מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמויות לתינוקת בת שלושה שבועות....ניקולי22/02/2010
שלום,
1.רציתי לברר באשר לכמויות המזון של בתי,בת שלושה שבועות, משקל :3.570 (לפני ארבעה ימים). מאז השיחרור מביה"ח עלתה בשבועיים כ 520 גרם. היא אוכלת באופן קבוע במרווחים של 3-4 שעות בשילוב של חלב שאוב וסימילאק.כיום הכמויות עומדות על בערך 70-90 מ"ל חלב שאוב ובערך 40-60 מ"ל סימילאק בארוחה אחת. רציתי לשאול האם לדעתכן הכמויות מתאימות לגילה והאם אין בכך נזק כלשהו (האחות בטיפת חלב אמרה להאכיל ע,פ דרישה ומנגד אמרו לי "הורים עם ניסיון" שמדובר בכמויות גדולות מדי שעלולות לגרום לה נזק לקיבה/וושט.
2.כמו כן עד היום חילוף החומרים היה מהיר יחסית. בכל ארוחה צואה+שתן (צואה של הנקה). משום מה היום מתוך שלוש ארוחות, רק אחת היתה עם צואה. האם יכול להיות שסובלת מעצירות? איך אוכל לדעת? היא קצת פחות פחות רגועה לאחר הארוחות. האם מדובר בעצירות או בגזים? אני נותנת לה טיפות של "גרפווטר", האם ייתכן שהירידה ברגיעה היא כתוצאה מכמויות אכילה גדולות מדי? חשוב לי לציין שלרוב לא פולטת מזון..רק מדי פעם וגם אז לא הרבה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקולי
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010הי
מזל טוב!
לוקח לקטנטנים קצת זמן להתרגל לחיים מחוץ לרחם בו קיבלו הזנה מתמדת ללא שום הגבלה. תני לה עוד קצת זמן להתרגל . תעכבו אחרי הגדילה
לגבי הצואה - יום אחד לא מספיק כדי לקבוע . תעקבי ותראי מה קורה .
יתכן שפחות רגועה כי סובלת מגזים ולאו דוקא מכמויות מזון גדולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות להנקהלילי22/02/2010
שלום ותודה על אתר מקסים יש לי תינוק בן חמישה חודשיים בריא ברוך ה לפני חודש 8 קילו יונק מלא מקבך קצת פירות שאלתי אני כל היום סביב הנקה לא מוכנה לת מטרנה איך להפחית מההנקה לא רוצה שייתרגל רק לזה חמישה חודשיים לא יוצאת בלעדיו כי אני גם לא שואבת אפשר להכין דייסה בבית לא רוצה קנוי מה את מציעה אפשר עוף מסכל עלינו שאוכליים מוכן לטעום דברים חדשייםע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות משלימים
בת-חן כהן22/02/2010הי לימור
עליו לאכול ארוחת פירות וארוחת ירקות עם עוף כל יום. כאשר הוא מגיעה לכמות של 2 פירות את יכולה להוריד ממש את ההנקה באותה השעה .
כאשר הוא אוכל מרק משני ירקות ועוף את יכולה להוריד את ההנקה של אותה שעה
אל תדאגי בשעות אחרות את יכולה להמשיך להניק ויהיה לך מספיק חלב.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומי לתינוק בן 8 וחצי חוד'רוית21/02/2010
שלום רב,
בני בן 8 וחצי חודשים והייתי מעוניינת להתייעץ לגבי התפריט היומי שלו..
07.00: הנקה.
10:00: מנת פירות: בין 2-3 פירות+ כפית סילן+ 1-2 עוגיות מטרנה/פתיבר = סה"כ סביב 200 גר'.
13.00: מרק: תפו"א+בטטה+ גזר+ קישוא+ עוף/ שווארמה הודו/ בקר+ לתיבול מוסיפה - שומר+ פטרוזיליה+סלרי+ שמיר + בצל/ שום. בנוסף מוסיפה אורז / פסטה /מעט גריסים+מעט קינואה ומעט עדשים אדומות. לפעמים מוסיפה כפית טחינה.
מכל הכמות שציינתי מכינה מרק ל-3 ימים= 3 מנות, כל מנה 250 גר' לערך.
אפשר להגיד שאני משלבת מכל ההמלצות שקראתי :) השאלה היא אם אני לא עושה לו מיקס גדול מדי ומעמיסה עליו.
16.00: הנקה.
19.00: דייסה- סולת / דגנים מעורבים- האם יש דייסה מומלצת? מה לגבי שיבולת שועל או קוואקר, כדאי לנסות?
חשוב לי לציין, משקל לידה 2.300 והיום שוקל 7.800 אחוזון 18 לערך.
כמו כן, עדיין מקבל אוכל טחון. אני קצת חוששת להתחיל לתת לו מוצק כי כשטחנתי פחות ראיתי שקשה לו להסתגל- אשמח להמלצה מה לעשות..
בנוסף, עדיין לא התחלתי לתת לו ביצה ומוצרי חלב, מתי מומלץ להתחיל?
תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מוצק
בת-חן כהן22/02/2010הי רוית[
נתחיל מהסוף- ביצה ומוצרי חלב מגיל שנה בלבד ועל זה נוהגים להקפיד.
התפריט נראה בסדר ואם זה טעים ןלו אז אין איתו שום בעיה
\בקשר למרקמים- מידי שבוע תנסי שוב את המרקם המעוך במקום הטחון ותראי את התגובה- עד שתיראי דהוא מסכים.
בהצלחה
בת-חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהנעמה21/02/2010
שלום בני עוד מעט בן חצי שנה אני רוצה להתחיל לתת לו דייסת קונפלור בלילה השאלה שלי איך מכינים תדייסה??? ואם יש צורך לתת לו.. ברוך השם הוא ישן בלילה האם יש צורך לתת לו דייסה.??
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לייייי
נעמה23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
נורית קליפר24/02/2010הי עדי,
לא ציינת לשם מה את רוצה להוסיף דייסה, אבל בעקרון לתינוק במשקל תקין אין צורך להוסיף דייסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה ראשונהארז21/02/2010
ערב טוב,
שמי ארז ואני אב לתינוקת בת 4 חודשים היום לראשונה האכלנו אותה ב2 כפיות קטנות של מחית גזר שהכנו בבית בסביבות השעה 16:00 בערב במקלחת שמנו לב לפריחה של נקודות אדומות על גופה, וחום של 37.5 האם יש קשר בין הדברים?מה אם בכלל יש לבדוק?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להאכלה ראשונה
נורית קליפר22/02/2010הי ארז,
ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים ולתת לו להחליט אם הפריחה קשורה לגזר או למשהו אחר.
תרגישו טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחלילך21/02/2010
בני בן שנה וחודש. הוא אוכל בקבוק של 180 בבוקר. שאר התזונה שלו היא כמעט נטולת מלחים, מאחר ואני בלבד מבשלת עבורו ולא משתמשת במלח. גם היוגורט והגבינות שהוא אוכל הם ללא מלח. אם כי בלחם יש מלח.
אני יודעת שמלח חשוב ורציתי לדעת האם יש מספיק מלח בתפריט שלו. אם לא, כיצד להוסיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח
נורית קליפר22/02/2010הי מיקה,
יש סיבה שבגללה את מתעניינת במלח? אינני יודעת אם בנך אוכל תפריט מיוחד? אבל בעקרון מלח שולחן מורכב מסודיום כלוריד. סודיום (נתרן) נמצא באופן טבעי במזונות- ירקות, מוצרי חלב,דגנים ועוד. בעקרון יש נתרן באוכל גם אם לא מוסיפים מלח לבישול ואין צורך מיוחד להוסיף מלח לבישול.
מקווה שעניתי על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחהחנה21/02/2010
הבת שלי בת חודשיים ואוכלת סימילאק. אני מכינה לה אותו עם מים מהמתקן שיש לי בבית- של חברת "מעינות". למתקן הזה יש בצד אחד מים קרים ובצד השני מים רותחים (95 מעלות בערך). אם כך, זה נקרא שאני נותנת לה מים רתוחים אם אני משתמשת אך ורק בצד של המים החמים, לא? כי כששאלתי אחות היא אמרה לי שבכל זאת אני צריכה להרתיח אותם... 95 מעלות זה לא מספיק רתוח???
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרתחה של מים
נורית קליפר22/02/2010הי חנה,
מכיוון שנקודת הרתיחה של מים היא 100 מעלות, אני נוטה להסכים עם האחות שכדאי להרתיח את המים ולא להשתמש במים שכמעט רתוחים. אפילו שמדובר בהפרש של 5 מעלות בלבד, עדיף לא לקחת סיכון.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על???21/02/2010
אני מרגישה שעניין המוצקים לא הולך לי.
תינוקת בת 7.5 חודשים. יונקת. אחוזון 25. מאוד אוהבת אוכל אבל אוכלת מעט בארוחות.
אני מרגישה שהאוכל לא מספיק והיא מאוד רעבה כל הזמן אבל כשאני נותנת לה אוכל היא אוכלת כמה כפיות וזהו. יוצא שיש לה 8 ארוחות (כולל הנקות) ביום !
תוכלי לסדר לי קצת את התפריט ?
07:00 השכמה הנקה
08:30 רבע בננה
10:30 דייסת קווקר (אוכלת 2 כפות בערך)
12:15 הנקה
13:30 מרק עם ירקות ובשר
15:30 הנקה
18:00 ארוחת ערב
20:00 הנקה
23:00 הנקה
חוץ מזה אני גם משלימה אחרי כל ארוחה בהנקה כי חשבתי שאם אשלים היא לא תבקש הנקה בין הארוחות.
ניסיתי לא להניק בין הארוחות כדי שתאכל יותר וזה לא הועיל
עד לא מזמן היא לא ביקשה לינוק כל כך הרבה, אולי עוד קפיצת גדילה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010שלום לך
קודם התנצלות על העיכוב במתן התשובה.
אנסה לענות לשאלותיך
את מציינת אחוזון 25 האם בגובה ,במשקל או בשנהם. במידה ועולה לפי אותו אחוזון כנראה שמקבלת מספיק אוכל.
בהחלט יתכן ונמצאת בקפיצת גדילה אם זאת ובמידה ואת ממשיכה להשלים עם הנקה ממליצה לנסות לאט לאט להגדיל את המרווחים בין הארוחות . כל פעם בעשר דקות . לא יותר .
נסי בטווח של חצי שעה עד שלושת רבעי שעה לתת גם את הארוחה וגם את ההשלמה ואז להגיע להפסקה של לפחות שעתיים וחצי שלוש עד הארוחה הבאה.
לא ציינת מה אוכלת בארוחת ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרית ושאלה נוספת
???25/02/2010הי שרית.
תודה על התשובה. אני אנסה לראות אם הבנתי...
היא אחוזון 25 במשקל. בגובה היא יותר כך יוצא ששילוב של שניהם היא רזה מאוד - אחוזון 5
זה מה שאני מנסה לעשות כעת:
06:30 קמה ויונקת
09:30 קמה משנת בוקר ואוכלת דייסת קווקר (אם אכלה יפה שזה 5 כפות דייסה, אני לא מניקה אח"כ)
11:30 ארוחת צהרים + השלמת הנקה (זו שעה שהיא כבר רעבה ומבקשת לינוק, אולי כדי להניק ולהאכיל ב2 כשקמה ?)
14:30 הנקה
17:30 ארוחת ערב ביצה ורבע אבוקדו / עגבניה (מסיימת בערך חצי מהביצה)
20:00 הנקה (אני לא מניקה בלילה)
הבעיה שלי שהיא מבקשת לינוק בין הארוחות, לכן נראה לי שלא מספיק לה האוכל ואני מתלבטת אם להניק ללא הגבלה ?
האם להניק אחרי כל ארוחה ? ומתי להפסיק להניק
בארוחות היא אוכלת ממש מעט ונמאס לה אבל ברגע שהיא רואה אוכל היא מאוד מעוניינת לאכול
תוכלי לכתוב לי מה התפריט המתאים לגיל זה - 8 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרית עטיה-שמואלי03/03/2010הי
את בדרך הנכונה.
עדיין צריך להגדיל את הרווחים בין הארוחות
כמו שכתבתי - את יכולה להשלים הנקה .אך שכל זמן הארוחה לא יארך יותר מחצי שעה
נסי לא להניק בין הארוחות . כך תהיה רעבה יותר בארוחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
שרית עטיה-שמואלי03/03/2010בהמשך
בגיל זה כבר מומלץ שתהיה גם ארוחת בשרית בתפריט.
אולי מרק ירקות ובשר ? השעה לא משנה. תנסי לבדוק מתי הכי מתאים לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במבהאתי21/02/2010
ביתי בת 7 חודש ושבועיים, אפשרי להביא לה במבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במבה
נורית קליפר22/02/2010הי אתי,
ממליצה לחכות עם זה כמה שאפשר ולהגיש לה מזונות טריים ולא מעובדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיהאתי21/02/2010
האם שקדיה זה חמאת שקדים עם סומסום ודבש? לתערובת הפירות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדיה
שרית עטיה-שמואלי21/02/2010הי
שקדיה היא בעיקרון חמאת שקדים . היום מופיעה בהמון צורות וטעמים ותוספות בן היתר גם ממותקת בדבש/סוכר
כן אפשר להוסיף אותה לתערובת הפירות. אני אישית מעדיפה תוספת של ממרח חלווה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק בגיל שנתייםליאור20/02/2010
בני בן שנתיים ו-4 חודשים, עדיין אוכל בקבוק סימילאק לפני השינה ובבוקר כשקם. האם, איך ומתי צריך להפסיק עם זה? מה נותנים במקום, אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק בגיל 2
נורית קליפר21/02/2010הי ליאור,
בעקרון אחרי גיל שנתיים עדיף להמנע מבקבוקים. את יכולה לתת כוס חלב במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכלאפי20/02/2010
היי שבוע טוב בני בן שבע וחצי לא אוכל בכלל פירות וירקות כלום לא מוכן לנסות יש לא נשירת שיער שהתחילה ממש בחודש האחרון מה עושים ? האם יש תחליפים ? אשמח לקבל תשובות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
שרית עטיה-שמואלי21/02/2010הי
צריך לבדוק מה כן אוכל ועוד המון נתונים.
מציעה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים
לאבחון , היא תשאל את השאלות המתאימות ותכוון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת מרווחים בין הארוחותהדר19/02/2010
נורית ערב טוב,
תודה על תשובתך הקודמת.
כאמור רוני בת 4 חודשים ואוכלת בדר"כ מדי 3 שעות.
נולדה 2.900 ושוקלת כעת 6 ק"ג.
לאחרונה יש ירידה משמעותית בכמות האוכל שלה, אלא אם אני מרווחת את הארוחות שלה.
אני לרוב משכיבה אותה לישון בשעה 21:30, אך לאחרונה היא מעוניינת לישון לפני כן בשעה 20:30.
היא קמה בדרך כלל בשעה 06:00 / 07:00 ואז אני נותנת לה לאכול.
שאלתי: בעקבות מרווח השעות בין הארוחות היא חזרה לאכו בסביבות 140cc סימילק, אך יוצא בעקבות כך שהיא אוכלת 4 ארוחות עד שעה 19:00-20:00 . אני מציעה לה אוכל אחרי האמבטיה לפני השינה אבל היא בקושי אוכלת. היא מתקשה להירדם (מרימה את רגליה לכיוון החזה) וגם מתעוררת בלילה מאז השינוי לדעתי.
עד כה היא לא היתה מתעוררת בלילות
האם אני עושה כשורה בכך שאני מרווחת את הארוחות לארבע שעות?
יש לך רעיון מה יכול להביא לשינוי לרעה הזה?
נ.ב - התחלתי לתת ברזל לפני יומיים אבל היא עשתה כהרגלה יציאה אחת כל יום.
בדרך כלל היא היתה עושה יציאה בבוקר / בערב וכעת במהלך היום אבל עדיין יש יציאה
תודה וסופשבוע נעים
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות תמ"ל
נורית קליפר21/02/2010הי הדר,
בעקרון, במשקלה של בתך היא זקוקה פחות או יותר ל98 קלוריות לכל ק"ג ממשקל גופה. במתכונת הקיימת היא לא מקבלת את כמות הקלוריות הזו, אבל לתינוקות יש תקופות שהם אוכלים פחות או שזקוקים לפחות. המספרים לעיל הם כמובן כלליים ולא ספציפיים. המדד הכי חשוב הוא לא כמות האוכל, אלא משקלה המראה קצב עלייה תקין. במידהוהיא ממשיכה במתכונת זו ואת מוטרדת, ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9.5 חוד' שמסרבת לקחת מים!מעט מודאגת19/02/2010
שלום,
בתי בת 9.5 חודשים, להלן סדר יום פחות או יותר:
6:00 - הנקה
10:00 - פירות לבד או עם דייסה (סולת/קוואקר) על בסיס מיים (מעריכה שבאזור 50-70 מ"ל מיים)
13:00 - מרק ירקות עם הודו/עוף או קציצות עם אורז
16:00 - פרי/מעדן + אצבע מטרנה/בייביביס
18:30 - לחם, אבוקדו, גבינה, חומוס, טחינה, עגבניה
20:00 - עד לא מזמן הנקה, לאחרונה התחלנו לתת בקבוק, שותה (אחרי הרבה התעקשות) 180 מ"ל.
הילדה תמיד ינקה בשמחה, לאחרונה מאז שיצאו שיניים זה הולך קצת פחות טוב והיא פשוט נהנית מאד מאד מאוכל מוצק.
אחרי כל ארוחה וגם בין לבין אני מנסה לתת מיים, היא לוקחת את הבקבוק אך ברגע שמבינה שזה מיים - פשוט יורקת את הפטמה. ניסיתי מכוס והולך לפעמים ולפעמים לא, אך בכמויות מזעריות. בד"כ זה ממש מלווה בהתקף זעם כי אנחנו מתעקשים! ניסינו גם לתת מטרנה מהול בהרבה מיים, רק שיהיה טעם, לא כארוחה. הולך יותר טוב אבל זה לא נראה לי פתרון...אני ממש דואגת שהיא לא שותה מספיק, אם כי אני כל הזמן מנסה להגיד לעצמי שאם היא הייתה צמאה ולא היה מספיק מים במזון שהיא אוכלת ובחלב היא הייתה לוקחת. אבל זה לא ממש משכנע אותי :( האם עדיף כבר לנסות לתת מיץ/תה מאשר כלום?
אשמח לעצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת למים
נורית קליפר19/02/2010הי,
בתך מקבלת נוזלים ממקורות שונים - הנקה, פורמולה, מרקים, פירות, ירקות. לכן לא הייתי דואגת שהיא לא שותה מים. תמשיכי להציע לה כוס מים ולאט לאט סביר שפשוט תשתה לבד. מאד לא מומלץ להציע שתייה ממותקת בגיל זה,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה תינוקת בת ארבע וחצי חודשיים.לירון18/02/2010
שלום.
אבקש לקבל תפריט לתינוקת בת ארבע וחצי חודשיים
אני נותנת לה פעם ביום פירות בננה+תפוח.
ויום אחר גזר+תפו"ח או בטטה .
מה ניתן עוד לשלב?? והאם אפשר לתת לה בבוקר בשעה 10:00 פירות ובצהריים שעה 14:00 ירקות ???.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
נורית קליפר19/02/2010הי טל,
לפי המלצות משרד הבריאות,בין גיל 17 - 26 שבועות עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. האכילה אינה למטרות תזונתיות ולכן אין תפריט מומלץ לגיל זה מלבד המקה/בקבוק. אכילה למטרות תזונתיות מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)