פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוק בן 7.5 חודשים
    didi
    07/03/2010

שלום
    בני בן 7.5 חודשים,
    עד גיל 4 חודשים ינק מלא, ואח"כ טעימות עד גיל חצי שנה. מגיל חצי שנה אוכל מוצקים טחונים כשכיום הסידור הוא ארוחה של פירות שמסתיימת בסימילק וארוחה של מרק שמסתיימת בהנקה. בין לבין - הנקות.
    אני כל הזמן קוראת ושומעת הנחיות סותרות ומנוגדות לגבי התזונה המומלצת לבני ואני פשוט משתגעת.
    מתי מותר מה? למה להקשיב? כבר מותר ביצה או עדיין לא? כבר מותר לחם ופסטה (טחונים)?
    כמה מוצקים הוא אמור לאכול ביום והאם אני אמורה לצמצם הנקה?
    האם זה טוב לשלב מוצק וחלב/סימילאק, או שיש להפריד?
    אני פשוט לא יודעת כבר למי להקשיב, כל מקור אומר משהו אחר.
    כמו כן, עד לאחרונה נתנו לו טיפות של ברזל אבל אז קראתי מאמר שאומר שלתינוקות יונקים זה רק הורס את ספיגת הברזל, אז הפסקנו עם זה.
    ושאלה אחרונה - איך לנהל את ההנקות? אני כבר לא יודעת ומפחדת שבגלל שהארוחות המוצקות לא בשעה קבועה החלב שלי יגמר.
    אני מבולבלת ואובדת עצות, אשמח להכוונה,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן 7.5 חודשים

נורית קליפר
    09/03/2010

הי דידי,
    נראה שרוב הבלבול נובע מהעובדה שבמאי 2009 משרד הבריאות פרסם המלצות חדשות לתזונת תינוקות אשר שונות ממה שהיה מומלץ עד אז. כיום, מגיל 6 חודשים, בטקסטורה המתאימה כמובן, תינוקות יכולים לאכול הכל חוץ מממוצרי חלב, חלב ניגר ודבש.
    לגבי הברזל, ההמלצה היא שתינוקות שיונקים זקוקים רק לתוספת ברזל מגיל 6 חודשים, כאשר אז כמות הברזל בחלב אם כבר אינה מספקת. תינוקות הניזונים מתמ"ל זקוקים לתוספת עוד לפני כן.

מאד ממליצה שתפגשי עם דיאטנית קופ"ח אשר תוכל לייעץ ולכוון אותך באןפן אינדבידואלי

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת ירקות - מדוע לא קיבלתי תשובה?
    דוד
    07/03/2010

שלום,

יש לי ילדה בת 10 חודשים, בכל יום אני טוחן לה ירקות, גזר, בטטה ועוד.
    את המזון הטחון אני שומר במקרר ונותן בכל יום חלק מהמזון לילדה.
    אני נוהג לשמור את המזון עד שלושה ימים במקרר.

הבנתי שיש הרבה שמקפיאים ירקות טחונים למשך תקופה ארוכה ובכל יום מוציאים
    קצת ונותנים לילד/ה את המנה.

השאלה שלי, האם יש הבדל בטריות, בין הקפאה לתקופה ממושכת לעומת טחינה כל
    יומים שלושה של מזון ושמירתו במקרר.

הערה: עניין הנוחיות לא מפריע לי, רק עניין הטריות ומה עדיף לתת לילדה.

אודה על תשובתך,

דוד.

הוספת תגובה

• הקפאת ירקות

נורית קליפר
    09/03/2010

הי דוד,
    בעקרון, כאשר מקפיאים לאחר ההכנה, הערכים התזונתיים נשמרים כפי שהם בעת ההקפאה. חשוב שהירקות יהיו טריים ושההקפאה תעשה בסמוך להכנה. כאשר שומרים ירקות טחונים במקרר, כל יום יורד הערך התזונתי, כך שעדיף להגיש ביום ההכנה או להקפיא לאחר ההכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לאכול
    צמרת פשחור
    07/03/2010

בני בן שמונה חודשים ניזון מתחליב סימלאק צימחי החל מגיל שישה חודשים הוספתי לו ירקות מבושלים טחונים[גזר,תפוא,בטטה,קישוא] בהדרגה כמובן. ופירות מאודים טחונים תפוח ואגס ככלל הוא לא היה אכלן גדול אך אכל כשש כפיות. לאחר מחלה ממושכת [שיעולים חם שילשולים והקאות] הוא מסרב לאכול כלל אלא בקבוק בלבד, ניסיתי דרכים שונות הפרדת מזון, כמויות קטנות,טחינה דקה,הוספת נוזלים אך לא צלח בידי האם יש חשש שאינו מקבל את מכלול הויטמינים ואיך חוזרים לשיגרה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לאכול

הוספת תגובה

• לאט לאט

אמא
    07/03/2010

הוא יחזור לאכול...תמשיכי להציע לו...עד שירצה ובינתיים תני לו בקבוק.
    תקפידי על שתייה!
    התאבון יחזור :)
    dont worry

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן אכילה

נורית קליפר
    09/03/2010

הי צמרת,
    אל דאגה, תאבון לקוי לאחר מחלה זהו דבר שכיח ובדר"כ נפתר מעצמו. אם יעבור זמן ועדיין לא יחזור לשגרה, ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר מוצרי חלב ?
    ???
    06/03/2010

מותר לתת מוצרי חלב בגיל 8 חודשים ? ואיזה ?
    תוכלי לתת דוגמאות לאוכל אצבעות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מותר מוצרי חלב ?

הוספת תגובה

• מקפיצה

???
    09/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב

נורית קליפר
    09/03/2010

מוצרי חלב אפשר לאכול מגיל 9 חודשים, חלב ניגר רק מגיל שנה.
    דוגמאות לאוכל אצבעות: מזונות רכים שתינוקות יכולים להחזיק ולאכול לבד. דוגמאות: לביבות של ירקות (לביבות בטטה, קישואים, כרובית), פיסות לחם רך, רצועות דקות ורכות של ירקות ופירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכלת בקושי
    ???
    06/03/2010

אני קוראת מה התפריט הרצוי לגיל 8 חודשים ומאוד מנסה ללכת לפיו אבל הבת שלי רעבה הרבה יותר ממנו.
    היא מאוד אוהבת לאכול אבל תכלס בארוחה אוכלת מעט !
    ניסיתי להגדיל את הזמן בין הארוחות - לא עזר
    ניסיתי להניק אחרי כל ארוחה - לא עזר
    מה עושים ? האם לאפשר כל כך הרבה הנקות ?

06:00 - הנקה
    09:00 - ארוחה
    11:00 - מבקשת לינוק
    12:00 - צהרים
    15:00 - הנקה
    17:00 - מבקשת לינוק
    18:00 - ארוחה
    20:00 - הנקה - לא יונקת בלילה

לקביעת תור
    סגירה
    אוכלת בקושי

הוספת תגובה

• הנקות מרובות

נורית קליפר
    09/03/2010

נסי להגדיל את המרווחים בין ההנקות באופן הדרגתי, תמשכי ברבע שעה, 20 דקות וכו'. כך לאט לאט אולי תתרגל לפחות הנקות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נורית ושאלה

???
    09/03/2010

תודה נורית
    קודם כל מאוד קשה למשוך, היא ממש עולה לי על הציצי...
    דבר שני, אם אני מושכת, זה יוצא קרוב מידי לארוחה הבאה ואז אין מרווח של 3 שעות בין הארוחות, זה לא יגרום לה לנשנשנות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

???
    11/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות מרובות

נורית קליפר
    12/03/2010

בסה"כ יש לה 2 הנקות נוספות ממה שמומלץ לגיל זה. הנקת הבוקר המאוחרת (11:00) והנקת הצהריים המאוחרת (17:00), נסי להתמקד רק בהן לעת עתה, כי שלושת ההנקות האחרות יכולות להיות חלק מתפריט מזין שמתאים לגיל זה. את מעוניינת להתחיל גמילה או שפשוט את מוטרדת לגבי כמות ההאכלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורית - תשובה לשאלתך

???
    13/03/2010

אני רוצה להרגיל אותה לאכילה מסודרת ובהדרגה לעבור מהנקה למוצקים (בלי תמ"ל)
    כרגע אני מניקה אחרי כל ארוחה, זה יפסק מתישהוא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד נקודה חשובה

???
    13/03/2010

אני בעיקר מוטרדת שאני מרגישה שהיא כל הזמן רעבה, תמיד שמישהו אוכל היא מוכנה לאכול גם ותמיד שאני אציע לה אוכל או הנקה היא תכל בשמחה ובהסתערות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות וארוחות

נורית קליפר
    15/03/2010

לגבי המשכיות של הנקות אחרי ארוחות, ככל שכמות האוכל תגדל בארוחה לא יהיה צורך להשלים אותה בהנקה. לא נראה לי שאת צריכה להיות מוטרדת מהנכונות שלה לאכול תמיד, היא לאו דווקא רעבה כל הזמן מכיוון שאת אומרת שבארוחה עצמה כמעט ולא אוכלת. ייתכן והגשת ארוחות והנקות כל 3 שעות יעזרו לה להיות יותר רעבה בין ארוחה לארוחה וכך תאכל יותר בארוחה. לאחר שילוב של ארוחת מוצקים + הנקה, סביר שאכלה מספיק ואז תוכלי בלב שלם להגדיל את המרווחים בין הארוחות.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני שנה +3 חודשים, רזים..
    שירי
    06/03/2010

בניי נולדו פגים רזים, ועלו יפה במשקל, עדיין באחוזון 5, אבל שומרים עליו באדיקות.
    הם אוכלים מוצקים מגיל חצי שנה ובחודשים האחרונים כמעט רק מוצקים (מכל אבות המזון).
    לאחרונה ויתרו כמעט לחלוטין על מטרנה, ואפילו בימים בהם הם כמעט לא אוכלים (שיניים/צינון וכו'...) הם פשוט לא רוצים בקבוק.
    אני חוששת שהם לא אוכלים מספיק והבנתי שמטרנה משלימה למי שבאמת לא אוכל מספיק טוב את שאר הדברים.
    כזה חשוב באמת להמשיך עם המטרנה?

לקביעת תור
    סגירה
    בני שנה +3 חודשים, רזים..

הוספת תגובה

• עוד משהו...

שירי
    06/03/2010

לאחרונה הם אוכלים ממש ממש מעט, ומקריאה של הודעות כאן נראה לי שיש חוסרים שהם צריכים להשלים.
    אני לא סומכת על המטפלות בגן שאומרות לי "הם אכלו יפה", כי גם איתי הם לא אוכלים "יפה".
    בוקר: עושים טובה שאוכלים 60CC מטרנה עם דייסה (אני מכינה יותר והם פשוט לא רוצים - שניהם).
    פרוסה עם סילאן + שקדיה לפני היציאה לגן.

בגן אמורה להיות ארוחת בוקר עשירה, אח"כ פרי ובצהריים ארוחה בשרית עם פחמימה וירק.
    לפני השינה המטפלות טוענות שהם שותים 180CC מטרנה ודייסה. אני לא מאמינה...

כשהם חוזרים הביתה הם בדר"כ רעבים ואוכלים מרק, קציצות, לחם עם חומוס וירקות. ובערב חביתה (כמעט לא מסרבים לחביתה) ועגניה ושמנת חמוצה. לפעמים טונה, אבודקו...

לפני השינה אולי 100CC מטרנה ודייסה.

וכל זה בימים טובים. הם ממש יכולים לוותר על ארוחות או רק לנשנש.

מה לשנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי

שרית עטיה-שמואלי
    14/03/2010

הי שירי
    לא נראה לי שצריך לשנות.
    כן צריך לעקוב. לא ציינת משקל .
    ממליצה לך לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים לשם מעקב והדרכה.
    היא תוכל גם לבנות איתך תפריט שמתאים להם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית מים - שאלה
    מיכל
    06/03/2010

שלום,
    בני בן 5 חודשים ושבוע (שוקל בסביבות 9 ק"ג), ניזון מפורמולה, החל טעימות בגיל 4 חודשים.
    הוא עדיין עושה פרצופים של גועל וחנק בעת אכילה, יכול להיות שעדיין לא מוכן למזוק מוצק?
    בנוסף ברצוני לברר:
    1. האם ישנה עדיפות לזמן נתינת הטעימות: לפני או אחרי קבלת הפורמולה?
    2. מאיזה גיל רצוי/מומלץ לתת מים?
    3. בשלב זה אני מקפידה לתת הרבה טעימות של ירקות (כבר טעם דלעת, קישוא, אבוקדו, תפו"א), ומעט פירות (טעם בננה, אגס), שאלתי- האם ניתן לתת גם עגבניות/ מלפפונים/ אפונה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית מים - שאלה

הוספת תגובה

• טעימות/מים

נורית קליפר
    06/03/2010

הי מיכל,
    באיזו טקסטורה המזונות מוגשים? ייתכן ובנך צריך טקסטורה חלקה ודלילה. את מגישה עם כפית? את יכולה לנסות להגיש מזון עם האצבע ולתת לו ללקק.
    1. אחרי קבלת הפורמולה,. אלו רק טעימות, עדיין לא מזונות משלימים.
    2.בעקרון עד גיל חצי שנה אין ממש צורך במים, אך עם התחלת הטעימות אפשר להגיש מעט.

בעקרון לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות, אפשר להגיש מגוון של מזונות חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. חשוב שכל המזונות המוגשים, יוגשו בטקסטורה מתאימה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלותייך

מיכל
    06/03/2010

מודה כי אני בעיקר מאכילה אותו בגרבר. ירקות שהכנתי לבד, מעכתי עם מזלג ללא הוספת נוזלים.
    אך בשני המקרים הוא עדיין "עושה פרצופים". ולשאלתך, אני מגישה לו אוכל בכפית.
    אעזר באופציית הליקוק.
    ובעניין המים, האם לתת לו לאחר קבלת הטעימות? אשמח אם תוכלי לכוון אותי בעניין הכמות.

תודה על התגובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלותייך

מיכל
    06/03/2010

מודה כי אני בעיקר מאכילה אותו בגרבר. ירקות שהכנתי לבד, מעכתי עם מזלג ללא הוספת נוזלים.
    אך בשני המקרים הוא עדיין "עושה פרצופים". ולשאלתך, אני מגישה לו אוכל בכפית.
    אעזר באופציית הליקוק.
    ובעניין המים, האם לתת לו לאחר קבלת הטעימות? אשמח אם תוכלי לכוון אותי בעניין הכמות.

תודה על התגובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    07/03/2010

הי מיכל,
    לגבי הגרבר, כדאי להגיש בשלב הראשון. מעיכת ירקות במזלג ללא מים זהו מרקם מתקדם, עדיף להוסיף קצת נוזלים ולטחון למרקם חלק ודליל. לגבי המים, ממש מעט, אין פה כמות שנדרשת, אפילו 30 מ"ל או פחות. את הנוזלים שהוא צריך , הוא מקבל מתמ"ל, את יכולה להציע מעט מים לאחר הטעימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 8 חודשים
    לי
    06/03/2010

שלום,

בני בן 8 חודשים ורציתי לדעת האם התפריט הבא הינו נכון ואם יש מה לגוון או לשנות.

6:30-מטרנה-בערך 200
    10:00-מנת פירות(אוכל בגן)
    12:30-מרק ירקות+עוף בערך 230(אוכל בגן)
    15:30-מטרנה-180(אוכל בגן)
    19:00-מטרנה 240 לפני שינה.

במהלך הלילה לא אוכל.
    מתי ניתן להתחיל לתת לו מעדן כמו גמדים או דניאלה?
    לאחרונה שמתי לב כי אינו מוכן בשום פנים ואופן לשתות מים ממש מסרב ומזיז את הראש לצדדים ומתחיל לבכות,מה אפשר לעשות כדי לשכנע אותו לשתות מים?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט 8 חודשים

נורית קליפר
    06/03/2010

הי לי,
    בגיל 8 חודשים את יכולה להוסיף ארוחת ערב: חביתה + ירק + ממרח (טחינה/גבינה/אבוקדו), פסטה ברוטב עגבניות, לביבות ירקות ועוד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים
    תמר
    06/03/2010

שלום, בניבן שלושעשר חודשים, האם להמשיך לת לן ברזל וויטמין D?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• ויטמין D וברזל

נורית קליפר
    06/03/2010

הי נילי,
    ויטמין D מומלץ עד גיל שנה ולגבי ברזל- כל מקרה לגופו, עשיתם את בדיקת הדם של גיל שנה? רמות ההמוגלובין בדם יקבעו אם תוספת ברזל מומלצת או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט השתנה בעקבות הגן
    אורלי
    04/03/2010

היי
    בני בן שנה וארבעה חודשים. לפני כחודש הכנסתי אותו לגן. ילד שאוכל מצויין ואוכל הכל ולעולם לא היתה לו בעיה עם האוכל לשמחתי.
    רשמתי אותו לגן שאינו מגיש בשר בארוחת הצהריים אבל הארוחות מכילות את כל אבות המזון.
    תרשו לי להדגים בפניכים ראשית את התפריט שהשתנה בעקבות הגן מה שלפני כן אכל הכל וארוחות מסודרות.
    8 בבוקר אוכלים ארוחת בוקר ובשעה 11:30 ארוחת צהריים שאינה מכילה בשר אבל יש את הכל ממקורות אחרים ובשעה 2 פירות . אני לוקחת אותו בארבע. שאלתי היא איך אני יכולה לתת לו ומה עלי לתת לו בכדי שישלים את מה שהוא מפסיד בעקבוטת זה שאינו אוכל בשר? האם לתת לו בשר ב4-5 אחה:צ? אשמח לדוכמאות תפריט לארוחת הערב .
    תודה
    וסליחה אם זה יצא ארוך ומורכב אני עצמי מבולבלת.. ולא יודעת כיצד עלי לנהוג

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט השתנה בעקבות הגן

הוספת תגובה

• ארוחת ערב

נורית קליפר
    06/03/2010

הי אורלי,
    את בהחלט יכולה להגיש ארוחה בשרית בסביבות 5 אחה"צ:
    דוגמאות: קציצות בקר/עוף/הודו + תוספת פחמימה (אורז/בורגול/קוסקוס/פסטה) + ירק
    פסטה בולונז
    חביתה + ירקות ( גם הביצה היא מקור חלבון טוב)
    עוף + תפו"א/בטטה
    שניצל + מקלות קישואים+ פירה בטטה

מקווה שדוגמאות אלו עוזרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HELP! סירוב יניקה
    עינת
    04/03/2010

שלום רב,

בתי בת 5.5 חודשים נולדה במשקל נמוך (2.5 ק"ג) ואוכלת מעט מאוד בכל ארוחה (כ-150 גרם אופטמיל כל 3-4 שעות), וחלב אם פעמיים בלילה.
    בחודש האחרון התחילה לאכול 2 ארוחות מוצקים קטנות ביום: פירות (80 גרם תפוח או בננה) וירקות (100 גרם קישואים - בטטה - דלעת). מזה מספר ימים היא מסרבת לינוק מבקבוק. ניסיתי סוגים שונים של בקבוקים ופורמולות אחרות, אך התוצאה אחת: היא מרביצה לבקבוק עם הידיים, סוגרת את הפה וכועסת. היא מסכימה לאכול מספר כפיות דייסה סמיכה של מטרנה (דייסת קורנפלור ואורז).
    אני חוששת שהיא לא מקבלת מספיק נוזלים ונותנת לה מים (אותם היא כן מוכנה לשתות בכמויות קטנות).

מה אפשר לעשות במצב כזה? אני מאוד מודאגת מהמצב.

תודה רבה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    HELP! סירוב יניקה

הוספת תגובה

• סירוב יניקה

נורית קליפר
    06/03/2010

הי עינת,
    ניסית לשנות גם את שלב הפיטמה, אולי היא מגיבה כך כי קצב הזרימה איטי מדי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נורית, שאלה קטנה לגבי התשובה

אורית
    07/03/2010

איזה יוגורט? איזה ממרח אפשר לתת בגיל הזה?שילוב של כמה פירות או מספיק פרי אחד?

תודה מראש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    לילו
    03/03/2010

שלום רב!
    אני עוקבת בעיון רב אחרי תשובותיכן בנושאים שונים המעניינים אותי בקשר לביתי ונתקלתי בסוגייה אשר המגמה לגביה אינה ברורה לי לגמרי.לעזרתכן אודה:ביתי בת שנה וחודשיים.אוכלת מאוד יפה ארוחת בוקר(חביתה,גבינה,עגבניה,אבוקדו/דייסת סולת בכפית),ארוחת צהריים(בשרי,פחמימה,ירק) וערב(משהו קל חלבי,טוסט תינוקי ועוד).הבעיה היא שהיא סרבנית תמ"ל נחרצת ונחושה.בכל הפעמים שניסינו לתת לה פלטה החוצה וסגרה את הפה בכל תוקף.בזכות כך או בשל כך(תלוי את מי משתינו שואלים :),אני מניקה אותה לילה ובוקר.ולשאלתי:ראיתי שכתבתן במספר הזדמנויות שילד בגיל הזה אפשר לוותר על הבקבוקים ואילו בהזדמנויות אחרות שילבתן בקבוקים לילדים בגילה כאשר הצעתן תפריט.האם פירוש הדבר שאני לא יכולה לוותר על ההנקה?אם כן עד איזה גיל?האם חשוב לשלב תמ"ל בגיל כזה או שזה רק הרגל?
    באותו עניין,ביתי מתעוררת (לאחר לילה רצוף הפרעות)בסביבות שש.אם אוותר על ההנקה מה אני יכולה לתת לה בשעה כזאת לפני ארוחת בוקר? האם להמשיך לתת לה א.בוקר בסביבות 8.00?(חוזרת לישון לשעה בסביבות 9-10)
    בלי קשר לנאמר,פשוט הזדמנות טובה:האם בגילה אפשר לתת עגבניה עם הקליפה?קילפתי אותה עד כה.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• הנקה/תמ"ל אחרי גיל שנה

נורית קליפר
    06/03/2010

הי לילו,
    אנסה לעשות קצת סדר.......
    בעקרון, אחרי גיל שנה מומלץ כי עיקר מזונם של תינוקות יהיה משולחן האוכל. מכיוון שלא כל התינוקות בגיל זה אוכלים מוצקים באופן מספק - מומלץ להשלים קלוריות עם בקבוק או הנקה בוקר עם קימה וערב לפני השינה. כמובן, שיש תינוקות/פעוטות שעניין הבקבוק/הנקה אינו השלמה אלא הרגל. בעקרון, לתינוקות אחרי גיל שנה שאוכלים מזונות מגוונים ומזינים, אין צורך בתמ"ל ואפשר להחליף זאת בחלב ניגר. לקראת גיל שנתיים מומלץ להחליף את הבקבוק בכוס שתייה.
    לגבי הנקה-זוהי בחירה אישית של עד מתי להניק, במידה ואת בוחרת להפסיק אין צורך בתמ"ל את יכולה פשוט לתת חלב פרה בבקבוק/כוס.
    ןלגבי עגבנייה - את יכולה להגיש עם הקליפה, ולבדוק אם מצליחה להתמודד........

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    שירלי
    03/03/2010

שלום, הבן שלי בן שנה ו 7 ח'. אני חושבת על גמילה. כרגע יונק על הבוקר כשקם ולפעמים במהלך היום- כשחוזר מהמשפחתון ולפעמים עוד כשמבקש. מס' שאלות:
    1. איך גומלים? כלומר האם להפסיק בבת אחת הכל או קודם את ההנקות במהלך היום 0או קודם את זו ל הבוקר)?
    2. מה לומר לו כשמבקש? (כבר מבקש מילולית)?
    3. האם הנקה מעכבת כניסה להריון נוסף? כלומר בינתיים כשאני עוד מניקה זה מפחית את הסיכויים להרות?

אשמח מאוד לתשובות,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה

נורית קליפר
    06/03/2010

הי שירלי,
    אנסה לענות לשאלותייך למרות שנראה לי שיועצת הנקה עלולה לתת לך טיפים יותר טובים.
    1. הגמילה אמורה להיות הדרגתית כלומר תחשבי את מספר ההנקות שמקבל ביום ותתחילי בהורדה של אחת מהן, מומלץ להשאיר את ההנקה של הבוקר כהנקה אחרונה, כך שלא תווצר תלול בין שנת צהריים או שנת לילה והנקה. כל כמה ימים או לפי הקצב שמתאים לך, תורידי עוד הנקה.
    2. פשוט תסבירי לו למה תוך דגש על התחליף(כוס שתייה)ותאמרי לו שילדים גדולים שותים מכוס, את יכולה אפילו לקנות כוס שתייה מיוחדת לגילו ולתת לו פרסים כאשר שותה ממנה.
    3. ממליצה להתייעץ עם רופא נשים לגבי שאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה מהבית
    ???
    03/03/2010

אם יוצאים מהבית, אפשר לטחון את כל המרק עוף וירקות ולשים בבקבוק לשתיה ?
    או שעדיף לשנות את השעה ולאכול כמו שצריך בצלחת

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה מהבית

הוספת תגובה

• אכילה בחוץ

נורית קליפר
    06/03/2010

לא ציינת את גילו של בנך/בתך, אך בעקרון ההרגל הכי טוב הוא שתמ"ל/חלב שותים מבקבוק ואוכל נאכל בשולחן האוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל פטמה
    עמית
    03/03/2010

שלום,

בני בן 8 חוד' ועדיין אוכל מפטמה מס' 1...

לאיזה מספר פטמה עליי להגדיל והאם לעשות זאת בהדרגה?

לקביעת תור
    סגירה
    גודל פטמה

הוספת תגובה

• גודל פטמה

נורית קליפר
    06/03/2010

הי עמית,
    תעברי לשלב 2 ותראי איך מתמודד, חשוב לא לדלג על שלבים אלא לעשות זאת בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה