מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב אםאליה13/11/2011
התינוקת שלי בת 9 חודשים והיא עדיין יונקת. האם עדיין יש השפעה של מזון שאני אוכלת על איכות החלב? האם מותר (לי) לשתות קפה ובאיזו כמות- הכוונה לקופאין והשפעתו על התינוקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם - תגובה
יעל משיח ארזי13/11/2011אליה שלום
השפעת המזון על החלב לא משתנה ככל שעובר הזמן אך המידע עבור השפעת האוכל שאנו אוכלות על החלב אינו חד משמעי. לגבי קפה לא מומלץ לשתות יותר מ-3 כוסות קפה ונסי לא לשתות בסמוך להנקה אלא מיד לאחר מכן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות והנקהשיר13/11/2011
ביתי בת חודש ו 5 ימים. ביומיים האחרונים יש לה יציאה-שתיים ביום לעומת 3-4 יציאות שהיה לפני. האם תקין? (היא גם כל היום מתאמצת לעשות, ויש לה גזים, אבל זה גם היה קודם).
שאלה נוספת - היא יונקת כמעט מלא(חוץ מבקבוק-שתיים ביום), בשבוע וחצי האחרונים התחילה לעשות בעיות בהנקה. מתחילה לינוק, ופתאום עוצרת ומתחילה לבכות ואח"כ לצרוח, אני מנסה לחבר שוב, שוב פעם יונקת קצת, עוצרת וצורחת בהיסטריה, אני קמה להרגיע אותה, אח"כ מנסה שוב - ושוב אותה סיטואציה. זה גורם לי לתסכול. בסוף אני מתייאשת ונותנת בקבוק ואז היא אוכלת כאילו כלום... (למרות שהיום גם עם הבקבוק היא צרחה). חשבתי תחילה שזה מהגזים, אח"כ רופאה העלתה אפשרות של רפלוקס, ואני חושבת שאולי משהו שקשור להנקה. נראה לי שבצד ימין יש פחות חלב משד שמאל(גם בשאיבות אני שמה לב לזה) ובצד שמאל יש הרבה וזה יוצא בשפריץ אם אני לוחצת.
מה יכולה להיות הבעיה??? אני ממש רוצה להמשיך להניק....אבל מיואשת. הזמנתי יועצת הנקה - אבל היא תבוא רק בסופשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר14/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת שנה וארבעה חודשיםמיטל13/11/2011
שלום רב,
ביתי בת השנה וארבעה חודשים ממעטת לאכול אוכל מוצק.
היא ניזונה משלושה או ארבעה בקבוקי מטרנה ביום ובנוסף בגן אוכלת רסק פירות, חצי פרוסה עם גבינה ולעיתים מוכנה לאכול גם ארוחת צהריים ( לא בשרית) הכוללת פתיתים, פסטה או קוסקוס ( גם אז בכמויות קטנות למדיי של כמה כפיות בלבד). בבית היא מוכנה לאכול רק אבוקדו ולעיתים לנשנש ביסקויט או פרוסה קטנטנה. היא מסרבת לטעום בשר, עוף, דגים, ביצים או ירקות. אני מודאגת שהיא לא מקבלת את כל הרכיבים הנחוצים לגוף. אני משתדלת לא לשדר לחץ ולחכות שמשהו ישתנה באופן טבעי אך הזמן עובר והתזונה שלה די לקויה. אציין כי יש לה רק 4 שיניים קדמיות. בנוסף- בתקופה בה אכלה אוכל טחון היא אכלה כמויות לא מבוטלות של מרק עם עוף, ירקות וגריסים וניזונה הרבה יותר טוב מעכשיו. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה וארבעה חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי13/11/2011מיטל שלום
דרושה כאן הרבה סבלנות יצירתיות ועם זאת ללא לחץ וטררם מיותר סביב האוכל כי הקטנים קולטים ומנצלים את תשומת הלב.
נסי לאכול בחברה אפילו את אותו האוכל שאת מציעה לה תאכלי בעצמך. כמו כן נסי לעשות שילובים אם אוהבת רסק נסי פירה ולשלב בו מזולה / חמאה / שמן
נסי קציצה רכה שאליה את יכולה להכניס ירקות, נסי חביתה כמו פיינקייק כמו לחם.
שאלי האם בגן אוכלת בתאבון את הפרוסה והפחמימות בצהריים אם כן נסי לשלב קטניות (עדשים/שעועית/ אפונה /פול /חומוס) שמספקות יותר ברזל וחלבון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
מיטל13/11/2011תודה על התגובה המהירה. כעקרון אני מנסה לתת לה לטעום מכל דבר באלפי וריאציות. היא מאוד בררנית ולרוב מסרבת אף לטעום. שמתי לב גם לנטייה להסכים לטעום מאכלים בצבע מסויים ( ירוק ולבן ) ולסרב לאכול מאכלים כתומים או אדומים. הבעיה העיקרית היא העדר הנכונות לטעות ושכבר טועמת- אם המרקם חדש מייד מוציאה החוצה... אין לי בעיה להעזר בסבלנות אך השאלה היא האם לא יווצרו חוסרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
יעל משיח ארזי13/11/2011את יכולה לנסות ולשלב את המזונות שפחות אוהבת לאכול בתוך המזונות שיתר אוהבת לאכול בצורה שלא תשים לב למשל על ידי שילובם בתוך פשטידה או בתוך קציצה או בתוך עוגה וכדומה וכך יהיה פחות חשש שתפסיד איזשהו מרכיב. כמו כן אני מאמינה שזהו שלב וזה יעבור.
נסי למשל לתת פיצה ביתית עם רוטב עגבניות מתחת לגבנ"צ או שלבי בטטה / גזר בתוך הקציצה וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מפסיקים לתת בקבוק לבת שנתיים?דקלה13/11/2011
בוקר טוב,
בתי בת שנתיים מאוד אוהבת את הבקבוק ונראה שזה בא מצורך נפשי- הרגעה/התעוררות כשעייפה יותר מאשר עניין בטעם .
כבר מהיותה תינוקת בעייתית מבחינת תזונה- לא אוהבת גיוון ולא אכלנית בכלל
שומרת על אחוז נמוך בערך 15 (שוקלת 10-10.5 קילו 83 סמ)
אני מעוניינת להפסיק לה את הבקבוקים על מנת ליצור עניין רב יותר במאכלים אחרים
כיצד עליי לעשות זאת בהדרגה /בבת אחת ?
כרגע אוכלת בבוקר אחהצ ובערב אבל מדובר על כמויות ממש קטנות - 60 מטרנה בערך ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מפסיקים לתת בקבוק לבת שנתיים? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/11/2011שלום אורית,
כשלב ראשון במעבר אני ממליצה להפסיק לגמריי את תחליף החלב ולעבור לחלב צמחי: חלב שקדים, שיבולת שועל, סויה, אורז מלא, כוסמין וכן הלאה והכי חשוב כל כמה ימים לגוון בסוגי החלב שלא תשתה כל הזמן את אותו סוג חלב.
אחרי שהיתרגלה לחלב צמחי, הוא פחות ישביע אותו מתחליף חלב ואני מאמינה שתבקש יותר מוצקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה לתינוקדפי13/11/2011
שלום רב,
בתי בת 8 חודשים , לאור הימים הקרים רציתי לדעת האם ניתן לתת לתינוק תה ושתייה חמה, איזה סוגי צמחים ניתן לחלוט? מה ממולץ?
אציין שמזה שבועיים ביתי חולה וחסרת תאבון, חשבתי שמשהו חם יכול להיות מנחם ונעים.
תודה דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה לתינוק - תגובה
איילת בר14/11/2011שלום דפי,
את יכולה לחלוט עבורה פרחי בבונג נקרא גם קמומיל. מחזק את מערכת החיסון ומתאים לתינוקות. חצי כפית על כוס מים. 3 פעמים ביום.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונאית המתמחה בילדיםדקלה13/11/2011
בוקר טוב,
רציתי לשאול האם ישנן תזונאיות שמתמחות בטיפול בילדים?
והאם אפשר לקבל המלצה על תזונאית שעובדת עם מכבי באזור ראשלצ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונאית המתמחה בילדים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/11/2011שלום אורית,
כולנו בפורום מתמחות בתינוקות וילדים ונשמח לעזור לך.
אני מקבלת בחולון, את מוזמנת לשאול את יתר אנשות המקצוע בפורום היכן הן מקבלות ולבחור מה שמתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מתן תמ"לרחלי11/11/2011
שלום רב בני בן שנה וחמישה חודשים. עד לפני כחודש היה שותה 150 מ"ל אופטימיל בבוקר ובערב. בעקבות הקאות לאחר שהיה שותה את האופטימיל בבוקר הפסקנו את מתן האופטימיל ועברנו לתה צמחים ואכן זה השתפר. הוא מאוד אוהב את התה וחשבתי להפסיק את מתן האופטימיל בערב ולעבור לתה.\חשוב לציין שהוא אוכל טוב ונראה טוב (טפו טפו טפו)ונראה לי שהוא לא צריך את האופטימיל בשביל האוכל
האים זה נכון להפסיק ולעבור בתה. אם כן מה אתן ממליצות מבחינת המתקת התה
תודה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מתן תמ"ל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/11/2011רחלי שלום,
אומנם אני מאד ממליצה על הפסקת תחליף חלב בגיל שלו, אך תה צמחים הייית מוותרת.
אני ממליצה לתת לו חלבים צמחיים כמו חלב שקדים, שיבולת שועל, סויה, אורז מלא, כוסמין וכן הלאה... כל כמה ימים להחליף סוג. הרבה יותר מזין מתה וגם יותר משביע.
ולא פחות חשוב שהתזונה במהלך היום תיהיה בריאה: ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות, וממרחים וטחינות משקדים,שומשום מלא וכן הלאה..
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודש כל הזמן רעבהמאיה11/11/2011
היי,
הבת שלי בת חודש כל הזמן רעבה.
היא התחילה לאכול מטרנה עוד בבית החולים כי אני לא מניקה(מדובר בתאומות).
העלתי לה כמויות לפי מה שנאמר לי והיא הגיעה לכמות של 100.
בטיפת חלב אמרו לי שזה המון אך היא ממש דורשת ובוכה.
לאחרונה החלה לבכות מרעב כל שעה וחצי בידיוק!! אני לא ממש יודעת מה לעשות.
היא ממש מתפתלת מרעב.. איל זה הגיוני שלא מספיק לה 100???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש כל הזמן רעבה - תגובה
יעל משיח ארזי11/11/2011מאיה שלום
לא כתבת מה משקלה של ביתך
נסי להאכיל את ביתך באיטיות גדולה יותר, אפילו הוציאי את הבקבוק מפיה בעדינות כל כמה יניקות. את יכולה גם להשתמש בפטמת קלמה לה יש זרימה איטית המחכה יניקה, לפעמים היניקה מבקבוק מהירה מאוד והתינוקות , כמו מבוגרים, לא מגיעים לשובע ואוכלים יותר.
נסי את כל אלה ובדקי אם יש הטבה
כמו כן כל כמה זמן יש קפיצות גדילה ואז לזמן קצת הדרישה עולה ושוב מתאזנת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
מאיה12/11/2011תודה על תשובתך המפורטת, משקלה כרגע 3.200 ..אני אכן אנסה מה שהצעת.
ברשותך שאלה נוספת בקשר לאחותה התאומה(הבעיה כאן היא הפוכה):
היא סובלת כנראה מריפלוקס ומקיאה כמה פעמים ביום את האוכל..ומעבר לכך שהיא לא עולה מספיק במשקל, היא ממש סובלת..ואנחנו גם.(שללו באולטראסאונד) בעיות בקיבה .
נתנו לה נוטרימיגן בהתחלה שהקל מעט ואחכ אינפמיל שעשה לה ממש רע.
כרגע נשארנו עם נוטרמגין.-היא שוקלת 2.650 ובת 5 שבועות.
קשה לי עם זה שהיא כזו פיצית ומקיאה.. ואני מפחדת שזה יזיק לה לטווח הארוך.
בנוסף יש לה המון ליחה שלדעתי מהווה טריגר להקאות.
אנחנו נותנים לה מנות ממש קטנות(40 כל שעה וחצי שעתיים) היא נשארת רעבה ומתוסכלת אך אם אנחנו נותנים לה תוספת היא מקיאה.
אשמח לקבל את חוות דעתך.
המון תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
יעל משיח ארזי13/11/2011מאיה שלום
בינתיים הייתי נישארת עם הנוטרמיגן ועולה בהדרגה בכמויות תוך הקפדה על האכלה איטית כמו בתשובתי הקודמת רק הפעם בגלל הרפלוקס.
כמו כן את יכולה לנסות לשאוב ולתת עם תוספת של מעט קורנפלור להסמכה אולי יהיה טעים יותר מהנוטרמיגן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8.5 ח' במשקל נמוךדנה11/11/2011
שלום רב,
תינוקת בת 8.5 ח' שירדה מאחוזון 10 לאחוזון 5. שוקלת כיום 6.850 קילו. אוכלת מטרנה כשלוש-ארבע פעמים ביום כ80 מיל', בתוספת כף דייסת סולת. אוכלת גם פירות (בתוספת חינה גולמית) ומרק ירקות עם עוף (בתוספת כפית שמן קנולה) - מנות סבירות בכמות.
בהתייעצות עם תזונאית הציעה להוסיף לכל מנת מטרנה פוליקוס וכפית גדושה חמאה.
האם עניין החמאה מוכר וממולץ, אני דואגת שהחמאה לא בריאה ותגרום ליציאות מרובות?
איזה עוד אפשרויות ניתן להתחיל בגיל זה, בכדי לזרז את העלייה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 8.5 ח' במשקל נמוך - תגובה
יעל משיח ארזי11/11/2011דנה שלום
שילוב של טחינה גולמית / שקדייה / אבוקדו / שמן זית וקנולה למזון שאוכלת יכול להיות מצויין. את יכולה להעשיר את המרק גם בקטניות ולהחליף את העוף בהודו על מנת לקבל יותר ברזל. ניתן לערבב אבוקדו עם צהוב של ביצה וקצת עגבניה ולתת כארוחה שלישית אחה"צ. עקבי אחר העליה במשקל. ניתן להוסיף מידי פעם גם חמאה אך יש עדיפות לשמנים הבריאים שהזכרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקה עד מתי היא מועילה?leah11/11/2011
שלום בני בן שנה וחצי אלרגי לחלב עדין יונק לא מסכים לקחת שום תחליף לחלב כמו למשל חלב אורז עם וויטביקס והרבה מוצרים הוא לא אוהב מה אני צריכה לעשות ולהקפיד ביצים הוא אוהב השאלה אם זה לא בריא יותר מדי?איזה תחלף יש עוד שלא ניסיתי? קצת מיואשת ובקשר להנקה הוא יונק ממני לעיתים תכופות ואני חוששת שבגלל זה הוא פחות רוצה אוכל רגיל השאלה אם זה טוב לו ויעיל עדין באיזה גיל ממוצלץ להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניקה עד מתי היא מועילה? - תגובה
יעל משיח ארזי11/11/2011leah שלום
בשלב זה בנך אמור כבר לאכול את מרבית התזונה שלו ממוצקים וסבדרגה להפסיק לחלטין עם ההנקה. היות ויש אלרגיה לחלב יש לתת תחליפים לסידן כמו כל אדם אלרגי למשל : טחינה /שקדייה/ שומשום וכדומה
כדאי להתחיל להרגילו לשבת עם המשפחה לאכול כמו כולם, עם כולם ובמקביל לצמצם את זמני ההנקה ומידי פעם ממש להגיד עכשיו אוכלים כמו גדולים בשלב זה הוא כבר מבין.
הקפידי על תזונה מאוזנת: ירקות פירות מוצרי בשר עוף דגים קטניות שמנים מין הצומח ודגנים מלאים
הרבה סבלנות והתמדה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וכמויות מזון בן 6 חודשיםענת10/11/2011
שלום,
מאי המוד בן 6 חודשים, אחרי תקופת היכרות עם מאכלים אוכל מנת פירות בבוקר המאוחר ומרק בכמות יפה בצהרים.
כמה בקבוקים הוא צריך לקבל? באיזה כמות?
אציין שהוא ישן לילה שלם ובבוקר מקבל מטרנה 240 מל שמחזיקה אותו 3-4 שעות עד הפירות, אחכ מקבל מרק ואחריו בקבוק (בדרכ 200) ולפני השינה עוד בקבוק.
אחוזון 50 במשקל.
נשמע הגיוני?
תודה,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וכמויות מזון בן 6 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי10/11/2011ענת שלום
נישמע הגיוני מאוד, וכמובן שניתן לעקוב אחר האחוזונים בטיפת חלב ולוודא שממשיך על פחות או יותר אותם אחוזונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון בעקבות תפרחת חיתוליםענת שרון09/11/2011
בעקבות תפרחת חיתולים נוראית שהיתה לבן שלי בגיל חודש וחצי בערך הקפדתי לא לאכול מזון שמתפרק בצורה חומצית בגוף (אני מניקה). נמנעתי מלאכול עדשים למשל.
כיום בני בן 8 חודשים והתפרחת חזרה לאחר שאכל מרק עדשים אדומות בגן.
חזרתי שוב לחפש טבלאות של מזון חומצי/ בסיסי ומצאתי אך בכל טבלה יש נתונים אחרים לגבי סוגי המזון אם הם בסיסיים או חומציים.
אשמח לדעת האם המזונות הבאים הם חומציים/ בסיסיים:
עדשים אדומות, אפונה יבשה, אורז מלא, עוף, אפונה יבשה, דלעת, שומשום, חומוס, פסטה מלאה, קינואה, תפוח אדמה מקולף, בטטה.
תודה מראש על התשובה.
ענת שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי, אשמח להתיחסות, מקפיצה
ענת שרון10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון בעקבות תפרחת חיתולים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/11/2011שלום ענת,
תפרחת חיתולים לא נגרמת ממזון אלא ממשחות שחוסמות את הנקבוביות הטבעיות של העור + חיתולים עם חומרים כימיים.
אם את מדברת על פריחה מסוג אחר אז לא הבנתי אותך נכון.
לגבי מזונות חומציים אלו כל המזונות מן החי: מוצרי חלב, בשרים מכל סוג, ביצים, וסוכר.
מזונות מן הצומח בהרבה פחות חומציים ואין איתם בעיה. אין כל סיבה שעדשים יגרמו לפריחות אלא אם כן מדובר על אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון בעיקבות תפרחת חיתולים - המשך
ענת שרון15/11/2011אני משתמשת במישחה של וולדה שהיא הכי טבעית שניתן למצוא וגם איתה ברמת הדוגמית כשאני מורחת. אני מחתלת אותו עם חיתולי תירס כך שיש את כל התנאים שלא תיגרם תיפרחת כלומר אדמומיות באיזור פי הטבעת שיכולה ממש להגיע לרמה של כוייה (העור מתקלף ואדום).
הבנתי מרופאה שפעם שאלתי אותם שהאדמומיות באיזור זה קשורה למזון שאני/ הילד אוכל וכמובן כמה רגיש העור שלו באיזור זה. מפה באה השאלה לגבי המזון המתפרק באופן חומצי בגוף. כשהוא עושה קקי בתוך החיתול זה יוצר אדמומיות. גיליתי שזה קורה כשהוא אוכל עדשים/ אפונה יבשה (לצערי המאוד גדול כי זה מאוד מזין)
אני בעד מזון מן הצומח וכמה שיותר (אני צימחונית) אבל כפי שציינתי מקודם יש כל מיני טבלאות שמציינות כל אחת משהו אחר ומפה הבילבול.
מקווה שעכשיו שאלתי ברורה יותר.
תודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון בעיקבות תפרחת חיתולים - המשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/11/2011כאמור, אין סיבה שקטניות תגרומנה לצריבה מפי הטבעת כי לא מדובר על מזון חומצי מאד.
אני ממליצה לך להישתמש בשמן שקדים מושרה בצמח קלנדולה. יעיל יותר מכל משחה תעשייתית.
הדבר היחידי שיכול לגרום לצריבה זה אם משאירים את הילד הרבה זמן עם קקי בחיתול. בגלל המגע הישיר של הצואה עם העור יכולה להיגרם צריבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכלאורטל09/11/2011
ערב טוב ,
רציתי בבקשה לשאול..
הקטנה שלי בת 4 חודשים עוד שבוע. תכף נתחיל מוצקים.
נכון להיות היא אוכלת 6 מנות של 150-170
האם זה הרבה? להגביל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל - תגובה
יעל משיח ארזי09/11/2011אורטל שלום
בעיקרון החישוב הוא 150 כפול משקל בק"ג לחלק למספר ארוחות. כל עוד עולה במשקל בהתאם לאחוזון אין בעיה, כאשר תתחילי לתת מוצקים באופן טבעי יפחתו הבקבוקים בהדרגה. אין צורך להגביל אם ניראה כי רעבה אך אם הכמות אכן גבוהה מהנדרש על פי החישוב, נסי להאכיל לאט יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .. דבר נוסף בבקשה..
אורטל09/11/2011תינוק יודע להגיד לא כאשר הוא שבע?
אוטוטו נתחיל מוצקים , איך אדע שאני לא מעמיסה עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .. דבר נוסף בבקשה.. - תגובה
יעל משיח ארזי10/11/2011בדרך כלל יודעים על פי רמת ההתלהבות ושיתוף הפעולה. כשלא מעוניינת יותר רואים על ידי סגירת הפה , הפניית הראש וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאזים לבן חמישה וחצי חודשיםלי09/11/2011
שלום רב,
בני בן חמישה וחצי חודשים ניזון מהנקה בלבד. יש ימים שאין לו יציאות ותמיד יש לו המון גאזים (עם ריח) והוא נראה סובל. אני נותנת לו סימקול אבל אני לא רוצה לתת לו בקביעות. האם יש מה לעשות? האם התזונה שלי משפיעה על הגאזים? אולי היניקה שלו כזו שהוא בולע אוויר אז יש לו גאזים?
המון שאלות....
מודה על ההתייחסות
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאזים לבן חמישה וחצי חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/11/2011שלום לי,
המזון שאת אוכלת משפיע עליו, אחרת אין סיבה שיהיו לו נפיחויות וגזים כי חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק.
לגבי הטיפות אני לא ממליצה לתת בכלל. מדובר על חומר לא טבעי אם כבר עדיף טיפות טבעיות של צמחי מרפא. אך זה לא יפתור את הבעיה אלא רק יקל עליו.
אני מאד ממליצה לך שתגשי ליעוץ לשינוי תזונתי וטיפול בהתאמה אישית לך ולבנך. כמובן, אשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים?!
לי14/11/2011היי נטלי ותודה על התייחסותך. מגיל 4 חודשים אני נותנת לו טעימות של כמעט כפית. הוא מסרב יותר. הוא מתחיל עם פרצוף מעוקם ולאחר הטעימה השלישית הוא מפעיל תנועת הקאה אז אני מפסיקה.
עד כה טעם: אבוקדו, בננה, תפוח, אגס, בטטה, תפו"א, גזר, קישוא, קוסקוס. הפרי היחיד שגילה קצת יותר סימפטיה הוא אבוקדו.
אני מקווה שלא יגלה בהמשך התנגדות
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי בטעות למעלה
לי15/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לשלב מטרנהלי09/11/2011
שלום לכולן, בני חמישה וחצי חודשים ניזון מהנקה מלאה. זה זמן רב שאני מנסה לתת לו בקבוק מטרנה והוא מסרב. היו יומיים שלושה שהצלחנו להאכיל אותו בכ- 30 מ"ל ועכשיו שוב מסרב.
האם יש לכן המצלות איך לשלב בקבוק מטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לשלב מטרנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/11/2011שלום לי,
מאיזו סיבה אתם מעוניינים לשלב לו תחליף חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל...
לי13/11/2011גאזים ובגלל שאינו ישן יותר משעתיים רצופות בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/11/2011לי יקירה,
אם יש לו גזים תחליף חלב עלול לגרום לעוד יותר בעיות עיכוליות. אין כמו חלב אם לתינוק.
ולגבי השינה, יש תינוקות שלא ישנים רצוף בלילה וזה תקין. אומנם קשה לכם ההורים על הילד זה מנגנון ששומר עליו מפני מוות בעריסה.
אני לא רואה צורך להוסיף תחליף חלב. לדעתי מיותר.
אם כבר והוא בן חצי שנה תכף, אפשר לתת לו לפני השינה דייסה משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה. שישביע אותו יותר מהרגיל.
לא ציינת איזה מזונות מוצקים הוא אוכל במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי לתת "גם וגם" סמיכה בכפית
מיקה13/11/2011או להוסיף כפית דייסת שוקו/ וניל של מטרנה לבקבוק, זה בד"כ עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)