מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטות ורגישות לחלב פרההילה28/02/2010
ערב נעים,
הבת שלי בת שלושה חודשים, ניזונה מהנקה בלבד. היא פולטת הרבה מאוד (לא רק מיד אחרי הארוחה), במספר מקרים אף נחנקה לכמה שניות.
בהתייעצות עם רופא נתנו לה אגי'קל אבל התרופה לא עזרה. הבנתי ממנו שיכול להיות שהפליטות הן תוצאה מרגישות למוצרי חלב.
אני רוצה לבדוק האם זו אכן הבעיה ולהפסיק לאכול מוצרי חלב.
שאלותיי:
1- תוך כמה זמן אני צריכה לראות שינוי הפליטות אם זו אכן הבעיה?
2- קראתי שהרגישות בד"כ לחלב פרה. האם חלב אחר (כגון כבשים) לא בעייתי?
3- בעטיפות של מוצרים נרכשים - אני רוצה לדעת מאיזה רכיבים עליי להימנע (למשל - ופלים/שוקולד מריר.. איך אוכל לדעת האם השתמשו בחלב?).
יש סיבות אחרות לפלחטות יתר והאם יש דרך לבדוק?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב
נורית קליפר01/03/2010הי הילה,
1. באופן מיידי
2. בדר"כ תינוקות/ילדים שאלרגים לחלב פרה, יהיו אלרגים גם לחלב כבשים, עזים.
3. ממליצה בחום לקבוע עם דיאטנית שתעבור איתך על מרכיבי החלב (חלבוני החלב השונים, סוכרי החלב). אגב אלרגיה תהיה לחלבון החלב בעוד רגישות היא בדר"כ לסוכר החלב. חשוב ללמוד באלו מוצרים עלולים להופיע חלבוני חלב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של הפסקת מוצרי החלב
הילה02/03/2010אקח את המלצתך להתייעץ עם דיאטנית.עם זאת, הרופא כבר הורה לא לאכול מוצרי חלב 10 ימים.
שאלתי - האם יכול להיגרם נזק לבת שלי בכך שלא תקבל מוצרי חלב 10 ימים?
אם כן, אפסיק כרגע את הניסוי הזה כדי לא לפגוע בה.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב בהנקה
נורית קליפר02/03/2010הי הילה!
לא! הטבע חכם ובדרכו ייצור החלב עקבי ומזין, החסרים שיכולים להגרם הם לאם, כך שכדאי לאכול מקורות סידן וויטמין D שלא ממוצרי חלב, יש לשקול לקחת תוספת. אגב הבהרה, הבעייתיות לבתך באכילת מוצרי חלב, היא עם חלבוני חלב הפרה, מכיוון שסוכר החלב- לקטוז, נמצא גם בחלב אם.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של הפסקת מוצרי החלב
הילה02/03/2010אקח את המלצתך להתייעץ עם דיאטנית.עם זאת, הרופא כבר הורה לא לאכול מוצרי חלב 10 ימים.
שאלתי - האם יכול להיגרם נזק לבת שלי בכך שלא תקבל מוצרי חלב 10 ימים?
אם כן, אפסיק כרגע את הניסוי הזה כדי לא לפגוע בה.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלבון חלב פרה
פרמהבסט21/03/2010שלום,
אם אכן מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה כדאי אולי להתייעץ שנית עם הרופא ולנסות סוגי מזון נוספים. נוטרמיגן היא תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) מיוחדת, היפואלרגנית המיועדת לתינוקות ופעוטות עם אלרגיה לחלבון חלב הפרה, אשר סובלים בין השאר מתופעות בעור. החלבון שבנוטרמיגן עבר פירוק מלא לשרשראות קצרות (חלקיקים קטנים) של חלבונים (הידרוליזה) כך שהם לא מזוהים על ידי מערכת החיסונית ולכן אינם מעוררים תגובה אלרגית ברוב התינוקות ופעוטות.
בברכה,
יפעת,
נציגת פרמהבסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי סוכר?יעל28/02/2010
שלום וברכה,
ביתי בת השמונה חודשים אוכלת כל בוקר
תפוז שלם +תפוח שלם+בננה שלמה ובנוסף תוספות משתנות אגוזים\תמרים\טחינה\קיוי וכדו'..
כל זה מסתכם ל 200-250 CC והיא מסיימת הכל יפה
זה קצת מטריד אותי כי אני יודעת שלמבוגרים זה לא בריא לאכול כל כך הרבה פירות וזה עלול לגרום לסוכרת. זה לא יותר מידי סוכר בשבילה לאכול כל יום?
תודה רבה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
בת-חן כהן28/02/2010הי יעל
ההמלצה לתינוקות היא 2-3 פירות.
אני הייתי מוסיפה לזה טחינה ולא אגוזים כי אגוזים עלןולים לגרום לאלרגיה ואינם מומלצין לתינוקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר
נורית קליפר28/02/2010הי יעל,
בעקרון, יש הבדל בין סוכר טבעי שקיים כבר במזון לבין סוכר שהוסף. בפרי יש סוכר טבעי ויחד עם זאת מקבלים מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים, לפי דעתי, כרגע לא צריכה להיות בעיה עם כמות פירות זו, אך את יכולה לדאג שהתוספת תהיה טחינה או אגוזים ולא פרי יבש המכיל המון סוכר לכשעצמו. הדגש הוא לא רק על כמות הסוכר הנאכלת ביום אלא בעיקר על כמות הסוכר הנאכלת בארוחה אחת. כך שאת יכולה לנסות ולפזר את מנות הפרי במשך היום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות תקינה של פוליקוס?שירלי27/02/2010
שלום, בני בן שנה וחודשיים והוא מטופל ע"י דיאטנית בגלל שהוא מאוד קטן, הוא שוקל 7 ק"ג (נולד בשבוע 28 במשקל 730 גר'), בהתעוררות הוא אוכל 150 CC מטרנה+כפית דייסה+כף מלאה של פוליקוס (לפי כף מדידה של מטרנה) ולפני השינה בערב 180 CC מטרנה + כפית דייסה+כף וחצי של פוליקוס (לפי כף מדידה של מטרנה), האם זה לא יותר מידי פוליקוס? יש לי תור לדיאטנית רק בעוד חודש וחצי, אשמח אם תוכלו לענות לי. תודה רבה, שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוז
בת-חן כהן28/02/2010נשמע שזה בסדר.
זה לא מתוק כמו סוכר ז אין לך מה לדאוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה בעניני אוכל לגיל שנהמור26/02/2010
שלום......רוצה עצה קטנה. ביתי היקרה בת שנה וחודשיים, אוכלת ארוחת בוקר בגן בשעה 8 וחצי לאחר כשעה משלימים עם בקבוק 120, ב12 בערך אוכלים צהרים וב1 וחצי משלימים עם בקבוק 180. ב5 אני נותנת לה ארוחת ערב ובקבוק בין 7-8 תלוי כמה עייפה היא, פעם 120 פעם 180- לפי דרישה שלה. בטיפת חלב תמיד קראו לה "דובי", היא תמיד היתה טיפה מעל הממוצע, כרגע אני לא יודעת כמה היא שוקלת אבל היא עגלגלה ויש לה "כרס בירה" אבל לא משהו שצריך להטריד אותנו. יש לציין שהיא תמיד היתה ככה ולא מהרגע שנכנסה לגן. אנחנו הורים רזים אם זה משנה משהו. בכל אופן, אני לא רוצה שתלך ותתנפח לי וזה נראה לי יותר מדי בקבוקים.הבעיה היא שאין לדעת כמה היא מכניסה מהארוחת בוקר וצהריים אז נראה לי נחוץ ההשלמות של הבקבוקים. אם ידלגו על הבקבוק של הבוקר יש הפרש של 3 וחצי שעות עד הארוחה הבאה אבל אני לא יכולה לדעת כמה באמת נכנס משהו מהארוחה. לכן ביקשתי שייתנו רק 120 כדי שלא ימלא אותה. הגננות מספרות שהיא "אוכלת יפה" לכי תדעי מה זה "יפה" בעיניהן וכמה באמת הן שמות לב כשיש עוד ילדים ליד ושהרבה מהאוכל הולך לריצפה. ואחרי ארוחת צהרים 180 כדי שיחזיק אותה עד 5 בערב. אם אבקש שיתנו 120 אני חוששת שהיא תעשה רעבה כבר ב4 מה שאומר שאצטרך לקחת אותה לרוץ הביתה ולתת לה לאכול. מה עם לשחק בחוץ? להכין את האוכל? אז כאמור בסביבות 5 אוכלת ובדר"כ אוכלת טוב (במושגים שלי) ואז אחרי שעתיים - שלוש שוב בקבוק- אילוץ של לפני השינה. גם לא אוכל לתת לה ארוחה אחרונה ב5 בערב וגם הבקבוק מרגיע אותה והיא יודעת שהיא הולכת לישון אחריו. האם זה יותר מדי בקבוקים או שאני טועה? לא נראה לי שאוכל לסדר אחרת את היום לכן חשבתי שאת הבקבוק האחרון אוסיף יותר מים לעומת האבקה- על 120 מים רק כפית אחת אבקה ועל 180 מים רק 2 כפיות אבקה.או שבעצם את כל הבקבוקים?אשמח לעצות ודעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
בת-חן כהן28/02/2010א[הי מור
אתן לך דוגמא של תפריט נכון
התעוררות: בקבוק (07:00)
בגן 2-3 פירות + כף טחינה או פרוסת לחם עם גבינה וירק אחד (10:00)
13:00 ארוחת צהריים- ירקות, בשר ותוספת
16:00- מעדן או פרי (שלא צריך לרוץ בשבילו או לבשל אותו ואפשר גם לתת בחוץ)
18:00- ארוחת ערב- לחם, ביצה, אבוקדו, טחינה, חומוס, גבינות וירקות- מגוון
לפני שינה בקבוק
שימי לב שאת גודל הבקבוקים לא ציינתי כי גם 180 זה בסדר אם זה רק 2 בקבוקים ביום
אם היא אוכלת ארוחות מלאות בגודל שרשמתי אין צורך לתת לה השלמות מבקבוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנההילה25/02/2010
שלום רב,
תינוק שלי בן חצי שנה , משקלו תקין והוא נראה אפילו קצת שמנמן.
בדרך כלל אוכל 5 ארוחות ביום של 180 סימילק +פעם אחת בתוספת דייסה.
כבר יומיים יש בעיה שהוא לא רוצה לאכול ואני נאלצת ממש להילחם איתו כדי שיפתח את הפה ויוכל.
בסופו של דבר הוא אוכל אבל כמויות קטנות יותר (בסביבות 100 , 120).
מה יכולה להיות הבעיה? סה"כ הוא לא מראה סימני מצוקה - לא בוכה, ללא חום.
היציאות שלו בצבע גבשושי צהבהב כמעט אחרי כל ארוחה ולפעמים גם בין הארוחות.
אשמח לעזרה , אולי אלה השיניים שמתחילות לצמוח שמפריעות לו...
כל עצה תתקבל בברכה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010הי
יתכן ואלו השיניים. אם המצב ממשיך כמו שהוא ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבת חן כהןענת24/02/2010
בת חן היקרה.
רציתי להודות לך מאוד על העצה להוסיף דייסת אורז כדי למנוע פליטות. זה עבד כמטה קסם. אין לי מילים להודות לך על העצה הזו.
המון המון תודה. שינית את איכות חיינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשמחה רבה
בת-חן כהן28/02/2010הי ענת
איזה כיף לשמוע שעזרתי
בשביל כאלה תוצאות בחרתי במקצוע
שמחתי לעזור לך ולמשפחתך,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בעקבות חוסר תיאבוןתמר24/02/2010
שלום
בני בן 10 חודשים. מזה כחודשיים הוא מסרב לאכול את החלב שלו בבקבוק. נראה כאילו לא איכפת לו לא לאכול יום שלם.
אני משתדלת מאוד להאכיל אותו את המנות הבאות:
1. הוא אוכל פעמיים ביום דייסה (כל מנה מכילה כמות קטנה של 60 cc + שלוש כפיות דייסה)
2. שני גביעים קטנים של גמדים
3. מנה של פירות (כ- 100 cc)
4. מנה של מרק (כ-100cc)
5. מידי פעם אוכל פתיתים עם חלב, אבל רק טעימות קטנות.
האם כמות זו של אוכל מספיקה עבורו???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט גיל 10 חודשים
נורית קליפר24/02/2010הי ת,
הנתונים האלה לא מספיקים בכדי לענות על שאלתך, חשוב להוסיף לתפריט מקורות של ברזל - בשר.הודו/עוף. במידה ולא כלולים במרק, כדאי להוסיף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה.... תודה
תמר25/02/2010שלום
במנת פירות אני מוסיפה לו כף טחינה ואת המרק אני טוחנת לו עם חזה עוף/ הודו.
זה מספיק בשבילו???
אני פשוט בלחץ כי הוא כבר לא אוכל כפי שאמרתי את החלב שלו מבקבוק כמו פעם ואני לא יודעת אם המנות שציינתי מכילות את כל מה שצריך עבורו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט מזין
נורית קליפר28/02/2010הי ת,
בעקרון, תפריט מזין לתינוק הוא תפריט שכולל את כל אבות המזון המותרים לתינוק. בשר, עוף, דגים, ביצים, פירות, ירקות, מוצרי חלב (אחרי גיל 9 חודשים), דגנים וקטניות. חשוב לחשוף את בנך למזונות אלה בהדרגה ובטקסטורה המתאימה לו. ישנם נתונים נוספים הדרושים כדי לענות על שאלתך, כגון משקלו, קצב גדילה, כמויות הנאכלות בכל ארוחה. מציעה לך לפנות לייעוץ אצל דיאטנית קופ"ח במידה ואת מוטרדת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהחסוי24/02/2010
שלום,
בני בן 4.5 חודשים ואני מעוניינת לתת לו דייסה כבקבוק אחרון לפני שינה כדי שזה יחזיק אותו לכל הלילה. לציין כי הינו במשקל תקין (אחוזון 50) ועד ממש לפני מס' ימים ינק פעם ביום ובשאר הארוחות אכל סימילאק. בימים אלו נגמר לי החלב והוא הכל לאכול רק סימילאק 180 מ"ל כל בקבוק.
רציתי לשאות האם זה מומלץ דייסה או שיש לזה חסרונות לתת לו בגיל כזה?
בנוסף, האם ישנה המלצה לדייסה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דייסה
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010הי
אין שום בעיה לנסות.
העניין הוא שלא על כל התינוקות זה עובד בעיכוב הארוחה הבאה
תנסי ותבדקי מה קורה אצלכם
אין המלצה לדייסה מסוימת העיקר שתהיה דייסה שמתאימה לתינוקות.
האם התחלתם טעימות מזון נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שרית לגבי טעימות
חסוי25/02/2010התחלנומ לפני כשבועיים ירקות - הוא טעם גזר, קישוא, בטטה, דלעת ועכשיו אנחנו עם האבוקדו שהוא מאוד אוהב.
אחרי האבוקדו אני אתחיל לערבב לו ירקות ובמקביל אתחיל פירות.
הבנתי שיש סוגי דייסות שכדאי להתחיל אחרי גיל 6 חודשים וכאלה שאפשר לפני. את יודעת על דבר כזה?
בנוסף, הדייסה לא סמיכה מדי כדי לאכול בבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןיעל24/02/2010
שלום,
ביתי בת 7 חודשים, משקל לידה 2.5 שוקלת היום 6.4, תמיד לא הראתה התלהבות רבה לאוכל או בכתה בכדי לאכול, היום אוכלת מנה של כ 140 MM חמש - חמש וחצי פעמים ביום. בתקופה האחרונה (כחודש) חוסר התיאבון ממש גבר, היא פשוט סוגרת את הפה ולא מוכנה לאכול... יכולות לעבור גם 5 שעות מארוחה קודמת ועדיין היא לא תהיה מוכנה לאכול, כך שאני פשוט חייבת להתין שתרדם ולהאכיל אותה מתוך שינה. אני משתדלת להמנע לגמרי מלהכריח אותה לאכול בכדי לא ליצור אנטגוניזם לאוכל לגמרי אבל אני לא ממש יודעת מה לעשות. בגיל 4 חודשים היא הייתה באחוזון 20 במשקל והיום ירדה לאחוזון 10 במשקל.. יש הטוענים שחוסר התיאבון קשור לשיניים אבל עד כדי כך? האם תוכלו להמליץ לי מה לעשות ולאיזה מומחה כדאי לפנות לייעוץ?
התזונה שלה מורכבת מתמ"ל בעיקר ומנה אחת של חלב שאוב ביום, פירות/ ירקות היא מוכנה מקסימום לטעום רבע כפית אבל גם אז סוגרת את הפה...
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010הי יעל
את מציינת משקל לידה נמוך ? האם פגה ?
בכל אופן ממליצה לפנות לדיאטנית מומחית בתזונת ילדים מטעם הקופה . יש גם היום בכל מרכז רפואי מרפאות שגשוג עם צוותים רב מקצועיים שעוזרים ונותנים כלים להורים בדיוק במצבים כמו זה שתארת.
ממליצה בחום לפנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהאורית24/02/2010
שלום רב,
הבן שלי בן 10 חודשים וכרגע עם דלקת ריאות ונוטל אנטיביוטיקה.
מאז גיל חצי שנה הוא סובל מדלקות חוזרות של אזניים, שיעול, צינון.
מאחר ובלית ברירה, נוטל הרבה אנטיביוטיקה, הומלץ בטיפת חלב לתת פרוביוטיקה. האמת, שאני ממש לא מכירה את העניין. כדאי לתת? אם כן, מתי? בזמן שלוקחים אנטיביוטיקה או אח"כ?זה יכול לעזור למנוע מחלות כאלו בעתיד? לשלב משהו לתזונה שלו?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
נורית קליפר24/02/2010הי אורית,
בהחלט כדאי לתת. יכולה לתת בזמן האנטיביוטיקה, אחרי וטפו טפו........לפני. הפרוביוטיקה הם בסה"כ חיידקים בריאים/ידידותייים שנמצאים באופן טבעי במעיים ונטילת אנטיביוטיקה יכולה לפגוע בחיידקים אלה ולגרום לשיבושים במערכת העיכול (שלשולים, פטריות וכו). את יכולה לתת לבנך יוגורט כמו אקטימל או כל יוגורט אחר שהוא פרוביוטי. יכולה גם להתייעץ עם רוקח לגבי תוספת פרוביוטיקה לתינוקות (בדר"כ מגיע בצורת אבקה ומערבבים עם אוכל).
רפואה שלמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה
ח.25/02/2010היי,
גם אני התחלתי לתת לבתי בת 10.5 חוד' פרוביוטיקה באבקה של אלטמן אחרי שלקחה אנטיביוטיקה. חשוב לחכות לפחות שעתיים לאחר האנטיביוטיקה ולא לתת יחד עם התרופה.
כעת כשסיימה את התרופה אני נותנת לה פעם ביום כפית שטוחה (מצורפת לאריזה) בבקבוק הבוקר שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילההילי24/02/2010
תינוקת בת 15 חודשים. אוהבת לאכול . יש לה מיבנה גוף שמנמן עם כרס די גדולה. האם צריך להגביל לה כמויות בגיל כזה. היא אוכלת מסודר ומגוון ובריא ומוציאה המון אנרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה
נורית קליפר24/02/2010הי יעל,
אין להגביל בארוחה עצמה, אך כן להגביל בין הארוחות. כלומר, בזמן ארוחות(בוקר, צהריים, ערב) וארוחות ביניים( 2-3 ארוחות)יכולה להנות ממגוון המזונות המוגשים. ובין הארוחות - לא להגיש אוכל. כן אפשר להגביל מתוקים וחטיפים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי אוכל לתינוק בן 3 חודשיםעינב23/02/2010
בני בן שלושה חודשים, אוכל תמ"ל סימאלק כל ארבע שעות ביום, ולאחרונה בלילה יכול לאכול ארוחה אחרונה בעשר ולישון עד שבע בבוקר ואז רק לקבל את הארוחה הבאה, אוכל בסביבות 120-140 .הרופא אמר לי שניתן להתחיל לתת לו תוספות בלילה של קורנפלור או שיבולת שועל בלילה על מנת שישן שבע יותר.
שאלתי היא האם יש צורך לתת תוספות בכלל ולעבות את האוכל בשלב זה? האם יש בתוספות האלו ערך תזונתי גבוה שמחייב להיות תוספת לתמ"ל או שמטרתם רק תינוק שישן טוב בלילה?
האם זה בסדר לערבב בין תמ"ל סימאלק שאותו הוא אוכל מיום הלידה לבין תוספות המזון הנ"ל שהם של מטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010הי עינב
אם בנך עולה כמצופה במשקל וגדל באורך על אותו אחוזון - אין סיבה תזונתית להוסיף דייסה.
בדר"כ לתינוקות שגדלים טוב אין צורך להוסיף דייסות.
אין בעיה לשלב את הדייסות של מטרנה עם תחליף של סימילאק כל עוד את שומרת על הוראות הכנה כמו שמצוין על האריזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לשרית
עינב25/02/2010הבנתי שאין סיבה תזונתית להוספםת הדייסה, האם על מנת ליצור לילד שלי סדר יום של מקלחת נאמר בסביבות שמונה בערב ולאחר מכן בקבוק ושישן עד הבוקר, באיזה גיל ניתן לעשות זאת? והאם יש להוסיף דייסה בשלב זה על מנת שיהיה שבע בלילה וישן טוב עד הבוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
שרית עטיה-שמואלי03/03/2010בשאלה הראשונה ציינת שבנך ישן מעשר עד הבוקר
זה בהחלט נשמע לי שנת לילה רצופה וטובה בגיל 3 חודשים.
את ענין הדיסה נסי לדחות קצת . ואגב זה לא עובד על כל הילדים ולא תמיד מאריך את שנת הלילה . צריך לנסות ולבדוק איך בנך מגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים מתמי בררינה23/02/2010
באיזה גיל אפשר להפסיק להרתיח מיםלסימילק ולתת את הMIX מתמי בר
הילד שלי בן 6 חודשים האם אפשר לתת מים לשתיה וגם האם אפשר את ה MIX\
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
נורית קליפר24/02/2010הי רינה,
לפי המלצות משרד הבריאות - הרתחת מים עד גיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי...ליאת23/02/2010
שלום רב,
בני בן שנה וחודש. שוקל כ-9.2 ק"ג (נמצא באיזור אחוזון 7 בטיפת חלב) וגובהו תקין ואף מעל הממוצע.
הילד פשוט לא אוכל טוב!
הוא ניזון מנוטרמיגן כי השאר עושים לו גזים ומאוד אוהב אותו.
הבעיה היא עם המוצקים שאותם לא אוכל כמו שצריך בכלל
התפריט כיום:
בוקר בבית: כ-90 מ"ל נוטרמיגן.
ארוחת בוקר בגן בסביבות 9:30 : פרוסת לחם עם גבינה + גמדים.
צהריים: מרק טחון של ירקות ובשר (אוהב מאוד).
אחרי שנ"צ ב-15:00: 120 מ"ל נוטרמיגן.
בבית ב-17:00 : 2 פירות טחונים ולפעמים אני מוסיפה גם כף טחינה (לרוב אני מצליחה להאכיל אותו ב-20 כפיות של תינוקות בממוצע...כן בלית ברירה אני סופרת...)
ב-19:00 : מנסה לתת לו ביצה מקושקשת (עד לפני חודש וחצי היה מטורף על זה ועכשיו לא רוצה יותר...אני מנסה לחוד, עם גבינה צהובה או לבנה - כלום לא עוזר- הוא מנסה להאכיל אותי :-(
אחרי האמבטיה ולפני השינה ב-20:00 מנה של נוטרמיגן (בד"כ כ-210 מ"ל)
בלילה קם פעם-פעמיים עדיין ואוכל ממש מעט (60-120 מ"ל).
על אוכל בחתיכות אי אפשר בכלל לדבר...הגננת נורא מנסה אצלה - והוא היחיד שלא מוכן לגעת באוכל ורוצה רק מרק.
אוהב לחם וגמדים וגבינה לבנה. על ירקות טריים אין מה לדבר ופירות חייבים להיות טחונים.
האם לפי מצבו ומשקלו כדאי לקחת אותו לדיאטנית או לחכות שהמצב ישתנה?
יש לציין שיש תקופות שאוכל יותר ויש תקופות שפחות אבל אני מודאגת נורא גם מהמשקל הנמוך וגם מכך שלא מתקדם למזון רגיל ולא רק טחון.
תודה,
המיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אכילה
נורית קליפר24/02/2010אל ייאוש.....בהחלט ממליצה לגשת לדיאטנית שתוכל להרכיב לבנך תפריט המתאים לו מבחינה תזונתית, קלורית והתפתחותית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב פירותחסוי22/02/2010
תינוקי בן 9 חודשים לא אוהב פירות אך אוכל בהנאה את המרק. האם לוותר לו ? האם יש תחליף? כמה זה משמעותי עבורו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות
נורית קליפר24/02/2010חשוב מאד להמשיך לנסות ולהציע סוגים שונים של פירות. ניתן לערבב פרי עם ירק (לדוגמה תפוח + גזר), לפעמים ערבוב של מזון אהוב עם מזון קצת פחות פופולרי יכול לעודד אכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)