מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן ברזלאור15/02/2010
שלום,
יש לי תינוקות בת 4.5 ח' יונקת בלבד.
מאז שהתחלתי מתן ברזל הצואה מימית (נראה כמו שילשול) בשונה מצואה רגילה שהיא נוזלית יותר.
כל פעם שאני מפסיקה זה חוזר למצב רגיל ושוב עם החזרה לברזל הצואה שוב מימית (לעיתים עם ריח).
האם זה נחשב בסדר? ניסיתי 2 סוגי ברזל: טיפטיפות ובייבי ברזל ובשניהם זה אותו דבר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
נורית קליפר16/02/2010הי אור,
לברזל דווקא יש נטייה לגרום לעצירות. הייתי מתייעצת עם רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
נעמי17/02/2010ביתי באותו הגיל וגם כן יונקת כאשר התחלתי לתת לה ברזל רופאת הילדים שלה אמרה לי שיש תינוקות שמגיבים עם עצירות וישנם שמגיבים בשילשול.
חשבתי שתרצי לדעת.. מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוחף את הבקבוק החוצה למרות שרעבשרי15/02/2010
שלום,
יונתן בן 5 חודשים, בזמן האחרון כל פעם שהוא אוכל הוא דוחף בכוח את הבקבוק החוצה ובוכה שנחזיר לפה. אני רואה שהוא רעב כי הוא פותח את הפה ודורש את הבקבוק, אך כל דקה מוציא שוב את הבקבוק.
הוא אוכל כל 3 שעות 120 (אם אוכל יותר פולט)
מה זה יכול להיות?
תודה,
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה?
שרי16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקבוק
נורית קליפר16/02/2010הי שרי,
ניסיתם להחליף את הפטמה של הבקבוק לשלב מתקדם יותר? ייתכן שקצב הזרימה אטי וזה מפריע לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא אוהבת לאכול. בכלל.לימור14/02/2010
שלום רב!
ביתי בת 4 וחצי חודשים. שוקלת קצת פחות משש קילו. עד לפני 3 שבועות קיבלה רק חלב אם שאוב עקב בעיות בהנקה ואכלה עד 850 מ"ל ליממה בשש ארוחות. לפני 3 שבועות התחלנו לשלב לה סימילאק- ארוחה אחת בשבוע הראשון, 2 ארוחות בשבוע השני וכעת התחלנו עם 3 ארוחות. מאז הסימילאק שמתי לב שיורדת הכמות שהיא אוכלת ל-660 מ"ל ויש לה גזים. לכן חשבתי אולי כדאי לשלב מטרנה? או רק מטרנה?
הבעיה היא שצריך ממש להילחם איתה כדי שתאכל. אנחנו מצליחים לתת לה לאכול רק כשהיא במצב של נימנום ולא מתנגדת, אם זה היה תלוי בה היתה אוכלת לדעתי רק 500 מ"ל. היא מאז שנולדה נמצאת בערך באחזון 15-25 ולאחרונה עלתה במשקל ב-3 שבועות רק 150 גרם למרות שהאחות בטיפת חלב אומרת שהיא עדיין בעקומה שלה. יש לנו מתנה משמיים והיא ישנה לילה שלם ולכן כביכול מחמיצה ארוחה. האם כדאי לתת לה ארוחה מתוך שינה? האם בכלל להמשיך עם המדיניות הזו של "לדחוף" לה מתוך שינה?? האם כדאי אולי לתת לה קורנפלור בנוסף?
תודה רבה מראש על הזמן והסבלנות... :)
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010הי לימור
אכן זה קשה ומתסכל שיש ילד שלא אוכל "כמו בספרים".
אך אסור לנו לשכוח שילדים בריאים אוכלים כמה שהם צריכים לגדילה.
ממש לא ממליצה לתת אוכל מתוך נמנום או שינה או לדחוף
מנסיוני אני יודעת כמה קשה לעמוד בזה אך יודעת שלטווח הארוך זה לא טוב
ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים לקבלת הדרכה,למעקב ובעיקר לתת לך כוח וכלים להאכלה נכונה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מוצק לתינוקמיטל14/02/2010
שלום,
בני עידו, בן שישה וחצי חודשים, ניזון מהנקה מלאה. לפני כחודשיים התחלנו לתת לו טעימות, אבל הוא מסרב בכל תוקף לאכול. ניסינו כל דרך אפשרית, אבל הוא נועל את הפה ולא מוכן (אם איכשהו הצלחנו להכניס לו לפה אוכל, הוא עושה קולות של הקאה).
האחות בטיפת חלב הלחיצה אותנו ואמרה שחלב -אם אינו מספיק והוא חייב להתחיל לאכול, אחרת הוא יהיה אנמי.
האם יש דרך לגרום לו לאכול? (ניסינו בסוגי כפיות שונים, בבקבוק, באצבעות, כל פרי/ירק בנפרד וגם ביחד).
האם הנקה בלבד תפגע בבריאות שלו? עד מתי אפשר רק להניק?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010הי מיטל
אל תתיאשו. המשיכו לנסות.
נסו לאכול לידו , להושיבו לידכם בזמן ארוחה.
אך אל תדחפו לו ואל תשדלו אותו.
התחלת האכילה מאוד אישית ותלויה מאוד בקצב ההתפתחות ,ויתכן שהוא צריך עוד קצת זמן.
הנקה לא תפגע בבריאות שלו ,בטח לא בשלב הזה.
את נותנת לו את המזון הטוב ביותר שיכול לקבל.
אם זאת אני מציעה להקפיד על מתן תוספת הברזל.
ואם כבר מציעים להציע מזונות עשירים בברזל כמו בשר בקר. (אולי קציצות מאוד רכות)
יש פעמים שהפסקה בת שבועיים בהצעות האוכל המשלים עוזרת . אולי תנסו גם דרך זו?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוחןאור14/02/2010
שלום
ביתי בת 5 חודשים התחלנו בקישוא וגזר כתוספת לתמ"ל
אני רוצה להוסיף לארוחה דוחן
האם אפשר בגיל הזה?
ומה לגבי מעט עוף טחון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוחן
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010הי
אין בעיה עם דוחן ,כל עוד המרקם מתאים לה.
בשר מאוד מומלץ להוסיף. עדיף בשר בקר או הודו שעשירים יותר בבוזל יחסית לעוף
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאה- האם אוכלת מספיק?צורית14/02/2010
היי
ביתי בת 5 חודשים וחצי כמעט,
אני מניקה אותה הנקה מלאה, בד"כ 7 פעמים ביום,
ומידי פעם נותנת לה בקבוק חלב שאוב
כי אני חשה שלעיתים אין לי די חלב והיא בוכה שרעבה...
בנוסף- התחלתי בטעימות של מוצקים ככה מגיל 4 חודשים ואני נותנת
לביתי כל יום- יומיים או שלושה בין שתי כפיות לארבע כפיות ליום (בפעם אחת)
של מוצק כולשהוא.
העניין שכיוון שאני מניקה אין לי בקרה לגבי הכמויות שהיא אוכלת
עם זאת, אני חשה שלאחרונה היא יונקת מעט מאוד ולא תמיד רעבה...
1.איך אדע שאוכלת מספיק?
האם ייתכן שמ-2-4 כפיות מוצק ביום היא תשבע ולא תהיה מעוניינת בחלב אם?
מה לעשות כדי להגביר לה את התאבון?
2. מה עוד ניתן לתת בגיל כזה פרט לגזר,בטטה,תפוח אדמה, קישוא, דלעת, בננה, תפוח עץ,אגס?
המון תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורית
אם בתך עולה במשקל ובגובה כמצופה ומתפתחת . עירנית וחיונית. סימן שהיא אוכלת מספיק. לפי צרכי הגוף שלה.מציעה לעקוב אחרי עקומות הגדילה שלה ולבדוק.
לגבי 2-4 כמויות. לא נראה שזה משביע אותה אבל תינוקות נוהגים להפתיע כל הזמן.
בעיקרון בגיל הזה אפשר כבר להציע כמעט הכל. לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות אפשר לתת בשר,פחממות לסוגיהן, ירקות,פירות,קטניות,ביצים .
כמובן במרקם מתאים
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם חמישית שאני כותבת ולא עונים ..מורן14/02/2010
בני בן 8 חודשים שוקל בערך 9 קילו, אוכל יפה ומתפתח יפה, זה סדר הארוחות שלו:
בוקר: 180-240 CC בקבוק סימילאק
ביינים : מרק ירקות טחון (ירקות + תוספת אורז/עדשים) 240 CC
צהרים: בקבוק סימילאק 180 CC
אחה"צ: מחית מפירות טריים בערך 200CC
ערב לפני השינה: בקבוק סימילאק 240 CC
הייתי שמחה לדעת אם התפריט מספיק , האם יש להוסיף משהו? או אולי כדאי לשנות
(אני פשוט שומעת אמהות שנותנות דייסות אורז שיבולת שועל ואין לי מושג על מה מדברות)
בברכה,
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010הי מורן
קודם- סליחה .לפעמים מתפספסות לנו שאלות.
התפריט נראה בסדר גמור.
והעובדה שגדל ומתפתח מסמנת שאוכל כמה שצריך ומתאים לו.
ממליצה להוסיף למרק הטחון בשר (בקר או הודו) .בנך נמצא בגיל שבו הברזל מאוד חשוב .
את ארוחת הצהרים אפשר להעביר גם לארוחה של מזון מוצק -
אולי שילוב של אבוקדו וביצה ועגבניה?
בגיל 9 חודשים אפשר יוגורט וגבינה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחשיב כמויות מזון נדרשצורית14/02/2010
היי
רציתי לדעת, היכן יש תחשיב של כמויות מזון שעליי לתת לביתי התינוקת
בהתאם לגילה או משקלה...
כעת היא שוקלת כמעט 6 ק"ג, מהי הכמות היומית שעליה לאכול?
האם זה משנה על פני כמה ארוחות אפרוס את הכמות הזו?
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורית
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010הי צורית
לא ציינת בת כמה בתך
אך
תינוקות שעולים במשקל כמצופה (לא לפי נקודת שקילה אחת אלא מעקב ) ומתפתחים כראוי . אלו הם הסימנים הטובים ביותר באוכלים כמה שגופם צריך.
כמעט אף תינוק לא אוכל כמו ש"כתוב בספרים"
את יכולה להתיעץ עם אחות טיפת חלב ויחד תבדקו את עקומות הגדילה שלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שבועיים שכל הזמן רוצה לאכולאסף13/02/2010
התינוק שלנו בן שבועיים.
אנחנו מאכילים אותו רק במטרנה.
מהר מאוד הוא קפץ לאכול ארוחות של בערך 100CC.
המצב כיום הוא שכל פעם שהוא מתעורר, ולא משנה מתי הוא אכל בפעם אחרונה, הוא מיד רוצה אוכל. הוא יכול לאכול ארוחה של בערך 100CC, לישון שעה וחצי והוא מיד קם ורוצה לאכול עוד.
כל היום, כל הזמן...
בלילה הוא ישן רצוף 3-4 וכאשר מתעורר, כמובן רוצה מיד לאכול.
שמענו על קפיצות גדילה, אבל גיל שבועיים זה קצת מוקדם, וזה נמשך כבר שבוע...
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010מזל טוב
אחרי ההזנה הרצופה והלא מוגבלת ברחם ,לוקח לקטנטנים זמן להסתגל לארוחות הבקבוק.
נסו לאט לאט להגדיל את הטווח בין הארוחות ,כל פעם בכמה דקות.
לעיתים אנו נוטים לפרש כל בכי כרעב .
לאט לאט תלמדו את תינוקכם והוא יסתגל לעולם שבחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף פוליקוס או פדיאשור?שירלי13/02/2010
שלום, הבן שלי בן שנה וחודש (גיל כרונולוגי) שוקל 6.600 ק"ג (נולד בשבוע 28 במשקל 730 גר', אחד מתאומים)הוא אמנם עולה במשקל אך בקצב מאוד איטי - כ150 גר' בחודש. הוא מטופל ע"י דיאטנית וכיום הוא אוכל בבוקר מטרנה 150 CC+כפית דייסת שיבולת שועל+פוליקוס ובערב 150CC פדיאשור וניל, את שניהם הוא אוהב, מה עדיף מבין השניים? מבחינת קלוריות ומבחינה בריאותית? במהלך היום אוכל יפה את כל הארוחות המוצקות. תודה רבה, שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
תתיעצי עם הדיאטנית שנתנה את ההמלצות.
יש הרבה נתונים ושיקולים שעומדים מאחורי ההחלטה שלה להמלצה.
היא תסביר את המלצתה בצורה הטובה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםמיטל12/02/2010
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים שוקלת ~8 ק"ג - הנקה מלאה.
מעט אחרי שמלאו לה 4 חודשים, התחלנו טעימות אבל ההענות לא הייתה גבוהה ולכן הפסקתי. לאחרונה הרגשתי שהיא מוכנה יותר ממה שהיתה לפני חודש ואכן יש היענות מצדה.
כמה שאלות -
1. האם להמשיך בטעימות עד גיל חצי שנה או לעבור לארוחה שלמה?
2. האם בשר/עוף משתלב בטעימות או שרצוי להמתין?
3. היכן ניתן למצוא מתכונים/ הצעות לתפריט תינוקות?
תודה רבה וכל הכבוד לכן על הפורום הנפלא :)
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיטל15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים
נורית קליפר16/02/2010הי מיטל,
1. לפי המלצות משרד הבריאות,בין גיל 17 - 26 שבועות עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות אכן מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית. לקראת גיל חצי שנה את יכולה להגיל כמויות ולהגיש ארוחות.
2. כן.
3. ספר מתכונים מצוין! ממליצה בחום: טעמים ראשונים, נכתב על ידי מיכל וקסמן
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות האוכלגליה12/02/2010
תינוקי בן שנה וחודשיים.שוקל 9.5 ק"ג.גובה 77ס"מ. [ נולד שבוע 35 במשקל 2.120]
עד גיל שנה אכל יפה כל מרק שהצעתי לו+עוף. [אכל מרוסק עד גיל 10 חודשים ואח"כ חתיכות גסות]מזה חודשיים מסרב לכל צורה שהיא של 'ארוחה חמה'[ארוחת צהריים].ואני מציעה מגוון:חתיכות עוף/חתיכות שניצל/פירה/מרק עדשים/מרק ירקות/פסטה ועוד......כך שיוצא שבמהלך היום אוכל:
בקבוק סימילאק+2כפיות דייסה מטרנה- בקבוק בוקר בקבוק לפני השינה
מעדן דני שוקולד
יוגורט דניאלה
בננה+אפרסמון [מרוסק]או בננה ותפוח[מרוסק] או בננה בלבד [כמו שהיא]
בטטה מבושלת-כמות נאה
חתיכות אבוקדו-כמות נאה
חצי לחמניה ריקה או מרוחה בגבינה לבנה
גביע אשל+2 כפיות גבינה לבנה+ביצה קשה [הצהוב]
ביצה רכה
אודה לעזרה בשיפור המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל חם
בת-חן כהן15/02/2010נסי את העצה המתבקשת- לתת לו את כל האוכל בטמנפרטורת החדר- לא חם בכלל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה.תודה
גליה15/02/2010..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוקמישהי12/02/2010
שלום,
בתי בת 9 וחצי חוד אוכלת כבר הכל(מוצקים, דיסות רגילות עם חלב תנובה..וכ')
יוצא לי לתת לה 2 בקבוקים ביום (אחד בבוקר מוקדם ואת השני בערב לפני השינה)
שאלתי היא:האם אפשר לוותר על בקבוק בוקר(6:30)ולתת לה במקום דייסה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
מישהי12/02/2010יצאה לה רק שן אחת ..(מבצבצת לה)ואני עדיין טוחנת לה את א. הצהריים(עוף/אורז/פתיתים/ירקות)
בערב אני מביאה לה אוכל בחתיכות (מרוסק עם מזלג)
אני מפחדת לתת לה חתיכות ממש ,
כי אין לה עדיין שינים ונראה לי שכבר נמאס לה מהאוכל במרקם הטחון
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבי
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010זה מאוד מאוד תלוי בהתפתחות ואישי. אם את רואה שאין לה בעיה עם הריסוק במזלג - אז כמובן שגם את הארוחה השניה את יכולה לתת בצורה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבי
שרית עטיה-שמואלי15/02/2010הי ריבי
מה יש בבקבוק שאת נותנת לה ?
אנא הקפיצי את תשובתך קדימה כדי שלא נפספס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקבוק אני נותנת סימילאק 180 Cc
מישהי15/02/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהנעמה10/02/2010
שלום..
רציתי לדעת מהי הכמות המרק שנותנים לתינוק שישביע אותו ל3 שעות?
התחלתי לתת לו מרק ויש איזה ירק שעושה לו קקי קשה כזה רציתי לדעת יש איזה ירק מסויים שעושה אצל תינוקות עצירות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אושרת
מיכל אלומות-יהושע10/02/2010הכמות משתנה מילד לילד ולכן קשה לי להגיד לך בדיוק כמויות, בייחוד שלא רשמת מהו גילו של בנך.
קחי בחשבון שהיציאות משתנות עם תחילת החשיפה למזון מוצק, מכיוון שמערכת העיכול עדיין לא רגילה לעכל מזון שהוא לא חלב אם/תמ"ל. עם הזמן והחשיפה המערכת תסתגל ויחול שיפור ביציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מכינים בדיוק פירות מרוסקים?שרי10/02/2010
אני נותנת גרבר כי אני לא יודעת איך מכינים פירות מרוסקים? אשמח לתפריט מפורט..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מאוד פשוט
כרמית10/02/2010תחתכי חתיכות קטנות של פירות ותערבבי את הכל במיקסר ואם זה סמיך מדיי תוסיפי קצת מים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרי, עניתי לך בהודעה הקודמת
מיכל אלומות-יהושע10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)