעטפו אותה...
מה אפשר לעשות? יש טיפול נגד זה? זה מוכר לך?
אני לא יכולה לחזור לעבודה כי אני פשוט לא ישנה ואם לי בתור מבוגר חסרות שעות שינה, אז איך היא חיה עם זה?
המצב רק הולך ומחמיר עם הזמן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה וקפיצות בשינה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/10/2010כדאי לבקש מרופא הילדים הפנייה למעבדת שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בקורואיד פלקסוס משמאללימור18/10/2010
ההיתי בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 והרופא אמר לי שהוא חשוב שייש לעובר ציסטה בקורואיד פלקסוס משמאל בקוטר 6 מ,מ הודגמו קרופיסס קלוזום+ורמיס מה זה אומר ולמה זה גורם איזה סיכון בקשה תענו לי כל השאר יצא לי בסדר הכל בסדר בעובר רשום לי על הכל נצפו נצפו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בקורואיד פלקסוס משמאל - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/10/2010ציסטות בכורואיד פלקסוס מהוות ממצא די שכיח בתקופה הפרינטלית ובד"כ מתחת ל 10 מ"מ הן חסרות חשיבות. שאר מבני המוח שציינת הם קיימים ותקינים וזה טוב. מומלץ לבצע אולטראסאונד של המוח לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך היפסריתמיהנטלי18/10/2010
שוב תודה על תשובתך! בקשר לבדיקה, נתבקשנו לעבור אותה לא מזמן אך נאמר לנו שהיא מאוד יקרה מאחר ולא מתבצעת בארץ ונתבקשנו ע"י הרופא שלנו משערי צדק להיפגש עם רופאה אחרת שתוכל לעזור לנו וכשפניתי להסתכל בהפניה ראיתי שזאת את! והנה אנחנו מתכתבות-עולם קטן... בקיצור אטלפן היום למרפאה לקבוע יעוץ אצלך, מקווה שהתורים לא ארוכים מדי...ידוע לך על עוד דרכים נוספות לעבור את הבדיקה? שוב תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך היפסריתמיה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/10/2010שלום נטלי אני מבינה שקבעת תור. נפגש נראה את הבדיקות כולל EEG והדמיה ונדון באפשרויות כולל לקדם את הבדיקה הגנטית אם אכן מתאימה לביתך.
ד"ר בן זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בן 5שלום17/10/2010
בני בן ה-5 סובל כשנתיים וחצי מתופעה שמופיעה בעיקר רק כשהוא משחק עם הצעצועים שלו ( משחקי דמיון עם המכוניות ) זה מתבטא בלעביר את הידיים מאחורי צוואר כאגרופים והזזת אצבעות תוך כדי כאילו שהוא סוחט מיץ .
היינו אצל נוירולוג כשהתופעה החלה , אבל הוא הסביר שזה שומדבר , ובכל זאת עברו מאז כשנתתים וחצי ועדיין יש את התופעה . רציתי לדעת אם זה מוכר לכם ואם צריך בדיקה נוספת .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בן 5 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג17/10/2010עושה רושם שמדובר בתנועות ידיים סטראוטיפיות שאין להן שום משמעות קלינית וטיבן לחלוף עד גיל 6-7.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך b6להיפסריתמיהנטלי17/10/2010
תודה רבה על תשובתך המהירה!אתחיל בטיפול בתקווה רבה! לגבי דיאטה קטוגנית נאמר לנו שבמקרה שלנו לא יעזור, טוב לשמוע שיש עוד אופציה! לגבי הבירור עברנו בירור גנטי ומטבולי מלא,ילדה ראשונה,הריון ולידה תקינים,אין רקע משפחתי,אין שום ממצא במוח, כבר הוגדרנו לא פעם כ"לא כתובים בספרי הרפואה"... ההגדרות היחידות הם האפילפסיה(רק לאחרונה) והיפוטוניה קיצונית. האם מוכרים לך מקרים של תינוקות שפירכסו ברחם? קשה למצוא רופאים שמכירים את הנושא ולא חושבים שהדמיון שלי מפותח... המון תודה בינתיים, אשמח לעדכן אותך בתוצאות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך b6להיפסריתמיה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/10/2010האם נבדקה ל-CDKL5???
דיאטה קטוגנית היא בודאי אופציה \הייתי בודקת יש יותר ויותר נתונים על הצלחות במקרים קשים ובמיוחד אלה שלא כל כך מתאימים למתן סטרואידים.
אני מצטערת שאני מתערבת אבל "בירור מלא" הוא לא תמיד "מלא " ויש אפשרויות נוספות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה האחרונה
נטלי18/10/2010ברוריה שלום! מספר הטלפון שרשום כאן תפוס ללא הפסקה, האם זהו המספר המעודכן לקביעת תורים? יש טלפון נוסף? תודה וים טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-b6 להיפסריתמיהנטלי16/10/2010
שלום וברכה! התינוקת שלי בת 9 חודשים סובלת מאפילפסיה, אאג מראה היפסריתמיה אך ישנם דעות שונותלגבי אבחנת סינדרום ווסט, האפילפסיה התחילה ברחם ולטענת הרופאים היא סימפטומלית למרות שאין אבחנה(סובלת בנוסף מאיחור התפתחותי חמור) מטופלת בסבריל+דפלפט, אין התקפים אך האאג לא נקי. בעקבות מחקר שנעשה ביפן ובגרמניה בנוגע לטיפול באמצעות רמות גבוהות-300 מג לקילו-של b6 הוחלט ביחד עם הנוירולוג שלנו לנסות לפני שפונים לטיפול בסטרואידים. השאלה היא האם ידוע כעבור כמה זמן עלולה להיווצר רעילות של הויטמין שיכולה לגרום לנזק בלתי הפיך? בכל מקום כתוב "זמן ממושך", הטיפול שלנו מיועד לבין 2-4 שבועות, הנוירולוג שלנו אומר שאין חשש ולמרות שאני סומכת עליו מאוד הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת וגם האם ידועה איזושהי סתירה בין הויטמין לתרופות סבריל ודפלפט? תודה מראש ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב-b6 להיפסריתמיה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/10/2010איני רואה כל בעיה במתן בי-6 במינונים גבוהים לתקופה מוגבלת אפילו של חודשים. בנוסף לאור הסיפור אולי יש מקום לחשוב על דיאטה קטוגנית לפני הסטרואידים נמצא לאחרונה יעיל ויותר בטוח.האם ביתך עברה בירור גנטי מלא? האם יש הפרעה מבנית של המוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כאב ראש בעת לחציה על מקוםישראל15/10/2010
במרכז הראש אני מרגיש כאב ולפעמים וגם לפעמים כאבים בצדדי הראש ברכות
גם יש לי לפעמים בחילות
מה לעשוות מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי כאב ראש בעת לחציה על מקום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/10/2010צריך לגשת לנוירולוג לבדיקה נוירולוגית ולעשות בדיקת עיניים( קרקעית ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שרירים?יוסף14/10/2010
שלום רב
בני בן השנתיים וחצי מדי פעם בעת הליכה נעצר ומתחיל לבכות שכואבת לו הרגל ואף מרים את ידיו למעלה ואומר אני לא יכול
ולאחר כמה שניות ממשיך ללכת
אתמול באמצע הלילה הוא התעורר בבכי מר למשך כ-20 דקות ואמר שכואבת לו הרגל והוא לא יכול ללכת ואף התכווץ מכאבים
האם יתכן שיש לו כיווצי שרירים?
מה יכולה להיות הסיבה?
מה צריך לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שרירים? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/10/2010צריך לבדוק אותו בדיקה התפתחותית ונוירולוגית ולקחת לו בדיקות דם: ס.ד, SMAC, CPK, ש.ד. ות. תיירואיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כיווצי שרירים
יוסף16/10/2010שלום רב,
בהמשך לעובדה שיש כיווצי רגלים לבני בן השנתיים וחצי
יש לו נטיה מגיל 0 בזמן שינה לקראת קימה לתזוזות מהירות בזמן שינה של הידים ולעיתים של הרגליים.
בנוסף יש לו לאחרונה נטיה לעשות פיפי כל שעה
האם יכול להיות קשר בין הדברים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כיווצי שרירים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג16/10/2010לא נראה שיש קשר בין הדברים . יש לבדוק את הנושא של ההשתנה התכופה עם נפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)