מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירויות תינוקת בת 4 חודשיםאימוש04/11/2012
אני מקווה שאני כותבת בפורום הנכון, לביתי ניתן חיסון של 4 חודשים ומאז סובלת מעצירויות שזה אחד תופעות הלוואי לפי הסבר של האחות, השאלה היא איך אני עוזרת לה ? נראה שזה ממש מציק לה, בנוסף היא במעון ורק התחילה , אני ממש רוצה להקל עליה אשמח על תגובה מהירה ככל האפשר.
ד"א נאמר לי שעגבנייה ללא גלעינים יכולה לעזור, האם נכון הדבר?
תודה והמשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר04/11/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסויאלכס30/10/2012
שלום, יש לי תינוקת בת שלושה וחצי חודשים ואני מעוניינת להתחיל בעיסויים
יש לי מדריך תינוקות ופרק שלם שהוקדש להסבר כיצד לבצע עיסוי כולל תמונות
אבל יש בעיה ואני לא יודעת את מי לשאול.
באופן טבעי אני חושבת שהעיסוי צריך לבוא בהקשר של אמבטיה- לפניה או אחריה
הסדר אמבטיה שלנו הוא בסביבות הנקה בסביבות השעה 8 ואז אמבטיה בסביבות השעה 10 וחצי (חצי שעה לפני ההנקה הבאה- היא יונקת כל 3 שעות)
העיסוי כולל תנוחות על הבטן ואני חוששת לשים אותה על הבטן כשעה אחרי ההנקה בגלל שזה גורם לה לפלוט, ואחרי האמבטיה היא כבר מאבדת סבלנות ורוצה לינוק.
רציתי לשאול איך אתם הייתם עושים את זה? אולי אני אקבל רעיון, תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי
לימור31/10/2012שלום לך,
אני חושבת שהעיסוי הוא מצוין להיכרות התינוק עם גופו, עם גבולות הגוף וגם לתחושה עמוקה. העיסוי יכול לעזור גם בהתמודדות עם גזים, כאבי בטן וכו'. לא הייתי מוותרת אלא משנה את הסדר ועושה כך:
1) הנקה.
2) אחרי שעתיים אמבטיה.
3) מיד אחרי האמבטיה עושה עיסוי.
כלומר העיסוי יהיה בשעה האחרונה, ממש לפני הארוחה הבאה.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלכס31/10/2012הבעיה שאחרי אמבטיה אני מספיקה לעשות לה עיסוי קצר ומאולתר בזמן מריחת הקרם לחות אבל לא יותר מזה כי היא מאבדת סבלנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי
לימור01/11/2012שלום לך,
לעניות דעתי את צריכה לעשות עבודה של ניסוי ותהייה ולבדוק מה הזמן המתאים ביותר עבור הילדה. תנסי בזמנים שונים עד שתגלי מה מתאים לה.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי - תגובה
טובי פלד04/11/2012שלום רב
לדעתי אתם מייחסים לעיסוי חשיבות גדולה מדי ,אם תעשו או לא תעשו עיסוי לתינוק זה לא ישנה דבר לגבי התפתחותו משום בחינה שהיא .אל תשכחו שכבר אין לתינוק סבלנות והיא לא
לא רוצה את זה.
תעסיקו את עצמכם בדברים יותר חשובים ואל תעמיסו על עצמכם אופנות לא מוכחות ולא הגיוניות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות בפעוטמיטל24/10/2012
שלום
הבן שלי עוד חודש בן שנתיים, בספטמבר הוא נכנס לגן לראשונה (לפני כן היה עם מטפלת אישית). מאז שהוא בגן הוא נהיה יותר רגיש,מצד אחד זה מתבטא בזה שהוא מחבק אותנו יותר ובכלל צמוד אלי יותר בשעות אחה"צ ומצד שני אם אומרים לו לא על משהו הוא מהר מאוד בוכה בכי נעלב וכשאנחנו יורדים לפארק מתחת לבית הוא בוכה בקלות ברגע שילד אחר מתקרב אליו או תופס לו את המקום וכדומה.
אני מניחה שזה קשור לגן אבל לא יודעת מה בדיוק..
אני חוששת שזה מראה שלא טוב לו בגן שהגננות לא מתייחסות אליו או שהוא חווה אלימות מצד הילדים. איך יודעים?? הוא עדיין לא מדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות בפעוט - תגובה
ד``ר אורה רבר25/10/2012שלום לך אימא יקרה
ההסתגלות לגן חדש ,ביחוד בפעם הראשונה היא קשה מאוד לחלק לא קטן מהילדים.
אם קיבלת המלצות על הגן ואת רואה בגננות דמויות מחנכות, תני לזמן לעשות את שלו. לאט לאט ילדך יתרגל לכך שהוא אינו ילד יחיד וילמד להתמודד עם הילדים בקבוצת השווים.
בשעות אחר הצהרים הקדישי לו תשומת לב רבה, העניקי הרבה חום ואהבה.
קרוב לוודאי שבשלב זה לאחר ששהה כמה שעות בגן הוא לא זקוק לחברת ילדים.
מצאי פעילויות של המשפחה ללא ילדים זרים.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי התנהגות
לימור25/10/2012אמא יקרה שלום,
אני מסכימה עם הדברים שכתבה ד"ר אורה רבר.
הייתי פונה אל הגננת, מספרת לה ושואלת מה קורה בגן: איך הוא באינטראקציה עם הילדים? האם בוכה בגן? האם ניתן להצביע על הסיבה (מעבר לתקופת הסתגלות)? האם משתתף בפעילויות? יכול להיות שקשה לו והוא זקוק לעזרה. זה לא אומר בהכרח שלא טוב לו בגן.
אני מציעה להזמין אליכם הביתה חבר או שניים מהגן על מנת להקל עליו את ההסתגלות וליצור קשרים טובים שיעזרו לו לתפקד טוב יותר בגן. אחר-הצהריים כשהילד צריך אתכם תמיד תהיו שם בשבילו.
שימי לב את כותבת שאינו מדבר: כיצד מתקשר עם הסביבה? תהי עם אצבע על הדופק האם מדובר באיחור שפתי ואם כן תעזרי לו (תפני לקלינאית תקשורת).
אני מקווה שלא הלחצתי אותך אני פשוט כותבת לך מניסיון אישי.
המון הצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל28/10/2012אנחנו פונים להתפתחות הילד בימים אלו בגלל הקושי בדיבור, הגננת מילאה טופס עם פרטים על תפקוד הילד בגן.
התיאור שלה את הילד לא דומה בכלל למה שאני מכירה מהבית. היא מתארת אותו שקט ביישן וחסר ביטחון ואילו איתנו ועם המשפחה המורחבת הוא ילד מאוד תוסס פעלתן ומלא בטחון. היא תיארה שהוא לא משחק משחקי דימיון ואילו בבית הוא כן משחק לבד עם מכוניות וחיות.
בקיצור אני ממש מוטרדת. האם יכול להיות שלילד יהיה אופי שונה בגן או שזה רק זמני עד שהתסגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר אורה רבר29/10/2012שלום לך אימא יקרה
אני כמובן לא מכירה את הילד, ולכן העצות שאני יכולה לתת באתר הן מאוד כלליות. יש שונות מאוד גדולה בין ילדים ובין משפחות.
על פי מה שאת מתארת אני לא רואה קשיים ממשיים יחד עם זאת אף פעם לא מזיק להגיע להתפתחות הילד, נמצאים שם אנשי מקצוע שקרוב לוודאי יוכלו להרגיע את החששות שלך.
אשמח להתעדכן
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי עם הילדה-על אהבה וכעסטלאור24/10/2012
שלום רב
לקח לי הרבה זמן לבקש עזרה אך הגעתי למצב של חוסר ברירה.
ביתי בת שנה וחמשה חודשים, הבת השנייה. הגדולה בת ארבע.
הקטנה היתה סרבנית בקבוק חצי שנה- הנקתי אותה 24 שעות ביממה. עד גיל עשרה חודשים היתה קמה חמש פעמים בלילה( הנקה) למרות שהפסקתי עדיין עד היום קמה בליליות לאכול או קמה ומסרבת לישון.
בנוסף, היא סרבנית מוצץ. ניסיתי בכל מיני שלבים ואת כל הסוגים ואין בכלל על מה לדבר.
אני חזרתי לעבודה שהיתה בת חמישה חודשים, אני אשת קריירה עם עבודה תובענית אך עם גבולות ברורים. אני בבית עד 16.30
אני אדם שאוהב המון חופש ומרגישה שהקטנה לוקחת לי את כל האוויר. משאני לוקחת אותה לגן היא רצה אלי, שמחה מאוד, נהנית לקחת את אחותה אך החל מהכניסה לבית ועד השינה ישנו בכי היסטרי וסיוטי. אני מגיעה למצב שאני שונאת לבוא הביתה, לא בא לי את הסיוט הזה.
היא רוצה כל הזמן על הידיים ואין לי את האפשרות, יש לי עוד ילדה לטפל וגם אני לא בעד. שאני מרימה אותה היא נרגעת וצוחקת וחוזר חלילה שאני מורידה.
אני חווה כעס רב איתה וקשה לי מאוד. מחכה לרגע שתלך לישון ויהיה לי קצת שקט ואוויר.
מה עושים?? איך מעסיקים אותה?
אגב, בגן היא אחלה וכל מי ששומר עליה אומר שהיא תוססת ומקסימה, לא קלה עם שינה כי היא סרבנית מוצץ אבל מתים עליה. איכשהוא שהיא איתי זה בכי
למה?? מה אני עושה לא נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי עם הילדה
לימור25/10/2012אמא יקרה,
את אמא נפלאה אבל את לא מציבה בפני בתך גבולות ואת לא אסרטיבית איתה.
את מתארת התנהגות תובענית של ילדה שרוצה שתרימי אותה על הידיים ורוצה....
אז מה אם היא רוצה תסבירי לה שאת לא יכולה ולא משנה כמה תבכה היא תלמד לקבל את מה שאת אומרת. את חייבת להיות עקבית ולהתמיד בתגובותייך אליה ולא להישבר כשהיא בוכה.
היא תבכה אך תלמד שלמילים שלך יש ערך כי הן משקפות גם את ההתנהגות שלך שהיא חד משמעית.
היא לוקחת לך את כל האוויר כי את מרגישה צורך לרצות אותה כל הזמן שלא תבכה.
אם את מרגישה שאת זקוקה להדרכה, תפני להדרכה הורית ותשני מיד את המצב.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי עם הילדה - תגובה
ד``ר אורה רבר25/10/2012שלום לך אימא יקרה
אכן הקושי המרכזי נובע מאי הצבת גבולות
חשוב ללמוד להציב גבולות בעיקביות
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתכוננים? מה צריך לקחת בחשבון?אימוש22/10/2012
שלום,
אני אם יחידנית לתינוקת בת 4 חודשים היום:) מתהפכת , יונקת , יודעת מה זה בקבוק, מקבלת טעימות מידי יום, חייכנית ושמחה, בסה"כ תינוקת באמת מיוחדת בלית ברירה אני נאלצת להכניסה לגן בעוד כשבועיים , אני חוזרת לעבודה :( :) מה שמטריד אותי זה עניין השינה קשה לה להירדם במיטה לבדה ניסיתי כמה וכמה פעמים , היא בוכה אני מנסה להרגיע זה לא ממש עוזר, זה הצליח פעם אחת , היא נרדמת בעגלה או בזמן יניקה מעטות הפעמים בידיים, היא לא לוקחת מוצץ מסרבת , ניסיתי את כל הסוגים כולל סרבנים.. שאלתי היא האם להניח לה ובגן כבר היא תתרגל? מלחיץ אותי שהיא תבכה למרות שלא מתים מזה עדיין מטרידה אותי המחשבה.... אשמח לקבל רעיונות פרגונים עידוד ובכלל שיטות אחרות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
לימור22/10/2012שלום לך אמא,
בתך נמצאת בגיל שבו יש לספק את כל צרכיה הבסיסיים טרם השינה וזה אומר שיש להענות לכל הצרכים שלה, לבדוק שאינה רעבה ושהחיתול שלה נקי.
אני מציעה לך להקנות הרגלי שינה טובים כבר מעכשיו. תחשבי מה עשית באותה פעם שהצלחת להרגיע אותה. זה לוקח זמן להכיר את הילד ואת הדרכים להרגיע אותו, עם הזמן לומדים ואז יותר קל. אצל כל ילד זה שונה ועושים עבודה של ניסוי ותהייה.
אם בבית היא בוכה סביר להניח שתבכה גם בגן. הייתי מנסה לאתר את התנאים שמאפשרים לה להרגע ולישון טוב. בגן ככל שיעבור הזמן הצוות יכיר את ילדתך וילמד כיצד להרגיע אותה כשהיא בוכה.
אני מציעה לך לנסות להשכיב אותה במיטה לצלילי מנגינה נעימה (אפשר לשיר לה בקולך בשקט) ולשבת לידה וללטף אותה עד שנרגעת ונרדמת. אם היא צורחת, זה בסדר לדעתי להרים לחבק אותה ולהשכיב שוב עד שתרדם.
אני לא בעד הרגלי הרדמות מגונים כגון: טיולים ברכב באמצע הלילה ולא נידנוד קבוע שבלעדיו לא תרדם.
אשמח אם תעדכני מה עזר לך להרגיע אותה.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חד הוריתדנית21/10/2012
שלום רב,
אני אם חד הורית לילד בן שנתיים ושלושה חודשים .
לפני כחצי שנה האב נכנס לתמונה ובא אלינו פעם בשבוע (משתדל לפחות).
הילד מבקש כל יום לראות את האבא, בלילה כשאני שרה לו שיר שמזכיר את המילה אבא הוא בוכה ומבקש שהאבא יבוא אליו וישן איתו..
כאשר האבא מגיע הילד מתנהג רגיל קורא לו אבא ומשחק איתו כמו אב ובן בצורה נורמטיבית.
אבקש לדעת האם הסידור הזה תקין מבחינת הילד, האם תגובותיו נורמליות והאם כדאי להמשיך את הביקורים השבועיים .
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם חד הורית
לימור21/10/2012שלום לך,
אם האב מעוניין להיות בתמונה זה בסדר.
נראה כי הילד זקוק מאוד לקשר עם אביו ונהנה כשהוא מבלה במחיצתו.
תגובות הילד טבעיות מאחר שהוא רוצה לבלות יותר עם אבא והוא מתגעגע אליו.
החיסרון התמידי של אבא אינו מקל על הכאב.
הייתי מאפשרת את המפגשים, נראה שהילד רוצה וזקוק להם.
יש ליידע את האבא שהמפגשים הללו חשובים מאוד לילד והוא זקוק להם ולבקש ממנו להקפיד על ביקורים קבועים עד כמה שניתן.
כל טוב,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית - תגובה
טובי פלד26/10/2012שלום לך אם חד הורית
מהשאלה שלך נשמע שאת קצת כועסת על האב.אני מציע לך לא להביע כעס על האב בכלל ובטח לא על יד הילד.
תגידי לאבא שהאחריות ליחסים עם הילד היא עליו ואת לא מתערבת ביחסים. אל תלחצי עליו לתדירות מסוימת ביחסים וגם לא לקביעות.תני לו להבין שכל מה שקורה בינו ובין הילד הוא באחריות שלו.
אל תתערבי ואל תביעי דעה.ובעניינים חשובים תשתדלו להגיע להסכמות.
זה יתרום להתפתחות תקינה של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת צואהדנית21/10/2012
שלום ,
יש לי ילדה בת שנתיים וחמשה חודשים , ב- תחילת ספטמבר הכנסתי אותה בפעם הראשונה למסגרת ( גן פרטי ) ולפני חודש הילדה התחילה להוציא צואה ולמרוח אותו
על הפנים שלה ובקירות של הגן , הסוגיה ממשיכה להיעשות גם בבית .
לתשובתכם אודה.
מירל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחת צואה
לימור21/10/2012אמא יקרה שלום,
כנראה שלילדתך יש צורך במגע ובתחושה ולכן היא מתנהגת כך. הייתי מעדנת את הצורך שלה בכך שהייתי נותנת לה לעבוד בחימר (חומר). לחימר יש מרקם שדומה להפרשות שיוצאות מן הגוף והוא יכול להחליף את ההתנהגות הלא רצויה עם הצואה.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגן נגמל בבית לאאורית18/10/2012
שלום,התחלנו בגמילה של בני בן השנה+10 לפני כשבוע,שישבת בבית היו לא קלים,אך ביום שני כבר נגמל לגמרי בגן,אך אחהצ בבית מפספס,לא מבקש להתפנות.ישנה השתפרות קלה לגבי הפיפי בבית,אך קקי בכלל לא.מה ההסבר לכך שבגן הכל תקין?ללא פספוסים-ובבית עדיין לא.אציין שאנחנו כלל לא כועסים,לא לוחצים עליו,שואלים כל חצי שעה אם יש פיפי/קקי והוא עונה בשלילה.תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגן נגמל בבית לא
לימור18/10/2012שלום לך,
חסרים פרטים כמו למשל: האם בגן הוא יושב בסיר או בשירותים קטנים? אולי הוא לא רוצה/חושש לעשות בבית בשירותים הגדולים? נגישות? יש משהו בבית שמרתיע אותו? אולי אפשר לשאול אותו (אם הוא מדבר)?
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגן נגמל בבית לא
אורית18/10/2012היי לימור,
בגן יש שירותים קטנים כשהוא עולה על קוביית עץ (לקחתי אחת זהה הביתה ) ועושה פיפי,הוא גם מבקש מהגננת ללכת,הוא לא יושב כי לא עשה קקי בגן בכלל השבוע.השירותים בבית כמובן שיותר גדולים,אבל קנינו לו ישבנון+סיר (שלא ממש מסמפט אותם רק לצורך משחק..),וכאשר לקחתי מהגן את הקוביה לעזרה,הרגשתי שקצת יותר נוח לו לעשות וישנו שיפור קל.הוא עדיין לא מדבר רצוף ע"מ שאוכל להבין אותו,רק אומר שלא רוצה.אני בטוחה שבגן תורמת לכך האווירה של הנגמלים והגמולים הטריים ולכן הוא משתף פעולה. אציין שבשנת צהריים לא בורח לו(בלילה עדיין עם חיתול).
אמנם מדובר רק בחמישה ימים לתחילת התהליך,אבל אולי כדאי להפסיק?אבל הדרך המהירה שבה נגמל בגן מוכחיה לי שהוא מסוגל,לא?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגן נגמל בבית לא
לימור18/10/2012אורית שלום,
אני לא חושבת שכדאי להפסיק את התהליך אם את מרגישה שהילד מתעניין ורוצה בגמילה. אני מסכימה שהאווירה בגן מעודדת אותו לגמילה. נראה כי הנגישות לשירותים בגן יותר נוחה לו. אולי כדאי להסביר לו שהישבנון נועד לשבת עליו ולעשות פיפי/קקי בשירותים כמו הגדולים. זהו תהליך הדורש סבלנות ובהתחלה יש פספוסים רבים.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילויי אלימות - ילד בן שנתיים וחמישמיקה17/10/2012
שלום,
יש לי שני בנים. איתי, הבכור בן שנתיים וחצי כמעט והצעיר, גיא, בן 10 חודשים.
בזמן האחרון, איתי החל להתנהג בצורה קצת אלימה, כלפי ילדים בגילו.
כשילד לוקח לו משהו (צעצוע), עושה משהו שלא מוצא חן בעיניו (לדוגמא, מתיישב במקום בו הוא רצה להתיישב) או באופן כללי בא לו לא טוב (זאת אומרת מסיבות שלי לפחות לא נראות לעין) הוא פשוט דוחף והודף אותו מעליו ולרוב זה מלווה בצווחות רמות ובבכי.
לדוגמא, היום אחה"צ כשנפגשנו עם חברה מהגן, ישבנו לארוחת ערב ומסיבה כלשהי הוא דחף אותה חזק. לקחתי אותו הצידה, ירדתי לגובה שלו ואמרתי לו בתקיפות "אני לא מרשה לך להכות. זה כאב לה". אחרי מספר דקות הוא עשה את זה שוב (דחף חזק) אז אמרתי לו "בפעם הבאה שתדחוף אותה, אנחנ הולכים הביתה". לא עברה יותר שנייה והוא דחף אותה בפעם השלישית. אז פשוט לקחתי אותו והלכנו הביתה.
אני לא יודעת אם נהגתי בצורה אפקטיבית ועלו לי המון שאלות...
1. האם הוא הכלל הבין למה הלכנו הביתה?? הוא היה נראה די מרוצה שאנחנו הולכים... לא עשה בעיות...
2. התלבטתי האם לדוש בנושא עוד - זאת אומרת האם להגיד לו עוד משהו בנושא כשאנחנו באוטו... האם להיראות כועסת... או פשוט לעזוב את זה ברגע שיצאנו מהם...
3. מה לעשות בפעם הבאה?? אותו דבר?? או משהו אחר...
אשמח לתגובה מהירה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילויי אלימות - ילד בן שנתיים וחמיש - תגובה
טובי פלד18/10/2012שלום מיקה
עשית בסדר אבל לא בטוח שזה אפקטיבי.הילד שלך מאד נהנה להפעיל כוח וזה בסדר.דברי אתו בהמשך ולמדי אותו להפעיל כוח על דברים אחרים . אם זה לא אפקטיבי תצטרכי בהמשך לפעילות יותר דרסטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות
לימור18/10/2012שלום לך,
התגובה שלך הייתה מצויינת. לפני השינה כשהוא רגוע ונינוח הייתי מזכירה לו "אתה זוכר שהיום דחפת את...? בגלל שהתנהגת כך לא יכולת להישאר במסיבה ולכן לא קיבלת....(משהו שהוא היה רוצה לקבל). בפעם הבאה (ולפרט את ההתנהגות הרצויה)".
בפעם הבאה שהוא מתנהג באלימות הוא יפסיד דברים אחרים שיותר חשובים לו אבל חשוב שההפסד יגיע מתוך השתלשלות אירועים הגיונית ולא יראה כעונש בלתי הגיוני בין דברים שאין ביניהם קשר.
בהצלחה!
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים בן שנתיים ו9 חודשיםאושרית17/10/2012
שלום רב
אני מאוד רוצה לגמול אותו מהחיתול כבר בגן לוחצים (בגן פרטי) הוא לא אומר כאשר יש לו פיפי וגם קקי רק לאחר עשיית הקקי הוא מבקש מייד שאחליף לו חיתול! ולגבי הפיפי הוא לא אומר בכלל
הסירים בבית מפוזרים כאשר אני מבקשת שנעשה פיפי בסיר הוא לא רוצה – ובמידה והוא יושב על הסיר הוא לא עושה בסיר רק כשהוא קם ממנו. ואין מה לדבר על האסלה הוא בכלל לא מוכן ! יש לציין כי הילד חשוף לקלטות של גמילה מחיתולים.
לדעתך האם הילד מוכן בכלל לגמילה ? האם עליי לכפות זאת עליו ?
בנוסף אתמול שוחחתי עם הגננת לגבי הגמילה אנחנו סיכמנו שלאחר ההסתגלות שלו בגן נתחיל בשיתוף פעולה לגמול אותו ( אגב הוא היה בבית איתי עד גיל שנתיים ו8 חודשים). ובסוף נתקלתי בגננת שלא מוכנה לשתף פעולה שאלתי האם להביא לו סיר כי את האסלה הוא מסרב לפגוש והיא אמרה שלא ! היא אמרה שאתחיל להוריד לו חיתול בבית להרגיל אותו ושאבוא להחליף לו בגן את החיתול !
מה אני אמורה לעשות כדי שלא ליצור תיסכול לילד האם הוא בכלל מוכן לתהליך???
אודה לך מאוד על עזרתך
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
לימור17/10/2012שלום לך אמא יקרה,
לעניות דעתי אין לכפות על הילד גמילה ואין לגמול ילד תחת לחץ מהסביבה.
אפשר לעודד את הילד ולהציע לו באווירה נעימה ורגועה:
1) להניח סיר במקום בולט ולהציע לו להשתמש בו.
2) להקריא ספרים בנושא הגמילה.
3) לשוחח עם הילד ולהשיב על שאלותיו בנושא. להראות לו שאמא ואבא עושים בשירותים וכך כל הגדולים.
4) אפשר להשתמש במשחק סימבולי, למשל: לקחת בובה ולהושיב אותה על הסיר ולומר שהבובה רוצה עכשיו לעשות פיפי/קקי.
תהליך הגמילה לפי דעתי צריך להיות הדרגתי. גם כשמורידים חיתול צריך להכין את הילד מראש והילד צריך להיות מוכן רגשית ופיזית.
לא נראה לי מקובל שאת תבואי לגן להחליף לו את החיתול, זה תפקיד הסייעות בגן!!! ואם אין סייעת פנויה ויש צורך גם הגננת תחליף לו חיתול.
לא מקובל עליי שהגן או ההורים יפעילו לחץ על הילד בתהליך הגמילה.
הגמילה בסופו של דבר תגיע אבל חשוב שגם הילד יעבור את השלב הזה בתחושה של הצלחה ולא ירגיש מושפל וחסר ביטחון.
מאחלת לך המון הצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור שלום גמילה לבן שנתיים ושמונה
אושרית17/10/2012לימור שלום
בהמשך לתגובתך היום הלכתי לגן והחלפתי לבן שלי חיתול מרוב תיסכול שלא החליפו לו מיד שעשה הוא בכה מאוד עד שהחלפתי לו והוא נרגע וכמובן הוא חשב שבאתי לקחת אותו ופתאום ראה שלא כך המצב אז שוב בכה
נראה לי מאוד לקוי התהליך הזה אני בדעתך שאין לכפות על הילד גמילה אך הגן סבור אחרת מה עושים ? ובנוסף לכל זה היא לא מוכנה שאביא לגן סיר שזהו התהתליך המתבקש מגמילה מחיתולים .
לא מדובר בגן עירייה ! מדובר בגן פרטי מגיל שנתיים ושמונה ועד גילאי 3 +
אני ממש לא יודעת מה לעשות??
אודה לעצתך
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציעה לך
לימור17/10/2012שלום,
אני מציעה לך לקבוע פגישה עם הגננת ובשיחה לומר את הציפיות שלך ושאת לא רוצה להלחיץ את בנך בתהליך הגמילה. לבקש ממנה לבצע גמילה הדרגתית, אחרי שתגבשי בינך לבין עצמך את השלבים של הגמילה ואיך שאת רוצה/מצפה שהגמילה תראה. תנסי להבין את הכוונות שלה, איך היא חושבת שתהליך הגמילה צריך להראות ושתתן לך את ההגיון שעומד מאחורי הדברים שהיא אומרת.
קחי בחשבון שתהליך הגמילה דורש סבלנות ויש פספסוסים רבים לפחות בהתחלה.
האפשרות האחרונה היא כמובן להוציא את בנך מהגן ולרשום אותו לגן אחר.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציעה לך - תגובה
טובי פלד18/10/2012שלום רב
גמילה רק בהדרגה לא בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לילד בגיל 5
לימור15/11/2012שלום,
הבן של חברתי במצוקה. הוא (בן 5 ) ונגמל מחיתולים לפני כשנתיים רק מפיפי. אך כשהוא צריך להתפנות ממש (קקי) הוא עדיין היה עושה בטיטול. בכל פעם שהיה בגן והיה צריך להתפנות, היא היתה צריכה לקחת אותו הביתה לשים טיטול וכך רק היה מתפנה.
חברתי ניסתה מס' פעמים לגמול אותו מכך אך ללא הצלחה. בעשרה ימים האחרונים החליטה לשים קץ לטיטול. היא לא קנתה ויחד עם זאת היא משתמשת בשמן פראפין בשתייה.
במשך העשרה ימים הילד התפנה (כשברח לו בעצם, לא מרצונו) רק פעמיים. ולאחרונה הוא ממעט לאכול ואף מסרב לשתות. (הוא מפחד כבר לעשות פיפי מאחר שכשעושה, אז ברח לו גם קקי - זו התוצאה של השימוש בשמן פראפין).
הדאגה העיקרית של חברתי היא שהמצב שילד מתאפק ימים ארוכים יגרום לנזק בקיבה. ומצד שני היא ממש רוצה לגמול אותו.
מה לדעתך עליה לעשות? כיצד להתנהג? האם כדאי לה להתייעץ עם גסטרו-אנטרולוג?
ממתינה לתשובתך בדחיפות!!!
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בגיל 5
לימור15/11/2012שלום לך,
אני חושבת שחברתך צריכה לפנות עם הילד לעזרה מקצועית, להתייעץ עם רופא ולקבל הדרכה כיצד בדיוק לגמול אותו. לדעתי כדאי להפסיק מיד עם השמן כי זה גורם לילד חוסר שליטה ואי נוחות.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לימור15/11/2012תודה על התשובה.
אני החסרתי מס' פרטים...
הרופא מעורב - אבל הדרך שלו (לדבר ולעודד את הילד ולהמשיך בגמילה) לא מקובלת על הילד. הילד מסרב בתוקף לדבר על הנושא, ההתנהגות שלו השתנתה. הוא ישן מוקדם, ולא ממש משתף פעולה.
את השמן חברתי הפסיקה ולכן הוא הפסיק לעשות את צרכיו. (אתמול לא הייתה לה ברירה והיא נתנה לו שוב)..
יש חוסר שיתוף פעולה מוחלט מצדו של הילד.
השאלה האם להפסיק לאלתר את הגמילה, וכמובן את השמן, או שלהפסיק את השמן ולהמשיך בגמילה? ובמקביל להתייעץ עם אנשי מקצוע, (פסיכולוג וכו')...
תודה
אני מודאגת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בגיל 5
לימור15/11/2012שלום לך,
אני חושבת שאולי יש לסגת מהגמילה למרות גילו של הילד כי זה נראה מאבק חסר סיכוי. כשכל כך רוצים לגמול וזה לא הולך ייתכן שצריך לסגת ולנסות שוב בעוד זמן מה. מדברייך נשמע שהילד עצוב, לא אוכל ולא שותה. אני מציעה לעשות צעד אחד אחורה, לשוחח עם הילד, להבין מה עובר עליו, לאמפת אותו להבין את רגשותיו ואת רצונותיו. אולי יש ברקע פחדים וחרדות. רק כאשר נבין את הילד, את רצונותיו ומה ההגיון העומד מאחוריהם אולי נוכל לעזור לו ולמשוך אותו למעלה לגמילה. הילד נראה לי במצוקה ויכול להיות שטיפול רגשי יעזור לו.
תתייעצי עם אנשי מקצוע.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,,,
לימור15/11/2012תודה על התשובה.
אני החסרתי מס' פרטים...
הרופא מעורב - אבל הדרך שלו (לדבר ולעודד את הילד ולהמשיך בגמילה) לא מקובלת על הילד. הילד מסרב בתוקף לדבר על הנושא, ההתנהגות שלו השתנתה. הוא ישן מוקדם, ולא ממש משתף פעולה.
את השמן חברתי הפסיקה ולכן הוא הפסיק לעשות את צרכיו. (אתמול לא הייתה לה ברירה והיא נתנה לו שוב)..
יש חוסר שיתוף פעולה מוחלט מצדו של הילד.
השאלה האם להפסיק לאלתר את הגמילה, וכמובן את השמן, או שלהפסיק את השמן ולהמשיך בגמילה? ובמקביל להתייעץ עם אנשי מקצוע, (פסיכולוג וכו')...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת כמעט 4 חודשיםנירה16/10/2012
שלום רב,
מספר שאלות בנוגע לביתי בת השלושה וחצי חודשים, אנו לא חיים בארץ והגישה שונה ממדינה למדינה
האם זה הגיוני שהיא עדיין לא התהפכה מהגב לבטן ומהבטן לגב?
ביתי מכניסה המון ידיים לפה קראתי כי אין צורך להוציא לה אותן או להחליף אותן במוצץ אולם אני תוהה אם אני מפספסת משהו? אולי רעב או משהו אחר שמטריד אותה?
ביתי יונקת בלבד וכרגע משקלה נמוך מאוד לגילה (4.5 ק"ג) עד כה המליצו לי שאין צורך להוסי,ף לה פורמולה אולם עכשיו נאמר לי שכדאי לתת לה 50 cc לאחר כל ארוחה, אני תוהה אם נכון הדבר או שניתן עוד קצת להמתין עם התמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת כמעט 4 חודשים
לימור17/10/2012אמא יקרה שלום,
רוב התינוקות מתהפכים עד גיל 4-5 חודשים.
את יכולה לעודד את התינוקת להתהפך במס' דרכים:
1)להשכיב אותה על צידי הגוף.
2) להשכיב אותה על הבטן.
3) אח"כ לתרגל איתה את ההתהפכות. לא להפוך אותה אלא לתמוך בנקודות מסויימות שייסיעו לה להתפך בעצמה. כשהיא שוכבת על הגב מקרבת רגליים אל הבטן הצידה ועל הבטן.
אם לא תתהפך את יכולה לפנות לפיזיותרפיה. ניתן לקרוא על כך באינטרנט, תקישי בגוגל "התינוק שלי לא מתהפך - מה לעשות? מאת הדס אלוני".
התינוקת מכירה את העולם דרך החושים ויש לאפשר לה להכניס את אצבעותיה לפה.
אם את חושבת שהיא רעבה תתני לה לאכול.
בקשר לתמ"ל אם היא יונקת והיא רגועה, שבעה ונינוחה זה בסדר. אם היא לא רגועה ורעבה, הייתי מוסיפה לה תמ"ל מבלי להפסיק הנקה. בגיל 4 חודשים במילא מתחילים את הטעימות הראשונות.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהor16/10/2012
ביתי בת 2 וארבעה חודשים, יזמה עשיית פפי ביום הראשון וקקי ביום השני בסיר.
התלהבתי דיברתי על זה עם הגננת עם אבא וחיזקתי אותה . בגלל החורף המתקרב נילחצתי שזה לא יכנס לימים קרים . אבל היא נסוגה ורוצה בטיטול.
שמעתי גישות שונות להוריד טיטול לגמרי וכביכול"לכפות עליה תהליך גמילה" כפי שאני מבינה את הורדת הטיטול לגמרי. ואישית ניראה לי לא לעשות עניין מזה =רוצה רוצה,לא רוצה לא רוצה. לתת לזה לבוא מיוזמתה. האם זה עובד? מה עם ימי החורף הבאים? אולי כדאי לדחוף קצת בכיוון?או שאולי ההתלהבות המוגזמת שלי הלחיצה אותה.
אודה לכם על הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
לימור16/10/2012שלום לך,
מצד אחד זה נהדר לחזק את הילדה מצד שני הייתי מגיבה בצורה יותר מתונה. ייתכן שההתלהבות הגדולה הביאה לנסיגה. אין לדאוג מכך מאחר שהתפתחות הילד מטבעה כוללת נסיגה והתקדמות.
ניתן לגמול את הילדה גם בימי החורף ואין להילחץ מכך.
אני לא חושבת שאת צריכה לכפות על הילדה את הגמילה אבל כן לעודד אותה במס' דרכים:
1) שהסיר יהיה במקום בולט ולהציע לה לעשות בו.
2) להקריא לה ספרים בנושא הגמילה.
3) לשוחח איתה על הנושא ולהשיב על שאלותיה. ייתכן שאפשר גם להכין אותה מראש ולומר "בפעם הבאה שיהיה לך פיפי, את יכולה לעשות בסיר".
בהצלחה,
or16/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בגמילהאמא לילד בן 314/10/2012
בני בן שלוש ושלושה חודשים את תהליך הגמילה התחלנו לפני 5 חודשים. בימים הראשונים הראה סימנים טובים לגמילה לכן הורדנו את החיתול גם בלילה ועד היום לא פספס אף פעם במשך הלילה. לגביי שעות היום הסיפור שונה, לצערי הוא מסרב לשתף פעולה ולא הולך לשירותים מיוזמתו אלא רק לאחר שכנועים. נראה כי מעדיף לעשות את צרכיו בתחתונים וזאת לאחר התאפקות ארוכה של שעות. ניסינו את כל השיטות המקובלות והמומלצות כמו פיפי פרס, שעות קבועות, תזכורת שעון מעורר, התעלמות מפספוסים, נתינת אחריות לילד (אתה מחליט מתי...), שיחות, ספרים, קלטות, שירים ועוד. אנחנו אובדי עצות לגבי ניסיונות הגמילה המתמשכת. מבקשת להוסיף כמה נקודות חשובות 1. בני נולד עם כלייה אחת שמתפקדת כראוי. 2.לפני כחודש וחצי הילד עלה לגן עירייה, ומעבר לכך לא חווה שום שינויים. 3. הילד מאוד חכם, בוגר, בעל שפה עשירה, הבנה חדה ומאוד חברותי.
מבקשת עיצה / הכוונה בנושא הגמילה וכן האם ישנה בעיה כיוון שמתאפק ממושכות לשתן בעקבות הכלייה היחידה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בגמילה
לימור14/10/2012שלום לך,
מהדברים שכתבת עולה שאתם מוצאים עצמכם משכנעים את הילד לעשות בשרותים. נראה כי אתם מתאמצים מאוד שלא יפספס. ואם יפספס זה לא אסון גדול, פשוט תנו לו לנגב את הריצפה ותאמרו בצורה נעימה ולא בכעס שבפעם הבאה ילך לשירותים.
תהליך הגמילה צריך להיות נטול לחצים מהסביבה וכן כשהילד מוכן לכך.
את כותבת שהילד מעדיף לעשות צרכיו בתחתונים? האם הוא רוצה להיגמל? מתעניין בכך? כיצד הוא מגיב כשהוא מפספס? האם ההצלחה בגמילה חשובה לו כמו שהיא חשובה לכם?
בנוסף, מאחר שציינת שהילד נולד רק עם כלייה אחת אני מציעה לך להתייעץ עם רופא לגבי ההשלכות שיש לכך על הגמילה.
בהצלחה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בגמילה - תגובה
טובי פלד15/10/2012מסכים לחלוטין עם לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בגמילה
אמא לילד בן 315/10/2012ראשית תודה על המענה המיידי. אכן במקרים של פיספוס אנו נותנים לו לנגב (במקרים רבים) והוא עושה זאת אפילו בהנאה, גם מוריד ומחליף בגדים. ללא עזרה שלנו והרבה פעמים מתעקש להיות עצמאי בנושא, כמובן שאנחנו מאפשרים זאת וברור שלא כועסים.ישנם מצבים שהוא הולך לשירותים ביוזמתו, אך מעדיף שלא לשבת על האסלה אלא לעשות בתחתונים. כשאנו משוחחים איתו בנושא הגמילה, הוא מביע רצון להיגמל ואומר בעצמו: "אני גדול", "אני יודע...", " מבטיח בפעם הבאה...", אך נראה כאילו מילים לחוד ומעשים לחוד, כיוון שהוא גמול בשעות שינה אני בטוחה שהוא מסוגל לשלוט בצרכיו וכנראה שישנה סיבה אחרת לקושי בגמילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לקושי
אמא לילד בן 318/10/2012ללימור ולכל המעוניין שלום , קיבלנו מהנפרולוגית הסבר רפואי מדוייק, שנשמע לנו הגיוני. אז בקצרה: כיוון שיש לילד כליה אחת, תהליך הגמילה קשה לו יותר מהרגיל.
זמן התגובה שלו אמור להיות קצר יותר. ז"א מהרגע שהוא מרגיש את הצורך להתפנות עד הרגע שהוא מגיע לאסלה קצר יותר מילדים עם 2 כליות. בהצלחה לכולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לקושי
לימור18/10/2012זה אומר שהוא צריך לגשת מיידית ברגע שיש לו. לדעתי יש ליידע את הצוות בגן על כך.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפץ מעבר ומוצץסמדר08/10/2012
שלום ותודה על הפורום הנהדר !!!
יש לי שאלה לגבי חפץ מעבר ומוצץ
אני ובעלי מתלבטים האם צריך לגמול או להגביל את השימוש בשניהם לילדתינו בת 3 ו3 חודשים.
בגן הם רק ישנים צהרים עם מוצץ, בבית כשהיא מגיעה היא ישר רצה לשניהם, בשבתות כל עוד אנחנו בבית היא מסתובבת איתם.
אנחנו לא מוציאים אותם מהבית אלא אם נוסעים נסיעה בסופ"ש שכוללת שינה.
המוצץ כבר עושה לה איזה עיוות בפה והבובת סמרטוט שלה "דבוקה" לה ליד בבית.
היא ילדה מקסימה, בוגרת, מקבלת חיזוקים ואנחנו מרגישים שהמוצץ הפך ליותר הרגל מצורך.
השאלה באיזה גיל צריך לגמול או להגביל אפילו יותר (למשל רק במיטה) או לחכות שזה יבוא ממנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפץ מעבר ומוצץ לבת שלוש ושלושה חודש
לימור08/10/2012שלום לכם הורים יקרים,
חפץ מעבר הוא חפץ שהילד אוהב ומחובר אליו מאוד. החפץ יכול להיות בובה, שמיכה, צעצוע. הילד לוקח את החפץ איתו וזה משרה עליו תחושת ביטחון ורוגע.
בד"כ משתמשים בחפץ מעבר בתקופות של מעברים כגון: כניסה לגן חדש. אם הילדה זקוקה עדיין לחפץ מעבר לעניות דעתי תאפשרו זאת.
בנוגע למוצץ אני חושבת שבגיל זה יש להגביל את המוצץ לזמנים של שינה ובהדרגה לעודד את הילדה להפטר ממנו. לשוחח עם הילדה ולומר לה שהיא גדולה ושאם תצטרך את המוצץ היא יכולה לקבל במקומו חיבוק/נשיקה. כלומר בשלב ראשון לאפשר רק בזמני שינה ובשלב השני לומר לילדה למסור את המוצץ לדובי שישמור לה ולעודד אותה כמה שפחות להשתמש בו.להכין אותה מראש ובהדרגה להיגמל ממנו לגמרי.
כמובן שיש גישות שונות ויש מי שחושב שאפשר להישאר עם המוצץ עד גיל חמש כי בעת מציצת המוצץ משתחררים אנדרופינים המרגיעים את הילד ולמה לא בעצם.
בהצלחה וכל טוב
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור - מי את ??
סמדר09/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציג את עצמי
לימור09/10/2012שלום,
אני לימור, בת 35 גננת ומורה מוסמכת ומנוסה בעבודה עם ילדים בגיל הרך. אני גם אמא לבן שלוש+ ולבת עשרה חודשים. בימים אלו אני פותחת משפחתון חדש.
אני שמחה לעזור להורים ששואלים שאלות ומתלבטים ולתת את נקודות המבט שלי.
כל טוב
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציג את עצמי - תגובה
טובי פלד09/10/2012שלום אני מסכים עם לימור בעיקר אם מתברר שהמוצץ גורם לנזק לפה.אפשר וצריך לגמול ממנו בהדרגה.
חפץ מעבר אפשר להשאיר כמה שהילד רוצה.בסוף הוא עוזב אותו לבדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי משחק עם איבר מינודידי05/10/2012
שלום רב ותודה מראש לעונים,
יש לי שני בנים מקסימים, הגדול כאמור בן שנתיים וחצי חכם ונבון מאוד, אינו גמול עדיין , מדבר בצורה רהוטה ויודע להגיד את כל אשר על ליבו.
לאחרונה בעיקר אחרי המקלחת החל לשחק עם איבר מינו ורק לאחר זמן מה היה מוכן שנלביש לו את החיתול.
תגובתנו לתופעה היא טבעית, אנחנו לא שוללים את הנושא ו"זורמים", ברור לנו שהוא מגלה את איברי גופו.
השאלה היא האם הדבר נורמלי? בגיל הזה ? כיצד הכי טוב להגיב ומה להגיד לו?
אני שוב מדגיש כי הילד חכם וזוכר כמעט כל דבר שאנחנו אומרים לו.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי שמתעניין בגופו
לימור06/10/2012שלום רב,
הילד מטבעו חוקר וסקרן לגבי גופו. אין להתרגש מזה שנוגע בעצמו, ייתכן שהמגע נעים לו. אם שואל ניתן להסביר לו שזה הבולבול שממנו יוצא הפיפי.
ניתן להיעזר בספרים בנושא אני וגופי ולערוך היכרות עם איברי הגוף.
אני מניחה שמתעניין בכך בזמן המקלחות וההחלפות. נראה טבעי ונורמלי.
כל טוב
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיעה שכמותך...
דידי08/10/2012היי לימור,
קודם כל תודה על התגובה!
אני אאמץ את נושא הספרים כי הוא מאוד אוהב ויש לו ספרים כמעט על כל נושא למעט זה.
זהו הבכור וקצת חדש לנו הנושא.
שוב תודה.
אב (כבר לא) מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיעה שכמותך... - תגובה
טובי פלד09/10/2012שלום אב מודאג
אני מסכים עם לימור ונראה שיש לה שכל ישר וניסיון.
אין מה לדאוג מהתנהגות כזו היא טבעים ונורמלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)