מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריחוק מבתיאב27/08/2012
שלום
אני אב לילדה בת שנה וארבעה חודשים. מעורב מאוד בגידולה מיום היוולדה . מאכיל, מקלח, מתעורר בלילות, מחבק מנשק, מקריא סיפורים ושר שירים וכדומה.
בחודש האחרון בתי כלל לא ניגשת אליי, ברגע שאני מתקרב אליה כדי להרים אותה, להאכיל אותה, לשחק איתה, להרדים אותה או קם אליה בלילה , היא בוכה בכי היסטרי ומבקשת כל הזמן את אמא.
היא לא מוכנה שאעשה איתה כמעט שום דבר. אני צריך ממש "לעבוד" קשה כדי שהיא לא תתנהג כך איתי.
לא היה שום אירוע מכונן שייצר תגובה כזאת מצידה, זה החל ממש פתאום ואשתי ואני ממש לא יודעים מה לעשות נוכח המצב הנוכחי.
האם ידועה תופעה מסוג זה בגיל כזה?
מה יכולה להיות סיבה להתנהגות כזאת?
מה ניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו?
אשמח מאוד לעזרה - המצב מאוד מתסכל.
המון תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחוק מבתי - תגובה
טובי פלד27/08/2012אב יקר
הסיבה להתרחקותה של ילדתך ממך היא התפתחות של הרגשה לא נוחה או אפילו פחד של הילדה ממך.
לא בגלל שעשית משהו אל נכון או פגעת בה . אתה בסדר גמור ולא עשית שום דבר לא נכון .
בגלל שהיא ילדה וכנראה יותר רגישה ויותר חרדה וזו תכונה מולדת היא פתחה באופן פתאומי איזה חוסר נוחות עם משהו בהתנהגות שלך , או הקול, או המגע ,אולי חזק מדי,אולי רך מדי, או הריח.. בנות רגישות יותר לסביבה .מכיוון שהיא צעירה מאד המערכת עדיין לא התרגלה לדברים חדשים והם גורמים חוסר נוחות או פחד.
אני מציע לך לא לעשות דבר מיוחד . לא להתקרב אליה אם היא לא רוצה , לא לקלח אותה ולא לדבר אתה.
תן לה להתקרב אליך. תן לאשתך לעשות את העבודה ולקרב בין שניכם.
חוסר הנוחות הזאת יעבור מעצמו כמו שהגיע מעצמו. על תלחץ ואל תילחץ אתה בסדר והילדה בסדר.
לדעתי היא ילדה עם רמת חרדה גבוהה יותר ויהיו לזה ביטויים גם בהמשך החיים.לזה כדאי לכם לשים לב כדי שלא יגרמו לה נזקים.
הרתיעה הנוכחית שלה תעבור די מהר.
בהצלחה
שאלתי פסיכולוגים אחרים שעובדים איתי את השאלה שלך וכולם חשבו מיד שקרה לילדה משהוא טראומתי ומישהו פגע בה. אני לא חושב כך וחושב שזו טעות לחשוב כך וזה נובע מחוסר ידע התפתחותי ביולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםor26/08/2012
ביתי בת השנתיים וחודשיים
מפחדת מהמון דברים.. אם היא שומעת רעש בחוץ היא רצה אלי או שהשער ניפתח היא פוחדת, או אם עשיתי תנועה פתאומית..או כשהולכים לישון היא פוחדת שיש מישהו מאחורי הדלת שיכנס. .זה נורמלי?
תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
טובי פלד26/08/2012אור שלום
לבתך החמודה יש נטייה לפחדים. נקודה.
זו תכונה מולדת ואולי רק אולי מועצמת על ידי הסביבה, בעיקר אם חשה בבית פחדים של המבוגרים.
יש סיכוי רב שזה יתמתן במשך השנים. בינתיים ,אל תעשי מזה משהו גדול, דברי אתה ברגיעה,אל תכעסי עליה. תעודדי אותה להתגבר על כל פחד בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבע - האם להחזיר את המוצץ?כלה23/08/2012
שלום,
יש לי ילדה בת 4.4 שכבר כמעט שנה בלי מוצץ,
לפני חצי שנה התחילה למצוץ אצבע (יש ילדה נוספת בת 1.5)בהתחלה הערנו כל הזמן- ואז הפסקנו בעצתכם ובעצת הגננת- אבל משום מה היא לא מפסיקה , זה רק מחמיר.
לאחרונה היא מבקשת שנקנה לה מוצץ- אפילו ראיתי אותה פעם אחת נרדמת עם המוצץ של הבובה ,
השאלה אם להחזיר את המוצץ? האם בעייתי משום שהיא מתחילה גן חדש? שלא תהיה רגרסיה יותר חמורה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות- עיקר הלחץ הוא משום שהדודה שלה, גיסתי בת 22 עם אצבע בפה- מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצת אצבע - האם להחזיר את המוצץ? - תגובה
טובי פלד26/08/2012כלה שלום
לילדה שלך יש צורך במוצץ . זה מרגיע אותה בעיקר בגלל התחושה שזה נותן לה. אפשר להפסיק את זה שום נזק לא יגרם ואפשר גם להמשיך לדבר ולשכנע אותה להפסיק את.
זה.
בהמשך יכול להיות שתצטרכי להשתמש באמצאים יותר חזקים. זה שהיא הולכת לגן חדש , לא צריך לשנות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה....
כלה29/08/2012היי, לא הבנתי את התשובה
השאלה היתה אם להחזיר את המוצץ- היא עכשיו בלי מוצץ כמעט שנה ובחצי שנה האחרונה מוצצת אצבע
השאלה אם להחזיר את המוצץ כדי להימנע מהאצבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובה ?????
כלה04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה.....
כלה10/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה..... - תגובה
טובי פלד11/09/2012שלום כלה
זה לא משנה מה היא מוצצת.לדעתי קל יותר להפסיק למצוץ מוצץ מאשר אצבע.כך שכדאי להחזיר את המוצץ
טובי בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל לתינוקתרוני23/08/2012
שלום, בטיפת חלב המליצו לי להעלות את המינון של טיפות הברזל (של חברת טיפטיפות) מ-2 ל-6 האם זה נכון (תינוקת בת 8 חודשים)? האם אפשר להמתין עד לגיל שנה לספירת דם ואז להחליט אם להמשיך לתת ברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר05/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אנחנו עושים לא נכון בתהליך ההשכבשיר20/08/2012
שלום
בתי בת 11 חודש.
תהליך ההשכבה לישון הולך כך:
מקלחת בשעה 19.00, אח"כ משחקים, לפעמים קוראים סיפור, בקבוק ולישון (בסביבות 20-20.30 מנסים שתלך לישון, בהתאם לסימני עייפות שהיא מראה....).
בעבר ניסיתי לקלח אותה בשעה קצת יותר מאוחרת ואח"כ ישר בקבוק ולמיטה - אבל היא לא הייתה נרדמת.....כנראה שהמקלחת קצת מעירה אותה.....
לאחרונה אנחנו מנסים להרדים בשעה 20-20.30 כשרואים כבר שיש סימני עייפות, אבל היא לא נרדמת, מתחילה לבכות גם על הידיים, לא רוצה להיות במיטה ורוצה לצאת מהחדר לכיוון הסלון.....לפעמים אנחנו יוצאים איתה לסלון ונותנים לה עוד לשחק כדי ל"עייף" אותה וגם מתוך מחשבה שאם היא לא עייפה אין טעם להתעקש עכשיו על לישון.....
המשחקים בסלון יכולים להימשך עש שעה 22.00-22.30 ואנחנו כבר מותשים....
האם להתעקש על שעת שינה מסויימת גם אם היא לא עייפה עדיין (זה כמובן גם תלוי מתי היא הלכה לישון לפני זה...)? האם אנחנו פועלים לא נכון כשאנחנו מוציאים אותה לסלון כשהיא בוכה ובעצם היא לומדת ככה שאם היא בוכה היא מקבלת...? כי היום פשוט הבכי התחזק ועד שהיא לא הגיעה לסלון היא לא נרגעה....
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
שיר20/08/2012שהיא נרדמת רק על הידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
טובי פלד21/08/2012שיר שלום
מרוב השתדלות והשקעה יצרתם תלות בנוכחות שלכם ובתשומת הלב שלכם.
ברור שהילדה תתעורר ברגע שאתם מוציאים אותה לסלון למשחקים.
הגישה שלי אחרת מהמקובל בחברה. אני סבור שאין צורך בהשעה רגשית גדולה לפני השינה. מכיוון שהשינה זה תהליך טבעי שקורה מעצמו גם אם לא משקיעים בו אפילו טיפת רגש וידע.
כל ההשעה שמשקיעים בשינה היא ללא תועלת ואפילו יכולה להזיק ולהחליש את הילד ולעשות אותו פחות עצמאי.עדיף להיצמד לתהליך הטבעי של השינה.
בלי לפרט יותר מדי אני מציע מספר דרכים.
1. להשאיר לוותר על טקס השינה. להשאיר אותה בסלון לא על הידיים ולתת לה להירדם לבד בלי שאת מתעסקים אתה ועוסקים רק בעניינכם.
2. לקרוא סיפור לפני השינה כשהיא במטה ולהפסיק את ההתעסקות אתה לא לדבר וכשהיא במטה עד שהיא נרדמת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאמא לשניים19/08/2012
יש לי נסיך בן שלוש ועוד נסיך יותר קטן בן חצי שנה
השאלה שלי כזאת לפני מספר שבועות התחלנו תהליך גמילה מטיטולים. למען האמת די הלך בקלות קנינו ספר על גמילה הקראנו לו והכל בסדר הילד עושה את הצרכים שלו בסיר במקום אחד מסוים (גם פיפי וגם קקי) בהתחלה היה מתלהב ובא לספר לנו והיינו לוקחים את הסיר לשירותים ונפרדים מהפיפי או קקי תלוי... היום כבר לא אומר כלום גם כשהוא משחק באמצע מפסיק רץ לסיר עושה את מה שצריך וחוזר לשחק . בלילות עדיין אני שמה לו חיתול וגם כשיוצאים מהבית. הבעיה שלי וגם השאלה היא מכיוון שקיץ ונורא חם הרגלתי אותו (בדיעבד זה טעות) להיות ערום או חצי ערום בבית בתקופה האחרונה ניסיתי לשים לו תחתונים וללמד אותו להוריד לפני שמתיישב על הסיר אבל זה לא עובד כאילו הוא לא מבין את הרעיון יכול להיות? הוא מתיישב עם התחתונים על הסיר ועושה את הצרכים בלי להגיד לי בכלל כרגיל ואז קם וכמובן הכל רטוב איך אפשר להפסיק את זה מבלי לפגוע בגמילה עצמה? איך להסביר לו? ומתי להתחיל להוציא אותו מהבית ללא חיתול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד19/08/2012שלום רב אמא לשניים ,בשבילו לעשות בסיר זה העיקר ולא משנה לובכלל אם זה עם תחתונים או בלי תחתונים העיקר לעשות.נמשיכי ללמד אותו להוריד את התחתונים בסוף זה יתפוס.
לגבע היציאה מהבית תצאי אתו עם חיתול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי כלפי אנשיםמרגלית19/08/2012
בתי בת 8 חודשים, צמודה אלי- יש אומרים לפי השלב ההתפתחותי ויש אומרים כי באופן מוגזם. היא ממעטת ללכת לאנשים המוכרים לה מהסביבה הקרובה ומרבה לבכות כאשר מנסים לקחת אותה על הידיים. הבעייה חמורה בעיקר כלפי בן זוגי אשר מגדל אותה יחד איתי מיום שנולדה. בעבר היתה קשורה אליו אולם בארבעת החודשים האחרונים ממענת להתקרב אליו ובעקשנות בוכה ומתנגדת לכל נסיונות התקרבות מצידו. המצב מקשה על אורח חיים נורמלי בבית וגורם לתיסכולים רבים. האם יש טיפים כלשהם לנסות ולהחזיר את המצב לקדמותו? ומה ניתן לעשות כדי לתת לה בטחון ללכת לאחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי כלפי אנשים - תגובה
טובי פלד19/08/2012מרגלית שלום
מדובר בתגובת חרדה,אל תתני לזה להפריע לחיים שלכם .רוב התגובה תעבור מעצמה אבל כנראה יש לה נטייה כזאת. אם אין ברירה עזבי אותה ותני לאחרים להחזיק אותה אין תתגבר,ולא יגרם לה נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן או אצל סבתאניר19/08/2012
יש לנו ילדה בת 8 חודשים ויום.
אני ואישתי מורים שמסיימים לעבוד בשעות סבירות.
השאלה שלי מה עדיף לטובת התינוקת שתשהה אצל סבתא (משני הצדדים) או לרשום אותה לגן איכותי.
הילדה כבר עכשיו פעילה, עומדת ומסתובבת בין הרהיטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן או אצל סבתא - תגובה
ד``ר אורה רבר19/08/2012תמיד עדיף יחס של אחד לאחד ובוודאי אם זו סבתא
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהג.ג19/08/2012
שלום
אני ובעלי שרויים מזה זמן במשבר קשה מאוד.
ממעטים מאוד לדבר אם בכלל, ברוב הזמן שתיקות / מריבות קולניות.
יש לנו ילדה בת שנה ושלושה חודשים.
לפני המשבר הנוכחי ניכר היה כי הילדה שמחה, צוחקת הרבה, לא מפסיקה לדבר ולהינות.
לאחרונה היא שותקת הרבה , בוכה הרבה ומאוד מאוד צמודה אליי. הרבה פחות לאבא שלה.
בכל פעם שאני מתרחקת ולו לרגע היא מתחילה בבכי רב ובהיסטריה שאשאר לצידה ולא אלך.
יש לה הרבה מבטים עצובים ואני תוהה לעצמי האם המצב משפיע גם בגיל כזה? האם ילדים מבינים? מה ניתן לעשות כדי שהמצב לא ישפיע עליה?
אשמח מאוד לעזרתכם אני אובדת עצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר אורה רבר19/08/2012שלום לך אימא יקרה
אכן את מתארת מצב קשה לכולם כולל לביתכם. גם אם הפעוטה לא מבינה בדיוק מה עובר עליכם, היא קולטת שמשהו לא טוב מתרחש, היא מרגישה את הקשיים בינכם והמצב שלכם משפיע עליה.
לדעתי כדאי לפנות לאיש מקצוע גם בנושאים שמטרידים אתכם וגם בנוגע לילדה- יעוץ זוגי/משפחתי
בהצלחה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מתמשכות בגמילת לילהיפעת19/08/2012
שלום
בני בן 3.8 וכבר כ-3 חודשים אנחנו בתוך תהליך גמילת לילה (יש לציין שהוא גמול לחלוטין במהלך היום)
אנחנו מקפידים שלא ישתה יותר מדי במיוחד לפני השינה, מלבישים לו תחתוני גמילה ולוקחים אותו פעם אחת במהלך הלילה לשרותים (כ-4 שעות משעת ההשכבה).
ובכל זאת, לפחות 3 פעמים בשבוע הוא מתעורר רטוב ואין שום התקדמות בנושא...
מה עושים כדי לעזור לו להיגמל לחלוטין במהלך הלילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מתמשכות בגמילת לילה - תגובה
ד``ר אורה רבר19/08/2012שלום לך אימא יקרה
גמילת לילה מתרחשת ספונטאנית כאשר הפיזיולוגיה מבשילה. אין לצפות לשיתוף פעולה מילד ישן. הציפייה יכולה לגרום לקשיים בשינה. אין סיבה לא לאפשר שתייה לפני השינה במיוחד בארצנו החמה. תחתוני גמילה הם טובים רק אם הילד מסרב בכול תוקף להיות עם חיתול רגיל בלילה. זו עלות גבוהה ומיותרת. אין להעיר ילד משינה, שנת לילה רצופה חשובה מאוד לפעוט ולכול אדם בכול גיל, בשל חשיבותם של כול שלבי השינה.
עובדה שכול זה לא עוזר. אז החזירו לו את החיתול ללילה, תאמרו לו שכאשר ישנים בלילה לא מרגישים שצריכים לשירותים, ולכן אפשר לעשות פיפי בחיתול.כאשר תראו שבמשך שבוע שלם הוא מתעורר יבש, קרוב לוודאי שהגיע זמן הגמילה הפיזיולוגית, ואז הורידו לו את החיתול. אם יפספס מדי פעם עד גיל חמש שש זה טבעי ומתאים לשלב ההתפתחות של הילד.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילהדנית18/08/2012
שלום בתי בת שנתיים וארבעה חודשים, כבר לפני חודשיים מאוד רצת
ה להוריד טיטול ורצה בהתלהבות לשירותים, עקב זה שראתה את בת דודתה נגמלת וכן ילדים בגן אז זרמנו איתה...ו התחילה ללכת לגן ללא טיטול העניין שכל היום בגן היא לא מפספסת וגם במקומות אחרים היא מבקשת לשירותים אבל בבית כל הזמן בורח לה ואז היא אומרת אויי פיפי ואנחנו ממשיכים רגיל "לא נור
א פעם הבאה בשירותים" כל זמן שהיא בבית היא מפספסת לרוב. מה אפשר לעשות .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך גמילה - תגובה
טובי פלד19/08/2012חנהלנ שלום
אל תעשי דבר .
היא תיגמל מעצמה. בגן הלחץ החברתי גורם לה להתרכז ולהתפק בבית היא יותר נינוחה ופחות מרוכזת בעניין הפיפי ולכן מפספסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וארבעה חודשים ללא גבולות,צליל15/08/2012
ערב טוב, בני בן שנתיים וארבעה חודשים, בכללי ילד טוב, צופה בטלויזיה, מידי פעם יושב על איזה משחק לא הרבה זמן כמה דקות, ברגע שיוצאים איתו אני אבודה, הוא לא מסכים לתת יד רק בעצמו ללכת ואז רץ לחנויות, לכבישים, לבתים,לא מסכים לשבת בעגלה ולא לתת יד, בבקשה אני כבר בוכה ונואשת די קשה לי, ביקשתי עזרה כבר לפני חצי שנה אמרתם לקשור אותו בעגלה להסביר לו הוא לא מקשיב, אם זה פרי, חטיף, שתייה, רק שישב בעגלה אין מנוס, הילד יוצא מעגלה קשורה ובורח נעלם לכל מיני מקומות, אני קורבה די לטיילת וממש סובלת בבית לא יוצאת איתו לשום מקום רק לגינה ליד הבית, להורי לפעמים באוטובוס, מה עושים? יש פיתרון?בבית פתאום לוקח מקל של מטאטא על הטלויזיה, מנשק אותנו מחטיף סטירה, מלטף ילד בגינה פתאום מעיף לו סטירה, הוא במסגרת גן מגיל 5חודשים, (אני בהריון כמעט חודש שישי די קשה לי, גם לאבא קשה כל הזמן לרדוף אחריו,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני הייתי בדיוק באותו מצב
לימור16/08/2012שלום לך,
כמי שהייתה בדיוק בסיטואציה שלך שבה הבן מתרוצץ, עושה מה שהוא רוצה ולא מקשיב לי ואני בהריון. באמת לא יכולתי לצאת איתו מהבית כי לא יכולתי לרוץ אחריו כל כך מהר וכל כך התחננתי שיגיע כבר הרגע שבו הוא יתן יד וילך איתי ויקשיב לי.
קיבלתי הדרכה הורית ואני עכשיו מציעה לך באמת מכל הלב להציב לו גבולות ומה שיותר מהר יותר טוב. את חייבת לעצור אותו וזה אומר שאם את רוצה להגיד לו משהו תושיבי אותו על ספסל ותדברי איתו ואם הוא קם ולא מסוגל לשבת פשוט תשבי את ביחד איתי ותתפסי אותו בצורה כזאת שלא יוכל לזוז. הבן שלי היה גם משתולל ובוכה וצועק וההמלצה שקיבלתי הייתה להכיל אותו ולא לאפשר לו לקום בטענה שעכשיו אנחנו נרגעים וגם אם זה ייקח חצי שעה או שעה עד שהוא נרגע לחלוטין. את חייבת להחליט מהם הדברים שהם הרמזור האדום שלך כמו למשל הכביש ושם לא לוותר ועל דברים אחרים לנהל איתו משא ומתן ואם הוא לא מקשיב לגרום לו להקשיב ע"י כך שתחזיקי אותו ותכילי אותו ולא משנה כמה יצרח ויבכה עד שיירגע. עד היום אני מתמודדת עם המצב הזה כשהיום הילד שלי יותר רגוע ופחות תזזיתי והרבה יותר מקשיב אם כי יש עדיין שאריות של המצב הקודם שאותם אני מנסה להכחיד. עדיין מקבלת הדרכה והכוונה. אם תרצי לשאול עוד משהו את מוזמנת לשאול אותי.
מאחלת לך המון הצלחה עם הילד ולידה קלה
חיבוק גדול
ממני
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר טיפים נוספים
לימור16/08/2012הי,
היינו אצל רופא התפתחות ואחד הטיפים שהכי עזרו זה להפסיק את הטלויזיה לחלוטין!! זאת מכיוון שהתמונות בטלויזיה רצות גורמות לילד לאבד ריכוז (ללא קשר לתכנים). אנו הפסקנו לתת לו לראות טלויזיה ואכן היה שיפור דרסטי. בשאר הזמן "נאלצנו" לשבת איתו יותר, לשחק והיה לזה אפקט מצויין. כמו כן היה לו איחור בדיבור. הדיבור הגיע רק לקראת גיל 3. אם גם אצלך זה המצב, קחי אותו לקלינאית תקשורת (ועדיף פרטית).
בהצלחה, גיא ולימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לימור,
צליל18/08/2012היי לימור לגבי דיבור אני לא מודאגת לגבי השובבות אני בלחץ, אבל יודעת שלפעמים חסר איזה ויטמין בגוף שחסר לילד וזה מה שגורם לו ליותר היפר,תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לימור, - תגובה
טובי פלד19/08/2012שלום צליל
התשובה שקיבלת היא מצוינת.אולי חסר לו איזה חומר אבל קשה מאד לגלות את זה וזה בדרך כלל לא כך. זו תכונה מולדתויכול להיות שלילד יש בעית היפראקטיביות .עליך ללמוד לשים גבולות בדברים החשובים.לא להתנצל ולא לבקש אלה לעמוד על הדברים החשובים לבטיחות.
הפסיקי גם את הטלביזיה,.אם לא תעשי עכשיו את הדברים יהיה הרבה יותר קשה ומזיק בהמשך.
יתכן ואת צריכה יעוץ והדרכה פרטנית כיצד לעשות זאת את ובעלך ביחד.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימור, דר טובי,
צליל21/08/2012היי לימור שלום טובי פלד, לגבי דיבור ממש לא חושבת לקחת לקלינאית הילד מדבר אמנם לא מאה אחוז בסהכ בן שנתיים וארבעה חודשים אומר המון מילים הוא בכיוון, אבל טובי לאן ההכונהשלי? מסביבי אומרים שהוא ממש לא היפר, רק שובב אבל מעוניננית לדבר עם גורם מוסמך למי את ממליצה?קראתי וראיתי בטלויזיה שעשו בדיקות לילדים שהיו שובבים והיה חסר להם שמן אומגה ברגע שלקחו נרגעו, מה גם שהפסקתי כמה חודשים את הסימילאק יתכן שזה מזה גם? נותנת בוקר וערב שוקולית,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לשתובה ממכם,
צליל18/08/2012שלום אורה וטובי יש סיבה שלא עונים כבר כמה ימים? מישהי ענתה לי ואני די שמחה מעוניינת גם ממכם לשמע,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת מעברקרן14/08/2012
שלום
בתי בגיל שנה וחצי והיא יחסית גבוהה כשהיא עומדת על המיטה יש לי חשש שתיפול 1.רציתי לדעת באיזה שלב נכון ומותר לעבור למיטת מעבר?
2.היא בדרך כלל נרדמת לבד במיטה עם נעימות ומן הסתם לא יכולה לרדת מהמיטה מאחר ויש מעקה בשני צדדים,כשנעבור למיטת מעבר כיצד תירדם במיטת מעבר הרי היא תוכל לקום מתי שבא לה איך נכון לפעול ולהשאעיר בכל זאת הרגלים קיימים?
3. באיזה גיל מותר כרית (אם כן איזה מומלץ בגילאים כאלה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי???????
קרן16/08/2012למה לא עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי??????? - תגובה
טובי פלד19/08/2012קרן
אלה שאלות שאת צריכה לשאול מומחה לבטיחות ולא מומחה להתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הילד מתחיל לדבר?ליאת14/08/2012
שלום
הבן שלי בן שנה ו 8 חודשים, הוא ילד ראשון וכרגע ללא אחים.
הוא עדיין נמצא עם מטפלת אישית ובספטמבר הקרוב ילך לגן.
כל יום המטפלת יוצאת איתו לגינה והוא משחק שם עם עוד ילדים שבאים באופן קבוע עם מטפלות אחרות. כך שיש לו אינטראקציה עם ילדים אחרים.
הוא ילד מאוד פעלתן ויוצר קשר עם כולם אך הוא עדיין לא מדבר. יש מילים בודדות שהוא אומר אך זה נשמע בערך ולא מדוייק ורק מי שמכיר אותו מבין מה הוא רוצה.
האם יש מקום לדאגה? בדיקת שמיעה יצאה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הילד מתחיל לדבר? - תגובה
טובי פלד14/08/2012נועה אין מקום לדאגה. בנים מתחילים לדבר יותר מאוחר ואצר המילים שלהם יותר מצומצם.
אל תילחצי ואל תלחיצי ,גם אין מה לעשות כרגע.אם תלחיצי אותו ההוא עלול להינזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתטחויות וצעקות תינוק בן שנהרותה14/08/2012
שלום
יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשיים , בכל פעם שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה באותה שנייה הוא משתטח על הריצפה , צועק ודופק את הראש בריצפה , כשהוא נוגע בדברים מסוכנים כמו תנור וכדומה , אני אומרת לו שאני לא מרשה לגעת והוא חוזר שוב לאותו מקום ומנסה שוב אני שוב לוקחת אותו מהמקום והוא חוזר שוב זה קורה שוב ושוב אפילו שאני מנסה לעניין אותו במשהו אחר , נראה שהוא פשוט לא שם עלי .
כשהוא משתטח על הריצפה אני לא מתייחסת כדי לא לעודד אותו להמשיך אבל כשהוא מתחיל לדפוק את הראש בריצפה אני ממהרת להרים אותו כדי שלא יפגע בעצמו .
אנא עזרתכם איך אוכל להפסיק את ההתנהגות הזאת , שמעתי על מקרים כאלו אצל ילידים אבל לא בגיל כל כל צעיר .
מחכה לתשובתכם
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתטחויות וצעקות תינוק בן שנה - תגובה
טובי פלד14/08/2012רותה שלום,תמשיכי להתעלם ואל תתני לו את מה שהוא רוצה. הרחיקי אותו ממקומות מסוכנים ואל תדברי .הוא לא שומע דבר כשהוא בהתקף זעם.
זה יעבור אם תעבירי את זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)