פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף בבקשה מחור לא סדיר וביוץ
    שרון
    25/09/2008

שלום רב, אני בת 29 והפסקתי גלולות לאחר 13 שנים לפני 3 חודשים ועדיין לא קיבלתי מחזור. לפני הגלולות לא היה לי מחזור סדיר וקיבלתי כל מספר חודשים מחזור (3 עד 8) על רקע תסמונת שחלות פוליציסטיות קלה.שאלתי היא האם הסיכוי להרות הוא אחת למספר חודשים או שיש אפשרות לזירוז הביוץ. הבנתי שקיימות תרופות פרוגסטרון אשר מזרזות את קבלת המחזור אך לא ברור לי האם מחזור זה הוא אמיתי ומתרחש ביוץ או שזהו לא ביוץ כלל אלא רק מחזור מלאכותי.האם יכול להיות שלא אקבל מחזור באופן טבעי כלל? האם עליי לפנות לאנדוקרינולוג? מה הטיפולים והבדיקות שאני צריכה לעשות?אני קצת מודאגת אשמח לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    26/09/2008

השאלה נענתה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה - מחזור לא סדיר וביוץ
    שרון
    25/09/2008

שלום רב, אני בת 29 והפסקתי גלולות לאחר 13 שנים לפני 3 חודשים ועדיין לא קיבלתי מחזור. לפני הגלולות לא היה לי מחזור סדיר וקיבלתי כל מספר חודשים מחזור (3 עד 8) על רקע תסמונת שחלות פוליציסטיות קלה.שאלתי היא האם הסיכוי להרות הוא אחת למספר חודשים או שיש אפשרות לזירוז הביוץ. הבנתי שקיימות תרופות פרוגסטרון אשר מזרזות את קבלת המחזור אך לא ברור לי האם מחזור זה הוא אמיתי ומתרחש ביוץ או שזהו לא ביוץ כלל אלא רק מחזור מלאכותי.האם יכול להיות שלא אקבל מחזור באופן טבעי כלל? האם עליי לפנות לאנדוקרינולוג? מה הטיפולים והבדיקות שאני צריכה לעשות?אני קצת מודאגת אשמח לתשובתכם

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    26/09/2008

לאחר 3 חדשים ללא גלולות קשה להסיק מסקנות לגבי ההמשך. יכול להיות שהמחזור יהיה סדיר וספונטני ויכול להיות שלא. בכל מקרה, במידה ולא יהיה סדיר יש לפנות למרפאת פוריות כדי לבצע בירור ראשוני ולטפל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - מבולבלת ודואגת

שרון
    28/11/2008

בסוף לא קיבלתי מחזור לאחר הפסקת הגלולות, נכנסתי להריון שהסתיים בגרידה בשבוע 12 לאחר שנמצא עובר ללא דופק שתאם גודל של שבוע 7. (אתמול הייתה הגרידה)האם יש קשר בין העובדה שלא קיבלתי מחזור ולא "ניקיתי את הגוף" מהגלולות ?והאם יש קשר בין מה שקרה לבין השחלות הפוליציסטיות? נאמר לי שאני צפויה לקבל מחזור בשבועות הבאים. האם בעקבות השחלות הפוליצסטיות יש סיכוי שלא אקבל בקרוב ומה עליי לעשות ומתי להבין שצריך בירור? נאמר לי גם שעכשיו הגוף שלי "תנור חם" להיקלט להריון שוב, האם הכוונה היא למצב כמו אחרי הפסקת גלולות שנכנסתי מיד ?אני מבולבלת ודואגת מאד כיוון שעכשיו מלבד השחלות הפולציסטיות נוספה בעית הגרידה והשלכותיה העתידיות...ואני מפחדת שזה יקרה שוב!! או שלא איקלט כלל!! אנא לעזרתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    29/11/2008

שלום שרון
    למרות אי הנעימות צריך לראות את חצי הכוס המלאה. העובדה שלא קיבלת מחזור לאחר הפסקת הגלולות אלא נכנסת מיד להריון היא ההוכחה הטובה ביותר לכך שאין בעיית ביוץ , למרות השחלות הפוליציסטיות.
    אין קשר בין ההפלה לגלולות. לצערינו - 20% מההריונות מסתיימים בהפלות מוקדמות כמו במקרה שלך ללא קשר לנטילת גלולות או גורמים אחרים.
    את אמורה לקבל מחזור כ 6 שבועות לאחר הגרידה ואח'כ ניתן להרות שוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרתכם אודה
    מורן
    22/09/2008

ד"ר שלום במסגרת מעקב זקיקים לקראת הזרעה הרופא חושש שמא יש פוליפ ברחם בגודל 1 ס"מ השאלות בבקשה הן: 1)האם יכול להיות שזו הסיבה לאי פיריון עד כה של שנה? 2)ביצעתי בחודשיים האחרונים 4 בדיקות אולטראסאונד ולא ראו פוליפ ! יכול להיות שפתאום צץ לו בהפרש של חודש? 3)חובה להסיר לפני התחלת הזרעות או אפשר בשלב מאוחר יותר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרתכם אודה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    22/09/2008

1 - סביר להניח שזה איננו הגורם לאי הפוריות אך לעיתים הפוליפ יכול להיות ממוקם בפתח החצוצרה ולחסום אותה מה שעלול להפריע.
    2 - קשה לי לענות מבלי לבצע את הבדיקה בעצמי
    3 - תלוי במראה האולטראסוני של הממצא . שוב - קשה לענות ללא בדיקה
    בברכה
    דר' גלעדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    אור
    22/09/2008

שלום זהו הריון ראשוון שלי. עברתי הפלה לפני מספר ימים עם הכדור ציטוטק שמוחדר בנרתיק (4 כדורים קטנים) ביצעתי בדיקת us והשק והעובר עדיין ברחם . היה לי מעט דימום פנימי. החדירו לי בשנית את הכדור , זהו היום השני מאז הכדור השני ועדיין אין דימום רציני. אני ממש מודאגת האם הכדור הזה לא פונקציונלי האם אני סתם סובלת מכל התופעות לוואי \:חום, כאבי בטן , שלשולים , בחילות קשות ולא תתבצע כלל הפלה? ... במידה והכדור לא יבצע את ההפלה הדרושה האלץ לבצע גרידה \. אני נורא מפחדת זהו הריון ראשון והבנתי שבגרידה יש יותר סיכונים ועלול להיווצר זיהום ברחם בבקשה מהמומחים ייעצו לי האם מצבי תקין ומה עלי לעשות? תודה וסליחה על האורך....... אור

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    22/09/2008

בכ 10% מהמקרים הטיפול התרופתי לא מצליח לרוקן את הרחם ואז יש צורך בגרידה. בכל מקרה - אם וכאשר זה יתבצע - מדובר בפעולה כירורגית מאד פשוטה המתבצעת בצורה בטוחה וסטרילית עם סיכון מינימלי לסיבוכים, כך שאינני חושב שיש בסיס לחששות.
    בהצלחה
    דר' גלעדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ
    נתנאלה
    21/09/2008

בעלת שחלות פוליציסטיות. טופלתי החודש פעם ראשונה באיקקלומין (1*5 ימים) ביום ה-16 נצפו זקיקים קטינים עד 10 מ"מ, רירית 5.5. האם גופי איני מגיב לטיפול? מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    22/09/2008

הטיפול באיקאקלומין יעיל מאד במקרים כאלה. מאידך - התגובה שונה מאשה לאשה. יש נשים המבייצות עם מינון של 1 כדור ליום ויש הזקוקות למינונים גבוהים יותר - עד 4 -5 ליום.
    במידה ולא יהיה ביוץ החודש תקבלי מינון גבוה יותר בחודש הבא.
    בהצלחה
    דר' גלעדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נתנאלה
    24/09/2008

שוב שלום ותודה על המענה- מעקב זקיקים נוסף ביום ה-19 מראה כי הרירית גדלה ל-7.1 מ"מ אך עדיין זקיקים קטנים רבים בשתי השחלות. האם כדאי כבר לפנות לרופא המטפל להגדלת המינון או להמתין עוד קצת ולעשות אולטראסאונד נוסף? האם יש סיכוי שאקבל מחזור באופן טבעי? (עד עכשיו קרה רק עם פרוורה). תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ייתכן ועברתי הפלה טבעית.?
    riki
    21/09/2008

שלום רב, האם ייתכן ועברתי הפלה טבעית. שבוע לפני קבלת המחזור החלו להופיע כתמים בצבע חום כהה בניגוב במשך יומיים, ואז הייתה הפרשה מוזרה (דמוי כיס מאורך) לאחר כך החל דימום בצבע אדום בוהק (כאשר המחזור מגיע באופן סדיר כל 23 לחודש וצבעו כהה ומלוווה בגושים כהים) היו התכווצויות בבטן תחתונה סימטרי בשני הצדדים ומיד לאחר מכן דימום כבד כמו הטלת שתן לאחר יום נוסף דימום כמו מחזור רגיל. עכשיו יש לי התכווצויות בצד שמאל ליד המותן הרופאת נשים שלי יצאה לחופשה ותגיע רק ב 5.10.08 האם עליי להיבדק ע"י רופא אחר, או שניתן לחכות ? נ.ב - קיימנו יחסי מין לא מוגנים כ 6 ימים לפני הופעת ה - כתמים החומים. יש לי שני ילדים הראשונה - השבחה והזרעה (הריון שני הסתיים בהפלה יזומה העובר היה ללא דופק בשבוע 13 ) והשני קיבלנו במתנה.....

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    22/09/2008

קשה לענות ללא בדיקה. במידה ויש חשד להריון/הפלה יש לבצע בשלב ראשון בדיקת דם להריון.
    בברכה
    דר' גלעדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות דמיות חודשיים לאחר הפלה
    יהודית
    18/09/2008

לפני חודשיים וחצי עברתי גרידה/הפלה בשבוע 18 להריון, לאחר הגרידה לקח לי כמעט חודש כדי שהדימום ייפסק לחלוטין ולאחר מכן לקחתי כדורי מניעה(פמיניסטי) לתקופה של כחודש ולא היו לי בכלל הפרשות. אחרי שהפסקתי לקחת הגיע המחזור שהיה רגיל לחלוטין ואחרי חמישה ימים שהסתיים המחזור החלו לי הפרשות אדומות מהרחם. האם יש לזה הסבר רפואי שכ"כ הרבה זמן לאחר הפלה יש הפרשות דמיות. נ.ב. לפני חודש וחצי עשיתי אולטרסאונד אצל רופא נשים והוא אמר שהכל נקי ותקין.

הוספת תגובה

• הודעה של: יהודית

פרופ' שבח פרידלר
    18/09/2008

בכל מקרה של דמם חורג מהנורמה לאחר הפלה כדאי לגשת לרופא נשים ולברר את מקור הדמם: שארית שליה, הפרעה אנדוקרינית וכיוצ"ב- לטפל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה
    מיה
    15/09/2008

דוקטור שלום כאמור היתה לי הפלה במרץ מאז איני מצליחה להיכנס להריון ..ביקרתי אצל רופא נשים התחלנו בבדיקות הורמונליות ..ברקע היה לי AVN בירך שמאל בלי קשר להריון בכל זאת הראמטולוג החליט לעשות לי ברור מקיף של קרישיות יתר ..הכל היה תקין אך בכל זאת קראתי איזה מאמר שגם אם התפקודי קרישה תקינים יתכנו הפלות ע"ר של בעיות קרישה וצריך להתחיל קלקסאן...אולי זה פרט חשוב לציין אבי לקה מס' פעמים ב-CVA בגיל 55...כלומר לשקול ליטול לפני הכניסה להריון? או כשכבר ידוע על הריון? אגב מינון פרופילקטי זה 40 מ"ג ליום? תודה מראש.אשמח לשמוע תשובתך..

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה

הוספת תגובה

• הודעה של: מיה

פרופ' שבח פרידלר
    15/09/2008

אני מציע שתגשי לבירור מסודר אצל המטולוג. על פי הבדיקות שהוא יבצע יש להגיע למסקנה לגבי הוראה לטיפול מונע. אסור לשכוח כי לכל טיפול יש גם תופעות לואי ולא לתת טיפול ללא הוראה ברורה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מיה
    15/09/2008

פרופ' שבח תודה על התייחסותך...האם למרות שכל תםקודי הקרישה שביצעתי היו תקינים בכל זאת אתה ממליץ לי ללכת להמטולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת גלולות והריון
    מודאגת 25
    15/09/2008

שלום, אני בת 25 והפסקתי את השימוש בגלולות לאחר שנתיים בכוונה לנסות להיכנס להריון. המחזור האחרון היה לי ב- 17/8 וזאת לאחר שסיימתי את החפיסה האחרונה של הגלולות . וכיום אני עוד לא קיבלתי מחזור אולם אני הבחנתי שיש לי כל מיני הכתמות כהות.... אבל לא מחזור ממש. מה היא הסיבה...? יכול להיות שזה בגלל הפסקת הגלולות ? או שרצוי לבצע בדיקת הריון ? יצויין כי לפני הגלולות היה לי גם מחזור סדיר ולא היו לי בעיות כלשהן.. אבקש את תגובתכם בהקדם האפשרי מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת גלולות והריון

הוספת תגובה

• הודעה של: מודאגת 25

פרופ' שבח פרידלר
    15/09/2008

תמיד אם הוסת לא רגילה כדאי לבצע בדיקת הריון. לאחר הפסקת גלולות לעיתים יכןל לקחת יותר מחודש לחזרת הביוץ הסדיר. בשלב זה אינני רואה סיבה לדאגה- תראי האם הוסת חוזרת להיות סדירה או לא- כלומר האם הביוץ יופיע באופן סדיר או לא. בזמן שלוקחים גלולות הוסת סדירה באופן מלאכותי ואין בכך להעיד על פוטנציאל של הפרעות בביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה
    תקווה
    14/09/2008

שלום , בת 27 הריון ראשון אני צריכה לעבור הפלה עקב אי התפתחות תקינה של ההריון , עובר ללא דופק שבוע 8. נצתא האם זה אומר שיש לי בעייה בפוריות או שייתכנו הפלות חוזרות.

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/09/2008

20% מההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים, בדר'כ בגלל שהעובר עצמו איננו תקין וזוהי דרכו של הטבע לעשות את הסלקציה שלו כדי למנוע מחלות/מומים מיותרים.
    הסטוריה של הפלה אחת ללא מחלות רקע כלשהן אינה מרמזת בהכרח על בעיות פוריות או הפלות חוזרות בעתיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה !!!!
    מודאגת
    11/09/2008

אני בת 24 בחודשים האחרונים המחזור שלי לא סדיר לפעמים מקדים ביום יומיים ובחודש הקודם הוא איחר ב 4 ימים כיום יש לי איחור של 5 ימים ואני מאוד מודאגת כי בחודש האחרון קיימתי יחסי מין אבל מה שחשוב לציין כי שפיכת הזרע הייתה בחוץ אני אינני לוקחת גלולות ואני מואד מודאגת ולא יודעת מה לעשות אני מפחדת לעשות בדיקה ..... יש מצב להריון????

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף עזרה !!!!

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    12/09/2008

רצוי לבצע בדיקת הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקויות
    שרה
    08/09/2008

שלום רב. אחרי לידה הופיע וסת דליל. נאמר לי שזה כנראה אשרמן סינדרום. המליצו הסטרוסקופיה. שאלתי- האם זה נחוץ? האם הסינדרום יכול להזיק לי? מה ההשלכות לסינדרום?האם ההדבקויות ברחם עלולות להזיק? אני לא מעונינת בעוד הריונות כך שאני לא חוששת לפוריות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקויות

הוספת תגובה

• הדבקויות

שרה
    09/09/2008

ד"ר יקר, דילגת על שאלתי.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/09/2008

יכולים להיות גם גורמים אחרים לווסת "דליל".
    הידבקויות הרחם עשויות לגרום לבעיית פוריות. אבחנה של סינדרום אשרמן נעשית עי' צילום רחם ו/או היסטרוסקופיה. אין חובה לבצע את הבדיקות הנ'ל במידה ואין רצון בהריון נוןסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לפני הזמן
    טלי
    08/09/2008

כשבוע אחרי הביוץ מתחיל אצלי דימום (קצת יותר חלש מאשר בזמן המחזור עצמו). האם מדובר במחסור בפרוגסטרון או שגם מחסור ב E2 עלול לגרום לדימום כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום לפני הזמן

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    08/09/2008

התיאור שלך יכול להתאים למצב הנגרם ע'י תפקוד לקוי של הגופיף הצהוב: לאחר הביוץ הוא אמור להפריש E2 ופרוגסטרון. במקרים בהם הפרשת ההורמונים אינה מספקת יכולות להופיע הפרשות דמיות בתקופה שלפני הווסת. מדובר ברמות נמוכות של שני ההורמונים אך בדר'כ הגורם הדומיננטי יותר הוא חסר בפרוגסטרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות ומשקל.
    פנינה
    07/09/2008

יש לי בעיה. אני בת 29 ומשקלי 120 ק"ג על 1.80 . נשוא ללא הצלחה להיכנס להריון כבר חצי שנה . בשבוע האחרון התחלתי לשחות ולהתאמן בצורה מסודרת ואני גם משתדלת לאכול נכון , הבעיה היא שפתאום יש לי דימום, כבר אחרי היום הראשון לאימון אינטנסיבי הופיע דימום הנראה כמו מחזור , אני רוצה לציין כי בארבע החודשים האחרונים לא הייתה וסת כלל , כמובן שגם בשנה האחרונה אז בעצם העלתי כ15 קילו המחזור לא היה מסודר . לפני כחודשיים הייתי אצל גניקולוג שאמר שיש לי בעיה בתזמון השחלה , הוא לא ממש רואה שחלה פוליטיסטית , בפועל אני לא יכולה להכנס להריון . כמו כן בדיקת הפפס שלי תקינה . השאלה שלי , האם יכול להיות שבגלל שהגוף עובר שינויים בהרגלים בשבוע האחרון הוא מתחיל לפעול? האם צריך לגשת לגניקולוג? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פוריות ומשקל.

הוספת תגובה

• הודעה של: פנינה

פרופ' שבח פרידלר
    07/09/2008

בהחלט יתכן- אם לא היה לך וסת מספר חודשים- . היגוני שדמם יכול להופיע בכל יום. שינוי מטבולי בעקבות פעילות גופנית, שינוי בצריכה הקלורית, שינויים ברמת האינסולין, נלווים לעיתים בשינויים הורמונליים שיכולים להתבטא בדמם נרתיקי. העדר הביוץ שלך יכול להיות קשור במשקל העודף כמו בגורמים רבים נוספים אותם אפשר לברר על ידי בירור הורמונלי. הופעת וסת לא מעידה בהכרח כי הביוץ חזר. בכל מקרה ירידה במשקל יכולה לעזור לך להרות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם ערכי ביוץ ותמיכת פרוגסטרון
    טלי
    04/09/2008

שלשום ערכים בדם: LH- 15.9 פרוגסטרון-0.5 E2- 602 היום : LH- 77 פרוגסטרון- 2.8 E2- 703 רציתי לשאול האם הפרוגסטרון לא נמוך מידי?? אני אחרי 3 הפלות כאשר ב-2 האחרונות בדקתי והפרוגסטרון היה במגמת ירידה בכל פעם. כמו כן, בהריון הבא אאלץ לקבל קלקסן עקב קרישיות יתר גבולית- שנמצא בעקבות בדיקות. אם כן אתה ממליץ על תמיכה מעכשיו אשמח לשמוע איזה תמיכה ממולצת , והאם יש תמיכה שניתן לרכוש ללא מרשם רופא? יש אצלי בבית דופסטון שקיבלתי כתמיכה בהריון הקודם- האם מתאים?? תודה וסופשבוע מקסים

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/09/2008

לפי בדיקת הדם את אמורה לבייץ במהלך ה 24 שעות הקרובות
    במידה והגורם להפלות הוא קרישיות יתר יש לקבל כיסוי כאמור עם קלקסן מרגע אבחנת ההריון. ניתן לקבל לפני כן אספירין במינון נמוך בייעוץ עם הרופא המטפל.
    לגבי תמיכה בפרוגסטרון - ניתן להתחיל לקבל אחרי הביוץ - רצוי עם נרות וגינליים שניתנים עם מרשם רופא בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה