מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת בת 8 חודשיםדקלה19/12/2011
שלום.
ביתי בת 8 חודשים וחצי עוד מעט, ומתחיל להיות לי מבלבל
כיום היא אוכלת לרוב כך
7:00- 180 מ"ל דייסת שיבולת שועל בבקבוק- מאז שהוספתי לה את הדייסה אף פעם לא מסיימת
10:00- פירות תחונים בננה תפוח אגס בתוספת 2 פטי בר
13:00 מרק יקרות פעם בתוספת עוף ופעם בתוספת עדשים כתומים(ניסיתי אפונה לא מוכנה לאכול)
אחרי זה אוכלת רק מטרנה עד 20:00 ארוחה אחרונה.
1. אם יש תוספות שאני יכולה להוסיף לה למרק ירקות אשמח לדעת מה מותר??
2. מתי אני צריכה לנסות לתת לה עוד דברים לאכול כי אני מפחדת ולא מנסה כלום.
מאוד רוצה לא לתת לילדה לאכול דברים לא מזינים מספיק.
3. אני רואה שאתן מפרסמות מספרי פלאפונים רציתי לדעת האם אפשר לקבל יעוץ אפילו טלפוני, וכמה עלות היעוץ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. אשמח לקבל תשובה עדין ממתינה
דקלה22/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוקת בת 8 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי24/12/2011דקלה שלום
בעקרון הסדר שאת מתארת נישמע מתאים. בארוחת הפירות ניתן לגוון להוסיף תמר /שזיף ובמקום הפתיבר את יכולה להוסיף שקדייה לא מכיל סוכר מהווה שומן בריא עשיר בסידן וברזל. במרק הירקות ממליצה לשים הודו במקום עוף משום שמכיל יותר ברזל וניתן להוסיף קטניות שונות כמו עדשים /אפונה /חומוס/שעועית
בגיל 9 חודשים את יכולה כבר להוסיף ארוחה שלישית - ארוחת ערב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך תשובתך
דנית25/12/2011רק כמה שאלות בנוגע לתשובתך
1- רשמת להוסיף שזיף/ תמר- התכוונת ליבש?? (שזיף רגיל ניסיתי לא אכלה) אולי יבש יותר מתוק השאלה האם מותר????
2- לגבי אפונה ניסית פעמיים לא הייתה מוכנה לאכול- אמרת שחומוס מותר, התכוונת לחומוס ייבש רגיל שקונים במכולת??
3- שקדיה?? מה זה סוג חלב?? (מצטערת אני לא מכירה) ואיפה קונים בסופר רגיל???
אמרו לי שטחינה זה מאוד בריא האם מותר בגילה?? ואיך מביאים?? (לא ממש אוכלת מוצק רק טחון??)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך תשובתך - תגובה
יעל משיח ארזי26/12/2011דנית שלום
את יכולה לשלב את התמר המיובש בלי הקליפה ולנסות גם את השזיף
חומוס אפשר להשתמש גם בסנפרוסט בישול יותר מהיר אפשר להוסיף לשאר ירקות המרק המתבשלים
שקדייה אפשר למצור בסופר רגיל או בחנויות טבע ואפשר להוסיף לפירות
כנ"ל טחינה גולמית אפשר להוסיף לפירות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
דנית27/12/2011מאוד מודה לך על המידע...
אבל שקדייה מה זה (איפה מחפשים בסופר) זה מוצר חלב?? או ממרח?
ועוד שאלה קטנה מותר להוסיף לה חלבה לפירות?? האם בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
יעל משיח ארזי27/12/2011היי דנית
שקדייה זה ממרח , דומה מאוד למרקם של טחינה גולמית
העדיפי שקדייה שעשוייה 100% שקדים טחונים וללא תוספת סוכר
חלבה זה למעשה טחינה עם סוכר כך שטחינה כתוספת לפירות עדיפה על חלבה היות והפירות עצמם מספקים כמות גדולה של סוכר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב פרה או מטרנה?דנה19/12/2011
שלום, הילדה שלי בת ה- 3 עדיין שותה פעמיים ביום חלב - בוקר ולפעמים גם אחה"צ.
האם עדיף להמשיך לתת לה תחליב חלב או האם לעבור ולתת לה חלב פרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב פרה או מטרנה? - תגובה
יעל משיח ארזי20/12/2011דנה שלום
בשלב זה בו אוכלת הכל ומקבלת את כל הויטמינים ומינרלים מהמזון הרגיל אין צורך להמשיך עם תמ"ל ואפשר לעבור לחלב רגיל או לחלב שקדים או חלב אורז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום הנקה.דנית19/12/2011
שלום.
בני בן 8.5 חודשים עד גיל חצי שנה ינק הנקה מלאה ועד גיל 7 חודשים בוקר וערב ועד לפני יומים רק בוקר (לפי דרישתו הכל הוא ירד בכמויות)
מלפני יומיים שלושה הוא פשוט לא מוכן לינוק יותר בכלל (ממש בוכה) אני מביאה לו בקבוק והוא אוכל כך שהבנתי שמבחינתו סיים את ההנקה. (זרק אותי החוצפן הקטן:)
אני כבר שלושה ימים שלא מניקה אותו ועכשיו אני מתחילה להרגיש טיפה גודש השאלה האם זה יעבור והתייבש מעצמו או שאני חייבת לקחת כדור??
מעדיפה כמובן שלא לקחת שום דבר אם יש אפשרות.
האם אני צריכה לתת לו בקבוק דייסה ממש ישר שהוא קם (הוא רגוע ולא ממש רוצה לאכול) או לחכות חצי שעה - שעה לפני שאני מכינה לו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי... אודה לקבלת תשובה
דנית25/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום הנקה. - תגובה
יעל משיח ארזי26/12/2011דנית שלום
את יכולה לנסות לשאוב כדי להקל על הגודש אך לפתוח פערים, לאט לאט הכמות תרד מעצמה , את יכולה להעזר העלי כרוב או בשתייה של תה עם עלי נענע על מנת לזרז את הייבוש
כשקם בבוקר את יכולה לתת לו בקבוק ולאחר מכן להציע את הדייסה או את הפירות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון של מיניקה-אם אפשר
חלי27/12/2011חליטה של מרווה וכן נענע יסייעו בייבוש החלב. חשוב מאוד לסחוט כדי למנוע גודש ודלקת. לא לשאוב כדי לא לייצר, אך אם אין ברירה והשד מלא מאוד אפשר לשאוב מעט כדי להקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר ארוחות של בת 7 חודשיםזוהרה18/12/2011
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי סדר הארוחות של ביתי, כיוון שהיא כבר היתה ישנה לילה שלם וויתרה על האכלת הלילה ובשבועות האחרונים חזרה לקום פעם אחת בלילה כשהיא רעבה (ניסינו להרגיע ללא אוכל, לתת מוצץ/מים וזה לא עוזר, היא ממש רעבה).
כיום זה סדר היום והארוחות שלה:
08:00 - חלב מבקבוק 150-180 מ"ל
פעילות בחוץ + תנומת בוקר של חצי שעה + 11:00 - ארוחת פירות (3/4 קערית)
12:30 - חלב 120-150 מ"ל
13:30 - 15:30 שנת צהריים
15:30 - ארוחת ירקות ובשר (3/4 קערית)
16:30 - השלמה של חלב לארוחה כ- 90 מ"ל
פעילות, מקלחת
19:00-18:30 - חלב 150 מ"ל
19:30 - 07:30 שנת לילה עם האכלת לילה בסביבות שעה 03:30 של 150 מ"ל
שאלותי: האם כדאי לשנות משהו בסדר הארוחות כדי שתאכל יותר טוב, בדגש על –
1. האם להקדים את ארוחת הפירות לסביבות עשר כדי שאולי בצהריים תהיה רעבה יותר ותאכל יותר?
2. האם לתת את ארוחת הירקות/בשר לפני שנת הצהריים ואת החלב כשהיא קמה?
3. האם להתחיל לתת לה ארוחת מוצקים גם בערב ואם כן באיזו שעה וכיצד לתזמן זאת עם החלב שלפני השינה ועם הכמות שלו?
חשוב לציין, הילדה סובלת מריפלוקס ולכן אוכלת נוטרמיגן (זה הדבר היחיד שעזר).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות בת 7 חודשים - מידע חשוב
זוהרה18/12/2011ברצוני להוסיף עוד קצת מידע חשוב:
הילדה נוטה לעצירויות ולכן מצד אחד אנחנו רוצים לעבות את המזון בדגנים שישביעו אותה יותר, אך מצד שני אנחנו יחסית נמנעים בגלל הנטיה לעצירות.
אנחנו משתדלים לתת פירות וירקות שלא גורמים עצירות+ אבוקדו או שקדיה או טחינה.
ניסיתי להכין לה דייסת שיבולת שועל וזה גרם לה לכאבי בטן חזקים.
מדי פעם אני מכניסה בארוחת הירקות והבשר, עדשים כתומות, תפוחי אדמה או פסטה מאמי של מטרנה.
היא שותה מים יפה מבקבוק אחרי הארוחות (כ- 50 מ"ל בכל פעם).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכן
זוהרה21/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ממתינה לתשובה...
זוהרה25/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה שלא עונים לי? אשמח לדעת
זוהרה27/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר ארוחות של בת 7 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי27/12/2011זוהרה שלום
סדר הארוחות שאת מתארת נראה סדר גמור אין צורך לשנות, אך אם את חוששת שאינה שבעה את יכולה לנסות להוסיף לפירות שקדייה או אבוקדו שירכז את הארוחה ולמרק להוסיף בטטה
הקימה בלילה יכולה להיות מהרבה סיבות לפעמים של געגוע להורים, כאב שמעיר
בכל אופן אני מניחה שעם קצת סבלנות יעבור ותחזור לישון לילה שלם
לגבי ארוחה שלישית ההמלצה היא החל מגיל 9 חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
זוהרה28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וגזים...מעיין18/12/2011
הילד שלי בן שבועיים
נולד במשקל 4.025 < שוחרר 3.750 >
במהלך היום והלילה דורש ארוחה כל 3 - 4 שעות
ואוכל בממוצע כ 80-70 לארוחה < מטרנה >
אני נותנת לו טיפות בייביזים לפני ואחרי כל ארוחה
אבל הילד סובל מכאב בטן מכווץ רגליים ובוכה הרבה
ואין לי מושג איך לעזור לו
האם כדאי לעבור לסימילאק?
או שאולי הבייביזים לא משפיע עליו וצריך לנסות משהו אחר?
אשמח לקבל יעוץ בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי מאוד המליצו על
רוני18/12/2011מנשא לופי,סימיקול,מסאג' במרכז כף הרגל וקפיצה עדינה על כדור הפיזיו-הגזים לא נעלמו אבל מאוד עוזר..בהצלחה לכולנו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה
טלי20/12/2011כל פורמולה או תכשיר משפיעה אחרת על כל תינוק.
לכן את יכולה לנסות להחליף (אצלי מטרנה היה טוב וסימילאק עשה גזים) אבל זה אינדיבידואלי.
תנסי גם להחליף את התכשיר להקלה בגזים. אצנלו מאוד עזר גרפווטר שהרוקח המליץ לנו עליו.
שימי לב שהגזים לא יעברו לגמרי אבל תהיה הקלה. לא קיים תכשיר שמעביר לגמרי את הגזים. רק הזמן... (בגיל 3 חודשים זה עובר לרוב).
רפואה שלמה!
(אגב איזה בקבוק את משתמשת? יש את בי-פרי עם הצינורית שמקל בתופעת הגזים גם כן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה
אימא של לירז21/12/2011גם אצלנו בקבוקי ביפרי ממש עזרו
אנחנו מאוד מרוצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה וגזים... - תגובה
יעל משיח ארזי20/12/2011מעיין שלום
שלב זה הוא שלב בו נבחנת הסבלנות שלך בסוף זה עובר. בינתיים עלייך להקל עליו באמצעות עיסויים , כדור פזיו, הרבה אהבה ושוב בעיקר סבלנות. את יכולה לנסות תמ"ל אחר ולבדוק אם עוזר אך לא הייתי בונה על זה. יש עוד תכשירים בשוק כמו גרייפ ווטר ותכשירים הומאופטיים כאלה ואחרים שאת יכולה לנסות, יש כאלה המעידים כי עוזר ויש שלא.
נסי להפחית בתזונה שלך מוצרי חלב פרה ומזונות הגורמים לגזים כמו ירקות ממשפחת המצליבים וקטניות ושוב גם כאן לא בהכרח יעזור
מקווה שהתקופה תעבור מהר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום על מטרנה אקסטרה קר
יונית21/12/2011למרות שהגדול שלי (שסבל מקוליק קשה) קיבל מטרנה ללא לקטוז שהשפיעה עוד באותו יום. שווה לנסות. כמו כן: תנוחת "נמר על העץ", כדור פיזיו ומנשא מאוד מקלים על התקופה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערה בן שנתיים!דניאלה18/12/2011
שלום רב,
בני בן השנתיים מתעורר בימים האחרונים כדיי לאכול בקבוק בלילה. ברוב הימים דורש בקבוק בין ארבע וחצי לחמש בבוקר ואוכל כמות של כ-180,משמע, רעב באמת.
היום שבר שיא. הלך לישון ברבע לתשע וממש עכשיו באחת בלילה התעורר וטרף 150 ומייד חזר לישון. אני מנסה להאכיל אותו עוד ועוד במהלך היום ללא הצלחה.
מפרטת לדוגמא מה אכל היום:
8-התעורר-דני וניל גדול+חצי שקית במבה.
12-מעט בשר בקר+תפו"א-לא ממש רצה לאכול מהחמין אצל ההורים.
14-בבית- שניצל שלם גדול+חצי קובה עיראקית ולקינוח מעט גלידה ללא סוכר.
16-חטיף דובונים וסיים את חצי שני של שקית במבה.
18-דני וניל.לא רצה עוד כלום(הצעתי ירקות, חביתה, גבינה צהובה,שוקו=אפילו לא נגע).
19:30-שתיי פרוסות פסטרמה עם רבע פרוסת לחם ו-90 סמ"ק עם מטרנה ודייסת וניל.
וכאמור באחת בלילה קם ואכל את הבקבוק.
ניסיתילדחוף לו את כל הבקבוק לפניי השינה-לא הסכים לעוד שלוק אפילו, בארוחות השונות ניסיתי עוד ועוד-לא רצה.
אני אובדת עצות. מה לעשות????????חשוב להדגיש שמגיל שנה ישן לילות שלמים ברוב המקרים וזאת תופעה חדשה.בנוסף אם ישן צהריים, אוכל 100 סמ"ק בקבוק לפניי השינה. האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערה בן שנתיים! - תגובה
יעל משיח ארזי18/12/2011דניאלה שלום
דניאלה שלום
קודם כל אני מציעה לך קצת להפחית את המזון המתוק שאת נותנת כארוחות לבנך, לא פלא שמעדיף דני ובמבה ודובונים על ארוחת ערב מסודרת, נסי פחות להציע מזונות כאלה ובמקום להציע פרוסה עם גבינה / פרוסה עם טחינה / אבוקדו / דייסה עם פרי ושקדייה וכדומה
למעשה הוא מתמלא במהלך היום על שטויות במקום אוכל מזין ומשביע ודורש אותו באמצע הלילה. נסי לתת מזון יותר מזין במהלך היום
אם מתעורר בלילה נסי לתת מים במקום אוכל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דישרית16/12/2011
בטעות זלגו לי 3 טיפות ויטמין די במקום 2, האם קיים סיכון לתינוק במידה וזה קרה באופן חד פעמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
יעל משיח ארזי18/12/2011שרית שלום
לא אין סכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת ארבעה וחצי חודשיםשני16/12/2011
שלום רב,
ביתי ניזונה מסימלאק פגים מיום היוולדה (נולדה קטנה במשקל 2.590) ועקב פליטות וחוסר שקט בתמל רגיל הוחלט לתת לה סימלאק פגים כי יותר סמיך מתמל רגיל ועשיר בקלוריות. מיום היוולדה אוכלת כמויות קטנות ביחס לגילה, כיום אוכלת כ60-120 בכל ארוחה כחמש ארוחות ביום. אני יודעת שהכמות שאוכלת לא מספיקה, לכן מסמיכה לה את האוכל פעמיים ביום בכף וחצי דייסת קונפלור.
היום שוקלת כ5.750.
ניסיתי היום פעם ראשונה לתת שעתיים אחרי האוכל טעימה של גזר, אך הניסיון כשל והוציאה הכל את הגזר ואת התמל שאכלה שעתיים קודם.
שאלתי היא מתי לתת לה את הטעימות שלא תפלוט אותם ואת התמל,
יש לציין שהרופאה הבחינה בריפלוקס קל כי לעיתים פולטת כמויות, רק לעיתים
אשמח לשמוע עצות בנוגע לתזונה שלה ומה ניתן לעשות כדי שתעלה במשקל ותאכל מזון מזין.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת ארבעה וחצי חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי18/12/2011שני שלום
בשלב הטעימות אין לצפות ש/הרבה באמת יכנס המטרה היא רק להכיר לתינוק את הטעם והמרקם החדש. המשיכי לנסות , גווני בירק אחר אולי בטטה יותר מתוקה, או פרי וכל פעם קצת, לאט לאט הכמויות יגדלו.
בשלב זה עדיין 99.9% מהתזונה היא החלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ערב ששנותה למוצקים טיפ להתנהלותענת שרון15/12/2011
בני בן 9 חודשים, נמצא בפעוטון. שוקל בערך 7.5 קילו
אוכל מנה יפה (120-180 מל)של פירות+ טחינה גולמית בבקר, בצהריים מרק משתנה עם פחממות, לאחר שנת הצהריים אוכל מנה יפה של דייסה שאני מכינה לו שמורכבת מאורז מלא+אורז אדום 2 תמרים ושומשום טחון/ שקדים טחונים (220 מל - בשני חלקים כאשר הוא מתחיל בסביבות 14:30 ומסיים לאכול את זה בסביבות 16:30-17:00). הולך לישון קצת ואז עד לפני שבוע הנקתי אותו ב 17:30 ולפני שנת הלילה בסביבות 18:30-19:00 השלמה ובבוקר בסביבות 05:00. בשבתות אני מכינה לו את הפירות עם אבוקדו.
הוא התחיל להעלות יפה במישקל - 200 גר לשבוע.
בשבוע האחרון החלפתי את ההנקה של 17:30 לארוחת מוצקים לדוגמא: ביצה, אבוקדו עגבניה, מרק ירקות עם פחממה כלשהי (בגיוונים). חלק טחון ובמקביל חתיכות כי נראה לי שהוא מתלהב מזה. אבל הוא אוכל כמות מאוד קטנה ומאבד את הסבלנות וסה"כ וניראה שבע.
אבל הוא לא עלה במישקל השבוע כמצופה.
שאלתי היא האם הדייסה שהוא מסיים לאכול ב 17:00 מספיק מזינה?
כי הוא כנראה שובע ממנה ואז פחות אוכל בארוחת הערב.
האם לוותר על ההמשך שלה לפתוח פער גדול יותר בין הארוחות וכשקם מהשינה לתת לו ארוחת ערב? (למרות שהוא חוזר בשעה 16:30 מהגן והוא עייף אבל אוכל את המשך הדייסה בשימחה).
תודה רבה על תשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ערב ששנותה למוצקים טיפ להתנהלות - תגובה
יעל משיח ארזי18/12/2011ענת שרון שלום
הדייסה אכן מאוד מזינה אך יכול להיות שכבדה מאוד ולכן אין מקום לארוחת הערב, נסי להפחית את כמות הדייסה ולנסות שוב את ארוחת הערב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בשר או עוף בשבוע?דנה15/12/2011
שלום,
התינוק שלי בן 8.5 חודשים ורציתי לדעת כמה בשר/עוף הוא אמור לקבל בשבוע? צריך כל יום? בעיקרון אני מבשלת מרק עוף (שוקיים+הודו אדום) ושמה כל מיני ירקות בסיר, טוחנת הכל ביחד ומקפיאה ואז זה מספיק לשבוע בערך. הבעיה שפתאום נראה לי לא הגיוני שהוא מקבל כל יום אותו דבר עם שינויים קלים משבוע לשבוע. אז חשבתי להתחיל לבשל כל יומיים משהו אחר אבל זה נורא מעצבן להתעסק עם בשר!! מה לעשות??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה בשר או עוף בשבוע? - תגובה
יעל משיח ארזי18/12/2011דנה שלום
לאט לאט עליך לשלב את בנך בארוחות הביתיות, מה שאת מכינה לשאר בני המשפחה תני גם לו לאכול. המטרה היא להפסיק לבשל עבורו אוכל מיוחד ולשלבו בהתנהלות המשפחתית.
אם את מגוונת עבור שאר בני המשפחה גווני גם לו אם לא אז לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דנה19/12/2011וכמה באמת בשר או עוף אמור תינוק לאכול בשבוע? חובה כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
יעל משיח ארזי19/12/2011הייתי משלב כל יום חלבון כלשהו בארוחת הצהריים: עוף / הודו או קטניות ובהמשך גם בשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשיים וחצי, תזונה לקויהמטי14/12/2011
שלום הבת שלי בת חודשיים וחצי, עד היום אכלה ממש יפה את הארוחות שלה, אוכלת אינפמיל בעקבות פליטות מרובות.
בחודש האחרון אכלה 4-5ארוחות במהלך היום ובלילה ארוחה אחת של 150 CC
בימים האחרונים (כמעט שבוע) אוכלת 4 ארוחות במהלך היום בקושי מסיימת 120 ובלילה אוכלת פעם אחת 50-60
רציתי לדעת מה יכול לגרום לשינוי בתזונה? מדוע היא אוכלת פתאום פחות.... ולא בוכה מרעב בכלל.
יש לציין כי בימים האחרונים סובלת קצת מעצירות, יציאה פעם אחת ביום, יכול להיות כי זה משפיע?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודשיים וחצי, תזונה לקויה - תגובה
יעל משיח ארזי18/12/2011מטי שלום
יש כל הזמן שינויים יכול להיות עקב קפיצות גדילה או סיבות שונות ומשונות כל עוד ממשיכה לעלות במשקל על פי האחוזונים ולא מראה סימני מצוקה או ירידה בתקשורת לא הייתי דואגת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים אלרגי לחלבשהם כרמי14/12/2011
שלום
השבוע גיליתי כי בני בן ה-7 חודשים אלרגי לחלב(זה לפחות מה שהרופאה אמרה לפי סימני הפריחה). קיבלתי עבורו נוטרמיגן שלא הסכים לטעום בשום אופן ולכן קניתי גם סימילאק צמחי על בסיס סויה. הבעיה היא שהבנתי שזה ממש לא בריא, למרות שמקבל בקבוק אחד כזה ביום בגן. בבוקר יונק,בגן: אוכל פירות בבוקר ירקות בצהרים ואת הסימילק הצמחי ב15:00. החל מ16:00 שוב חוזר להנקה. רציתי לשאול מהם התחליפים שאני יכולה לתת לו במקום הסימילאק וכמו כן האם הוא זקוק לדברים נוספים בתפריט במהלך היום.
אודה לתשובתכן
שהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים אלרגי לחלב - תגובה
יעל משיח ארזי15/12/2011שהם כרמי שלום
האם את יכולה לשאוב ולהשאיר לו בקבוק? אם לא המשיכי עם בתמ"ל הצמחי וכשיעלה כמויות של מזון רגיל יהיה ניתן לוותר על הסימילאק ולעבור לחלב שקדים או חלב אורז וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו מוצקים!!!!רוני14/12/2011
בני בן 7 וחצי חודשים. יונק בצורה לא מסודרת. מקבל מנת פירות המורכבת מאגס או שזיף בשל בעית עצירות לא דברים אחרים, אבוקדו וטחינה משומשום מלא. לאחר כחצי שעה מקבל מעט מים בכפית (בד"כ 3-4 כפיות)(לא מוכן בקבוק) והולך לישון אחרי כ- 20 ד' עם הנקה לפי צרכיו. מתקשה מאד להתרגל לאוכל חדש - סובל מכאבי בטן וגזים עזים. ארחי שמתעורר לא אוכל כמעט כלום (גם לא יונק) כ- 4 שעות ולפעמים יותר. אינו מוכן לאכול מרק. יש לציין שרוצה לאכול את האוכל שלנו, אך סובל מאד גם לתוך הלילה. מקבל ברזל וויטמין D. היה חולה ואינו עולה כפי שצריך במשקל מאז הוספנו אוכל רגיל. אני מבינה שגם הנקה אינה מספקת בשלב זה ואחות טיפת חלב לוחצת לתת לו הכל ולהניק רק בבוקר ובערב. אני חשה שזה בעייתי. מה עושים????
תודה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו מוצקים!!!! - תגובה
יעל משיח ארזי15/12/2011רוני שלום
ממליצה בינתיים להמשיך לתת מוצקים שמוכן לאכול ולהשלים עם הנקה אבל לא להתייאש עם המוצקים אולי תורידי מרכיבים שעלולים לעשות גזים כמו קטניות/ כרובית / ברוקולי והפחיתי בננה שעלולה לעשות עצירות. נסי אולי לתת במקום פירות או ירקות דייסת קוואקר עם שקדיה. אך אל תוותרי על המוצקים לגמרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודש לא מוכנה לאכוליולה13/12/2011
שלום,
ביתי הייתה חולה לפני שבוע באותה תקופה לא הסכימה לאכול כלום חוץ מסימילק (כאב לה הגרון)
המחלה עברה לפני שבוע ומאז היא לא מוכנה לאכול יותר את ארוחת הצהרים, עוף, ירקות, פסטה...
דברים שרק לפני שבועיים הייתה בולעת.
את ארוחת הערב של ביצה וירקות חיים היא אוכלת וכך גם את הדייסה והפירות של הבוקר.
בעיה נוספת היא שאחותה התאומה רואה אותה יורקת וזורקת את האוכל ועושה כמותה.
בבקשה עיצות...
האם לתת לה בקבוק בצהרים לאחר שניסיתי להאכיל או לתת לה להישאר רעבה??
באמת לא יודעת כבר מה לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודש לא מוכנה לאכול - תגובה
יעל משיח ארזי13/12/2011יעל שלום
מציעה לך לא להתייאש ולהמשיך לנסות, היות ועכשיו יכולה לאכול אפשר לנסות לתת משהו אחר אולי קציצה ופירה וכדומה לגוון לה את הארוחה אולי מקשרת את הארוחה הזאת לתחושה הרעה שהיתה ואולי סתם זקוקה לתשומת לב. חשוב לא לחזור אחורה ולתת בקבוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מטרנה לתת לילד?מעיין12/12/2011
ילדתי לפני שבוע בן בניתוח קיסרי
משקל בלידה 4.025 משקל ביום שחרור 3.750
בבית חולים הוא אכל מטרנה 50 < העלו כל יום בעשר >
אמרו לי לתת לו בבית לפי הוראות היצרן של מטרנה
מטרנה מליצים לילד במשקל כזה 120 מים + כפות אבקה
נשע לי הרבה!!!
הילד אוכל בסביבות 60 כל 3-4 שעות ולרוב הוא רגוע
אבל לפעמים יש לי הרגש שהוא רעב
מה המינון הנכון?
כמה אני צריכה לתת לילד בן שבוע במשקל כזה?
אשמח לשמוע תגובות בהקדם
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מטרנה לתת לילד? - תגובה
יעל משיח ארזי12/12/2011מעיין שלום
מזל טוב
העזרי בחישוב 150 כפול משקל בק"ג לחלק למספר ארוחות כך תוכלי לקבל הערכה של כמות תמ"ל בארוחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)