מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכיסמדר29/05/2012
הבת שלי כמעט בת 3, ילדה טובה ומקסימה
אנחנו מציבים גבולות ועומדים על מה שחשוב בעיננו וביחד עם זאת המון חיזוקים, אהבה וחום. לפני 4 חודשים נולדה לה אחות והיא בסה"כ בסדר גמור, כמובן שנדרשת יותר תשומת לב וסבלנות מצידנו...
לאחרונה גם בגלל הגיל ואני מניחה גם בגלל האחות היא פחות מדברת ויותר בוכה וצורחת כשלא מקבלת משהו כפי שרצתה.
למשל אם היינו בחנות ולא הסכמתי לה לאכול משהו או אחרי הגן לא הסכמתי לה ללכת למקום כלושהוא היא מתחילה לבכות ולצרוח
התגובה שלי ושל בעלי מאוד עקבית וכך הייתה תמיד, אנחנו לא מתרגשים, לא מוותרים על מה שאמרנו, לא מגיבים לבכי בעודף תשומת לב
בד"כ אומרים לה ש"קשה לנו לעזור לה ככה ואנחנו מחכים שהיא תדבר ותסביר את עצמה"
אם היא ממשיכה, אנחנו חוזרים על כך בצורה רגועה, אם ממשיכה אנחנו פשוט חוזרים הביתה והיא לא מקבלת את מה שרצתה, יכולה לבכות כל הדרך הביתה ואני מתעלמת מהבכי.
עשיתי לה בערב שיחה ואמרתי לה שאנחנו רוצים לעזור לה ללמוד לדבר במקום לבכות ואם היא תבכה אנחנו נגיד לה פעם אחת שקשה לעזור לה ככה וזה יהיה הסימן שלנו שהיא תדע שהיא צריכה לדבר ולא לבכות, כמובן למחרת זה חזר על עצמו...
השאלה שלי אם ברגע הזה היא לא זקוקה לנו כהורה...וההתעלמות היא לאו דווקא נכונה?
לפעמים אני כן מחבקת אותה ואומרת לה שאני רוצה לעזור לה כשהיא תדבר איתי
איך נכון להגיב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מאמינה, בדיוק כך אצלי
דידי30/05/2012רק שאצלי מדובר בילד בן שנתיים ושלושה חודשים, והאח הקטן שלו בן שנה היום.
אנו נוהגים בדיוק כמוך ומאוד מאוד (!!!) אשמח, כמוך, לקבל הכוונה ו/או דעה.
טוב, לפחות "צרת רבים חצי נחמה", לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מאמינה, בדיוק כך אצלי - תגובה
טובי פלד30/05/2012שלום רב
במקרים כאלה רק להמשיך להתעלם ולא לדבר יותר מלה.רק לשתוק.
זו הדרך הטובה ביותר לשנות את ההתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה ממש לא עוזר!!!
דידי30/05/2012ותאמין לי, אנו מנסים את זה כבר כשלושה חודשים!!! פשוט לא עוזר ולא מתקדם לשום כיוון.
מיואשים, עייפים ומתוסכלים לגמרי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה ממש לא עוזר!!! - תגובה
טובי פלד31/05/2012שלום דידי
כדי לדעת מדוע זה לא עוזר ספרי בדיוק ובפירוט על התנהגות הילד והתגובות שלכם וגם על הרקע שלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן ההשתלשלות....
דידי01/06/2012לאורך זמן מה (כשלושה חודשים אקוטיים), בעיקר בשעות הבוקר, כל ההתארגנות לגן אורכת זמן רב וגוזלת מאיתנו ההורים אנרגיות רבות ובעיקר זמן יקר.
כל מה שאנו עושים או מבקשים ממנו - גורם לו לבכות או לאנטי כלשהו.
בדרך כלל, בבוקר הוא שותה שוקו ואוכל ביסקוויט באופן קבוע.
ובשלושה החודשים האחרונים כשאנו מציעים או מגישים לו את השוקו, הוא זורק את הבקבוק. בלי מילים אנו מחזירים לו, וכשהוא מסרב ועושה פוזות אנו מניחים על השולחן לידו (הוא יושב על הכיסא שלו ולא יכול לרדת לבד) אבל כן מגיע לבקבוק אם הוא רוצה. ואז הוא מתחיל לבכות, ו-כן רוצה, לא רוצה, כן רוצה - ככה כמה דקות.
אחר כך, הוא רוצה לרדת מהכיסא, ובינתיים אנו מתארגנים ומארגנים את האח הקטן בן השנה. כשמגיע הזמן להחליף לו חיתול ובגדים לגן - מתחילה עוד חגיגה. אנו לא ממש מתייחסים ומגיבים בנחת ולא נכנעים לעצבים שמתחוללים אצלנו פנימה. ואז מתחיל מסע שכנועים בדרך כלל בנימה חיובית. ושוב, מתחיל לבכות, וכן רוצה, לא רוצה, כן רוצה, שאבא יחליף, אמא תחליף, לא את זה, ולא את זה..... וצועק, ונלחם ומשתולל.... ואנו בגישה של: "או שתבוא לבד, או שאמא/אבא ניקח אותך"... גם לגבי הבגדים: "או את החולצה הזו, או את זו. תבחר", או "זה או זה, או כלום".... אווווווף....
ממש התשה אגרסיבית. וזו דוגמא קלאסית ומשליחה לכל מיני נושאים במהלך היום כשחוזרים מהגן.
עלי לציין כי ברגע שיוצאים מהבית - הכל כבר בסדר וכאילו כלום לא קרה. רק שאנו ההורים מותשים, מזיעים, עצבניים ומאחרים לעבודה.....
סליחה על האורך אבל רציתי לפרט....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן ההשתלשלות.... - תגובה
טובי פלד01/06/2012דידי שלום
מקור הבעיה הוא בשיטה הדמוקרטית בה אתם מנהלים את הילדים ונותנים להם חופש בחירה בכל דבר.
לילדים שמטבעם יותר רגישים ויותר חרדים שפע האפשריות מגביר את החרדות.
השיטה בבית צריכה להיות יותר סמכותית בלי יותר מדי אפשריות.ובלי הרבה דיבורים.
להלביש אותו בכוח ובמהירות ובלי להתייחס לבכי.
זורק את הבקבוק לא מקבל אותו ונשאר רעב.הילד שלכם לומק לצפות מכם למענה מושלם לכל צרכיו ואת כל תיסכוליו מוציא עליכם .זה חייב להיפסק. אתם הורים טובים טובים מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי - תגובה
טובי פלד01/06/2012שלום שלום
אותה תשובה שנתיי לדידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיטוליםאמא29/05/2012
שלום,
הבן שלי כמעט בן שנתיים וחצי. התחלתי איתו גמילה בפסח הוא שיתף פעולה חלקית אבל היה 3 ימים בלי חיטול ואז ניסינו בגן ושם לא שיתף פעולה. לא ביקש וכל פעם שלקחו אותו לשירותים היה עושה פיפי במכנסיים ישר אחרי שהיו מלבישים לו את המכנסיים ואחרי 3 ימים הגננת אמרה שהוא לא מוכן.
בשבועות ביקש לבד להוריד את החיטול 3 ימים לא פיספס היה רק עם תחתונים פעם אחת ביקש את החיטול אבל הלך מצויין. כשהלך לגן אתמול עוד פעם לא מוכן לשתף פעולה. טוען שהוא תינוק ורוצה חיטול. אם רואה מישהו אחר עושה רוצה גם.
אנחנו עוד מעט עוברים לגור עם חבר שלי לבית חדש ואני מסבירה לו את זה והוא מאוד מתלהב ואוהב אותו אבל גם מקנא ואומר שאני אמא שלו....
אודה לכל עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיטולים - תגובה
ד``ר אורה רבר29/05/2012שלום לך אימא יקרה
על פי התיאור שלך עושה רושם שאכן בניך בשל לגמילה ומה שמעכב זה הצד הרגשי.
לפיכך יש לטפל בפן הרגשי- במעבר למגורים המשותפים עם החבר.
חשוב לדבר על הנושא עם הפעוט ברמת ההבנה שלו
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהיבגניה20/05/2012
שלום רב!
יש לי תינוקת בת 8 חודשים היא כמעט קמה לבד, היא מתהפכת מהגב לבטן אבל לא מתהפכת חזרה. האם זה תקין?
באיזה גיל התינוק מתחיל לזחול?
עד איזה גיל צריך להניק אותה? היא בת 8 חודשים ואני עדיין מניקה אותה, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר20/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבקות במוצץ- תלותיות יתר?שרון19/05/2012
שלום,
אני אם יחידנית. בתי בת שנה ועשרה חודשים, ורבלית ומפותחת מבחינה מוטורית. מאז ומעולם היא רוצה את המוצץ שלה בפה כל שעות הערות (והשינה), אינה מוכנה לוותר עליו ומתרגזת כשאני מנסה לקחת אותו. אני שמה לב שהתנהגות כזו בגילה אינה נורמטיבית- במעון שהיא הולכת אליו הילדים מסתובבים ללא מוצץ וכך גם ילדים אחרים.
שמתי לב שהיא גם עדיין אוהבת להכניס לפה כל מיני דברים שהיא מוצאת בגינה ובחוץ, ואין התקדמות בתחום הזה איתה.
בנוסף, היא מסרבת לישון מבלי שאחזיק את ידה או אלטף את ראשה, ואני הסכמתי לכך. בבוקר היא מתעוררת בחמש ועוברת למיטה שלי כדבר שבשגרה.
כל הסימנים האלה מטרידים אותי: האם היא תלותית מדי? האם אינה עוברת יפה את השלב האוראלי? מה עלי לעשות כדי לעודד גמילה מהמוצץ והכנסת דברים לפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבקות במוצץ- תלותיות יתר? - תגובה
ד``ר אורה רבר20/05/2012שלום לך אימא יקרה
כול התופעות שאת מתארת הינן נורמטיביות לגילה ואי ההשתחררות מהן נובעת ככול הנראה מחינוך. כלומר עליך להקנות לביתך הרגלים חדשים שיעבירו אותה לשלב של עצמאות גדולה יותר. התחילי לגמול אותה ממוצץ, מוצץ שייך רק למיטה- כלומר אפשרי מוצץ רק בשעת ההשכבה במיטה בלילה ובשעת מנוחת הצהרים.
כאשר מכניסה דברים שבגינה לפה אמרי לא/אסור בקול סמכותי ותקיף, (לא בתוקפנות), זה חלק מהצבת גבולות. כאשר את משכיבה אותה לישון אל תתני לה את היד אימרי שבי לידה אם יש בכך צורך אך אל תאפשרי לה להתחבר אליך פיזית בשום דרך, על מנת שהשינה שלה לא תהיה תלויה בך, דרך אגב אני מבינה שהיא ישנה היטב בגן ללא היד שלך. כאשר מתעוררת בבוקר אל תכניסי אותה למיטה שלך או שתחליטי שזה כבר בוקר והתחילי את פעילויות הבוקר או שתחזירי אותה למיטה שלה ושוב שבי לידה ללא מגע פבינכן
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לפני הגן העירוניאוריה17/05/2012
הבן שלי כבר בן שלוש וחודש,אך עדיין לא גמול. כשהוא חוזר מהמעון אני מורידה לו את התיתול, נראה שהוא מודע לכך שצריך לעשות או בסיר או בשירותים,אך תמיד הוא אומר פיפי או קקי תוך כדי שכבר בורח לו. ולפעמים נראה שהוא מתאפק ולא משחרר את הצרכים בתוך השירותים. היה ניסיון של יום אחד במעון ששלחתי אותו בלי התיתול,והם אמרו שהוא לא שיתף פעולה ולא רצה ללכת עם המטפלת לשירותים. סיכמנו שננסה שוב אחרי שבועות ובינתיים אנני ממשיכה בבית,אך עדיין לא קרה שעשה את הצרכים בתוך הסיר או השירותים. יש לו גם את הספר "סיר הסירים" אשר הוא מביע בו עניין,אך כלום לא מתקדם מה עליי לעשות,ממש מתוסכלת....בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה לפני הגן העירוני - תגובה
ד``ר אורה רבר17/05/2012גמילה מחיתולים הוא תהליך מורכב
יש להתחיל כאשר הילד מראה סימני בשלת,
את תחילת תהליך הגמילה כדאי להתחיל בבית. כלומר כאשר הילד נמצא עם אחד ההורים לפחות במשך שלושה ימים רצוף שבהם מורידים את החיתול לאחר שהילד מראה סימני בשלות ונערכת שיחת הכנה מתאימה.
יש להפגין עקביות התמדה לעודד ולא לכעוס על פיספוסים. רק לאחר שהילד מצליח להתמודד עם הגמילה בבית בצורה די טובה, עם פיספוסים פה ושם ניתן להוריד את החיתול גם בגן
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום לא רוצה אמבטיהor17/05/2012
ביתי בת כמעט שנתיים, לפתע פתאום מסרבת להכנס לאמבטיה -כשלפני כן זה היה תענוג צרוף- היא בוכה בכי תמרורים ונצמדת אלי ומתחבאה מכורבלת בי.
הבכי הראשון קרה כשהתארחנו ובאמבטיה היו מלא מלא צעצועים ואז חשבתי שזה בגלל שאנחנו במקום זר,אך התופעה נמשכת כבר שבוע.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתאום לא רוצה אמבטיה - תגובה
טובי פלד29/05/2012שלום אור
זה תגובת בהלה.למרות הנוהל המקובל לא צריך לעשות אמבטיה כל יום.
עזבי אותה כמה ימים ואחר כך תני לה להתרגל לאט לאט. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בגמילה חלקית מהנקההדר15/05/2012
שלום
בני כמעט בן שבעה חודשים, בשבועות האחרונים, כחלק מההכנה לקראת חזרתי לעבודה, אני מנסה להעביר אותו לבקבוק.
יש לציין שהילד היה לוקח בקבוק עם חלב שאוב בלי בעיה, אך לאחרונה הפסיק (אני מנסה לרוב לתת לו סימילאק ללא הצלחה, ואז עוברת לחלב שאוב...גם ללא הצלחה.)
במקרה הטוב הוא לוקח כמה לגימות ומפסיק, במקרה הרע הוא מתחיל לבכות ברגע שהוא רואה את הבקבוק.
בנוסף, הקטנצ'יק היה אוכל ארוחת מוצקים אחת ביום (וממש התלהב ממנה), כשניסינו להעביר אותו לשתי ארוחות מוצקים ביום נתקלנו בסירוב גורף, וכעת הוא לא מוכן לאכול שום דבר בכפית (מסובב את הראש, סוגר את הפה, ואם הסכים כבר להכניס מעט מזון לפיו עושה פרצוף של "בא לי להקיא").
יש לציין שלא ניסינו בקבוק ומוצקים יחד. ז"א, לא היו הרבה שינויים בבת אחת. ניסינו מוצקים, וכשראינו שזה לא הולך ניסינו בקבוק (משום שאני חייבת לחזור לעבודה בתחילת החודש, והייתי רוצה שהוא יהיה מסוגל לאכול מבקבוק עד אז בכדי שהמעבר לא יהיה טראומטי מאוד עבורו.)
בנוסף, ניסיתי פעם אחת להשאיר אותו אצל סבא וסבתא שלו, ולראות אם מהם הוא מוכן לקחת בקבוק. גם הניסיון הזה נכשל, והוא פשוט לא אכל כלום משמונה בבוקר עד שתיים וחצי בצהריים כשהגעתי.
בפעמים המעטות שכן ניסה לקחת מעט מהבקבוק זה היה כשאני נתתי לו...אף אחד אחר לא מצליח אפילו לגרום לו לנסות...אפילו לא בעלי.
ברור לי שהסירוב שלו הוא מטעמים רגשיים ופסיכולוגיים. אולי הוא מרגיש שאני מתכננת לחזור לעבודה וכתגובה רוצה רק אותי רוב הזמן.
השאלה היא איך אפשר לגרום לתהליך להיות עבורו כמה שפחות טראומטי?
אציין שאני לא מתכננת להפסיק להניק אותו בכלל, אלא רק כשאני בעבודה.
תודה מראש, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר16/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי?קרן15/05/2012
שלום,
אני אמא לבת ראשונה בת שנה ו-3 חודשים
רציתי לדעת מתי מומלץ להתחיל גמילה ממוצץ טיטולים וחיתול בד? היא לא עוזבת את החיתול שלה הולכת איתו לכל מקום היא כבר ניגשת לבד לקחת את החיתול והמוצץ וכשהיא נתקלת בתינוק עם חיתול היא לוקחת לו את החיתול .
היא נכנסת אוטוטו לגן מה מומלץ לשלוח איתה את החיתול והמוצץ?או אחד מהם?
מה נכון ואיך נכון לעשות? אני מצד אחד לא רוצה לעשות טעויות ומצד שני בטח לא לפגוע בילדה ,אבל כשאני רואה מהצד ילדים אחרים זה נורא שלכל מקום ניסחבים עם החיתול לאירועים לטיולים וכו.....
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי? - תגובה
ד``ר אורה רבר15/05/2012שלום לך אימא יקרה
גמילה ממוצץ: כבר עכשיו להרגיל את ביתך כי המוצץ מתאים רק למיטה.
לתת את המוצץ רק לאחר הארוחה והאמבטיה בערב, ממש לפני השינה.
חיתול בד- אותו דבר, החיתול יכול לשמש כ"חפץ מעבר" לקראת השינה. לתת אותו בדיוק ממש שנותנים את המוצץ ולא לאפשר להשתמש בו בזמנים אחרים.
גמילה מחיתולים לא מוקדם יותר מגיל שנתיים ולהשתדל לפני גיל שלוש.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אורה המשך
קרן15/05/2012שלום
תודה לך דר' על התגובה המהירה
ומה לגבי שנת צהריים כשהיא בבית או בגן?
היא לא תירדם בלי המוצץ והחיתול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אורה המשך - תגובה
ד``ר אורה רבר16/05/2012שלום לך אימא יקרה
אכן גם לקראת השינה בצהרים ניתן להשתמש במוצץ ובחיתול.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בת שנהזוהרה14/05/2012
שלום,
ברצוני להתייעץ לגבי שני סוגי התנהגות של ביתי בת השנה:
1. היא נמצאת כל היום עם מטפלת וכאשר אני חוזרת אחר הצהריים היא כל הזמן רוצה על הידיים ואם לא בוכה ומתעצבנת. אני לוקחת אותה הרבה ומקדישה לה זמן ומשחקת איתה, אבל זה נהיה מוגזם וקשה לי לעשות דברים אחרים, כי היא כמעט כל הזמן עלי. אציין שזה קורה רק איתי ולא עם בעלי.
כיצד עלי לנהוג על מנת להפחית את הצורך הזה שלה מבלי לפגוע בה?
2. כשיש משהו שהיא לא רוצה לעשות היא מאוד מתעצבנת, בוכה ומתפתלת. למשל כשרוצים להחליף לה חיתול או בגדים, זה מאוד קשה, ממש מאבק. או כשרוצים לחזור מהפארק הביתה היא לא מוכנה לשבת בעגלה ומאוד קשה להושיב אותה.
בסך הכל היא ילדה טובה, אבל כיצד ניתן לנהוג על מנת לחנך אותה במצבים אלו? אנחנו לא רוצים להגיע למצב של ילדה שלא מוכנה לעשות מה שאומרים לה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתכם - תודה
זוהרה17/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בת שנה - תגובה
טובי פלד17/05/2012שלום זוהרה
כל ילד נולד עם תכונות והילדה שלך כנראה יותר רגישה ,ומצפה ממך לסיפוק מוחלט של צרכיה . אולי , אולי בגל שאת יותר רגישה אליה ויותר חרדה לה .
נסי לשים לה גבולות לבכי שלה נסי להתנהג כמו בעלך.אם את עייפה אל תיקח אותה על הידיים. בהמשך למדי אותה להרגיע את עצמה. אל תקבלי את כל העצבים שלה . הגיבי הרכות אך בנחישות .עשי את מה שאת צריכה לעשות וגם קחי לך זמן למנוחה כך היא תלמד להעריך את הצרכים שלך ולא רק את שלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולותשיר13/05/2012
שלום,
רציתי לדעת מאיזה גיל כדאי להתחיל להציב גבולות לילדים?
אני קוראת לפעמים סיפורים של הורים שלא משתלטים על הילדים שלהם והם "עושים מה שבא להם" וממש לא רוצה להגיע למצב כזה.
הילדה שלי אמנם רק בת 7 חודשים....אבל מבינה דברים...
אתמול למשל נתתי לה ביסקוויט ביד, והיא נגסה חתיכות גדולות מידיי, מה שהפחיד אותי...אז לקחתי לה בעדינות מהיד...והיא התחילה לבכות ולהתעצבן....אז החזרתי לה ופשוט השגחתי יותר מקרוב.....
איך מלמדים גבולות בצורה הכי טובה? האם יש איזה ספר שאתם ממליצים עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות - תגובה
טובי פלד13/05/2012שלום טל
השאלה שלך כללית מאד באופן עקרוני התגובה שאת מתארת נבעה מפחד שהיא תיחנק .שמת גבול כדי לשמור על חייה . יש גבולות ששמים כדי לחנך אבל הם לא סכנת חיים.
אולי כדאי לך ולבעלך ללכת לשיחת ייעוץ ראשונה כדי לגבש תוכנית . התגובה שאת מתארת נראית לי תגובת יתר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסמדר10/05/2012
שלום ותודה על פורום נהדר
הבת שלי בת שנתיים ועשרה חודשים
לפני חודש החליטה בעצמה על גמילה מטיטולים ועשתה זאת בצורה מדהימה כמעט בלי פספוסים גם בבית וגם בגן. בלילה עדיין עם טיטול.
אנחנו מאוד מעודדים אותה שהיא בוגרת בלי קשר לגמילה עצמה וגם משבחים על הגמילה
בזמן האחרון יש נסיגה...
היא עושה קקי בתחתונים, היא מזהה שיש לה, עומדת ומתאמצת ועושה בתחתונים, אם שואלים אותה אם יש לה היא תאמר שלא ותעשה בתחתונים
אין לה עצירות או קקי קשה שכואב לה
גם פיפי לפעמים היא עושה כך אבל פחות
חשוב לציין שנולדה לה אחות לפני 4 חודשים ולכן לא יזמנו את הגמילה והיא באה לגמרי ממנה
מה עושים ? איך מגיבים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
טובי פלד11/05/2012שלום אמא
זו תגובה לתוספת למשפחה והיא קצת בחרדה. אני מציע ,לא לעשות כלום םלהמשיך לעודד והיא תחזור ליכולות שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהעדי09/05/2012
הי שמי עדי הילדה שלי סרבנית שינה מגיל 0
עכשיו יש לה עניין חדש היא בת 8 חודשים
אם היא נרדמת בסביבות השעה 21.00 היא קמה בסביבות אחת בלילה אוכלת קצת הנקה והשלמה בבקבוק ולא חוזרת לישון בשום אופן עד שעות הבוקר המוקדמות 5-6 בבוקר.
וכשהיא נרדמת בסביבות השעות 23-24 בלילה וכן זה קורה לפעמים אפילו ב1.00
למרות שהיא לא ישנה במשך היום הרבה בכלל אז היא מתעוררת לאכול לקראת השעות 4-5 בבוקר
מה עושים אני כבר עובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר14/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_שינה_תינוקות_הפרעות_שינה_ילדים' id=link]הפרעות שינה תינוקות, הפרעות שינה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר "לא נאמן"לאה09/05/2012
בני בן חמש כמעט. יש איתו ילד שנמצא יחד עמו גם בגן וגם בשכונה. הילד הזה לא נחמד בלשון המעטה והבן שלי אובססיבי עליו. לא משנה מה, הבן שלי ירצה לשחק איתו. כשרק שניהם ביחד ואין ילדים או חברים נוספים, הם משחקים יפה מאוד. אבל, כשיש אפילו ילד אחד נוסף, אותו ילד לא נחמד, מחרים את הילד שלי ומדבר אליו לא יפה.הוא יכול לקחת את הצעצועים של הילד שלי ולשחק עם אחרים ולומר לבן שלי לעמוד באיזה פינה, והבן שלי נעלב יעשה זאת. או שיזרוק לו את הארטיק או שיגיד לו מילים לא יפות כמו "תעוף מפה, אתה לא משחק". יש לציין שהבן שלי הוא ילד מאוד חברותי ונדיב ולא משנה מה "החבר" הזה יעשה, הוא ירצה לשחק איתו. אנו ההורים מיודדים מהשכונה, ומבחינת ההורים של אותו ילד, הם אומרים שלא צריך להתערב. בעיני זה לא מקובל ומדובר בהתנהגות שנמשכת כבר שנה. אני לא יודעת איך לנהוג ומה לעשות? בשלב זה אני משוחחת עם הילד שלי שלא ישחק עם חבר כזה שלא מתנהג ולא מתייחס אליו יפה, ואם הוא לא רוצה לשחק, אז לא צריך ושיחפש חברים אחרים- אבל זה לא עוזר והבן שלי ממש רוצה אותו.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם נעניתי
לאה14/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר "לא נאמן" - תגובה
טובי פלד15/05/2012שלום לי
את עושה טעות ועלולה לגרום לילד שלך נזק בבטחון העצמי.
את מנסה לגרום לו להתנהג לפי ערכים שך מבוגר בעוד שהוא עדיין ילד ופועל בצורה רגשית.
הוא זקוק מאד לחברת הילד החזק הזה . אל תפריעי להתפתחות שלו ואל תכפי עליו התנהגות שאינו בשל לה.
בהמשך הוא יגיע לזה ויבחר את חבריו בצורה טובה יותר וידע לעמוד על שלו.
התאזרי בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןסמדר07/05/2012
יש לי בת מקסימה בת כמעט 3
ילדה נהדרת באמת ! חשוב לציין שלפני 4 חודשים נולדה לה אחות ולפני חודש נגמלה ממש בצורה מדהימה מטיטולים, שניהם (עם הרבה סבלנות מאיתנו והכלה) עברו בצורה נהדרת.
יש לי דילמה כיצד לנהוג איתה בבוקר כשאנו באות לגן.
כשאנו נכנסות לגן היא ישר "כועסת" על הגננות ולא מוכנה להגיד בוקר טוב (לא מרוע אלא שבראש שלה היא אומרת רק כשהיא מסיימת את האוכל שהביאה...) אח"כ מאוד קשה לה שילדים מתקרבים לעגלת אחותה, היא שומרת עליה כמו לביאה... כועסת עליהם ולא נותנת להתקרב / לגעת / להציץ... אני אומרת לה שאני רואה שהיא שומרת על התינוקת אבל היא צריכה להסביר יפה וכמובן לא להשתמש ביידים אלא במילים.
גם אם מתקרבים לאוכל שלה אותו סיפור, למרות שהיא יכולה לכבד ולהתנהג יפה, אני מרגישה שכל הכניסה לגן קשה לה והיא מרגישה צורך לשמור על האוכל ואחותה בחירוף נפש...
היא נפרדת יפה מאוד ואין לה בעיות בתחום הזה
כיצד לנהוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן - תגובה
טובי פלד07/05/2012שלום שגית
אני מציע שלא תעשי כלום ולא תגידי כלום .היא מגינה על האנשים הקרובים אליה ועל הדברים שלה.
בסוך היום את יכולה לדבר אתה ולשאול אותה למה היא מתנהגת בצורה כזאת ולהסביר לה שזה לא נחוץ.
תני לה לשאת בתוצאות של המעשים שלה. כך היא תלמד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סמדר07/05/2012תודה, אני מאוד נהנית לקרוא את התגובות שלך ולומדת מהן המון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט נושך ומכהיפעת06/05/2012
שלום
אני אמא לשניים, בן שנה וחצי ובת 3 חודשים.
בני מכה ונושך את אחותו ואותי.
אני עוצרת אותו ואומרת שזה לא נעים לי/לה ושלא נושכים או מכים.
זה ממש לא עוזר והוא ממשיך באותו הרגע.
איך עליי לפעול ?
ברוב הפעמים שהוא מכה או נושך את אחותו הוא מתקרב אליה כדי לחבק או לנשק אותו ופתאום מכה אותו או נושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט נושך ומכה - תגובה
טובי פלד07/05/2012שלום יפעת
הפעלת כוח גורמת להנאה מסוימת במיוחד אם יש לה השפעה שלילית על מישהו אחר. זה נותן תחושה של עוצמה.
את יכולה ללהיות יותר תקיפה איתו ולהרחיק אותו מהקטנה. אבל הנזק הוא לא גדול ובהמשך הם יסתדרו ואוהבו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)