פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים
    מעיין
    30/07/2012

שלום,
    בני בן שנתיים והתחלתי איתו גמילה מטיטולים, יש לו מדי פעם פיספוסים, מכיוון שקיץ עכשיו ויוצאים המון לים, לבריכה, לטייל... והוא עדיין ישן צהריים אני מאוד מלתבטת מה לעשות במצבים אלו האם לשים לו טיטול? האם זה יבלבל אותו ועדיף לתת לו לפספס?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

טובי פלד
    30/07/2012

מעיןן שלום
    שימי לו טיטול . הערכת הבילוגיות שלו עדיין לא מוכנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחול ללא תינוקת בת 7 חודשים
    ירדן
    29/07/2012

שלום רב,
    אנו רוצים לנסוע לחול ל-3 לילות (4 ימים מלאים), הבת שלי תהיה בת 7 חודשים.
    האם בעייתי להשאיר תינוקת בגיל הזה בביתם של סבא וסבתא אותם היא מכירה? (הסבתא שומרת עליה פעמיים בשבוע מאז שנולדה). תודה!

הוספת תגובה

• נסיעה לחול ללא תינוקת בת 7 חודשים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    30/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    בגיל זה התינוקת לא תצליח להבין שההיעלמות שלכם היא לטווח קצר. מבחינתה נעלמת לה. אם היא רגילה לסבתא כנראה שיהיה לה קל יותר בשעות שבהן היא רגילה להיות בחברתה. אני מניחה כי בשעות אחר הצהרים הערב והלילה היא נמצאת איתכם, וכול טקס השינה הכולל ארוחה אמבטיה והשכבה נעשה על ידכם. לא יהיה לה קל
    אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל?

גילי
    30/07/2012

תודה על התשובה- האם מעבר לקושי זה יכול לפגוע בה בצורה מסויימת בטווח הקרוב? או הארוך?
    מאיזה גיל ניתן לעזוב את הילד למספר ימים?

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    אודליה
    29/07/2012

שלום אני אמא לילדה בת 1.5. היא בחודש האחרון כל פעם מכריזה "אמא קקי". אני שואלת אותה - צריך להחליף טיטול? היא אומרת לא. ואחרי זמן מה, חוזרת אליי ואומרת שוב, אמא קקי, שוב אני שואלת - הפעם היא משיבה בחיוב ואכן יש קקי.
    האם זה אומר שאפשר/רצוי להתחיל בתהליך גמילה? זה לא מוקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    29/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    זה בוודאי אינו הגיל המקובל לתחילת גמילה, אך אם הפעוטה מודיעה שיש לה קקי, הציעי לה לשבת על הסיר, אם היא משתפת פעולה המשיכי בכך אם לא אל תשכנעי, אל תשדלי, אפשרי לה לעשות קקי בחיתול וחכי לשיתוף פעולה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חרדתית
    מיר
    26/07/2012

שלום רב,
    אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לפנות אליו, אבל אני מרגישה שאני צריכה ייעוץ/עזרה..
    יש לי שני ילדים בגילאי 3 ו - 3 חודשים, ואני מרגישה שאני כל הזמן נמצאת בדאגה כלפיהם, זה מעסיק אותי רוב שעות היום, והסביבה שלי אומרת לי שאני לחוצה מידי וקוראים לי "אמא חרדתית", עד כאן זה עוד נסבל..
    אבל בלילה לפני השינה , תמיד תוקפים אותי מחשבות שליליות ומפחידות שחס ושלום קורה להם משהו, וזה קורה ממש כל לילה..

מה לעשות? אני רוצה להיות רגועה יותר..

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא חרדתית

הוספת תגובה

• אמא חרדתית - תגובה

טובי פלד
    26/07/2012

מיר שלום
    את כנראה חרדה יותר מהממוצע ובסופו של דבר זה עלול לגרום לך נזקים. חרדה זה משהו מולד אבל אפשר לטפל בה בהצלחה . אני מציע לך ללמוד על זה וגם ללכת לפגישת ייעוץ בתור התחלה את יכולה לקרוא את הספר הכל חרדות שאני כתבתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבעה - צועק...
    דידי
    25/07/2012

שלום, בני הבכור בן שנתיים וארבעה חודשים ולו אח קטן בן שנה וחודשיים.
    בחודשים האחרונים החלה אצלו תופעה של צעקות. כשלא מקבל מה שרוצה, או כשרוצה למשוך תשומת לב, צועק מאוד. הטונים שלו מאוד מאוד גבוהים ובעלי התחיל להסתובב בשעות אקוטיות בבית עם אטמי אוזניים.
    אני, מצידי, יכולה להתעלם ולתת לו לצעוק עד שיימאס לו. העניין הוא שהאח הקטן לעיתים מוצא שזה מצחיק - ומחקה אותו. ולעיתים, כשהבכור צועק לכיוונו - האח הקטן נעלב מאוד ובוכה.
    ניסינו להתעלם טוטאלית, ניסינו להעיר באסרטיביות "זה לא נעים, זה כואב לנו באוזניים...", ניסינו לשים אותו ב"פינת מחשבה" בחדר, כלום לא עוזר.
    עדיין ממשיך לצעוק. חשבתי שאולי זו תקופה וזה יעבור, אך לצערי - לא נראה שרמת הצעקות שלו דועכת...
    השאלה היא - באיזו דרך כדאי לפעול בעקביות?
    אני חושבת שאני מתחילה להתחרש.....
    הבנתי מאמא של ילד אחר בגן שגם אצלם זה קורה... (אולי חצי נחמה...).
    אודה להצעה,
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וארבעה - צועק...

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבעה - צועק... - תגובה

טובי פלד
    25/07/2012

דידי שלום
    אם זה כל כך מפריע לכם תפסיקו את זה,מיידית. לא בטובות ולא בתחינות.יכול להיות שהאווירהאצלכם, בבית מאד פרמיסיבית,ואתם לונתנים לילדים לעלות לכם על הראש.בעיני זו חולשה גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר להבעת דעתך, יש לך הצעה?

דידי
    25/07/2012

האם יש לך הצעה כיצד לבצע זאת?
    יש המון הצבת גבולות אצלנו בבית. ואנו משתדלים מאוד לאזן בין ה"לא", "אל תעשה" וכדומה לבין הבעות חיוביות יותר שחשובות לא פחות ואולי יותר.
    אז אם יש לך הצעה לדרך פעולה - נודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר להבעת דעתך, יש לך הצעה? - תגובה

טובי פלד
    25/07/2012

דידי שלום
    יש לכם מספר דרכים לפעול.
    1. זו התעלמות מוחלטת. מוחלטת . שנמשכת חצי שעה לאחר שהצעקות עברו.כולל מתגובות של הילד הקטן שנעלב.
    2. למנוע ממנו משהו שהוא אוהב,לידע אותו, על כך לפני כן. להמשיך במניעה של תשומת לב וחיבה עד סוף היום.

אני מסכים איתף שיש צורך להביע לילד גם חיזוקים חיובים,אבל לא כשהוא פוגע ומציק לכל משפחתו . את זה חייבים להפסיק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 3
    סמדר
    24/07/2012

יש לי 2 שאלות לגבי גיל 3

1. הילדים בגן באים בבוקר עם משהו קטן שהם אוכלים, עניין הכיבודים מאוד משמעותי שם... הבת שלי לא רוצה לכבד ואני רוצה לשמוע את דעתך בעניין, להכריח לכבד, מה לעשות שלא מכבדים, אני בתור הורה חושבת שיש לי אחריות ללמד אותה לכבד אחרים ובעיקר כשהיא אוכלת לידם, האם יש טעם "להעניש" אותה ולא להביא אוכל מכיוון שהיא לא מכבדת ?
    2. הבת שלי לעיתים צועקת על חברים, כל מיני דברים, שלא יגעו לה, שלא יעשו לה, שלא יבואו אליה (גם אם הם בכלל לא התכוונו לעשות אחד מהדברים הנ"ל) ממש צורחת עליהם... איך להתייחס לזה ?
    באופן כללי אגיד לך שאני מאוד סבלנית, לא צועקת, מגיבה באסרטיביות, עונדת על שלי אך בצורה שקטה ומכבדת

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 3

הוספת תגובה

• גיל 3 - תגובה

טובי פלד
    25/07/2012

שלום
    הבת שלך נמצאת בשלב מוסרי נמוך, כלומר היא לא מרגישה את הצורך בהדדיות ונתינה.היא גם כועסת על אחרים שנוגעים לה בצעצועים.
    המשיכי להסביר לה,היא תגיע לזה. חשוב שתגיע לזה בהרגשה שלה ולא מתוך כפייה .גם אם זה יקח עוד שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

סמדר
    25/07/2012

חוץ מלהסביר שזה נעים שמכבדים וגם היא רוצה שיכבדו אותה, וכולם מבקשים ממנה יפה וכו וכו... לא להגיד לה למשל שאם היא לא רוצה לכבד זה בסדר אבל אנחנו לא יכולים לאכול ליד הילדים האחרים כי הם מקנאים ונשים בצד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

טובי פלד
    25/07/2012

שלום
    אל תגידי לה בכלל את המשפט הזה שזה נעים שמכבדים אותך . היא לא יכולה להבין את זה כי היא בחרדה לגבי הרכוש שלה.
    את יכולה להגיד לה גם מה שהיצעת אבל העיקר הוא שהיא תגיע לזה מעצמה ,בלי עונשים ובלי צעקות ובלי פרצופים מאוכזבים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו 8 חודשים
    אורי
    23/07/2012

שלום,
    בתי בת שנתיים ו- 8 חודשים.
    פעמים רבות במהלך היום כאשר אני צריכה לארגן את בתי לגן או לפעילות אחרת, היא מסרבת וממשיכה בעיסוקיה.
    פעמים רבות ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה שחשוב לצחצח שינים, להסתרק, להתלבש לקראת הגן או בערב, דברים אחרים שיש לעשות, אך היא בשלה- לא מוכנה.
    לאחרונה התחלתי בשיטה חדשה שעובדת והיא הצגת שתי אלטרנטיבות כשהשניה היא פחות "אטרקטיבית" ומהווה למעשה סוג של עונש.
    למשל: אם לא תתלבש, תסתרק וכו' אז תחזור לישון במיטה.
    בתי מיד בוחרת להענות לבקשותיי ובכך מסתיימת התנגדותה.
    יש לי הרגשה שאני מחנכת אותה, דרך איומים וענישות ואני מחפשת עוד אלטרנטיבות.
    אשמח לעצתכם
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים ו 8 חודשים

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו 8 חודשים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    אני דווקא אוהבת את השיטה שבחרת. לא הייתי מגדירה אותה כעונש מכוון שאת מאפשרת לה בחירה. כאשר היא נענית לבקשתך שבחי אותה, עודדי אותה על היותה ילדה גדולה. על כך שהיא מתלבשת לבד, ועוד... שהיא ילדה עצמאית
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    הילה
    19/07/2012

שלום,
    בני בן שנתיים ו10 חודשים. התחלתי איתו גמילה לפני כחודש. בשבוע הראשון נסיתי רק אחה"צ בהיותו בבית, אמרתי על כך לגננת והיא אמרה שאם יילך לו טוב שנביא אותו לגן בלי טיטולים, הגמילה התקדמה ובעצת הגננת הבאתי את בני לגן ללא טיטולים, בימים הראשונים הוא שיתף פעולה, אך לצערי אח"כ התחילה נסיגה וזאת להערכתי בעקבות אישפוזו של בעלי בבי"ח לכמעט שבוע. הגננת אמרה שלא כדאי להפסיק עם הגמילה ולכן המשכנו . מאותו רגע יש רק פספוסים ואנחנו וגם בגן ממש נלחמים עם הילד בשביל לשבת בשירותים. לאחר כחודש בגן אמרו לי שכדאי להפסיק עם הגמילה ולהחזיר את הילד לטיטולים באופן קבוע, אחת המטפלות ממש התייאשה ואמרה לי בטון תקיף "אין לי סבלנות לילד שלך" .
    אני אובדת עצות. מצד אחד הילד בנסיגה (לפעמים משתף פעולה ויושב על האסלה ולפעמים ממש צורח ולא מוכן לשבת) ומצד שני נראה לי לא נכון להחזיר אותו אחורה לטיטולים באופן קבוע. בנוסף קשה לי שאין את התמיכה מהגן.
    מה עליי לעשות? האם להחזיר את הילד לטיטול, גם אם כבבר קרוב לחודש הוא לא טיטול?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובות

הילה
    23/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    כאשר יש מצב של מתח בבית מכול סוג שהוא, אין טעם להתעקש על גמילה. החזירי לבניך את הטיטול, כאשר המצב בבית יהיה רגוע, הציעי לבניך שוב להוריד את החיתול, (בכול מקרה הפסיקי את תהליך הגמילה לפחות לשבוע רצוף), אל תורידי את הטיטול ללא שיתוף פעולה מצידו.
    עודדי אותו בתחומים אחרים, על עצמאות, על כך שהוא בוגר ויכול לעשות דברים בכוחות עצמו. התחילי שוב את תהליך הגמילה כאשר את נמצאת איתו ימים מלאים, (עוד מעט נגמרות כול המסגרות וכולם יוצאים ממילא לחופשה). בזמן ההתחלה החדשה עודדי על כול הגעה בזמן, והתעלמי מכול פספוס
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים - בעיות הרדמה ושינה
    זוהרה
    17/07/2012

שלום,
    ביתנו בת שנה וחודשיים, עד לאחרונה אחרי החלב היתה יושבת עלינו עוד כעשר-עשרים דקות עד שהיתה נרדמת, היינו שמים אותה במיטה וזהו. היא היתה מתעוררת בלילה רק אם זו היתה תקופה של בקיעת שיניים וגם אז היא היתה נרגעת ע"י שתיית חלב, יושבת עלינו מספר דקות נרדמת ומחזירים למיטה.
    לפני כשבוע החלטנו להרגיל אותה להרדם לבד במיטה, ניסינו את השיטה של לחזור לחדר אם היא בוכה מדי דקה-שתיים, להרים אותה ולהרגיע ולהחזיר למיטה. ביומיים הראשונים לא הצלחנו אחרי בכי ממושך ונכנענו. לי היתה הרגשה שהשיטה לא כ"כ מתאימה לה (כאילו בבת אחת נכנסו למלחמה ראש בראש) והחלטתי לנסות את השיטה שד"ר רבר ממליצה עליה, במידה והילדה בוכה, לשבת לידה בלי לדבר או ליצור קשר ואכן השיטה עבדה (בלילה הראשון אחרי שעה, בלילה השני כבר אחרי כמה דקות).
    הבעיה היא שמאז שהתחלנו עם זה, היא החלה לקום בלילה ולא מצליחה/רוצה לחזור לישון אפילו שחיכינו עד שעתיים לידה. זה כבר מספר ימים ורק מחריף, קמה יותר ויותר וההרדמה קשה מאוד.
    אציין שני דברים:
    אחרי מספר ימים שהשיטה עבדה, בעלי ישב לידה (חזר אחרי בכי ראשוני) והיא היתה שקטה אך לא נרדמה ואחרי כחצי שעה הוא ניסה לצאת מהחדר ולראות מה קורה. אחרי מס' דקות היא בכתה, הוא חזר והמשיך לשבת עד שנרדמה. כך עשה גם ביום למחרת.
    בחודשיים האחרונים, בזמן שנת הצהריים המטפלת מרדימה אותה על משטח הפעילות בסלון, לטענתה היא התחילה עם זה כי הילדה סרבה לישון במיטה וזה לא נורא כי בקרוב תלך לגן וכך תישן גם שם. זה הפריע לי אבל לא ראיתי בעיה מיוחדת ולכן לא אמרתי כלום.

שאלותי - האם מה שבעלי עשה יכול היה לגרום לנסיגה ולבעיות הקימה במהלך הלילה?
    האם ההרדמה על המשטח בצהריים יכולה לפגוע בהרדמות ובשינה בלילה?
    מה המלצתכם?
    תודה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים - בעיות הרדמה ושינה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    בואי לא נחפש אשמים, אנחנו רוצים לפתור את הבעיה. היו עקביים והישארו לידה עד שתירדם, כפי שעשיתם. יתכן שתקום כמה פעמים בלילות הראשונים מכוון שתרצה לבדוק אם אתם שם. השיטות השונות בלבלו אותה והיא לא בטוחה שאתם שם בשבילה.
    מכוון שההירדמות על המזרון בצהרים ממילא עומדת להסתיים בקרוב לא הייתי משנה אותה. בכול מקרה זה נעשה עם אדם אחר בשעות אחרות ולכן לא מבלבל.
    בהצלחה ושינה טובה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכנה לשחק לבד
    רחלי
    14/07/2012

שלום
    בתי בת 1.8- מקסימה ומתוקה אבל לא משחקת לבד בכלל, היא תמיד צריכה שנשב לידה, נשחק איתה, נשעשע אותה. כשאני איתה אין לי שניה שקט, היא תמיד הולכת אחרי ורוצה את תשומת ליב, ואני יודעת שככה זה אבל לפעמים אני משתגעתי. אני משתפת אותה במטלות הבית, נותנת לה לעמוד לידי כשאני במטבח, אבל זה עדיין לא ממלא בא את הצורך בתשומת לב.

מה עושים? זה טבעי לגיל הזה? איך מלמדים אותה להיות קצת עם עצמה? (כשאני יושבת באותו חדר אבל עוסקת בשלי...)
    תודה
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכנה לשחק לבד

הוספת תגובה

• לא מוכנה לשחק לבד - תגובה

טובי פלד
    14/07/2012

רחלי שלום
    כדי שזה יקרה עליך להיות נוקשה וחד משמעית. התחילי אתה במצב מובנה
    שניכם באותו חדר.אמרי לה חד שמשמעית שליה לשחק במשחק מסוים ואסור לה לפנות אליך במשך חמש דקות.בזמן הזה אל תעני לה.כל יום תגדילי את הזמן.בהתחלב זה קשה אחר כך קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לפתרון שעבד אצלי

נעמה
    19/11/2012

הי. בתי הקטנה סבלה מאותה בעיה. אחד הפתרונות היצירתיים שמאוד עזרו היה לרכוש משחק או פעילות מעניינת מספיק עבורה ועבור חבריה בני אותו הגיל. רכשתי טרמפולינה והושבתי את כולם בתוכה - מעבר להנאה הרבה ולהתחברות של כולם יחד, לא "נקראתי" בכלל לבוא ולהיות לידם. הטרמפולינה מאוד בטיחותית כך שלא חששתי לרגע להשאירם לבד, כמובן שתוך שמירה על קשר עין מהם. מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת החלטה
    טל
    05/07/2012

בתי כמעט בת ארבע. נגמרה מטיטול ביום בגיל שנתיים וחצי. בחורף האחרון ניסינו לגמול מחיתול לילה - אבל היא פספסה במשך שבוע שלם כל יום, והחלטנו לחכות לימים חמים יותר.
    החודש חזרנו על הניסיון- הילדה ישנה שינה מאוד עמוקה ובמשך עשרה ימים כל יום ויום הרטיבה בלילה. היא אפילו לא מתעוררת מזה שהמיטה רטובה.
    אני מאמינה שהסבל הזה לא שווה (עבורנו) ושאולי עדיף להחזיר את החיתול ולחכות קצת, או לחלופין לתגמל על כל יום בו תקום עם חיתול יבש.
    אשמח לקבל עצה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת החלטה

הוספת תגובה

• קבלת החלטה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/07/2012

לאימא היקרה שלום
    המשימה המרכזית היא גמילה מחיתולים ביום את המשימה הזאת עברתם על פי מה דבריך בהצלחה יתרה. בנוגע לגמילה בלילה: לפעוטה קשה מאוד להתאפק לאורך הלילה, היא לא מודעת להרטבה הלילית וכפי שאת מציינת המיטה הרטובה לא מפריעה לה להמשיך לישון.
    מה עושים?
    בלילה חוזרים לחיתול- על מנת שתרגיש "בוגרת" את יכולה להשתמש בחיתולים מיוחדים ללילה הנראים כמו תחתונים- קראי להם תחתוני לילה, כמו שהולכים לישון עם פיז'מה, הולכים לישון עם תחתוני לילה. הקפידי על הלבשתם לקראת השינה גם אם הפעוטה מתנגדת הסבירי כי לא נעים לקום רטובים, גם הריח בחדר לא נעים, וכן החלפת המצעים בכול לילה מכבידה מאוד. ילדה בגיל זה יכולה להבין נימוקים אלו.
    רק לאחר שביתך תקום יבשה לפחות שבוע ברציפות את יכולה לנסות להסיר את תחתוני הלילה ולעבור לתחתונים רגילים.
    אם לאחר גיל חמש עדיין ביתך לא תגמל בלילה פני לייעוץ בנושא, בקשי הפנייה דרך קופת החולים שאת חברה בה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן- בת 3.5
    שירלי
    03/07/2012

שלום,

בתי בת 3.5 נגמלה מחיתולים בגיל 2.5. הגמילה הייתה מלאה, גם ביום וגם בלילה (ללא פיספוסים).
    עקב לידת אחותה חודשיים לאחר מכן , החלה נסיגה . הילדה החלה להתאפק במשך זמן רב, ולבסוף השתן היה בורח לה. ההתנהגות שסיגלה נמשכה שבועות רבים. לאחר התייעצות עם מנהלת הגן הוחלט להתעלם מההתנהגות מתוך אמונה ש"התעלמות שווה העלמות".
    כך עברו מספר חודשים, כיום נוצרה בעיה אחרת, הילדה לא מצליחה להחזיק את השתן ולגשת לשירותים בזמן, התחתונים תמיד לחים משתן, והיא נאלצת לגשת לשירותים בתכיפות גבוהה יותר.
    התייעצנו עם רופאה, לדבריה ההתאפקות שנמשכה זמן רב גרמה לשינוי בשלפוחית השתן ויש צורך "לאמן" שוב את השלפוחית להתרוקן במרווחי זמן סבירים וקבועים.

אודה על קבלת עצות והדרכה כיצד לבצע את התהליך הזה. לא מצאתי באינטרנט מידע על הבעיה , אשמח לקבל קישור לנושא.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן- בת 3.5

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    05/07/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה לתינוקת בת 10 חודשים
    שירלי
    03/07/2012

שלום רב,

הייתי שמחה לקבל עצות כיצד להרדים את בתי בת 10 חודשים במיטתה.

עם אחיותיה הגדולות (כיום בנות 3.5 ו-5.5) תהליך ההשכבה במיטה וההרדמות לבד הייתה מהירה וקלה. בגיל חצי שנה, יישמתי את השיטה לפיה הנחתי אותן במיטה ובקול רגוע אמרתי "לילה טוב", וחזרתי כל 3-4 דקות לחדר ללטף ולהרגיע (ולו רק כדי להפגין נוכחות) ושוב יצאתי, וכך הלאה. היומיים הראשונים לוו בצרחות אימים, אך ביום השלישי הן הבינו שהבכי לא יעזור ומאז הן הצליחו להירדם בכוחות עצמן.

לעומת זאת, הבת השלישית מערערת לחלוטין את יעילות השיטה. עברו כבר שבועיים מאז התחלנו והיא עדיין צורחת ובוכה.

חשוב אולי לציין, היא לא לוקחת מוצץ (למרות שתמיד אני משאירה 2 סוגים שונים במיטתה) , עדיין יונקת מעט, והייתה רגילה להירדם בהנקה בחודשים הראשונים.

מה לעשות????

תודה,
    שירלי

הוספת תגובה

• הרגלי שינה לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    יש שונות גדולה בין מאפייני האישיות של ילדים, מאפיינים גנטיים ומאפייני סביבה, כמו מקום במשפחה, רמת הרעש בבית , סבלנות ההורים ועוד...לכן אין טעם להשוות מה שעבד עם הבנות הגדולות לא חייב לעבוד עם התינוקת.
    ישנן גישות שונות לטיפול בנושא ההירדמות, אני מצדדת בגישה שאתאר בהמשך מתוך אמונה כי המעבר לשינה הכולל פרידה מההורים, הישארות לבד, חושך ועוד... קשה מספיק לפעוט ואין סיבה להוסיף קושי .
    אז מה עושים?
    נגשים כאשר הבכי מתחיל, (לא בציוץ הראשון אלא כאשר ברור כי הילד ער והבכי אינו מלמול מתוך שינה. מציעים פעם אחת בלבד, מים/מוצץ/חיתול/חפץ מעבר אחר, אומרים לילה טוב, אפשר להוסיף ליטוף בראש, ואז נשארים לשבת ליד הפעוט, ללא מגע פיזי, ללא מילים וללא קשר עין. לא נותנים יותר כלום רק נשארים לשבת. עד שהילד נרדם, (בטוח), חוזרים על כך כמה פעמים שנדרש. לאט לאט הילד יירגע וימשיך לישון שינה רצופה.
    בהצלחה ושינה מתוקה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש
    הילה
    27/06/2012

שלום רב,
    יש לי שתי בנות.אחת בת 4 והשניה בת 3,שתיהן ילדות מקסימות.לאחרונה הבת 3 רוצה לעשות או לקבל כל מה שאחותה עושה או מקבלת.רוב הדברים יש לי כפול שתיים אך לעיתים לא מדובר בכוס או צלחת אלא בדברים אחרים.לדוגמא:אם בתי בת ה-4 יושבת על כסא מסויים אז השניה בת ה-3 רוצה דווקא את הכיסא הזה,למרות שיש אותו כסא אחר פנוי.במידה והיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה היא מתעצבנת,זורקת דברים ומתנהגת לא יפה.לרוב אני מבקשת מהגדולה שתוותר כי היא "הגדולה" אך האם זה הפתרון?לא תמיד הגדולה מוכנה לוותר,מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש

הוספת תגובה

• בת שלוש - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/06/2012

שלום לך אימא יקרה
    טוב שמה שניתן יש לך כפול על מנת לצמצם מריבות לא הכרחיות. אך במקרים כמו שתיארת- הכיסא למשל, אין סיבה לבקש מה"גדולה" לוותר. ה"קטנה" צריכה למוד להתמודד עם כך שלא הכול ניתן לה. אפשרי לה "להתעצבן, לזרוק דברים ולהתנהג לא יפה", נסי להתעלם מכול מה שניתן להתעלם, בלי דיבורים, בלי הטפות מוסר, עד שתירגע. בדרך זו תלמד כי היא לא משיגה דברים באמצעות ההתנהגויות הללו והן תפסקנה. יחד עם זאת עודדי אותה מאוד על כול התנהגות בכיוון החיובי, ובמיוחד כאשר היא מוותרת לאחותה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך משנים הרגלי שינה לבן שנתיים
    דידי
    27/06/2012

בני הבכור בן שנתיים ושלושה חודשים.
    בערך מתחילת שנת הלימודים בגן (ספטמבר האחרון) יצא שהרגלנו והתרגלנו בעצמנו להרדים אותו כשאנו שוכבים לידו במיטה הנפתחת של מיטת הנוער בה הוא ישן.
    הוא ישן בחדר עם האח הקטן בן השנה וחודש שהולך לישון לפניו, והמעבר למיטת נוער עברה בקלות כשהיה בן שנה ושמונה חודשים בערך.
    שגרת ההשכבה שלנו קבועה מאוד והוא רגיל מגיל חודשיים בערך שאוכלים, מתקלחים ומיד למיטה לא יאוחר משעה 19:30-20:00.
    ניסינו לדבר איתו על כך שאנו נשכיב אותו, נשיר לו שיר לילה טוב, נשיקה ונצא מהחדר. במהלך השיחה הוא משתף פעולה אך כשמגיע הזמן בפועל, זה לא הולך, הוא קורא לנו או יורד מהמיטה או מתחיל לבכות, ואנו חוזרים שוב לשכב לידו. ברור לנו שזה לא נכון לעשות.
    אנו מצידנו חוששים שיבכה ויעיר את הקטן, למרות שאני מבינה שכנראה לא תהיה ברירה ונאלץ לתת לו לבכות כמה ימים...
    השאלה היא - איך לעשות את זה נכון?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• איך משנים הרגלי שינה לבן שנתיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/06/2012

שלום לך אימא יקרה
    ישנן מספר גישות להשכבת פעוטות, אני מעדיפה את השיטה בה בחרתם. לא מעט פעוטות זקוקים לנוכחות מבוגר לידם עד שהם נרדמים. המשיכו לשהות לידו עד שיירדם, אך הקפידו אחרי השיר/הסיפור לתת נשיקת לילה טוב ולא ליצור עמו שום קשר נוסף: לא גופני, לא קשר עין ולא קשר של דיבור. פשוט שכבו במיטה הנפתחת לידו ועזבו את המקום כאשר אתם בטוחים שהוא ישן. עם הזמן ה"קטן" יגדל והביחד שלהם יספק לשניהם את הביטחון הנדרש.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!! חיזקת אותנו.

דידי
    28/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה