מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאבקי כוחor23/11/2012
ביתי בת שנתיים וכמעט וחצי.
החלטתי שאני עומדת איתה על כך שגורבים גרבים בבית או שמים נעלי בית ולא הולכים יחפים.
זה חשוב לי יש לנו ריצפות אבן, החימום של הבית לקוי...וזה השינוי שאני מנהיגה ליקראת החורף.
כמובן שנוצרים מאבקים בנושא מאחר והורגלה ליחפנות בקיץ.
כמו שאני נוהגת בדברים חשובים כמו החלפת טיטול למשל אם לא מסכימה פשוט שמה לה גרביים או נעליים.
קורה שהיא מתנגדת בתקיפות ונוצר מאבק...שאם אני ממשיכה יש לו אופי אלים...
ואם אני מפסיקה ויתרתי על גבול, ואני גם לא יכולה לשאת את זה שהיא יחפה בחורף.
מה לעשות ,כיצד לשים גבול בצורה נאותה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבקי כוח - תגובה
טובי פלד23/11/2012שלום אור
לדעתי את לא מספיק תקיפה כשאת גורבת לה את הגרביים.
תהיי תקיפה לא נחמדה.אל תסכימי לשום אלימות מצדה וזה יעבוד מיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לא להסכים לאלימות מצדה?
or23/11/2012אני מרגישה שאולי אני תוקפנית מידי,ואולי לפחות מידי...זה מבלבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאבקי כח
לימור23/11/2012שלום לך,
מסכימה עם מה שנכתב שאין להסכים לשום אלימות שהיא. עלייך להיות מאוד תקיפה ולא לתת לה להכות/להתנהג באלימות כלפייך. יש הבדל בין היותך תקיפה (אסרטיבית) לבין היותך תוקפנית (מתנהגת באלימות) וזה לא אותו דבר.
את עוצרת ברגע שהיא מכה אותך ואומרת לה שהיא התבלבלה, ששכחה את הכללים בבית שאצלנו בבית אסור להכות, להסתכל לה בעיניים ובפנים רציניות ותקיפות להעביר את המסר הזה.
תודיעי לה על כך מראש: את עכשיו נכנסת להתקלח ואחרי המקלחת אני אגרוב לך גרביים. עכשיו חורף ואם לא נגרוב לך גרביים יהיה לך קר ואת תהיה חולה....להסביר את ההיגיון שמאחורי הדברים.
בהצלחה,
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנומיקהמאמי22/11/2012
היי, אשמח לחוות הדעת , אנו חייבים (לצערנו) לשטוף את הבית כל יום העקבות אלרגיה שיש לכלב שלנו אחרת הבית יהיה עם ריח ולכלוך. בכדי להפיג את הריח אנו חייבים להשתמש באקנומיקה (שאני ממש לא אוהבת) כי אף חומר ניקוי אחר לא עושה את העבודה. אך הפחד הוא שיש לנו תינוק . מה לעשות? האם יש אלטרנטיבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקונומיקה
לימור23/11/2012שלום לך,
אני לא ממליצה להשתמש באקונומיקה בסביבת התינוק וגם אם את משתמשת תדאגי לאוורר את החדר שבו התינוק נמצא. הייתי מחפשת חומר אחר לניקוי (פחות חריף) או לחילופין מקצה לכלב מקום אחד (חדר אחד) שבו ישהה. אולי יש אפשרות לחצר או מרפסת שיהיו מתוחמים ולא יאפשרו לכלב להסתובב בכל הבית.
בהצלחה,
לימור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנתיים וחודשייםאמא של פוצו22/11/2012
היי
אני אם לפעוט מתוק בן שנתיים וחודשיים.
הוא איתי בבית ולא נמצא במסגרת (בגיל שלוש יכנס לגן)
הבעיה שלי היא- מאוד קשה לי להגיד לו אסור או לא, אם אני פעם בכמה שבועות כועסת עליו או מרימה את הקול כשהוא כבר עבר את הגבול אני אח"כ בוכה יומיים ונכנסת להתקף של רגשות אשם. זה לא הגיוני אבל זה קורה לי המון...
בזמן האחרון יש לו גם הרגל חדש לשכב וליילל , ממש מיילל , וסתם! בלי סיבה מיוחדת!
רוב הפעמים אני מנסה לראות מה הוא רוצה, אך לפעמים זה משגע ואני מרימה את הקול ואומרת לו- די כבר ליילל, לפעמים אני פשוט מתעלמת כמה דקות עד שהוא מפסיק,
קשה לי להציב לו גבולות כי קשה לי להיות "רעה" אליו, קשה לי להגיד לו שלא מרשים לו משהו, או שאסור לו לגעת במשהו, (חוץ מדברים מסוכנים שהוא יודע טוב שזה אסור כי אני לא מרשה לו להתקרב לדברים המסוכנים)
קשה לי להיות יותר קשה איתו כי אני מרחמת עליו ופוחדת שהוא יאבד את הבטחון או את שמחת החיים הרבה שיש לו, רוב הזמן הוא לא עושה שטויות אבל שהוא מתחיל קשה לעצור אותו....
באופן כללי יש לו סבלנות, אוהב לצייר, להדביק, קשור מאוד אליי ולאביו(בעלי), יודע לספור עד עשר בעברית ואנגלית, יודע צבעים, מדבר כמעט שוטף ויודע לומר מה הוא רוצה. הוא מאוד חכם לגילו.
הבעיה שקשה לי להציב לו גבולות כי אני מדי אוהבת...
האם הפינוק הזה יפגע בו בעתיד או שעדיף כך בגיל הזה?....
דבר נוסף- שמתי לב שהוא כלפי אחרים וותרן מדי.. ז"א בבית עם הוריו או סבא סבתא אם הוא רוצה משהו הוא לא מוותר, אבל אם נמצאים בגימבורי וילד לקח לו משהו הוא לא ילחם לקחת בחזרה, ואם ילד הרביץ לו- הוא לא מחזיר... האם זה נורמלי???
אשמח לתשובה !
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנתיים וחודשיים
לימור23/11/2012אמא יקרה,
את חייבת להציב גבולות לילד כשצריך ולא להרגיש תחושות של אשמה.
אי אפשר לרצות כל הזמן את הילד, זה לא מציאותי.
הילד הזה שבבית כל הזמן ריצו אותו, ייצא יום אחד לגן הילדים ואני מבטיחה לך ששם לא יעשו כל הזמן מה שירצה. אז יהיה לו הרבה יותר קשה. הילד צריך להבין שהמציאות היא כזאת שלפעמים אני מקבל מה שאני רוצה ולפעמים לא וצריך להסביר לו מדוע הפעם אפשר ובפעם אחרת אי אפשר.
לא ניתן לגדל ילד בריא בנפשו כאשר נעשה הכל, כל מה שהוא רוצה רק שלא יבכה. ואם יבכה אז מה יקרה?! הוא לאט לאט יבין את המציאות ואת החיים, כך הוא יתבגר, ילמד להקשיב לרצונות ולצרכים של אחרים ולא רק של עצמו, ילמד להתאים את עצמו לסיטואציות שונות.
האם את חיה היום במציאות שכל מה שאת רוצה קורה? אני בטוחה שלא.
בהצלחה,
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שנתיים וחודשיים - תגובה
ד``ר אורה רבר26/11/2012שלום לך אימא יקרה
בנך בודק גבולות כמו כול ילד בגילו, ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
אני מקווה שעכשיו כאשר ברור לך יותר בשביל מה צריך להציב גבולות תוכלי להציבם בצורה ברורה ובטוחה יותר. ולשאלתך אכן פינוק יתר פוגע, ילד מפונק חושב שהכול מגיע לו, הוא לא לומד לוותר, לחכות לתורו, לדחות סיפוקים וקשה לו להשתלב בחברה. אני מקווה שעכשיו ברור לך יותר כי מציבים גבולות מתוך אהבה ולא מתוך "רשעות".
כאשר הילד "מיילל" למדי להתעלם מכך, כי תשומת לב ליללות רק מגבירה אותן.
לגבי ההתנהגות בג'ימבורי- אל דאגה כאשר יגיע לגן ילמד להתמודד עם הילדים בדרכו שלו. אין ללמד את הילד "להחזיר מכות" – ישנן דרכים אחרות להתמודד עם תוקפן.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אח בכור...דידי20/11/2012
שלום,
בכורי בן שנתיים ושמונה חודשים והקטן בן שנה וחצי (הפרש של כשנה וחודשיים בינהם).
הקטן מאחר בהתפתחותו המוטורית ורק לאחרונה התחיל לעשות צעדיו הראשונים, עדיין לא בבטחה ולא באופן מלא.
יוצאים מצבים לרוב, כשהקטן נעמד בעצמו ומתחיל ללכת כמה צעדים בבית אני מעודדים אותו והבכור מתחיל גם הוא לחקות את הקטן וללכת כאילו אלו צעדיו הראשונים.
בהתחלה "עודדנו" גם אותו כדי לחלק את תשומת הלב בינהם שתהיה זהה, לאחר מכן כשעדיין המשיך בהתנהגותו ניסינו "לבקש" ממנו שילמד את אחיו הקטן ללכת, בגלל שהוא "כבר כל כך בוגר ונבון...".
כיצד נכון לנהוג? האם לנסות להתעלם מהתקדמות הקטן ולא להגיד מילה? רק בשביל שהבכור לא יחוש בקנאה כלשהי?
אודה להכוונה....
תודה מראש והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אח בכור... - תגובה
ד``ר אורה רבר21/11/2012שלום לך אימא יקרה
כול ילד צריך לקבל עידוד על פי הגיל המתאים לו. את הקטן יש לעודד על הליכה, ואת הגדול על גילוי עצמאות המתאימים לגילו. ברור שאם תעודדו אותו על חיקוי ההליכה של אחיו הפעוט, הוא ימשיך ללכת בצורה תינוקית זו על מנת לקבל מכם תשומת לב.
כאמור עודד אותו על מעשים המתאימים לגילו. אין טעם לבקש אותו ללמד את אחיו הקטן ללכת. הליכה בעיקרה הינה יכולת טבעית שיש לאדם, שכאשר היא מבשילה, הפעוט מצליח ללכת בכוחות עצמו. יחד עם זאת חשוב לעודד את הפעוט על כול צעד לכיוון המטרה, מכוון שהעידוד מוסיף נדבך נוסף לבשלות הטבעית.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםמישהי19/11/2012
שלום רב,
בניבן שנתיים וחודש נמצא בפעוטון. כרגע לא גמול בכלל. בחודש האחרון החל להגיד יש לי קקי ממש לפני שיוצא לו בחיתול.... שאלתי היא מה לעשות? מצד אחד לא נראה לי נכון להתעלם מהאיתות שלו ומצד שני אני לא בטוחה שהוא בשל לגמילה... פיפי למשל הוא כמעט ולא אומר.... מעבר לכך אמרו לי שעדיף לא להתחיל תהליך גמילה בחורף וכדאי לחכות לאביב... אודה לעצתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר אורה רבר21/11/2012שלום לך אימא יקרה
אין חוקים עונתיים בנוגע לגמילה. אם הפעוט מודיע על קקי אפשר להציע לו סיר/אסלה, להוריד את החיתול ולצפות שאכן הוא מצליח להתאפק עד לסיום התהליך. אם לא כמובן אין לכעוס ואין לומר "לא נורא". ניתן לומר יופי שאתה מודיע לנו כאשר יש לך קקי בוא נלך לסיר/לאסלה ונעשה שם.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחלב בבקבוק....לילי15/11/2012
אהלן,
בני בן שנתיים וחמישה חודשים (נולד פג והשלים את הפער...).
הוא עדיין שותה חלב בבקבוק (180 מ"ל) בבוקר כשקם ובלילה לפני השנה.
{במהלך היום - שותה מים בכוס בגן, ובבית שותה מים לפעמים בבקבוק ולפעמים בכוס...}
האם זה עדיין תקין בגיל זה? (בעיקר נושא החלב...)
אם לא - איך אפשר להפסיק/ לשנות את ההרגל?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחלב בבקבוק.... - תגובה
ד``ר אורה רבר18/11/2012שלום לך אימא יקרה
אכן הילד כבר גדול ואין סיבה שימשיך לשתות מבקבוק
אם בגן הוא שותה מכוס רגילה בוודאי שהוא יכול לעשות זאת גם בבית.
שיחת הכנה: אמרי לו כי הוא כבר ילד בוגר ואת שמחה שהוא כבר יכול לשתות מכוס רגילה כמו הגדולים. ציני כי החל מהיום בערב הוא ישתה את החלב מהכוס כמו כול הגדולים.
אל תוותרי היי עקבית וברורה, יתכן שהוא יבכה ויבקש את הבקבוק אך אם לא תוותרי הוא ילמד במהרה להשתמש בכוס
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה שלא
אביבית25/11/2012יעשה בבית את מה שהוא עושה בגן.
בגיל כזה הוא כבר יכול לשתות מכוס ויכול אף להפרד מבקבוק החלב.
נסי לעשות את זה בצורה חכמה ולהסביר לו שהוא כבר בוגר ולא צריך את זה.
הבן שלי מאוד שמח כשאיפשרתי לו למלא לבד את הכוס מהמתקן של המי עדן סמייל, (בטיחותי לגמרי לילדים אגב) הוא הרגיש ממש בוגר וזה נתן לו משהו להתעסק איתו. בלילה היה טיפה קשה כי הוא היה רגיל לבקבוק הזה והיה נרדם איתו אבל גם את השלב הזה צלחנו אחרי 4 ימים לא קלים.
חזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש וחודשיים לא מוכן להיגמלאורלי14/11/2012
שלום רב.
יש לי ילד בן 3 וחודשיים שלא מוכן להיגמל מחיתולים.
לא אומר לפני שהוא עושה פיפי וקקי, אף פעם לא אומר אחרי שהוא עושה פיפי וקקי אבל הכי גרוע... שכשאני שואלת אותו אם הוא עשה קקי הוא אומר לי שלא!!
ניסיתי לפני שלושה חודשים לגמול אותו, למשך שבוע וחצי, למרות שידעתי שהוא לא מוכן וזה היה פשוט סיוט! לא שיתף פעולה, לא הסכים להיכנס לשירותים, לא הסכים להוריד את הטיטול בבוקר...:( הוא היחיד בגן שעוד לא גמול, החברים הקרובים שלו גמולים, זה לא מדרבן אותו לראות ילדים אחרים, כשאני אומרת לו: "תראה את X, יש לו תחתונים והוא עושה פיפי בשירותים" או שהוא לא מתייחס אלי או שאומר לי די. מדי פעם אני שואלת אותו אם הוא רוצה לשים תחתונים או לעשות פיפי בשירותים הוא אומר לי שלא. לפני כמה ימים הורדתי לו את הטיטול ושמתי לו תחתונים אז הוא אמר: "שימי תחתונים במקום. אני רוצה טיטול כמו תינוקות".
אני מתארת לעצמי שזה קשור לעובדה שיש לו אחים תאומים בני שנה ושלושה חודשים.
אנחנו אפילו לא בצעד הראשון. הוא לא עונה על אף קריטריון שבוחן אם יש סיכוי לגמילה. הוא משקר לי כל הזמן. אומר שלא עשה קקי למרות שעשה. גם לפעמים מסרב שאחליף לו.
איך לא מפריע לו?!
אני מוצאת את עצמי נורא מקנאה כל הזמן באחרים.
אני חושבת שצריך לפנות לגורם מקצועי. מה דעתך?
אנא עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש וחודשיים מסרב להיגמל
לימור14/11/2012אמא יקרה שלום,
נראה שהילד אינו מוכן לגמילה ואינו רוצה בה. ילד גמול הוא ילד שהצליח בעזרת עזרה מהסביבה להיגמל אבל זאת בהחלט הצלחה שלו. גמילה לא צריכה להעשות תחת לחץ וגם אם כולם גמולים והוא לא הרי גם הוא יגמל. לדעתי הוא מרגיש את הלחץ שלכם ואת הרצון החזק שלכם וזה לא בא באמת ממנו כאילו עושה הפוך על הפוך.
הילד מרגיש שבודקים אותו מאוד, מבקרים אותו, חושבים שהוא משקר, מפעילים עליו לחץ. תנסו להבין את נקודת המבט של הילד להוריד את הלחץ, להפסיק להתעסק בזה כל הזמן ולהעביר את האחריות לגמילה אליו. אז תוכלו לראות ניצוצות של סקרנות, שאילת שאלות בנושא, מודעות ושליטה.
יש מספר ספרי ילדים שעוסקים בנושא ואני מציעה לכם להתחיל לספר לו סיפורים שהם כביכול בכלל לא מדברים עליו אלא על הילד שעליו מסופר הסיפור. אפשר להשתמש גם במשחק סימבולי להושיב בובה על סיר. לאט לאט בצורה הדרגתית ותנסו להשתמש במוטיבציה שלו להיגמל.
בהצלחה,
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנהלרה13/11/2012
בוקר טוב,
בתי בת שנה, ו חודש, היא ילדה מקסימה חייכנית, שיודעת בדיוק מה היא רוצה, ילדה ראשונה, נכדה ראשונה, כולם סביבה כל הזמן גם בגן היא הילדה המועדפת. והיא יודעת את זה, היא מקבלת כל מה שרוצה מכולם, חוץ ממני שאני מנסה לחנך אותה ולא תמיד לתת לה כל דבר, כמו למשל היא אוהבת ידיים, אם היא על הידים ומוריגים אותה היא לא תמיד מסכימה, אם בכל זאת שמים אותה על הרצפה היא מתחילה לבכות לזרקת לרצפה ומתחילה עם הרגליים וידיים, אני מתעלמת אבל בעלי מרים אותה, כתוצאה מזה פעם אחת כשאמרתי לה לא היא נשכה אותי, וגם פעם כאילו הרביצה לי, אבל כשראתה שאני כעסתי על המעשה לא חזר על עצמו...
גם כשאומרים לה לא, היא מראה סימנים שכועסת ואם יד אחת תופסת את היד השנייה שלה ולוחצת או את הרגל, או שזורקת את מה שהיה לה ביד...
אני רוצה לדעת איך להתמודד אם הכעסים שלה, מה אני צריכה לעשות כי אני די לבד בחינוך שלה, בעלי אומר שעכשיו זה הזמן שלה להות מפונקת כי כשתהיה גדולה היא לא תוכל... ולכן גם היא מעדיפה אותו.
איך אני יכולה למנוע את ההתפרצויות האלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
לרה13/11/2012כשאני אומרת לה לא, היא צועקת אם אני לא מתייחסת היא מכניסה את היד לפה עד שכמעט מקיאה, כי אז אני כן מגיבה,
היא עושה דווקא, גם את הקוקו מי השער היא מתחילה לגעת ואומרים לה על תורידי היא מורידה ומתחילה לשים בפה...
זה כאילו היא מחפשת תשומת לב, אבל אנחנו כל הזמן איתה... משחקים איתה, צוחקים איתה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה
לימור14/11/2012שלום לך אמא יקרה,
אני רוצה קודם כל לחזק אותך על הניסיונות שלך לחנך את הילדה ויחד עם זאת עלייך להבין שבעלך חייב להיות דמות מחנכת בדיוק כמוך. את ובעלך צריכים להיות אחידים בתגובה שלכם מול הילדה (וגם אם לא מסכימים על משהו לדבר כשהיא לא שומעת אבל מולה להראות חזית אחידה, תשובות אחידות).
יש הבדל בין ילדה מפונקת לילדה מחונכת, ילדה יכולה להיות מפונקת אבל גם מחונכת ואין סתירה בין הדברים. אתם חייבים להציב לה גבולות בצורה עקבית, אחידה. אם היא רוצה שתרימו אותה ואתם לא יכולים תסבירו לה למה אי אפשר עכשיו: "אני מבינה שאת מאוד רוצה שארים אותך אבל עכשיו אני עושה.... ולכן לא יכולה". לא ייתכן שאת תגידי לה לא ובעלך יגיד כן. גם אם אתם חורגים ממנהגיכם ומסכימים על משהו תסבירו למה הפעם כן.
אני חושבת שבזמן ההתפרצויות שלה במקום להתעלם ממנה אולי דווקא כדאי להכיל אותה, כלומר להחזיק אותה ולומר לה "עכשיו אני עוזרת לך להרגע, עכשיו אני עוזרת לגוף שלך להרגע" לאחוז אותה כך שהיא לא תוכל להתפרע ולהשתולל.
בהצלחה,
לימור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יוםאלכס12/11/2012
נתקלתי בכתבה באתר של טיפת חלב על סדר יום מומלץ לתינוקות מגיל 4 חודשים עד 7 (שלי בת ארבעה) ויש לי כמה שאלות להורים שכאן.
הסדר יום הוא כזה:
7:00 מתעוררים, האכלה
7:30-9:00 פעילויות
9:00-11:00 תנומה או המשך פעילות
11:00-11:30 האכלה
11:30-13:00 פעילויות
13:00-15:00 שנת צהריים
15:30-17:00 פעילויות
18:30-19:30 אמבטיה, האכלה וטקס שינה
19:30 לישון
23:00 אפשר להאכיל ארוחת חלום
סדר היום של הילדה שלי שונה לחלוטין. אנחנו מתעוררים בשבע, אוכלים, והיום מסתדר ככה שאחרי ארוחת הבוקר היא שעה-שעה וחצי בלול או טרמפולינה, אחרכ ישנה כשעתיים-שלוש, זמן בטן, שוב האכלה וחוזר חליל עד הלילה. ב22:30 אמבטיה, הנקה והיא הולכת לישון ל8 שעות.
האם סדר היום שלהם הגיוני? הם טוענים שתינוק בגילאים אלה מעסיק את עצמו וישן פחות. השאלות שלי הן:
1. היא יונקת. היא מבקשת לאכול כל 3 שעות. האם זה תקין לארבעה חודשים? כי בסדר שלהם זה אחרת. ואנחנו במשקל קצת גדול לממוצע.
2. אני לא רואה איך אני מעסיקה אותה יותר משעה בפעילויות, היא נמצאת בלול, כשנמאס לה אני מעבירה אותה לטרמפולינה, וכשזה נמאס אני משכיבה אותה לישון כי כבר לא מתחשק לה כלום. לפעמים אני מדברת איתה קצת ומושכת עוד עשר דקות בכח, אבל להתחיל להתעקש סתם לא ייתן לי מרווח נשימה. האם זה תקין לגיל ארבעה חודשים?
3. טיפת חלב נאבקו בי במשך ימים שלמים כשסיפרתי להם שבגיל חודשיים הבת שלי התחילה לישון 10-12 שעות בלילה. הם אמרו שזה לא בסדר שהיא תישן יותר מ8 שעות, ובוקר אחד כשהיא הרגישה רע, אמרו שזה בגלל שלא הקשבתי להם והייתה ירידה מסוכנת ברמת הסוכר שלה, והפחידו אותי לחלוטין עד שהתחלתי להעיר אותה אחרי 8 שעות והכנסתי אותה להרגל של 8 שעות. האם בגיל ארבעה חודשים זה נהיה פתאום בסדר 12 שעות שינה?
4. מה זה ארוחת חלום? איך אפשר להאכיל תינוק מבלי להעיר אותו?
5. מיום הולדתה, הלכנו לפי הסדר: צד אחד (הנקה), החלפת חיתול וצד שני. האם זאת עדיין הדרך? האם יש דרכים אחרות? מה הנכונה?
אני יודעת שכל התינוקות שונים ולכל אחד מתאים סדר יום אחר, אבל האם באמת יש סדר יום מומלץ?
תודה רבה על הסבלנות שלכם, מצטערת על השאלות הרבות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום
לימור13/11/2012שלום לך אמא יקרה,
חשוב לי להגיב לך ולומר שסדר היום לא צריך להיות כל-כך נוקשה אלא גמיש. סדר היום צריך להתאים לתינוקת שלך כך שכל צרכיה יסופקו. אין ולא צריך להיות סדר יום אחיד לכל התינוקות כי לכל תינוק בזמן נתון יש צרכים שונים שיש לספקם וזה בסדר גמור. כשהתינוקת שלך תהיה רעבה היא תאכל גם אם זה אחרי שעה או שעתיים. כשהיא תהיה עייפה היא תישן ואני לא בעד מדידה של שעות שינה, כמויות מזון וכו'.
מנסיוני (אני גננת במשפחתון) בשעות העירות של התינוקת ניתן לאחוז אותה בידיים ולשיר לה שיר תוך כדי נענוע (עם נשיקה וחיבוק). ניתן להשמיע מוסיקה, להקריא סיפורים קצרים, לפזר משחקי התפתחות תואמי גיל המגרים את החושים.
אני מפעילה את התינוקות בג'ימבורי (שכיבה על הבטן חשובה בגיל הזה), בתנועה עם מוסיקה וגם בעזרת בובות תיאטרון.
שיהיה בהצלחה,
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות מאמץאלכס12/11/2012
שלום, התינוקת שלי בת ארבעה חודשים, תינוקת חברותית ובריאה שמתפתחת היטב,
בחודשיים האחרונים היו לה בעיות עם הבטן, יציאות מוזרות ועצירויות. היינו אצל הרופא, עשינו תרבית צואה, הכל תקין ואמרו לנו שזה שכיח בגיל הזה.
פתחתי בתיאור הקצר הזה כי יש לי שתי שאלות להורים כאן שקשורות לנושא.
קודם כל, השאלה הראשונה, מאז שהתחילו כל הצרות, הילדה קיבלה הרגל לעשות קולות מאמץ (כאלה שבעבר הייתה עושה רק בזמן הקקי), כל הזמן. היום זה הגיע לזה שהיא כבר בקושי מדברת איתנו (בעבר הייתה מדברת הרבה, צורחת, מפיקה צלילים), היא מאד חייכנית והצלחנו להוציא ממנה אפילו צחוק כמה פעמים אבל רוב הזמן היא מחייכת ואז מתחילה עם הקולות האלה. קרה לכם? זה יעבור מעצמו?
שאלה אחרת. כל הבעיות בבטן התחילו מאז חיסון הרוטה. בטיפת החלב מכחישים לגמרי כל קשר. הרופא אמר שייתכן רגישות כלשהי. עוד יומיים אנחנו מקבלים מנה שנייה, אולי לוותר? תגידו את האמת, למישהו קרה? מישהי פה כתבה שלתינוקת בת הארבעה חודשים שלה גם הייתה עצירות אחרי החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה..
אלכס12/11/2012היי, יש לי עוד שאלה, זה מטריד אותי בימים האחרונים וחשבתי שאוכל להתייעץ בכם :(
אומרים שמגיל 3 חודשים התינוק מזהה את האימא.
עד עכשיו התינוק היחידי שראיתי גדל הייתה הבת דודה שלי.
אני לא זוכרת בסביבות איזה גיל, אבל הייתה לה העדפה ברורה לאימא שלה, כשאימא שלה הייתה משאירה אותה אצלנו היא הייתה בוכה ורוצה אליה, הייתה נרגעת רק אצלה.
התינוקת שלנו חייכנית ואוהבת את כולם, אני רואה בבירור שהיא מזהה את האבא למרות שהוא לא נמצא רוב יום בבית, היא מתייחסת אליו יותר מאל כולם, עוקבת אחריו במבטים ומאד שמחה לראות אותו. היא מחייכת לכולם. אבל אלי היא פחות מחייכת, לפעמים אפילו בוכה כשאני מנסה לדבר איתה, וכשהאבא מחליף אותי היא ישר מחייכת וצוחקת.
מה אני עושה לא בסדר? יכול להיות מצב שהיא פשוט לא אוהבת אותי? אני ממש מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכלת!אימוש11/11/2012
היי ביתי בת 4.5 חודשים נכנסה למעון לפני שבוע ומאז היא אוכלת ממש קצת שם וישנה ממש קצת זה קצת מדאיג אותי למרות שבבית היא כן אוכלת , וישנה המון משעה 18:00 עד הבוקר , היא אכן מתעוררת אבל רק לאכול לא ממש מתעוררת היא לא רוצה היא רוצה להמשיך לישון , אני מקווה שזה רק ההסתגלות בגן ושלאחר מכן היא תאכל ותישן כמו שצריך, היא ירדה במשקל מרגישים את זה כשמרימים אותה לא קשה להבדיל גם במראה
אשמח לשמוע תגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת! - תגובה
טובי פלד11/11/2012אימוש שלום
זו תגובת הסתגלות לגן. חרדת ההסתגלות מפחיתה את התאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםש10/11/2012
שלום, יש לי בן ,בן שנתיים וחמישה חודשים, התחלנו בתהליך גמילה העניין הוא שהוא לא מבקש ,בעבר היה מבקש והפסיק ,אבל כאשר אמני לוקחת אותו לסיר או שירותים הוא עושה פיפי בלי בעיה . קראתי שאין דבר כזה ילד שמוכן אלא אם ההורים מוכנים להוביל את תהליך ניתן לעשות זאת. הילד שלי מבין ומדבר וכמו שאמרתי אין לו בעיה עם פיפי בסיר אבל שוב הוא לא מבקש וקקי בכלל לא עושה סיר . מה ניתן לעשות רק התחלנו לפני כמה ימים. תודה מקווה שהשאלה שלי הובנה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
ש10/11/2012רציתי רק להוסיף שהורדתי לו את החיתול ברגע שבערך שבוע בגן הוא היה עושה פיפי בשירותים, אנחנו לא לוחצים עליו ונראה שאם יש לו ואני לוקחת אותו אז הוא עושה , כשהוא מפספס אז אני מסבירה לו ולא כועסת חס וחלילה. אבל שוב הוא לא מבקש השאלה אם להמשיך בתהליך ופשוט כשיראה שלא נעים לו הוא יתחיל לבקש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
לימור10/11/2012שלום לך אמא יקרה,
אני לא לגמרי בטוחה שהילד מוכן להיגמל כי חלק מהמוכנות לגמילה היא המודעות של הילד לעובדה שיש לו פיפי/קקי והשליטה בסוגרים. מתחילים לראות בד"כ שהילד מודע כאשר הוא הולך לפינה מסוימת או נעמד ליד השירותים ועושה בחיתול או כשהילד אומר שהוא צריך לעשות. אם התחלתם את התהליך לעניות דעתי אפשר לנסות להמשיך כשמזכירים לו מידי פעם ללכת לסיר/שירותים או שואלים אותו אם יש לו. קחו בחשבון שיהיו פספוסים. בכל מקרה אין להלחיץ את הילד בתהליך תמיד אפשר לסגת ולנסות מחדש בעוד זמן מה.
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טעימות לתיוקטניה08/11/2012
שלום רב!!
אני יודעת שמותר להתחיל טעימות בגיל 4 חודשים. רציתי לשאול האם ייתכן והתחלת הטעימות תפגע ברצון של תינוקי להמשיך לינוק חלב אם?
כמו כן, מה המאכלים הראשונים שניתן לתת לטעום בהתחלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר08/11/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל היום מסתובב עים תיק הגן או שקיותחניתי08/11/2012
הי בני הקטן בן 2.5השלישי בילדים לא עוזב לרגע את תיק הגן שלו גם בגן וגם בבית הגננת אומרת היא לא רוצה לצער אותו ולכן מסכימה לו הוא עושה עבודות ופעילויות עים התיק כך גם בבית הענין די החריף הוא לוקח שקיות אורז כמה דברים וכל היום מסתובב עים ידים מלאות לפעמים נירדם כך ואז מתוך שינה אנחנן לוקחים לו ו2.3 דקות שהוא קם הוא שואל איפה זה ומחפש ואים לא מוצא אורז משהו אחר וכך כל היום מה עושים??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתובב עם תיק הגן
לימור08/11/2012שלום לך אמא יקרה,
האם הילד נכנס לגן חדש השנה? עבר שינויים בשגרת חייו?
נראה כי תיק הגן משמש עבור הילד חפץ מעבר. הוא מקנה לו תחושת ביטחון ורוגע.
לעניות דעתי יש לאפשר לו כל עוד זה לא מפריע לו בתפקוד יומיומי. לדוגמה האם הוא מצייר, משחק, יושב במפגשים, משחק בחצר כשהתיק לידו? אם זה מפריע לו לתפקד ניתן להוריד את המינון בהדרגה (כלומר להקציב זמנים מסוימים שבהם הוא יכול להיות עם התיק) אבל קודם כל להודיע לו על כך מראש.
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתובב עם תיק הגן - תגובה
טובי פלד08/11/2012שלום אמא
מסכים לחלוטין עם לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5טלי06/11/2012
לפני חצי שנה פתחתי עסק ונאלצתי להיות שעות רבות מחוץ לבית ובעלי לרוב היה עם הילדים. לפני העבודה הייתי אמא במשרה מלאה ומעורבת מאוד בחינוך של הילדים בגנים הן בפן הלימודי והן בפן החברתי וכך זה גרם ביטחון לילדים שתמיד הייתי בקרבתם .
הבת הקטנה שלי בת 5 הייתה מאוד אהובה ומקובלת בגן ותמיד היו סביבה חברות שרצו תמיד להיות בקירבתה ומאז שהתחלתי לעבוד לא יצא לי לקרב אותה עם חברותיה כי לא יכולתי להזמין אלי הבייתה וגם לא ניפגשה עימם הרבה בגן המשחקים כפי שבעבר נהגתי לשבת עם האמהות בגינה.
כעת אני שמה לב שביתי נוטה לבכות הרבה ולדרוש הרבה תשומת לב מעבר לכך היא נהייתה שקטה מאוד יחסית למה שהייתה ויש לה הרבה מצבי רוח משתנים אבל היא נראית פחות מאושרת ממה שהייתה ומעבר לכך חברתה הטובה מצאה לה חברה אחרת והיחסים החברתיים שלה רעועים היא נוטה להיות שקטה במשחקים עם החברות למרות שהם משתוללות והיא מחפשת להיות מידי פעם לבד ולא להתערבב איתם הרבה גם אם לפעמים הם קוראים לה היא מסרבת להגיע. וכמובן שיש מצבים שהיא גם נהנת לשחק איתם,אבל עדיין מציק לי שגם התרחקו ממנה וגם היא מתרחקת חברתית כעת אני עוזבת את העבודה כי היה לי מאוד קשה נפשית והתחלתי להפגש שוב עם האמהות בגן המשחקים ושוב אני מזמינה חברות שלה לבית אבל עדיין זה לא זה ואני די מודאגת ששנה הבאה בכיתה א הילדה תהיה בודדה ,אני יודעת שאני קיצונית עם המחשבות שלי אבל אני מרגישה שעלי לשקם שוב את היחסים שלה עם החברות,ואני לא רוצה ללחוץ עליה אני תמיד מתעניינת עם מי היא שיחקה בגן
ובגינה אני איימתי עליה שאם לא תשב בקבוצה עם חברותיה אז נלך הבייתה.
אני כבר נואשת ולא יודעת אם אני פועלת כשורה או שעושה יותר גרוע .
האם יש סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו ואיך עושים זאת? בבקשהתייעצו לי גם ככה יש על מצפוני כל ההדרדרות הזאת.
תודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5 - תגובה
טובי פלד07/11/2012שלום טלי
הצגת מצב מורכב ויתכן שכדאי לך ללכת לייעוץ אישי בעניין.
הבת שלך מגיבה בהימנעות למצבים חברתיים וזה נובע כנראה מחוסר ביטחון שהוא מצב של חרדה.
יתכן ורק יתכן שמצבה החברתי הטוב בעבר נבע בגלל שאת היית זאת שנתת את הביטחון על ידי זה שעטפת אותהוהיית פעילה בשבילה . עשית בשבילה את כל היוזמות.
אני מציע לך לא צעוק עליה ולהעניש אותה אם היא לא מעורבת חברתית . זה לא יעזור לטווח הארוך.
היא תשתלב בקצב שלה ולפי היכולות שלה.דברי אתה אבל בלי לחץ . כי את יותר לחוצה ממנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5 - תגובה
ד``ר אורה רבר07/11/2012שלום לך אימא יקרה
אני מבינה שעשית כבר עכשיו לא מעט צעדים לכיוון המטרה: עזבת את העבודה שהלחיצה אותך וגזלה ממך שעות עם ילדתך. חזרת לגינה ואפשרת לביתך להתרועע עם חברות. עד כאן צעדיך טובים ובונים. אך אל תפעילי לחץ בנושא החברתי: אל תכריחי אותה לשחק עם החברות, רק אפשרי לה להיפגש עימם, כבדי את רצונה. יחד עם זאת את יכולה ליזום מפגשים עם חברות, אפשר ללכת יחד עם האמהות לסרט, לבילוי משותף בפארק מרוחק יותר מהבית, אפשר טיול של שבת, אפשר ליזום "בית פתוח" שבו בכול פעם אחת האמהות מארחת מספר ילדות בבית שלה ולאירוח יש תוכנית ברורה, כמו פעילות בחומרי יצירה, אפיית עוגה, בנייה בלגו, הרכבת פאזלים משחקי קופסא, משחקי חברה ועוד...
חשוב שתפסיקי לשאול את הילדה עם מי שיחקת היום בגן, זה יותר מלחיץ מאשר עוזר. תני לביתך את הזמן ואת הקצב המתאימים לה לחזור לפעילות חברתית ללא כפייה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)