מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות חוזרות בדפוס דומהדנה03/12/2008
שלום, אני בת 33, יש לי 2 ילדים בריאים (6 ו- 4.5) - הראשון נולד בלידה טבעית בשבוע 39 אבל היה חשד לרעלת הריון בסוף ההריון, השניה נולדה בשבוע 34 IUGR במשקל 1770 בעקבות זרוז לידה. לאחר מכן ב- 4 שנים האחרונות עברתי 4 הפלות חוזרות, בכולן נצפה דופק עוברי והתפתחות תקינה עד שבוע 8, שבו הדופק פסק והתחילה הפרשה דמית. בהריון של ההפלה הראשונה - נצפה קריש דם ברחם בא.ס הראשון, בשאר ההריונות בדיקות הא.ס היו תקינות עד הפסקת הדופק. ב- 3 מההריונות עברתי גרידה, בפעם האחרונה עברתי טיפול בציטוטק. עברתי בדיקות קרישיות יתר - תקינות. אני צריכה לעבור בנוסף בדיקת קריוטיפ. לא נשלחתי לבדיקות רחם, זיהומים, בעיות אימוניות ושאר הדברים שקראתי שממליצים לעבור. לשאלותי: האם אני צריכה לעבור את הבדיקות האלו ונוספות שאני לא מודעת אליהן? האם יש סיכוי שההפלות החוזרות נוצרו כתוצאה מההפלות? האם יש משמעות לדפוס החוזר? הרופא שלי המליץ לי להכנס להריון ולקחת אספירין למניעה - האם יש סבירות שההריון הבא יהיה תקין? תודה רבה מראש על כל התשובות. דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר03/12/2008מובן מאליו כי יש הצדקה במקרה שלך לעבור בירור מקיף לכל ההיבטים של הפלות חוזרות. יחד עם זאת אין בירור זה מבטיח כי בהכרח תקבלי תשובה חד משמעית- עדיין ברוב המקרים אין תשובה ברורה. הסיפור הקליני שלך עם רעלת הריון בעבר, פיגור בגדילה תוך רחמית והפלות חוזרות מרמז על אפשרות של בעיה וסקולרית. מתן אספירין מניעתי הינו צעד הגיוני ביותר. עדיין אסור להתיאש כיון שסיכויי ההריון הבא להסתיים בשלום גבוהים מהסיכון להפלה- אם כי סיכון זה קיים ומוגבר בהשואה לאוכלוסיה הכללית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה וסקולרית
דנה03/12/2008מה היא בעיה וסקולרית? ושוב תודה גם על התשובה וגם על התקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביוץ ופריון אחרי הפלהיעל02/12/2008
שלום אני אחרי שתי הפלות ומנסה להיכנס שוב להיריון. החודש בדקתי את רמת הפוגסטרון ביום ה-18 למחזור - תוצאה: 77, בדקתי ביום ה-18 ולא ה-21 מכיוון שאני חושבת שהביוץ אצלי מוקדם מהרגיל. ביום ה- 11 ראיתי עליית LH בערכת ביוץ ביתית ובאמת יומיים אחרי כן החום שלי בבוקר עלה. אך המחזור שלי (הדימום) מגיע כל 28-29 יום, עם כתם קטן יום יומיים לפני. האם יכול להיות שהביוץ שלי באמת מגיע שבועיים וחצי לפני המחזור הבא במקום 14 יום לפני למרות שהמחזור סדיר? מדוע עם פרוגסטרון כל כך גבוה לא נכנסתי להריון כבר חודשיים אחרי הפלה? (בהריונת הקודמים נכנסתי להריון כל חודש שני.) החודש למרות הפרוגסטרון הגבוה הדימום שלי מאוד מועט ואני דואגת שאולי הפריון שלי מתחיל לרדת - אני מעל 36.5 . אני חיה בחו"ל והרופאים כאן מאוד שאננים, כדאי לבקש בדיקות שיוכיחו שהביוץ שלי תקין או שלפי נתונים אילו לדעתך אין לי מה לדאוג. ואם כן, אילו בדיקות לבקש? תודה רבה מראש, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/12/2008לפי רמת הפרוגסטרון בייצת לפני כשבוע כך שמבחינה זו אין בעיה. במידה ועדיין אין הריון יש לבצע בירור מקיף יותר לבדיקת הסיבה. (לאור ההפלות בעבר רצוי להתחיל עם צילום רחם)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך ד"ר שבח פרידלראווה02/12/2008
אני עברתי שתיי הפלות אבל השאלה שלי היא על הפלה האחרונה ב- 27/10/08 עברתי הפלה טבעית בשבוע 7.3 העובר לא היתפתח ב - 20/11/08 עשיתי בדיקת אולטרסאונד והרופא נשים אמר לי יתכן וזה פוליפ בקוטר של 5 מ"מ לאחר הבדיקה הוא אמר לי לחכות לווסת אולי זה יצאה ולאחר הווסת 3-4 ימים לחזור על האולטרסאונד והשאלה שלי היא ב- 10/12/08 יש לי תור לרופא מומחה להפלות חוזרות האם הוא יוכל לישלוח אותי לבדיקות מקיפות כמו קרשיות יתר בדיקות גינטיות וכו'.. כול עוד לא ידוע עם זה פוליפ או חומר שנישאר מהריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר02/12/2008כן ודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יודעים?גליה29/11/2008
מה הזמן המינמלי שאני יכולה לבדוק הריון מיום הביוץ? (יום הביוץ היה ב21 שבת שעברה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/12/200812 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה A.B2 GLYCOPROTEINאולגה29/11/2008
שלום רב אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים להכנס להריון עשינו כל מיני בדיקות וקבלנו תוצאות בדיקה גבוהות עבור IGG ן IGM כל שאר הבדיקות בנושא היו בגבולות הנורמה ( לופוס, PTT , LEIDEN , פרוטאין C וכו' ) 1. מה זה אומר ? והאם יש השפעה על הריון ? 2. האם ניתן בעזרת טיפול ( תרופות ) להתגבר על הבעיה ? תודה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה   18- 0   U/ml 300 A.B2 GLYCOPROTEI IgG   18- 0   U/ml 47 A.B2 GLYCOPROTEI IgM   15- 0   U/ml 9 A.B2 GLYCOPROTEI IgA
ד``ר יורם גלעדי02/12/2008שלום אולגה
עקרונית, קיים קשר תיאורטי בין אי פוריות לבין קרישיות יתר של הדם שמתבטאת בין השאר ברמות גבוהות של אנטי - פוספוליפידים כמו אלה שנמצאו גבוהים אצלך. עדיין - קשר זה אינו חד משמעי במיוחד כאשר אין הסטוריה של קרישים בכלי הדם, הפלות חוזרות וכו'.
בכל מקרה - מומלץ לחזור על הבדיקה בהפרש של 3 חדשים ואם היא עדיין גבוהה ניתן לתת אספירין במינון נמוך כטיפול מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאווה28/11/2008
בעלי עבר נותוח באשכים לפני שנתיים אחרי הניתוח הוא עשה בדיקות אולטרסאונד ובדיקות זרע ואמרו לו שהכול תקין האם זה קשור לשתיי הפלות שאני עברתי שהריון אינו מתפתח? ב - 22.9.08 הוא עשה שוב בדיקת זרע תוצאות הבדיקה תנועתיות זרע במקור נפח 3.0 ריכוז/מ"ל 38X10 כללית 14% פרוגרס. מהירה 2% פרוגר. איטית 4% לא פרוגר. 8% תאים בלי תנועה 86% תאי דם לבנים 0-1 שדה צורות פטולוגיות זרע מקור תאים תקינים 3% פגם בראש 77% צוואר - Taper 5% זנב 13% טיפות ציטופל 1% חוסר אקרוזום 1% אגלוטינציה Vitality 98%
ד``ר יורם גלעדי28/11/2008לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלהאנונימית25/11/2008
שלום, לפני כמעט חודשיים, עברתי הפלה נדחית בגרידה בשבוע 9 + בשל הפסקת דופק בעובר לאחר כשבוע נבדקתי אצל הרופאה והיא אמרה כי נעשתה עבודה טובה והכל נראה בסדר וכי לאחר המחזור השני ניתן לנסות שוב. אני כרגע לאחר המחזור הראשון שהסתיים לפני כשבוע ורציתי לדעת מה המניעה מלנסות כבר עכשיו להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אנונימית
פרופ' שבח פרידלר25/11/2008אין מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות בטא HCG לעומת פרוגסטרוןיעל24/11/2008
שלום עברתי שתי הפלות רצופות בחצי שנה האחרונה. פעם נצפה עובר עם דופק שנפסק בשבוע 9 ופעם נצפה שק ללא עובר. בת 35+ עשיתי בירור מקיף של קרישה, בעיות , היסטרוסקופיה והכל היה תקין. קיבלתי שתי המלצות משני רופאים: האחת לקחת זריקות HCG פעמיים בשבוע בהיריון הבא של 5000 ) והשנייה לקחת כדורי פרוגסטרון פעמיים ביום (20 מ"ל). לא ביררתי איתם כל כך את ההבדל. האחד מאמין שתוספת פרוגסטרון לא הוכחה כעוזרת, ואילו HCG יכול לעור ליצר פרוגסטרון. והשני מאמין שיש מחקרים חדשים שפרוגסטרון כן עוזר לקליטת הריון גם עם רמות הפרוגסטרון הנמדדות הן גבוהות. בהריון הראשון נבדקתי ביום ה-21 אחרי המחזור עם פרוגסטרון של 73, והחודש נבדקתי ביום ה-20 עם פרוגסטרון של 77 - אבל עדיין אינני יודעת אם נכנסתי להריון. רציתי לדעת מה דעתך לגבי שתי האופציות? האם אפשר לקחת את שתיהן ביחד? האם כדאי לי לקחת בנוסף אספירין במינון נמוך למרות שלא נצפו בעיות קרישה? מהן רמות נורמליות של פרוגסטרון בדם בשבוע 4 ומעלה? אני בת 35+ ולכן לא כל כך רוצה לעבור עוד הפלות מיותרות ומעדיפה לנסות כבר עכשיו עם חיזוק. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יעל
פרופ' שבח פרידלר25/11/2008בחלק קטן של נשים הפלה נגרמת מאי ספיקת הגופיפ הצהוב המפריש בעיקר פרוגסטרון בשלב הלוטאלי. אצל נשים אלה תוספת של פרוגסטרון - באופן ישיר בספיגה דרך הנרתיק או ע"י מתן hCG המעודד את הגופיפ הצהוב להגביר את פעילותו- אכן משפרת את התוצאות. הבעיה היא האם את שייכת לקבוצה זו. נשמע שלא על פי רמות הפרוגסטרון הגבובות שנמדדו אצלך. לכן קשה לי להאמין שהטיפול שהוצע לך יש לו אפקט מעבר לאפקט ה"פלצבו" (אין-בו). אספירין הוכח כלא יעיל במקרים שאין להם הפרעת קרישה. עדיין סיכויי ההריון השלישי להצליח גבוהים יותר מאשר הסיכוי להפלה חוזרת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון או HCG
יעל25/11/2008פרופ' פרידלר תודה רבה על התגובה המהירה. אני יודעת שלקיחת התוסף יעזור רק במידה שזו הבעייה, ואני רוצה להתחיל מהקל לכבד. יש לי חברה שלא מצאו לה בעות קרישה ואחרי 5 הפלות לקחה זריקות נגד קרישה ועברה הריון, ברור שלא ברור שזו היתה הבעייה, אבל במקרה שלה זה לא הזיק, לכן חשבתי אולי בכל זאת לקחת קצת אספירין, אם ההריון הבא שוב לא יצליח. אני ובעלי עשינו גם בדיקות קריוטיפ - תקינות ועשיתי גם בדיקות IMMUNOLOGY של IgG ,IgM - תקינות. MTHFR יצא חיובי הטרוגני יכול להיות שהגוף שלי תוקף את העובר בגלל חוסר התאמה עם בעלי? כדאי אולי לעשות בדיקות התאמה של CROSS MATCH? יש לך אולי רעיון אחר לבדיקה, או רעיון מה כדאי לבדוק במהלך ההריון הבא? רמות של פרוגסטרון? יכול להיות שהגופיף הצהוב מפסיק לתפקד כשורה למרות שמיד לאחר הביוץ הרמות גבוהות? (הפרוגסטרון לא נבדק אצלי במהלך ההריון) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהלימור24/11/2008
לפני 38 ימים עברתי הפלה של תאומים בשבוע 14 כיוון שלא היה להם דופק, בהליך של לידה. לפני ארבעה ימים קיבלתי מחזור (סוף סוף) רופאת הנשים שלא אמרה לי לא להכנס להריון לפני שהיא תאשר ויש לי תור אליה לשבוע הבא לאולטרנסאונד גניקולוגי ומיד אחרי הבדיקה הזו אני אמורה לבייץ. יש לי גם תור לבדיקת קרישיות יתר לעוד חודש וחצי ( כלומר אם אני אכנס להריון אני אהיה בשבוע רביעי ) האם אפשר לנסות להיכנס להריון או עדיף שיהיו לי כל התשובות? ובמידה ואני בהריון ותוצאת הבדיקה של קרישיות היתר חיובית האם ניתן לטפל? (אציין שאני בת 28 בריאה וזה היה הריוני הראשון) אני סופרת את הימים ואת השעות ....... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימור
פרופ' שבח פרידלר24/11/2008תמיד עדיף להשלים את הבירור לפני הריון נוסף, למקרה ויומלץ על טיפול מיוחד בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שגרתית - שחלות מוגדלותליאת24/11/2008
שלום רב, האם בבדיקה וגינלית שיגרתית אצל הגיניקולוג ניתן להבחין בשחלות פולציסטיות כי הבנתי שהן מוגדלות ( ללא us)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימור
פרופ' שבח פרידלר24/11/2008לא, זו תמונה באולטרהסאונד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך ד"ר שבח אדלראווה24/11/2008
יש לי שאלה דודה שלי עברה 3 גרידות היא עשתה בדיקות מקיפות והכול היה אצלה תקין הרופא המליץ לה על זריקה לחיזוק ההריון היא הזריקה בגב בכול חודש זריקה אחת במשך ארבע חודשים והייתה בבית חולים להריון בסיכון גבוה האם הזריקה הזאת עוזרת ? האם יש לזריקה זאת תופעות הלוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר24/11/2008אין ל י מושג על מה מדובר. לתרופות יש שם. ברפואת נשים לא נותנים זריקות בגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת BETA- HCGאווה21/11/2008
אני עשיתי בדיקת BETA-HCG ב16.11.08 והתוצאה יצאה 7 שזה שלילי ואין לי לא דימומים ולא כאבים הייתי אמורה לעבור גרידה ב20.11.08 רציתי לעבור עוד אולטרסאונד לפני שאני הולכת לעשות גרידה במיון עשו לי US רחם בגודל 42*34*40 , בחלל מוקד אקוגני בקוטר5 מ"מ עם זרימת דם אליו. יתכן פוליפ, עובי הרירית 8 מ"מ. טפולה שמאלית <<<< חצוצרה לא נצפתה גודל שחלות: 20X13 מ"מ ממצא: זקיקים קטנים טפולה ימנית <<<< חצוצרה לא נצפתה גודל שחלות: 38X30 מ"מ ממצא: זקיקים קטנים רופאת נשים במיון אמרה לי יש למתין לווסת הבא לבצע US חוזר כ- 3-4 ימים לאחר הווסת יש לי כמה שאלות : 1. עם זה היה חומר מהריון היה אמור לי להיות דימום וכאבים? 2. ואם זה פוליפ איך מוצאים את זה בתיתוח? 3. הפוליפ יכול להפריע להריון שלא היתפתח ונפל? 4. מה אומרת הבדיקת US הכל תקין? ד"ר שבח פרידלר מצטרת על כול כך הרבה שאלות אבל אני קצת מודאגת אז אשמח אם תענה לי על השאלות שלי
פרופ' שבח פרידלר21/11/2008בדיקת הההריון השלילית מראה שלא נשאר ברחם רמה הריונית פעילה. הממצא באולטרהסאונד יכול להיות גם ממצא ללא כל משמעות. לכן אכן הגיוני לחכות לוסת הספונטנית - שתבוא רק לאחר שהביוץ יחזור, ולכן חכי פשוט בסבלנות וללא חשש. אם הממצא עדיין ייראה כדאי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לאשר את הממצא ולעמוד על טיבו ולהחליט על אופן הטיפול הראוי. אין מקום להיות מודאגת. גם אם זה פוליפ, גודלו כל כך קטן שכנראה אין לו משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפאווה20/11/2008
הייתה לי הפלה טבעית 27.10.08 בשבוע 7.3 עשיתי אולטסאוד ב16.11.08 היה לי קצת דימום הרופא נשים אמר לי שיש חוומר שאני צריכה לעבור גרידה קבעו לי ב20.11.08 הדימום הפסיק 20.11.08בדקה אותי רופאת נשים במיון ואמרה לי יתכן שזה פוליפ אמרה לי לחזור על אולטרסאונד בעוד חודש אחרי המחזור האם הפוליפ הפריע להריון שהוא הסתיים ? האם זה לא מסוכן ?
פרופ' שבח פרידלר20/11/2008יש חשד לממצא תוך רחמי על פי בדיקת הרופאה בחדר מיון. ממצא זה כול להיות שארית שליה מן ההפלה הטבעית, פוליפ , קפל רירית וכיוצ"ב. הגישה הנכונה לבצע בדיקת הריון לשול פעילות שלייתית ולבצע היסטרוסקופיה אבחנתית, באמצעותה תקבלי אבחנה מדויקת. בהתאם ניתן יהיה להמליץ על הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית .אווה18/11/2008
אני עברתי הפלה ראשונה בשבוע 8 עובר ללא דופק הפלה שניה בשבוע 7.3 העובר לא היתפתח עברתי הפלה טבעית ב27.10.08 בבוקר ב16.11.08 הלכתי לעשות בדיקת BETA-HCG ב16.1108 התחיל לי דימום לא הרבה הלכתי לרופא נשים והוא עשה לי אולטרסאוד ואמר לי שנישאר חומר ושלך אותי למיון שם בדק אותי רופא נשים מומחה ועשה לי שוב אולטרסאונד ואמר לי שאני צריכה לעבור גרידה עשו לי תור ב20.11.08 והיום בתאריך 18/11/08 קיבלתי את בדיקת BETA-HCG תוצאה 7 שזה שלילי שאני לא בהריון איך זה יכול להיות אולי זה היה מחזור ?
פרופ' שבח פרידלר18/11/2008לפי בדיקת ההריון אין רקמה שפעילה- לכן לפני ביצוע כל התערבות כירורגית אני מציע לך לעבור בדיקת אולטרסאונד נוספת, אולי במכון אולטרהסאונד, כדי לאשר את הממצא במיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית - אווהאווה18/11/2008
אני עברתי הפלה ראשונה בשבוע 8 עובר ללא דופק הפלה שניה בשבוע 7.3 העובר לא היתפתח עברתי הפלה טבעית ב27.10.08 לאחר שובעיים בערך עשיתי בדיקת אולטרסאוד וראו שנישאר חומר והפלה לא הושלמה ואני צריכה לעשות גרידה ב20.11.08 יש לי כמה שאלות : 1. האם יש סיכוי להריון תקין לאחר שתיי הפלות? 2. עם הבעיה כרומוזומלית בעובר יש טיפול ? 3. והאם הזרע קשור להריון שהוא לא מחזיק ? 4. ומה בדיוק בודקים בפתולוגיה?
פרופ' שבח פרידלר18/11/20081ץ יש סיכוי טוב חהריון תקין לאחר 2 הפלות. 2ץבעיה כרומוזומלית בעובר על פי רוב הינה מקרית ולא חוזרת בהריון הבא- אלא אם כן אתם, ההורים נשאים של הפרעה גנטית. 3. זרע תורם את חלקו בגנטיקה של העובר. 4. בודקים את הקרמה העוברית, סימני דלקת וכיוצ"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)