מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבן מוצקיםנעמה14/03/2010
שלום..
בני בן חצי שנה ושבועיים והוא ממש ממש לא אוהב לי פירות
ירקות עוד איכשהוא הוא אוכל פחות או יותר וגם שהוא אוכל יפה הוא לא שבע מיזה אני כבר לא יודעת מה לעשות ניסיתי להשים לו בפירות הכל כדי לשפר לו את הטעם הוא אוכל כפית ובא לו להקיא אני כבר לא יודעת מה לעשות יש לציין שבטעימות הוא מאוד אהב ולא התנגד אבל בזמן האחרון הוא לא מסוגל לאכול לי את זה ועוד מתעצבן עד שאני נותנת לו בקבוק סימילאק והוא נירגע מה לעשות???
בתודה המיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל יאוש
שרית עטיה-שמואלי14/03/2010הי
ראשית - אל תתיאשי.
אם בנך אוכל ירקות מכמה צבעים וסוגים הרי שהוא מקבל שלל ויטמינים ומינרלים
נסי לא להציע לו פירות במשך כשבועיים ואז לחזור ולנסות
למה את מתכוונת לא שבע מזה ? האם את נותנת לו ארוחה שמורכבת רק מירקות ?
ארוחה מאוזנת היא ארוחה שיש בה גם חלבון (בשר ) ופחממות
אנא פרטי ואוכל לעזור יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נעמה15/03/2010אני עושה לו מרק שכולל קישוא דלורית או דלעת,תפוח אדמה,בטטה וסלרי אבל לפני הטחינה בבלנדר אני מוציאה ושמה לו כרעיים או בשר אדום הוא אוכל מנה של 150 160 ועדיין הוא עושה קולות של רעב מה עוד אפשר לתת לו בגיל הזה?אפשר לטחון לו ברוקולי וכרובית בנוסף לירקות שאני שמה לו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאושרת
שרית עטיה-שמואלי24/03/2010הי
אפשר להוסיף את כל סוגי הירקות ,כמובן במרקם מתאים.
נסי להעשיר את המרק בקטניות (עדפים ,אפונה ) או אולי אפילו להוסיף פחממה כמו אורז
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ברזל?תמר13/03/2010
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים.
בגיל שנה הפסקתי לתת לו ברזל מאחר ובדיקות הדם של גיל שנה היו תקינות.
מאותו הרגע, הוא הוריד את כמויות האוכל שלו בחמישים אחוז ללא סיבה נראית לעין.
בביקור שגרתי אצל הרופאה העלתי את הבעיה והיא אמרה שאין בעיה להמשיך עם הברזל.
חזרנו לברזל, והתיאבון חזר.
אז כבר קרוב לחודשיים הוא לוקח ברזל ופתאום התחלתי לחשוש שאולי יכול להיות מצב של "עודף ברזל".
האם בכלל קיים דבר כזה? האם אני יכולה להמשיך עם הברזל בלי חשש?
אני נותנת לו כל יום 10 טיפות של ברזל.
תודה רבה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
שרית עטיה-שמואלי14/03/2010הי תמר
עודף של ברזל לא יכול להגרם מכמויות כאלו. הסירי דאגה מליבך.
אם זאת ,במידה ואת מוטרדת נסי להתיעץ עם רופא הילדים לגבי הכמות ברזל שאת נותנת שימליץ לך על מינון מניעתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אכילה מבקבוק - חלב אםטלי13/03/2010
הי,
הבת שלי יונקת, ומקבלת פעם ביום בקבוק חלב אם שאוב.
האם יש נוסחה לחישוב הכמות שהיא אמורה לקבל בבקבוק השאוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס
שרית עטיה-שמואלי14/03/2010תינוק
שעולה במשקל היטב. עירני ומתפתח . הוא תינוק שמקבל מספיק מזון בהנקה
עקבי אחר עקומות הגדילה של בתך .
אין נוסחא שמתאימה לכל התינוקות וזה גם מאוד תלוי בגיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא טריה- מבולבלתמיכל12/03/2010
שלום!
קראתי בפורום את השאלות והעצות ואם זה נותרתי מאוד מבולבלת.
הבת שלי בת חצי שנה, עברה את שלב הטעימות וכעת התחילה לאכול מזון מוצק.
מבחינת לו"ז, היא אוכלת תמ"ל (מטרנה- 180 מ"ל) כאשר בבוקר אני נותנת לה פרי (תפוח עץ או בננה או אגס או שילוב) ובצהרים היא מקבלת ירק (תפוח אדמה או בטטה או דלעת או שילוב).
1. האם ארוחת המוצקים מספיקה או שאני צריכה לגוון לה\ להוסיף ארוחת מוצקים?
2. האם אני צריכה לוותר על ארוחת תמ"ל (מטרנה) לטובת דייסה( כמו המוכנות הנקנות ברשתות השיוק: אורז\קורנפלור)? אם כן מתי ?
3. מתי אני משלבת לה בארוחות בשר? קטניות?
המון תודה מראש
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
נסי להתחיל ולהוסיף לה בשר לירקות ,עדיף בשר בקר שכן הוא המקור העשיר ביותר לברזל.
אין שום צורך מיוחד תזונתי לתת דייסה .
מצרפת לך מתכון למרק בשר טעים
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים בטעימות?אביטל12/03/2010
בני בן 5 חודשים רק היום התחלנו לשלב טעימות וריסקתי לו גזר וממנו נתתי לו 2 כפיות. האם עכשיו אני צריכה לתת לו כל יום משהו אחר או להמשיך עם הבננה כמה ימים ואז להחליף כדי לבדוק רגישויות? מתי ניתן לשלב כמה טעמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
עדיף לתת כמה פעמים אותו דבר ואז להתקדם .
כך גם תלמדי על העדפותיו
ברגע שמקבל מזון כמה פעמים - אין בעיה לשלב את אותו מזון עם מזונות נוספים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשלינוי12/03/2010
שלום יש לי ילדה בת 4 חודש
בתי הקטנה לא יודעת מה זה לישון היא כל הזמן ערה היא אוכלת כל 3 שעות 120 סימלאק עד השעה 11 בלילה ואז היא נרדמת וכמה כל שעתיים מבקשת לאכול היא אוכלת 60 סימלאק והולכת לישון לעוד שעתים עד 6 בבוקר ושוב פעם ערה במהלך כול היום התחלתי ליפני יומים לתת לה בערב בשעה 9 וחצי סימלאק 180 עם כף מדידה של דיסת סימלאק אחת והיא ישנה לי מ 10 בלילה עד השעה 6 ובשעה 10 אני נותנת לה 120 עם כף דיסת אורז והיא ישנה לי עוד 3 שעות רצוף ואחר כך במהלך היום זה סימלאק רגיל 120 שאלתי היא כזאת האם זה בסדר שהתחלתי איתה דיסות מבלי להיתיעץ עם רופא או טיפת חלב בתי קצט שמנמנה יחסית לגובה שלה אבל לא בהמון הדיסות עלולות לגרום לה נזק כל שהוא חשוב לי מאוד שהיא תישן טוב כי זה הגדילה שלה ומאז הדיסות היא ישנה לי טוב
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי
שרית עטיה-שמואלי14/03/2010הי לינוי
לא גרמת שום נזק ,אל תדאגי.
נתת בקבוק עם דייסה בערב והיא ישנה יותר? זה מצוין. המשיכי
אם זאת את מציינת שהיא קצת שמנמנה אז אולי נסי לותר על תוספת דייסה גם בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לינוי15/03/2010אממ כן זה אפשרי להוריד את הדייסה בבוקר אבל אז היא לא תישן בכלל במהלך היום היא תיהי ערה רצוף מ 6 בבוקר עד 9 וחצי בלילה רק בזכות הדייסה היא ישנה עוד 3 שעות בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטב סויהלילך10/03/2010
האם יש בעיה במתן רוטב סויה לפעוט בן שנה וחודשיים? (כמובן שהכוונה לתת בכמות מוגבלת מאחר וברוטב סויה יש הרבה מלח).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטב סויה
נורית קליפר12/03/2010הי מיקה,
כפי שציינת, רק צריך לא להגזים עם הכמות בגלל המלח אך מעבר לכך אין בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהנקה לתמ"לקרן10/03/2010
שלום,
בני בן החודשיים יונק מיום היוולדו. לאחרונה אני מנסה לתת לו תמ"ל אולם הוא מסרב לאכול אותו. במידה והוא כרעב ואוכל את התחליף הוא מקיא אותו. ניסיתי שתי תרכובות. הייתי רוצה לדעת איך אפשר לעשות את השינוי מחלב אם לתמ"ל בצורה קלה ומבלי שבני יקיא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהנקה לתמ"ל
נורית קליפר12/03/2010הי קרן,
הקאה יכולה להיות סימן לאלרגיה, אם ממשיך לעשות זאת כדי להתייעץ עם רופא ילדים, ייתכן ויצטרך תמ"ל על בסיס סויה או תמ"ל מסוג אחר. חשוב לעקוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות וכמויות אוכלאביה10/03/2010
בני התאום בן החודש וחצי מקבל הנקה ומטרנה לסירוגין, אחת ליום - יומיים הוא מקיא את ארוחת המטרנה, האם נדרש לטפל בבעיה וכיצד?
בנוסף, הוא אוכל פחות מהכמויות המומלצות לגילו (בסביבות 90-100 מיל לעומת אחיו התאום שכבר אוכל 140), אציין כי הוא ישן טוב, יונק סביר ועולה במשקל יחסית - האם עליי להתעקש איתו על הגדלת הכמות?
לסיום, האם עלי לתת מים לילדים כי הם אוכלים תמ"ל בנוסף להנקה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות אוכל
נורית קליפר12/03/2010הי אביה,
לגבי ההקאות ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.
אין צורך להתעקש על כמויות, כל תינוק גדל מכמויות מזון שונות וייתכן שזה מה שהוא צריך, השורה התחתונה - כל עוד עולה במשקל באופן עקבי, זה מה שחשוב.
עד התחלת מזון מוצק אין שום צורך במים.
בהצלחה! ומזל טוב על הולדת התאומים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן מוצקיםלי10/03/2010
בני בן השנה סרבן מוצקים. הדבר היחידי שהוא אוכל הוא סימילאק וגמדים.
הוא לא מסכים לאכול אוכל טחון מעוך חתוך, ניסיתי כבר את כל המרקמים.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן מוצקים
נורית קליפר12/03/2010הי לי,
מאד ממליצה לפנות לייעוץ, יש הרבה שאפשר ליייעץ ולעשות אך חשוב לאבחן ולהבין את הסיבה ולייעץ בהתאם.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-8 חודשיםאתי10/03/2010
שלום,
להלן התפריט היומי הקבוע:
6.00 : מטרנה+דייסה וניל 180 CC
9.00 :דייסה אורז בכפית (במעון)
11.00: מרק טחון (בטטה, דלעת, קישוא, תפו"א, גזר) ללא מנה בשרית למעט יום שישי+ושבת
14.00:פירות(בננה+תפוח+אגס)
16.30: מטרנה+דייסה וניל 180CC
19.00: מטרנה +דייסה וניל 180cc
משקל:7.716
שאלותיי:
1. בשעה 16.30 מה אני יכולה לתת לה במקום מטרנה?
2. האם אפשר לתת לה מוצרי חלב? ואיזה מומלץ?
3. יש לה 2 שיניים מבצבצות, האם להביא לה רק אוכל טחון?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה...
אתי10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה, בבקשה...
אתי11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 8 חודשים
נורית קליפר12/03/2010הי אתי
1. את יכולה להגיש מנה בשרית (בשר בקר והודו נקבה מומלצים מכיוון שעשירים בברזל). יכולה להגיש קציצות הודו עם ירקות מגורדים וקוסקוס או פסטה בולונז. אפשר גם חביתה וירקות.
2. מוצרי חלב אפשר להתחיל מגיל 9 חודשים וחלב ניגר מגיל שנה.
3. התקדמות במרקם היא אישית ותלויה ביכולתו של כל ילד וילד, הדרך היחידה לדעת היא להעלות את המרקם בהדרגה ולראות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשים תזונה שאלהסמדר10/03/2010
ביתי בת 4 חודשים ושבוע עד כה אכלה 2 בקבוקים שאובים ביום של 150-180 CC כל אחד ועוד 4 בקבוקי מטרנה בין140-180 CC היא שוקלת5 קילו (אחוזון 10). התחלנו טעימות של גזר ב-3 ימים האחרונים והיא אכלה בערך כפית. ביוומיים האחרונים היא הקיאה כל יום לקראת הערב אתמול אחרי הארוחה של 19:00(הארוחה האחרונה שלה ביום) ושלשום ב- 17:00.
יש לציין כי לעיתים מסיימת בקבוק של 180CC . וכן אינה מתעוררת בלילה לאכול.
היא במצב רוח טוב מאוד ופעילה וחייכנית כרגיל.
יכול להיות כי היא אוכלת הרבה?
יכול להיות שעדיף לא להתחיל מוצקים עדיין?
כמה אמורה לאכול בגילה? יש לציין כי רק אם מבקשת מקבלת אוכל אני לא דוחפת בכוח
אשמח לעזרה / עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה אשמח לעיצה
סמדר10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על טעימותסיון09/03/2010
שלום רב,
בתי המקסימה בת 5 חודשים. היא אכלה כבר בטטה, קישוא, גזר, תפוח אדמה, פטרוזילה, בננה, אבוקדו, תפוח, אגס. כל דבר בנפרד.
עכשיו התחלתי לשלב בין הירקות ולהוסיף עוף. התכנית היא לאחר מכן אורז וקוואקר (בשביל הגלוטן)
האם יש עוד משהו שמומלץ לנסות לאחר מכן?
כמו-כן, לבתי אוטופיק דרמטוטיס. היא כל הזמן מפתחת אדמומיות קלה/פצעים קלים בכל מיני מקומות. זה לא נראה שזה מפריע לה, אך אין לי שום אפשרות לדעת אם זה קשור למזון שהיא טעמה או למזג אוויר המשוגע או לכל דבר אחר. יש איזשהי עצה בנושא הזה?
דבר אחרון , בתי מאוד מתלהבת מכל המאכלים שנותנים לה, וברגע שמנסים לקחת לה את זה היא מתעצבנת. לכן אני נותנת לה יותר מ-2 כפיות, עד שזה נראה לי מוגזם... ואז אני חייבת מיד להסיח את תשומת ליבה כדי שלא תתעצבן. בטיפת חלב אמרו לי שאפשר לתת לה כמה שהיא רוצה (אם מדובר בירקות או פירות). בינתיים זה לא כ"כ פוגע בכמויות תמ"ל שהיא אוכלת. אשמח לשמוע עצתכם.
תודה רבה,
סיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מטעימות לארוחה
בת-חן כהן10/03/2010שלום סיון
נראה שביתך יכולה לעבור מטעימות לארוחה.
הקצב תמיד נקבע על סמך תגובות התינוק ואם היא רוצה עוד תני לה.
כמות של ארוחה שיכולה להחליף תמ"ל היא 2-3 פירות
ו-2-3 ירקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לבת חן
נעמה10/03/2010הי בת חן,
שאלה לגבי כמויות, האם את מתכוונת שצריך 2-3 פירות שלמים? או רק לערבב 2-3 פירות? אין סיכוי שהבן שלי יאכל כל כך הרבה........
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ללא הפסק בבוקר לבקבוקחופית09/03/2010
שלום.
ביתי בת שנה וארבעה חודשים. בכל בוקר היא מתעוררת ביבבות ומבקשת בקבוק. לאחרונה הבכי הזה החמיר והיא "מתלוננת" עד שמגיע הבקבוק לפיה.
האם זה נורמלי? האם זה רעב או הרגל? מתי בכלל גומלים מבקבוק?
התפריט שלה:
06:30 - בקבוק 180 סימילאק
09:00 - כריך בגן
12:00 - ארוחת צהריים בשרית בגן (אומרים לי שהיא אוכלת בסדר ואכן כך זה נראה...)
15:30 - 16:00 פרי או כריך או חטיף
18:00 - רוב הפעמים לא ממש מעוניינת בארוחת צהריים נורמאלית כך שאין ממש משהו קבוע
19:30 - בקבוק 180 סימילאק
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
נורית קליפר09/03/2010הי חופית,
נשמע נורמלי, זוהי תופעה שיכולה להיות אופיינית לגיל הזה, זו הדרך שלהם לבקש את מה שהם רוצים........יכול להיות שזה שילוב של רעב והרגל. מומלץ לגמול מבקבוק לפני גיל שנתיים.
ממליצה כן להקפיד על הגשת ארוחת ערב- ביצה/טוסט/פסטה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות אצל בני בן השתיים, למה?אריק09/03/2010
בני בן השנתיים סובל מיציאות רכות (כמעט שלשול) כבר מעל לשנה. לא זכור לי יציאות קשות כלל.
לפני כחצי שנה בדקנו פרזיטים ושאר גורמי מחלה בצואה ולא נמצא כלום.
הוא מקבל תחליף חלב ללא לקטוז, בדיקת נוגדני ציליאק-שלילית. סה"כ בריאות טובה.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רכות
נורית קליפר09/03/2010הי אריק,
קשה לי קצת לענות על שאלה שכזו, אבל כדאי להתייעץ עם רופא ילדים לגבי לקיחת פרוביוטיקה לבנך, אלו חיידקים טובים השוכנים באופן טבעי בסביבת המעיים. ייתכן וכדאי לנסות.
ישנן רגישויות שונות, כמו חוסר יכולת לעכל פרוקטוז, אך אלו בדר"כ מלוות בכאבי בטן וגזים. אתם יכולים גם לקבוע עם דיאטנית קופ"ח ולעבור על תפריטו כדי לוודא שאין יותר מדי סיבים תזונתיים ומזונות אחרים שיכולים לגרום ליציאות רכות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)