מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעיםאיה25/02/2009
היי אורית יש לי עור שמן אם נטייה לפצעים מוגלתיים וכתמים אדומים מצבי לא חמור אך מציק לי אני משתמשת בסבון פנים של הרבלייף לעור שמן פעמיים ביום אני רוצה המלצה למסיכה שתעזור לנקות טוב את העור ולרפא את הפצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
אורית בן יהודה25/02/2009היי)ברוכה הבאה לפורום.
הרבלייף למיטב ידיעתי, זו חברה שרוב מוצרייה הן להרזייה וניקוי רעלים, אני לא מכירה את הסבון שלהם.
אני ממליצה לך לעבור לסבון על בסיס חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות+ שמן עץ התה, החומרים האלו עושים עבודה נהדרת על עור שמן ואקנתי. את צריכה להבין ראשית את מנגנון היווצרות הפצעים כדי להפנים את עצותיי.
ראשית עורך מייצר קומדונים (נקודות שחורות), עור קרני עודף מצטבר על הקומודונים וסותם את הנקבובית, השלב הבא היא הצטברות חיידק האקנה ומכאן להיווצרות פצע הדרך קצרה..
הסבון שהמלצתיי לך עליו, מכיל שתי סוגי חומצות בריכוז שלא גורם גירוי ועושה עבודה קרטוליטית(ממיסה/מקלפת) זאת אומרת שלא נגרמת סתימה של הנקבוביות ובניהם הנקבוביות עם הנקודות השחורות, בנוסף מכיל שמן עץ התה שעושה עבודה אנטיבקטריילית (נוגד דלקות) .הסבון של חברת ביופור לא יקר וניתן להשיגו אצל קוסמטיקאיות- מומלץ מאוד.
כמובן שיש חומרים נוספים לאקנה את יכולה לדפדף בפורום ולקרוא.
לגבי מסיכה יש מסיכה נהדרת של ד"ר קרבלניק לאקנה - ניתן להשיג אצל קוסמטיקאיות.
מקווה שעזרתי, את מוזמנת להתיעעץ בכל שאלה שעולה.
בברכה אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבלוטת התריסר23/02/2009
היי את אמרת לי שבלוטת התריס גורמת ליותר שיער אבל אים אני אתרפה ממנה אז כל השיער ינשור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לבלוטת התריס
אורית בן יהודה23/02/2009היי:)
בעיות בבלוטת התריס הן בדר"כ כרוניות, לכן עליייך לקבל טיפול , סביר שהשיעור יתמעט ,את
השאר יהיה לך הרבה יותר קל ומהיר להסיר ע"י אפלצייה.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל23/02/2009
למה הודעתי לא מתפרסמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אורית בן יהודה23/02/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום
אני לא יודעת על מה את מדברת, הרי כרגע קיבלתי ממך שאלה. יכול להיות שהודעתך היתה ארוכה מידי, המערכת מגבילה במילים, במקרה כזה , צמצמי את המילים או תשלחי הודעה אחר הודעה
נסי שוב .
בברכה אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער בחזה אצל נשיםלילך23/02/2009
שלום,, אני בת 19 וחצי ויש לי בעיה של שיער בחזה. בין השדיים זה מעט שיער כהה אבל עדין ואילו מסביב לפיטמות זה שיער ככה יותר ודי גס. זה מאוד מאוד מפריע לי ורציתי לשאול איך אפשר לטפל בכך ביעילות הגבוהה ביותר. 1. אין בידי כרגע את היכולת הכלכלית לממן טיפול בליזר. מהם העלויות של טיפול במחט חשמלית (אני יודעת שהדבר משנה ממקום למקום מאוד אולם היתי רוצה לקבל סדר גודל)והאם זה יהיה יעיל באזור זה של הגוף? האם זה כרוך בסיכון מסויים? האם יש שעווה שאפשר להשתמש איתה באזור, למרות שהעור שם עדין? 2. האם טיפול במחט חשמלית הוא חד פעמי או שמדובר בכמה טיפולים למרות שהמקום קטן ואין הרבה שיער? האם ייתכן מצב שגם אחרי כמה טיפולים עדיין שיעורות חוזרות? בתודה, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בחזה אצל נשים
אורית בן יהודה23/02/2009היי:) ברוכה הבאה לפורום.
טיפול הסרת שיער באזור זה אינו כרוך בסיכון בידיים מיומנות.
טיפול באפילציה הוא לא חד פעמי אלה דורש השקעה, לכן אני מציעה לך בשלב זה להסיר את השיער המיותר בשעוות שרף, יש להן יכולת דילול מסויימת בטיפול ממושך והעלות לא גבוהה
יום טוב, אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתך! שאלה נוספת בנושא
לילך24/02/2009האם שעוות שרף ניתנת לרכישה בחנויות או שעלי ללכת לקוסמטיקאית כדי להשתמש בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רב ושאלה נוספת
אורית בן יהודה24/02/2009היי:)
שעוות שרף עד כמה שאני יודעת נמכרות רק לקוסמטיקאיות ומסיבה טובה, שימוש לא נכון בידיים
לא מקצועיות עלול לגרום לתופעות לוואי.
בקיצור עלייך ללכת לקוסמטיקאית שיודעת לעבוד עם שעוות אלו ורוב הקוסמטיקאיות כיום משתמשות בשעוות שרף.
בהצלחה אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהמירית23/02/2009
שלום. אני בת 22 ויש לי כתמי אקנה בפנים והעור שלי נוטה לאדמומיות במיוחד בלחיים. בתקופה האחרונה בקושי ויש לי פצעים. הבנתי שפילינג יכול לטשטש מעט אך לא להעלים. האם לייזר יכול לעזור לגמרי או רק לטשטש? וראיתי שרשמת למישהי להשתמש ברטין a בבית. האם זה טוב למי שיש לו עור אדמומי? והאם זה נכון שפילינג אינו מתאים לעור שמן? ועוד דבר אחד אחרון: בעבר השתמשתי במשחה בשם: mederma שזה כמו "קלוקוט" לכתמים אבל זה גרם לרגישות והפנים נורא גירדו(יש לציין שזה היה בתקופת היריון), אז יכול להיות שלא כדאי לנסות על הפנים משחות כמו רטין וחומצות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה
אורית בן יהודה23/02/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
צלקות (שקעים ומכתשים) , ניתן לטשטש בלבד, גם ע"י פילינג וגם ע"י לייזר, לייזר הוא עוד דרך לבצע פילינג!
רטין A לא מתאים למי שיש לה עור אדמומי , השימוש בו יחריף את האדמומיות.
פילינגים מיסויימים מתאימים במיוחד לעור שמן.
ישנו פילינג של חברת קראט המתאים במיוחד לאקנה , הפילינג עדין, נעשה כל שבוע במשך 4 שבועות עד לריפוי הפצעים, חשוב לנקז נקודות שחורות כיומיים לפני הפילינג.
לאחר ריפוי הפילינג לאותה חברה יש פילינג לפוסט אקנה העובד נהדר.
ניתן לשלב קרם "ברייט" של חברת ביופור ותכשירים רבים נוספים.
רצוי שתגשי לאבחון מסודר אצל קוסמטיקאית.
בהצלחה, אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הפילינגים שציינת מסייעים לטשטוש
מירית24/02/2009הכתמים? כי זה מה שיש לי, לא חורים בפנים. והאם לעור כמו שלי שסובל גם מאדמומיות אפשר להשתמש במי פנים המכילים אלכוהול ותכשירים המכילים חומצה סליצילית? אה ורשמתי לך על הקלוקוט, ראיתי שלא התייחסת לשאלה. תודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הפילנגים מסייעם לטשטוש
נכון, שכחתי להתייחס ל"קלוקוט", בכל מקרה קלוקוט מיועד לטיפול בצלקות טריות ולא לכתמים!
לגבי עור אדמומי ושימוש בתכשירים עם חומצה סליצילת, הכל תלוי בריכוז החומצה בחומר .
ובכלל, כדי לאמר לך בודאות מה מתאים לך עליך להגשת ליעוץ אצל קוסמטיקאית מנוסה.
הפילינגים שציינתי אכן עוזרים לטשטוש הכתמים ועם חומרים נלווים , הדרכה נכנה והתמדה
והכי חשוב שימוש במסנן קרינה גבוהה המתאים לעור שמן,ניתן גם להעלים כתמים כתוצאה מאקנה.
מקווה שעזרתי, אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהירות צמיחת השיעראיציק22/02/2009
תוך כמה זמן מתחיל לצמוח השיער? ותוך כמה זמן ניתן להסירו שוב? אגב יש לי גדילה מהירה תודה מראש איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיער
אורית בן יהודה22/02/2009היי:)
מהירות צמיחת השיער היא אינדבידואלית,.
בעזרת שעוות שרף ניתן להסיר גם שיער קצר יחסית, כף תיחסך לך האדמומיות המיותרת.
עצתי, גש לקוסמטיקאית שהשיער כבר צמח ברובו אך לא ארך ושאל אותה העם בשלב זה היא יכולה להסיר את השיער בשעווה.
בהצלחה ולילה טוב.
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קוסמטי - המשךלילך22/02/2009
תודה על התגובה המהירה והמרגיעה. בינתיים עד שקראתי את תשובתך יצרתי קשר עם הקוסמטיקאית והיא טענה שכך בד"כ קורה אחרי פילינג, ושעלי לעשות פעמיים השבוע פילינג עם מוצר שרכשתי אצלה (של חוה זיגבויים), ושכך התאים והקילוף יוסרו לגמרי ושזהו למעשה "חידוש העור". האם לדעתך בנוסף לעצתך עלי לבצע את הפילינג הביתי? כמו-כן מאחר וזהו ביקורי הראשון אצל קוסמטיקאית זו הייתי מעוניינת לדעת את חוות דעתך, האם תוצאת הטיפול מראה על כך שהקוסמטיקאית לא איבחנה כראוי את עורי ולא התאימה לו טיפול נכון, וכדאי לי לחפש קוסמטיקאית אחרת? (אגב, הפילינג שבו היא השתמשה לטיפול היה של הולילנד ולא זה שרכשתי לשימוש הביתי של חוה זיגבויים) תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוסמטי המשך
אורית בן יהודה22/02/2009היי:)
אני שמחה שיצרת קשר עם הקוסמטיקאית, אך חבל שהיא לא הסבירה לך קודם את התהליך, דבר היוצר מתח מיותר, וחוסר אמון.
אכן קילף של העור מחדשו ומרעננו והחתונה שלך בעוד כחודש, כך שיש זמן.
לפני שאת מחפשת קוסמטיקאית אחרת ,כתבי לי איזה חומר של חווה זינגבויים רכשת ואוכל להדריכך הלאה.
אל דאגה, מרחי קרם הגנה בנתיים.
מצפה לתשובתך.
לילה טוב אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קוסמטילילך22/02/2009
שלום! אני בת 28 ואינני נוהגת לטפל בפניי בשום מוצר. בנערותי סבלתי מעור שמן עם פצעי בגרות בצורה לא קשה. בחודשים האחרונים אני סובלת מעור יבש מאוד בפנים. מאחר ואני מתחתנת בעוד חודש, פניתי לטיפול קוסמטי לפני 3 ימים, ויום לאחר הטיפול, כלומר ביומיים האחרונים פניי מתקלפות, כמו לאחר כווויות שמש, העור לא אדום אמנם, אבל עלי למרוח כל הזמן קרם על-מנת שהקילוף לא ייראה. רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך, האם יש מקום לדאגה (כאמור החתונה בעוד חודש) והאם עליי לפנות לרופא עור? תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוסמטי
אורית בן יהודה22/02/2009היי)ברוכה הבאה לפורום וברכות על החתונה הקרבה.
כנראה בטיפול הפנים נעשה שימוש בפילינגים שגירו את עורך, לא הייתי דואגת יותר מידי.
אני ממליצה לך לגשת לבית מרקחת ולקנות משחה בשם "ויטה מורפן" למרוח אותה עד שכל היובש יחלוף ובנוסף להגן על עורל בקרם הגנה עם 30 SPF , גם בימים גשומים אלו.
את קרם ההגנה מרחי מעל ה"ויטה מורפן" ביום ובלילה מרחי שכבה נדיבה מהויטה מורפן.
אני מאמינה שהבעיה תפתר. לפנות לרופא עור רק עם לאחר הקילוף נשארת אדמומיות ניכרת היכולה לגרום לפפיגמנטציה (לא נראה לי שזה המקרה)
את מוזמנת לפנות אלי בכל שאלה.
מקווה שהרגעתי, אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים בשפתייםיעל22/02/2009
שלום שמי יעל ממוצא תימני , עברתי טיפול איפור קבוע בשפתיים על מנת לכסות את הכתמים השחורים שיש לי על השפתיים, חלק הצליח וחלק לא ובנוסף יצאו לי כתמים נוספים. ברצוני לדעת ממה נוצרים הכתמים? האם אפשר לפתור את זה באיפור קבוע? למה יצאו לי עוד כתמים חדשים? אני נואשת לתשובות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים בשפתיים
אורית בן יהודה22/02/2009היי ברוכה הבאה לפורום:)
לצערי אין לי תשובה מרגיעה. גם אלי למכון הגיעו כהות עור שרצו להבהיר את השפתיים בעזרת איפור קבוע, לאחר התיעצות עם מומחה בתחום , הומלץ לי לא להתעסק עם זה בדיוק מהסיבה שאת כתבת "יצאו לי כתמים נוספים" , עור כהה מגיב לא טוב למילוי צבע בשפתיים וגורם לפגמנטציה!
מה שנותר לי להמליץ לך זה להמתין עד שהפיגמנט יצא מהעור , להגן על שפתייך במגן שמש מיוחד לשפתיים ולאפר אותם בנתיים בשפתון בהיר.
אשמח לעזור עם תעלה שאלה נוספת.
אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים שחורים בשפתיים
יעל22/02/2009מהם בעצם הכתמים השחורים? האם כדאי לי לעבור את הטיפול השני בשפתיים ? בטיפול אחד לא הכל נתפס האם המאפרת אשמה בזה שיצאו לי כתמים נוספים? האם הם יעלמו בעתיד ותוך כמה זמן? סליחה על כל השאלות ותודה עבור זמנך היקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים שחורים בשפתיים
אורית בן יהודה23/02/2009היי:)
כמו שכתבתי לך לא מומלץ למלא צבע בשפתייםבעור כהה מידי, מאחר ולא חשוב איזה צבע תבחרי, הצבע המתקבל הוא בהתאם להרכב הפיגמנט הטבעי ופיזיולוגיה שלך ובעור כהה זו לפעמים בעייה.
איני לא יכולה לאמר לך תוך כמה זמן הצבע ידהה, הדבר אינדבידואלי.
כמו כן איני יכולה ליעץ לך על גבי הפורום העם לעבור טיפול נוסף, לא ראיתי אותך , כל מה שאני יכולה זה לרשום לך מנסיוני .
עלייך לחזור לקוסמטיקאית שטיפלה בך שתראה אותך ותתיעץ עם גורמים מקצועיים.
בהצלחה,ויום טוב אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי אורית...22/02/2009
קיבלתי משחה מרופא עור , למשחה קוראים "וניקה" שהיא מיועדת לטיפול בכתמים והאטה של צמיחת שיער , אני משתמשת במשחה כבר 3 חודשים .. הכתמים לא טופלו כלל , אך השיער באזור השפם באמת צומח הרבה יותר לאט בקושי יוצא כך גם בפאות ומתחת לשפה התחתונה אבל לעומת זאת בצוואר עדיין יוצא לי הרהב שיער . יש לי מישהי מהמשפחה שהיא רופאה בעצמה והיא המליצה לי על זה בעצם , שהשתמשה במשחה הזאת 3 חודשים באופן קבוע ועכשיו היא מתמשת בה פעמיים בשבוע לחיזוק הטיפול ולא יצא לה שום שיער לאחר השימוש במשחה..היה לה הרהב יותר שיער משלי באזור הפנים והצוואר אני חייבת לציין . למה אצלי זה ממשיך לצאת ?זו בעיה הומונלית ? והאם שמעתם על המשחה ? כמה זמן מותר להשתמש בה ? האם זה יכול להזיק ? האם להמשיך להשתמש במשחה עד שבאמת הכתמים יוסרו ושהשיער בצוור יגדל הרהב יותר לאט ? או לא יצא כמעט שזהו מצב לא כ"כ מציאותי אבל זה מה שקהר אצל בת המשפחה שלי..שהיא מאוד מאוד שעירה בנוסף לכך העור שלי נוטה מאוד לפיגמנטציה..האם יש דרך לטפל בזה? ולא רק בעור הפנים אלה גם באזור המפשעה בין היריכיים..איבר המין..אפילו סימן של חזיה תחתון שהם דברים הנמצאים על הגוף כל הזמן משאיר לי סימן ככה..כל שפשוף קל ...בבית השחי אפילו וזה נורא מכוער ואני לא יודעת מה לעשות עם זה ..מה אפשר לעשות ? אני ממש נואתש אשמח אם תעני לי.. בנוסף פעם אחת חימצנתי שיער באזור הבטן ונשאר לי כתם לבן ענק..כבר בערך 8 שנים והוא לא עובר..והבנתי שזה בגלל שלעור שלי יש נטיה לפיגמנציה אבל אין דרך לטפל בזה?דרך למנוע את הפיגמנטציה הזאתי....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אורית - שיעור ופגמנטצייה
אורית בן יהודה22/02/2009היי:) ברוכה הבאה לפורום.
חיפשתי באינטרנט ומצאתי מידע על התרופה:
וניקה הינו קרם ייחודי, לא הורמונלי, המיועד לטיפול בשיעור יתר בפנים בנשים. החומר הפעיל בוניקה הוא EFLORNITHINE פועל במנגנון אנזימתי ולא הורמונלי בכך שהוא מעכב אנזים החיוני לצמיחת השערה, ולכן התוצאה היא האטה בקצב צמיחת השיער, אך מחקרים מראים כי הוא מראה שיפור ניכר בשילוב טיפולי לייזר או IPL. לגבי זמן מומלץ לשימוש את צריכה לשאול רופא וכן לגבי תופעות וואי. לא מצאתי שום מידע על הבהרת העור בזמן השימוש בוינקה.
בכל אופן , כל תרופה משפיעה אחרת על כל אחד, יכול להיות באמת שאת סובלת מבעייה הורמונאלית, מומלץ מאוד להבדק ע"י אנדרוקינולוג (מומחה להורמונים).
לגבי הפיגמנטציה זו באמת אחת הבעיות הקשות לפתרון, לדברייך כל גירוי קל גורם לך לפגמנטציה דבר המעיד על נטייה מוגברת לפיגנטציה.
אני ממליצה לך להסיר שיער ע"י IPL לא לייזר ,(לפי תיאורך לייזר יגרום לך כויות.)
הסרת שיער מבית השחי והמפשעות , יחסוך ממך גילוח או שעווה שבעור כמו שלך יגבירו את הפיגמנטצייה. אך עלייך לבחור מכון אמין שיעבוד איתך במשנה זהירות .
כמו כן באזורי חיכוך ,הניחי טלק רפואי כדי לא לגרום לגירוי של העור.
לגבי הבהרת העור באזור בית השחי והמפשעות, את יכולה להשתמש בקרם של רוייאל קאר המיועד לכהות סביב העניים, הוא לא מגרה מידי את העור ומתאים גם לאזורים אלו ובנוסף במי פנים של חברתNBC .ניתן לשקול גם שימוש בקרם "אזלק" של חווה זינגבויים המכיל חומצה אזלאית ומתאים במיוחד להבהרה בעור כההה, אך לשם כך יש לראותך ולאבחן בצורה מקצועית את עורך. לא הייתי ממליצה לך להשתמש בחומרים חריפיםכמו הידרוקינון או רטין A , הם יגרמו לך לגירוי ייתר ולעוד פיגמנטציה.
לגבי הפיגמנטציה בפנים , חשוב שתגיעי ליעוץ , קרם"אזלק" שכתבתי עליו יכול להתאים עם חומרים נלווים.
והדבר החשוב מכל, עלייך לצאת מהביית עם קרם הגנה בעל SPF 50 ולמרוח אותו לעיתים קרובות, גם בחורף מידי מספר שעות בימים קיציים שהשמש זורחת כל 3 שעות.
כאן מדובר במניעה שהיא הדבר החשוב מכל בעור הנוטה לפיגמנטציה, שהפגמנטצייה כבר מקובעת בעור, זאת אומרת נמצאת בשכבה הדרמלית, הטיפול הוא כרוני בעור כמו שלך ויכול להבהיר מעט אך לא יותר מזה. כמו כן הזהרי מהבטחות כגון "אני אעשה לך פילינג והכל יעבור" בעור כמו שלך הדבר מסוכן ביותר, ויכול לגרום לך לפיגמנטציה חריפה יותר או להיפו פיגמנטציה (כתם לבן)כמו שקרה של בעקבות חמצון השיער בבטן, לצערי לא אוכל לאמר לך שהדבר יעבור.
וזכרי מ נ י עה לפני הכל!
בכל אופן בעם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.
בברכת יום טוב, אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
...24/02/2009הייתי אצל רופא עור והוא שלח אותי לבדיקות הורמונליות , למרות שהוא אמר שזו לא הבעהי כנרהא וזה גנטי . את המשחה וניקה הוא אמר שזה בעקרון לא מעלים את השיער אבל יכול אולי להאט צמיחה אבל בכתמים זו המשחה הכי טובה לפיגמנטציה שיש לי בפנים .. תודה על העזרה ועל כל החומר ! אפשר לדעת איפה את נמצאת ? כדי שאוכל לבוא להתאבחן במכו ןשלך ? והאם את מאבחנת באופן אישי ? ואגב אני עוברת טיפולי ipl כבר במשך שנתיים כמעט..וקצת מיואשת מזה.. אני מכירה הרבה שעשו בכללי וגם במכו ןשאני עושה בו וזה עזר להם..אבל אצלי זה ..לא ככ עוזר ובטח שלא לפיגמנצטיה..וגם רציתי לדתע עם כיד לי לשלב עכשיו את הטיפולים באזור הצוואר ? כשאני משתמשת בוניקה? הרי לוניקה צריך למרוט את השיער..אבל לאייפיאל צריך לגלח..מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
עד כמה שאני יודעת התרופה וניקה היתה בכלל מיועדת לטיפול במחלה מסויימת ובמקרה גילו שהיא מעכבת צמיחת שיער, לא ידוע לי מכל המקורות איתם בדקתי על הבהרת כתמים ע"י תרופה זו.
השימוש בתכשיר איננו עוצר לחלוטין את צמיחת השיער אלא מאטה את הקצב ולכן יש להמשיך להסיר את השיער המיותר באמצעים אחרים כגוןIPL או אפילציה טרם מריחת התכשיר.
את התכשיר יש למרוח לאחר אפילציה ורק במקרים שיש המון שיער ועיקוב הצמיחה עוזר להתמודדות עם התהליך הממושך(כאשר מבצעים אפילציה לא רצוי למרוט שיער במקביל).
כאשר מטפלים הIPL קודם מגלחים ואז מבצעים טיפול בIPL ואחרי הטיפול יש למרוח וניקה ורק למי שיש בעיה קשה של צמיחה מהירה (ׁוניקה מיועדת רק לפנים).
לפי תאורך עדיף לך לבצע אפילציה שהכי יעילה לאזור זה, לפעמים ניתן לשלב עם IPL
חשוב לדעת כי לתרופה עלולות להיות תופעות לוואי כגון התפרצות אקנה או פוליקוליטוס (דלקת זקיק השערה).
אחרי מריחת וניקה יש להמתי לפחות 5 דקות עד למריחת קרם אחר.
את יכולה להכנס לאתר המופיעה ליד התמונה, כל הפרטים שלי נמצאים שם.
מקווה שעזרתי לילה טוב, אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות אחרי הטיפול שעווהאיציק21/02/2009
עשיתי טיפול שעווה ונהיה לי אדמומיות אחרי הטיפול אבל האדמומיות זה לא כמו שהיה לי פעם קודמת שעשיתי שעווה זה נחלש רציתי לשאול אם אני יעשה כל הזמן טיפולי שעווה האדמומיות תעלם בסוף? תודה מראש איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות לאחר טיפולי שעווה
אורית בן יהודה22/02/2009היי:)ברוך הבא לפורום.
אין שום דרך לדעת איך תגיב לאחר הסרת שיער ע"י שעווה, הכל תלוי ברגישות עורך ובתכניקת
העבודה של הקוסמטיקאית.
כדי בכל זאת לא להגיב באדממיות ניכרת, פשוט על תמתין עד שכל השיער יצמח סמיך, זו הסיבה כנראה שבפעם השנייה הגבת בפחות אדמומיות. חשוב שלאחר המריטה תמרח ג'ל אלוורה להרגעת העור מספר פעמים ביום.
בהצלחה אורית בן יהודה , אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פלינגחלי21/02/2009
לאורית שלום לך. הייתי מבקשת את תגובתך לנושא שמאוד מפריע, לי וגרם היום פשוט לא להאמין באנשים שנותנים את שרותי הקוסמטיקה , איתך הסליחה אך תקני אותי ובכן לקראת חתונת בתי רציתי להראות הכי טוב, כמבן התעניתי הרבה כ - 10 חודשים לפני האירוע אני בת 52 עורי יפה יחסית, מסביב לעניים יש לי קמטים, עשיתי ניתוח והורדתי את המשקפיים, ולכן היה לי חשוב לעשות טיפול מיוחד הלכתי על בוטוקס התענינתי בכמה מקומות פרופוציה, וגם ע"י מכשיר מיוחד בעל סיכות, לא זכור את שמו. בקיצור, בסוף הגעתי לקוסמטיקאית שאני מכיר פרא רפואית, היא שללה את הבוטוקוס והציע פלינג בפנים עם חומצה.... וטיפול מסביב לעניים כל זה בסך של 2700 שקל- ל - 5 טיפולים ועוד קרים בקיצר יצאתי בנזק 4,600 ש"ח שהאמת לא ראיתי שום שינוי , נראה כמו לאחר טיפול פנים רגיל. ובנוסף הציעה לי טיפול בעניים ע:י הילאורנית טיפול זה 1000 ש"ח. והבטחה שזה סוף הדרך. אני מרגישה פשוט חוסר אמון מוחלט וסחיטת כספים שאני עדיין משלמת, אנא הצעתך\ אני צריכה היום קרמים שאני השתמש בבית , אלא שבכל מקום סופר פארם מתלבשים עליך ומנסים למכור ורק למכור האם תוכלי להמליץ לי על קוסמטיקאית א מ י נ ה . תודה חלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פילינג
אורית בן יהודה21/02/2009היי) ברוכה הבאה לפורום.
ראשית אינך צריכה להתנצל על חוסר אמונך בעולם הקוסמטיקה.
כקוסמטיקאית העובדת 20 שנה אני מסכימה איתך לגמרי, ישנן קוסמטיקאיות אשר מחוסר ידע או חוסר יושר מוציאות שם רע למקצוע!
דוגמה לחוסר ידע או חוסר יושר הוא הטיפול ב1000 ₪ על החדרת חומצה הילארונית לאזור העניים ל"העלמת קמטים":עובדה מדעית היא שמולקולת החומצה ההילארונית גדולה מידי ואינה יכולה לחדור בטיפול קוסמטי לעומק העור.
החומצה ההילארונית חודרת אך ורק לשכבה העליונה של העור (השכבה הקרנית), היא יעילה כאשר מוסיפים אותה לקרם פעיל, כמו כן יעילה מאוד במריחה על קרם לחות (שומרת על הלחות בעור) .
עושה עבודה נהדרת לאחר טיפול פילינג שאינו גורם קילף אלה רק המסה, חומצה זו עושה עבודה נפלאה על השכבה הקרנית שהיא השכבה הנראית לעיין. כמו כן יעילה בהזרקה ע"י רופא למילוי קמטים.
אך ישנן גם קוסמטיקאיות אמינות ומקצועיות היודעות את מקומן ועובדות בשיתוף רופא, כאשר הרופא מבצע הזרקת בוטוקס לאזור העניים או לקמטי המצח, או מזריק חומרי מילוי (בשום אופן לא סיליקון) לקמטים עמוקים. אנו הקוסמטיקאיות דואגות למרקם העור ע"י שימוש בחומרים פעילים, וישנם גם חומרים החודרים לעור ומשפעלים אותו!! , עוזרות בהבהרת העור ובשמירה על עור בריא ובוהק- לא פחות חשוב! ניתן בהחלט לבצע פילנגים לצרכים שונים החל מריפוי אקנה הבהרת פיגמנטציה עבודה על קמטוטים עדינים והאטת הזדקנות העור. עולם הקוסמטיקה הפרא רפואית התקדם מאוד בשנים האחרונות וניתן לרכוש אצל קוסמטיקאיות פרא רפואיות תכשירים פעילים המכילים למשל חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות , וחומרים מבהירים , תכשירים אשר פעילותן הוכחה מדעית. ויש רבים כאלו.
בפרמים את יכולה למצוא תכשירים טובים אך הרבה פחות פעילים.
אשמח עם תכתבי לי על גבי הפורום,למען שאר הגולשים, העם סדרת הפילינג שבצעת גרמה להשלת העור (קילוף), העם צוידת בתכשירים פעילים יחד עם טיפולי הפילינג?
ניתן בהחלט לבצע פילנגים במחירים סבירים ובראש וראשנה תפקידה של קוסמטיקאית טובה ואמינה הוא לעשות תיאום ציפיות עם הלקוחה, כדי שלא תצא מאוכזבת כמוך.
כמו כן כתבי לי למייל מאיכן את בארץ ואנסה להפנותך לקוסמטיקאית טובה ואמינה.
בברכת לילה טוב , אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציהר20/02/2009
אני צריחה עזרה דחוף אני בת 14 ואני מאוד שעירה יש לי יש לי גם מחלה שניקראת בלוטת התריס אני יודעת שזו בעיה עים הורמונים אבל יש לזה קשר לזה שאני מאוד שעירה? אני גם רוצה לדעת אם מותר אפילציה בגיל 14 יש לי שערות בולטות בכול הגוף ואיך כל תהליך האפילציה קורה אני רוצה להוריד שעיר באפילציה במצח פאות לחיים שפם ואף את חושבת שמותר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה
אורית בן יהודה20/02/2009היי)ברוכה הבאה לפורום.
חוסר איזון בבלוטת התריס אכן גורם לשיעור יתר, אני מניחה שאת מטופלת תרופתית.
במידה ואת כבר מקבלת את המחזור החודשי,בהחלט מותר ומומלץ להתחיל הסרת שיער ע"י אפילציה ובמקרה שלך (בעיה הורמונלית )הסרת שיער באזור הפנים, רק ע"י אפילציה לא לייזר או אינפרא. בשאר הגוף את יכולה להתחיל עם אינפראIPLאו לייזר עד לדילול ולסיים ע"י אפילציה.
האפילציה מתבצעת ע"י החדרת מחט דקיקה לזקיק השערה וצריבת הנימים (כלי הדם) המספקים חמצן לשערה. ניתן להרדים חלקית (לאלחש) את המקום ע:י מריחת "אמלה" או "דוקאין".
יחד עם אמך , חפשו אפילטורית טובה באזור מגוריכן.
בהצלחה ושבת שלום אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייק אפדליה19/02/2009
היי אורית על איזה מייק אפ את יכולה להמליץ לעור עדין/רגיש ונוטה לאדמומיות? בברכה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייק אפ
אורית בן יהודה20/02/2009היי:)
גשי למרכז לאיפור מיקצועי ובקשי מייק אפ המתאים לסוג עורך (יבש/רגיל) המכיל בתוכו פיגמנט ירוק, הפיגמנט הירוק מנטרל אדמומיות.
בהצלחה ושבת שלום.
אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופרוזיםדליה19/02/2009
שלום לך ברצוני לשאול אותך לטיפול לקופרוז מהו המוצר שיכול לעזור,מפני שיש לי מידי פעם קופרוזים המופיעים בעור,למרות שאני מטפחת את עצמי ושומרת על ניקוי יסודי של העור.(ניקוי, פילינג ומסיכה) יש לציין שאני משתמשת במוצרים של גינו ובסבוקלם.(הנני בת 44) אשמח אם תייעצי לי על מוצר שיכול לעזור,למצבי קופרוז בתודה מראש דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומפורוז
אורית בן יהודה20/02/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
תכשירים נהדרים לטיפול והרגעת קומפרוז: D RED של חברת הוליללנד , סרום לשעות היום וקרם לילה.חשוב להדגיש שפילינג ע"י שפשוף מחריף קומפרוז , כמו כן עישון ,שתיה חריפה, סאונות ומקלחות חמות מידי.
כמו כן חשוב להמנע ככל האפשר משיזוף ולהשתמש באופן קבוע מספר פעמים ביום במסננן קרינה 30 SPF לפחות.
שבת שלום , אורית בן יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)