מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4 שבועותפרח10/02/2010
הבת שלי בת 4 שבועות, אוכלת רק מטרנה. יש לה יציאה אחת ביום המלווה בבכי, התפתלויות ומאד מתאמצת עד שזה יוצא. האם זה נורמלי? האם כדאי להחליף את המטרנה לתחליף אחר? האם יש צורך ללכת לרופא/מומחה? אשמח לקבל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 שבועות
נורית קליפר11/02/2010הי פרח,
יציאות כואבות - הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-בננה להקלה על שלשולהדס10/02/2010
שלום, בני בן שנה ומשלשל כבר שבוע. אני רוצה לתת לו בננות אבל הוא לא מוכן לאכול את ה כאוכל אצבעות אלא רק בבקבוק. האם זה בסדר לתת לו בננות של גרבר בבקבוק ולהוסיף לזה מים כדי שיהיה קל יותר לשתות? האם יש לזה אותו אפקט כמו בננה "חיה"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בננות
נורית קליפר11/02/2010הי הדס,
לא נראה לי שיש הבדל בהשפעת הבננה בין 2 צורות ההגשה שתארת.
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות טריים וארוחת ערבאמאלה09/02/2010
שלום,
בני בן 8 חודשים 9500 אחוזון 70
1. רציתי לדעת אלו ירקות טריים יכול לאכול חוץ מרסק עגבניות? כרגע אוכל כל יום שתים-שלוש כפיות של רסק עגבניות ורציתי לגוון...
אין לו שיניים ורק היום התיישב
2. בנוסף רציתי לדעת כיצד משלבים ארוחת ערב עם בקבוק? הוא הולך לישון מוקדם ב19:30, אוכל כיום בקבוק לפני האמבטיה 200 תמ"ל. האם לתת ארוחת ערב ואז להשלים עם בקבוק מיד אח"כ? לא הייתי רוצה שיאכל לאחר האמבטיה.
מה מרכיבי ארוחת הערב האידיאלים כדי שיחליפו תמ"ל ובאיזו כמות? או שהוא קטן מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב
מיכל אלומות-יהושע10/02/2010הי שרונה,
לא כתבת לי איזה מרקם בנך אוכל. באופן עקרוני בנך יכול לאכול כל ירק, לפי המרקם המתאים.
אם כבר אוכל אוכל אצבעות ניתן לתת לו רצועות של ירק, למשל מלפפון. אם אוכל טחון ניתן לטחון כל ירק- למשל עגבניות טריות מרוסקות או גזר/קישוא מרוסקים.
בנוגע לארוחת ערב- מגיל 9 חודשים תוכלי להתחיל לתת מוצרי חלב כגון יוגורט, גבינות,קוטג'. ואז ארוחת הערב יכולה להיות מורכבת ממוצרי חלב , טחינה/אבוקדו, ירקות וביצה.
כרגע לא הייתי מוותרת על הבקבוק של הערב. את יכולה לתת ארוחת מוצקים אחה"צ ולפני השינה בקבוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום - שאלת המשך
?????14/02/2010הצעתך לתת עוד ארוחת מוצקים אחר הצהרים + בקבוק בשבע וחצי לפני השינה
זה לא יצור יותר מידי ארוחות בזמן קצר ? מכיוון שיש בקבוק / הנקה ב 16:00 ואז ארוחת מוצקים בחמש וחצי ועוד בקבוק לפני השינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנהתמר09/02/2010
שלום רב,
רק הגיע התינוק לגיל שנה וכמויות האוכל שלו ירדו משמעותית. אם בגלל גדילת שיניים טוחנות, אם בגלל חיסונים שקיבל לאחרונה, אם בגלל הפסקת לקיחת ברזל. אין לי מושג. אבל נראה שהתינוק לא אוכל....
ממצב שהיה אוכל עד לפני חודשים ספורים, 3 פירות בבוקר, מרק עשיר בכל טוב בצהריים, בקבוק 180 אחר הצהריים ועוד ארוחת ערב של פרוסה+ ממרח (מבלי להחשיב את בקבוק ההתעוררות והבקבוק לפני השינה), ירד ל-
פרי אחד בבוקר.
כמה כפיות (!!!) מרק בצהריים.
חצי פרי+ חצי מעדן אחר הצהריים.
חצי פרוסת לחם+ חצי ביצה בערב.... (ושוב מבלי להחשיב את הבקבוק של הבוקר ולפני שינה..)
מה שכן, מתעקש בכל תוקף להתעורר כל לילה בסביבות 12,1 ודורש (!!!) בקבוק נוסף של 180.
למרות הידיעה שלנו שזה לא רצוי, אנחנו נותנים לו גם בגלל החשש שלא אוכל מספיק במהלך היום..
ולשאלתי, האם מצב זה תקין? האם לזרום איתו ולקוות שזה ישתנה? אני מנסה להציע כמה סוגי מזונות אך סוגר בעקשנות את פיו ולא מוכן לכמויות יותר ממה שתיארתי למעלה... מה לעשות???
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה....
תמר11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בשנית. אשמח לתשובה!!!
תמר11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבן שנה
בת-חן כהן15/02/2010הי תמר
אל תתייאשי!
לפעמים זו רק תקופה שעוברת וגם כל הסיבות שרשמת- שיניים, חיסון, מחלה- יכולות לגרור ירידה באכילה.
אבל- אל תתייאשי, אולי גם יחד עם כל הסיבות הוא בוחן אותכם.
תני לזה חודש להסתדר, תהיי סבלנית ותעקבי אחרי המשקל שלו אחרי חודש.
בקשר לברזל- זו יכולה להיות סיבה ואולי תבקשי הפניה לבדיקת אנמיה מהרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילדה בת שנה ושלושה חודשיםכרמית09/02/2010
מצטערת על האורך....
שלום ,
הייתי אתמול עם הילדה שלי בטיפת חלב ולפי השקילה הילדה לא עלתה מספיק במשקל.
היא שקלה לפני 3 חודשים (בגיל שנה) 7,400 ק"ג וגובה 67.8 ס"מ ובמדידה אתמול שקלה 7,730 ק"ג וגובה 72.3 ס"מ.
העניין הוא שבשבוע האחרון הילדה הייתה חולה ובקושי אכלה משהו....כך שאני מניחה שזה השפיע על המשקל שלה.
אולם מכיוון שהילדה מאז שנולדה נמצאת באחוזונים מאוד נמוכים אנחנו עוקבים בקפדנות על המשקל והגובה שלה ואף היינו אצל אנדוקרינולוג שבינתיים רק עוקב אחר הילדה ולא רואה בעיה.
האחות של טיפת חלב המליצה לי לשנות את התפריט של הילדה והייתי מאוד רוצה להתייעץ עם דיאטנית .
הלו"ז של הילדה עד כה הוא כדלקמן :
7:30 בקבוק מטרנה + כפית דייסה ( 240 CC אבל לא מסיימת הכל , משאירה 30-40 CC)
9:00 אוכלת בגן פרי + כריך עם קצת ירקות בצד (העניין שאני לא יודעת כמה בפועל הילדה אוכלת ואת זה אני עומדת לברר בגן...)
12:00 ארוחה חמה - מנה בשרית + תוספת פחמימה + ירק מבושל (לדגומא קציצה, אורז, גזר מבושל)
14:30 בקבוק מטרנה + כפית דייסה (180CC) + חצי כריך אחרי חצי שעה לערך.
17:00 מעדן (לא מסיימת גביע שלם)
18:00 ביצה על צורותיה, כמה כפיות של גבינה לבנה או פרוסות אבוקדו / טוסט / כריך / לחם מטוגן עם גבינה / חתיכת פשטידת גבינה וכו'...
19:30 בקבוק מטרנה + כפית דייסה (180 CC אבל לא מסיימת הכל)
האחות של טיפת חלב המליצה לי להוריד לה את הבקבוק של הבוקר ושל הצהריים כי לטענתה זה לא מהווה ארוחה עבורה אלא ארוחת ביניים ולא באמת מספק לה את מה שהיא צריכה (השוותה את זה לשתייה של כוס חלב) ואף "סותם" אותה מלאכול אוכל מוצק.
היא המליצה במקום הבקבוק של הבוקר לתת לה כמה כפיות גבינה + חצי כריך עם גבינה ואם ניתן לתת אפילו רבע ביצה.
במקום הבקבוק של הצהריים לתת כריך.
העניין הוא שאני מאוד חוששת להוריד את הבקבוק של הבוקר והייתי רוצה לדעת ממישהו מקצועי האם באמת הבקבוק לא מספק לה את הויטמנים הדרושים לה ? כמו כן ניסיתי הבוקר לתת לה את התפריט שהציעה האחות והיא אכלה לי 5 כפיות גבינה עם יוגורט ולא הייתה מוכנה בשום פנים ואופן לאכול מהכריך אז במקום זה נתתי לה צ'יריוס דגנים , האם זה גם טוב ?
אודה להכוונה בנושא כי אני ממש בלחץ לעשות משהו שעלול לפגוע בהתפתחות של הילדה.
תודה רבה רבה
כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה , אני בלחץץץץץ
כרמית10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
כרמית11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי כרמית
בת-חן כהן15/02/2010ומר לך את האמת- התפריט של ביתך נראה מעולה ואני לא הייתי מחליפה שם שום דבר.
עם כל הכבוד לאחות טיפת חלב את האמא ואת יודעת הכי טוב ולפעמים הן אומרות דברים מגוחכים... הבקבוקים שביתך אוכלת הם ממש בסדר, ילדים אוכלים בוקר ולילה מבקבוק גם בגיל שנתיים ומעלה ולכן זה לא מפריע לי.
אני הייתי מנסה להעשיר לה את הארוחות במזונות עשירים בקלוריות כמו טחינה, אבוקדו, חלבה ושמת זית כמה שיותר- בכל ארוחה!
נסי זאת במשך חודש ותיראי שזה יעבוד!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"לאורלי09/02/2010
היי בני בן שנה ו4 חודשים, אוכל מצויין מוצק, אוכל יפה ואוהב כמעט הכל. כבר 3 ימים שהוא אינו מוכן לשתות מהבקבוק תמ"ל, זה לא שהוא חולה או משהו בסגנון, פשוט פתאום לא בא לו.מה שהיה עד עכשיו שהוא שתה בבוקר ובערב. לעיתים שותה קצת אבל זורק ולעיתים אינו מוכן גם בבוקר וגם בערב.. מה עלי לעשות?האם זה בסדר להפסיק תמ"ל ומה לתת במקום. בגן בשעה 8 בבוקר הוא אוכל ארוחת בוקר, גבינה ירקות/חביתה וכו' האם זה בסדר לא לתת כלום ושהארוחה הראשונה תהיה בגן? האם להשלים משהו במקום?תודה.. קצת מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה- בבקשה תענו לי..
אורלי10/02/2010זה חשוב מאוד, גם היום הוא לא רצה בקבוקי בבוקר ולא בערב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמ"ל
נורית קליפר11/02/2010הי אורלי,
בעקרון, לקראת גיל שנתיים מומלץ להפסיק עם בקבוק, אמנם בנך הקדים, אך ייתכן וידרוש שוב בקבוק במהרה........ כל עוד בנך אוכל מגוון של מזונות מוצקים בכמויות מספקות, נראה שזה בסדר. את יכולה לנסות ולהציע חלב בכוסבמקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן בקבוק בגיל 10 וחצי חודשיטלי09/02/2010
שלום לכן ,
בני בן 10 וחצי חודשים .
מיום שנולד קיבל סימיאלק . מזה כשלושה חודשים אוכל אוכל מוצק - הוא במעון .
מלפני שבועיים הוא מסרב לאכול את הבקבוק לחלוטין איך שמבחין בו פשוט שולח ידיים ודוחה אותו כך שהתזונה שלו מתבססת על אוכל מוצק בלבד .
להלן תפריט יום -
בוקר - ביצה , לחם , גבינה
צהריים - בשר בעיקר עוף או בולונז, ירקות מבושליםפחמימה
אחה"צ - פירות טחונים עם 2 עוגיות של מטרנה
ערב - ביצה,
אבוקדו, פתיתים של מטרנה , עגבניה , טונה
אמרו לי שחשוב שיקבלסימילאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן בקבוק 10 וחצי חודשים
נורית קליפר11/02/2010הי טלי,
את לא ציינת כמויות שהוא אוכל או את משקלו כך שקשה לי להגיב על שאלתך. בעקרון לקראת גיל שנה הרעיון הוא לאכול כמה שיותר אוכל מוצק ולהמעיט בבקבוקים. כל עוד גדל ומתפתח כמצופה זה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה - זקוקה להכוונהמישל08/02/2010
שלום,
בני בן שנה, גבוה ושמנמן לגילו (11.6 ק"ג), מתפתח בהתאם לגיל, אך רק לאחרונה החלו לצמוח לו שתי השיניים הראשונות. המעבר למוצקים לא היה פשוט אבל כיום יש שיפור משמעותי והוא מוכן לאכול מוצקים, בעיקר כשמתאפשר לו לאכול באופן עצמאי, לא כ"כ רוצה לאכול מכפית שמוגשת לו. עם זאת, בגלל חוסר המיומנות שלו ובגלל שאין לו שיניים - הוא לא מצליח לאכול כמויות מספיקות ומרבית האוכל שמוגש לו נופל מסביב.... אני מציינת שהכמויות לא מספיקות לו בגלל שאם לא אשלים לו אחרי כמה זמן עם יוגורט, למשל, הוא לא יצליח להירדם. סדר היום שלו מבחינת אוכל נראה כך: כשמתעורר שותה בערך 180 סימילאק. את ארוחת הבוקר השארתי עדיין כפירות מרוסקים (2.5 פירות בערך) כדי לא להעמיס עליו שינוי בכל הארוחות. ארוחת הצהריים כוללת בשר (עוף או קציצה), ירק מבושל ופחמימה או דגן. אחרי שעה בערך נותנת לו יוגורט אחד או שניים (בטעם טבעי) ורק אז מצליח לישון. כשקם מנשנש מעט פרי חתוך או לביבה או מעט דייסת קוואקר ובערב אוכל בד"כ ביצה, ירק, גבינה צהובה. גם בארוחה הזאת ובנשנוש של אחה"צ לא נכנס הרבה...לפני השינה הוא די מורעב ולמרות שלאחרונה התחלתי לערבב את הסימילאק עם דייסת קוואקר של מטרנה הוא אוכל כמויות מאוד גדולות (יכול להגיע עד 480!!!). זה גורם לי להרגיש שאולי אני מרעיבה אותו במהלך היום ושהוא יודע לחכות לערב כי הוא יודע שיקבל חלב... שאלתי היא - האם כדאי להשלים לו עם סימילאק במהלך היום (למשל במקום היוגורטים, אחרי ארוחת הצהריים) או שזה ייצור הרגלים לא טובים? האם העובדה שאין לו שיניים מונעת את היכולת שלו לאכול ארוחות מוצקות מלאות? (עליי לציין כי הוא אינו אוהב מרקם של אוכל מעוך - רוצה או מרוסק לגמרי או מוצק לגמרי). אודה על הכוונתכן...תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי- אשמח לתשובה
מישל10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבן של מישל
בת-חן כהן15/02/2010הי
נשמע כאילו השיניים קצת חסרות לו לשם לעיסת המזון, אבל חוץ מהבקבוק בלילה הכל נשמע תקין ושאת פועלת נכון.
האם תינוקך שותה מים? אולי תוכלחי לתת לו מים במקום הבקבוק הענק לפני השינה? אולי תנסי לעשות זאת ?
רישמי לי האם הצלחת...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חמישה חודשיםבר08/02/2010
היי בת חן,
בקשר לביתי בת ה-5 חודשים שענית לשאלה שלי לפני זה היא כן אוכלת מוצקים פירות וירקות עפילו עוף, אפילו כמה פעמים זה היה לה בתור ארוחת חלב, השאלה האם אפשר להחליף לה לגמרי לארוחה במקום חלב וכמה פעמים ביום? ואיזה מיקסים את ממליצה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות מוצקים
בת-חן כהן15/02/2010הי בר
אם ביתך אוכלת את הכמויות הבאות תוכלי להחליף לה את החלב לארוחות מלאות, כמובן תוך מעקב על משקלה.
ארוחה1: יכולה להיות ב-10:00 או ב-16:00- 2-3 פירות
ארוחה 2: בשעה 13:00 2-3 ירקות+ עוף.
אם היא אוכלת את הכמויות הנ"ל היא יכולה לא לשתות חלב , אם היא עדיין רעבה תוכלי להגדיל לה את הכמויות בארוחה עצמה, להוסיף אורז, פסטה, תפו"א.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של תינוקתבת 5 חודשיםבר08/02/2010
התינוקת שלי בת 5 חודשים שוקלת 8400 וגובה 65 ס"מ והיא אוכלת האמת כל 4 שעות 150-180 CC שזה בהחלט מה שהיא צריכה לאכול היא נולדה לפני הזמן בחודש 2670 והרופא אמרה לי שהיא מעל האחוזון מה עושים?? לא רוצה שהיא תהיה עם משקל יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות מוצקות
בת-חן כהן08/02/2010הי בר
בגיל של ביתך כבר צריך להחליף חלק מהארוחות במוצקים- בתקופה הזו תינוקות גדלים פחות מהר אז אולי זה ייתן פיתרון לבקשתך שלא תעלה עוד במשקל.
תתחילי בטעימות של ירקות במשך שבוע- כל פעם ירק מבושל/ מאודה אחר ואח"כ תחליפי ארוחת מטרנה במנה שלמה של 2-3 ירקות.
שבוע אח"כ תתחילי טעימות של פירות באותה דרך, ותחליפי ארוחת מטרנה בפירות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהנעמה08/02/2010
שלום
הבן שלי בן 5 חודשים ואני נותנת לו טעימות של ירקות ופירות רציתי לדעת מה עוד אפשר לתת לו לאכול בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
בת-חן כהן08/02/2010הי אושרת
את יכולה להתחיל להפוך את הטעימות לארוחות של ממש במקום חלב
2-3 פירות/ ירקות בכל ארוחה
ואת יכולה לנסות להוסיף עוף ובשר לירקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 11 חודשיםקרן07/02/2010
שלום,
בני בן 11 חודשים, עדיין לא אוכל מוצקים באופן מלא. יש לו 4 שיניים. אחוזון 10 במשקל.
לחם - מאוד אוהב ואוכל יפה מאוד
ביצה - לא אוהב בשום צורה מוצקה שהיא רק כשאני נותנת לו לחם מטוגן.
ירקות קשים - מוציא ישר החוצה.
ירקות מבושלים - רק אם מועכים אותם.
קציצות - אוכל יפה מאוד.
כשנותנים לו לאכול מתחילים תמיד עם המוצקים ואם לא מגיעים לארוחה מלאה (רוב הפעמים) משלימים לו עם מרוסק.
הוא מאוד אוהב לשבת על כסא ולאכול בעצמו.
חוץ מזה מקבל בקבוק פורמולה בבוקר, אחה"צ
לפני השינה - דייסה.
האם העובדה שקל לו לאכול רק דברים רכים בשלב זה בעייתית?
האם האהבה ללחם בעייתית? (אני מרגישה שאני דוחפת לו דברים רק על בסיס לחם...)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בן 11 חודשים
נורית קליפר11/02/2010הי קרן,
אין בעיה עם אכילת מזונות רכים, לכל ילד יש קצב התפתחות משלו וחשוב לזרום אתו ולהגיש מזונות המותאמים ליכולתו, כפי שאת עושה. לגבי הלחם, אין בעיה שיהיה חלק מהתפריט, אך חשוב לגוון ולהציע מגוון רחב של מזונות שיספקו מגוון של ערבים תזונתיים. את יכולה להציע ממרחים שונים על גבי הלחם: טחינה, אבוקדו, גבינה, שקדיה. אם אוהב קציצות- גרדי כמה שיותר ירקות לבשר הטחון וכך תעשירי את תפריטו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט 7 חודשים10007/02/2010
הבת שלי בת 7 חודשים.
השכמה - הנקה
10:00 - פירות / אבוקדו / דייסת קווקר
13:00 - בשר + ירקות (אוכל שלנו) + השלמה בהנקה
16:30 - הנקה
19:30 - הנקה לפני השינה
00:00- הנקה בשעה שהיא קמה, בערך 3 שעות מהנקה אחרונה
כמה שאלות:
1. בארוחת הבוקר אוכלת ממש מעט, בקושי פרי אחד או חצי אבוקדו, להשלים גם את ארוחה זו בהנקה ?
2. אפשר כל יום להשלים הנקה בארוחה אחרת לסירוגין בוקר או צהרים לפי הכמות שהיא אכלה או שעדיף משהו קבוע ?
3. אולי זה גיל שצריך עדיין להשלים כל ארוחה בהנקה ?
4. להוסיף לה ארוחת ערב ? ומתי ? צמוד לאחת ההנקות ? אחרי אחת ההנקות ?
5. בצהרים אני נותנת לה אוכל שלנו, מתובל והכל. האם זה מוקדם מידי ? אוכל מרוסק היא לא מוכנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
10008/02/2010שכחתי להוסיף שהיא רזה, אחוזון 25
ושבערב נראה שהיא רותה לאכול, בעיקר כשרואה אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
10009/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך את מכינה פירות מרוסקים?
שרי10/02/2010אני נותנת גרבר כי אני לא יודעת איך מכינים פירות מרוסקים? אשמח לתפריט מפורט..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרי
10010/02/2010אפשר לרסק במעבד מזון אבל זה משחיר מהר
ואפשר לאדות ואז למעוך - זה בדיוק יוצא כמו גרבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
מיכל אלומות-יהושע10/02/2010הי,
אנסה לענות על כל השאלות-
1. ארוחת בוקר- לא רשמת מתי ההנקה של הבוקר? יכולה להיות שצמודה מדי לארוחת בוקר וכך ביתך לא רעבה מספיק.
2. את יכולה להשלים עם הנקה בכל ארוחה, לא משנה מתי.
3. בגיל זה הכמויות הן אכן לא גדולות בד"כ ולכן את יכולה לבינתיים להשלים עם הנקה. במידה ואת שמה לב שאוכלת יפה או מגדילה את הארוחה אל תשלימי.
4. ארוחת ערב- יכולה להחליף את אחת ההנקות ( למשל של 16:30). במידה ותתני לה אחרי הנקה היא לא בטוח תאכל כי כבר תהיה שבעה. לכן מומלץ לתת לפני הקה ולהשלים.
5. מה הכוונה אוכל שלנו? מבחינת מרקם? יש ילדים שלא אוכלים טחון לגמרי וישר מדלגים לשלב של מרוסק. שימי לב כי אין חתיכות גדולות מדי .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
?????11/02/2010הי מיכל ותודה
ההשכמה שלה ב7:00, כך יוצא שלאורך היום אוכלת כל 3 שעות ובלילה עוד כמה פעמים...
השאלה שלי הייתה אם לתת 2 ארוחות ולהשלים בהנקה ולחכות עם הארוחה השלישית עד ששתי אלה יתבססו ולא יהיה צורך בהנקה או שכבר עכשיו לתת 3 ארוחות ואת שלושתן להשלים בהנקה ?
עד מתי (גיל או כמות אוכל) משלימים בהנקה ? יש שלב שכדי לא להשלים ?
ושאלה אחרונה הייתה אם זהבסדר לתת אוכל שלנו מבחינת תיבול, מלח, רטבים. כמובן שחתוך קטן או מעוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
?????14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעמות לבן 4 חודשיםחסוי07/02/2010
שלום,
בני בן 4 חודשים עוד כמה ימים ואני רוצה להתחיל לתת לו טעימות
אני מעוניינת להתחיל בירקות -
1. איזה ירקות מומלצים לטעימות והאם חדוב בסדר שלהם?
2. אני כבר חזרתי לעבודה ולכן אני אוספת את בני רק ב- 16:30. האם ניתן לעשות את הטעימות הללו לאחר שהוא חוזר מהמטפלת בערך ב- 17:00 או שזו שעה מאוחרת מדי?
3. האם נטעימות צרכיות להיות בין 2 ארוחות (הוןא אוכל בערך כל 4 שעות)
תודה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
מיכל אלומות-יהושע07/02/2010הי טל,
את יכולה להתחיל עם קישוא,גזר,דלעת,תפו"א. כמובן שכל ירק בנפרד למשך יומיים שלושה. הכוונה בגיל זה היא לטעימות בלבד- 1-2 כפיות פעמיים ביום. אין הכוונה שהטעימות יחליפו ארוחה. סדר החשיפה אינו חשוב.
2. שעת הטעימות - יכולה להיות בכל שעה. גם אחה"צ . נסי לתת לבנך את הטעימות בשעת ארוחה ואז להשלים לו בבקבוק/הנקה.
את יכולה להיכנס לאתר משרד הבריאות, ללמוד יותר על חשיפה למזונות משלימים ב"תדריך להזנת התינוק הבריא".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים ליייייינעמה07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה
נורית קליפר07/02/2010הי אושרת,
סליחה אם התעכבנו במתן תשובה, אנא רשמי את שאלתך כדי שנוכל להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)