מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט אוכל בן 9 חודשים סרבן בקבוקסופי18/02/2010
שלום ,
בני בן 9 חודשים בעוד שבוע. ותהיתי לגבי תפריט האוכל שלו. הוא מסרב לקבל בקבוק ויונק בלבד, דבר שמדאיג אותי כיוון שאני מרגישה שהחלב הולך ומתמעט אצלי.. בכל פעם שאנחנו מנסים לתת לו פורמולה הוא נראה כאילו הולך להקיא ולא מוכל לקחת יותר משלוק אחד. יצויין שמוכן לשתות מים מבקבוק.
התפריט שלו כיום הוא כנ"ל:
7 בבוקר מתעורר- הנקה.
9 וחצי ארוחת בוקר, פרי (למרות שלאחרונה מסרב לכל סוגי הפירות למעט פרי הדר)
13:00 ארוחת צהריים - בדרך כלל ירקות עם עוף או ואריאציה אחרת. מעדיף מרוסק גס ולא במרקם דייסתי.
14:00 - הנקה לפני השינה.
17:00 ארוחת ערב - אבוקדו או ירק אחר. ניסיתי להכניס דייסה אבל לא כל כך אוהב דייסות.
19:30 הנקה ושינה.
מה הייתם מציעות לשפר בתפריט היומי של בני? אני מעוניינת לגמול אותו מהנקה והייתי שמחה לשמוע הצעות לגבי מה התחליף לפורמולה כיוון שאינו מוכן לשתות פורמולה וגם אינו מוכן לאכול דייסות. מה כמות הפורמולה שהוא אמור לשתות בגיל הזה?
יצויין שבני שוקל 8.8 קג והוא כאמור בן 9 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי ששכחתן אותי, אשמח לתשובה
סופי19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אשמח לקרוא את התשובה
פאינה25/04/2010גם בני בן 9 חודשים ובמשקל דומה. התפריט ממש דומה וגם אני רוצה להיות בטוחה שהתפריט נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות לבקבוקי תמ"לגייל18/02/2010
הי,
רציתי לדעת האם יש בעיה כלשהי עם הוספת מרכיבים לבקבוק התמ"ל אחרי הכנתו. אני נוהגת לערבב כפית שקדיה לתוך הבקבוק הראשון של הבוקר, האם זה תקין או פוגע איכשהו באיכות התמ"ל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספות לבקבוק תמ"ל
נורית קליפר19/02/2010הי גייל,
בעקרון תמ"ל לאחר הכנתו מורכב מכמות נוזלים, אלקטרוליטים, ויטמינים ומינרלים המותאמים לצרכיו של התינוק וכל "התערבות" היא בעצם מיותרת, ובהתאם לגילו של התינוק אף עלולה להזיק. את לא ציינת את גילו ש תינוקך ולאיזה מטרה את מוסיפה את השקדייה כך שלא כל כך יכולה לענות על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות - תוספות לתמ"ל
גייל21/02/2010שלום נורית ותודה על התשובה.
בני בן שנה וחודשיים ואני מוסיפה את השקדיה משתי סיבות: האחת, כדי להעשיר בקלוריות, והשניה, כי הוא בקושי אוכל מוצרי חלב ואני חוששת שאינו מקבל מספיק סידן. אני כמובן מוסיפה את השקדיה אחרי שערבבתי כבר את התמ"ל עם המים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן וקלוריות
נורית קליפר21/02/2010בכדי להעשיר,נסי להוסיף טחינה למנת פירות/ירקות. טחינה משומשום מלא מספקת פי 5 סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן פורמולה לבן שנה ו3 חודשיםעידית18/02/2010
בני בן שנה ו3 חודשים . שותה, לרוב, פעמיים ביום דייסות סימילק. האם מומלץ להפסיק?האם חלב רגיל מומלץ יותר? אולי רצוי עד גיל שנתיים להמשיך עם הפורמולה?
מודה לתשובתך.
נ.ב. לעיתים אוכל ארוחת ערב ומוותר על הבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה/חלב
נורית קליפר19/02/2010הי עידית,
בעקרון, אם בנך אוכל תפריט מאוזן אין ממש צורך בפורמולה ואפשר לעבור לחלב פרה ומוצרי החלב השונים המהווים בעצם תחליף לתמ"ל. התמ"ל יותר דומה בהרכבו לחלב אם, לעומת חלב פרה, אך אין בו צורך ממשי אם בנך אוכל מזון מוצק ומזין. במידה ואת כן רוצה להמשיך את התמ"ל מומלץ להפסיק אותו לגמרי לקראת גיל שנתיים שאז מומלץ לעבור למזונות מגוונים משולחן האוכל המשפחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טעימות לבת 4 חודשיםהדר18/02/2010
ביתי רוני נולדה באוקטובר וכעת היא בת ארבעה חודשים.
מנסיונך המקצועי, כדאי להתחיל עם הטעימות? אחות טיפת חלב אומרת שכן ואחרים אומרים שבגיל חצי שנה.
אני מודה... אני אמא פולניה שחוששת מהצל של עצמה ומגנה על הקטנטונת שלי יתר על המידה.
אשמח מאוד אם תוכלי להנחות אותי (לקחת אותי יד ביד כמו שאומרים) איך אני צריכה לתת את הטעימות של רוני.
כיום וכבר חודשים רבים (לצערי) שהיא אוכלת רק סימילאק.
נולדה 2.900 ומשקלה כעת הוא 6 ק"ג ואחות טיפת חלב אומרת שהיא עולה יפה.
היא בדרך כלל קמה בשעה 08:00 ואוכלת ואנחנו משכייבם אותה לישון בשעה 21:30.
אוכלת בדרך כלל כל 3-4 שעות (למרות שבימים האחרונים היא חסרת חשק לאכול ואוכלת מעט מהרגיל... יעבור לה) בין 120cc ל- 180cc
יש לה יציאה אחת ביום בלבד (לפעמים קטנה ולפעמים גדולה) ואני חוששת מכך שתהיה החמרה עם הברזל שאני אתחיל לתת לה בשבוע הבא ועם הטעימות.
אם כן אז לפי איזה סדר כדאי לי לתת טעימות? כמה ביום? אילו מהירקות / הפירות קודם לכן? עם/בלי קליפה? איך להכין? איך ומתי משלבים בין המזונות?
מתי לסיים עם הטעימות ולהתחיל לשלב את הסימילאק עם המזון? יש לך תפריט מובנה?
המון תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לעצתכם באם להתחיל בטעימות...
הדר19/02/2010קראתי קצת בפורומים וראיתי שמומלץ לאדות את הירקות.
אלך היום לקנות בטיב טעם את סלסלת האידוי בצורת פרח מסוג נירוסטה :)
שאלה בנושא:
ראיתי שחלק ממליצים למעוך את הירק יחד עם מיםבהתאם לסיכות הרצויה
מכיוון שאידוי ירקות ופירות יותר בריא, האם עדיין למהול במים?
איך יודעים כשהירק מוכן (לא פחות ולא יותר מדי)?
האם יש צורך להוציא את גרעיני הקישוא?
אשמח להתחיל לתת לה טעימות כבר היום
בתודה מראש הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה.. שכחתי...
הדר19/02/2010יש ירקות או פירות שיש להיזהר מהם או להיזהר עם המינון שלהם?
עגבניה למשל, אני יודעת שנותנים בשל עצירות.
לתת אותה כחלק מהתזונה? כמה כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת טעימות
נורית קליפר19/02/2010הי הדר,
הבלבול בנושא התחלת הטעימות נובעת מהעובדה שזוהי המלצה יחסית חדשה ( 5/2009). עד כה אכן שילוב מוצקים לתפריט החל בגיל 6 חודשים, לפי המלצות משרד הבריאות החדשות ,בין גיל 17 - 26 שבועות עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.
את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס)ללא קליפה., מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות
הדר23/02/2010יש לי שאלות נוספות ברשותך:
1) מתי אפשר לתת מרקמים כמו אבוקדו, ולעבור מהמרקמים הרכים (קישוא, גזר, תפו"א...)
2) יש שאומרות להוסיף בצל ועשבי תיבול ואז להוציא אותם לפני המחית ויש שאומרות בשום אופן לא...
3) מה הסממנים שעליי לחפש לאלרגיה לאוכל מסויים?
4) האם עליי לתת את הטעימה במרווח זמן מהסימילאק או שזה לא משנה?
תודה רבה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות
נורית קליפר24/02/20101. משתנה מתינוק לתינוק, אפשר לנסות מרקם בדרגה אחת יותר גבוהה מהמרקם הנוכחי ולראות איך מתקבל.
2. בעקרון אפשר להוסיף בשביל הטעם, אך יש המון תינוקות שלא מקבלים בברכה את החלקיקים הקטנים של עשבי התיבול ולא מסתדרים עם הטקסטורה ולכן יש כאלו שמוציאים.
3. פריחה, שלשולים, הקאות, במקרים קיצוניים קוצר נשימה.
4. כדאי לתת אחרי הסימילאק, זוהי רק טעימה ולא תחליף לחלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות אחרונות :)
הדר25/02/2010נורית בוקר מקסים,
תודה על תשובתך
3. רוני מכווצת בחוסר נוחות את גופה ביומיים האחרונים. נתתי לה גזר לטעימה בימים אלה. ייתכם וזה מקור האי נוחות?
4. שאלתי למעשה היא כמה זמן אחרי הסימילאק? בין ארוחות ממש או בסמוך לארוחה?
אני נותנת לרוני טעימות רבע שעה אחרי וחוששת שייתכן וזה שילוב שיעשה / עושה לא טוב למערכת העיכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית שאמח לעזרתך. תודה וחג שמח!!!
הדר28/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחלת טעימות
נורית קליפר28/02/2010הי הדר,
3. ייתכן. מערכת העיכול הצעירה מסתגלת לאט לאט למזונות מוצקים וזה יכול לגרום לתגובות שכאלה,
4. בעקרון את הטעימות צריך לתת בסמוך לסימילאק/הנקה. חשוב לזכור כי אלו טעימות ולא מזון משלים. רק מגיל חצי שנה, כאשר תמ"ל/הנקה כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית, אז יש להגיש מזון כארוחה. את יכולה לתת כמויות קטנות - אפילו ליקוק של טעימת מזון מהאצבע, או טפטוף על הלשון, זה בהחלט מספיק. המטרה היא להכיר מזונות וטעמים חדשים ושונים, כך גם אולי יקל על מערכת העכול.
בהצלחה! וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל גבוהמוש17/02/2010
שלום,
בני נולד במשקל 4 קילו והמשקל שלו לאחר 35 יום הוא 5.3
הרופא אמר שזה גבוה מידי וצריך להאכיל פחות, האם זה נכון?
איך אפשר להוריד לתינוק בכמות האוכל לה הוא רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוש
שרית עטיה-שמואלי21/02/2010הי
כדי לענות אני זקוקה לעוד פרטים. מה אוכל - פורמולה /הנקה?
כמויות ? שעות?
לרוב לוקח לפיצפונים זמן להתרגל לשגרת האכילה מחוץ לרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט 9 חודשיםאילנה17/02/2010
שלום,
בני בן 9 חודשים אוטוטו
אני יודעת שמגיל זה אפשר לתת מוצרי חלב
1. תהייתי לגבי ארוחת ערב - כעת שארוחת 4 תהיה מעדן או משהו דומה, הייתי רוצה שארוחת הערב לפני האמבטיה (עד עכשיו אכל בקבוק 200 תמ"ל) תהיה מוצקים
מה כוללת ארוחת מוצקים ובאיזו כמות כך שמזינה מספיק? האם יכולה להחליף בקבוק? לא הייתי רוצה לפטם וגם לא הייתי רוצה שתי ארוחות (גם מוצקים וגם בקבוק אלא את הבקבוק כהשלמה)
מציינת כי אין לילד שיניים וגם למד להתיישב
2. שאלה נוספת - אוכל אצבעות - הרי לא יאכל הכל..אז אחרי כמה זמן שמנסה לאכול לבד כבר כן להאכיל בעצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים
נורית קליפר19/02/2010הי אילנה,
1. אין כמות מסויימת שמתאימה לכולם, כל ילד מסתפק מכמויות שונות וכמויות אלה גם יכולות להשתנות מיום ליום בהתאם לרמת פעילות, קצב גדילה וכו'.
דוגמאות לארוחות ערב: חביתה + ירק, לביבות של ירקות + סלט אבוקדו, פסטה + רסק עגבניות וגבינה,
בגילו, את יכולה להציע בקבוק לפני שנת הלילה.
2. גם כאן אין חוקים, אך הייתי משתדלת "לעזור" לפני שימאס לו לשבת בשולחן האוכל, אולי אחרי 10 דק? תהיי קשובה לו, לעתים תראי שמסתדר טוב בכוחות עצמו ואינו צריך עזרה ולעתים עזרה תתבקש בשלב מוקדם יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוקים וסטריליזציה בקערת פלסטיקהילי17/02/2010
היי,
לא יודעת אם זה הפורום או איפה אפשר לשאול, אבל אנסה..
בני בן 10 חודשים.
אני משתמשת בבקבוקי b-free..
אני עושה תמיד סטריליזציה עם סטריליזטור למיקרו של b-free
אמא שלי היתה אצלי ועשתה סטרילזציה כמו פעם, את כל הבקבוקים במים רותחים..רק שהיא לא עשתה את זה בקערת פלסטיק רגילה שלא רשום עליה כלום!
אני קצת מודאגת.. קניתי b-free בגלל הסיבה של הפלסטיק שמשחרר חומרים..
אני שוקלת לזרוק את כל הבקבוקים ולקנות חדשים..
האם יש מושג אם יש לי סיבה לחשוש ?
המון תודה ומקווה שתוכלו לעזור לי או להפנות אותי ..
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי מתקשרת במקומך לחברת השיווק
הדר17/02/2010חברת מדיצ'י מדיקל 1800353999
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מתקשרת במקומך לחברת השיווק
הדר17/02/2010חברת מדיצ'י מדיקל 1800353999
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העשרה קלוריתגלית16/02/2010
הגוזלית שלנו בת שנה וחצי ( שנה וחמש מתוקן נולדה ביום הראשון של שבוע 36 ). אחת מצמד תאומות. תמיד היתה קטנטונת באופן יחסי בין אחוזון 5-10 . לפני כמה חודשים כשהבחנו שאינה עולה במשקל החלנו בסדרת בדיקות. בבדיקת צואה נתגלה פרזיט גיארדיה למבריה שיכול להסביר את חוסר העלייה במשקל. היא טופלה באנטיביטיקה ובבדיקות חוזרות לא היתה נוכחות של הפרזיט. ביצענו גם בדיקות דם כולל בדיקות לצליאק והכל תקין. היא שוקלת כיום כ-9 ק"ג. ועולה במשקל לאט לאט. בערך 300 גרם בחודש. הרופאה אמרה שיש לתת לה העשרה קלורית.
סדר הארוחות שלה הוא:
בוקר 6-6:30- בקבוק תחליף חלב ( אופטימיל )- 240 CC גומרת בקבוק בד"כ.
9:00 - ארוחת בוקר בגן- קוטג'/ביצה קשה/טונה, ירקות, לחם ( לא אכלנית גדולה בבוקר , לדברי המטפלות )
11:30 - ארוחת צהריים- מנה בשרית+ תוספת פחמימה- אוכלת בתיאבון רב וכמויות נאות.
15:30-16:00 - עוגיה/ לחם עם ממרח כלשהו+ פרי
17:00 - פרי שלם ( הכמויות בגן קטנות )/ מעדן/עוגייה/ קרקר ביס
18:00 - ארוחת ערב: חביתה/ קוטג'- בד"כ / טונה/ גבינה צהובה/ פסטה- פחות אוהבת, פיתה עם גבינה לבנה/ חומוס
19:15- 19:30 - בקבוק תחליף חלב - 240CC - בד"F מסיימת או משאירה 30CC /
כיצד ניתן להעשיר קלורית את התפריט שלה? ניסיתי בהמלצת הרופאה להוסיף דייסת קורנפלור לבקבוק ( 3 כפיות ), אך משום שהפטמה השתנתה לפטמת צלב כדי שתוכל לאפשר זרימה של הבקבוק הסמיך יותר היא סירבה לגעת בו. הי רגילה לפטמה מס'2 של בקבוק בי-פרי
אשמל לקבל רעיונות איך לגרום לקטנה שלנו לגדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
יש הרבה פתרונות ודרכים
מציעה לגשת לדיאטנית ילדים במסגרת קופת החולים לשם הרכה ומעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שאוכל מעט מאודלימור16/02/2010
שלום
בני נולד בשבוע 31+6 במשקל 1.200כיום הוא בן שנה וחודשיים כרונולגי שנה מתוקן ושוקל 7.700. מבחינה התפתחותי הכל תקין- הוא כבר הולך ואומר מספר מילים.
אינני יודעת מה לעשות. בחודשים האחרונים הוא ירד בכמות האוכל שלו ואינו מוכן לאכול כלל אוכל "נורמלי". ז"א- כשהוא מתעורר בשעה 6:00 הוא שותה 180 מ"ל חלב עם דייסה, בסביבות 9:00-11:00 הוא אוכל פרות (לצערי זה מרוסק יחד עם עוגיות), לאחר מכן הוא אוכל מעדן בסביבות15:00-18:00 וזהו עד החלב שלפני השינה (180 מ"ל) שאני מוסיפה לו 2 כפות שקדייה ו2 כפות שמן זית בשעה 19:30 . הוא לא מסכים כלל לאכול את המרק שלו ולא שום אוכל שאני מניחה מולו. . דבר זה לא היה בעבר. יש רגרסיה עצומה הוא היה אוכל ירקות בצהריים ובערב מעדן עם בננה ואבוקדו. אני לא יודעת מה גרם לו להתנגד כך לאוכל. אני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני מתוסכלת מאוד. ולצערי אני מרגישה שאני משליכה את התסכול שלי עליו .
האם יש לך רעיון/פיתרון/הצעה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אכילה
נורית קליפר16/02/2010הי לימור,
יש המון דברים שאפשר לעשות, אך דרושים הרבה יותר פרטים בכדי לענות על שאלתך. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית קופ"ח שתרכיב תפריט ותוכנית אכילה מתאימה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטןטלי16/02/2010
בני בן 8 חודשים יש לו נטייה לפלוט מלאאאאאא
שאלתי היא באיזה גיל זה נגמר ???
ברגע שהוא עושה גרבס אחרי ארוחה הוא פולט שהוא שוכב ל הבטן לא משנה כמה זמן אחרי אוכל אפילו 4 שעות הוא פולט זה פשוט משגע
האם הוא מקבל את מה שצריך??
הוא שוקל 8.100 האם זה תקין
יש לציין כי הוא נולד בשבוע 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
טלי21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטן
נורית קליפר21/02/2010הי טלי,
קשה לי לענות על שאלתך עם הנתונים שנתת. בעקרון פורמולה מומלצת לפליטות היא אנפמיל .A.R
משקלו ממקם אותו קרוב לאחוזון 25% נתון זה בלבד אינו נותן מספיק אינפורמציה מכיוון שיש חשיבות בעקביות במיקום האחוזון, כלומר האם הוא תמיד היה באחוזון זה או שמיקומו באחוזון משתנה באופן קיצוני. בכל מקרה ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים לגבי פליטות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-7 חודש ושבועייםאתי16/02/2010
להלן התפריט היומי:
6.00 בקבוק מטרנה+דייסה וניל 180CC
9.00 דייסה אורז/קונפלור (במעון)
11.00 מרק ירקות עם תפו"א, גזר, קישוא, דלעת, אורז/עדשים
14.00 פירות- בננה/אגס/תפוח
16.00 מטרנה+דייסה וניל 180CC
18.30-19.00 מטרנה+דייסה וניל 180CC
5 ימים בשבוע המרק ירקות שהיא מקבלת אין בו תוספת של בשר, רק בימי שישי+שבת
האם התפריט מגוון? האם אפשרי להחליף את הארוחה(בקבוק) של שעה 16.00 באוכל מוצק?
אפשרי לתת לה ביצה, גבינה?וביצה אפשר כל יום?
ולגבי פירות מה יותר עדיף להוסיף טחינה גולמית או שקדייה וכמה?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט 7 חודשים
נורית קליפר16/02/2010הי אתי,
בגיל 7 חודשים בתך יכולה לאכול כמעט הכל מלבד מוצרי חלב ודבש.כמובן שכל המזונות המוגשים צריכים להיות במרקם המתאים. את יכולה להעשיר ת תפריטה במגוון מזונות.
את יכולה להחליף את הבקבוק של ארבע באוכל מוצק.
אפשר לתת ביצה כל יום.
אין עדיפות בין טחינה גולמית לשקדיה, שניהם מזינים, את יכולה לגוון, את יכולה להוסיף 1-2 כפות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מס' שאלות.....
אתי17/02/2010שלום,
לגבי ביצה, איך אני מביאה לה את זה? במרקם טחון(יש לה 2 שיניים מבצבצות)?ובאיזה תוספת?
לגבי שקדייה, איפה אפשר לקנות את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצה
נורית קליפר17/02/2010הי אתי,
לכל תינוק קצב התפתחות שונה ויכולת לעיסה/בליעה שונים, את יכולה להכין ביצה קשה ולמעוך עם מזלג לטקסטורה חלקה יותר, או להכין ביצה מקושקשת ולהגיש בחתיכות קטנות. תגישי לה מעט ותראי עם איזה טקסטורה היא מתמודדת הכי טוב אם בכלל.
לגבי שקדיה, אפשר לקנות בכל סופרמרקט/חנויות טבע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות מותריםגליה16/02/2010
תינוקי בן שנה ושלושה חודשים.ברצוני לדעת:
1.האם ניתן לתת ביצה רכה?
2.האם אפשר באותו יום לתת ביצה רכה בבוקר וחביתה בערב?
3.האם מותר לתת נקניקיה?
4.כיצד לתת בשתיה חלב?מהשקית או שיש צורך להרתיח קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות מותרים
נורית קליפר16/02/20101. עדיף לבשל לגמרי כדי למנוע הרעלת מזון מחיידקים
2. עדיף להגיש ביצה ביום, אבל אם יוצא שהגשת 2 ביצים ביום, לא יקרה כלום......
3. מבחינה תזונתית לא הכי מומלץ, במידה ואת כן מגישה חשוב לחתוך לאורך ולהגיש חתיכות דקות כדי להמנע מחנק.
4. אפשר לשתות מהשקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות?????15/02/2010
תינוק בן 7.5 חודשים שיונק + אוכל מוצק עושה קקי פעם ביומיים - שלושה - האם תקין ?
הקקי קשה ויוצא רק עם עזרה (מסג' בבטן, קיפול הרגליים לבטן), התינוק לוחץ ומתאמץ, מרבה בנפיחות
האם זו עצירות ? מה עושים ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
נורית קליפר16/02/2010את יכולה לנסות להציע מים, או להשרות שזיפים מיובשים במים רותחים ולהציע את המים שהתקררו. גם עגבניה מגורדת יכולה לעזור. במידה ולא עובר ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות?????15/02/2010
שלום. כמה שאלות לגיל 7 וחצי חודשים. אוכלת מוצקים בעשר ובצהרים.
השכמה, אח"צ, ערב ולילה = הנקה
1. אחרי הארוחות, היא רגועה ואני לא משלימה בהנקה למרות שהיא לא אוכלת את הכמויות שאתן כותבות שתינוק בגיל הזה אמור לאכול. האם זה בסדר ? או להציע הנקה בכל מקרה ?
2. האם לחכות עם הארוחה השלישית בערב עד שהיא תגדיל כמויות בארוחות האחרות ?
3. עד מתי (גיל או כמות אוכל) משלימים בהנקה ? יש שלב שכדי לא להשלים ?
4. זה בסדר לתת אוכל שלנו מבחינת תיבול, מלח, רטבים. כמובן שחתוך קטן או מעוך
5. איפה משתלבת ארוחת הערב ? היא כבר יושבת ואני רוצה לצרף אותה לשולחן. היא יונקת אח"צ ואז שוב לפני השינה בשבוע וחצי. בין לבין להכניס עוד ארוחת ערב ? זה לא מוגזם ?
6.אם אני לא מניקה 2 ארוחות, החלב לא יתמעט כך שלא יהיה חלב לשאר הארוחות ?, אני מניקה חוץ משתי ארוחות אלה עוד 3 פעמים ביום וכמה פעמים בלילה
7. מתי עדיף לתת ארוחת צהרים, לפני השינה או אחריה ?
הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
קודם סליחה על העיכוב במתן התשובה . אנסה לענות לך על שאלותיך:
1.
אם היא רגועה אחרי ארוחות וגדלה כמצופה אין שום סיבה להציע עוד אוכל. כנראה שאוכלת מספיק.
אם את דואגת תוכלי לכתוב לנו תפריט שלה מפורט של כמה ימים וננסה לעקוב ולראות
2.תלוי בהתפתחות שלה ובכמויות . אילו מוצקים היא אוכלת?
3. תלוי . בעיקרון עד גיל שנה מומלץ להניק עם מזונות משלימים.
4.בסדר גמור . אך חשוב לתבל בתבלינים טבעיים ופחות במלח .
5. שוב - אם עולה היטב במשקל. אפשר ארוחת אחה"צ ואז הנקה לפני השינה.
6. יצור החלב תלוי בדרישה.
7. לא משנה . תלוי בתינוקת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טעימותע15/02/2010
שלום רב,
עידו בן 4 חודשים, היינו שבוע שעבר בטיפת חלב והאחות אמרה להתחיל בטעימות, אמרה שניתן לתת הכול אפילו לטעום דג.......
בבקשה מספר שאלות
1. איך להתחיל, עם פירות?
2. איזה פירות עדיף קודם?
3.איך להכין את מחית הפירות? ניסתי לשים קצת תפוח בבלנדר קטן אבל זה ממש לא יצא מחית, התפוח נהיה חתיכות קטנות.
4. מתי להביא לו לטעום אחרי בקבוק או לפני?
ואשמח מאוד עם תוכלו להמליץ לי על תפריט בגיל הזה.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טעימות
נורית קליפר19/02/2010הי עטרה,
1+2. את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס).
3. מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לטעימות לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26.
4. נותנים את הטעימות לאחר היניקה/בקבוק שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)