פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורנפלור ודייסה
    עמית
    14/03/2012

שלום.
    בתי בת ארבעה וחצי חודשים ואוכלת סימילאק מלא ,בתי שוקלת 5 וחצי קילו בלבד אחוזון 14 {נולדה במשקל 2.400}.לפי הוראות אחות טיפת חלב הוספתי לה קורנפלור לכל בקבוק ובלילה דייסת סולת.
    אני שמה לב שהלילות פחות טובים מאז שהתחלנו עם הדייסה ,היא לא רגועה וכל הלילה זזה ומתעוררת והלילה האחרון גם בכתה מארבע בבוקר !
    האם יש לדייסה ולקורנפלור תוספת חיונית ומזינה ? בגלל המשקל יש צורך בתוספות ?לא הבנתי מה באמת החשיבות שלהם? חברות אמרו לי שזה סתם מנפח וישמין אותה, אם היא בריאה וגודלת אז למה סתם "לנפח"?

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורנפלור ודייסה

הוספת תגובה

• קורנפלור ודייסה - תגובה

לירון פז
    18/03/2012

עמית שלום,
    בעיקרון תוספת הקורנפלור איננה בעלת ערכים תזונתיים, והן מיועדות בעיקר להעשרה קלורית, למצבי רפלוקס, ולשם עליה במשקל. אין לי מספיק פרטים לגבי ביתך(שבוע ההריון בו נולדה, עקומת אורך...). הייתי מציעה לך להתייעץ עם דיאטנית, והיא תוכל להעלות את ביתך על עקומות הגדילה(מהלידה), ולראות האם אכן יש צורך בהעשרות. בעקרון, אם ביתך עולה במשקל כראוי, על עקומת הגדילה שלה, לא בהכרח יש צורך בהעשרות גם אם נמצאת על עקומת גדילה נמוכה, ולכן הייתי מתייעצת עם אשת מקצוע. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוקים רתוחים שהתקררו להכנת תמ"ל
    שיר
    14/03/2012

לכמה זמן הם טובים בחוץ?
    ומה לגבי הקיץ?

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

שיר
    03/04/2012

מקפיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב

שיר
    11/04/2012

מקפיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוקים רתוחים שהתקררו להכנת תמ"ל - תגובה

לירון פז
    11/04/2012

טל שלום,
    החזקת מים רתוחים מחוץ למקרר עפ"י הנחיות משרד הבריאות לתינוקות לא יותר מ24 שעות(במיכל סגור ארמטית ומעוקר). במקרר ניתן להחזיק מים רתוחים למשך יומיים שלושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה תינוקת בת שנה ושלושה חוד'
    sharon
    14/03/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה ושלושה חודשים. אוכלת יפה מאוד מזון מוצק הן בבית והן במעון. עם זאת היא עדיין יונקת מוקדם בבוקר ולפני השינה וכן מקבלת בשעת הצהריים במעון חלב שאוב בכמות של כ 100 CC.
    אני מעוניינת להפסיק לשאוב. רציתי לשאול האם יש לה צורך תזונתי בחלב השאוב או שמדובר בפינוק? ומה אפשר להציע לה במקום החלב השאוב? תמ"ל? חלב פרה? מים?
    אני חוששת שלאור הגיל שלה, דעתנותה ומאחר ומעולם לא קיבלה תחליף לא תסכים לאפשרות זו.

תודה מראש על התשובה!

הוספת תגובה

• תזונה תינוקת בת שנה ושלושה חוד' - תגובה

לירון פז
    18/03/2012

שרון שלום,
    הנקה לאורך זמן בהחלט בעלת יתרונות רבים. מאחר וביתך כבר למעלה משנה, היא כבר אמורה לאכול מכל מטעמי הבית, ומכל קבוצות המזון. במידה וביתך אוכלת בכמויות מספקות, ובנוסף מקבלת חלב אם לפחות פעמיים ביום, אין שום צורך להתחיל עם פורמולה. בעיקרון הנחיות משרד הבריאות הן הנקה או הוספת פורמולה/תמ"ל עד גיל שנה. את יכולה בהחלט להחליף את החלב השאוב בחלב פרה(אם את מעוניינת במזון נוזלי), או בכל ארוחה אחרת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות מטרנה
    עדי
    12/03/2012

שלום ביתי בת 3וחצי חודשיים נולדה 3430
    כיום שוקלת בערך 6קילו עלתה בחודש קילו...
    כמה היא צריכה לאכול ביממה ...מרגישה שהיא תמיד רעבה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמות מטרנה

הוספת תגובה

• כמות מטרנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/03/2012

עדי שלום
    את יכולה להיעזר בחישוב: משקל התינוקת כפול 150 לחלק למספר ארוחות שווה לכמות בכל האכלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בת שנה וחצי
    אחת
    12/03/2012

שלום, הבת שלי בת שנה וחצי אבל כמה שקשור לאוכל, עדיין מעדיפה אוכל של תינוקות. עד לפני כחודש בכלל לא הייתה לוקחת משהו מהיד לפה או לועסת (אציין שהשיניים יצאו לה מאד מאוחר, בגיל שנה ושבועיים), ואכלה רק מרוסקים (3-4 ארוחות) או מטרנה (בוקר וערב. מאז שהפסקתי להניק בסביבות חצי שנה). לאחרונה מתנסה יותר בטעימת אוכל לא מרוסק אבל מוכנה לאכול רק מה שמתוק: עוגות, חלה וכו'. מה שלא מתוק, או שיורקת ישר או שבכלל לא מכניסה לפה (למשל את הירקות של המרק - כלל לא מכניסה לפה ואם אני מכניסה לה, יורקת אותם). כך שהיא עדיין אוכלת בעיקר מרוסקים במשך היום: בבוקר דייסת קווקר עם או בלי פירות, בצהריים מרק- גם את זה מסרבת לעתים קרובות, אחה"צ פירות. כל זה בגן. בבית, בערב, האוכל האהוב עלייה הוא דייסה של מטרנה או לייף שאני מכינה סמיך על בסיס חלב רגיל ונותנת לה עם כפית. אני מנסה להוריד אותה מזה ולתת לה דברים אחרים, למשל פסטה רכה עם קצת מרק או רוטב כלשהו, או קוסקוס, לפעמים מוכנה לאכול קצת מזה אבל בשבועיים האחרונים כמעט ולא - מספיק שהיא רואה מה יש בצלחת היא לא רוצה לטעום. ניסיתי לאכול איתה, לתת לה צלחת עם חתיכות וכו', ניסיתי גם לגוון לה קצת באוכל ולתת דברים שעד כה לא אוכלת כמו ביצים, גבינות, אבל כמעט שום דבר חדש היא לא מוכנה לאכול- במקרה הטוב יורקת או מסרבת ובמקרה הפחות טוב מקיאה.מה כדאי לי לעשות בקשר לזה ואילו סוגים של מזון כדאי לנסות לתת לה לשפר קצת את התזונה שלה? אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• תזונה בת שנה וחצי - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/03/2012

נעמה שלום
    לתינוקות לעיתים יש פחד ממזונות חדשים, נסי להמשיך ולהציע לה את אותו מזון כמה פעמים לפני שאת עוברת לנסות מזון אחר.
    לאחר שמצאת מזון שיותר אוהבת נסי לשדרג אותו.
    בנוסף נסי לתת לה טעימות של מה שאת אוכלת.
    נסי לתת לה לאכול בעצמה ובינתיים אם אוהבת דייסה נסי לתת דייסת שיבולת שועל מועשרת בשקדייה או טחינה גולמית עם פרי בפנים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה
    אפרת
    11/03/2012

בני בן 9 חודשים. מנסה איתו טעימות מגיל ארבעה חודשים- הוא עודנו מסרב ומגיב בהסטת הראש, בכי , אי- אכילה. נוצרו מאבקים סביב נושא האכילה. הוא מגרד את אחוזון 3. הייתי מעוניינת לדעת היכן קיים מרכז להפרעות אכילה בתינוקות או תזונאית תינוקות באזור רחובות, עדיף של מכבי. בנוסף אשמח לעצות...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/03/2012

אפרת שלום
    ממליצה לך לחפש דרך קופת חולים דיאטנית ולהתייעץ אך בינתיים: האם לא מוכן לאכול גם כשאחרים מנסים להאכיל? האם בכל זאת יש מזונות מסויימים שאוהב? טעם מתוק / טעם מלוח ? נסי ללכת איתו ועם ההעדפות שלו והעשירי את המזונות האלה בהתאם למשל דייסת קוואקר עם שקדייה / מרק ירקות עם שמן זית / גבינה לבנה + פרי וכו'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות גיל 5 חודשים
    שיר
    10/03/2012

חשפתי אותה לירקות-פירות הבאים:
    בטטה,תפוח אדמה,גזר,קישוא,בננה,אבוקדו,אגס,תפוח-עץ.
    עשיתי מרק מתפוח אדמה,בטטה,קישוא.
    עשיתי שילובים של בננה ואגס.
    נתתי טעימה של חומוס מוכן מעט מאוד.
    ואני דיי תקועה ולא יודעת איך להמשיך מכאן.
    אתן לה גם דלעת מחר.
    יש עוד משהו שאני יכולה לתת מהפירות/ירקות שלא נתתי? מה לגבי מלון? תותים?
    מה עם מוצרים אחרים כמו שקדיה,טחינה - האם אני צריכה לתת לה אותם בנפרד או להוסיף אותם ישירות לרסק פירות - ואיזה כמות להוסיף? כפית?
    מה לגבי בשר?
    לגבי המוצרים האחרים(לא פירות וירקות) אני גם צריכה לבדוק תגובה אלרגית ולתת 3 ימים?
    האם אני יכולה לתת 2 טעימות ביום - פירות בבוקר וירקות אחה"צ?

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות גיל 5 חודשים

הוספת תגובה

• טעימות גיל 5 חודשים - תגובה

לירון פז
    11/03/2012

טל שלום,
    פירות וירקות נוספים שניתן להוסיף: מלון, דלעת, דלורית, ומיץ מפירות הדר . תותים לא הייתי נותנת בעיקר בגלל כמויות הריסוס הנספגות בפרי. הייתי ממשיכה לתת פרי/ירק אחד כל פעם, ומתקדמת כל 3 ימים. את בהחלט יכולה לעשות שילובים של פירות וירקות שכבר ניסית(אבוקדו ובננה לדגומא או אגס עם מלון וכו'). גם לגבי שאר המזונות, הייתי מתחילה כל פעם עם טעימה של פריט מזון יחידי ורק אחכ שילובים(גם כדי להרגיל את התינוקת לטעמם ומרקמים. את יכולה לתת טעימות של דגנים, דייסות, הודו,עוף וקטניות. ין בעיה לתת 2 טעימות ביום. שקדיה ניתן בהחלט להוסיף לפירות שכבר נוסו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לתינוקת בת חודש
    סיון
    10/03/2012

שלום,
    בתי בת חודש וניזונה מפורמולה. כיום היא אוכלת בדרך כלל בין 70-110 כל ארוחה (לרוב זה 110).
    היא אוכלת בדרך כלל כל 3,4 שעות אבל יש הרבה מקרים בהם היא קמה לאכול רק לאחר 5, 6 שעות. האם זה תקין? עליי לציין שאני לא מעירה אותה לאכול באופן יזום אלא מחכה שתתעורר בעצמה.

ואיך אני יכולה לדעת מתי להעלות את הכמות של האוכל? אני מפחדת לתת לה לאכול יותר מדי ואז היא תפלוט. בדרך כלל היא פולטת לאחר כל ארוחה, לא תמיד מיד אחריה, לפעמים גם לאחר שעה ושעתיים. לעיתים היא פולטת מעט ולעיתים בכמות יותר גדולה.(גם לאחר שאני מחזיקה אותה במצב מאונך חצי שעה לאחר ההאכלה)

אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל לתינוקת בת חודש

הוספת תגובה

• אוכל לתינוקת בת חודש - תגובה

לירון פז
    11/03/2012

סיון שלום, כל עוד ביתך עולה במשקל בצורה תקינה על עקומת הגדילה שלה, אין צורך לחשוש, והכמות מספקת עבורה. ישנה משוואה של 100-150 מ"ל לק"ג ליממה אך הכמות משתנה בין תינוקות שונים. המשיכי להיות במעקב בטיפת חלב. ההמלצה שלי שתמיד תהיה כמות גדולה יותר בבקבוק, מהכמות שביתך מסיימת. כלומר אם היא מסיימת 110 מ"ל הייתי מכינה ארוחות של 120 מ"ל וכו'. בנוסף, הקשיבי לשפת הגוף של ביתך, ואם היא מסובבת את הראש, בוכה, כנראה כי היא לא מעוניינת בבקבוק, הקשיבי לה. פליטות הן דבר טבעי, ואין צורך להילחץ. אני מציעה לא להעיר אותה כרגע לארוחות, שינה היא דבר לא פחות חשוב. פשוט תמשיכי עם מעקב משקלי וגדילה, והתקדמי בהתאם. בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת מרק
    דנה
    09/03/2012

שלום,
    עשיתי לתינוק שלי מרק עוף ואח"כ חילקתי למנות ושמתי בפריזר. כשהוצאתי מההקפאה אז הירקות ובעיקר תפוח האדמה שינו את המרקם לספוגי מוזר. האם מותר לתת לתינוק לאכול את זה? זה מקולקל או רק שונה במרקם?
    כמה זמן בעיקרון מותר להקפיא מרק עוף?

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת מרק

הוספת תגובה

• מקפיצה

דנה
    13/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת מרק - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/03/2012

דנה שלום
    תפוח אדמה לא מומלץ להקפיא כי אכן משנה את מרקמו, את יכולה להשתמש במקום בבטטה. ממליצה לך גם לגוון את העוף בהודו שמכיל יותר ברזל. את יכולה להשאיר במקפיא לזמן ממושך, אך לא הייתי מכינה כמות שתספיק ליותר משבוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 11 חודשים
    דיקלה
    08/03/2012

שלום,
    יש לי תינוקת בת 11 חודשים, נמצאת במשפחתון, כיום התפריט שלה ניראה ככה:
    6:00- דייסת שיבולת שועל על בסיס מטרנה 180 מ"ל
    8.30- נותנים לה במשפחתון מנת פירות טחונים
    12:00- נותנים לה במשפחתון מרק ירקות טחון
    15:00- מביאים לה מטרנה 180 מ"ל
    (המטפלת אומרת שנותנים לה בין לבין קצת פטי בר או במבה)
    הבעיה מתחילה פה שאני מביאה אותה הבית, מה לעשות לה לאכול לארוחה של 17:00?
    17:00- כיום אני מביאה ל 2 שטוזים או 2 דניאלה (1 לא מספיק לה כארוחה) כמובן שניסיתי יוגורטים ללא סוכר אבל ממש לא הסכימה לאכול.
    20:00- שוב מטרנה 180 מ"ל (כך יוצא שאוכלת 3 מנות מטרנות ביום)

1. באופן כללי רציתי לדעת האם התפריט שלה מתאים לגילה או דל מידי????
    2. מה אני יכולה להאכיל אותה ב 17:00 במקום סתם שתי מעדנים??
    3. בימי שישי שבת שאני מכינה לה את המרק כמעט ולא מוכנה לאכול, אני שמה לה: תפו"א קישואים גזר בטטה סלרי ובצל ורק קצת מלח שארלתי היא: במה אני עוד יכולה לתבל לה את המרק אני יודעת שמרק עוף לא בריא אז מה עוד אפשר??

תודה רבה וחד פורים שמח:)

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 11 חודשים - תגובה

לירון פז
    11/03/2012

דיקלה שלום,
    באופן כללי לכל ילד/ה יש את קצב ההתקדמות שלו. חשוב להקפיד על ארוחה בשרית ליום. אם היא לא מקבלת מנת בשר במשפחתון, הייתי מציעה לשלב זאת שמגיעים הביתה. הארוחה תלויה כמובן בהתקדמות המרקמים. ניתן לשלב ביצה מקושקשת מעורבבת בגבינה, כריך מלחם מלא (עם אבוקדו/ביצה), טחינה גולמית עם בננה או להכין לביבות/פנקיקים. אופציה נוספת היא יוגורט לבן/גבינה במקום השטוזים שמהווים יותר ממתק. אין צורך לתבל במלח או אבקות מרק. ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון: סלרי/פטרוזיליה/כוסברה/כמון/כורכום/קינמון וכו'. תמשיכי לנסות, לוקח לתינוקות לפעמים עד17-20 פעמים עד שהם מתרגלים לטעמים, אז המשיכי. קטניות הם דבר נוסף שאת יכולה להוסיף. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאבון ""בריא"
    טלי
    08/03/2012

הבת שלי בת שנה וחצי והבעיה היא שהיא אוהבת לאכול והרבה (בגן הרבה פםעמים מבקשת עוד)ובעקומת משקל לעומת גובה היא גבוה(84 משקל לעומת 75 גובה)עם עודף משקל.
    רופא ריאות המליץ על שמירה על המשקל ואף ירידה כדי שלא יכביד עליה!!!.
    הרבה פעמים אני מרגישה שהיא לא שבעה דוגמא: היא יכולה לסיים ארוחת ערב מלאה ( ביצה גבינה ירקות מעט לעם וכו) ולאחר זמן מה תלך למטבח לכיוון המקרר שוב .
    לי ןלבעלי יש נטייה להשמנה ואני מפחדת עלייה.
    לציין שלאחר ארוחת ערב מקלחת היא עוד מקבלת מטרנה 180.
    הבקבוק הוא דיי הרגל כבר (התניה להרדמות יותר בקלות).
    בנוסף היא אוכלת מהר
    היא מתעוררת ב5 וחצי כמעט כל בוקר .
    מבה לתת לאכול? בד"כ היא אוכלת לבן 3% או בננה לפני הגן. בגן ארוחת בוקר בתשע.
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תאבון ""בריא"

הוספת תגובה

• תאבון ""בריא" - תגובה

איילת בר
    11/03/2012

שלום טלי,
    חשוב מאוד לא להיכנס ללחץ ולשים לב שאת לא מגיבה לא טוב למצב בו הילדה מבקשת לאכול.

כדי למנוע השמנה נא להוריד מהתפריט ממתקים, חטיפים וכל שאר המוצרים שילדים קטנים אוהבים.

תרגילי את ביתך לאכול תמיד!!! מול שולחן וגם אם היא מבקשת עוד משהו מהמקרר כדאי שתציעי לה פרי או ירק חתוכים ותושיבי אותה לאכול בשולחן.
    גם נשנושים יש לאכול אל השולחן.

לגבי ארוחת הבוקר נראה כי יוגורט משעה 5:30 בבוקר עד 9:00 בבוקר לא מספיק.
    כדאי אף להכין לה דייסת שיבולת שועל או כריך אבוקדו לפני שאוכלת בגן.

חשוב לי להזכיר, מדובר בתינוקת בריאה שאוהבת לאכול.
    תשתדלי לא להעביר לה את הפחד שלך מההשמנה ותציעי לה כמה שיותר מזון בריא.
    תעמדי על כך שתאכל כל דבר סביב שלוחן ולא מול טלוויזיה.
    אכילה לשם אכילה.

לבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית מוצקים
    אמא שלה
    07/03/2012

כמה דברים..
    קשה קשה..
    זו הילדה השניה שלי, בת 6.5 חודשים, עם הגדול לא היתה שום בעיה והוא התמסר למוצקים בקלות כך שאין לי ניסיון עם הסרבנות...

כבר חודש וחצי אני מנסה, עם הפירות היה שלב של הצלחה יפה ואפילו פעם או פעמיים לא השלמתי עם בקבוק אבל זה לא חזר על עצמו. הצהריים תמיד היתה בעיה.. אני מנסה לגוון ולנסות דברים חדשים כדי לנסות לעלות על טעם מסוים שלפחות להתחלה יתפוס וזה לא הולך...אחרי כמה כפיות מתחילה לבכות ולהילחם עם הכפית.
    הדבר היחיד שאם כבר הולך הוא שאם אני שמה את התערובת על 'בייביביס' כך שהיא יכולה לתפוס עם היד ולא מאכילים אותה בכפית היא יחסית אוכלת ונראה שטעים לה. גם לא יותר מכמות קטנה. מה לעשות????? אני לא יכולה לא להציע לה בקבוק אחר כך (כביכול כדי שלא תלמד שתמיד יש בקבוק) כי היא ממש בקושי אוכלת, 5-6 כפיות. אני משתדלת לתת בקבוק לאחר הפסקה של החתלה או משחק אבל היא נהיית ממש ממש רעבה וכבר בוכה.

2. בנוסף, כמה לטחון? היא התחילה לנגוס עכשיו ומאוד נבהלת מהחתיכות ודי נחנקת כל הזמן (את האוכל אני מרסקת אבל את הבייביביס כבר ממש נוגסת). ניסיתי לתת לה לחם והיא כמעט נחנקה לי מחתיכה.. איזה מרקם כדאי? אין לה שיניים ולא יושבת. אני מתה מפחד ואני לא זוכרת מתי הגדול התחיל לאכול חתיכות קטנות ולא מרוסק.

סליחה על האורך אני די מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית מוצקים

הוספת תגובה

• סרבנית מוצקים - תגובה

איילת בר
    11/03/2012

שלום אמא שלה,

כפי שאת שמה לב כל ילד מגיב אחרת ומתפתח בקצב שלו.
    את צריכה הרבה סבלנות !

תמשיכי לנסות לתת לה את הפירות והירקות בשעות קבועות ובמידות קטנות.
    עד גיל שמונה חודשים תשלימי לה את הארוחה עם בקבוק.
    בין הארוחות תתני לה טעימות ממאכלים שאתם אוכלים בבית.

לגבי המרקם חשוב שביתך תצליח לבלוע את המזון ולא להיחנק ממנו.
    רצוי כרגע להגיש לה מזון טחון בבלנדר ועם הזמן לטחון יותר גס.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..
    דנה
    04/03/2012

קניתי קוואקר להכנה מהירה, אבל אני לא יודעת מה לעשות איתו. לדייסה צריך חלב ובגילו אסור חלב.. שאלתי היא - אילו שימושים יכולים להיות לקוואקר הזה ובתור אילו ארוחות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת..

הוספת תגובה

• מקפיצה

דנה
    05/03/2012

דנה שלום,
    את יכולה להשתמש בפורמולה(תמ"ל) או חלב אורז כתחליף לחלב ניגר ולהכין דייסת קוואקר.את יכולה להוסיף גם פרי/מחית םרי לדיייסה. את יכולה לעשות דייסת קוואקר על מים בלבד בתוספת שקדיה/טחינה/מחית פרי וליצור ארוחה מתקתקה. קוואקר גם ניתן להוסיף למרקים שיגרום להסמכה ותוספת סיבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.. - תגובה

לירון פז
    05/03/2012

דנה שלום,
    את יכולה להכין דייסת קוואקר על בסיס תמ"ל(פורמולה) או חלב אורז כתחליף לחלב ניגר. את יכולה להוסיף מחית פרי/חתיכות פרי לדייסה. בנוסף, ניתן לעשות דייסת קוואקר על מים בלבד(ארוחה קלה יותר) בתוספת פרי/שקדיה/טחינה גולמית וליצור ארוחה מתקתקה. ניתן להוסיף את הקוואקר למרקים לשם הסמכה(ותוספת סיבים תזונתיים).בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות - תינוק בן 11 חודשים
    דנה
    04/03/2012

שלום,
    1. הבנתי שצריך לתת כל יום כארוחת ביניים מעדן כלשהו. האם זה נכון? אם כן, האם זה בסדר לערבב לפעמים גבינה לבנה עם דני שוקולד? אולי רעיונות נוספים?
    2. האם ירקות קפואים בשקית של "סנפרוסט" מהווים תחליף ראוי לירקות טריים?
    3. כשאני נותנת לו בשר בקר ועוף - איך אני אמורה לתת לו את זה? כבר הפסקתי מזמן לטחון, אני פשוט קוצצת את הבשר קטן קטן עם סכין, זה בסדר? הרי הוא לא יכול ללעוס, נראה לי לפעמים שהוא פשוט מוצץ את זה ובולע..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות - תינוק בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• 3 שאלות - תינוק בן 11 חודשים - תגובה

לירון פז
    05/03/2012

דנה הי,
    ההמלצה היא לתוספת של מוצרי חלב באופן כללי מ-9 חודשים עפ"י הנחיות משרד הבריאות. מעדן נחשב כמוצר חלבי, ולהרבה הורים פשוט נוח לתת כארוחת ביניים. מוצרי חלב מכילים חלבון איכותי, סידן החשוב לבניית העצמות, וויטמינים נוספים מקבוצת B לדוגמא. את יכולה לתת מעדן, והשילוב בין גבינה למעדן מתוק הוא רעיון נפלא על מנת להוריד את מתיקות המעדן. דני פחת מומלץ, הייתי מציעה לנסות: יוגורט לבן כגון אקטיביה או דנונה, גבינת סקי לבדה או בתוספת מחית פרי(לדוגמא מחית גבינה ובננה). לגבי ירקות של סנפרוסט, אין בעיה, עדיף לאדות מאשר לבשל אותם על מנת לשמור על מירב הויטמינים והמינרלים. לגבי בשר עוף או בקר, התקדמי בקצב שלו, אין הנחיות מדוייקות הוא כבר גדול ובעקרון יכול לאכול ממש חתיכות. אם נראה לך שהוא מתקשה ללעוס, תחתכי לו את הבשר לחתיכות קטנות או מתן קציצות. החך חזק, ומאפשר טחינה של המזון. רק השגיחי..בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאות טעימות ובהמשך מזון מוצק
    שיר
    04/03/2012

אני רוצה לחסוך בהתעסקות עם האוכל ולהכין כמות ולהקפיא.
    דברים כמו: מרק שעשוי מתפו"א,בטטה,קישוא ועוף. או: רסק תפוחי עץ ובננה.
    יש דברים שלא מומלץ להקפיא?

הוספת תגובה

• הקפאות טעימות ובהמשך מזון מוצק - תגובה

לירון פז
    05/03/2012

טל שלום,
    בעקרון ניתן להקפיא הכל. יש מזונות שפחות מומלצים להקפאה כמו תפו"א/בננה שייתכן וישנו את מרקמם לאחר ההפשרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה ימים אני יכולה להקפיא מרק?

ג'ני
    16/03/2012

אני מכינה כמות של מרק מכל סוגי הירקות+הודו ומקפיאה.יוצא לי יחסית כמות גדולה לפחות לשבוע וחצי.האם זה נכון להקפיא לשבוע וחצי אוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה ימים אני יכולה להקפיא מרק? - תגובה

לירון פז
    18/03/2012

ג'ני שלום,
    אין בעיה עם הקפאת מזון לשבוע וחצי בעיקר אם הוא מבוסס על ירקות/קטניות/עוף ובשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה