מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובותהדר21/11/2011
שלום
בתי עוד שבוע בת חצי שנה... אוכלת כבר כחודש פירות וירקות (רסק) בתאבון רב. אני עדיין מניקה ושואבת בעבודה.
אני לא כל כך מצליחה להבין כיצד סדר היום בארוחות צריך להראות. הבנתי שבין הפירות והירקות רצוי להשלים עם בקבוק חלב אם מאחר וזה לא מספיק רק מוצקים. (אוכלת כ120 בערך ירקות). מאז שהתחילה לאכול עושה הרבה קקי (כ 3 פעמים ביום) האם יתכן כי זה מעיד על כך שאוכלת יותר מידי?
האם וכיצד ניתן לתת לה את הבקבוק השאוב? מה סדר היום מבחינת אוכל וחלב?
ושאלה נוספת ואחרונה, התחלתי לבשל לה בערב שיבולת שועל עם מים, ואני אשמח לדעת מה הערך התזונתי של זה ?וכיצד ניתן לעשות זאת מעט טעים יותר? לא מעוניינת בדייסה מעובדת (של מטרנה וכדומה..)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות - תגובה
יעל משיח ארזי23/11/2011הדר שלום
העליה בכמות הטעימות ובדרך להפיכתן לארוחות כמות החלב שנתנת לאחר מכן הולכת וקטנה עד שכמות המוצקים מחליפה את החלב לגמרי. הקצב תלוי בביתך היא תראה לך מתי היא לא זקוקה יותר להשלמה של חלב לאחר ארוחת המוצקים. לא ממליצה עדיין לתת ארוחה שלישית בערב אלא לחכות קצת, את יכולה מידי פעם לגוון את מנת הפירות ולתת במקום דייסת קוואקר אותה ניתן להעשיר באמצעות שקדייה ותמר מרוסק או בננה או מעט סילאן. אני ממליצה על תמ"ל / שאוב / הנקה בבוקר כשקמה, בוקר מאוחר: פירות / דייסה והשלמת תמ"ל/ שאוב לאחר מכן צהריים: ירקות + הודו / עוף והשלמת תמ"ל / שאוב אחר הצהריים בקבוק נוסף ושוב בקבוק לפני השינה. לקראת גיל 8 חודשים את יכולה להוסיף ארוחה שלישית בשעות הערב. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות - תגובה - תגובה
יעל משיח ארזי23/11/2011לגבי היציאות, נורמאלי לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהרונית21/11/2011
שלום, הבן שלי מתעורר לוקח בקבוק . נמצא אצל מטפלת היא נותנת לו עוד בקבוק לקראת השעה 9:00 ואז בצהריים את ארוחת הצהריים, פירות אחרי השינה ואני נותנת לו ארוחת ערב.
האם מומלץ כבר לוותר על הבקבוק של 9:00 ולעבור לארוחת בוקר?אם כן, מה אפשר להציע בארוחת בוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה - תגובה
יעל משיח ארזי23/11/2011רונית שלום
אם בנך אוכל ברצון את האוכל הרגיל מומלץ בהדרגה להפסיק עם הבקבוק ולעבור למזון רגיל בלבד. ארוחת בוקר יכולה להיות: פרוסה עם שקדייה / גבינה / טחינה גולמית / אבוקדו/ או יוגורט + פרי או דייסת קוואקר, תלוי מתי מתעוררת וכמה זמן יש לך להקדיש לארוחה זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת הלוחשת של טרייסי הוגרונית21/11/2011
היי, יש לי תינוק בן 3 שבועות שעד כה קיבל לאכול כל 3 שעות במהלך היום והלילה ותמיד לפי הדרישה שלו. כלומר אני לא יזמתי מעולם את האכלתו כל עוד הנ"ל לא דרש. בימים האחרונים הנ"ל החל לפתח פער ודרש אוכל כל 4 שעות גם במהלך הלילה.
בימים האחרונים התחלתי ליישם את שיטת הלוחשת לפיה יש לתת לילד אוכל כל שלוש שעות גם אם ישן (כלומר להעירו כדי להאכילו) ולקראת הערב כל שעתיים כדי למלא לו את "המיכל" לקראת הלילה וכן בלילה עד השעה 23:00 לתת לו אוכל תוך כדי שהוא ישן מבלי להעירו וזאת על מנת לגרום לו לישון לילה שלם....
הבעיה היא - שכעת אני שמה לב שהילד ממש סובל מגזים והשאלה היא קודם כל האם זה נכון להעיר תינוק ישן כדי לתת לו לאכול (לציין כי הילד שוקל 4 קילו משקל יפה לגילו) .
דבר שני - האם כתוצאה מכל ה"דחיפת אוכל" הזאת יש לילד יותר גזים ממה שהיו לו עד
כה?
האם כדאי לחזור לשגרה הקודמת לפיה הילד מחליט מתי לאכול ולא אני קובעת לו ???
נא עזרתכם אני ממש מבולבלת ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא תגובתכם
רונית22/11/2011בבקשה נא תגובתכם !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת הלוחשת של טרייסי הוג - תגובה
יעל משיח ארזי23/11/2011רונית שלום
אין כל סיבה להעיר תינוק ישן על מנת להאכילו אלא אם כן נמצא במשקל נמוך ודרושה לו תוספת קלורית. השינה חשובה לא פחות מהזנה להתפתחות תקינה. הניחי לבנך לישון והאכילי אותו לפי דרישה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערבמירב דדון21/11/2011
שלום,
יש לי ילד בן שנה וחודשיים הוא שותה דייסה לפני השינה 240 + קורנפלור.
כשהוא מגיע מהגן ב-16:00 הוא אוכל מעדן, פרי חטיף כל פעם משהו אחר ומנשנש באמצע.
השאלה היא האם הוא צריך לאכול ארוחת ערב מלאה (ביצה, גבינה ירקות) או שהדייסה מספיקה?
תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב - תגובה
יעל משיח ארזי23/11/2011מירב דדון שלום
בשלב זה אני מציעה שבנך יצטרף לארוחה המשפחתית ויאכל כפי שמומלץ לשאר בני המשפחה לאכול כלומר ארוחה של גבינה ביצה / טונה פרוסה ירקות בשילובים שונים מהווים יופי של ארוחת ערב. כמובן שמידי פעם ניתן לתת גם דייסת קוואקר על חלב מועשרת בשקדייה שיכולה להחליף ולגוון ארוחת ערב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ליחה לחלברוני21/11/2011
שלום רב,
בני בן ארבעה וחצי חודשים סובל מזה שלושה חודשים מנזלת וליחה- הוא צורך סימילאק אדוונס פלוס כל ארבע או שלוש שעות בכמות שבין 120cc ל180cc ומלפני שבועיים התחיל לקבל טעימות של בננה, תפוח, גזר, בטטה ודלעת.
השאלה שלי היא זכאת- בשלושה ימים האחרונים הוא התחיל להקיא אחרי חלק מהארוחות הוא משתעל נורא נורא חזק ואז מקיא- שמעתי על תינוקות שסבלו מנזלת בגלל רגישות לחלב פרה ורציתי לדעת אם רגישות זו יכולה לצוץ בגיל כזה והאם שימוש במיסליאק כל בסיס חלב סויה יכול לסייע לו הן בהעברת הנזלת והן בהקאות?
אודה לכם אם תוכלו לענות לי בהקדם אני די עובדת עצות!!!
בתודה מראש,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין ליחה לחלב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין24/11/2011שלום רוני,
אם זה מצב שלא חולף אני אכן ממליצה לעבור לתחליף חלב צמחי.
אם יהיה שינוי יקח לפחות 3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8.5 חודשים עם אנמיה קלהשרית21/11/2011
שלום רב
בני בן 8.5 חודשים ולפני כשבועיים לאחר ספירת דם הרופא אמר שיש לו אנמיה קלה בין
HB 10.4 -10.7
עד לפני שבועיים היה מקבל ברזל 6 טיפות , עכשיו הרופא העלה לו ל 10 טיפות ברזל בינתיים עקב וירוס שוב נעשתה ספירת דם ואין שינוי
מה עליי לעשות ע"מ לעזור לבני שהברזל יעלה?
ברצוני לציין שהוא אוכל טוב, דייסות ירוקות ועוף, פרות הוא לא ממש אוהב אך אוכל מעט
1. אני בד"כ נותנת לו את הברזל ואת ויטמין D ביחד , האם זה יכול לגרום לברזל לא להספג טוב? האם יש קשר?
2. איך עליי לטפל בעניין והאם זה מסוכן מצב זה?
תודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8.5 חודשים עם אנמיה קלה - תגובה
יעל משיח ארזי23/11/2011שרית שלום
אין זה מסוכן כרגע אך יש לעקוב ולראות שהברזל עולה והאנמיה חולפת. שינויים שאת יכולה לעשות הם: החלפת העוף בהודו שמכיל יותר ברזל (בעוף כמעט ואין ברזל) ניתן לשלב שקדייה בפירות אם בכל זאת מוכן להתנסות מידי פעם. ניתן לשלב קטניות המכילות ברזל. ניתן לתת דייסת קוואקר מועשרת בטחינה גולמית / שקדייה אשר מכילים ברזל.
ויטמין סי אשר יש בפירות הדר/ עגבניות/ גמבה ועוד עוזר לספוג טוב יותר את הברזל מהמקורות הצמחיים כמו קטניות/ טחינה / שקדייה
עקבי אחר עלית הברזל והשיפור במדדי האנמיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! יישר כח !!
שרית24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות שגרמו לירידה בכמות התמ"לליאת20/11/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת 4 חודשים. התחלנו לפני שבוע בטעימות של ירקות.
ע"פ המלצת הרופא, אנחנו נותנים לה בהתחלה כפית לפני כל ארוחה ( ממש לפני הארוחה עד שעה לפני הארוחה).
בכל מקרה, זה גרם למצב שבו היא כבר לא אוכלת יותר, באף פעם, את כמות התמ"ל שהיא היתה רגילה לאכול.
עד הטעימות כל ארוחה היתה ~160 מ"ל. עכשיו, אפילו שעה אחרי טעימה, היא לא מסיינת יותר מ 120.
מכיוון שטעימות לא אמורות כבר להחליף ארוחת תמ"ל, אני קמצ מודאגת, הילדה אוכלת 20% פחות ממה שהיתה רגילה.
האם זה הגיוני? האם יש סיבה לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. שמישהו יענה בבקשה.
ליאת23/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות שגרמו לירידה בכמות התמ"ל - תגובה
יעל משיח ארזי23/11/2011ליאת שלום
קודם כל את יכולה לתת יותר מכפית עד 3-4 כפיות לטעימה והגדלת הכמות לאט לאט על פי רצון ביתך ולאחר מכן להשלים עם תמ"ל / הנקה לפי הצורך. כמות החלב יורדת באופן טבעי לאחר התחלת הטעימות. כמו כן יש לעקוב אחר אחוזוני המשקל בטיפת חלב כל עוד לא שוברת עקומות אין סיבה לדאגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת הילד,צליל20/11/2011
שאלתי שאלה ענו תודה רבה, אך היה לי עוד בעיניין הזה, דילגו עלי אשאל שוב, בני בן השנה ושבעה חודשים, מהבוקר אוכל:בקבוק 240,אחכ פירות, מרק, מעדן, פרוסה עד 4, מ4שמגיע אוכל, או פתיתים, מקרוני, קצת כבד, ביצה, חביתה אבוקדו לא אוהב, מנסה שוב פרי עד לבקבוק ב8, הסברתם שהוא לא אוכל טוב מה אני צריכה להכניס לו עוד לתפריט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקשר לאוכל של הילד,
צליל20/11/2011השאלה לנטלי, פשוט את ענית לי בזב לגבי הילד שהתזונה לא טובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת הילד, - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/11/2011היי צליל,
כתבתי לך שמכיוון שאני חושבת שאת זקוקה לשינוי תזונתי מקיף לבנך לא איזו המלצה בודדה, מן הראוי בעיני שתגשי ליעוץ פרטני. בלתי אפשרי להתאים תפריט דרך פורום, יותר נכון להגיד שזה לא מקצועי, אין כמו התאמה אישית.
אוכל להגיד לך את המלצותיי הכלליות:
להימנע מקמח לבן, ולעבור לקמח מלא, דגנים מלאים. (פתיתים, אורז, פסטות) לקנותם רק מלאים. יותר מזין, פחות מעובד, מכיל יותר סיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים.
ירקות, פירות טריים, וקטניות כמו אפונה, חומוס, שעועית, עדשים גם כן מאד חשוב שיהיה את כל אלו בתפריט.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה באמצע הלילהשלי19/11/2011
שלום, בני בן 7 חודשים, הוא נרדם בין השעות 19:30-20:00 לאחר ארוחה אחרונה (סימילאק). הוא מתעורר בין השעות 03:00-04:00 לפנות בוקר כדי לקבל בקבוק סימילאק וממשיך לישון. ניסיתי פעם אחת לתת לו מוצץ חזרה כדי שישן אבל הוא בכה עד שקיבל את הבקבוק.
איך אני מפסיקה את ההרגל הזה כי לדעתי הוא כבר גדול בשביל לאכול באמצע הלילה..
מלבד זאת השינה שלו מאוד לא סדורה, הוא מתעורר המון פעמים בלילה.. מה עושים??
בתודה, שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה באמצע הלילה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/11/2011שלום שלי,
אני מאמינה שצריך לתת לילדים לאכול כשהם רעבים ולא לנסות לשנות את זה. הרגלים כאלו לרב עוברים.
לגבי שמתעורר הרבה תלוי למה, האם רוצה קירבה? או רק בגלל שרעב?
אני מאד מאמינה בשינה משותפת - מהניסיון שלי ילד שישנים איתו מרגיש ביטחון וישן בנחת. ממליצה לך לנסות - אם זה נראה לך שמתאים לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מוצרי חלב.אושרית18/11/2011
שלום רב,
שני בן 11 חודשיים אוכל מטרנה חלבית פעמייים ביום ,בגן אוכל גבינה ,קוטג' ומעדנים.
סובל מבעיות שינה שכרגע נמצאות בבירור . יש לו נזלת וליחה לעיתים תכופות מאוד.
אני מבינה שמוצרי חלב גורמים לליחה ולכן על מנת להקל בשינה הפסקנו מוצרי חלב אולם את המטרנה עדין לא.
השאלה שלי היא האם מטרנה צמחית היא תחליף הולם למטרנה החלבית או שיש לתת תוסף כזה או אחר אם עוברים לצמחית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מוצרי חלב. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/11/2011אושרית שלום,
אני בעד הצעד הזה. אני לא חושבת שחלב ומוצריו חיוניים ובריאים.
ואני מאד מאמינה שזה יעזור, אך חייבת לציין שזה לא הדבר היחידי שהייתי עושה.
חשוב להבין את התמונה הכללית כדי להמליץ לך מה לעשות. הכיוון הוא חיזוק מערכת החיסון והעיכול.
הייתי מוסיפה לו גם פרוביוטיקה.
אין בעיה עם תחליף החלב הצמחי. בהתחלה יכול להיות שלא יאהב את הטעם כי הוא שונה מהתחליף החלבי. לכן כדאי שתעשי זאת בהדרגה.
מעל גיל שנה, לא חובה לתת בעיני תחליף חלב ואפשר לבסס את התפריט בעיקר על מוצקים ותוספת של חלב צמחי מגוון. פעם חלב שקדים פעם שיבולת שועל ופעם אורז מלא.
אשמח לעזור פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממרחיםאמא18/11/2011
היי,
בני בן שנה + 10. אני מקפידה לתת לו ארוחת בוקר בבית לפני הגן.
לאחרונה התחיל לעשות בעיות עם האוכל.
נכון לעכשיו בבוקר אוכל - סלט (עגבניה, מלפפון ואבוקדו עם זרעי ציה\פשתן\דלעת\חמניות ושמן זית\אבוקדו), חומוס ביתי (כמה כפיות) ופרוסה.
על הפרוסה הוא מוכן לאכול רק חמאת בוטנים (מבוטנים קלויים בלבד ללא תוספות)\ממרח חרובים או דבש.
האם הממרחים האלה כ"כ נוראים על בסיס יומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממרחים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/11/2011היי אמא,
לא הבנתי מדוע לתת את הממרחים המתוקים יחד עם האוכל? פשוט תמרחי את החומוס, אבוקדו שאוכל על הפרוסה. האם זה לא עובד בצורה הזו?
אין חובה בלחם, אם את רואה שהוא מסכים לאכול חומוס ואבוקדו בלי לחם אז בסדר פשוט תוסיפי יותר ירקות.
לדעתי ארוחת בוקר אידיאלית היא או דייסה מדגן מלא (שיבולת שועל/סולת מחיטה מלאה/ קינואה וכן הלאה) או ארוחת פירות טריים + יבשים / שייק.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ממרחים
אמא20/11/2011היי נטלי,
לא ממש עובד. אם הפרוסה היא עם חומוס או אבוקדו הוא לא נוגע.
בזמן האחרון אנחנו ממש צריכים להחביא דברים שהוא אכל בקלות (כמו אבוקדו בתוך סלט, ביצה בתוך דייסה וכו).
פרוסה נכון לעכשיו הוא מוכן לאכול רק עם ממרח מתוק.
את הדייסות שציינת אנחנו נותנים בערב (גם, נתנו את כל המגוון שציינת ואף יותר, אבל עכשיו הוא מוכן לאכול רק שיבולת שועל).
ארוחת פירות אני משתדלת לתת לו אחרי הגן (אם אני מוציאה אותו).
בזמן האחרון הוא הוריד המון מהתזונה שלו. הוא לא נוגע יותר בסרדינים, בשר כמעט ולא, מוצרי חלב בקושי, גם מבין כל סוגי האגוזים שאכל כרגע מוכן רק לאכול את הפיסטוק.
בחודש וחצי האחרונים הוא מאוד מאוד בעייתי עם אוכל.
מה לא טוב עם הממרחים שציינתי (בוטנים קלויים ללא תוספות, דבש או חרובים על בסיס טחינה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ממרחים - תודה
מישהי24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ממרחים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/11/2011אני לא רואה צורך בהוספת לחם זה לא משהו הכרחי.
אני מציעה לשקול שנית את זמני הארוחות. לדעתי בבוקר פירות הכי מומלצים.
בנוגע למוצרי חלב ובשר איני רואה הכרח, להיפך! היתמקדי במזונות צמחיים כמו דגנים מלאים אורז מלא, כוסמת, קינואה, דוחן, כוסמין, שיבולת שועל, וקטניות אפונה, חומוס, שעועית, עדשים, סויה. קטניות אפשר להוסיף למרקים.
ממליצה על B12 בטיפות פעמיים בשבוע. (ממליצה זאת לכל תינוק מגיל חצי שנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב מזונות מלבד תמ"לאני - גבר18/11/2011
בני בן 7.5 חודשים. לא רוצה לאכול כלום מלבד תמ"ל. טועם טיפה פרות מרוסקים. לא רוצה לגעת בכלל במרק טחון.
אוכל סימילאק 180 מ"ל 5-6 ארוחות ביום. במשקל הוא באחוזון 18-20וגובה באחוזון גבוה.
הוא ישן טוב בלילה ולא מתעורר ..
איך אפשר לחבב עליו מזונות אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב מזונות מלבד תמ"ל - תגובה
יעל משיח ארזי18/11/2011אלכס שלום
התמדה היא הדרך היחידה, המזון החדש לא מוכר לו והוא צריך להתרגל לאט לאט. נסי לאפשר גם לאנשים נוספים להאכיל אותו במוצקים אולי יצליחו יותר. מצד אחד לא לדחוף ומצד שני לא לוותר כל כך מהר. בהתחלה מכניס יורק מעיף אבל בסוף מתרגל. אצל חלק מהתינוקות לוקח יותר זמן ואצל חלק פחות , בסוף כולם אוכלים "אוכל של גדולים"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלאה נוספת
אני - גבר19/11/2011תודה על התשובה ועוד שאלה.. אנחנו מוספים לו כבר 3-4 חודשים דייסה והוא אוכל גם בננות וטחינה.. אבל במשקל היה באחזוזון 18 ועכשיו אחוזון 10 לפעמים פחות. בגלל שהוא ארון הוא גם נראה חיצונית רזה - עצמות ממש בולטות וכו'.. מצד שני ברגליים יש טיפה בשר .. מה עוד אפשר לתת לו כרגע אחרי שהוספנו לו טחינה ודייסה כמה פעמים ביום לבקבוק ?
אולי זה גנטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלאה נוספת - תגובה
יעל משיח ארזי20/11/2011אלכס שלום
העשרה בגיל זה יכולה להיות באמצעות שקדייה /טלינה גולמית אבוקדו. העשירי את המרקים בקטניות והודו. וכמובן גם את הדייסה ניתן להעשיר בשקדייה ואו טחינה גולמית
מאוד יכול להיות שמדובר בגנטיקה אך עדיין חשוב לראות שאין שבירה לאורך זמן באחוזונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקו את שאלתי החשובהצליל17/11/2011
שלחתי הודעה כזאת נחמדה לפני יומיים ב15לחודש, ואי איננה, מה הסיבה? לא סתם שואלים כאן שאלות, מדוע מחקו אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקו את שאלתי החשובה - תגובה
יעל משיח ארזי18/11/2011בואי תשאלי שוב, כנראה לא שמנו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן דקליםמילי17/11/2011
הבנתי שבמטרנה יש שמן דקלים שקיים ויכוח לגבי תרומתו או פגיעתו בבריאות.
האם השמן הזה בריא או לא והאם שינוי ההרכב שלו לצורך התאמתו לחלב אם מונע את הנזקים שלו?
בקיצור - האם לנטוש את מטרנה מייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן דקלים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/11/2011מילי שלום,
בכל תחליפי החלב יש שמנים מסוגים שונים. לא כתבת בן כמה בנך (או ביתך), והאם את נותנת רק תחליף חלב כמזון עיקרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בתי בת שנה וחצי ואוכלת
מילי17/11/20112-3 בקבוקים ביממה בסך הכל, בתוספת למזון עשיר אחר. אבל היא באחוזון מאוד נמוך במשקל (שוקלת 8.5 ק"ג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בתי בת שנה וחצי ואוכלת - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/11/2011אני ממליצה לך להפחית בהדרגה את תחליפי החלב ולעבור לתפריט מוצקים בלבד. בגיל הזה לדעתי זה מיותר. אם את דואגת למשקל פשוט תדאגי להוסיף לתפריט מזונות עתירי קלוריות אך באיכות טובה כמו טחינה משקדים/ אגוזים/שומשום מלא אותם ניתן להוסיף לשייקים, ולפירות, ואבוקדו (שהוא גם פרי בעצמו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה מגיל חודשיים?רונה17/11/2011
האם אפשר לתת לתינוק דייסה מגיל חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה מגיל חודשיים? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/11/2011רונה שלום,
לא ברור מדוע את שואלת את שאלתך?
האם יש לבנך ריפלוקס?
מדוע שתרצי לתת גם דייסה בגיל כזה?
דגנים אני ממליצה להוסיף לתפריט רק בגיל 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)