מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ו- 1 מרביץ רק בנוכחות ההוריםשיר14/08/2012
שלום! אשמח לקבל עצה בנוגע לתופעה המתרחשת אצל בני.
בני בן שנה ו- 10 חודשים ומזה מספר חודשים (בערך מגיל שנה וחצי) הוא החל להרביץ. העניין הוא שהוא מרביץ כמעט רק בנוכחותנו ובעיקר לתינוקות.
עד עכשיו הוא היה אצל מטפלת עם קבוצה קטנה של ילדים בגילו ובנוסף היה בנה התינוק של המטפלת. לדברי המטפלת הוא לעולם לא מרביץ לאף אחד מהילדים וגם לא לתינוק. רק כאשר אני מגיעה לקחת אותו הוא ניגש לתינוק ומתחיל להרביץ לו.
כמו כן אני רואה את התופעה בגן משחקים- הוא אוהב תינוקות וניגש אליהם ומלטף אותם ומנשק אך ברגע שהוא שם לב שאני (או בעלי) מסתכלים- הוא מתחיל להרביץ.
אני מתלבטת כיצד להגיב וזאת מפני שאני יודעת שהוא עושה זאת על מנת למשוף תשומת לב מאיתנו ולכן בהתחלה הייתי פשוט מרחיקה אותו מהמקום אבל עכשיו הוא גדל ואני יודעת שהוא מבין את חומרת המעשה ולכן אני מגיבה ביותר אסרטיביות. (מרחיקה אותו, אומרת לו בצורה תקיפה שאסור ומושיבה אותו על כיסא/ בעגלה על מנת להרגע..)
האם אני נוהגת נכון? הוא בני היחיד ואני נותנת לו הרבה תשומת לב, מדוע הוא מרגיש צורך לחפש אותה בדרכים נוספות? בנוסף אני צריכה ללדת בקרוב ואני חוששת..
לציין שלאחרונה גם מרביץ לילדים תוך כדי ויכוח על משחק וכד' וכן מרביץ לי כאשר אני כועסת עליו אך זה פחות מדאיג אותי כי זה נראה לי התנהגות רגילה לילד בגילו. כמובן שגם כאן אני מגיבה בתקיפות כשצריך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו- 1 מרביץ רק בנוכחות ההורים - תגובה
טובי פלד14/08/2012שיר היקרה , אני חולק עלייך לגבי ההסבר מדוע הילד מרביץ בנוכחותך .זה לא בגלל צורך בתשומת לב. הוא עושה זאת כי זה נותן לו הרגשה טובה הרגשה של כוח והוא מקבל הרבה כוח מנוכחותך. התגובה שלך לכך שהוא מרביץ חלשה מדי. עלייך להגיב בתקיפות כך שיפחד לעשות זאת שוב.שום הסבר שתסבירי לו לא יתקבל על דעתו בגיל הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - ילדים על המיטה של ההוריםמיטל14/08/2012
בוקר טוב, האם לדעתכם זה נורמטיבי שבעלי אינו יכול לסבול שהילדים עולים לנו על המיטה "כי הם מלוכלכים מהגן, בי"ס, קייטנה", ואינו מאפשר להם לשבת עליה לצפות בטלויזיה או סתם להיות לידי? עד כדי כך שאם זה בטעות קורה, מייד הוא ימהר להחליף מצעים...הבעיה שזה גורם לנו לא פעם לחילוקי דעות קשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - ילדים על המיטה של ההורים - תגובה
טובי פלד14/08/2012לי היקרה בעלך אובססיוי וצריך טיפול. אם לא תטפלו בבעיה היא תחריף ועלולה להרוס לכם את המשפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גבולות באמצעות פספוסי גמילהמיכל12/08/2012
שלום, בתי בת 3.4 גמולה כבר כמעט חצי שנה. תהליך הגמילה עבר בצורה טובה ומהירה והילדה שולטת בצרכים באופן מלא. הבעיה היא שבתקופה האחרונה נראה שהילדה משתמשת בעשיית הצרכים (פספוס פיפי או קקי) כדי להביע כעס או פחד או פשוט לבדוק את הגבולות של הסביבה שלה. חשוב לי לציין שלושה דברים - 1 שהילדה בעלת אינטליגנציה ריגשית מאוד מאוד גבוהה, היא רגישה מאוד לסביבה. 2. נולד לה אח לפני כעשרה חודשים והיא מאוד אוהבת אותו, אבל עם זאת כיחסי אחים תקינים, גם מציקה לו וזה בסדר. 3. הילדה מתחילה גן חדש בתחילת השנה הקרובה.
לילדה יש רצונות משלה ואנחנו מעודדים זאת.
שאלתי היא האם יש צורך בהתערבות של פסיכולוג או פשוט להמשיך ולשים לילדה גבולות ולחכות שזה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות באמצעות פספוסי גמילה - תגובה
טובי פלד14/08/2012לא צריך פסיכולוג ולא נכון גם לפרש את הפספוסים בצורה שפירשת אותם. הפירוש הנכון והפשוט הוא שהמערכת עדיין לא בשלה לשליטה עצמית והיא מפספסת יותר כשהיא בלחץ, כל סוג של לחץ. היא לא מנסה אותכם ולא בודקת אתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור על התגובה של טובי
מיכל15/08/2012תודה על תשובתך.
פשוט לא מובן לי איך מצד אחד הילדה יכולה לשלוט באופן מלא יום שלם ולהגיד שהיא רוצה ללכת לשירותים להתפנות (לעשות קקי או פיפי וגם יודעת להבחין בינהם) וביום למחרת בורח לה כל הזמן או לחילופין ששנייה אחרי ששואלים אותה אם היא צריכה לשירותים והיא אומרת ש"אין לה" ואז היא עומדת ועושה במכנסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לקבלת תגובה
מיכל15/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לקבלת תגובה - תגובה
טובי פלד19/08/2012שלום מיכל
כל זה קורה בגלל מערכת עצבית לא בשלה . אל תיכנסי לפרושים פסיכולוגים בנוגע לפיספוסים. ברגע שהמערכת תהיה מוכנה היא תיגמל לחלוטיו. את צריכה להיות רגוע ולא להילחץ ולא להעניש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לפספוסי גמילה
מיכל19/08/2012טובי שלום, קודם כל תודה על תשובתך. כנראה שאני באמת צריכה לא להיחפז למסקנות (דרך אגב, אף לא חשבתי להעניש על פספוס..).
בכל זאת, הייתי רוצה לדעת באיזה גיל פספוס נחשב כהתנהגות חריגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לפספוסי גמילה - תגובה
טובי פלד19/08/2012שלום מיכל
כל מערכת הגמילה מבוססת על בשלות עצבית .יש אנשים שמפספסים גם בגיל 15
ודרך אגב יש מרכיב תורשתי חזק בתחוום הזה.
לפעמים יש צורך בהתערבות תרופתית.
הגמילה המלאה תבוא בעצמה גם אם לא תעשו כלום.
אין ילד שלא רוצה להיגמל ומהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השכבה השתנתהסמדר11/08/2012
אני צריכה שתאירי את עיני כי כנראה אני מפספסת משהו...
הבת המדהימה שלי בת 3.5, ילדה טובה, מחונכת, אהובה ומה לא
אנחנו מנהלים סדר יום קבוע, בערב היא רואה רבע שעה טלויזיה לפני המקלחת, נכנסת להתקלח, סיפור, שיר ולמיטה, נרדמת לבד וישנה את כל הלילה במיטתה.
לאחרונה, המקלחת נעשית ממש לא נעימה, היא לא רוצה להיכנס, הכל בדווקא, כל דבר לוקח המון זמן, מורחת את הזמן וכו'... אח"כ מאוד קשה לה להרדם, ממציאה תירוצים לקום, בוכה, צועקת, רוצה שנביא לה דברים.
אני אציין שלפני חצי שנה נולה לה אחות, היא מקבלת אותה מקסים ואנחנו שומרים על השגרה, על זמן אישי, חיזוקים גם מאז הלידה. אנחנו משכיבים את התינוקת קודם כדי שזמן הסיפור והשיר ישארו שלה. כמובן שהבכי מעיר את אחותה. הסברנו לה שבחדר היא צריכה ללחוש מתוך התחשבות.
התגובה שלנו עניינית, לא מגיבים לבכי, אם הקטנה בוכה מרדימים על הידיים, אם קמה אנחנו מחזירים למיטה ללא מלל.
ההשכבות הפכו ממש למתישות, לוקחות המון זמן וכוחות, מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השכבה השתנתה - תגובה
טובי פלד12/08/2012אמא שלום
ילד שעושה כל מה שאומרים לו לעשות הוריו,גודל להיות אדם חלש אופי ללא רצונות משלו.
לכן זה סימן של התחזקות האופי הנחישות של הילדה שלך.השיגרה בבית שלכם היא לא דבר טבעי ולדעתי ,גם לא בריא במיוחד וגם לא אפשרי לאורך זמן.
אני מציע לכם להתגמש בנושא השיגרה , לא להילחם עם הילדה על מקלחת ,זה ממש מיותר.היא לא רוצה מקלחת ,שלא תעשה.
היחסים בבית יהיהו יותר נעימים ושום נזק לא יגרם לילדה ,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה, תוכלי להביע את דעתך ?
סמדר12/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטובי
סמדר12/08/2012לטובי ,
אני לרוב מסכימה איתך מאוד אך הפעם הפתעת אותי...
אני מסכימה שילד לא צריך לעשות מה שהוריו אומרים לו, "תפקידו" הוא לעמוד על שלו, למרוד וכולי, אך תפקיד ההורה (בעיני) הוא להגיד מה מותר מה אסור, איפה הגבול.
כל אחד ותפקידו.
המרד והכעס מותרים ומקובלים, אבל יש החלטות שהורים מקבלים למרות הכעס והמרד...
אם אני אלך בדעתך ובדעת ביתי ולא נקלח אותה כרצונה כמה ימים... מה הגבול ? וללכת לגן זו גם בחירה ? לקום ? לצחצח שיניים ?
ואתה גם מוסיף שהיחסים בבית יהיו נעימים יותר אך המרד יקרה בין כה וכה, עכשיו על מקלחת ומחר על משהו אחר
אין ספק שצריך להיות גמישים, אך הגמישות באה מתוך זה שיש שגרה..., לא ?
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטובי - תגובה
טובי פלד13/08/2012אמא היקרה
אין בינינו חילוקי דעות עקרוניים.אני דיברתי קודם כל באופן כללי על צייתנות של ילדים בכלל וצייתנות לשיגרה בבית .אמרתי שהציפייה שהשגרה תימשך תמיד ללא הפרעות היא לא ריאלית. צייתנות הילדים יכולה להימשך הרבה שנים במדה והילדים הם צייתנים מטיבעם.
באופן מעשי אני מציע לא לריב עם הילדה בענייני מקלחת, כל יום כי זה לא חשוב.לא אמרתי מלה על התנהגות בתחומים אחרים. בטח ובטח שילד חייב ללכת למסגרת לימודית כל יום ובמשך הרבה שנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת צואה לילד בן 4מירב09/08/2012
שלום לכולם. שמי מירב ויש לי בן בגיל 4. בני נגמל מטיטולים לפני שנה וחצי ובהתחלה היה נדמה שעבר את הגמילה בהצלחה אבל בשנה האחרונה הוא כל הזמן מפספס קקי ועושה בתחתונים. הוא פשוט הולך הצידה, מחזיק את רגליו חזק ועושה קקי. נוצר מצב שבו הוא מפספס קקי פעמיים בשבוע לפחות בגן. בבית אני משתדלת לתפוס את זה בזמן ולהושיב אותו בשירותים (גם אם הוא לא רוצה לשבת). עליי לציין שהוא עדיין בגן פרטי שם הוא מבוגר יותר מרוב ילדי הגן.
לפני כשלושה חודשים נולדה ביתי השנייה ואז גם גמלנו אותו ממוצץ והוא התחיל לשתף פעולה בעניין הקקי ולומר: "אמא, יש לי קקי." אך גם זה נגמר ועכשיו הוא חזר לעשות קקי בתחתונים. מה עושים?
חשוב לציין שהוא אינו מרטיב בלילה וישן ללא טיטול. התפתחותו רגילה ונורמלית לגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת צואה לילד בן 4 - תגובה
טובי פלד11/08/2012שלום מירב
בלי להילחץ.,כנראה מערכת העצבים, לא מסודרת באיזור השליטה על הצרכים.תמשיכו לעודד אותו לשלוט בצרכים באווירה רגועה ובטוחה וזה יבוא במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותמיה08/08/2012
שלום, בני בן שנתיים וחצי והוא נמצא במסגרת גנית למעלה משנה (אותו גן) לפני מספר חודשים החלה תופעה של פרידה קשה המלווה בבכי כאשר הוא מגיע לגן ורואה כי ילדים אחרים כבר נמצאים (כאשר מגיע ראשון נפרד יפה והולך לשחק) אני יודעת מהצוות שהבכי פוסק מהר והוא נהנה מאד כל היום ואני רואה זאת שאני באה לקחת אותו בסוף היום. השאלה היא מה עושים, בעיות פרידה בדר"כ נפתרות לאחר שבועיים שלושה וכאן נראה שזה מקרה קצת שונה.
שאלה נוספת:
בעניין הגמילה מטיטולים - אני מרגישה שהוא בשל לגמילה ואני מעוניינת לנסות בחופשה של הגן שזה עוד שבוע. מה נכון יותר, להוריד את הטיטול אחת ולתמיד ובהדרגה בלילה או בשלבים?
תודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
טובי פלד12/08/2012מאיה שלום
בעניין הפרידה אל תעשי דבר מיוחד תפרדי בלי דרמות וזה יעבור.בעניין החיתולים .תעשי בשלבים ובלי לחץ זה בא מעצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 פחדים המביאים להיסטריהחיים07/08/2012
ילדה בת 4 רגילה בכל הנושאים , מבינה ענין וחיה את המציאות הבעיות הם הפחד הנורא שלה המביא אותה להיסטריה . מקרי הפחד הם שונים ולהלן דוגמאות מספר
בארוע עם אנשים רבים גילתה לפתע אשה מבוגרת על כסא גלגלים , התחילה בצעקות היסטריות עד שהרחיקו אותה ממנה ועדיין לא נרגעה למשך זמן רב למרות שמיקומה הוחלף.
קבוע יש לה בעיה שהיא שומעת רעש של טרקטור בכל מקום. אין אפשרות להפעיל מיקסר בזמן שהותה במטבח כי הצעקות הם היסטריות.
בעת עמידה בחניון רכב (שרכבים לא נוסעים) נכנסת לפחד וטוענת לפתע כי רגליה כואבת והיא חייבת להכנס מיד למכונית ובכניסתה הכל נרגע.
ההסטריה מוציאה מהדעת ואנו מנסים להרגיעה ע"י לקיחה לידיים או פעולות אחרות אולם הפחד העיקרי ממשיך להיות קיים.
ואני חוזר ומציין שמדובר בילדה מבינה ענין.
אודה על תשובה או הפניה לגורם כל שהוא
אנחנו מאזור אשדוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר08/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכולוגיה_ילדים' id=link]פסיכולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 4 פחדים המביאים להיסטריה - תגובה
טובי פלד08/08/2012שלום חיים
לדעתי אתם זקוקים להדרכה מסודרת.לילדה יש תגובות חרדה שזו תכונה מולדת אולם אפשר למנוע התפתחות שלילית בהתייחסות נכונה.
בברכה והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן 3צ06/08/2012
שלום, בני בן שלוש ובחודשיים האחרונים בערך הוא עובר תקופה התנהגותית ממש קשה. הוא בוכה מכל שטות קטנה, מדבר כל הזמן בטון בכייני ונוטה לרצות שנעשה לו הכל- אני אומרת לו ללבוש מכנסיים, הוא אומר לי "את תלבישי לי" וכד'. אנחנו לא מאפשרים התנהגויות כאלה ואני אומרת לו שהוא לא יכול לדבר ככה לאבא ואמא ואני ממש מתעקשת איתו לבקש דברים יפה ולא לבכות תוך כדי ולא להתבכיין וכו אבל זה נראה כאילו זה רק מחמיר. אני יכולה לקחת אותו מהגן והוא ממש במצב רוח טוב וברגע שנגיע הביתה הוא מיד נכנס למצב רוח בכייני והיסטרי.
כל האנשים שמכירים אותו ונמצאים איתו במהלך השבוע ממש נדהמים מאיך שהוא מתנהג כשהוא איתנו (ההורים) כי עם אחרים הוא מתנהג כרגיל - ילד מחונך ומקסים שלא מתנהג כך.
הייתי רוצה לדעת האם זו תקופה כזו שכל הילדים עוברים ואיך כדאי להתמודד עם הבכי. כי כל דבר הוא מבקש בקול מתבכיין שמוציא אותי מדעתי ואני מתעקשת איתו להירגע ולבקש יפה בלי להתבכיין אבל זה לא עוזר. הוא מנסה להירגע אבל עדיין כשהוא מדבר הוא שומר על טון בכייני וזה ככה מהבוקר עד הערב. איך מומלץ להגיב להתנהגויות כאלה? מה אפשר לעשות כדי למנוע אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילד בן 3 - תגובה
ד``ר אורה רבר06/08/2012מהבוקר עד הערב. איך מומלץ להגיב להתנהגויות כאלה? מה אפשר לעשות כדי למנוע אותן?
שלום לך אימא יקרה
אכן אתם עוברים תקופה שקשה לכם עם הילד. שינוי בתגובות שלכם יביא לשינוי התנהגות אצל הילד. חשוב לא להילחם ולא להתעקש כי בכך אתם רק מחריפים את המצב.
נסי כמה שיותר להתעלם מהטון הבכייני,כאשר הוא לא רוצה להתלבש לבד את יכולה לומר משהו כמו "אתה ילד בוגר ויודע להתלבש לבד אם תצטרך עזרה אעזור לך". עודדי אותו על כול צעד בכיוון המטרה. בכול פעם שהוא עושה משהו בעצמו עודדי אותו על כך שהוא בוגר והוא יכול.אל תטיפי מוסר: "שהוא לא יכול לדבר ככה לאבא ואמא ולא מאפשרים התנהגויות כאלו" . עודדי עצמאות ונסי להתעלם מחוסר עצמאות. אל תגיבי לקול הבכייני רק כך הוא יכחד במשך הזמן. נסי להעסיק אותו בבית או מחוץ לבית בדברים המעניינים אותו אולי התנהגות זו שלא נמצאת במסגרת אחרת היא תגובה לשעמום. הכי חשוב שתהיי סבלנית ולא תצאי מדעתך.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבסהר05/08/2012
יש לי ילדה בת 3 ואני נמצאת בסוף הריון עם תאומים.
תכונות האופי הבולטות של הבת שלי הן תבונה,חוכמה,בגרות,היא מאוד חדה בתפיסה שלה,
ויש לה המון חמלה ונתינה. מה שכן,היא מאוד עקשניתושמשהו לא מוצא חן בעניה היא שוברת את הכלים, על אף שאנו תמיד מנסם ברוגע להסביר באותה סיטואציה שיש דרכים אחרות לפעול מלבד לצעוק.זה לאו דווקא חייב להיות אירוע קיצוני שיגרור תגובה זו,
היא פשוט חייבת לענות על כל דבר! שהמילה האחרונה תהיה שלה..(חייבת להודות-די דומה לי).
אתן דוגמא- אנחנו ישובות לעשות יצירה ביחד, האווירה טובה ונינוחה, פתאום לקחתי משהו כדי להדגים לה- אני חוטפת ממנה צעקה "לא!!! למה את נוגעת??? אני!!!" (אני יודעת שזה גיל של "אני לבד" ואנחנו משתדלים לכבד זאת הכין שאפשר). אני מסתכלת עליה ומסבירה לה ברוגע- אל תכעסי ,אני רציתי להדגים לך ומעבר לכך זה לא נעים שאת צועקת עלי ככה,
את יכולה להסביר את רצונך בנימוס ובכבוד.
ומה התגובה?.... "לא רוצה! אז אני לא חברה שלך! עזבי אותי,די.".
כך יוצא שעל הכל היא עונה- אני מבקשת ממנה בנועם "לכי בבקשה כבי את הטלוויזיה"
היא הולכת אך בדרך היא חייבת להסתובב אלי ולצעוק " אני הולכת!!" למרות שלא ביקשתי יותר מפעם אחת.
בעיה שניה שעליה רציתי חוו"ד מקצועית היא הריחוק של הילדה ממני.
עבר עלי הריון מאוד לא קל, תאומים בכל זאת ובלי קשר ,ההריונות שלי קשים ומלווים בתופעות לוואי רבות מהתחלה ועד הסוף.
כך שהיה לי פחות סבלנות להגדיש לה זמן, אני פחות ניידת לשבת איתה על הרצפה ולשחק או לקחת אותה לבילויים מחוץ לבית כמו לפני.
בעלי גיבה אותי בכל החסר (יש לציין שהוא אבא מדהים וסובלני אף יותר ממני ,בלי קשר להריון) אני ממש מרגישה שהיא פיתחה אלי אנטי...כל דבר היא צועקת -לא,רק אבא,
מהקטן לגדול. אנ מרגישה שהפכתי להיות מוקצה בחיים שלה והיא איתי רק שאין ברירה שאביה בעבודה. אך שהוא בסביבה, אני אוויר...לא חום לא חיבוק, אפילו לא החלפת מילה.
כמה שאני מנסה ,זה דוחה אותה יותר. הגעתי למצב שאני כ"כ נפגעת מהתנהגותה שאני בוכה (מגוכך...) ב"ה שהתאומים יוולדו ,זה רק יחריף...אני יהיה עסוקה בהם ושוב,
האביר על הסוס הלבן-אביה יתפוס את כל ליבה ואז מה?...
חייבת לציין כי את ההתפרצויות של הזעם שתארתי בהתחלה היא שומרת בדר"כ לי ולא לאביה, וגם שהיא עושה זאת כלפיו הוא שותק לה, כך שאני יוצאת האיש הרע.
שוחחתי עמו על זה שיש ליצור חזית משותפת בעניין ,הוא הסכים ומדי פעם מעיר לה,
אך לרוב מוותר בטענה שאני מספיק חסרת סבלנות אליה והיא לא צריכה שגם הוא יהיה ככה.
סליחה על האורך....תודה על הסבלנות.
בברכת שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף...
סהר05/08/2012שכחתי לשאול משהו בנוגע לגמילה מחיתולים.
לפני 3 חודשים היא נגמלה מחיתולים ביום, זה עבר די יפה,
פספוסים פה ושם, אך לא חריג.
את החיתול בלילות הורדתי לה לפני חודש.
הבעיה היא שהיא לא קמה לבקש פיפי בלילה בכלל. אז זה כמו רולטה רוסית.
90 אחוז מהפעמים אין לה פיפי בלילה- עדות לכך שבבוקר היא לא ממהרת לשירותים,
אפילו שעה ערה עד שהיא נגשת להתרוקן.
אך במעט מהפעמים שאכן יש לה פיפי -היא עושה אותו במיטה. ז"א היא לא תקום ותבקש,
אפילו לא פעם אחת.
יש לציין שאנו מקפידים על התרוקנות כל ערב לפני השינה, ללא פשרות.
איך פותרים את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי במהלך הלילה ללא סיבה נראית לעיןשירה03/08/2012
שלום
בני בן שנתיים ו-4 חודשים. עד עכשיו ישן לילות ברציפות ללא בעיה עד הבוקר, מאוד שקט כשישן. לאחרונה נולד אח חדש (כבר בן 4 חודשים). בשבוע האחרון האח הבכור התחיל פתאום להשמיע מעין קול של בכי מ שמונה בערב ועד 12 בערך.
זה אף פעם לא קרה לנו בעבר. לפעמים קורא לאחד מאיתנו, לפעמים סתם משמיע קול של בכי
יש לציין שהם ישנים יחד באותו החדר, מיטה לצד מיטה. כשהגדול נרדם, אנחנו מכניסים את התינוק - ואז ברגע שהתינוק בוכה\, באים ומרימים אותו כדי שלא יעיר את הבכור....
...ועכשיו בשבוע האחרון אני לא יכולה להכניס את התינוק למיטתו בחדר עם אחיו, מכיוון שהבכי הזה מעיר את התינוק ואני רוצה שישן כמו שצריך.
השאלות שלנו הם:
1. האם לדעתכם הבכי הוא בכוונה בשביל לקבל מאיתנו תשומת לב? האם יכול להיות שהתחילו סיוטי לילה במקביל?
2. כיצד יש לנהוג במצב של בכי מתמשך? אנחנו מתעלמים בד''כ ומחכים שירדם, אבל זה נמשך שעות ברציפות, עושה לנו כאב ראש ואני דואגת שהוא בכ''ז יצליח להעיר את הקטנצ'יק, שישן בינתיים בסלון (זה ממש לא פתרון לטווח ארוך!)
3. האם כדאי להחזיר את התינוק לחדרו, למרות הבכי של הגדול?
4. האם התופעה הזו מוכרת בשלב זה של התפתחות?
תודה וסליחה על האורך
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי במהלך הלילה ללא סיבה נראית לעין - תגובה
ד``ר אורה רבר06/08/2012שלום לך אימא יקרה
קרוב לוודאי שהבכי בלילה הוא תגובה להולדת האח התינוק. לבכור שגם הוא עדיין פעוט לא פשוט לקבל את אחיו התינוק המתחרה איתו על תשומת לב ההורים.
אז מה עושים?
נסו להקדיש לבכור זמן איכות ותשומת לב במהלך היום, טוב תעשו אם במהלך היום אחד מכם יקדיש לו זמן נפרד ללא אחיו התינוק. טוב תעשו אם תתחלפו ביניכם פעם את ופעם בן זוגך יקדישו לו זמן בנפרד, בזמן זה שוחחו עימו, ספרו לו סיפורים, שחקו עימו במשחקים שהוא אוהב, צאו עמו לגינה לפארק. הקדישו לו זמן בנפרד לקראת השינה- טקס שינה שיכלול גם סיפור, שיר, חיבוק ונשיקה, הישארו עמו בחדר עד שיירדם. תנו לו להרגיש כי אחיו התינוק לא גזל אתכם ממנו.
אני לא מוצאת טעם להכניס את התינוק לחדרו של ילד בוכה, זה יקשה עליו את ההירדמות וקרוב לוודאי שיפתח קשיי הירדמות או התעוררויות רבות במהלך הלילה. את התינוק הייתי ממליצה להשכיב בשלב זה בחדר אחר, האם לאחר הלידה הוא שהה בחדר שלכם? ואם כן מה הייתה תגובת הבכור לכך?
היו סבלניים הקשיבו למצוקות הגדול שוחחו עימו, אפשר לקנות ספרי ילדים בנושא- תינוק מצטרף למשפחה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי,ת תודה לך + תשובות
שירה07/08/2012שלום אורה
הבן הבכור מגיב בשמחה כשהוא קם בבוקר ורואה את אחיו ישן במיטה ליד...הוא מאוד אוהב ומחכה לזה. מתאכזב כשזה לא קורה.
בינתיים פסק הבכי ואנחנו מעבירים את התינוק לחדר המשותף אחרי שמוודאים שאכן הגדול נרדם
טקס השינה הוא רק עם הגדול, לפעמים אני ולפעמים בעלי. משתדלים לתת לו זמן שהוא רק שלו אבל לא תמיד זה אפשרי
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי,ת תודה לך + תשובות - תגובה
ד``ר אורה רבר08/08/2012יפה, נראה לי שעליתם על דרך המלך
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה זה אסוראמא מתוסכלת02/08/2012
שלום, ביתי בת שנה וחודשיים. בינתיים ההתפתחות שלה מצויינת (התחילה ללכת בגיל 9 חוד'), היא מאפשרת לי להתנהג אליה כמו ילדה בוגרת כי היא מבינה כמעט כל מה שאני אומרת/מבקשת ממנה .
לאחרונה, אני מרגישה שהיא בוחנת את הגבולות שלי ואני חוששת שאני לא מתנהלת נכון.
לדוגמא,
בזמן האוכל- היא זורקת אוכל על הריצפה, וכשאני אומרת לה שאסור- היא מחייכת אלי וזורקת שוב.
היא מכניסה את הנעליים שלה לפה - וכל המאמצים שלי להסביר לה שאסור- היא בשלה.
אם אני רוצה להוזיז אותה מאזור סכנה (הגיעה ליד התנור/טלויזיה) היא בוכה ומשטתחת לי על הרצפה ולא נותנת לי לגעת בה.
אני יודעת שהצבת הגבולות בגיל צעיר, זה חשוב ולכן אני קצת נלחצת כשאני לא מצליחה לעשות כך
אני יודעת שצריך להבין שלילדה יש רצונות משלה- אבל קשה לי כשהיא לא מבינה מה זה אסור...
האם ישנה דרך להסביר לה מה מותר ומה אסור?!
אשמח לתשובה- תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה זה אסור - תגובה
ד``ר אורה רבר06/08/2012שלום לך אימא יקרה
אכן יש להציב גבולות אך נסי להציב כמה שפחות גבולות רק כאלו שאת באמת חושבת שצריך ואסור לוותר עליהם. גבולות שמטרתם הגנת הפעוט הם כמובן גבולות הכרחיים ולכן כאשר היא מתקרבת לאזור מסוכן כמו התנור, אמרי לה אסור- התנור חם והרחיקי אותה משם. גם אם תבכה בסוף תבין.
אל תרחיקי ואל תימנעי דברים לא הכרחיים.
כאשר היא זורקת אוכל על הרצפה אמרי שוב אסור, אם היא ממשיכה לזרוק הרחיקי את הצלחת ממנה. והניחי על המגש כמות מזערית בכול פעם ולא את כול המנה. אחרי שלוש זריקות תוכלי להסיק שהיא אינה רעבה ואל תוסיפי אוכל על המגש שלה לפחות למחצית השעה.
בדך זו היא תבין לאט לאט מה מותר ומה אסור.
חשוב לזכור כי אכן הצבת גבולות היא חשובה אך להקפיד לאורך כול הזמן לתת מנות גדושות של חום ואהבה
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה רגשיתחן01/08/2012
בני בן שנה וחודש, התפתחות תקינה, עדיין יונק. אני איתו בבית והוא קשור מאוד אלי ולאביו. הבעיה שלי שהוא אובססיבי לגבי ההנקה. הוא מבקש לינוק בתכיפות גבוהה (למרות שמקבל רק בבוקר, צהריים וערב), כשלא מקבל, מתחיל לינוק את העור סביב החזה או הכתף והזרוע ובוכה מאוד. ההנקות לפני/אחרי השינה הן מאוד ארוכות (יכולות להמשך חצי שעה). לתחושתי ההנקה משמשת אותו כמצבי מפלט משיעמום כדי לזכות בתשומת לב כאשר אני נמצאת איתו ועם אחותו יחד וכערוץ ליצירת קרבה (אוכל יפה מוצקים – אין הצדקה תזונתית...). לא מוכן לקחת בקבוק (בעבר היה צם ימים שלמים אם לא הייתי באזור). לאחרונה נגמל מהנקות ליליות, אך אם אני ניגשת אליו בלילה אינני יכולה להרגיע אותו, הוא זועם על כך אני לא מניקה אותו. שאלתי היא: כיצד ניתן לעזור לו להיגמל מבלי לפגוע בו רגשית? בספטמבר יכנס למסגרת, האם זהו זמן נכון להתחיל בו תהליך גמילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה רגשית - תגובה
טובי פלד14/08/2012חן שלום
התחילי לגמול אותו כעבר עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מהנקת לילה
orit16/08/2012ביתי בת שנה וחצי ,אוכלת הכל אך לא מוכנה למצוץ מוצץ או לאכול בקבוק רק יניקה על מנת להרדם.כך כל צהריים וערב אני צריכה "להיות בסביבה " כדי להרדים אותה..וזה ממש מקשה עליי..
היא מתעוררת בין 3-4 פעמים בלילה ,בוכה יונקת ונרדמת.ואם אני לא נותנת לה לינוק הצרחות שלה רמות ביותר...רציתי הכוונה איך אפשר או מהם השלבים לגמילה מהנקת לילה...אשמח לתשובתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאלכס31/07/2012
בכל מקום מזהירים אותי, ובצדק, לא לתת לילדה לישון על הבטן, אני מבינה את כל הסכנות כמובן אבל הבעיה היא שכבר כשבוע (הילדה בת שבועיים וחצי), היא סובלת מגזים, והדרך היחידה שמקלה עליה (וכבר ניסינו הרבה), היא להשכיב אותה בטן לבטן עלי או עם על הבטן על הברכיים שלי או במיטתה.
לא משנה כמה שאני מצליחה להרדים אותה עלי, ברגע שאני מעבירה אותה למיטה ומשכיבה אותה על הגב היא צורחת ומתכווצת.
אני לא רוצה שתתרגל יותר מידי לידיים ואני גם לא רוצה לסכן אותה, אבל האם אין כל דרך אחרת שהיא להקל עליה?
ושאלה נוספת, אני לא יודעת איך פעוטות מתנהגים וההשוואה היחידה שיש לי היא הבת של דודי שראיתי מיום היוולדה עד היום כשמלאה שנה לחייה, כמובן שבאופי היא שונה לגמרי מבתי אבל אני מדברת על כך שהיא הייתה ילדה מאד פעילה, וילדתי, לא יודעת עם זה בגלל אופי, חולשה או הגיל הצעיר, בשבוע הראשון לחייה אכלה, ישנה ועשתה צרכים כל הזמן. בשבוע השני נהייתה יותר פעילה, פותחת עיניים ועוקבת אחרי דברים אבל נרדמת במהירות, וכשהיא ישנה שום דבר לא מפריע לה, אפשר להזיז אותה, להרים לה את הידיים, לצרוח, והיא פשוט ישנה. לפעמים זה מפחיד אותי כי זה נראה כמו חולשה, כשהיא ישנה היא אפילו לא מגיבה על רפלקס התפיסה, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר01/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי מוזרסיון31/07/2012
שלום רב.
התינוקת שלי בת 3 חודשים וכבר כ-3 שבועות היא עושה קקי ירוק, נוזלי ומסריח.
היום הקקי היה כבר ממש מוזר:
ירוק ונוזלי, עם מלא חתיכות לבנות קטנות, מעין ריר שחור וכ-4 נק' אדומות (לא בטוחה שמדובר בדם). הקקי היה מסריח מאוד!
מה לעשות?
על מה זה יכול להצביע?
אשמח לכל עזרה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר01/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חברותילילך30/07/2012
שלום
יש לי תינוק בן 10 חודשים, כיום הוא נמצא איתי בבית
אני מתלבטת האם לשלוח אותו לגן בגיל שנה או לחכות לגיל שנה וחצי
שאלתי היא האם זה שהילד יהיה איתי בבית עד גיל שנה וחצי יכול לגרום לו להיות ילד לא חברותי בעתיד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד חברותי - תגובה
ד``ר אורה רבר30/07/2012שלום לך אימא יקרה
הכי טוב שילדך יבלה איתך זמן איכות, אם שניכם נהנים מהשהייה המשותפת זה יפתח את בנך בכול התחומים. יחד עם זאת נסי לחשוף אותו לחברת פעוטות בני גילו לפחות פעם פעמים בשבוע. קבעי מפגש לזמן מוגבל עם חברה או שכנה שיש לה פעוט בגיל דומה, דרך נוספת ליצירת קשר היא ירידה לגינה השכונתית ויצירת קשר עם הורים לפעוטות בגיל דומה. בהרבה מתנסים יש ג'מבורי לפעוטות גם זו מסגרת ליצירת קשר עם פעוטות והוריהם.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)