מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה וחודשיםלרה16/12/2012
בוקר טוב,
בתי בת שנה וחודשיים, יש מצבים שאם היא על הידיים ואני רוצה לשים אותה על הרצפה היא מרימה את הרגלים ולא מסכימה שאני אניח אותה על הרצפה אם בכל זאת אני עושה את זה היא נזרקת לאחורה לא מעיינן אותה שהיא תקבל מכה היא פשוט נזרקת ומתחילה כאילו לבכות, ואני לא יודעת מה לעשות... אם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא נזרקת לאחור או מתחילה לצעוק ולבכות...
אני מרגישה שהיא בודקת את הגבולות שלי, לפעמים היא מציירת ואז מכניסה את הצבע לפה אני מסבירה לה שלא עושים את והיא מסתכלת אליי ומכניסה שוב.
אני לא יודעת לפעמיים מה לעשות איך להגיב, אני לא רוצה שהיא תהיה כמו הילדים שאם לא מקבלים משהו עושים מהומה באמצע הרחוב...
אני צריכה עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודשים - תגובה
ד``ר אורה רבר23/12/2012שלום לך אימא יקרה,
אכן נראה שביתך בודקת גבולות. ועליך ללמוד להציב אותם ובעיקר להיות עקבית והחלטית. כאשר את מחליטה שיש להוריד אותה מהידיים הורידי בעדינות. אם היא בוכה אל תרימי אותה בחזרה, כי כך תלמד שבאמצעות הבכי היא מצליחה לשלוט בך. התעלמי מהבכי, אך אל תשאירי אותה לבד, היי במקום שבו תוכלי לראות אותה ולהשגיח עליה.
כאשר היא מכניסה את הצבע לפה, למרות שהיא כבר יודעת שאסור. קחי ממנה את הצבעים, הניחי במקום גבוה, ואל תחזירי לה את הצבעים במהלך אותו היום. כך תלמד שאין להכניס אותם לפה. אין טעם לחזור ולהסביר לאחר שכבר הסברת, ואת בטוחה שהיא מבינה שאסור לעשות זאת.
יחד עם זאת חשוב שביתך תרגיש שאת אוהבת אותה ומכבדת אותה. לשם כך הקפידי לבלות עימה זמן שבו תקדישי לה תשומת לב מלאה. שחקי איתה, שוחחי עימה, הקריאי לה סיפורים, שירי לה שירים וכו'. חבקי אותה בחום כך שתרגיש שאת אוהבת אותה והיא יקרה לך מאוד
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הבתנהגות בעקבות אח חדשאמא לשניים09/12/2012
שלום!!
ילדתי בן לפני שלושה (וחצי) שבועות, הבן שלי הגדול בן 3.
בשבוע הראשון ללידה היינו שלושתנו יחד (בגלל "עמוד ענן..") שבוע שלם והגדול הייה מקסים..
משהבוע השני חל בו שינוי, הוא נהייה פחות ופחות סבלני, ומה שיותר מטריד זה שהוא פשוט לא מקשיב לי, במיוחד בזמני ההנקה (שהם בערך רוב הזמן..כי כשאני לא מניקה אני נמצאת עם הגדול נטו), הוא עושה דברים מסוכנים או שאני פשוט לא רוצה שיעשה, אני קוראת לו לבואאליי או להפסיק , או לעזוב את מה שהוא מחזיק והוא לא מקשיב! אני פשוט צריכה להפסיק את ההנקה ולקום אליו, ומלווה לזה כעס גדול ובכי, וגם ממני זה לא מוציא אמא סבלנית במיוחד, וזה עושה לי רע שאני צועקת עליו, כי אני לא רוצה שככה יראה/ישמע הזמן שלי איתו, ואחרי שאני כועסת עליו אנחנו מדברי ואני מסבירה לו שהוא צריך להקשיב לי ושאני תמיד אוהבת אותו, והוא אומר שזה לא נכון בגלל שאני כועסת עליו..
טוב, אני לא יודעת מה לעשות, האם זה יעבור לו??
חשוב לי לציין שלפני שילדתי הוא לא הייה חייל צייתן וממושמע, כן היו לו "יציאות" אבל כבר הרבה זמן שהוא במסלול נורא טוב של הבנה והקשבה, והוא נהייה כל כך נוח ולא דרשות לי הרבה אנרגיות לחינוך שלו כיה וא ברמת הבין את מה שאני אומרת לו והיה לנו כלכך נפלא וכיף ביחד.
וכל זה נקטע אחרי הלידה.. הוא לא מקנא בתינוק באופן אלים, הוא אפילו מחבק ומלטף לפעמים, אבל מה שורג אותי זה הדווקא והחוסר משמעת שלו.
מה לעשות?? לכעוס עליו? להעניש אותו? אולי כך הוא מקבל תשומת לב שלילית ואני לא רוצה לתת לזה יד.. האם לא להתייחס לזה יותר מידי? אני לא רוצה שהוא יהפוך להיות ילד ללא גבולות..
מה שאני כן משתדלת זה להתייחס אליו הרבה בזמני ההנקה (בעזרת שירים, שיחה או סיפורים) וזמני השינה של התינוק - לשחק איתו ולתת לו הרבה אהבה.
אז בבקשה אני חייבת עזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הבתנהגות בעקבות אח חדש - תגובה
טובי פלד10/12/2012אמא ל2
הדרישה שלך למשמעת וציתנות היא לא מציאותית. אם יש לך ילד פעלתן וסקרן הוא ינסה כל הזמן דברים חדשים.הוא מרגיש שאת לא מפקחת עליו ועושה את מה שבא לו. לדעתי את יותר מדי רכה אתו ומסבירה ומסבירה. הקפידי על הדברים החשובים שזה בעצם המסוכנים ותהיהי מאד תקיפה . בלי הסברים.את יכולה גם לתכנן את הזמן. לפני ההנקה הכיני לו משהו שאת רוצה שיתעסק אתו. דבר נוסף שיעזור מאד ,שימי אותו במסגרת אחרת מחוץ לבית לכמה שעות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדת טרמפולינה לתינוקותויקי09/12/2012
שלום!
התינוקות שלנו בני 4.5 חודשים ומשקל 6500 בממוצע.
קנינו עכשיו נדנדת טרמפולינה (כשאחד אוכל למשל - השני בוכה, וחשבנו שטרמפולינה זה פתרון טוב)
מסתבר שהטרמפולינה הזאת היא עד 11 קילו.
האם קנינו אותה מאוחר מדי?
האם זה יתאים להם עד גיל שנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדנדת טרמפולינה
לימור10/12/2012שלום לך,
עד גיל שנה תינוק צריך לשלש את משקלו.
תעשי את החישוב בהתאם למשקל התינוקות.
אני לא אוהבת את הטרמפולינה כי היא מקבעת את התינוק (קושרים אותו) ולא מאפשרת לו לזוז. לכן לעניות דעתי עדיפה האוניברסיטה בגילאים אלו.
בהצלחה,
לימור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםרננה06/12/2012
שלום וברכה
ביתי בת שנה וחצי ולאחרונה החלה לסרב בתקיפות לצחצוח השיניים.
כל ערב ובוקר אני שמה אותה לידי שתראה איך אני מצחצחת שיניים אבל זה לא עוזר, היא מתלהבת מלהחזיק את המברשת שלה אבל אפילו לא מקרבת לפה. ניסיתי כמה פעמים בכוח לצחצח לה אבל היא כל כך בכתה שהרגשתי ממש רע אח"כ.
מצד אחד אני לא רוצה שכל עיניין הצחצוח יהפוך לחוויה שלילית אבל מצד שני מבחינתי זה כמו "תרופה" ,חייבים . אני חוששת שאם לא תצחצח תהיה לה עששת וכו'
מה עושים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים - תגובה
טובי פלד06/12/2012רננה שלום
כנראה משהו מפריע לה בפה.נסי למצוא מה זה או להחליף משחת שיניים . תני לה לבחור משחה בחנות . נסי לעסות מזה משחק.
עזבי את זה כמה ימים ואחר כך תחזרי לזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רננה06/12/2012אני לא משתמשת במשחה כיוון שהיא בת פחות משנתיים רק מים ומברשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב אוכל.בלה05/12/2012
שלום. תינוקת בת 5 חודשים התחלתי איתה טעימות קצת אם פירות וירקות . מאז היא ערנית יותר ..ישנה פחות במהלך היום. ועכשיו היא מסרבת לאכול תמ"ל עם קונפלור בערך כ100 מ"ל. ועכשיו היא גם מסרבת לאכול טעימות. נראת שהיא מרגישה טוב .ללא בכי . ללא חום. צוחקת. ממלמלת. אבל לא בא לה לאכול. היא בד"כ אוכלת כל 3 שעות. רציתי לדעת מה באמת מפריע לה.. ולמה אין לה חשק לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר06/12/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שכר מטפלת בירושליםשיר03/12/2012
כמה נהוג לתת למטפלת באיזור ירושלים,
כאשר המשרה היא חמישה ימים בשבוע, 7-7.5 שעות ביום?
האם לתמחר זאת לפי 25 ש"ח ביום או יותר? (גם אם עושים שכר גלובלי, אז לעשות - 7 שעות, כפול 21 ימים בחודש, כפול 25 ש"ח לשעה - יוצא 3675)?
הבנתי שיש הבדל בשכר בין מטפלות חרדיות לכל השאר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום למטפלת
מיטל04/05/2014לא הייתי משלמת מינימום למטלפלת לו הייתי את. תשלום מינימום הוא תשלום מכפיר למדי ואם הייתי משאירה את הפעוט שלי אם מטפל\ת הייתי רוצה שהיא\הוא ירגישו מחוייבות ונוחות וירגישו כי הם מתוגמלים על העבודה הקשה ויתחסו ברגישות וברצינות.
תשלום מינימום גם לא ישמור על העובד\ת שלך לויאלי במיוחד ואם ימצאו עבודה אחרת שתשלם להם אפילו קצת יותר הם לאוודווקא ימצאו סיבה להשאר. וחבל כי לילד זה חשוב..
אני בטוחה שאת מסכימה איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 חודשיםיולי02/12/2012
שלום רב
מגיל חודשיים בערך בני בן ה4 חודשים החל לסרב לאכול מבקבוק...אני מניקה אותו אבל כשאני יוצאת מהבית או משאירה אותו ם בעלי ...הוא יכול לא לאכול לה כמעט ללמעלה מ4 שעות , או להירדם ללא ארוחה ...כמובן שהוא בוכה וצורח לפני.....ניסיתי להחליף לו מספר בקבוקים אך שום דבר לא עוזר...הוא פשוט מסרב לאכול כך. עוד חודש אני צריכה לחזור לעבודה ואיני יודעת מה לעשות ..גם אני לא יכולה לא להיות לידו ליותר משעתיים שלוש...יש אודה לעצה מה ניתן לעשות במקרים כאלה..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר06/12/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מפחדת מכלביםמירי01/12/2012
התינוקת שלי בת 7 חודשים, מאד מפותחת מוטורית (יושבת זוחלת נעמדת). כאשר רואה את הכלבה (לברדורית מאד חברותית) של אחותי במפגשים משפחתיים, אפילו אם היא באמצע משחק ומחייכת, היא פורצת בבת אחת בבכי מר ונרגעת רק על הידיים וגם כאשר מרחיקים את הכלבה מטווח ראיה שלה. זה קרה מספר פעמים כך שאנו בטוחים שזה מחרדה. למיטב ידיעתי היא לא עברה שום מפגש לא נעים עם כלבים.
בגיל הזה קצת קשה להסביר לתינוקת שהכלבה חברותית ולא מזיקה. ניסינו להראות לה שאנחנו ההורים מלטפים את הכלבה אבל זה לא עוזר. מה ניתן לעשות על מנת לגרום לה שלא לפחד מהכלבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מפחדת מכלבים - תגובה
טובי פלד02/12/2012תמשיכו להתנהג רגיל , תרחיקו אותה מהכלבה אם היא פוחדת .היא כרגע לא מסוגלת להתגבר על החרדה .זה יעבור בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בבן חודש ושבועאורית שלם29/11/2012
בני בן חודש ושבוע, עד עכשיו היה תינוק מקסים ורגוע. בשבוע האחרון נראה שסובל מאוד מגזים וכאבי בטן. מה אפשר לעשות כדי להקל עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הוא אוכל?
אורית שלם30/11/2012אם הוא מקבל תמ"ל, כדאי לנסות משהו לעיכול עדין. אצלנו הסימילאק קומפורט מאוד עוזר לעיכול קל (מכיל מעט לקטוז, מפורק חלקית וללא שמן דקלים). אם ניזון מהנקה אפשר לעשות עיסויים, לנסות תנוחת נמר על עץ ולהשתמש במנשא בד שמאוד עוזר להם. בהצלחה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שמכה את אחותו הגדולהתמר28/11/2012
שלום.
בני בן השנה ו-9 חודשים מכה את אחותו הגדולה -בת 4 וחצי (ילדה מאוד עדינה שמעולם לא מכה) ואני לא יודעת איך להתמודד עם הבעיה.
כעס כלפיו לא מביא לשום תועלת-זה לא מזיז לו.. ניסינו להגיד לה להחזיר לו ואז שניהם יוצאים חבולים..
איך מתמודדים?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שמכה את אחותו הגדולה - תגובה
טובי פלד02/12/2012שלום תמר
הילדה צריכה להחזיר לו והילד צריך ללמוד שזה כואב,כך שניהם ילמדו את הערך והמחיר של האלימות.
בהמך התוקפנות תעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה כלל עם טובי פלד
דידי02/12/2012לדעתי, ברגע שזה קורה, הילדה צריכה ללכת ולשבת רחוק ככל האפשר מהפעוט.
לפעוט ניתן להגיד בצורה אסרטיבית: "אסור להרביץ"! ופשוט להתרחק ממנו ולא לתת לו כל יחס שהוא לפחות למשך כמה דקות.
בגיל שלו כבר מבינים ויודעים שאסור להרביץ.
ברגע שהפעוט מקבל תשומת לב כלשהי (אפילו שלילית) כתוצאה מההתנהגות שלו, הוא ימשיך להתנהג כך.
בכל מקרה, בשום פנים ואופן, לא לגרום לכך שהילדה תחזיר לו. אלו לא כוחות שווים, ובנוסף גם לא שיטת חינוך מוצלחת.
אני, לילדים שלי אומרת, כשמישהו מרביץ לכם, תגיבו: "לא! אסור להרביץ!" ותלכו מהמקום. המוטו אצלי בבית: "מי שמרביץ וזורק חפצים, אנו לא משחקים איתו".
בסוף הכל מחלחל.
תהיו עקביים.
בהצלחה... אף אחד לא אמר שקל לגדל ולחנך ילדים... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה כלל עם טובי פלד - תגובה
טובי פלד02/12/2012דידי שלום
את מגדלת ילדים חלשים ,שלא יודעים להגן על עצמם וחושבים שאם אומרים למישהו אלים פויה זה לא יפה, הוא יפסיק להיות אלים.זו גישה לא טבעית המנוגדת לחוקי הטבע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי, חולקת עליך שוב
דידי02/12/2012טובי,
הבכור שלי בן שנתיים ותשעה חודשים, הקטן בן שנה וחצי.
שניהם בעלי ביטחון עצמי ומתנהלים יפה מאוד בחברה, הן במשפחה והן בגן הילדים.
יודעים לעמוד על שלהם, ולרוב מכבדים את רצונותנו כהורים. אנו בוחרים את המלחמות שלנו מולם...
וכידוע, אנו לא חיים בטבע, אנו חיים בחברה מערבית מתקדמת.
למרות שהילדים שלי יודעים להחזיר לילד שמרביץ להם, זו לא הגישה שאנו מנהלים בבית. לא הייתי רוצה ששני ילדים ירביצו כל היום אחד לשני. בכל זאת, מדובר על שני בנים, ולמרות גילם הצעיר קיימים הבדלים ברצונותיהם...
וכמו שאמרו חכמינו: איש באמונתו יחיה....
יומקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהמרינה28/11/2012
בוקר טוב, הילד במקסים שלי בן 6 שבועות. הוא לא מוכן לישון במיטתו אלא רק בנדנדה גם במהלך היום וגם בלילות,איך לגד=רום לו לישון במיטתו לפחות שנת לילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
טובי פלד02/12/2012תני לו לישון בנדנדה ,הוא זקוק לתנועה, זה מרגיע אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישן!שרון27/11/2012
הבייבי שלי בן 8.5 חודשים והוא בקושי ישן ! הוא היה ישן טוב מאוד לפני כמה חודשים ומשום מה בחודש האחרון הוא ממש בקושי ישן ... במהלך היום הוא נרדם פעמיים לחצאי שעה או שעה אחת בלבד ומתעורר .... בערב הוא הולך לישון ולאחר שעתיים מתעורר שוב לעיתים נראה כי הוא עייף ורוצה לחזור לישון אך ללא הצלחה ולעיתים הוא ממש מתעורר ורוצה לשחק עד אמצע הלילה ... אני נואשת עייפה וגמורה (יש בבית עוד 2 ילדים שצריכים אותי...:( ) אין לי מושג מה לעשות ניסיתי הכל ... אוכל ממלא יותר לפני השינה , לעייף אותו יותר , לא עוזר כלום הוא ישן שעתיים ומתעורר וכך לאורך כל הלילה ... אני מזכירה כי כשהיה בגילאים מוקדמים יותר הוא היה ישן הרבה יותר ולאורך לילה שלם ....
היינו אצל הרופא ובדקו אותו מכל הכיוונים הכל פיקס תודה לאל ... מה לעשות ? מה זה ?? מישהי מכירה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רננה06/12/2012היי
גם אצלינו היה מקרה דומה, הלכנו ליועצת שינה והתסבר שהבעיה היתה שהילדה לא ידעה להרדים את עצמה לבש, ברגע שלימדנו אותה את העניין הכל חזר לקדמותו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת ארבעה וחצי חודשים- קוראלכס26/11/2012
שלום, רציתי לשאול בנוגע לבתי בת הארבעה וחצי חודשים.
עכשיו חורף, קר, אני מלבישה אותה היטב למרות שהיא דומה לאביה והרבה פעמים חם לה, אבל הרבה פעמים אני מוצאת את כפות ידיה, רגליה והפנים קרות.
את בעיית כפות הרגליים פתרנו עם גרביים. אבל אני לא יודעת מה לעשות עם הפנים והידיים?
האם להלביש לה בבית כפפות וכובע או שכל עוד לגוף חם זה בסדר? מה אתם עשיתם?
נ.ב- יש לה הרגל לישון עם הידיים למעלה, ככה שאני לא יכולה לכסות אותן במהלך הלילה, ניסיתי להשאיר את השרוולים של הסוודר לא מקופלים כדי שיכסו את הידיים אבל זה לא עוזר, הן קרות!
הילדה בריאה, פשוט קר לה. איך פותרים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת ארבעה וחצי חודשים- קור - תגובה
טובי פלד26/11/2012זו שאלה להפנות לרופא. לי לא נראה שקר לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה-3גילה26/11/2012
השאלה שלי קשורה לביתי בת ה-3 היא יודעת את המספרים עד 20 באנגלית ועברית היא יודעת את האותיות באנגלית ועיברית היא אוהבת לשחק לבד וביחד היא הולכת לגן כמובן איך שאני רואה אותה עם בני גילה זה נראה שהיא לא יודעת כמוהם אם זה מבחינת שפה ומילים שהיא כבר אמורה להגיד ולדבר
השאלה שלי האם יש דרך לדעת מה היא אמורה לדעת לגיל שלה?הינו בקופת חולים לבדיקה כללית בתחום ההתפתחות לפני כמה חודשים ואמרו לנו שהיא בסדר האם צריך ומומלץ לקחת אותה שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה-3 - תגובה
ד``ר אורה רבר26/11/2012שלום לך אימא יקרה
אם את נמצאת במעקב קבוע של טיפת חלב, והיית כבר בהתפתחות הילד וגם שם אמרו לך שהכול תקין, אני לא מוצאת סיבה לדאגה.
חשוב שתקדישי לה זמן, תקריאי לה סיפורים, תשירי לה שירים, שחקי איתה משחקים שוחחי עימה והקשיבי למה שיש לה לומר. תני לה להרגיש שאת אוהבת ומכבדת אותה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבקי כוחor25/11/2012
אפשט את השאלה שלי-
כשאני מונעת משהו מהילדה כגבול אין לי בעיה, פשוט לא נותנת וזהו...
אך כשאני דורשת שיתוף פעולה-כמו לגרוב גרביים,להחליף טיטול, לאסוף את הצעצועים וכו.. לפעמים {לא תמיד} גם כשאני אסרטיבית היא מסרבת.
כיצד לנהוג במצב כזה ,האם לוותר או להתעקש דבר שמביא למאבק, ולוותר זה פתח להתנגדויות בעתיד.
מה עושים כשהאסרטיביות לא עוזרת.
מדובר בילדה בת שנתיים וחצי-אולי אני דורשת יותר מיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבקי כוח - תגובה
טובי פלד26/11/2012אור שלום
נסי לעשות זאת בתור משחק, תהיה יצירתית. אם זה לא הולך נסי תגמול , משהו שהיא אוהבת. אם זה לא הולך המנעי מלתת לה תשומת לב.
אם כל אלה לא הולכים וותרי,תגיעי למצבים טובים יותר עוד שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)