פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    ס.
    05/10/2012

שלום בני בן שנתיים ושבוע אני מנסה לגמול אותו מחיתול הוא מבין את הכל התחלתי איתו בלי להוריד את החיתול לנסות פיפי באסלה קניתי לו סיר והכנתי את הכל סיפורים והדגמה וכו'.... אך הכל אינו עוזר הוא בוכה אם אני מורידה חיתול אתמיד מבקש את החיתול ומסרב לעשות פיפי באסלה אני מרגישה מיואשת האם אני צריכה לחכות עוד זמן זה מאוד מלחיץ אותי השנה הבאה הוא יהיה בגן ואי אפשר לשלוח אותו עם חיתול ..מה אני אעשה ? האם אני לוחצת עליו? יש הרבה ילדים סביבנו בגיל שנתיים ואפילו פחות שכבר הורידו חיתול אם לא עכשיו אז מתי !!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

לימור
    05/10/2012

אמא יקרה,
    אין כל סיבה להילחץ כל כך ולהלחיץ את הילד.
    יש לגמול אותו בהדרגה וכשהוא מוכן ורוצה, לא בכל מחיר. הבן שלי נגמל רק בגיל שלוש, אז מה. מה קרה?!
    זהו תהליך הדורש זמן:
    1) יש לשוחח על כך עם הילד ולראות שהוא רוצה ומוכן לתהליך. כשהוא מתעניין באחרים שמבלים בשרותים וכשהוא יודע/מודע מתי יש לו פיפי/קקי. הילד צריך להיות מסוגל להגימל פיזית ורגשית.
    2)כדאי לספר לו סיפורים העוסקים בנושא כמו למשל: סיר הסירים/אלונה פרנקל, לא רוצה חיתול.
    3) יש להודיע לילד מראש לפני שמורידים את החיתול.
    4) יש לקחת בחשבון שבהתחלה יהיו פספוסים והרבה. תמיד יש לקבל אותם בהבנה ולא בכעס אלא באמירה "בפעם הבאה נלך לשירותים/נעשה בסיר".
    5)לעניות דעתי יש להתחיל בתהליך רק כשהילד וההורה מוכנים וללא לחץ מצדכם ומהסביבה.
    המון הצלחה וחג שמח
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה על מילים -אצל בן שנה וחצי
    ענבל
    01/10/2012

בני בן השנה וחצי ילד מקסים מפותח בהתאם לגילו. יש לו אוצר מילים רחב והוא מדבר ברור, מבין הכל ומתקשר עם הסביבה מצוין. הבעיה היא שלפעמים הוא "נתקע" על מילה מסויימת ויכול לומר אותה בלי הפסקה במשך כמה דקות טובות ומאוד קשה להוציא אותו מזה. רציתי לדעת אם זה נורמלי או סימן לדאגה?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    02/10/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכולוגיה_פעוטות' id=link]פסיכולוגיה פעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההצעה שלי

לימור
    03/10/2012

שלום לך,
    אני מציעה לך לקחת את הילד לקלינאית תקשורת טובה ולספר לה את מה שכתבת.
    היא עשויה לעזור לך מאוד בפתרון הבעיה.
    בהצלחה!
    לימור

המשפחתון של לימור שורץ :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה על מילים

לימור
    06/10/2012

שלום לך,
    אני מציעה לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת בעניין.
    כל טוב
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעור של בני.
    אב מודאג.
    21/09/2012

שלום,
    אני אב לתינוק בן שנתיים ועשרה חודשים.
    התינוק החל לשחק במכשיר האייפון שברשותי בערך לקראת סוף שנת 2011.
    הוא משחק באייפון רק כאשר יש מצב טיסה על מנת למזער את כמות הקרינה משמעותית.

בשלב מסוים הוא הגיע למצב של התמכרות כרונית למכשיר, ברמה שהוא בוכה עד שמקבל את מבוקשו, ואף פעם אחת הקיא במהלך בכי את "כריות" (קורנפלקס) שאכל שעה לפני.

שאלתי הראשונה היא מה לעשות על מנת להרחיק ממנו את המכשיר ולשים סוף להתמכרות הזו (בבית שלושה מכשירים כאלו והם בשימוש על בסיס יומיומי)?

שאלתי השנייה תתחיל בהקדמה:
    לבני התחילו קילופים בעור בקצוות של האצבעות בידיים וגם באחד מהעקבים ברגל,
    רציתי לדעת האם יש קשר בין הקילופים לשימוש של בני באייפון, אם לא, אז מה גרם לכך?

תודה רבה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעור של בני.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    23/09/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית מים לפעוט
    אילנית
    19/09/2012

הבן שלי בן שנה וחצי והוא כמעט ולא שותה מים פשוט סרבן מים!!! ניסיתי בכל מיני דרכים, החלפתי לו בקבוק לבקבוק צבעוני, החלפתי לו את הכוס לכוס מצויירת עם דמויות שהוא אוהב ושהוא בחר, אך זה לא ממש השפיע, הוא עדיין מסרב..מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית מים לפעוט

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    19/09/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שעבד אצל הקטן שלי.

שירשור
    21/09/2012

גם שלי היה סרבן שתיית מים, ניסיתי את כל הבקבוקים האפשריים כמעט ואז גיליתי שהוא רוצה ומוכן לשתות מבקבוק מים מינרלים כמו של הגדולים (הבקבוקים של החצי ליטר) אבל הוא לא הצליח להחזיק אותם אז קניתי מי עדן בייבי, שנראה כמו והפיה כמו של הגדולים אבל הוא יכול להחזיק ונוח לו והוא שותה ומשוויץ בבקבוק. אם לא ניסית את הבקבוק הזה, שווה לך לנסות. משום מה הם אוהבים את הבקבוקים הקטנים האלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה עקב כניסה לגן
    זוהרה
    13/09/2012

שלום,
    ביתי בת שנה ו-4, נכנסה לגן לראשונה (לפני כן היתה עם מטפלת).
    כשבוע אחרי הכניסה לגן החלה להתעורר באופן מרובה בלילה בבכי.
    ידוע לנו שהכניסה לגן משפיעה, ושאלתנו היא כיצד לנהוג: האם לתת לה את התמיכה שהיא צריכה בתקופת ההסתגלות ולהוציא אותה מהמיטה, לתת חלב ולתת לה להרדם עלינו או רק לגשת אליה בלי להוציא מהמיטה לראות שהכל בסדר, להציע מים ולצאת.

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה עקב כניסה לגן

הוספת תגובה

• בעיות שינה עקב כניסה לגן - תגובה

ד``ר אורה רבר
    13/09/2012

שלום לך אימא יקרה
    קרוב לוודאי שהשינוי בדפוסי השינה הוא בעקבות ההסתגלות לגן החדש אך לא מחויב
    מה עושים?
    קודם כול מנעימים לה את השעות בהן היא נמצאת איתכם, היא זקוקה להרבה חום ואהבה.
    אפשר לשהות עימה קצת יותר בבוקר בגן ולראות מה קורה כיצד היא משתלבת, כמו כן לברר עם הגננת האם יש שם קשיים מיוחדים?
    בנוגע לשינה: לא להוציא מהמיטה, לא לחזור להאכלה או שתייה לילית
    ניתן לשבת לידה עד שתירדם
    שנה טובה ובהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת אצבעות לאף
    אולגה
    11/09/2012

התינוקת שלי, בת 5 חודשים, התחילה להכניס אצבעות לאף לפני כמה ימים, בעיקר את האגודל. אני מוציאה לה את האצבעות ואומרת שאסור, אך איני בטוחה אם היא מבינה. היא מכניסה את האצבעות די עמוק, עד שהאף נהיה אדום. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת אצבעות לאף

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    11/09/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ומה שאיתם
    רינת
    10/09/2012

שלום רב,
    בני בן שנה וחצי, לפני שבועיים החל ללכת לגן עד אז היה איתי בבית. קראתי הרבה על שינויים והפרעות בשינת לילה בעקבות כך, אך עדיין אני רוצה את דעתכם המקצועית.
    מאז שהתחיל לישון בגן (שבוע בערך) בלילה מתעורר הרבה משמונה ועד חצות שאז נרדם טוב יותר ומשקים בשש שש וחצי מה שלא היה עד עכשיו, תמיד ישן שינה רצופה בלילה והיה מתעורר בין שבע וחצי לשמונה בנוסף ארוחת ערב הוא לא מוכן בכלל לאכול אפילו מה שאוהב. מה דעתכם? האם זה משבר מהשינוי? האם בגלל שלא ישן טוב בגן? מה עושים במצב כזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים ומה שאיתם

הוספת תגובה

• שינויים ומה שאיתם - תגובה

טובי פלד
    11/09/2012

רינת שלום
    זה לא משבר זה הסתגלות לשעות שינה אחרות שמשנות את הפיזיולוגיה .תני לו לישון ולאכול בקצב שלו.זו לא בעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עקשן ומרדן
    יניב
    10/09/2012

שלום רב
    יש לי ילד בן שנתיים שהוא ילד נפלא ומקסים, אך בעת האחרונה הוא נעשה
    מאוד עקשן, דעתן, וכל דבר הוא רוצה לעשות בעצמו החל בהכנת בקבוק, להתלבש בעצמו,
    ובעצם כל דבר הוא צועק "אני אני אני". כמובן שלא כל דבר נענה בחיוב כך שהוא מתחיל
    לשכב על הרצפה ולצרוח ואינני יכול להשתלט עליו אלא אם כן זה ע"י שוחד של
    מתן סוכריה או הפתעה קטנה.
    ברצוני לדעת כיצד להציב לו את הגבול? מה עליי לעשות בכדי לרכך אותו ולהפסיק
    לומרעל כל דבר אני אני אני? כיצד מתמודדים עם עקשות בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן ומרדן

הוספת תגובה

• ילד עקשן ומרדן - תגובה

טובי פלד
    11/09/2012

שלום יניב
    מה שהוא רוצה לעשות לבדו וזה לא מסוכן תן לו.מהצרחות התעלם .זה יעבור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחת את המשרה??
    נתיענתי
    03/09/2012

ראשית תודה על ההתייחסות.
    בני הבכור בן 10 חודשים נולד בקיסרי.מזה כ4 חודשים אנו ישנים במיטה אחת אני בעלי והילד. הילד אוכל מוצקים ועדיין יונק(לרוב בלילה) יש הנקת לילה לפני השינה והנקת בוקר. בני מהיום בו נולד אינו ישן לילה שלם ואף מתעורר קרוב ל5 פעמים בלילה ומחפש אותי(האם). מהיום בו נולד אני היחידה שמצליחה להרדים אותו בלילה..איני עובדת ובני נמצא אצל מטפלת פעמיים בשבוע שם ישן ללא כל בעיה.
    הוצעה לי משרה מאוד מפתה כאשר תהליך החפיפה נמשך כ8 חודשים שבמהלכם אחזור לביתי פעם אחת באמצע שבוע ובסופי שבוע. זוהי מציאות חדשה שאילץ אני בעלי ובני להסתגל אליה אך איני יודעת מה ההשלכות יהיו לבני. אשמח לקבל עצה האם כדאי לבצע צעד כזה היות תהליך החפיפה זמני שלאחריו ימי עבודה רגילים.
    לתשובתכם ולעצתכם אודה,
    נתי

לקביעת תור
    סגירה
    לקחת את המשרה??

הוספת תגובה

• לקחת את המשרה?? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/09/2012

שלום לך נתי
    בגיל זה מאוד קשה לפעוט לחוות פרידה ארוכה מהאם, גם אם לא היה יונק וגם אם לא היית היחידה שמרדימה אותו. מכוון שאין לא עדיין מושג של זמן' הפרידה עבורו נראית כאילו אימא נעלמה.
    שקלי היטב את צעדיך
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיית שיניים
    שלי
    03/09/2012

שלום,

בתי בת 6.
    עד עכשיו כשנפלו לה השיניים, היא קיבלה מתנה מפיית השיניים.
    אתמול נפלה לה שן בנוכחות חבר שאמר לה שאין דבר כזה פיית שיניים, אלא ההורים נותנים את המתנה.
    מה אכן צריך לומר לילד ?

תודה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    פיית שיניים

הוספת תגובה

• אפשר לומר לילדה

לימור
    03/09/2012

שפיית השיניים שייכת לעולם הדימיון ולא באמת נמצאת במציאות. אולי אפשר לזרום עם הרעיון ולומר שאמא התחפשה (כמו בפורים) לפיית השיניים והביאה לה את המתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיית שיניים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/09/2012

שלום לך אימא יקרה
    אני מאמינה באמירת האמת לילדים, ובהסבר שפיות ומכשפות אין במציאות אלא רק באגדות
    בחרי במה שמתאים לך
    אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם ראשונה בגן וחום
    חרדית 123
    03/09/2012

בס"ד
    שלום רב,בני כבר שבוע בגן,משאירים כבר את כולם שם לבד,כולם עדיין בוכים.
    בני חזר אתמול מהגן עם חום,דווקא הוא אכל,שתה,לקחתי אותו לרופאה ובדקה אותו והיא אמרה שאין לו כלום,מה שכן-הוא היסטרי קצת.
    האם ההתמודדות שלו בגן יכולה לגרום לחום? רואים עליו שהוא לא מרגיש טוב ובבית משחק יפה.
    מה עליי לעשות? האם זה סימן שאני צריכה להוציא אותו מהגן סופית ולרשום אותו לשנה הבאה?
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פעם ראשונה בגן וחום

הוספת תגובה

• אם החום ממשיך יש לברר את הסיבה

לימור
    03/09/2012

אבל זה בטח לא סימן שאת צריכה להוציא אותו מהגן ולהכניס אותו לגן רק שנה הבאה. זה מאוד תלוי בהרגשתך הפנימית. האם את שלמה עם הרישום שלו לגן הזה? חשוב מאוד שאת תסמכי על הגן ועל הצוות ותכניסי אותו לגן כשאת חושבת שהוא מוכן ושיהיה לו טוב שם. יכול להיות שאת מעבירה לו את החששות שלך ומקשה עליו בכך אולי בלי כוונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם ראשונה בגן וחום - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/09/2012

שלום לך אימא יקרה
    ההסתגלות לגן קשה לילדים רבים, בדרך כלל כאשר ההורים הולכים מרבית הילדים נרגעים. לא ציינת בן כמה הילד, והאם הגננות מדווחות כי הוא לא נרגע גם אחרי שאת הולכת?
    אם בחרת בגן , קיבלת אינפורמציה שהגן הוא גן טוב, ואת סומכת על הגננות, אפשרי לילד להסתגל.
    יש הרבה מאוד סיבות לחום בגיל זה, טוב שהלכת לרופא ושללת מחלה.
    בהצלחה והרבה סבלנות אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה לא אוהב את אמא..
    מודאגת!
    31/08/2012

היי ערב טוב.
    יש לי ילד בן שנה מתוק ומקסים.
    ילדתי אותו בניתוח קיסרי ולאחר מכן הייתה לי תקופת הסתגלות מאוד קשה שנמשכה כארבעה חודשים בהם האבא בעיקר טיפל ואני פחות.
    לאחר מכן זה השתנה.. אני הפכתי לדמות המטפלת העיקרית ואבא חזר לעבוד.
    אני נמצאת איתו מהרגע שהוא קם עד שהוא הולך לישון, מדי פעם אנחנו הולכים לאמא שלי והיא שומרת עליו\עוזרת לי.
    אני לא יודעת אם יש קשר בין כל מה שסיפרתי לשאלה שלי, אך הייתי חייבת לתת רקע.
    התינוק שלי מעדיף כל אחד אחר מאשר אותי. :-(
    הוא תמיד יושיט ידיים לאבא או לאחת הסבתות ואליי לא.
    הוא ממש יתנגד אם אני ארצה לקחת אותו מאחד מהם.
    זה מעציב אותי מאוד כי ממש רואים שהוא לא רוצה אליי ולא אוהב אותי כמו שאותם.
    למה זה קורה? מה ניתן לעשות כדי ליצור קשר חזק יותר עם הבן שלי?
    אני מודה לך מאוד, מראש.

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה לא אוהב את אמא.. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/09/2012

שלום לך אימא יקרה
    קרוב לוודאי שהפעוט התרגל שאחרים מטפלים בו ולא את.
    מה עושים עכשיו?
    נסי לקרב אותו אליך, הקדישי לו זמן, חיבוקים נשיקות והרבה אהבה. שירי לו שירים הציעי לו פעילויות מגוונות וכיפיות, היי יצירתית ולאט לאט הפעוט יהנה מחברתך, אם תרגישי שאת לא מצליחה פני לייעוץ מקצועי
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה לא נרדמת

שלום רב,
    בתי בת שנה כאשר חמתי שומרת עליה מאז שנולדה.
    מרגע הלידה היא לא רצתה להירדם לבד,כדי למנוע ממנה חוסר בשינה וכן עצבנות יתר הרגלנו אותה (מתוך חוסר ניסיון)להירדם תוך כדי טיול בעגלה במהלך היום-אחרת היא היתה בוכה בלול ולא יושנת כלל.(שתי תנומות של שעה וחצי). ובלילה ראשית מרדימים אותה במיטת הורים וברגע שהיא נרדמת (לאחר כחצי שעה) מעבירים אותה ללול-והתינוקת יושנת שינה רצופה בערך מ-21 ועד 7 בבוקר של מחרת עם כמה יקיצות רק לטובת מוצץ.
    כמו כן התינוקת הורגלה לאכול עם צפייה בסרטים מצויירים וכן עם משחקים.

לפני כמה ימים התינוקת הלכה למעון הראשון שלה,וכמובן איננה מוכנה להירדם אפילו לא לא דקה במהלך היום לא על המזרן ולא בלול למרות כל מאמצי המטפלות ולמרות שהיא עייפה מאוד,לא מוכנה לאכול כאשר מאכילים אותה,בנוסף לזה גם בבבית התינוקת לא מוכנה להירדם בלול וברגע ששמים אותה שם היא צורחת ובוכה עד אשר מעבירים אותה למיטת הורים-כלומר המצב יותר גרוע מבעבר כי לא ניתן להשכיבה כלל בלול ויוצא מצב שהיא יושנת איתנו.
    יש לציין כי שהיהה בחדר עם התינוקת לא עוזרת כי היא יננה מפסיקה לבכות

השאלה שלי היא:

1.מה עלינו לעשות כעת לוותר לה שתישן במיטה שלנו כי גם כך קשה לה ההסתגלות בגן אבל זה יצור לנו בעיה כי התינוקת לא תתרגל לישון בשום מקום אחר(וגם כך היא רגילה להירדם בעגלה במהלך טיול) או לחילופין להרגיל אותה לישון בלול עם כל הקשאים הכרוכים בזה?

2.מה היא הדרך הטובה לפי דעתך לפעול במצב זה כדי מצד אחד לא להקשות עליה עוד יותר את הפרידה מההורים-הסתגלות בגן ומצד שני צריך להרגיל אותה לישון כדי שהיא תישן בגן אחרת היא לא רוצה לישון שם בכלל?

3.מה עלינו לעשות בנושא האוכל האם להמשיך להאכיל אותה עם משחקים כי אחרת היא אוכלת ממש מעט?

4.מהיא הדרך הטובה והמומלצת ביותר להרגיל את התינוק לישון במיטה שלה בשלב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה לא נרדמת

הוספת תגובה

• בת שנה לא נרדמת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/09/2012

שלום לך אימא יקרה
    אכן ההרגלים שלה כיום מקשים מאוד גם עליכם וגם על ההסתגלות לגן
    אז מה עושים?
    1.על הפעוטה לישון במיטה לאורך כול הלילה, לא להכניסה יותר למיטת ההורים. לשבת לידה בחדר עד שתירדם, גם אם היא בוכה, לנהוג בעקביות ולא להעבירה בשום מקרה למיטת ההורים.
    2.תני למטפלות בגן להתמודד עם קשיי השינה בפעוטון. ממילא את לא נמצאת שם, אם היא תתרגל לישון בבית במיטה שלה, ולא איתכם יהיה לה קל יותר גם להסתגל לשינה בגן.
    3.אוכל- רק ליד שולחן האוכל, בכיסא שלה, ללא משחקים וללא טלוויזיה, בהתחלה היא תאכל מעט עד שתתרגל כי זו דרך האכילה הנכונה.
    4.התשובה בסעיף 1
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר
    אא
    29/08/2012

שלום, לפני חודש וחצי נולדה ילדתנו הראשונה, בעזרת השם ילדה בריאה ומקסימה
    אבל מה? מה שהזהירו אותנו מפניו והתכוננו אליו יותר מכל קרה, הזוגיות שלנו התחילה לעבור משבר.
    זה התחיל מוויכוחים חסרי טעם באמצע הלילה בגלל העייפות הרבה והתפתח לריבים של ממש, לפעמים אני כל כך מתוסכלת שאני אפילו מרגישה רגשות שנאה כלפי בעלי וזה למרות שאהבתי אותו מאד לפני ואני אוהבת אותו מאד בכל זמן שהעצבים שלי לא עוברים את הקו האדום. אני מניחה שזה בסדר, שנינו מודעים לזה שהמצב קורה בגלל עייפות ומשתדלים להתמודד עם זה.
    הבעיה היא שעכשיו אחרי שסיימתי את המשכב לידה ועברתי בדיקה גיניקולוגית שאישרה שהכל בסדר, בעלי מאד רוצה לקיים איתי יחסי מין, ואני שהייתי עם החשק המיני הכי מוגזם במהלך ההיריון וחשק מיני לא קטן גם לפני, מאד לא מעוניינת.
    זה בגלל העייפות, זה בגלל ההרגשה שעם היא סוף סוף הולכת לישון אני מעדיפה להישפך על הספה ולקרוא ספר ברוגע, זה כי עוד לא בחרתי אמצעי מניעה- הייתי אצל רופא נשים שהתייחס אלי בציניות וסירב לייעץ לי משהו ספציפי, הוא רק אמר שגלולות נגד הריון זה הורמונים והתקנים יכולים להשאיר צלקות ולסכן הריונות עתידיים ושלח אותי הביתה מעורערת ומבואסת. וזה גם הפחד שאני לא מצליחה להסביר לבעלי, אחרי שיצא משם תינוק והמקום היה פצוע ודימם במשך שישה שבועות, זה פשוט מפחיד ואני מקווה שהנשים כאן יבינו את כוונתי.
    אני מנסה להסביר לו את הדברים האלה, אבל הוא שגם ככה הרגיש שהזוגיות שלנו מתפרקת ועוברת משברים, לגמרי בטוח שהפסקתי להימשך אליו.
    לא משנה כמה אני מנסה אבל אני לא מצליחה להרים את עצמי לתת לו חיבוק או תשומת לב של ממש כי אני גמורה מעייפות, מאז הלידה לא היה לי רגע מנוחה ולמרות שהמשכב לידה כבר עבר לפני כמה ימים, אני מרגישה שהגוף שלי עדיין לא התאושש, אני גמורה מעייפות בגלל המחסור בשעות שינה, אני עצבנית ומתוסכלת, מאד קשה לי מבחינה נפשית ופיזית ואני גם בטוחה שעד לפני שבועיים עברתי דיכאון שאחרי לידה וגם את זה בעלי סירב לאשר.
    מה עושים? איך מתמודדים עם המצב? איך גורמים לו להבין? אני מדברת איתו ומדברת, אבל הוא לא רוצה להבין.

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר - תגובה

ד``ר אורה רבר
    07/09/2012

שלום לך אימא יקרה
    את מעלה הרבה נושאים שדורשים שיחה מעמיקה יותר, פני ליעוץ מקצועי, מצאי רופא נשים רגיש יותר לצרכים שלך ובקשי ממנו הפנייה לייעוץ לאחר לידה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי מסרבת לאכול ארוחת צהרים
    אבי
    28/08/2012

אהלן, בתי בת שנה וחצי - 12.8 ק"ג. היא בטאחוזון גבוה מאז הלידה הן בגובה והן במשקל.
    מזה שבוע וחצי היא מסרבת לאכול ארוחת צהריים. גם בארוחת בוקר היא לא עושה חיים קלים. יש לי בבקשה 2 שאלות:
    1. האם היא צריכה לקבל תוספי תזונה שיגשרו על הפער התזונתי?
    2. האם יש לכם טיפים נוספים: ניסינו להאכיל בכוח לאכול בצוותא, אפילו להשאיר אותה לבד עם האוכל.
    בברכה
    אבי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    05/09/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה