מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי תוספת דייסה ואיזואני - גבר06/12/2011
בני בן 8 חודשים גדול ומפותח - אפילו קצת כבד לגילו אחוזון גבוה 80-90..הוא אוכל טוב , עדיין לא אוכל מוצקים ולא ממש אוהב מרק. ניזון מסימילאק ולפעמים מטרנה צמחית כשיש לו ליחה..
השאלה: אנו רוצים להוסיף דייסה מסוג כלשהוא כדי שיהיה שבע לשעות ארוכות יותר .
מצד שני - ממש לא רוצים שישמין או שתהיה תוספת קלוריות כי הוא בריא מאוד..
על איזו דייסה דיאטטית את ממליצה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי תוספת דייסה ואיזו - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/12/2011שלום אור,
קודם כל בלי קשר לדייסות אני ממליצה לך לעבור לתחליף חלב צמחי בלבד. יותר בריא בעיני בייחוד אם יש לו ליחות.
דייסה ניתן להכין משיבולת שועל, ומסולת מחיטה מלאה יחסית באופן מהיר. אם יש יותר סבלנות ניתן להכין גם מקינואה ומאורז מלא.
להכין על בסיס חלב שקדים ולערבב היטב כל זמן שזה על האש. אפשר לערבב עם פרי טרי.
אין סיבה לחשוש ממשקל עודף. כל ילד צריך דגנים מלאים בתפריט שלו. אם כבר כדאי להוריד את כמויות תחליף החלב ולהעדיף מזון מוצק כמה שיותר.
לאחר גיל שנה אני ממליצה בדרך כלל להוריד לגמריי תחליפי חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן חצי שנהיוליה06/12/2011
שלום!!!
בני המתוק בן חצי שנה, אוכל שתי ארוחות מוצקים ביום, יונק ולאחרונה התחלתי לשלב גם תמ"ל מאחר ובעוד חודש אני חוזרת לעבודה.
אני קצת מבולבלת עם התפריט החדש ואשמח לשמוע את דעתכן:
07:00 - הנקה
08:30 - ארוחת בוקר - פירות 180 cc
11:00 - תמ"ל 120cc כשמתעורר
13:00 - ארוחת צהריים - מחית ירקות / מרק ירקות עם הודו ועדשים כתומות 180cc
15:30 - תמ"ל 120cc כשמתעורר
17:30 - הנקה (בקרוב אחליף אותה בארוחת ערב, מה מומלץ?)
18:30 - אמבטיה
19:00 - הנקה לפני השינה
כמה שאלות:
1. הוא עדיין מתעורר לינוק בשעה 22:30 ואני מנסה עכשיו לגמול אותו מההנקה בלילה אז אני מורידה בהדרגה את הכמות. האם עלי להוסיף כמויות לארוחות של היום או שזה נראה מספיק?
2. האם הכמויות נכונות או שזה יותר מדי? הוא שוקל כ 8 ק"ג
3. מה כדאי לתת לארוחת ערב? האם לתת גם 180cc?
4. איך אפשר לגוון בתפריט של הארוחות במהלך היום?
5. עד איזה גיל ממשיכים לתת מחיות?
6. עד מתי ממשיכים לתת בקבוקים בין הארוחות?
אשמח לייעוץ, תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שותה מים...
יוליה06/12/2011ועוד משהו ששכחתי...
אני מנסה לתת לו בקבוק עם מים בין הארוחות אבל הוא רק מתעסק ומשחק איתו ולא שותה...
אני מפחדת שיחסרו לו נוזלים.
יש איזו דרך לעזור לו להתרגל למים? ניסיתי בטרמפולינה, על הברכיים שלי... עם ידיות אחיזה, ובלי... לא ממש עובד.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוק בן חצי שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/12/2011שלום יוליה,
לדעתי מדובר על יותר מידי מזונות מוצקים לגילו.
כרגע הוא צריך שההנקה תיהיה המזן העיקרי שלו.
פירות ומרק הם בסדר יותר מזה זה לדעתי מוקדם מידי.
אני ממליצה להוסיף בהדרגה ארוחות מוצקים.
אני ממליצה לך לשאוב חלב ולתת לו - זה עדיף על תחליף חלב. אין כמו חלב אם.
כל זמן שאת יכולה להניק תמשיכי. אני ממליצה להניק עד גיל 3.
ואם את בכל זאת מוסיפה תחליף חלב עדיף צמחי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות-תינוק בן חודש ושבועייםמורן06/12/2011
שלום,
התינוק שלי בן חודש ושבועיים, הנקתי במשך 3 שבועות בשילוב עם מטרנה , כעת אני לא מניקה..הוא אוכל 70-80 מ"ל כל 3-4 שעות (תלוי מתי הוא מתעורר)
בשקילה האחרונה בטיפת חלב לפני כשבוע הוא שקל 3.660 (כשהשתחררנו מביה"ח הוא שקל 2.710 והאחות אמרה שהוא לא עלה מספיק במשקל..
הוא פולט די הרבה,אחרי הגרעפס הוא פולט, לאחר מכן אני מחזיקה אותו בערך רבע שעה-20 דק' על הידיים וברגע שאני משכיבה אותו הוא ממשיך לפלוט, גם שעה וחצי לאחר הארוחה
האם זה תקין? בטיפת חלב האחות אמרה שאולי יש לו ריפלוקס..
איך אני אמורה לדעת אם הפליטות האלה תקינות?
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות-תינוק בן חודש ושבועיים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/12/2011שלום מורן
מדוע הפסקת להניק? האם היה לך קושי מסויים?
חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק.
תחליפי החלב גורמים להרבה בעיות עיכוליות שונות.
זה לא מאוחר מידי להמשיך להניק, אני ממליצה בחום להמשיך.
אם זה בלתי אפשרי תעברי לתחליף חלב צמחי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמ"ליערית06/12/2011
היי,
איך מחליפים מסימילאק למטרנה האם בהדרגה או בבת אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עברתי מהאדוונס לאקסטרה קר בבת
יונית06/12/2011אחת, לא נרשמו בעיות. אם את מוטרדת, נסי לעבור בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהיערית05/12/2011
היי,
תינוקת בת חןדש ניזונה מתמ"ל וסובלת מחוסר ביציאות וכאבי בטן כמה פרוביוטיקה לתת? להוסיף בתמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין05/12/2011שלום יערית,
מה זה מחסור ביציאות? כל כמה זה יש לה יציאות?
אולי שווה להחליף תחליף חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא
יערית06/12/2011יציאה אחת לשלושה ימים בערך.
בכל זאת כדאי להוסיף פרוביוטיקה מאוד בריא ומחזק לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/12/2011אין בעיה להוסיף פרוביוטיקה. אך אני בכל זאת ממליצה לנסות להחליף תחליב חלב. אני ממליצה הכי הרבה על תחליף חלב צמחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה,
צליל06/12/2011מודה לך מכל הלב, למרות שבני עדיין לא אוכל בכפית לבד אקנה דייסת קווקר, על בסיס שקדים?ואאכיל אותו היכן קונים זאת? ודבר שני בסימילאק הסבירו לי שעד גיל 3כדאי לתת לו פעמיים ביום את הבקבוק, בוקר וערב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לדייסות, לכבוד איילת,
צליל06/12/2011איילתבר צהריים טובים בהמשך לתשובה שקילבתי שוחחתי עם דיאטנית של סימילאק והסבירה שלפחות עד שנתיים לתת לילד סימילאק ולא הבינה למה להביא קווקאר אם אוכל סימילאק פעמיים ביום הסברתי שאמרת שעדיף להוריד ולהביא במקום בבוקר דייסת קווקאר אמרה אם הוא לא צריך להשמין אין טעם , ועדיף בסימילאק לשים דייסת קוואקר אך לא להכין דייסת קוואקר ולוותר על הסימילאק? אני ממש מבולבלת, חוץ מזה קניתי לבני קוואקר, דוחן, עדשים כתומות, ופניני גריסים, מתי לתת לו כיוון שאוכל בגן מרק יוצא רק בשישי שבת לתת, או יש זמן אחר? בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד איילת, לגבי דייסות
צליל06/12/2011איילת ערב טוב, דיברתי עם צוות המומחים של סימילאק, וגם עם דיאטנית שלהם הסבירה שלא להפסיק את הבקבוק עד שנתיים, אם אני נותנת סימילאק בשביל מה דייסת קוואקר אלא אם אני רוצה שישמין, ואם אני בכל זאת רוצה אז אפשר בסימילאק להכניס את הדייסת קוואר כתוספת, כדאי? אני ממש מבולבלת כבר, ושאלה שניה, קניתי דוחן, פניני גריסים ועדשים כתומות את זה להכין עם כל המרכיבים של הירקות? בגן אוכל מרק גם בערב שחוזר מהגן לעשות לו מרק? ואיך מכינים את כל זה כמו שאני מכניסה פתיתים למרק? או אורז?בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד איילת, לגבי דייסות - תגובה
איילת בר07/12/2011שלום צליל,
המלצתי הייתה להפחית בכמויות ולתת דייסה ביתית שאת מכינה.
במטרה לחשוף את הילד לדגנים איכותיים ולהרגיש מרקמים שונים.
אם מתאים לך יותר לתת לו בקבוק בבוקר ואת הדייסה בערב או אחה"צ זה בסדר.
לגבי הדגנים שרכשת:
תכיני אותם על פי הוראות יצרן ותגישי לו אותם כתוספת לארוחת הערב כמו ביצה, אבוקדו, סלט חומוס וכד'.
כמובן כל פעם דגן אחר.
ניתן גם להוסיף למרקים.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה,לכבוד איילת בר
צליל07/12/2011תודה רבה, עזרת לי אבל לגבי הקטניות שקניתי זה במשקל, אז להכין כמו מרק?עם ירקות? כי בגן אוכל כבר מרק,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למרק,לכבוד איילת,
צליל10/12/2011שלום לך איילת שאלתי בתאריך ה6.לחודש ועדיין לא קיבלתי תשובה, אמרת לתת לילד קטניות,אז הכנתי לשישי שבת מרק עם רוב הירקות כולל דוחן, עשים אדומות, וגריסי פנינה, במשך השבוע אוכל בגן מרק אחכ מעדן, אז שוב שבא מהגן להכין לו מרק מהקטניות האלה? קניתי במשקל אז לא רשום הוראות יצרן, בבקשה תתייחסי לשאלתי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למרק,לכבוד איילת, - תגובה
איילת בר12/12/2011שלום לך צליל,
לשאלתך על הקטניות:
1. אין בעיה לתת תבשיל עדשים בערב או מרק גם אם אכל מרק ירקות בצהריים.
את הקטניות ניתן להוסיף כתוספת לארוחת הערב הקבועה.
רצוי להוסיף חלבון כמו ביצה או טונה. שילוב של קטניה ודגן יחד מספקים חלבון מלא.
לדוגמא: אורז עם עדשים, בורגול עם חומוס.
2. לגבי ההכנה. על כל כוס עדשים תוסיפי בתחילה כוס מים . ניתן להוסיף עוד מים לקבלת מרקמים שונים.
להכנת מג'דרה:
כוס אורז עם חצי כוס עדשים. ולהוסיף 2.5 כוסות מים.
3. אין צורך לתת את כל הדגנים יחד. רצוי לגוון כל יום או יומיים משהו אחר.
4. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום על אקסטרה קר
יונית06/12/2011היא מכילה כבר פרוביוטיקה וחוללה פלאים לבטן של הצוציק שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאזים ועצירותיערית05/12/2011
היי,
בתי בת חודש ועד לפני כמה ימם ינקה עם שתי ארוחות סימילאק ביום וכיום ניזונה רק מסימילאק אדוונס פלוס. מהיום שנולדה נראה כי סובלת מגאזים ומיציאות מועטות ( בערך אחת לשלושה ימים ולעיתים אני עוזרת לה להתרוקן) ומאוד מיימיות יותר מהרגיל היא ממש באי שקט..
נאמר לי שכדאי לעבור לסויה ואני ממש לא רוצה למהר לפני שאני מתייעצת שוב..
האם לנסות קודם פורמולה אחרת? אולי מטרנה אקסטרה קייר או משהו אחר? מה דעתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאזים ועצירות - תגובה
איילת בר05/12/2011שלום יערית.
הייתי ממליצה לך לעשות עוד מאמץ קטנה ולנסות להניק את ביתך במיוחד לאור העובדה שקשה לה לעכל כנראה חלב.
אם את לא מסתדרת עם הנקה מומלץ לפנות ליועצת הנקה.
יש לך עוד סיכוי טוב כמובן רק אם את רוצה.
במידה ואינך מעוניינת להמשיך להניק (שזה גם בסדר) ממליצה לנסות את האקסטרה קייר ולראות איך מגיבה.
ורק בסוף לתת פורמולה צמחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הארוחה בגיל 10 חודשיםאליה05/12/2011
מה גודל הארוחה (מ"ל) לתינוק בן 10 חודשים צריך להיות כנורמה. אני מתכוונת לאוכל מוצק ולא לתמ"ל.
האם הנקה נחשבת כארוחה בפני עצמה ( בערך 120-130 מ"ל)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל הארוחה בגיל 10 חודשים - תגובה
איילת בר05/12/2011שלום אילה,
מנה ממוצעת לגיל 10 חודשים בין 4-6 כפות של פירות מרוסקים.
3-4 כפות של דגנים
והכל כמובן תלוי במשקל הילד וכן בתאבון שלו.
ממליצה לך לזרום עם התאבון של בנך להגיש לו מנה סבירה ולהאכיל אותו לפי הצורך.
בגיל זה המזון המוצק תופס את רוב התפריט. נראה כי הנקה של 120 מ"ל מספקת השלמה בלבד ולא ארוחה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשים מתעוררת בלילהנון05/12/2011
היא אוכלת מתישהו בבוקר אגס
בין 1-2 ארוחת צהרים . אוהבת עוף
בערב נשנוש - עוגיה , או חביתה (לא יותר מפעם בשבוע) , או דייסה מתוקה, או ירק מבושל.
בין לבין יונקת , ונרדמת מתוך הנקה .
עד גיל 5 חודשים ישנה לילה מלא , ומזה חודשיים מתעוררת כמה פעמים ובסוף ישנה על ידי. אני מותשת לגמרי , כי אני חד הורית , ואני פוחדת שהיא ישנה על ידי (אין לי כוח להחזיר אותה למיטה)
אולי חסר ברזל?
האם ההנקה בשלב זה - היא כמו ארוחה? ארוחה קלה? משקה?
איזו תזונה יכולה לעזור לה לישון לילה שלם?
אני שותה שתי כוסות קפה ליום , והיא כרגע מצמיחה שינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 7 חודשים מתעוררת בלילה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין05/12/2011שלום נון,
האם היא איתך כל היום? לדעתי היא זקוקה לתפריט הרבה יותר עשיר. מה שאת מתארת זה תפריט דל במזונות שמחסיר ממנה ויטמינים ומינרלים.
היא צריכה לאכול ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות.
הנקה היא עיקר המזון שלה כרגע, משביע בין הארוחות. אני ממליצה להניק כמה שיותר אפילו עד גיל 3.
לדעתי אין בעיה עם שינה משותפת להיפך, זה מחזק את הביטחון העצמי שלה. אני מציעה לשקול זאת זה גם יקל על כל הקימות בלילה כי היא תינק תוך כדי שכיבה על הצד. כמובן שצריך לאבטח את המיטה שלא תיפול מהצד השני.
המוגלובין בודקים בגיל שנה. אם את דואגת שלך לא יחסר ברזל ותאזני גם את התזונה שלה אין סיבה לחסר.
שינת לילה שלם אומנם נשמעת כרעיון אידיאלי עבורך, אך עבורה זה לא טבעי ולא נכון. היקיצות הן חיוניות, והדבר הכי טוב שאני יכולה להמליץ לך בלב שלם ומתוך ניסיון זה לישון יחד איתה.
ממליצה לך מאד לגשת לבניית תפריט מאוזן.
אשמח לעזור לך פרטנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת הילד,צליל05/12/2011
ערב טוב בני בן שנה ושמונה חודשים יהיה אוטוטו, בבוקר כשקם בסביבות 7וחצי אוכל סימילאק 240 אחכ פירות בגן, מרק, כשבא מהגן עד 8בערב, אוכל או מרק עם אטריות, פתיתים, מקרוני, פרי, שניצל, מנסה מכל דבר לתת לו עד שישן ב8וחצי שוב עם סימילאק, שאלתי עד כאן זה בסדר? בגן בבוקר כשאוכל פירות זה מרוסק אבל כשיוצאים לחצר אמרו לי שמביאים לו פרי חתיכת תפוח מקולף והוא אוכל הבנתי שתפוח זה סכנת חנק לגיל הזה לא? היא אמרה שאגס קשה יותר, חשבתי ההיפך, מה נראה לכם בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת הילד, - תגובה
איילת בר05/12/2011שלום צליל,
בגיל בנך כדאי להפחית את כמויות הסימילק.
בבוקר תכיני לו דייסת קוואקר על בסיס חלב שקדים - יכול לאכול בכפית.
או כריך אבוקדו.
כמו כן אחר הצהריים רצוי לתת דגנים איכותיים יותר מפסטה ופתיתים כמו אורז בסמטי, גריסי פנינה, דוחן, בורגול וכדומה.
מנת ביניים תציעי לו פירות נוספים וכן ירקות בתנור או מאודים.
לגבי התפוח בנך כבר מספיק גדול כדי לאכול תפוח או אגס העיקר שיהיו רכים.
לסוגיית האגס או התפוח - תלוי בפרי עצמו . ישנם אגסים מאוד קשים וכן גם תפוחים וההיפך. פשוט צריך לבחור אותם רכים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותנ05/12/2011
שלום
בני בן 4 וחצי חודשים, ניזון מהנקה בלבד. לפני 3 ימים נתנו לו חצי כפית תפ"א מבושל (שהיה חלק מתבשיל עם בטטה ותבלינים), ויום אח"כ גם חצי כפית דלעת מבושלת.
עד היום יש לו יותר יציאות כל יום. לפני שהתחלנו טעימות המצב הרגיל שלו היה יציאה אחת ביממה. מאז שהתחלנו הטעימות - 5 פעמים ביממה.
הפסקתי את הטעימות ביום האחרון - והיו רק 2 יציאות ביממה.
האם זו תגובה תקינה? כיצד עלי להמשיך לנהוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
איילת בר05/12/2011שלום נעמה,
בגילו ממליצה לך לתת טעימות בהדרגה.
תכיני עבורו כל ירק בניפרד למשך יומיים שלושה. תראי איך מגיב ורק אח"כ תוסיפי ירק נוסף.
כך גם בפירות.
לא מומלץ לתת מזון עם תבלינים בגיל זה.
לגבי תבלינים לתינוקות ממליצה לרכוש תבלינים אורגניים. וכרגע אין טעם להוסיף תבלינים.
עד גיל חצי שנה בערך. כל ילד לפי התפתחותו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם מספר היציאות שעלה קשור
נ06/12/2011קשור למה שנתנו לו, או לתבלינים שהיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם מספר היציאות שעלה קשור - תגובה
איילת בר07/12/2011אין לדעת בברור .
כל ילד מגיב אחרת ולכן מתחילים את הטעימות בשלבים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות אוכלמטי05/12/2011
בת חודשיים, כמה ארוחות אמורה לאכול ביממה? אם אוכלת בקבוק של 150 כל ארוחה.
האם עדיין זקוקה להאכלה בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות אוכל - תגובה
יעל משיח ארזי05/12/2011מטי שלום
בשלב זה כדאי להתאים את הקצב לצורך של התינוקת. אם מתעוררת בלילה על מנת לאכול כמובן שיש לתת לה. לגבי הכמויות נסי להעזר בחישוב של משקל כפול 150 לחלק למספר ארוחות שווה לכמות בכל ארוחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת תשע חודשלירוי05/12/2011
בוקר טוב .
ביתי בת תשעה חודשים האם אפר להתחיל עם מוצרי חלב כמו מעדנים
דבר נוסף בבוקר ובערב אוכלת סימילאק אדוונס 180 CC אני מוסיפה לה דייסת שיבולת שועל , אך אינה אוהבת האם יש לך רעיון לתוספת .
ובמידה ואינה אוהבת האם זה גם בסדר רק סימילאק ???
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת תשע חודש - תגובה
יעל משיח ארזי05/12/2011לירוי שלום
על פי המלצת משרד הבריאות ניתן להתחיל לשלב מוצרי חלב בין גיל 9 חודשים לגיל שנה.
הייתי מחכה יותר לקראת גיל שנה ומתחילה בגבינה ובכמה שפחות מעדנים מתוקים על מנת לא להרגילה.
לגבי הדייסה נסי אולי להכין לה דייסת שיבולת שועל ללא הסימילאק והעשירי את הדייסה עם תמר טחון ושקדייה אולי יהיה לך יותר טעים וכך תוכלי לגוון עם הקוואקר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה ראשונה ביוםנירה04/12/2011
שלום
בתי בת 9 חודשים. מתעוררת עדיין בלילה ואוכלת מטרנה
בבקר לאחר שמתעוררת אני מתחילה עם ארוחה של פירות טחונים ואבוקדו. היא אוכלת יפה אולם אמרו לי שצריך להתחיל דוקא ארוחה ראשונה עם מטרנה.
האם משנה ארוחת בקר פירות או מטרנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה ראשונה ביום - תגובה
איילת בר05/12/2011שלום נירה,
בגיל 9 חודשים אין בעיה להתחיל את הבוקר עם מוצקים ואף רצוי.
ביתך מקבלת בקבוק מטרנה בלילה ובבוקר כדאי להתחיל עם ארוחת פירות כפי שאת מספקת לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ויציאותענת04/12/2011
שלום, סליחה מראש על השאלה המפורטת:)
בני המקסים בן 7 חודשים, תינוק סקרן ופעיל, עד היום היה עיקבי בעקומות הגדילה והכל זרם מצויין.
בחודש האחרון עברנו ל2 ארוחות מוצקים (פירות וירקות) ביום ונשארנו עם 3 בקבוקים מטרנה..אני מרגישה כי יש לו קצת בלגן בתחום האוכל למרות שאוכל יפה כמעט כל טעם ומירקם שאני מציעה לו.
נכון להיום אוכל כך, אשמח לדעת האם זה נורמלי:
07:00 מטרנה 200 מל
10:00 פירות כמות של כ 150-170 גרם
12:30 ירקות (לפעמים עם עוף/הודו לפעמים בלי, אוכל ירקות מגוונים)
15:30 מטרנה 180 מל
18:30-19:00 מטרנה 180-200 מל
הולך לישון, לא אוכל בלילה.
לפעמים אוכל בקבוק יותר סמוך לפירות/ירקות, לא הצלחתי להבין למה לפעמים הכמות מספקת אותו ולפעמים לא..
שאלה נוספת: בשבועיים האחרונים כמו הקקי שהוא עושה נראת לי מוגזמת באופן קיצוני...יש ימים שעושה 5-6 פעמים קקי ביום בכל מני צבעים כמויות ומרקמים..לפעמים נדמה שכואבת לו הבטן אבל לא היו סימני אלרגיה לאף סוג של מזון, האם זה תקין שיעשה כל כך הרבה?
מתי אני אמורה לעבור ל3 ארוחות מוצקים?
קצת סדר בבקשה , אני מבולבלת...
תודה ושוב מתנצלת:)
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ויציאות - תגובה
יעל משיח ארזי05/12/2011ענת שלום
סה"כ מה שאת מציינת ניראה תקין וטוב החל מגיל 9 חודשים ניתן להוסיף ארוחה שלישית. את יכולה להוסיף לפירות מידי פעם גם שקדייה / טחינה גולמית על מנת להעשיר בסידן ברזל ושמנים בריאים
ממליצה לך לשלב במרק יותר הודו מעוף שוב בגלל כמות הברזל בהודו
את יכולה לגוון את הפירות מידי פעם עם דייסת קוואקר על בסיס מים אליה ניתן להוסיף פירות על מנת לתת טעם.
מבחינת הכמויות לפעמים רעב יותר לפעמים פחות אך כל עוד עולה על פי האחוזונים ולא מראה סימני מצוקה יוצאי דופן, אין בעייה, כנ"ל לגבי היציאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת לא מסודרשיר04/12/2011
בתי בת הכמעט חודשיים אוכלת מאוד לא מסודר.
היא יונקת + שאוב + מטרנה.
תמיד אני מנסה קודם להניק אותה ורק אם היא לא רוצה(פיתחה כנראה העדפת בקבוק) אני נותנת מטרנה.
בהנקה - אמרו לי לתת מתי שהיא דורשת, אז גם אם זה כל שעה אני נותנת.
הבעיה שעכשיו היא אוכלת במהלך היום יותר בקבוקים מאשר הנקה, ויוצא שהיא רוצה כל שעה בקבוק - אוכלת 30 CC והולכת לישון, ואז שוב קמה אחרי שעה ואוכלת עוד קצת....
ברור שגם לפעמים היא ישנה רצוף שעה וחצי-שעתיים......
השאלה אם זה תקין - ומה עליי לעשות כדי לגרום לה לאכול יותר ולפתוח פער של שעתיים-שלוש בין הארוחות? ומה לעשות עם השילוב של ההנקה - כי פה אני לא יכולה להגיד לה לא...ואז היא מחכה לאוכל ונוצרת בעיה......
היא שוקלת 4.500 ואוכלת לפחות 10 ארוחות ביממה. בלילה היא רק יונקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק מוסיפה
שיר04/12/2011שכשהיא ממש רעבה היא אוכלת 60 או 70.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכלת לא מסודר - תגובה
יעל משיח ארזי05/12/2011טל 30 שלום
נסי בהדרגה להעלות את הכמויות בבקבוק ולראות אם מוכנה מנות של 30 הן קטנות מאוד ויכולה לאכול גם יותר בארוחה וכך להגדיל את הפערים. לגבי שילוב הבקבוקים עם הנקה במידה ואכן מעדיפה את הבקבוק אל תלחמי איתה כדי שחווית ההנקה לא תהפוך לשלילית אך תנסי בכל פעם להציע ציצי לפני הבקבוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)