מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמיםליאת16/06/2011
שלום רב
ביתי בת 2
נולדה עם כתם חום באזור הבטן מצד ימין
ועוד כתם לבן מעט מתחתיו
לא התייחסתי מעולם לממצא עד שנחשפתי למאמר בנושא כתמי קפה בחלב
מאז אני סוקרת את הגוף שלה כל הזמן לפעמים(מאז מצאתי עוד כתם קטן יותר ברגל אבל ניראה לי שהוא הולך ומתבהר)מ אני מדמיינת עוד כתמים שלמחרת אני כבר לא רואה אותם
אני מוטרדת מאוד
ועוד משהו
ברגלים מאחורה יש לה גם פתיתי לובן בעור שמאז שהתחיל הקיץ השתזפו וכבר לא כל כך רואים אותם הם כמעט התמזגו עם גוון העור הכללי
יש לה מעין נקודת נמש על הכתף האם גם זה נחשב ככתם (גודלו כגודל נמש רגיל טיפה יותר מקוטר של ראש סיכה)
איך צריך להתייחס לזה
אני מרגישה שאני יוצאת מדעתי!!!
אנא עיזרו לי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג16/06/2011יש להוועץ ברופא עור ילדים ובנוירולוג ילדים כדי לעמוד על משמעות התופעות העוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוריאה בפעוט בן 9 חודשיםזיו16/06/2011
שלום רב,
בני בן 9 חודשים. משך 13 שעות היה נתון להתקף שהוגדר ככוריאה. הילד התעורר בבוקר רגיל, מעט "נודניק" ונצמד אלי מרבית הזמן. נתתי לו לוסק (הוא מקבל על בסיס קבוע מאז היה בן שבועיים).
לאחר מס' דקות שמתי לב שהוא מזיז ידיים, ראש וגפיים באופן בלתי רצוני ואינו יוצר קשר עם הסביבה. ההתקף הנ"ל נמשך עם החמרה לסירוגין משך 13 שעות. בבית חולים נאמר שיש לו פרכוסים, קיבל זריקות שלא עזרו. עבר סיטי ראש שיצא תקין, בדיקת נוזל שדרה תקינה. לאחר כ-6 שעות של התקף (ע הקלות בתזוזתיות מידי פעם אבל ללא שיפור בתקשורת ובתגובות לסביבה) החל התקף של בכי בלתי פוסק שנמשך 4 (!!!!! ) שעות מלווה בתזוזות של כל הגוף. לאחר מתן קוקטייל של תרופות שלא עזרו הוא קיבל ואליום ונרדם בתוך דקות. לאחר 6 שעות שינה קם כחדש.
הרקע של הילד: בגיל שבועיים הפסקת נשימה ראשונה. מאז כ-20 הפסקות נשימה עד גיל 3.5 חודשים. ההפסקות נשימה יוחסו לרפלוקס ולכן מטופל בזנטק.לפני כשבועיים הפסקת נשימה בודדת נוספת וקצרה. בחודש וחצי האחרונים התלוננתי על תנודות ראש לא ברורות מצד לצד של התינוק, שמופיעות וחולפות לאחר מס' שניות (כאילו אומר לא, אבל ללא קשר לכלום).לציין שיש לי בבית ילד שנוטל ריטלין אבל אני שוללת מכל וכל אפשרות שהפעוט קיבל ריטלין, שכן שתי התרופות מאוחסנות בנפרד, צבען שונה. בנוסף וידאנו שהקפסולה שנותרה ריקה מאותו בוקר אכן היא של לוסק ולא של ריטלין.כמו כן, בגיל שבועיים עבר בדיקת אי.אי.ג'י תקינה. ב-CT ראש צויין שנצפית הרחבה קלה מעל הנורמה של מדורי CSF פריפריים. כמו כן, כשבועיים וחצי לפני ההתקף חלה במחלה פעילה של CMV , 3 ימים לפני ההתקף סבל מחום עד 39.8 בלילות ושלשולים.
בבית החולים לא מצאו סיבה לתופעה, ולאור העובדה שחלפה לאחר פחות מ-24 שעות נקבע "לנוכח הקליניקה עם אנצפלופטיה ושיפור מהיר בתסמינים ייתכן שמדובר בחשיפה לתרופות או לטוקסין".... אני שבה וחוזרת , לאור ההקפדה הרבה שלי, שאין סיכוי שהפעוט קיבל ריטלין. אשמח לקבל חוו"ד ממה יכול לנבוע התקף שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוריאה בפעוט בן 9 חודשים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב19/06/2011מוכרחה להסכים עם האבחנה שדבר ראשון שעולה על הפרק היא חשיפה לרעלן בגלל אופי התופעות חריפותן ומשכן.
אני מניחה שעבר הדמיה בסיסית אם לא אולי יש טעם ליתר בטחון לאור נחישותך שלא נחשף לתרופה וכן בירור מטהולי בסיסי אם יהיו שליליים ניתן יהיה לשבת בשקט ולשנות גישה רק אם יהיה התקף נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפנופי ידיים ורגליםאני15/06/2011
רציתי לברר האם תופעה של נפנופי ידיים וגם רגליים ,במשך כל היום בילדה בגיל 3 היא סוג של שיתוק מוחין או תופעה חולפת? יש לציין שהילדה הולכת ומדברת רגיל. שהיא מחזיקה משהו ביד או מוכת כפיים היא לא מנפנפת בידיים אבל יש לה תנועות לא רצוניות במשך כל היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניפנופי ידיים ורגלים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/06/2011נפנופי ידים הינה תנועה סטראוטיפית שאינה מעידה על חריגות נוירולוגית בילדים המפותחים היטב לגילם ואינה דורשת בירור מופיעה בחלק מתגובה להתרגשות אני מניחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת עוויתות בפנים.אני14/06/2011
שלום ,אני בן 17 ולאחרונה החלה אצלי מעין הרגשה של עוויתות באזור שמתחת לעין,
וכיום אני מרגיש את זה כמעט בכל הפנים בלחיים בשפתיים וכו' העוויתות לא נראות לעין רק מורגשות למעט כאשר אני מחייך לחי שמאל קופצת (אני לא סובל ממתח ועצבים)
מה זה יכול להיות?והאם זה יכול להחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת עוויתות בפנים. - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/06/2011קשה לדעת בדיוק מה זה - יכול להיות מסתם מתח שרירי - כדאי לראות נוירולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בריכוזיתליאת13/06/2011
שלום, בני בן ה 7.5 ילד חכם וחיובי, סובל מחולמנות ואיטיות למרות האינטיליגנציה הגבוהה שלו, הקושי מתבטא בפעילות איטית בכל דבר ובכיתה (א) קשה לו בביצוע המשימות ובבית בשע"ב - לוקח לו המון זמן, אפילו יש לו גמגום קל לעיתים כשהוא מנסה לספר לי משהו שהוא חושב עליו, ןגם קושי בשליפה-בדקתי אצל קלינאית תקשורת וזו לא ראתה כל צורך בטיפולים, כי היא טוענת שזה קל ולא גורף.
המורה גיבשה דיעה עליו בשבועיים האחרונים ומציעה לעשות לו אבחון של קשב וריכוז (ללא היפר). לי היתה תחושה כזאת לפני כשנה וחצי אך לא התקדמתי עם זה, ואני עדיין לא בטוחה ב-100%.
כעת אני רוצה לבדוק את העניין לעומק וקבעתי לו תור לנוירולוג לעוד חודשיים.
ובינתיים המורה הציעה לי להתחיל בריכוזית. מה לעשות, לחכות אחרי התור או לתת לו כבר עכשיו ולעזור לו, כי הבנתי שיש לכך השפעה טובה ואני מצד שני לא רוצה שזה יפריע לאבחונים שהנוירולוג ישלח אותי אליהם, אלא אם כן השינויי שיושג בשל הריכוזית נשאר לתמיד?(גם אחרי שמפסיקים את הטיפול, כך הסבירו לי בבית טבע)
מחכה לתשובה ולחוות דעתכם לגבי הריכוזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריכוזית - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/06/2011כנוירולוגית ילדים ברפואה הקונוונציונלית אין לי נסיון עם ריכוזית אך נראה לי שאין טעם להתחיל טיפול לפני שנפגשים עם הנוירולוג והוא מתרשם מהילד כפי שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש קצת גדול-חלא הולךשמואל13/06/2011
שלום ד'ר
מביקור אחרון בטיפת חלב,נאמר לנו שיש חשש שלתינוק שלנו בן השנה, יש ראש גדול
ושצריך לבדוק זאת.כמו כן הוא בן שנה כאמור, ועדיין לא הולך, .
1 האים יש ממה לחשוש
2 האם יש קשר בן ראש קצת גדול להתפתחות איטית-מוטורית
3.במה מדובר אנחנו קצת חרדים למרות שהתינוק בסדר גמור צוחק אוכל ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש קצת גדול-חלא הולך - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/06/2011יש מצב שנקרא EVOH ואשר הולך עם היקף ראש גדול . אין זה מצב מדאיג אך צריך ללכת לנוירולוג ילדים כדי לשלול סיבות אחרות לראש גדול. יתכן ומצב זה גורם להאטה קלה בהתפתחות המוטורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטןאור13/06/2011
שלום רב,
בני בן שנה והיקף ראשו הינו 43 ( נולד 36.5 ובחודש וחצי האחרון עלה חצי ס"מ) אחוזון 3 . בני מפותח מאוד הולך זוחל יושב משחק אומר מספר מילים סקרן וחייכן ולא נראית דיספרופורציה
היקף הראש שלי ושל בעלי גבוה...
לאחר פגישה עם רופא הילדים נאמר כי האפשרות למיקרוצפלוס נמוכה שכן הוא מתפתח יפה. (יישלח למעקב אצל מומחה)
עם זאת אנחנו מודאגים עד מאוד וקריאת אתרי האינטרנט לא עוזרת במיוחד..
מה דעתך על כך?
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/06/2011אמנם האפשרות למיקרוצפלייה היא נמוכה בנוכחות התפתחות תקינה אך הילד צריך להיבדק ע"י נוירולוג ילדים ובמידת הצורך ייערכו בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטוניןנעמי12/06/2011
לבני בן השבע עם אפילפסיה לא מאוזנת, ניתנה תרופת מלטונין לסיוע בהרדמות ורצף בשינה.
האם חשוב לקחת את התרופה מידי ערב?
האם אפשר להפסיק בבת אחת?
כמה זמן לפני זמן השינה מומלץ. לתת את התרופה ( תוך כמה זמן אמורה להשפיעה?)
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג12/06/2011מלטונין הוא למעשה הורמון טבעי המופרש בגוף והתוסף החיצוני אמור להגביר את השפעתו. כדאי לתת את התרופה על בסיס סדיר מדי ערב. כאשר שוקלים להפסיק מומלץ לעשות זאת בהדרגה. נותנים את התרופה שעה - שעתיים לפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצפלוס בתינוקותפנינה12/06/2011
מה ההבדל בין הידרוצפלס חיצוני להידרוצפלוס לא חסימתי? האם יש קשר בין הידוצפלוס להיפוטוניה בתינוקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצפלוס בתינוקות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג12/06/2011הידרוצפלוס חיצוני הוא שם נרדף להידרוצפלוס לא חסימתי - מצב שפיר שמשקף חוסר איזון פיזיולוגי וחולף בין מידת הייצור של נוזל חוט השדרה ובין מידת ספיגתו.ילדים עם מצב זה סטטיסטית מפתחים איחור מוטורי קל לעומת אחרים דבר שמתאזן לקראת גיל שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוצפלוס חיצוני בתינוקות
פנינה07/07/2011מה הכוונה בחוסר איזון חולף? הבעייה נעלמת בגיל מסויים והנוזל מתחיל להספג ? באיזה גיל? יש מקרים שלא? שיש צורך בשאנט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוצפלוס חיצוני בתינוקות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג07/07/2011עד גיל שנתיים משתווה האיזון בין ייצור לספיגת נוזל חוט שדרה. אין צורך בשאנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסים בעת שינהיפעת07/06/2011
שלום,
אני אמא לתינוק בן 5 וחצי חודשים. כל לילה אנו עוטפים אותו (SWADDLING) מאחר ויש לו המון רפלקסים בידיים וברגליים בעת שהוא ישן על הגב (הוא מעולם נרדם על הבטן גם במהלך היום). במהלך הלילה הוא מתעורר כל 3 שעות להנקה ואז שוב צריך לעטוף אותו (את הידיים שלו אנו משאירים בחוץ). ניסינו כבר מס' פעמים ללא עטיפה אך הוא שב ומעיר את עצמו עם תנועותיו בצורה אגריסיבית (דופק עם ידיו על גופו בחוזקה ומטיח את רגליו במיטה).
חשוב לי לציין שני דברים. האחד, מדובר בתינוק מאוד פעלתן וחייכן, מקשקש בשפתו ונראה כי מתפתח לגילו, אך באופן כללי הוא אינו תינוק רגוע ושלו אלא קופצני וזז בלי הפסקה (!) עם ידיו ורגליו, ולעיתים נראה מאוד אגרסיבי והיפראקטיבי בהתנהגותו. גופו כמעט תמיד קפוץ והוא אינו נינוח גם כשהוא בוהה/משחק במשחקיו. כך למשל הוא מעולם לא נרדם בנינוחות על בטנו או בהנחת ראשו על כתפינו.
הדבר השני, ביום, כמו בלילה, הוא מצליח להירדם רק תוך כדי תנועה, כלומר עגלה/נדנדה/כדור/מנשא. השינה עצמה מתרחשת רק כאשר הוא מכווץ בתוך הנדנדה שלו או כשהוא בתוך העגלה שלו כשהיא בתנועה.
מה עושים?
אודה לעצתכם,
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסים בעת שינה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/06/2011כדאי להיוועץ בסוגיה זו בד"ר מירי קרן פסיכיאטרית ילדים לגיל הרך שמקבלת תינוקות ללא עלות מכל הקופות במסגרת פרוייקט הנתמך ע"י גרנט בינלאומי. היא מקבלת במרפאת אורלנסקי בפ"ת טל. 03-9331927
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה..
יפעת08/06/2011ראשית תודה פרופ' שטראוסברג על תשובתך המהירה.
מאז שכתבתי לך את שאלתי, המשכתי לחפש באינט' בעניין ולעניות דעתי הבלתי מקצועית נראה לי כי לבני יש טונוס שרירים מוגבר. כמעט בכל המאפיינים שקראתי על כך יכולתי לזהות את התנהגותו של בני: חסר מנוחה, תזזיתי, רגליו מתוחות כל הזמן וגופו כמקשה אחת, לא מסכים שיערסלו אותו, לא מסכים להניח את ראשו בנינוחות על המזרן או להתרפק עלינו, מתקשה להירדם ולשחרר, נשען גבוה על כפות ידיו ולא "זוכר" שניתן לכופף את המרפקים וכו'..
האם יש לך עצה כיצד לטפל בעניין?
מאוד מודה על עזרתך.
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה.. - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/06/2011במקרה כזה הילד צריך לעבור הערכה נוירולוגית אצל נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ידיים מוזרותמיכל07/06/2011
בני בן 10 חודשים מתפתח יפה, זוחל יושב עומד, לא מוחה כפיים ומצביע וכשנמצא בחוסר תנועה בעגלה למשל מזיז את ידיו ואצבעותיו בצורה עדינה כמו של פסנתרן, האם זה סוג של טיק? שמתי לב מספר פעמים שהיד קפצה לו ועשתה את התנועה הזו באצבעות.
האם כדאי לבדוק זאת? על מה זה יכול להעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות ידיים מוזרות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/06/2011קרוב לודאי שהכל תקין אך בכל זאת כדאי להסריט את התנועות ולהיוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Freys Syndrome אצל תינוקענת06/06/2011
בני בן שנה וארבעה חודשים נמצא כסובל מ-Freys Syndrome. כמעט כל דבר שהוא אוכל גורם לו לאדמומיות באזור הלחי בצד אחד שעוברת. לאחר שקראתי קצת הבנתי שכבמחצית המקרים אצל תינוקות הדבר נגרם כתוצאה מלידה מכשירנית. ואכן, בני נולד בלידת מלקחיים.
בהנחה כי אכן המדובר בפגיעה עצבית, האם ייתכן והתסמונת תעבור? האם ייתכן ותחמיר? האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע החמרה?
מכיוון שלא מצאתי חומר רב אודות התסמונת, אודה על תשובתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Freys Syndrome אצל תינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג07/06/2011הדיווחים בספרות הילדים הם אכן מצומצמים ביותר.המאמר הכי מעודכן הוא מ2009.SETHURAMAN G, MANCINI AJ, PEDIATRIC NEUROLOGY 2009 MAY- JUNE; 26ׂ3;302-305.
בהחלט יש קשר עם לידה מכשירנית אך זה יכול להיות גם ספורדי ואפילו משפחתי. אחד הטיפולים המוצעים הוא זריקות בוטוליזם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יקרה אנא תקני את ה- Reference
אהרון08/06/2011חיפשתי את המאמר המצוטט ולא מצאתי. מס' הכרך ושנת הפרסום לא מתאימים.
לא מצאתי מאמר דומה ב- Pubmed.
אנא בדקי ותקני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יקרה אנא תקני את ה- Reference - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/06/2011לדעתי הרפרנס הוא נכון. תתקשר אלי מחר 050-4399510 ואני אכתיב לך אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי. ב- pediatric dermatology.
אהרון08/06/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםדנה06/06/2011
לביתי יש טיקים בעיניים בלבד מזה כשנתיים, בתדירות משתנה. בחודשים האחרונים כמעט היעלמות, מופיע לעיתים רחוקות. בימים האחרונים חולה ושמתי לב שהטיקים חזרו בתדירות לא גבוהה. כן שמה לב שהם חוזרים במצב של עייפות וכמובן התרגשות ומתח. שאלתי היא, האם מוכרת לכם התופעה שהטיקים מתחזקים במצבי חולשת הגוף כמו מחלה ועייפות? האם הדבר מעיד על העתיד? האם לאורך התקופה שהטיקים נמשכים יש סיכוי להיעלמות מוחלטת שלהם בעתיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג06/06/2011טיקים הם תנועות בלתי רצוניות שהבסיס שלהם הוא פיזיולוגי. המהלך של הטיקים הוא כזה ש"בא וחולף" כלומר יש תקופות שהם לגמרי ייעלמו ואח"כ יחזרו עד שבסוף מצופה שבגיל ההתבגרות הם ייעלמו לתמיד.הרבה הורים רואים את הטיקים בשיאם כשהילד יושב בערב מול המחשב או הטלויזיה.גם למתח נפשי יש השפעה על תדירות הטיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדוק פאנדס סינדרום?
אור13/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך אמא מודאגתסיון04/06/2011
תודה רבה על התשובה וסליחה על הבורות אבל לא הבנתי האם התופעות הסטיריאוטיפיות האלו תקינות בגיל זה ?ואם כן מתי זה אמור לחלוף, אציין שקבעתי לילדה כבר תור לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אמא מודאגת - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג06/06/2011התגובות הן בהחלט בטווח הנורמליות והן אמורות לחלוף בגיל 5-6.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נועות ידיים לא רצוניותגולי03/06/2011
שלום
בתי בת שמונה וחצי חודשים. לאחרונה (שבועיםי-שלושה) שמתי לב לתנועות ידיים לא רצוניות: נפנופי ידיים, תנועות סיבוביות ומעלה-מטה, אגרוף ושחרור (בלי שום סיבה נראית לעין, כולל במצבי הירדמות, האכלה, ועוד), גם ביד ימין וגם ביד שמאל (כל פעם ביד אחת). תינוקת תקשורתית, סקרנית ופעלתנית, והתפתחותה תקינה. האם התופעה היא תופעה נורמטיבית בגיל זה? קבעתי תור לרופא ילדים לבירור.האם עלינו להגיע לנוירולוג ילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועות ידיים לא רצוניות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג03/06/2011קרוב לודאי שמדובר בתופעה שפירה של כוראואטטוזיס ( סוג התנועות הסיבוביות האלה) אך ליתר ביטחון יש ללכת ולהיבדק אצל נוירולוג ילדים לשלול כל הפרעת תנועה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות ידיים לא רצוניות
גולי03/06/2011תודה רבה. איך מאייתים את שם התופעה באנגלית? המונח בעברית לא העלה תוצאות כלשהןץ ולמה הכוונה "תופעה שפירה" - זה אומר שהתופעה היא חולפת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות ידיים לא רצוניות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/06/2011BENIGN CHOREOATHETOSIS OF INFANCY. התופעה חולפת עם הגיל. בכ"ז רצוי שנוירולוג ילדים יתרשם מהתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)