מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתוליםאני27/06/2012
שלום,
בני בן 2:6 לפני כחודש נגמל מחיתולים- לקח לו בערך שבוע- 10 ימים והגמילה עברה מצויין. במשך היום מבקש ללכת לשירותים לפיפי וקקי ללא שום בעיה. גמלנו גם מהלילה כי פשוט נראה שהוא מסתדר עם זה ואכן זה לרב כך אך עד כה במיוחד בשבועיים האחרונים היו כבר 3 פספוסים בלילה אותם לא הרגיש אפילו. השאלה מה לעשות והאם זה נחשב תקין בשלב זה של הגמילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר אורה רבר27/06/2012שלום לך אימא יקרה
קודם כול מה שאת מתארת תקין לחלוטין. בדרך כלל נגמלים קודם ביום ורק לאחר כמה חודשים עד שנה בלילה. כפי שאמרת בלילה הוא ישן ולכן לא יכול להרגיש שהוא צריך לשירותים ולא צריך להפוך את זה לבעיה. בפנייך עומדות שתי דרכים האחת: חזרי לחיתול בלילה- עדיף חיתול רגיל בשל המחיר, יחד עם זאת את חושבת שיש בעיה והוא רוצה להרגיש "בוגר" את יכולה להשתמש בחיתולים מיוחדים ללילה הנראים כמו תחתונים- קראי להם תחתוני לילה, כמו שהולכים לישון עם פיז'מה, הולכים לישון עם תחתוני לילה. הקפידי על הלבשתם רק לקראת השינה .
רק לאחר שבניך יקום יבש לפחות שבוע ברציפות את יכולה לנסות להסיר את חיתול/תחתוני הלילה ולעבור לתחתונים רגילים.
הדרך השנייה שאני פחות ממליצה עליה היא להשכיב ללא חיתול לאפשר לו להרטיב ולא לומר על כך דבר, על מנת שלא להפוך את הרטבת הלילה הנורמטיבית לגיל זה לבעיה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת פתאום בוכה באמבטיהמיכל26/06/2012
שלום,
בתי בת 11 חודשים. בימים האחרונים צורחת כשמכניסים אותה לאמבטיה. חשוב לציין כי עד כה אהבה מאוד את האמבטיה.
התגובה שלה לא ברורה ונראה שהיא ממש בסטרס. רק כשאני מחזיקה אותה ומרגיעה אותה היא בסוף מוכנה להיכנס, אך אני נשארת צמודה אליה לאורך כל הרחצה.
האם זו תגובה לאירוע מסוים? לא הצלחנו להיזכר באף אירוע טראומטי סביב האמבטיה...
מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה להירגע ולחזור לשחק בכיף באמבטיה?
תודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת פתאום בוכה באמבטיה - תגובה
אם את לא זוכרת אירוע שאולי גרם לשינוי אין טעם "לחפור" בנושא, במקום זאת חשוב לדעת מה עושים במצב החדש?.
טוב מאוד שהיא מוכנה להיכנס כאשר את מחזיקה אותה ומרגיעה אותה. ומוכנה לסיים את האמבטיה כאשר את נמצאת שם לידה. המשיכי בכך, הפכי את האמבטיה לפעילות מרגיעה- אל תשכנעי שזה כיף, הפכי את הרחיצה באמבטיה לחוויה של כיף - דברי אליה ברוך חבקי אותה, לטפי אותה, הנעימי את זמנה אולי בשיר/בדקלום מתאים, שירים על מים על רחצה. אל תאריכי את השהות באמבטיה מעבר לטווח שהפעוטה מוכנה לשהות בה. אפשר לנסות לרחוץ בובות וצעצועים אחרים שהיא אוהבת "הזקוקים לאמבטיה", אפשר לעזור לה להפשיט את הבובות המתאימות ולהכניסן ברכות לאמבטיה, לטפטף עליהן מים בעדינות. ואחר כך עליה. הפעילי את הדמיון המצאי רעיונות חדשים. הפכי את חווית האמבטיה לחוויה משחקית רגועה ונעימה
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע בפה פתאום בגיל 4כלה26/06/2012
יש לי 2 בנות האחת בת 4- נגמלה ממוצץ בערך באוקטובר והשניה בת שנה.
הגדולה פתאום לפני כמה חודשים התחילה למצוץ אצבע- בדיוק שהקטנה התחילה להיות פעילה יותר. ברור לי שזה איכשהו קשור לקטנה- השאלה- איך אני מפסיקה את זה = ניסיתי להתעלם לפי עצתכם- אבל זה רק החמיר ועכשיו היא רוב הזמן עם אצבע- אנחנו משתדלים להקדיש לה הרבה זמן ומשתדלים שזה יהיה לבד אבל עדיין לא מצליחים להיפטר מהאצבע. אפילו כשמספרים לה סיפור בערב לפני השינה- כשהקטנה כבר ישנה וזה בעצם אחד על אחד- היא מכניסה אצבע לפה- אני כבר כועסת עליה משום שזה לא נשלט ( יש לה דודה בת 20 שעדיין מוצצת אצבע וגם חברה בגן וכל פעם שאני מסבירה לה שלא כדאי היא נותנת את הדוגמא של שתי הבנות האחרות) מה עושים?????אני כבר חסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי ?
כלה22/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע בפה פתאום בגיל 4 - תגובה
ד``ר אורה רבר24/07/2012שלום לך אימא יקרה
קרוב לוודאי שיש קשר בין מציצת האצבע לבין הקטנה שתופסת יותר תשומת לב עכשיו.
אז מה עושים?
הטוב ביותר להתעלם ממציצת האצבע לפחות לחודש ימים, ובאותו הזמן, וכמובן גם אחר כך, להקדיש לגדולה זמן לחוד עם אחד ההורים לפחות מחצית השעה ביום. אין טעם לכעוס על מציצית האצבע, זה רק מרגיז יותר ומביא למציצת אצבע רבה יותר, מכוון שממציצת האצבע הוא אמצעי ההרגעה הזמין שהיא מצאה לעצמה. כאשר האווירה בבית תהיה יותר רגועה כאשר ההתייחסות לגדולה תהיה מקבלת ואוהדת יותר, קרוב לוודאי שמציצית האצבע תלך ותפחת.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8.5 חודשיםשיר25/06/2012
יש לה אופי מאוד מיוחד.
היא נכנסה למעון לפני חודשיים ואני חזרתי לעבודה במשרה מלאה.
מגיל קטן מאוד הייתה אוהבת שמתייחסים אליה כל הזמן וגם הייתה מקבלת את היחס.
גם היום עדיין קשה לה מאוד להעסיק את עצמה יותר מ 10 דקות לבד ורוצה שאני אהיה לידה כל הזמן, אם אני לא שם - היא בוכה ונהיית נודניקית ולא נותנת לי לעשות כלום כמעט.
כשבעלי נמצא איתה יום שלם הוא טוען שהיא לא נודניקית כמו שאני מתארת ושהיא כן מאפשרת לו לעשות דברים אחרים ולא להיות לידה כל הזמן.
האם מתאים להפסיק את ה"פינוק" הזה בגיל הזה? או שהיא עוד קטנה? אם כן - איך להפסיק? היום אני מנסה לפעמים להתעלם כשהיא נודניקית ולאפשר לה להרגיע את עצמה ולחזור לשחק. בעבר הייתי מתייחסת ישר כשהיא בוכה או נודניקית ומדברת איתה מרחוק אם אני לא לידה.....
עוד דבר - היא מתרגזת מאוד כשאני לוקחת לה משהו מהיד(מפתחות,פלאפון), אפילו אם אני מבקשת יפה ואומרת לה "תודה"....היא זורקת את הרגליים קדימה בכעס ומתחילה לבכות....בד"כ אני מחזירה לה שתפסיק לבכות.....אני יודעת שזאת פעולה לא נכונה, אבל כל הזמן נראה לי שהיא עדיין קטנה כדי "לחנך" שזה מסוכן לה נגיד מפתחות לשים בפה...מה לעשות במקרים כאלו? האם מתאים כבר להציב גבולות וללמד ולדבר איתה על דברים למרות שהיא לא מבינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8.5 חודשים - תגובה
אכן ביתך עדיין תינוקת קטנה ואין טעם להרבות באיסורים לא הכרחיים.
יחד עם זאת יש דברים שצריך להקפיד עליהם כבר היום: אין סיבה לתת לה מפתחות או פלפון. תני לה רק דברים שאין בהם סכנה ואז לא תצטרכי להוציא אותם בכוח ממנה.
לגבי הנוכחות שלך: אם היא כול היום במסגרת מחוץ לבית הקדישי לה זמן כאשר אתן יחד בבית. היא זקוקה לנוכחות מבוגר אוהב ותומך בחלק ניכר של זמן שעות הערות.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שיר27/06/2012ומתי בעצם היא לא "תינוקת קטנה" וצריך להתחיל לחנך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
טובי פלד27/06/2012שלום לך טל
דעתי שונה.את גורמת לילדה של להיות תלותית וחלשה בזה שהיא בנתה ציפיות שאת תמיד תעמדי לשותה ותוותרי לה כל דבר.את יכולה לשים לה גבולות מגיל יום.
כנראה שהרגשות שלך אליה הם כל כך חזקים שאינך מסוגלת להגיד לה לא.
לא סתם שאלת את השאלה האחרונה שלך. אין לזה תשובה למי של א יודעת לשים גבולות.
תוכלי ללמוד מבעלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...ועוד משהו
שיר27/06/2012אני נורא מבולבלת מ 2 התשובות הסותרות שקיבלתי.
הנטייה שלי היא לתשובה של טובי - זאת התשובה שציפיתי לקבל - שצריך כבר לשים גבולות. השאלה איך עושים את זה? ואיך מפסיקים את התלותיות בי. אין ספק שהרגשות שלי אליה חזקים מאוד, אבל אני גם יודעת להגיד לא, רק קשה לי לשמוע אותה בוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצימיכל25/06/2012
שלום
ברצוני לתאר סיטואציה שהתרחשה בין ביתי בת השנה וחצי לאביה:
האב התחיל לנגן על קסילופון (אחד ממשחקיה של הבת). היא שמעה וראתה אותו מנגן וישר רצתה לנגן בעצמה. הוא נתן לה לנגן.. ניגנה מספר שניות, עזבה והלכה לשחק במשהו אחר. האב לקח בשנית את המקל וחזר לנגן.. איך ששמעה זאת כמובן שוב רצה חזרה וממש דרשה שהיא רוצה לנגן. האב סירב ואמר שעכשיו הוא מנגן. הבת החלה לבכות.. האב המשיך לנגן. הבת עמדה לצידו ובכתה יותר, האב אמר לה שוב בנעימות: "קודם את ניגנת, עכשיו אבא מנגן, ואחכ שוב את תנגני" והמשיך לנגן תוך כדי שהילדה עומדת ליד ובוכה בקול.
יש לנו חילוקי דעות לגבי הסיטואציה הזו. אני הרגשתי די מזועזעת מכך. להרגשתי זה לא התפקיד של האב להיות זה ש"רב" על המשחקים של הילדה.. אם היה לה אח זה היה קורה מכורח המציאות בין שניהם והתפקיד שלנו ההורים היה לתווך להם שילמדו להסתדר, לחלוק את המשחק.. היא ילדה ראשונה כך שאין לה אחים, אך אלו סיטואציות שממילא נתקלת בהם כל יום עם ילדים בגילה במשפחתון או עם חברים. לעומת זאת האב טען שלדעתו אין שום בעיה במקרה. היא עזבה את הכלי והוא רוצה עכשיו לנגן, והוא הסביר לה בנעימות שאחרי שהוא יסיים היא תוכל שוב לנגן. כך הוא מלמד אותה גבולות ולהמתין לתורה. טענה נוספת שלו הייתה שלפי דעתו זה לא משנה שזה אחד המשחקים שלה, מכיוון שאין דבר חיובי בחלוקת החפצים ל"שלי" "שלך", שזה רק גורם לרכושנות. ושצריך ללמוד לחלוק בחפצים לא משנה אם אלו משחקים או חפצים אחרים בבית ש"שייכים" להורים.
מעוניינים מאוד לשמוע את דעתכם לגבי המקרה הזה, מה המסר לדעתכם שעובר לבת מהסיטואציה הזו? האם זה נכון לפעול בצורה הזו? האם יש לכם המלצות לפעול בדרך שונה?
תודה מראש
מיכל ואבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי - תגובה
ד``ר אורה רבר27/06/2012שלום לכם הורים יקרים
בלא מעט מקרים יש חילוקי דעות בין ההורים לגבי חינוך הילדים. כול אחד מההורים גדל בבית אחר עם נורמות אחרות ועקרונות שונים לגידול ילדים שהביא עמו מבית הוריו ומהסביבה בה גדל. טוב תעשו אם תדונו ביניכם בנוגע לחילוקי הדעות, לא בנוכחות הילדה ותסכמו ביניכם מהם דרכי הפעולה המתאימות לשניכם בנוגע לילדה, אפשר גם להחליט כי אימא נוהגת כך ואבא אחרת במקרים שבהם אתם מסכימים לשונות.
בנוגע למקרה הספציפי חשוב לציין כי אני יכולה להתייחס רק לחלק שתיארת. על פניו נראה כי אכן זה המשחק של הילדה וללמוד לוותר על המשחקים לטובת האחר מתאים יותר בסיטואציות שבהן יש להתחלק עם קבוצת השווים- אחים או ילדים אחרים בני גיל דומה.
אם יש ביניכם הרבה חילוקי דעות פנו לייעוץ מקצועי .
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ו-5 חדשיםקרן22/06/2012
שלום,
אני אם לבת בגיל שנה ו-5 חודשים אני נורא נכנסת לסטרס שיש לה חום כי קשה מאוד למדוד לה בטוסיק היא לא נותנת
רציתי לדעת האם יש אפשרות נוספת?
איך המד חום מוצץ שמעתי שיצא השאלה אם הוא אמין?
לעזרתכם אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר24/06/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםסהר20/06/2012
שלום רב,
יש לי תאומים בנים בני שנתיים ועשרה חודשים.
לפני כשבוע הורדנו את החיתולים לשניהם. פיפי הם לא מפספסים ועושים
רק בשירותים. אפילו החיתול של הלילה יבש בבוקר.
יש לי בעיה עם הקקי...שניהם מבועתים לעשות קקי בשירותים.
הם אומרים לי בפירוש "אני מפחד לעשות בשירותים" ושלאחד מהם כבר יצא
הוא היה ממש מפוחד עם מבט אימה בעיניים.
ניסינו כמה שיטות, שוחחתי איתם, פרסים, ישבנו בשירותים והקראנו 15 סיפורים
עד שהקקי יצא, שהוא יצא עודדנו וחיבקנו...מה עוד אפשר?..
בנתיים בגלל הפחד הם מסתובבים לי בבית ללא חיתול ועושים קקי על הרצפה והספה
ובכל מקום. אני יודעת שזה לא בגלל שהם לא מוכנים לגמילה אלא רק מהפחד.
נא עצתכם הדחופה!!!
(אין ריח נעים בבית...)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד21/06/2012שלום סהר
הפחד יעבור מעצמו.בינתיים שיעשו בסיר בכל מקום בבית. ולאחר מכןרק במקום מסוים בבית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
יעל24/06/2012שלום סהר,
כולנו חווים התמודדות עם ילדינו הצעירים בתהליך הגמילה מהחיתולים
ומהחשש והפחד לשבת על האסלה, במהלך הגמילה.
זה תהליך התפתחותי טבעי ואין אפשרות להקדים את המאוחר...
התמדה וסבלנות הן מילות המפתח, לטעמי.
מתוך התנסות אישית, כתבתי ספר לילדה אהובה ויקרה.
הספר "האסלה של אלה", ש"עשה את העבודה"!
לאסלה של אלה יש חברות . כל אחת מספרת את חויותיה עם הילד/ה שלה.
לאלה יש כלבלב עם פתרון לבעיה...
אני ממליצה לך ל"אמץ" בובת כלב ולשתף אותו (את הכלב) במהלך קריאת הסיפור.
בובות מעוררות אצל הילדים את היכולת להבין ולהזדהות עם רגשותיו של האחר
(במקרה שלנו - הכלבלב) ו"להיכנס לעורו".
האמפתיה מאפשרת לילדים להביע בקול רם דברים, שקשה להם להגיד (מסיבות שונות) וכך הם "נפתחים" ומביעים דעות ורגשות.
"חומי הכלבלב" שלנו, כבר הצליח בדרכו המיוחדת לעזור לילדים להשתחרר מן החשש לשבת על האסלה ולהתהלך מלאי גאווה ואושר לקראת האתגר הבא...
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמרביץ לעצמועדי17/06/2012
שלום רב
בני בן שנה וחודש, מגיל 4 חד' היה אצל מטפלת עד גיל שנה ולפני חודש וחצי נכנס לגן חדש.
בשבוע האחרון, כל פעם שאומרים לו "לא" על משהו (לא לגעת בחשמל, לא לזרוק אוכל וכו') הוא נותן לעצמו מכה בראש. אין לי מושג מאיפה הוא למד את זה. זה בטח לא משהו שהוא ראה בבית. יכול להיות שזה משהו שהוא חווה חס וחלילה בגן? או שהוא רואה ילדים אחרים עושים זאת ומחקה אותם? אופציה נוספת שממש לא נראית לי הגיונית זה שאולי אצל המטפלת הוא ראה את זה (היא טיפלה רק בו ואחר הצהריים הנכדים שלה היו מגיעים) ורק עכשיו הוא גדול מספיק כדי לחקות את מה שהוא למד שם? או שזו פשוט התנהגות נורמלית בגיל הזה?
אנחנו מאד בלחץ. מצד אחד לא רוצים סתם לחשוד ולהאשים אבל גם לא רוצים להיות שאננים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמרביץ לעצמו - תגובה
ד``ר אורה רבר20/06/2012שלום לך אימא יקרה
אני לא מוצאת כול טעם לפתוח בחקירה היכן למד את ההתנהגות ואת מי הוא מחקה.
המטרה צריכה להיות הכחדת ההתנהגות החדשה.
כיצד עושים זאת?
ממשיכים להציב גבולות כנדרש- רק מה שהכרחי, ולהתעלם מהתגובה שלו "מכה בראש". בד בבד להמשיך להרעיף חום ואהבה בשעות שהוא איתכם. לעודד עצמאות והתנהגויות חיוביות.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! יחד עם זאת...
עדי20/06/2012תודה רבה, נשתדל מאד ליישם זאת.
את חושבת אבל שזה צריך להדליק אצלינו נורה אדומה לגבי הגן?
יכול להיות שכשהם עושים משהו לא בסדר אז נותנים להם מכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! יחד עם זאת... - תגובה
אני מאוד מקווה שלא, אני לא מכירה דרך נאותה לבדוק זאת.
אני מקווה שרשמת לגן לאחר שקיבלת חוות דעת חיוביות מהורים לילדים שלמדו בגן זה בשנה הקודמת.
אם יש לך ספקות המלוות בסיבות טובות לא לסמוך עליהם, שקלי החלפת מסגרת.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי20/06/2012תודה רבה...
קיבלתי באמת המון המלצות על הגן וחוץ ממה שציינתי אין איזה משהו חריג נוסף.
הוא בסך הכל במצב רוח מצוין, אמנם בוכה כשאנחנו הולכים אבל נרגע אחרי כמה רגעים וכשאוספים אותו הוא מאד רגוע, תמיד משחק ושמח.
אני מקווה באמת שזה משהו נקודתי שיעבור לו עם קצת עזרה שלנו.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר אורה רבר20/06/2012אני שמחה שכך
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ו-4 חדשיםקרן12/06/2012
שלום
יש לי בת בגיל שנה ו-4 חודשים היא בדרך כלל אני משכיבה אותה לבד בחדר והיא נרדמת עם טלויזיה +המוסיקה של המובייל שבמיטה,הכנסתי אותה לגן ולקחתי לה את המנגינה של המובייל שיהיה לה קל יותר להסתגל ולישון. זה הרגל מגונה ואני מודעת לו
רציתי לדעת איך אני מורידה לה את הטלויזיה ומרגילה אותה להרדם עם נעימות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה ו-4 חדשים - תגובה
ההרגל לישון עם המנגינה של המוביל אינו הרגל מגונה. יחד עם זאת רצוי להכחידו על מנת שהפעוטה תוכל להירדם בכוחות עצמה ללא תלות במנגינה או בטלוויזיה.
מה עושים?
בגן תני לצוות הגן להתמודד עם נושא השינה, אם מדובר בצוות ותיק ובעל הכשרה מתאימה הם אמורים לדעת לעשות זאת.
בבית לקראת שנת הלילה עשי את הפעילויות הנדרשות כהבנה לשינה רגועה- אכילה של מאכלים מתאימים ולא מעוררים, אמבטיה רגועה, עמעום אורות, ויצירת סביבה שקטה. השכיבי אותה במיטה עם "חפץ מעבר" – בובה, או כול חפץ רך אחר, אפשר להוסיף מוצץ, חיתול וכו' , ספרי סיפור, או שירי שיר, או השמיעי מוזיקה מרגיעה. אל תפעילי את הטלוויזיה, תני נשיקת לילה אחלי חלומות נעימים וצאי מהחדר.
אם הפעוטה בוכה חזרי לחדר ושבי לידה ללא דיבור, ברוגע עד שתירדם.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה של ההורים לחו"לענת07/06/2012
שלום
אני ובעלי טסים לחו"ל בעוד כחודש
התינוק שלנו יהיה בן שנה ושבעה חודשים
אנחנו נעדר תשעה ימים
בזמן הזה הילד יהיה אצל ההורים שלי באמצע השבוע ואצל ההורים של בעלי בסופ"ש. באמצע השבוע במהלך היום הוא אצל המטפלת הקבועה שלו (אצלה מתחילת השנה)
הוא מכיר טוב את הסבא והסבתא משני הצדדים ורגיל להיות איתם שעות בלעדינו.
הוא עדיין לא מדבר (רק ממלמל הברות) אבל כן מבין טוב. לדוגמה ששואלים אותו אם הוא רוצה לאכול או בקבוק, הוא מסמן עם הראש כן או לא. כששואלים אותו אם הוא רוצה סיפור, הוא הולך להביא ספר וכדומה.
השאלה היא האם יש צורך להסביר לו לפני מה הולך לקרות או שאין טעם(הוא הרי לא מדבר ואין לי יכולת לדעת אם הבין אותי או לא)?
דבר שני אנחנו מתלבטים אם כדאי לדבר ולראות אותו דרך הסקייפ בזמן הטיול, האם זה יעשה לו טוב או דווקא לא טוב לדבר ולראות אותנו דרך הסקייפ (יכול פתאום להזכיר לו אותנו והוא יעצב ויכעס כשהשיחה תגמר)?
אודה לכל עצה - איך לנהוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה של ההורים לחו"ל - תגובה
ד``ר אורה רבר10/06/2012שלום לך אימא יקרה
התינוק שלכם עדיין קטן והוא יתקשה להבין את הפרידה הזמנית. אין לו עדיין תחושת זמן ולכן לא יבין שזו תקופה שמסתיימת אחרי תשעה ימים.
בכול מקרה אני מבינה שכבר החלטתם, נקבע מועד ושניכם נוסעים.
טוב עשיתם שהוא נשאר עם דמויות מוכרות. מטפלת וסבים וסבות. אני מבינה את החלוקה לשני זוגות הסבים והסבתות, אך מבחינת הילד עדיף שהוא לא יחווה יותר מדי שינויים. כלומר עדיף שיישאר בבית שבו הוא רגיל, לאורך כול התקופה ישן במיטה שלו, בסביבה המוכרת, ולא יחליף יותר מדי "הורים".
עדיף לא לדבר איתו לא בטלפון ולא באמצעות המחשב, הפרידה המחודשת עלולה להקשות עליו מאוד. שוחחו עם הוריכם יום יום וחשוב שתתעדכנו לגבי מצבו אך אל תיצרו עימו קשר ישיר. כאשר תחזרו הביאו רק מתנה אחת , (אפשר כמובן להביא עוד אך להחביא במקום שלא יראה ולתת לו מתנה בתדירות של פעם בשבוע שבועיים). אם תביאו הרבה מתנות הוא יבין כי אתם מפצים אותו וילמד כי על רגשות אשמה מחפים במתנות.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-4 מזיעהקרן04/06/2012
שלום,
בתי בגיל שנה ו-4 חודשים ומלידה היא מזיעה בראש כשהיא ישנה ממש ראש רטוב כאילו עשתה אמבטייה רציתי לדעת האם יש סיבה לדאוג?
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר06/06/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפקות בעשיית הצרכים במעוןאוריה04/06/2012
שלום,הבן שלי בן 3 וחודשיים עוד מעט ועובר אחרי החופש הגדו לגן העירוני. ,בבית הוא עושה צרכים בחופשיות,גם בסיר שלו,גם לפעמים בישיבה עם ישבנון באסלה,וגם לעיתים עוזרים לו לעלות על שרפרף והואעושה פיפי בעמידה כמו בן.
העניין הוא שבמעון היה שלב של פיספוסים רבים,והמטפלות אמרו שנראה שהוא לא מבין מה רוצים ממנו שהולכים איתו לשירותים.והיה פער מאוד גדול בין מה שבבית ומה ששם.
מאז המצב נהיה הרבה הרבה יותר חמור,כי הוא פשוט לא מפספס ,וגם לא עושה בשירותים,וגם אפילו בתיתול ששמים לו בשנת הצוהריים(התיתול נשאר יבש). ומה שקורה שבסיכום עם המנהלת ,אני נכנסת איתו בבוקר ושאני באה לקחת אותו ,ורק שאני על ידו הוא עושה בשירותים של המעון.(שאגב השירותים שם ממש מתאימים לו ולמידותיו וזה יותר קל מהבית אפילו),אבל הוא פשוט מתאפק כל היום ולא משחרר ,ורק איתי הוא עושה,אני יודעת שזה מצב לא בריא להתאפק כל כך הרבה שעות מה עליי לעשות??? זה הרי עניין פסיכולוגי אצלו ,כי בבית הוא עושה חופשי,ואני חייבת לציין ששם יש צוות גדול,וכולן מנסות ללכת איתו וכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות בעשיית הצרכים במעון - תגובה
בהחלט נראה כי בנך מבין מה עליו לעשות, הוא בשל לגמילה ולהתאפקות במעון יש קשר ישיר לתגובת הצוות ל"פספוסים".
בכול מקרה הייתי מבקשת את צוות המעון לא לשאול אותו ולא לעסוק כלל בנושא עשיית הצרכים. בתחילת ספטמבר הוא מתחיל גן חדש – אני מבינה שתהיה איזושהי תקופת מעבר, ובתקופה זו הוא יהיה איתכם וסביר להניח כי יעשה את צרכיו כנדרש.
ביום הראשון בגן כאשר את נשארת איתו הראי לו את השירותים בגן , תאמרי לו שהוא כבר ילד בוגר, וכול הילדים הבוגרים בגן עושים את הצרכים בשירותים בדיוק כפי שהוא עושה אותם בבית
אל תוסיפי, את תעשי מהנושא עניין.
חכי לתגובה מהגננות, אל תזמי בעצמך שיחה בנושא.
כאשר לא יהיה לחץ בנושא עשיית הצרכים סביר להניח שהנושא יסתדר.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםמעיין03/06/2012
שלום,
בני בן שנה ו 10, ואני רוצה לגמול אותו מטיטולים . אני רק לא יודעת איך כדאי לעשות זאת?
בבת אחת, בהדרגה, בסיר או ישר באסלה??? אני גם לא יודעת עד כמה הוא מוכן, כשהוא עושה קקי, לפעמים הוא בא ואומר "קקי", ולפעמים אם אני שואלת אותו "עשית קקי? הוא עונה שלא והוא כן עשה. לפעמים כשאני שואלת אותו "יש לך קקי בוא נלך לשירותים" הוא משתף פעולה מתיישב על האסלה, רואים שהוא מתאמץ לעשות אבל לא יוצא כלום ואחרי שאני מחזירה לו את הטיטול הוא עושה. האם הוא מוכן? ובאיזה צורה הכי כדאי לגמול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יועצת לגמילה מחיתולים
שיקמה שבן08/07/2012שמעתי שיש יועצות בתחום שאפשר לפנות אליהן כאשר את כבר מבולבלת ולא יודעת מה לעשות ואיך בכלל להתחיל את התהליך.
אולי שווה לך לפנות למישהי, זאת כמובן רק אם לא יענו על שאלותיך בצורה מספקת כאן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיועצת לגמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר אורה רבר08/07/2012שלום לך אימא יקרה
את שואלת למעשה מתי מתחילים, כיצד יודעים שהילד בשל, וכיצד עושים זאת הלכה למעשה.אנסה לענות בקיצור על תחום די רחב.
מתי מתחילים? - בגיל שנתיים וחצי שלוש. מכוון שבגיל זה הילד עסוק מבחינה פסיכולוגית בנושאים של שליטה ושחרור פיזי ונפשי כאחד והוא שואף לעצמאות.
לגבי ההחלטה הספציפית מתי לגמול את הילד שלך מלת המפתח היא "תלוי": תלוי בבשלות הפיזיולוגית, הקוגניטיבית, הרגשית והחברתית של הפעוט. במאפייני אישיותו, ברצון שלו, ברצון הוריו ועוד....
הסימנים העקרים לכך שהפעוט בשל: הוא מתעניין כיצד הוריו ואחיו הבוגרים עושים את צרכיהם, רוצה להתלוות אליהם לשירותים, נשאר יבש למספר שעות במשך היום, החיתול הרטוב/המלוכלך מפריע לו והוא מנסה להורידו בכוחות עצמו. מבקש בצורה ברורה לעשות את צרכיו בשירותים.
חשוב מאוד לבחון גם את בשלות ההורים- האם אתם פנויים רגשית להתחיל?
כאשר הפעוט לא בשל מחכים בסבלנות לבשלות. ובאותו הזמן מעודדים לעצמאות, לדחיית סיפוקים, ולהתחלקות עם הזולת.
הוראות הפעלה למתחילים
1.סמנו ביומן לפחות יומיים רצופים שבהם תוכלו לשהות לאורך כול שעות היום, עם הפעוט.
2.שיחת ההכנה- שוחחו עם הפעוט על כך שאתם מתכוונים להתחיל בגמילה וחכו בסבלנות לתגובתו.
3.היו סבלניים ואת תנדנדו- אל תשאלו כול כמה דקות: "יש לך פיפי"? הפעוט ילמד מהר מאוד להתעלם מהשאלה המרגיזה.
4.זכרו כי תפקידכם כהורים ללוות את התהליך ולא לשלוט בו, תנו לילד לשלוט על גופו- וליהנות מתחושת השליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולים - תגובה
טובי פלד22/07/2012מעין שלום
אין לך מה להילחץ זה עניין של מוכנות ניאורולוגית יותר מאשר כל דבר אחר.
תני לו בקצב שלו והדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מזרים לתינוקת בת 5 חודשיםאיילת03/06/2012
שלום לכולם.
הקטנטונת המקסימה שלי בת חמישה חודשים בעוד מספר ימים וכבר לפני שבועיים שמנו
לב לשינוי בהתנהגותה שנראה כמו פחד קלאסי מזרים.
כשהקטנה איתנו ובסביבה מוכרת היא חיכנית ורגוע מאוד.
כשמישהו מתקרב אליה היא קודם כל מנסה "להתחבה" ואחרי רגעים ספורים מתחילה לבכות, בכי שהופך להיסטריה אם לא משנים אווירה (מתרחקים או יוצאים מהבית החדש).
כשאנחנו מגיעים למקום חדש זה מיד מתחיל במיוחד אם מנסים ליצור איתה קשר עין ישיר ואצל סבא וסבתא זו קטסטרופה טוטאלית =(
אני יודעת שזה טבעי ובסדר, השאלה שלי היא איך להתנהג?
האם להישאר בסביבה החדשה למרות שאני יודעת שיציאה החוצה תרגיע אותה מיד (לפעמים הבכי הופך להיסטרי ואני לא מסוגלת לשאת את זה ומרגישה שאני חייבת לצאת כי היא ממש במצוקה)?
אני לא מוסרת אותה לאף אחד אבל לרוב זה לא מספיק.
איך מתנהגים? יוצאים? נשארים למרות ההיסטריה ומרגיעים תוך כדי?
תודה מראש על העצות.
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מזרים לתינוקת בת 5 חודשים - תגובה
טובי פלד03/06/2012שלום יוליה
לא משנה מה תעשי הפחד מזרים יעבור.תתנהגי לפי מה שנוח לך אבל לא בהסטריה אלה המתינות .לפעמי. תשארי ולפעמים תצאי. התנהגות זו מצביעה על רמת חרדה גבוהה וכדאי לכם לקבל ייעוץ שימנע בעיות לטווח הארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3-עזרה דחופההילה30/05/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן 3 וילדה בת 4 חודש.בני מתנהג בצורה לא יפה כאשר הוא לא מקבל משהו,לדוגמא:היום חזרנו מהגן והוא רגיל שאחרי הגן עושים משהו או הולכים לאנשהו והיום החלטנו להיות בבית.בעקבות זה הוא התחיל לבכות ולצרוח ולדבר לא יפה(לאחרונה הוא אומר :"את קקי")בעלי ואני הכנסנו אותו לחדרו כמובן עם הסבר אבל הבכי רק גבר והוא המשיך שעה שלמה לבכות ולדבר במילים שציינתי,זאת רק דוגמא אבל כאשר הוא לא מקבל מה שהוא רוצה בכלליות הוא אומר את המילים האלה ולעיתים גם זורק דברים.אני רוצה לדעת כיצד אני צריכה לנהוג כאשר הוא מתנהג כך,האם להושיב בחדר בפינת מחשבה או האם להתעלם מהמילים,אני אובדת עצות והבעיה היא שכל פעם אני מנסה משהו אחר וכלום לא עובד!.אציין כי עם האחות החדשה הוא בסדר,עוזר לי ודי מראה אהבה,בגן הוא גם בסדר בדר"כ
אשמח לעזרה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר
הילה30/05/2012בקשר למילים הלא יפות שהוא אומר:את קקי או את פיפי זה כבר למעלה מחודש ובהתחלה הייתי מסבירה לו שזה פוגע ולא יפה לדבר כך ושאם הוא כועס הוא יכול להגיד:"אני כועס",זה לא עזר. הדבר היחיד שאיכשהו עוד קצת עזר זה שפעם אמרתי לו שאני אשים לו חריף בפה אם הוא ידבר כך וזה גרם לו לפחד ואז הוא היה נרתע קצת..אבל הבנתי שזה לא נכון לגרום לילד לפחד ולכן הפסקתי אז עכשיו או שאני מתעלמת או שאני שמה אותו בעונש בחדר,בקיצור אין דרך אחידה ואני לא יודעת מה נכון לעשות במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה....
הילה02/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצר - תגובה
טובי פלד03/06/2012שלום הילה
ילד שלא מפחד מההורים עושה ואומר מה שהוא רוצה.
ללא פחד ילד יגדל להיות מפלצת תלוי במבנה המולד שלו.
את חייבת לדבר אתו בתקיפות ולהעניש אותו אם הוא ממשיך לדבר בצורה כזאת. אל תפחדי הוא לא יפגע מזה לאורך זמן אבל ילמד לציית לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כל כך עוזר להעניש..
הילה03/06/2012תודה על התגובה,ניסיתי כמה פעמים להעניש אותו,פעם אחת לא לקחתי אותו איתי לטיול והוא נשאר בבית וכמה פעמים אני שמה אותו בחדר אבל הוא כל שניה יוצא,מה אני אמורה לעשות?אני מרגישה שזה לא עוזר להעניש אותו,מצד שני הוא חכם מאוד והוא מבין כמה זה משפיע עלינו כאשר הוא מדבר כך. לדוגמא היום בבוקר הוא לא רצה את הבגד שבחרתי לו,אמרתי לו שהוא צריך להתלבש ויצאתי מהחדר בלי להיכנס לזה יותר מדיי ואז הוא ראה שאני הולכת כעס ואמר שוב את המילים האלה,אז אני שאלתי אותו "יש לך קקי?"(מעין התעלמות),זה גורם לו להבין שאני לא מתייחסת ואז הוא יורד מזה מהר(לרוב),השאלה אם זה בסדר לנהוג כך.ואם לא ?כיצד אני אמורה להענישו אם אני צריכה לשלוח אותו לגן בבוקר ואנחנו ממהרים,האם לא לתת לו שוקו שהוא מאוד אוהב זה בסדר כעונש כי לי זה כואב לשלוח אותו בלי לשתות..אני ממש זקוקה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כל כך עוזר להעניש.. - תגובה
טובי פלד03/06/2012שלום הילה
זה בסדר גמור לשלוח אותו לגן בלי שוקו.העונש הטוב ביותר הוא התעלמות .לא להתרגז אבל להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)