מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 8 חודשים -בעיות בהאכלהימית04/12/2011
שלום,(מצטערת על האורך..).
יש לי תינוק בן 8 חודשים שעדיין יונק בלילה,שנכון לעכשיו אני טוחנת לו הכל(פירות וירקות) . כמה שאלות:
1. בכל פעם שהאוכל לא נטחן ב 100%(ויש לפעמים גרגיר קטן שלא נטחן שאפילו אני לא יכולה לראות) הוא עושה מעין פרצוף של הקאה ומקיא את כל מה שאכל החוצה. הוא כאליו לא מבין מה יש לו בפה ולא יודע מה לעשות עם זה. ניסיתי לתת לו גרגיר אורז/חתיכה קטנה של הלבן של הלחם והסוגיה חוזרת על עצמה עד שהוא ממש נחנק מרוב שהוא מנסה להוציא את זה. מה ניתן לעשות בנושא? אין לי מושג איך להרגיל אותו לאכול אוכל שאינו טחון לגמרי.
2. שמתי לב כשניסיתי לתת לו ביד חתיכה של לחם/פתי בר הוא ממש לוקח חתיכות גדולות ואני מפחדת שייחנק מזה וישר מוציאה לו מהפה. האם אני עושה נכון?אם לא מה הפתרון?להשאיר לו בפה ולקחת את הסיכון?
3. שאלה נוספת. קורה אצלו תופעה קצת מוזרה... בגן הוא אוכל ממש יפה את הפירות,ירקות, וגם בקבוק בלי שום בעיה. בבית הוא עושה המון בעיות, לפעמים שאנו מנסים לתת לו הוא טועם ואז סוגר הרמטית את הפה ולא מוכן לאכול(עד שאנו מנסים לתחמן אותו בכל מיני צורות וגם אז לא...), את הבקבוק הוא בקושי אוכל חצי וכיוצא באלו. חשוב לציין שהוא עדיין יונק בלילה. האם זו יכולה להיות הסיבה לכך? (גם שאבא שלו מנסה להאכיל אותו הוא עושה בעיות...)אם לא, מה ניתן לעשות?(האוכל בבית זהה לאוכל שמכינים לו בגן בדקתי את זה.)
אודה לתשובות בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים -בעיות בהאכלה - תגובה
יעל משיח ארזי05/12/2011ימית שלום
האם כבר יושב בכוחות עצמו?
אם לא יכול להיות שכאן הבעיה והתקדמי עם המרקמים באופן איטי יותר
בינתיים דאגי לטחון את האוכל טוב טוב
וכל ארוחה תוך השגחה תנסי גם מרקמים פחות מרוסקים
לגבי האכילה הטובה יותר בגן, נטייה ידועה היות ומהר מאוד לומדים הקטנטנים שעל אמא ואבא אפשר לעשות מניפולציות ולזכות בתשומת לב ואילו על הגננות לא
אני מציעה לשלב פחות התעסקויות סביב האוכל ואם לא רוצה שלא יאכל , ובסוף הוא יאכל כי יהיה רעב, כמו כן חשוב לקיים ארוחות משפחתיות כדי לתת דוגמא של אכילה נכונה סביב שולחן וכך להגביר את רצונו להתנסות במזון של גדולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודש אוכל רק סימילאקשולי04/12/2011
שלום רב,
בני בן חודש, אוכל יפה מאוד עם תאבון בריא וניזון מסימילאק. יש לי 3 שאלות:
אחת - בסימילאק הכניסו את הadvance plus ואני רוצה להעביר אותו לזה (במקום advance רגיל) אך מפחדת מתופעות לוואי. איך כדאי לעשות זאת הכי טוב?
שאלה שנייה - אני חוששת ממקרה רמדיה שלא נדע וחושבת אולי להחליף את הסימילאק למטרנה לתקופה, לשם הזהירות. איך כדאי לעשות זאת?
שאלה שלישית - שמעתי על הורים שמכניסים קצת קורונפלור לבקבוק של הלילה על מנת שהילד יישן טוב יותר. מאיזה שלב מומלץ בכלל לנסות את זה ובאיזו כמות של יחס מים-תחליף חלב-קורונפלור.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודש אוכל רק סימילאק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/12/2011שלום שולי,
אם את רוצה לעבור לתחליף חלב אחר פשוט עשי זאת בהדרגה. פעם בקבוק כזה ופעם בקבוק כזה. לאחר מספר ימים תחליפי לגמריי. תופעות חדשות תמיד יכולות להיות, תהיי ערנית.
את מוזמנת כל חודש לשנות פורמולה אם את פוחדת זו החלטה שלך. אני בעד. באותו האופן שאת מחליפה כעת את הפורמולה כך גם בעתיד - בהדרגה.
לגבי הקורנפלור איני ממליצה להוסיף למזון של תינוקות קורנפלור. מדובר על עמילן שלא מוסיף דבר מבחינה תזונתית ובריאותית ומעמיס על הקיבה של התינוק. תינוק לא אמור לישון שינה עמוקה, היקיצות הן חשובות בשלב הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשיםמעיין01/12/2011
שלום וברכה,
תינוקי נולד 4,400, וכיום בגיל 7 חודשים שוקל 6,450.
התזונה שלו מגוונת ומורכבת מדייסות שאני שמה בהן כפית שמן קנולה, קצת טחינה גולמית מלאה, וביסקוויטים מעוכים- זה פעמיים-שלוש ביום.
בנוסף הוא מקבל ארוחת מרק, בדר"כ עם איזו תוספת כמו קוסקוס או פתיתים, וארוחת פירות בבוקר- שוב, עם קצת ביסקוויטים.
נשלחתי ע"י הרופא לבדיקות דם, ונעשה אותן ביום ראשון.
אם הכל ייצא תקין, והוא בריא לגמרי- מה עליי לשנות שבכל זאת הוא יתחיל לעלות במשקל?
תודה,
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי01/12/2011מעיין שלום
שלבי שמנים בריאים למשל שקדייה בפירות , אבוקדו בפירות , טחינה גולמית /שקדייה בדייסת הקוואקר. העשירי את הירקות בקטניות ואו הודו והוסיפי שמן קנולה או זית
וממליצה לך ללכת לדיאטנית שתבנה לך תפריט מסודר על בסיס מה שאוכל לאחר שתקבלי את תוצאות בדיקות הדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנדביצים בגןרחלי29/11/2011
הבן שלי בן שנה וחודש ומסתמן כחובב פחממות לא קטן (כנראה ירש את זה ממני).
מבחינת משקל נראה שהוא בסדר כי גם בגבוה וגם במשקל נמצא באחוזון 75%.
האוכל בגן נהדר. אבל גיליתי שהוא אוכל ארוחות בוקר בטירוף ואז לא אוכל כמעט בצהריים אז ביקשתי שיגבילו את כמות האוכל בבוקר. היום בשיחה עם הגננת היא אמרה שהוא הסכים רק לאכול לחםץ שאלתי כמה לחם הוא אכל, היא אמרה שאכל 4 פרוסות- חתוכות לחצי עם גבינה. האם זה סביר? זה נשמע לי כמו כמות של אדם בוגרת (2 סנדויצים כפולים) מה גם שלא ממש מזין- סתם פחממות ריקות.
יש לציין שלפני הגן אני מניקה אותו והוא אוכל בננה. ובבית בסופש הוא מסתפק בדיסת שיבולת שועל (ככף) + בננה.
בנוסף, מובן שהוא מקבל עוד 2 כריכים בסוף היום- שהם גם סה"כ פרוסה.
אנא המלצתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדביצים בגן - תגובה
יעל משיח ארזי30/11/2011רחלי שלום
אין ספק שיש העדפה למזונות מסויימים גם בגיל זה, האם מציעים להם מזון נוסף מלבד לחם? ירקות /ביצה / יוגורט וכו? אם כן בקשי שינסו לתת לו גם מהמרכיבים האחרים, אם לא ניתן לחתוך את הסנדביצים ל-2 ואז לתת בכל פעם 1/2 סנדביץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחממות
רחלי28/04/2012אז מאז ההעדפה שלו לפחממות גדלה.
זמן האחרון הבן שלי רוצה לאכול בעיקר או רק פחממות ולחם. מעבר לעניין הבריאותי הוא כרגע בעקומת משקל גובה של בערך 80% אז זה עניין של השמנה גם כן. קודם כל רציתי לשאול כמה פרוסות לחם אפשר לתת ביום היות ובגן הוא דורש (וכנראה גם מקבל) לא מעט.
חוץ מזה. איך כדאי לפעול בנושא? ברגע שהוא רואה לחם- כל מה שיש לו על הצלחת נמחק וכמובן שאני לא רוצה לעשות איתו מלחמות על אוכל.
לא להציע פחממות בתחילת הארוחה ואז להביא אותן? כי ברגע שיש אורז/פסטהלחם וכו הוא לא נוגע בכלום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחממות - תגובה
יעל משיח ארזי28/04/2012היי רחלי
כמובן שבגיל זה לא עושים דיאטה אך ניתן לעזור בצורה מתוחכמת למשל
אם מכינים פסטה / פתיתים וכדומה ניתן לערבב את הפחמימה עם ירקות כמו תבשיל : למשל אורז עם גזר וקישוא מגורד או פשטידת ירקות עם מעט קמח במקום הפתיתים והפסטה.
לגבי הלחם את יכולה לנסות לעבור ללחם קל זהו סה"כ אותו לחם כמו הרגיל רק פחות דחוס לכן מכיל פחות קלוריות.
קשה לי להגיד לך כמה פרוסות לחם ביום כי אוכל גם פחמימות נוספות במהלך היום , אך אם ניראה לך שיש העדפה ללחם נסי פחות לשלבו בארוחות ולספק את הפחמימה בצורה אחרת : כמו שציינתי קודם
ממליצה להיפגש עם דיאטנית לקבלת רעיונות נוספים והכנת תוכנית אכילה לדוגמא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל במחלק מנותשיר29/11/2011
שלום
לכמה ימים זה טוב אם שמתי מטרנה במחלק מנות? או שצריך לזרוק באותו יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל במחלק מנות - תגובה
יעל משיח ארזי30/11/2011טל30 שלום
עדיף להשתמש במחלק המנות רק ביציאה מהבית וביום יום עדיפות ללקיחה של התמ"ל ישירות מהכלי. למרות שלא ניראה לי שיש כל נזק מהשארת התמ"ל במחלק המנות מעבר ליום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 וחצי חודשים - אוכלת פחות ופחותגילה29/11/2011
שלום רב,
ביתי בת 5 וחצי חודשים, שוקלת 6.5 ק"ג.
הייתה אוכלת בממוצע סימילק 6 פעמים ביום מנות של 120.
בימם האחרונים היא מסרבת לאכול כמעט, אוכלת 40 או 60 בכל האכלה ולא מוכנה לקבל בקבוק. (מים היא כן רוצה לשתות)
יש לציין שהתחלנו איתה טעימות, אבל גם אם ביום מסויים אנחנו לא נותנים טעימות - היא לא אוכלת.
היא מוציאה הרבה רוק והחניכיים נפוחים - האם בגלל הוצאת שיניים ?
תודה רבה,
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 וחצי חודשים - אוכלת פחות ופחות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/12/2011שלום גילה,
יכול להיות שהיא לא מרגישה טוב, או בשל וירוס או מהשיניים. אני מאמינה שזה יעבור תוך מספר ימים אך אם לא כתבי שוב ונראה מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 5 חודשיםג'ניפר29/11/2011
בוקר טוב.
יש לי כמה שאלות.
1. בתי היום בת 5 חודשים ואני רוצה להתחיל להאכיל אותה עם פירות.
כיצד להתחיל להביא לה את הפירות?עם פרי אחד בלבד או עם כמה?
והאם אני יכולה לתת לה שיבולת שועל בתוספת סימילק?
2. האם זה נורמל שבתי עושה קקי לפחות 3 פעמים ביום?
תודה לכם על הפורום הנפלא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת 5 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי29/11/2011ג'ניפר שלום
את התחלת הטעימות כדאי לעשות בהדרגה עם ירקות נפרדים ולאחר מכן פירות ניפרדים ואז ניתן גם לערבב. כדאי לחשוף לכל ירק ואו פרי במשך יומיים ואז לעבור לבא בתור. תחילה נציע טעימות פעם ביום עדיף בשעות הבוקר המאוחרות. נתחיל מ3-4 כפיות. אפשר להתחיל מבטטה /גזר/קישוא /אבוקדו ולאחר מכן בננה /תפוח/אגס עם שיבולת השועל הייתי מחכה קצת לפחות חודש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בגיל 10.5 חודשים, הפסקת שאיבהנטלי28/11/2011
התינוקת שלי בת 10.5 חודשים. אני עובדת משרה כמעט מלאה (מלבד יום בשבוע שבו אני מסיימת מוקדם) ובמשך היום התינוקת נמצאת אצל הסבתא.
אני מניקה אותה בבוקר ובלילה (ככל שהיא דורשת). בצהריים-עד עתה שאבתי לה בעבודה. אין לה בעיית משקל שוקלת כ-9.900.ביום הסבתא נותנת לה מרק ירקות ,פירות טחונים. אבוקדו ועגבניה. ובצהריים לפני השינה הסבתא נותנת לה בקבוק שאוב.
בין 120ל-150 מ"ל
יש לי מס שאלות:
* אני נאלצת להפסיק לשאוב בעבודה כי אין לי יותר היכן, האם החלב לפני השינה בצהרים הוא הכרחי. התינוקת שותה אותו ברצון וזה אף עוזר לה להירדם.
*האם הפסקת השאיבה בעבודה (הייתי שואבת כל 4 שעות) יפגע בייצור החלב ויגרום לכך שבבוקר ובערב התינוקת לא תוכל לינוק ? ( אני מאוד רוצה להמשיך להניק מכיוון שהתינוקת עדיין זקוקה לכך)
*האם לנסות ולשאוב בלילה מאוחר בשביל יוום המחרת או שזה גם יפגע בהנקה ויעמיס על הגוף.
אני אובדת עצות ומפחדת שההנקה תיפגע, כמו כן התינוקת לא מוכנה לשתות תמ"ל בשום צורה .אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בגיל 10.5 חודשים, הפסקת שאיבה - תגובה
איילת בר28/11/2011שלום נטלי
אין בעיה להפסיק לשאוב בצהריים. הגוף מייצר חלב לפי ביקוש כך שאם את שואבת בצהריים הגוף ייצר חלב בצהריים. ואם בערב אז גם בערב. במידה ולא תשאבי בצהריים יהיה לך פחות חלב בצהריים ולקראת שעת ההנקה הבאה יהיה לך יותר חלב.
הסירי דאגה מליבך את בהחלט יכולה להפסיק לשאוב בעבודה זה לא יפריע לייצור החלב בשאר שעות היממה.
לגבי השאיבה בלילה ממליצה לך לנסות ולבחון אם לא מעמיס עליך.
במקביל תחשפי אותה לחלב צמחי על בסיס אורז, שקדים וקוואקר כך תתרגל לטעם ושתחליטי
להפסיק לשאוב היא כבר תתרגל לטעם ותוכלי לתת לה בבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשקטי28/11/2011
שלום
רציתי לדעת האם זה מסוכן לבריאות של תינוק בן חודש ימים לתת לטעום מאכלים מתוקים כמו ריבה, למשל (כמות קטנה על המוצץ)?
אני יודעת שאסור עד גיל חצי שנה לתת תוספות חוץ מחלב אם או פורמולה.
בעלי לא מסכים איתי וחושב שמותר לחשוף את הילד לטעמים שונים.
אני מתנגדת לרעיון וחייבת לקבל דעה מקצועית כדי לשכנע את בעלי להפסיק עם "הטעימות".
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש - תגובה
איילת בר28/11/2011שלום קטי,
לתינוק בגיל חודש אסור לתת שום מזון אחר מלבד חלב אם או תמ"ל.
לא כדאי לחשוף אותו למוצרים אחרים.
יהיו לו עוד הרבה הזדמנויות בחיים לטעות דברים חדשים.
ניתן לשלב טעימות כפי שבעלך מציע מגיל ארבעה חודשים בלבד.
תמסרי לבעלך שיתאפק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה ראשונה ביוםנירה28/11/2011
שלום
בתי בת 9 חודשים. מתעוררת עדיין בלילה ואוכלת מטרנה
בבקר לאחר שמתעוררת אני מתחילה עם ארוחה של פירות טחונים ואבוקדו. היא אוכלת יפה אולם אמרו לי שצריך להתחיל דוקא ארוחה ראשונה עם מטרנה.
האם משנה ארוחת בקר פירות או מטרנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה ראשונה ביום - תגובה
איילת בר28/11/2011שלום נירה,
ביתך נמצאת בגיל שכבר אוכלת הכל.
אין שום בעיה לתת לה קודם מזון מוצק ומאוחר יותר את החלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכללרה27/11/2011
שלום רב. יש לי תינוקת בת חודש וחצי. נולדה קטנה לגיל הריון (2300). היום שוקלת 3500 . בטיפת חלב אמרו לי שאני יכולה כבר לא להעיר אותה בלילה... היא אוכלת כל 3 שעות 80ככ. אני מאווודדד מקפידה עם השעות אכילה ועכשיו שלא צריכה להעיר אותה יותר קצת אלכתי לאיבוד... איך אני צריכה לחשב את כמות האוכל שהיא צריכה עכשיו אם אני מורידה לה ארוחה אחת (של הלילה)? ניסיתי לתת לה 90 אבל היא פלטה מלאה מייד אחרי הארוחה...
אני מפחדת שהיא תפסיק לעלות במשקל... כמה היא צריכה לעלות בשבוע???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי??
לרה28/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל - תגובה
יעל משיח ארזי29/11/2011לרה שלום
שינה אצל תינוקות חשובה לא פחות מהזנה ולכן אם עלתה במשקל והתחזקה טוב מאוד שתתני לה לישון. קודם תבדקי לא בטוח שהשינוי יהיה כה גדול יכול להיות שתקום בעצמה לאכול באמצע הלילה במקום כל 3 שעות כל 4 וחצי שעות וגם אם לא תני לה לישון. בעיקרון החלוקה היא על פי 150 כפול משקל בק"ג לחלק למספר ארוחות. לפעמים כשמתחילים לישון לילה שלם מוסיפים עוד ארוחה בשעות היום או מגדילים בהדרגה את הכמות. נסי להתקדם לפי הקצב שלה תוך שאת עוקבת אחר האחוזונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה פיספסו אותי???מיכל27/11/2011
בתי בת חצי שנה יונקת באופן מלא מלידה.
לפני חודשיים התחלתי איתה טעימות - זה התחיל מירקות שונים בנפקד למשך מספר שבועות ולאחר מכן הפכו למרק ולאחר מכן גם מרק עם קטניות. היא אכלה גם מחית אבוקדו וטחינה גולמית - במשך החודשיים הללו היא אכלה בתאבון רב את אשר נתתי לה.
לפני שבוע בדיוק החלה לסרב לאכול כל דבר - היא עושה פרצוף נגעל ומתחילה להשמיע קולות של הקאה. גם למטרנה התגובה זהה - אפילו כשהיא ממש רעבה היא סוגרת את הפה ולא מוכנה לטעום כלום.
מה נשתנה? ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה פיספסו אותי??? - תגובה
איילת בר28/11/2011שלום מיכל,
את מתארת מצב בו ביתך לא מוכנה לאכול דבר.
צריך לבדוק האם בקו הבריאות. האם היא מקוררת או משהו מפריע לה.
ממליצה לך לגשת לרופא שלה.
האם את עדיין מניקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספו אותי?
מיכל29/11/2011היא לא מקוררת והיא בקו הבריאות.
אני עדיין מניקה באופן מלא כי היא לא מוכנה לטעום שום דבר אחר.
אני חייבת להדגיש שעד לפני שבועיים בערך היא אכלה וטעמה הכל כולל מטרנה שהיה צריך ולא עשתה שום בעיות - ופתאום הכל השתנה
ניסיתי בימים האחרונים לחזור להתחלה ולתת לה כל ירק בנפרד ולא מרקים - וכמו בהתחלה עם האצבע ולא בכפית - כלום לא עוזר
וגם כשהיא רעבה מאוד - היא סוגרת את הפה חזק ומוכנה לפתוח אותו רק ל"ציצי"..
אני בטוחה שאין קשר אבל רק כדי לתת לך את כל המידע - יש לה ריפלוקס והיא פולטת המון. היא נשקלה לפני 3 שבועות שהייתה בת 5 וחצי חודשים ועמדה על 6.50 קילו והיא באחוזון 25 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספו אותי? - תגובה
איילת בר30/11/2011שלום מיכל,
ראשית חשוב להמשיך להניק אותה הנקה מלאה כדי שתקבל הכל מהחלב שלך.
צריך לזכור שמדובר בתינוקת בת חצי שנה. שהחלב שלך עדיין יכול לספק את צרכיה.
תינוקות מתפתחים בקצב מהיר וכך גם ההרגלים שלהם משתנים.
כמו במזון אנו רואים תינוקות שישנו לילה שלם ופתאום התחילו להקיץ בלילות.
במצבים אלו צריך להוריד פרופיל ולא להלחץ. לראות זאת כשלב בחיים.ולהמשיך לנסות.
ההמלצה שלי היא לעשות הפסקה בהכנה מזון במיוחד בשבילה.
תשתדלי לבשל מזון שמתאים גם עבורך וגם עבורה. פחות מטובל.
כך לא תרגישי שבשלת במיוחד בשבילה והיא צריכה לאכול. כי יש לה מנת מזון שלא סיימה. מצב זה גורם לך תסכול.
המטרה ליצור מצב בו את אוכלת ועל הדרך מאכילה אותה.
כך את תרגישי פחות לחוצה. ויש סיכוי רב שהיא תתעניין יותר במזון שלך.
מאמינה כי זה שלב שיעבור.
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהשיר27/11/2011
בת חודש וחצי. עד כה היתה קמה לאכול (הנקה)ב:
23.00
3.00/4.00
6.00
7.00
8.00
הלילה ישנה רצוף מ 24.00 עד 6.00
זה יכול להיות? זה יכול להפוך לקבוע?
וכמה השכמות בלילה זה סביר? ומתי היא מאריכה את הפערים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/12/2011שלום טל,
ההשכמות הן תקינות ובעצם חיוניות.
השינה הרצופה יכולה להפוך לקבועה, ויכולה שלא. בסך הכל ביתך בת חודש וחצי ועוד צפויים לך ולה הרבה שינויים.
הפערים משתנים בין תינוק לתינוק אי אפשר לחזות מתי היא תאריך את הפערים באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק חלב אםמיכל27/11/2011
בתי בת חצי שנה יונקת באופן מלא מלידה.
לפני חודשיים התחלתי איתה טעימות - זה התחיל מירקות שונים בנפקד למשך מספר שבועות ולאחר מכן הפכו למרק ולאחר מכן גם מרק עם קטניות. היא אכלה גם מחית אבוקדו וטחינה גולמית - במשך החודשיים הללו היא אכלה בתאבון רב את אשר נתתי לה.
לפני שבוע בדיוק החלה לסרב לאכול כל דבר - היא עושה פרצוף נגעל ומתחילה להשמיע קולות של הקאה. גם למטרנה התגובה זהה - אפילו כשהיא ממש רעבה היא סוגרת את הפה ולא מוכנה לטעום כלום.
מה נשתנה? ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק חלב אם - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/12/2011מיכל שלום,
נסי לא ללחוץ עליה, אולי היא היתה חולה והתחושה הרעה וחוסר התאבון נמשך יותר זמן מהרגיל. נסי להרפות ואני מאמינה שהיא תחזור לתאבון הרגיל שלה.
בנוסף תדאגי לגוון בסוגי האוכל, כדי שתהנה ממגוון של טעמים ומרקמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוק מזון בפה האמא והעברתו לתינוקאילנה26/11/2011
שלום, רציתי לדעת האם זה בסדר למעוך את המזון בפה (למשל בננה או ביסקוויט) ולהעבירו לתינוק (בן חצי שנה) שיאכל?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוק מזון בפה האמא והעברתו לתינוק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/11/2011שלום אילנה,
הדרך שתיארת לא מומלצת בכלל.
מה הבעיה למעוך את הפרי עם מזלג או מעבד מזון ולתת לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש בכך סיכונים?
אילנה26/11/2011תודה על תשובתך המהירה
אני שואלת מכיוון שאני מכירה מישהי שלעיתים מאכילה כך את תינוקה והדרך הזו לא נראתה לי כל כך בריאה אך איני רוצה להעיר הערה מחנכת ומעצבנת אלא להסביר לה את הסיכון שיש בדבר, באם יש כמובן.
אשמח אם תוכלי לפרט מה הם הסיכונים שיכולים לנבוע כתוצאה מהאכלת התינוק כך.
שוב המון תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)