מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרכוסי חוםהדס08/01/2011
שלום
יש לי ארבעה ילדים וב"ה חוץ ממחלות ילדים רגילות שבינהן אסטמה ילדים הכל בסדר איתם, בתי הרביעית היא תינוקת בת כשנה ושמונה חודשים, בגיל שנה וחודשיים בערך בעת חופשה באילת עלה לה החום שלא נראה גבוהה בהתחלה, בערב הילדה פירכסה מחום פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה וכמעט איבדתי את ההכרה בעצמי כי לא הבנתי מה קורה עם הילדה שלי במלון הזמינו אמבולנס וכבר שם הסבירו לנו שזהו פרכוס חום, הילדה אושפה ליומיים למעקב בלבד ושוחרה עם הוראות מה עושים הלאה עם החום ואם יקרה שוב פעם פרכוס, בכל פעם שיש לילדה חום אני חוששת ונותנת לה מהר מאוד את האקמול או הנורפון מהחשש שהחום יעלה או ירד מהר והיא תפרכס, בבית החולים יוספטל אמרו לנו שאם קורה שוב פרכוס אז צריך לעשות בדיקות ולראות שאין חלילה אפילפסיה או משהו אחר חלילה, ביום רביעי האחרון 5.1.11 התקשרו אלנו מהמעון של הילדה ואמרו שהיא עם חום בעלי אסף את הילדה ולאחר בערך שעה ממתי שהודיעו לנו שהיא עם חום הילדה פרכסה בפעם השנייה שלה בחיים, הגענו לרופאה שבדקה אותה ואמרה שהכל בסדר - יש לציין שזו לא הרופאה הקבועה שלה, יום למחרת הגענו לרופאה ילדים שכן מכיר את הילדה בדק אותה ואמר שהיא בסדר כששאלתי אותו האם צריך לעשות בדיקות כדי לשלול אפילסיה וכו' הוא התייעץ עם נוירולוג ונאמר לו שאין צורך כי כשיודעים שזה פרכוסי חום אין מה לעשות בעניין.
שאלתי היא האם אנו יכולים לדרוש לעשות בדיקות כלשהן לבדוק שהילדה בסדר ושאין מה לחשוש או שכבר עכשיו ניתן לומר לי שאין צורך בכך?
אשמח לתגובה מהירה (ומרגיעה אני מקווה)
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסי חום - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/01/2011פרכובי חום אינם אפילפסיה אלא אורעים חוזרים שכיחים למדי בילדים צעירים. על פי התיאור שלך הפרכוסים כל הנראהקצרים (אחרת בטח היו מאשפזים אותה בפרכוס השני ) אין צורך בבדיקות בשלב זה אלא במצב של פרכוס להבדק תוך זמן קרוב על ידי רופא למקור החום, לנסות להוריד חום ולהשגיח. בהרבה מקרים ישנו סיפור משפחתי של קרובים נוספים עם פרכוסים בחום בשלב זה אין הדבר נשמע כהתחלת אפילפסיה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך חברתיאמא08/01/2011
יש לי תינוק בן 4 חודשים בגיל חודשים עבר ניתוח בקע מפשעתי בני מאז ועד עכשיו לא מופיע אצלו חיוך חברתי למרות שכל הזמן משחקים ומלטפים וצוחקים איתו צחוק קולני
מופיע על פניו שהוא שמח ומרוצה ואת החיוך רואים אותו כשהוא ישן.
בנוסף לזה הילד היה לו קשה לקשר איתנו קשר עין ישיר עד גיל שלושה חודשים אבל עכשיו הוא כן מקשר קשר עין ועוקב אחרינו בחדר ואחרי צעצועים, מה שמדאיג אותנו עכשיו הוא החיוך ,למה הוא עדיין מתקשה לחייך? ,כל מי שרואה אותו מעלה לנו את הנושא הזה,אנחנו הפנינו להתפתחות הילד אבל עד עכשיו לא קבעו לנו תור ,רוצה להעיר שהילד אובחן שיש לו רעש בלב ואנחנו עכשיו במעקב לאקו לב כל חודשים, האם ייתכן שכל מה שעובר עליו מפריע לו להתפתיח התפתחות תקינה ? ומה זה יכול להיות שהילד לא מחייך ?האם הוא יחייך בסופו של דבר ונראה את החיוך שלו או שיש לו בעיה .
אני אהיה מודה לכם אם תענו לי בהקדם ותספירו לי מה מתרחש עם התינוק שלי ותרגיעו אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך חברתי - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/01/2011ברור שלא ניתן בהתכתבות ל"הסביר " מה יש לילד שלך. יכול להיות שפשוט פחות חייכן ויכול להיות שישנו קושי התפתחותי שמשמעותו וטיבו לא יכולים להתברר רך התיאור שלך. לא חושבת שהניתוח או הרשרוש בלב מסבירים את העדר החיוך. התפתחות הילד זו כתובת טובה אבל בינתיים בקשי מרופא הילדים לנסות להתרשם ממנו הוא גם צריך לדעת אם המצב חריג או את פשוט קצת מבוהלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות לבדיקת EEGאמא שדואגת08/01/2011
האם יש סיכון בביצוע בדיקת EEG? האם יש לה השלכות חמורות כמו קרינה בריכוז גבוה או כל דבר שהרופאים נמנעים מלדווח עליו לפני שהם שולחים לבצע את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות לבדיקת EEG - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/01/2011אין שום סיכון בביצוע בדיקת EEG. היא דומה לבדיקת הא.ק.ג. - שמים אלקטרודות ורושמים את הפעילות החשמלית של המוח. אין בה קרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת לילד עם אפילפסיהאמאשל05/01/2011
האם מומלץ לתת חיסון נגד שפעת לילד עם אפילפסיה לא מאוזנת. או שהסיכון לחלות מהחיסון מסכן יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת לילד עם אפילפסיה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג06/01/2011לדעתי מומלץ לחסן כל ילד עם מחלה נוירולוגית כרונית כולל אפילפסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהו-7 חולם בהקיץקסם04/01/2011
שלום רב, בני בן שנה ושבעה חודשים, ילד חייכן בריא אך עדיין לא מדבר.
משמיע מעט מאוד הברות אה ו- בה. ולא פונה אלינו או לחפצים בשמות או הברות קבועות אלא בהצבעה.
יחד עם זאת עונה כשואלים אותו כיצד עושים חיות (חתול. כלב סוס..) וגם מבצע שיר שלם בטון מדוייק עם צליל של אה אה
בנוסף מס פעמים ביום הוא "חולם" ( כמו אדם שקוע במחשבות , בוהה) ולאחר מס פעמים שאני קוראת לו או נוגעת בו הוא מגיב.
וקיים גם קושי אם אוכל.
שאלתי: האם כל התופעות קשורות? ואם כן על מה הם עלולות להעיד? ומה יש לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנהו-7 חולם בהקיץ - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/01/2011כל התופעות מחייבות אבחון נוירולוגי בנוסף לבדיקת שמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים מורכבים אצל ילדהאילת04/01/2011
שלום,
הבת שלי בת 7 סובלת מטיקים זה מספר חודשים. היא החלה באזור הפנים (פוערת את פיה,)וכעת היא מושכת בצוואר. היא גם אומרת לי שלפעמים היא מרגישה שהיא חייבת לגעת במשהו שוב, אבל היא עוצרת את עצמה. אני מבינה שטיקים פשוטים הם תופעה חולפת אצל ילדים השאלה היא אם גם טיקים מורכבים כפי שתאירתי הם תופעה שעלולה לחלוף (בתקווה) או האם אלו סימנים די מובהקים של התפתחות תסמונת טורט (חלילה!) אין לה טיקים קוליים!
אודה לתשובתך
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים מורכבים אצל ילדה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/01/2011הקריטריונים לתסמונת טורט כוללים לפחות 2 טיקים מוטוריים בין פשוטים או מורכבים וטיק ווקלי אחד , הנמשכים ע"פ כשנה.במהלך תקופה זו אין תקופה של יותר משלושה חדשים רציפים ללא טיקים.
כך שגם מבחינת משך התופעה וגם בהיעדר טיק ווקלי אין מדובר בתסמונת טורט. טיבם של הטיקים הוא "בא וחולף". על הילדה להיות במעקב נוירולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אילת04/01/2011המלצת ללכת למעקב נירולוגי, האם את יכולה לתאר לי את אופי המעקב, האם יבוצעו בדיקות מסוימות?
כמו כן, האם טיק מורכב הוא טיק שכיח גם ללא טורט?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/01/2011מעקב נוירולוגי יכלול הסטוריה רפואית ובדיקה נוירולוגית. אין צורך בבדיקות מעבדה.
טיק מורכב יכול להיות גם ללא טורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטןאמא04/01/2011
ד"ר שלום רב.
בתי בת 3 וחצי.
נולדה עם היקף ראש:31.5 ס"מ,אורך: 47 ס"מ,משקל:3.070 ק"ג
מאז לידתה במעקב עקב מיקרוצפליה.
היה איחור עקבי בהתפתחות מוטוריקה גסה (ישבה בגיל שנה,הלכה עצמאית בגיל שנתיים וחודשיים.)
אוצר מילים ענק,משיימת את כל הצבעים,מזהה מספרים,סופרת עד 10
ישנו ריור יתר ומטופלת אצל קלינאית תקשורת.
מדברת במשפטים מורכבים למרות שמובנות הדיבור מעט ירודה(בעקבות הריור).
לפני כמעט שנה עברה בדיקת קריוטיפ ונמצאה כלוקה בתסמונת טרנר.
עברה MRI ונמצא שהבדיקה בגדר הנורמה.
מקבלת הורמון גדילה.
מימדיה כיום:
היקף ראש-44 ס"מ,גובה- 91 ס"מ משקל:11.5 ק"ג בקירוב
ילדה שמחה,יוזמת קשר עם ילדים אחרים אם כי מעט ביישנית וחרדה מזרים (ומרופאים...). ילדה נבונה שמבינה הכל!
ישנה פזילה בעין אחת שלא נראית תמיד והעין נוטה להיסגר אל מול מקור אור.
נבדקה ולא נמצא ממצא חריג,נמשיך במעקב.
עברה בגיל שנתיים ו-10 חודשים אבחון פסיכולוגי ונמצאה בטווח הנורמה.
היקף ראש אבא: 56 ס"מ
היקף ראש אמא: 53 ס"מ
היקף ראש אח בן 7.5: 51 ס"מ
היקף ראש סבא" 52 ס"מ
האם לאור כל זאת ניתן להרגע? מצטערת על אורך המכתב אך הייתי רוצה שתאמר לי מה היה מחשיד בגיל זה כפיגור שכלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו...
אמא04/01/2011הילדה עברה כמובן בירור מקיף שכלל בדיקות דם לגדילה,בירור מטאבולי ועוד בדיקות ששלחה אותנו לעשות גנטיקאית, ובעקבות כך התגלתה תסמונת טרנר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש קטן - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/01/2011לביתך יש היקף ראש קטן וכן אובחנה תסמונת טרנר. בד"כ התסמונת אינה כוללת ראש קטן אם כי שכיחה קומה נמוכה. במשפחה יש נטייה להיקפי ראש קטנים שאולי הרקע לגודל ראשה של הילדה הוא משפחתי.
בטרנר נדיר ביותר לראות פיגור שכלי . יתכן איחור בהתפתחות מוטוריקה עדינה וגסה ובהמשך קשיים בתפיסה מרחבית. תיתכן הפרעה בשמיעה ועל הילדה להיות במעקב א.א.ג. וBERA בשאלה של ליקוי שמיעה פרוגרסיבי. כ"כ יש לבדוק את תפקודי בלוטת המגן.
העובדה שהילדה מפותחת יפה ובהערכה פסיכולוגית נמצאה תקינה יכולה להוציא מכלל חשבון בסבירות גבוהה שמדובר בפיגור שכלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לבת עם ראש גדולנורית04/01/2011
בתי בת 8 חודשים. החל מגיל חודשיים היא במעקב עקב היקף ראש גדול, עלתה והגיעה לאחוזון 90.
עשינו אולטרה סאונד למוח וראו תת ספיגה של CSF. בבדיקה השניה עדיין יש נוזלים מעל הרגיל, אבל פחות מהבדיקה הראשונה.
ההתפתחות שלה רגילה, אבל השינה שלה מופרעת ואין לה שינה רצופה כל היום וכל הלילה. נוירולוג אמר שאין קשר למים בראש, אבל רופאת הילדים חושבת שיתכן שיש קשר.
עד כה לא עשינו לה חיסונים. האם מותר לחסן אותה?
אני חוששת מהחיסון המחומש שכולל שעלת כי קראתי שתופעות הלוואי שלו פוגעות במוח, האם מצבה יותר רגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לבת עם ראש גדול - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/01/2011אם אין מחלות או מצבים נוירולוגיים אחרים פרט לעלייה בהיקפי הראש - אזי אין מניעה לחסן את הילדה כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ללא סיבהאמא04/01/2011
ילד עם פיגור קשה ואפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו בוכה ללא סיבה האם זה סוג של פירכוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא סיבה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/01/2011בכי ממושך בד"כ אינו מהווה תסמין של פרכוס אך יש לשלול בעיות אחרות שיכולות לגרום לכאבים אצל ילדים עם מחלות כרוניות דומות כמו רפלוקס גסטרו- אזופגייאלי, פריקה של פרק הירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEG ובעיית קשב וריכוזאימא מודאגת03/01/2011
שלום, לאחרונה היינו בהתייעצות אצל ניירולוג לגבי חשד להפרעות קשב וריכוז אצל בתי בת ה-11. הניירולוג המליץ על מתן כדור (קונצרטה) וביקש יחד עם עוד כמה בדיקות לבצע גם את הבדיקה EEG. ברצוני לדעת למה ? לפי מה שקראתי באינטרנט הבדיקה אמורה להצביע על חשש לאיפלפסיה. אין אצלינו היסטוריה של אפילפסיה גם לגבי בתי וגם במשפחה. ממקרה של חברותיי שגם ילדיהן מקבלים ריטלין לא הפנו אף אחד לביצוע EEG. תודה על עזרתכם!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG ובעיית קשב וריכוז - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/01/2011יתכן כי הנוירולוג חשד בבעייה של ניתוקים שיכולים להיות בשל חוסר קשב וריכוז או בשל אפילפסיה מסויימת ולכן הוא רצה לשלול את האפשרות האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפנוף בידייםאמא02/01/2011
בני הן ה-4 מנופף ביידים כשמתרגש ממשהו. זה יכול להיות משחק חדש, תוכנית בטלויזיה, תוך כדי משחק במחשב, עם יד ימין משחק בחצים עם יד שמאל מנופף.
כששואלים אותו למה הוא עושה את זה הוא אומר שהוא מתרגש.
היסטוריה: יש לציין כי בגיל שנתיים רופאת המשפחה אבחנה שיש איחור בדיבור, מרייר הרבה, בשל האיחור בדיבור פנינו לרופא אף אוזן גרון שהמליץ על בדיקת שמיעה, היתה ירידה בשמיעה בשל נוזלים באוזניים, בגיל שנתיים וחצי עבר ניתוח כפתורים ושקד שלישי בגיל שלוש וחצי נפלטו הכפתורים ובדיקות שמיעה תקינות בגבול הנורמה, בגלל קשיים בשפה מטופל אצל קלינאית תקשורת.
הוא מפחד, עד היום, מרעש השואב אבק,
הנפנוף בידיים מלווה בכך שהוא מאוד מרוכז וחושב עם עצמו
האם יש בעיה נוריולוגית? האם יש משהו שניתן לעשות? האם יש לעשות בדיקות כלשהן? האם לפנות למכון להתפתחות הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפנוף בידיים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג02/01/2011על פי התיאור נראה כי מדובר בתנועות ידיים סטראוטיפיות המופיעות בזמן התרגשות או שמחה אך בשל האיחור השפתי מומלץ להפנותו לנוירולוג ילדים רצוי לאחר שתצלמי את התנועות במצלמת וידאו ביתית או פלאפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נינוד או טילטולאמא02/01/2011
בני ילד עם אפילפסיה ופיגור קשה מטופל בדפלפט כרונו והרמה גבוה בדם.
כל ההתקפים שהיו הינם ריפיון איבוד טונוס או נפילה לאחרונה ישנה מעין רעידה נידנוד עדין ביותר של חלק עליון ללא איבוד טונוס ללא שינוי במצב ההכרה או הבעת הפנים איך להתייחס לזה האם זה סוג נוסף של פירכוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נינוד או טילטול - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג02/01/2011כדאי לבצע וידאו - EEG ולראות האם יש קורלציה בין התנועות ובין התופעות החשמליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך חברתימרינה31/12/2010
שלום,
אני אמא לתינוקת בת 11 וחצי שבועות.
היא מחייכת לעיתים אבל אני לא בטוחה שהחיוך מכוון אלי, או בתגובה למשהו. נדמה שהיא מחייכת באופן אקראי.
לקחתי אותה לבדיקת עיניים ורופאת העיניים אמרה שהראייה שלה תקינה ושהיא עוקבת יפה אחרי חפצים.
מה יכולה להיות הסיבה לעיכוב בחיוך החברתי? יש לי ילד נוסף וכשהוא היה בן חודש וחצי הוא חייך באופן ברור בתגובה לפנים של בני משפחה.
האם כדאי ללכת להבדק ואם כן אצל איזה רופא? האם כדאי ללכת לנוירולוג ילדים? האם אוטיזם יכול להתבטא בגיל צעיר כל כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך חברתי - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי31/12/2010רוב הילדים מחייכים חיוך תגובתי עד גיל חודשיים
אני מציעה שהיא תבדק ע"י נוירולוג ילדים למרות שציינת שהיא מחייכת לעיתים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש - אולטראסאונדעדי30/12/2010
שלום רב,
בתי תינוקת בת 10 חודשים היקף ראש הלך ועלה מאחוזון 25 לאחוזון מעל ה-96.
נשלחתי בחודש ספטמבר לאולטראסאונד להלן התשובה שקיבלתי בזמנו:
הבדיקה בוצעה דרך פונטנלה קדמית. חדרי המח אינם מורחבים. רקמת המח הפריוונטריקולרית בגדר התקין. מבני קו האמצע תקינים. לציין עודף נוזל אקסטרא אקסיאלי.
אחרי התשובות הללו הייתי אצל נוירולוגית (לפני כ- 3 חודשים) שאמרה להמשיך במעקב אחר היקפי ראש למרות שע"פ התשובה מדובר במים שנמצאים בכיפת המוח אך אמרה שיש לעשות בדיקת אולטראסאונד נוסף לאחר 3 חודשים בשביל להיות בטוחים שהכל בסדר.
אתמול ערכנו בדיקה נוספת באותו מקום להלן התשובה מאתמול:
הבדיקה בוצעה דרך פונטנלה קדמית.
חדרי המוח מעט מורחבים.
רקמת המח הפריווטריקולרית בגדר התקין. מבנה קו האמצע תקינים.
לציין עודף נוזל אקסטרא אקסיאלי אשר בעובי כ 0.7-1.0 ס"מ
סיכום: ללא שינוי מהותי
התור אצל הנוירולוגית בעור מס' שבועות אודה לכן על מתן תשובה לגבי מה זה אומר נלחצתי
מכך שהפעם חדרי המוח מעט מורחבים מה זה אומר ?
יש לציין שמדידה אחרונה של היקף ראש נעשתה בגיל 9 חודשים ועמדה על 46.4
לתשובתכן אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש - אולטראסאונד - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג30/12/2010ע"פ נוסח ההודעה אין מה לדאוג. מותר שב EVOH (נוזלים בכיפת המוח) תהיה גם הרחבת חדרים קלה.היקף הראש העכשווי שלה אף הוא במגמת ירידה - אחוזון 95
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשאני26/12/2010
שלום,
השבוע ביקרתי בטיפת חלב עם ביתי בת השנה ונאמר לי שהיקף הראש שלה עלה שתי עקומות. היקף הראש כיום הוא 46. האחות בטיפת חלב ציינה שיכול להיות שזה קשור לעובדה שהיא עשתה קפיצה רצינית גם מבחינת הגובה ושלדעתה אין סיבה לדאגה.
אשמח להבין מהי המשמעות של עליית שתי עקומות בהיקף ראש ומה יכולות להיות הסיבות לכך.
כמו כן, האם לדעתך יכול להיות שאכן הדבר קשור לעניין הגובה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג26/12/2010תינוקות נולדים עם היקף ראעש באחוזון מסוים שמשקף את הגדילה התוך רחמית שלהם ואת הפוטנציאל הגנטי שלהם ואחרי הלידה הם ממשיכים בהיקף ראש שהוא מותנה בגנטיקה ובעקומות גדילה חוץ רחמיות. בד"כ יש גדילה לאורך אחוזון מסוים אך לעתים אם יש קפיצה באחוזוני משקל וגובה - יש קפיצה מקבילה בהיקפי הראש. בכל מקרה אם לתינוקת יש עדיין מרפס קדמי פתוח מספיק מומלץ לעשות אולטרהסאונד מוח כדי לעמוד על גודל החדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)