פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vpku, juzru,
    יהודית
    19/10/2008

הי, אני בת 35. יש לי 2 ילדים והשנה הלכנו על הילד השלישי. שתי הנסיונות הסתיימו במה שהרופא שלי הגדיר כהפלה נדחת בשבועות 7-8. בעוד יומיים אני עושה גרידה. עליי לציין שזה לא קרה בעבר, אני לא מעשנת, לא שותה, אין לי הסטוריה של מחלות גנטיות, המחזור שלי סדיר מאוד... איזה בדיקות עליי לעבור?? מהי יכולה להיות הסיבה והטיפול?? הרופא שלי אמר שזה יכול להיות "מזל רע" אך קשה לי עם התשובה הזו. תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    vpku, juzru,

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    19/10/2008

% מההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים, בדר'כ בגלל שהעובר עצמו איננו תקין וזוהי דרכו של הטבע לעשות את הסלקציה שלו כדי למנוע מחלות/מומים מיותרים.

לאחר הפלה שלישית ברציפות מומלץ לבצע בירור שכולל:
    - לקיחת הסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה גופנית כולל אולטראסאונד
    - צילום רחם
    - בירור גנטי לשני בני הזוג
    - בדיקות מעבדה הכוללות זיהומים למיניהם, בעיות אוטואימוניות (במערכת החיסונית של הגוף), בעיות הורמונליות, נטיה לקרישיות יתר של הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שנידחה

יורם גני
    24/10/2008

ליהודית שלום רב
    בראיית ה"ביורגונומי" הסיבה לכך שההריון נידחה, בדרך כלל הדבר קורה שהגוף חלש מידי לקבל הריון. ניראה לי שבשנה האחרונה את נמצאת במצב של עייפות בלתי מוסברת, בביורגונומי יש הסבר וטיפול למצב זה ומנסיוני לאחר הטיפול, ברוב המקרים ההריון הסתיים בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא
    לינוי
    19/10/2008

שלום רב, 1)האים ע"י זה שאני ובן זוגי היינו בג'קוזי והוא החדיר את איבר מינו לאיבר מיני והוציא ממש אחרי כמה שניות יש מצב להריון? 2)בגלל שנלחצתי לקחתי פוסטינור אחרי 20 שעות בערך, האים זה יעזור? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    19/10/2008

בבקשה להפנות את השאלה לפורום גינקולוגיה/אמצעי מניעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הריון
    תוהה
    17/10/2008

שלום האם אחרי הפסקת הריון ,עדיין מרגישים בחילות והרגשה רעה כאילו עדיין בהריון? תשובה תתקבל בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הריון

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/10/2008

הרגשת ההריון יכולה להימשך עוד מס' ימים עד שרמת ההורמונים יורדת, אך במידה ואין שינוי רצוי להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

תוהה
    19/10/2008

תודה על תשובתך. מה הטווח הנורמלי של הימים? מועדים לשמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    19/10/2008

3-4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תוהה
    20/10/2008

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגסטרון...שאלה..
    מיה
    16/10/2008

שלום דוקטור אני בת 32 לפני כ-7 חוד עברתי גרידה-עובר ללא דופק מאז איני מצליחה להיכנס להריון ..לפני כחודש היתי אצל רופא נשים שביקש להתחיל בירור של בדיקות דם שמתי לב לפרוגסטרון ביום ה-3 למחזור היה 0.5 ואילו ביום ה-21 למחזור היה 1.7 בבקשה מה המשמעות של זה ? האם פרוגסטרון נמוך מונע ממני כניסה להריון? האם הוא גורם להפלה? מודאגת מאד .

לקביעת תור
    סגירה
    פרוגסטרון...שאלה..

הוספת תגובה

• הודעה של: מיה

פרופ' שבח פרידלר
    16/10/2008

ביום 21 הפרוגסטרון הנמוך מעיד כי טרם התרחש ביוץ. העדר ביוץ או ביוץ מאוחר יכול להסביר חוסר הצלחה להרות. אינני רואה קשר להפלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום והפלות חוזרות
    שי
    15/10/2008

שלום רב הנני בת 36, אם לשתי בנות גדולות(11,7), עברתי 4 הפלות טבעיות בשבועות 7 עד 9 לערך בשלוש השנים האחרונות. ברצוני לבצע ברור מקיף. הנני סובלת מהפרשות וגרד שרמתם משתנה במהלך החודש (לעיתים המצב גרוע ולעיתים אין סמפטומים). תמיד ייחסתי זאת לקנדידה (המשתנה בהתאם לשינויים ההורמונליים במהלך החודש) אלא שעתה ברצוני לברר האם יכול להיות שאני סובלת מזיהום אחר שייתכן מהווה גם גורם להפלות החוזרות? קראתי על כלמידיה ומיקופלסמה (למרות שייש לי בן זוג יחיד!!!! האם יכול להיות שנידבקתי בחיידק זה?) בתודה מראש שי

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום והפלות חוזרות

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בהקשר זה

שי
    15/10/2008

מהם הזיהומים האפשריים (חיידק/פטריה), אשר יכולים להוות גורם להפלות חוזרות? שוב תודה, שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: שי

פרופ' שבח פרידלר
    15/10/2008

יתכן- שלילת מקור זהומי אינו מסובך על ידי בדיקות דם ותרביות. כמובן יש אפשרות לגורמים נוספים, אחרים להפלות חוזרות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה העיקרית בראיית ה"ביורגונומי"

יורם גני
    24/10/2008

שלום לשי
    אחת הסיבות העיקריות לתופעות שציינת היא רמת אנרגיה נמוכה בגוף, מצב בו את שרוייה כשנתיים. במצב זה המערכת החיסונית של הגוף חלשה ולכן התפתחות החידקים מתגברת וגם אם תשימי לב תרגישי שאת נמצאת בעייפות כרונית, בלתי מוסברת. במצב זה הגוף חלש מידי להחזיק הריון תקין, לכן הוא דוחה אותו. בטיפול ב"ביורגונומי" מטפלים בסיבה לעיפות ולחולשת הגוף וברוב המקרים, לאחר טיפול כזה, ההריון מסתיים בהצלחה
    בכבוד רב
    יורם גני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות וטיפול מונע
    לימור
    11/10/2008

שלום רב אני בת 39 יש לי ילד בן 4. בהיריון נתגלו ברחמי מיומות סובסרוזיות ילדתי בשבוע 41 לידה רגילה. ילד בריא. בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות בהפרש 8 חודשים שתיהן בשבועות מתקדמים - 14, 15. פניתי לשני מומחים: האחד המליץ לי על כריתת מיומות בניתוח כגורם אפשרי (לא בטוח להפלות החוזרות) רופא אחר לא ראה קשר בין המיומות להפלות וטען שזה כנראה בעייה של כרומוזומים וגיל מתקדם יחסית. הרופא השני טען שניתוח עלול ליצור בעיות חדשות כמו הדבקויות ברחם ובעיית קליטת הריון. בימים האחרונים גיליתי שאני בהריון. הרופאה המלווה שלי שטרם נפגשתי איתה, אמרה שייתכן ותתן לי טיפול תרופתי מונע כי הוכח במחקרים אחרונים שששיעור ההפלות יורד עם טיפול מונע (עשיתי בדיקות טרומבופיליה והכל תקין, הוזמנו לבדיקת קריוטיפ בקרוב) מה דעתך? מה היית ממליץ לי לעשות כרגע שאני בשבוע 5 להריון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות וטיפול מונע

הוספת תגובה

• הודעה של: לימור

פרופ' שבח פרידלר
    11/10/2008

כעת אין לך הרבה אלטרנטיבות. מאחר ואני מבין כי לא נמצאה עדות לבעיה של קרישיות יתר, מחלות רקע, תסמונת אנטיפוספוליפידים, זיהומים (אני מניח כי כל זה נבדק ונשלל). לכן כל התערבות ברמת הרחם אינה אפשרית כאשר את בהריון. גם את גילך לא ניתן לשנות אם כי הוא מתקדם מידי. עדיין סטטיסטית רוב הסיכוי כי ההריון יצליח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות

יורם גני
    19/10/2008

ללימור שלום רב בראיית ה"ביורגונומי" הסיבה להפלות החוזרות קשורה בדרך כלל למצב של עייפות בלתי מוסברת, ולא קשורה לחוסר יכולת לשמור על ההריון, כלומר התפקוד הכללי בסדר אולם בגוף חסרה האנרגיה הדרושה להחזיק את ההריון. מניסיוני, בטיפול בביורגונומי אפשר להעלות את רמת האנרגיה בגוף וההריון יסתיים בהצלחה. לאבחון מדוייק שיכול להעשות גם מרחוק את מוזמנת להתקשר. בכבוד רב יורם גני (בגוגל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב
    מירי
    07/10/2008

שלום ד"ר, עברתי הפלה בשבוע שביעי בתאריך 20.8.08 הפלה טבעית- הריון ראשון. ב- 14.9.08 היה לי דימום כמו מחזור של 3 ימים בלבד. בבדיקת פרופיל הורמונלי הערכים היו תקינים והוסבר לי כי לא היה ביוץ (בדיקת הדם בוצעה ביום השלישי למחזור). המשכתי הלאה וקיבלתי שוב מחזור היום (בעצם התחיל קצת אתמול)- אחרי 22 יום מהמחזור הקודם! אני בת 30, עד ההפלה היה לי מחזור סדיר כל 27-28 יום שנמשך 5-6 ימים. 1. מה זה אומר הפעם? האם יכול להיות ששוב לא היה ביוץ? 2. למה אני יורדת בימים בין מחזור ומחזור פעם שעברה היה 25 יום ועכשיו 22? 3. האם אתה ממליץ לי לעשות בדיקות כלשהן? תודה רבה, מירי

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב

הוספת תגובה

• הודעה של: מירי

פרופ' שבח פרידלר
    07/10/2008

נראה לי שאת דואגת מוקדם מידי. בקושי עבר זמן מההפלה והגוף דורש לעיתים יותר זמן לחזור לתפקוד רגיל של הקוצב במוח האחראי על תהליך הביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה
    שי
    06/10/2008

ד"ר שלום אני אמורה לעבור היסטרוסקופיה (אבחנתית וניתוחית) מאחר וגילו באולטרא סאונד פוליפ בגודל 1 ס"מ רציתי לדעת האם אפשר להסיר פוליפ בהיסטרוסקופיה בהרדמה מקומית בלבד? אני מפחדת מהרדמה כללית תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• הודעה של: עדי

פרופ' שבח פרידלר
    07/10/2008

חשד לממצא באולטרהסאונד אינו בהכרח ממצא אמיתי- אולי זה קפל של רירית וכיוצ"ב. לכן כדאי תחילה לבצע בדיקה אבחנתית שאינה מצריכה שום אילחוש, פרוצדורה של מסםפר דקות, פשוטה מאד. רק אם יאובחן צורך בהתערבות כירורכית יש מקום לפעולה בהרדמה כיון שההיסטרוסקוף הניתוחי רחב והרחבת צואר רחם דורשת הרדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לנסות מיד שוב אחרי 2 הפלות
    ליהי
    05/10/2008

שלום אני בת 36.5 , בחודשים האחרונים עברתי שתי הפלות, הראשונה ביוני לאחר שנצפה דופק תקין בשבוע ה- 7 והעובר הפסיק להתפתח בשבוע ה-9 , עברתי גרידא. השנייה השבוע - הפלה טיבעית בשבוע השביעי לאחר שלא נצפתה התפתחות עובר כלל בתוך שק ההיריון. אילו שני ההריונות היחידים שעברתי עד כה ( ללא ילדים) כל הריון נקלט לאחר 2 חודשי ניסיון. נישלחתי כעת לבדיקות רבות כולל טרומבופיליה ובדיקת DNA F FRAG של בעלי. אני די בדיכאון מהמצב ובפחד איום שלא אצליח להחזיק שום הריון. האם מצב של שתי הפלות בגילי הוא עדיין תקין והסיכוי ללדת עדיין גבוה? אני יודעת שההמלצה היא בדרכ' לחכות חודש לפני הניסיון הבא, אך אני רוצה כבר לנסות אם אין בעייה רפואית או סיכוי מוגבר להפלה אחרי הפלה טיבעית. הדימום שלי כמעט פסק ובהנחה שבדיקת האולטרסאונד תראה ששק ההריון יצא, האם אפשר להתחיל לנסות לפני המחזור הבא? האם יש סיבה ממשית בהנחייה לחכות חודש? מבחינה נפשית אני מעדיפה לנסות שוב כמה שיותר מהר - לחכות חודש שלם לפני הניסיון הבא יהיה מאוד מדכא מבחינתי. קראתי במקומות שונים על בחורות שניכנסו להריון מיד לאחר הפלה - ברור לי שזה אפשרי רק פחות ברור אם הסיכוי גבוה שיסתיים שוב באותה צורה דווקא בגלל שאחרי הפלה. תודה מראש

הוספת תגובה

• הודעה של: ליהי

פרופ' שבח פרידלר
    06/10/2008

הסיכוי להפלה טבעית לאחר 2 הפלות רצופות היא כמו לפני ההפלות- רק אצל נשים עם 3 הפלות רצופות נמצא סיכון מוגבר. הגיוני שהרחם והמערכת ההורמונלית צריכה לחזור לנוורמה ורק אז יווצרו שוב תנאים להשרשה חדשה. גילך עדיין מספיק צעיר להספיק לידות נוספות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ליהי

אווה
    09/11/2008

אני ממש מבינה אותך כי אנחנו באותו מצב אני בת 24 ללא ילדים אני גם היה לי שתיי הפלות אחת בשבוע 8 לא היה דופק לעובר אז עשיתי גרידה והריון שני בשבוע 7.3 העובר לא היתפתח וקראת לי הפלה טבעית אני גם בלחץ יש כאלה רופאים שאומרים לחכות מחזור אחד ואז להיכנס להריון ןיש כאלה אומרים לחכות 3 חודשים ההפרש בין ההריונות שלי היו חצי שנה אבל אני לא רוצה לקחת סיכון אני אני לא רוצה להיתכזב שוב פעם זה לא קל הולכת לעשות את כול הבדיקות ואז אני יהיה רגוע ואני גם לך מציע לעשות את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה של 2 עוברים זהים
    גל
    05/10/2008

בבידקת אולטרה סאונד ראשוני שבוע שמיני הרופא גילה עובר אחד ללא דופק, אולטרה סאונד שני ניצפו שני שקי חלמון בתוך שק ההריון - בצמוד לשק חלמון אחד נצפה הד עובר עם דופק איטי ובצמוד לשק החלמון השני נצפה הד עובר ללא דופק. אולטרה סאונד שלישי אין דופק כלל, אני כ- 10 ימים לאחר ההפלה מדי פעם יש לי דימום קל ברצוני לדעת מתי ממולץ להיכנס להריון והאם כדאי לשקול ייעוץ גנטי לאור זה שבעבר ילדתי בחודש שמיני עובר מת, ולאחר מכן ילדתי ילדה בניתוח קיסרי - ילדה בריאה וכיום היא בת שמונה. אציין כי הריון זה הוא הריון רגיל ללא טיפולים הנני בת 38. בברכה ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה של 2 עוברים זהים

הוספת תגובה

• הודעה של: גל

פרופ' שבח פרידלר
    06/10/2008

יעוץ גנטי אינו מזיק אם כי לא מסרת נתונים המעידים כי יש לכם בעיה גנטית. הפלות מוקדמות הן על רקע שונה בדרך כלל מאשר מות עובר תוך רחמי. דווקא את הבעיה הזו כדאי לברר לעומק. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח נפשי
    שירה
    05/10/2008

אני כבר 4 שנים מנסה להיכנס להריון טיפול אחרון הזרעה ואיקוקלומין 2 בעבר גונלף בלי הזרעה והיה הריון כימי שנספג ,בטיפול אחרון היו לי כל ההרגשות שנקלט הריון אבל משום מה לא נראה לי שהריון שרד ממתח נפשי כ4 ימים לפני קבלת ווסת הפסקתי להרגיש את ההריון(לציין שיש לי 2 ילדים בהריון טבעי)יכול להיות שהריון לא שרד?מה עושים הלאה?מה דעתך ד"ר אני בת 38 מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    מתח נפשי

הוספת תגובה

• הודעה של: שרון

פרופ' שבח פרידלר
    06/10/2008

יאוש לא עוזר- צריך להתמודד עם המתח- אל תשכחי שאת לא בסכנה בריאותית. הרגשת הריון אינה הוכחה להריון ואין לדעת ללא בדיקות דם מדויקות. באופן פרקטי גם אם החללה השרשה לא מוצלחת אין לכך חשיבות מעשית. צריך לברר לעומק את סיבת תת הפוריות ולטפל בהתאם תוך התחשבות בגילך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הזמן?
    מאיה
    04/10/2008

בת 30, בירור פריון שלי תקין. היום הזרעה חמישית על בסיס מחזור טבעי. אלה נתוני הזרע לפני השבחה: נפח 1.8, התנזלות שלמה, צמיגות מוגברת, ריכוז 6, זרעונים בתנועה 45%, דרגת תנועה 2-3, אין לויקוציטים. אלה נתוני הזרע אחרי השבחה: נפח 0.45, ריכוז 16, דרגת תנועה 2-4, מעט לויקוציטים. האם לאור נתוני הזרע הנ"ל אנחנו מבזבזים זמן יקר? האם כדאי לפנות מייד להפריה חוץ גופית? ואגב, מה זה לויקוציטים?

לקביעת תור
    סגירה
    חבל על הזמן?

הוספת תגובה

• הודעה של: גלית

פרופ' שבח פרידלר
    06/10/2008

אם הבנתי נכון ריכוז הזרע 6 מיליון תאים בסמ"ק עם תנועתיות של %45 אך לא ציינת את המורפולוגיה- אחוז התאים עם מורפולוגיה תקינה. לכן קשה לתת תשובה- כיון שאם את מאד פוריה יש תנאים בהם ניתן בכל זאת לההשיג הריון עם הפריה תוך גופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקקלומין ומחזור
    אנונימית
    03/10/2008

בת 26 סובלת משחלות פוליציסטיות ככל הנראה. המחזור לא מופיע ללא התערבות, בעיית אקנה ושיעור יתר קלה ונשירת שיער מסיבית. טופלתי באיקקלומין אחד ליום שלא גרם להתפתחות הזקיקים (זקיקים קטנים רבים). אני מבינה שכעת צריך להגדיל את המינון. שאלותיי: 1. האם המחזור יגיע ספונטנית או שעליי לקבל שוב תרופה לצורך כך? 2. האם יש דרך לטפל בשאר הבעיות הנובעות מתסמונת השחלה הפוליציסטית ללא גלולות? תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    איקקלומין ומחזור

הוספת תגובה

• הודעה של: אנונימית

פרופ' שבח פרידלר
    03/10/2008

עדאי לקחת פרוגסטרון לגרימת וסת כיון שלא היה ביוץ והוסת יכולה להופיע בעוד הרבה זמן. אספקטים של אקנה ושיעור יתר ניתן להעזר אצל קוסמטיקאית- עם הצלחות חלקיות על פי רוב. שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות?
    אני
    02/10/2008

בס"ד שלום, אני בת 27, מחזור סדיר כל 28 יום. בעלי מבוגר ממני ב 13 שנים ויש לו ילד בן 11 מנישואין קודמים (אז כך שהבעיה אצלי..). אולי רצוי לציין שאני גם חולת קוליטיס (כל ה"ניסים והנפלאות" קורים לי...) לאחר חצי שנה של נסיונות נכנסתי להריון שהופסק בשבוע 9 עקב הפסקת דופק העובר (הוא גם היה קטן מידי). לאחר הגרידה קיבלתי מחזור בדיוק לאחר 28 ימים. לאחר מחזור זה שוב נכנסתי להריון, הספקתי לבדוק בטא שיצא 54 ביום אחרי שהייתי אמורה לקבל אך הפעם ככל הנראה זה נפל מיד (בערך 5 ימים לאחר האיחור). אתמול פסק הדימום. בכל אופן רציתי לדעת: 1. האם זה היה מה שנקרא "הריון כימי"? 2. האם זו הפלה לכל דבר וכעת באמתחתי שתי הפלות רצופות? 3. האם לאחר הריון כימי יש להמתין לפני שנכנסים שוב להריון? 4. אילו בדיקות עלי לעשות בכדי לראות אם יש לי בעייה להחזיק הריון ובכדי למנוע הפלה נוספת? 5. לאיזה רופא פונים? רופא פריון? הרי אין לי בעיה להקלט.... תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות ישר כח על עבודת הקודש ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות?

הוספת תגובה

• הודעה של: אני

פרופ' שבח פרידלר
    03/10/2008

אכן ההריון השני שלך הריון כימי. כדאי גשת לרופא פוריות כי אנחנו מרכזים גם אספקטים של הפלות חוזרות. יש בדיקות שאולי כדאי לבצע לשלול הפרעות רקע. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי
    מאיה
    02/10/2008

היי, אני בת 31, בירור פריון תקין, זרע של בעלי בינוני. היום קיבלתי מחזור אחרי הזרעה חמישית כושלת ללא טיפול הורמונלי. התור שלי לרופא נקבע רק ליום ראשון. משיחה עם הרופא מחודש שעבר המליץ להתחיל הזרעות בשילוב טיפול הורמונלי. אני מאוד רוצה להתחיל את הטיפול ההורמונלי כבר בחודש הזה, אבל יש קצת בעייה בתאריכים, ואשמח לדעת אם קיים פרוטוקול שנוכל לעמוד בו: הבעיה היא שבעלי לא יהיה בארץ בימים 10-17 באוקטובר (בשבוע הזה אני אוכל לעשות מעקב זקיקים אבל לא תהיה אפשרות להזרעה) ואני מצטרפת אליו מיום 18-22 באוקטובר (בארבעת הימים האלה לא נוכל לעשות מעקב ולא הזרעות..). על איזה פרוטוקול היית ממליץ לנו בחודש זה? האם אפשר לדחות את הביוץ...?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הורמונלי

הוספת תגובה

• הודעה של: גלית

פרופ' שבח פרידלר
    03/10/2008

המידע שנתת אינו מספיק. אין מושג מקצועי של זרע בינוני. אם הזרע עומד בקריטריונים הדרושים להפריה טבעית- לאחר השבחה כמובן, אז סיכויי ההריון עולים עם גרימת ביוץ. גרימת ביוץ יעילה הינה בעזרת גונדוטרופינים הניתנים בזריקה תוך מעקב אחר התגובה השחלתית. בדרך כל הביוץ צפוי סביב יום 14-16. אם זה לא ניתן לביצוע אולי כדאי לקול חודש חופשה מטיפוליםת הורדת מתח - גם לפן הנפשי יש חשיבות בהצלחה. שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה